Jump to content
astypalaia2

Ειδικότητα στις ΗΠΑ

Recommended Posts

Εχει κανεις ιδεα ποσο ευκολα βρισκεις J1 waiver ως γενικος χειρουργος στις ΗΠΑ; Γιατι αυτες οι θεσεις αφορουν σε primary care και δε βρηκα κατι σχετικο με συγκεκριμενες μονο ειδικοτητες που επιλεγονται για waiver. ευχαριστω!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπες στο careermd και practicelink, κ δες τις θεσεις που δινουν waiver. Επισης, υπαρχουν πολλες θεσεις που δε διαφημιζονται, αλλά αν πάρεις στο practice/hospital που σε ενδιαφερει, μπορει να βρεις waiver ακομα κ να μην ψάχνουν γιατρό ενεργά. Waiver υπάρχουν ακόμα κ σε academic centers in large metro areas, πχ safety net hospitals, κ για να βρεις συνηθως το μονο που χρειαζεται ειναι να ρωτησεις (μια γνωριμια δικια σου ή ενος μεντορα σου με τον/την chief του department βοηθαει γενικα για να σπασει ο παγος). Αυτα σε γενικές γραμμές ισχύουν για ολες τις ειδικοτητες, όχι μόνο παθολογικές. Απλα στις χειρουργικές μπορει να χρειαστεις περισσοτερο ψαξιμο γιατι οι θεσεις ειναι λιγοτερες απο πχ IM.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

καλησπερα, θυμαται καποιος ποια δικαιολογητικα ζητανε απο το ecfmg μετα την πρωτη πιστοποιηση ,

απο τη γραμματεια της σχολης;;;πτυχιο πχ σιγουρα θα θελουν..

μου εστειλαν μειλ οτι μπορω να επιλεξω τριμηνο εξετασης αλλα δε ζητησαν κατι παραπανω..

επικοινωνησα μαζι τους  και στο πανεπιστημιο μου και δεν εχουν ιδεα..

Τροποποιήθηκε από la_cobra

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα παίδες! Πώς περνάει ο καιρός... Σχεδόν 15 χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε το τόπικ. Έχω χάσει λογαριασμό απ' όλα τα νέα παιδιά που έχουν έρθει ΗΠΑ.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ τη παλιά φρουρά: Αν κάποιος ήθελε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα μετά από residency/fellowship, έστω ότι έχει βρει δουλειά, ποιά είναι η διαδικασία; Κοίταξα στα σάιτ των ΠΙΣ, ΙΣΑ, και υπουργείου αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Συγκεκριμένα για ΓΧ, έστω ότι κάποιος έχει κάνει 5 χρόνια ειδικότητα ΗΠΑ + 2 χρόνια εξειδίκευση και είναι board certified.

 

Thanks in advance!

M

 

ΥΓ: Δεν ψάχνω να γυρίσω, αλλά ο δικηγόρος μου χρειάζεται λεπτομέρειες για τη διαδικασία :P

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα παιδιά! Μετά το MATCH, έρχεται το offer letter που το πηγαίνουμε στο υπουργείο για να πάρουμε SON. Χρειάζεται Apostille σφραγίδα από USA  αυτό;; Γιατί μου ήρθε το offer letter χωρίς καμία σφραγίδα και στο υπουργείο έχω θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ 

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×