Jump to content
Sign in to follow this  
Chrisi

Αγροτικό σε Νησί;

Recommended Posts

Από όσους έχουν πραγματοποιήσει ήδη το αγροτικό τους, τι προτείνετε? Αγροτικό σε νησί ή σε κανα χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα? Ποια νησιά θεωρούνται τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας? Σας έφταναν τα λεφτά? Παρείχαν κάποια νησιά δωρεάν στέγαση ή νοικιάσατε? 

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
On 12/4/2018 at 5:42 ΜΜ, Chrisi said:

Από όσους έχουν πραγματοποιήσει ήδη το αγροτικό τους, τι προτείνετε? Αγροτικό σε νησί ή σε κανα χωριό στην ηπειρωτική Ελλάδα? Ποια νησιά θεωρούνται τα καλύτερα κατά τη γνώμη σας? Σας έφταναν τα λεφτά? Παρείχαν κάποια νησιά δωρεάν στέγαση ή νοικιάσατε? 

Θα σου πω μια κλασική ατάκα, όχι γιατί βαριέμαι, αλλά γιατί δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη πραγματικότητα: Κάθε θέση αγροτικού ιατρείου αποτελεί μία μοναδική - ειδική περίπτωση. Το σημαντικό είναι να ψάξεις τι ακριβώς συμβαίνει στα συγκεκριμένα αγροτικά ιατρεία τα οποία θες να δηλώσεις, πριν τα δηλώσεις. Συνήθως, ένα τηλέφωνο εκεί και μία ειλικρινής συζήτηση με τον αγροτικό γιατρό που βρίσκεται εκεί, είναι αρκετή για να ψιλοφωτίσει τα πράγματα. Τώρα, η πρώτη σου διαλογή καλό είναι να είναι η προφανής, που έχεις σπίτι, συγγενείς, φίλους, προηγούμενη γνώση για φτηνά ενοίκια κ.τ.λ. κ.τ.λ. Κανείς δεν μπορεί, και δεν πρόκειται να σου υποδείξει, τουλάχιστον όχι καλόβουλα, συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό που ζητάς. Και όποιος το κάνει, με καλές προθέσεις, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πέσει έξω, δεδομένου του ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, πραγματοποίησα το αγροτικό μου σε νησί, αλλά αυτό είναι λίγα χρόνια πριν. Υπήρχαν και θετικά και αρνητικά. Ωστόσο, η τωρινή μου συμβουλή βασίζεται στο βασικό πρόβλημα που μπορεί να σε αφήσει νομικά ακάλυπτο / η στο αγροτικό. Και μιλάω για θάνατο σε διακομιδή περιστατικού. Η διακομιδή ασθενή είναι το κατ' εξοχήν γεγονός που δεν θα έπρεπε να γίνεται από αγροτικούς γιατρούς, καθόσον είναι ανειδίκευτοι. Ωστόσο, στην πράξη γίνεται κατ' εξοχήν από αγροτικούς γιατρούς, πράγμα εντελώς παράνομο (υπάρχει σχετική γνωμοδότηση ΚΕΣΥ, ερμηνευτική υπουργική εγκύκλιος και σχετικό ΦΕΚ) και για τον επιμελητή που στέλνει το περιστατικό, και για τον αγροτικό γιατρό που αποδέχεται να ανέβει μόνος του στο ασθενοφόρο.

Για το λόγο αυτό, δεδομένου του διαλυμένου συστήματος υγείας όπως τα κατάφερε η κυβερνησάρα μας, καθώς και το ότι για πρώτη φορά απολύονται ανειδίκευτοι λόγω άρνησης διακομιδής (ακόμα μία παράνομη πρωτοτυπία των τελευταίων χρόνων) θεωρώ ότι το να κάνει κανείς αγροτικό σε νησί εν έτει 2018 αποτελεί απαγορευτικό. Η γενική μου γνώμη είναι ΜΑΚΡΙΑ από τα νησιά. Εξαίρεση ίσως είναι η Κρήτη, αλλά οι κάτοικοι εκεί είναι πολύ απαιτητικοί και η πιθανότητα να "μπλέξεις" αρκετά μεγάλη. Επίσης, τα μοναδικά πραγματικά νοσοκομεία που αποτελούν συνήθως προορισμό μίας σοβαρής διακομιδής από την περιφέρεια, είναι αυτά του Ηρακλείου και η σχετική οδική συγκοινωνία από την περιφέρεια (Ρέθυμνο, Λασίθι, για Χανιά δεν είμαι σίγουρος ακριβώς τι γίνεται) είναι άθλια, οπότε το ΕΚΑΒ θέλει αρκετή ώρα για να φτάσει. Ειδικά το Λασίθι αποτελεί σωστό διακομιστήριο προς το Ηράκλειο, και όχι προς τον Άγιο Νικόλαο, καθώς το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το έχουν υποβαθμίσει σε τραγικό σημείο.

Προτείνω λοιπόν αγροτικό σε ηπειρωτική Ελλάδα, ει δυνατόν σε μικρή απόσταση από το αντίστοιχο νομαρχιακό νοσοκομείο. Η γενική μου εικόνα είναι καλή για Σέρρες, Καβάλα, Καρδίτσα, Λάρισα / Τρίκαλα... Ιωάννινα με την καμία, στα δε επτάνησα οι διακομιδές απ' όσο ξέρω καθυστερούν πολύ.

Συμπερασματικά, φυσικά και όλα έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Το προσωπικό μου λιθαράκι στη λήψη της απόφασής σου, είναι να σου τονίσω να ψάξεις εκ των προτέρων τις συνθήκες των διακομιδών εκεί που θα πας, από εκεί που θα εφημερεύεις δηλαδή, και να δεις τι ακριβώς παίζει. Εάν εφημερεύεις σε νοσοκομείο, με μερικούς ειδικούς ή ειδικευόμενους από πάνω σου, έχει καλώς. Εφημερεία μόνος σου / μόνη σου σε Κέντρο Υγείας πάνω από μία - δύο ώρες απόσταση από μεγάλο νοσοκομείο, για μένα είναι απαγορευτικό.

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Προσθήκη πληροφοριών

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Σίγουρα θα το ψάξω πριν δηλώσω, αλλά όσα γράφεις έχουν βάση... Ευχαριστώ και πάλι! Ήσουν κατατοπιστικός!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Δημιουργία νέας...