Jump to content
Sign in to follow this  
Sunny

Με πανελλαδικές οι ειδικότητες των γιατρών

Recommended Posts

Σταδιακή κατάργηση της λίστας αναμονής και εισαγωγή των πτυχιούχων γιατρών στην ειδικότητα με πανελλαδικές εξετάσεις προτείνει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εκπαίδευσης σε σχέδιο νόμου που υπέβαλε τις προηγούμενες ημέρες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Με τον τρόπο αυτόν οι εισηγητές επισημαίνουν ότι οι «καλύτεροι» θα εισάγονται άμεσα στα νοσοκομεία της επιλογής τους, καταργώντας τον χρόνο αναμονής που σε κάποιες ειδικότητες εξακολουθεί να ξεπερνά ακόμη και τα πέντε χρόνια.

Παράλληλα εισάγονται κριτήρια για την ειδίκευση γιατρών βάσει των πληθυσμιακών αναγκών, με στόχο οι θέσεις πανελλαδικά να είναι συναρτούμενες με τον ιδανικό αριθμό γιατρών ανά ειδικότητα καταργώντας έτσι το «αυθαίρετο» σύστημα που ισχύει σήμερα.

Η αξιολόγηση φαίνεται να είναι το σημείο κλειδί στην πρόταση που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, προβλέποντας αυστηρό έλεγχο για τα κέντρα εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η τήρηση Βιβλιαρίου Εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο στο οποίο θα καταγράφεται η απόδοση και η πρόοδός του, και λεπτομερής λίστα με τις χειρουργικές και παρεμβατικές πράξεις τις οποίες θα εκτελεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του.

Στο σχέδιο νόμου υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα να συσταθούν Επιτροπές Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Μονάδων - θα απαρτίζονται από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και δύο γιατρούς του ΕΣΥ με βαθμό συντονιστή διευθυντή - που θα θέτουν στο... μικροσκόπιο τουλάχιστον μία φορά κάθε τριετία τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Εάν κάποια μονάδα κριθεί ακατάλληλη τότε θα αίρεται προσωρινά ο χαρακτηρισμός της και δεν θα διορίζονται νέοι ειδικευόμενοι. Υστερα από αίτηση του διοικητή, η μονάδα θα επαναξιολογείται, όμως εάν η Επιτροπή βγάλει εκ νέου «κόκκινη κάρτα» παύει οριστικά ο εκπαιδευτικός της ρόλος και οι ειδικευόμενοι μεταφέρονται σε άλλη μονάδα.

«Είναι γενικά παραδεκτό ότι το σύστημα εκπαίδευσης των ειδικευομένων στη χώρα μας νοσεί πολλαπλώς. Αν και ο ιδρυτικός νόμος του ΕΣΥ προσδιορίζει ότι η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας των νοσοκομειακών τμημάτων, σήμερα η εκπαίδευση έχει αφεθεί στην καλή θέληση κάποιων γιατρών, χωρίς να υπάρχει καμία αξιολόγηση των τμημάτων - αν πράγματι δηλαδή μπορούν να αποτελούν μονάδες εκπαίδευσης» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Επιτροπής και συντονιστής διευθυντής Χειρουργικής στο Κωνσταντοπούλειο, κ. Χρήστος Δερβένης.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η ανεπαρκής εκπαίδευση των νέων γιατρών. «Η κεντρική ιδέα της πρότασής μας, σε πλήρη συμφωνία με την επιτροπή του ΚΕΣΥ υπό τον κ. Γιάννη Δατσέρη, βασίζεται στις αρχές της συνεχούς αξιολόγησης των τμημάτων του ΕΣΥ, στην παραδοχή ότι η εκπαίδευση οφείλει να γίνεται σε εκπαιδευτικές μονάδες που ξεπερνούν το τμήμα γιατί έτσι μόνο μπορεί να παρασχεθεί πλήρης εκπαίδευση και τέλος στη συνεχή αξιολόγηση των εκπαιδευομένων που αρχίζει από την είσοδο στην ειδικότητα έως την τελική φάση απονομής της. Τίποτε παραπάνω δηλαδή από ό,τι ισχύει σε σχεδόν όλο τον αναπτυγμένο κόσμο».

Ειδικότερα στο σχέδιο αποσαφηνίζεται ότι κάθε εκπαιδευτικό κέντρο θα απαρτίζεται από μονάδες - δηλαδή νοσοκομεία της ίδιας ή όμορων υγειονομικών περιφερειών ή κλινικές ή τμήματα ή εργαστήρια του ίδιου ή περισσότερων νοσοκομείων.

Πού θα εκπαιδεύονται. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης των νέων γιατρών, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ΝΙΜΤΣ, του Ινστιτούτου Ερευνας Νοσημάτων Θώρακα, Υγιεινής και Ασφάλισης της Εργασίας και νοσοκομείων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας.

Η εκπαίδευση σύμφωνα με την πρόταση θα πραγματοποιείται με κυκλική εναλλαγή των εκπαιδευομένων στις εκπαιδευτικές μονάδες, με ελάχιστο χρόνο για κάθε κύρια ειδικότητα τους έξι μήνες. Οπως σημειώνεται, εξαιρούνται οι ειδικότητες Ιατρικής της Εργασίας, Κοινωνικής Ιατρικής και Γενικής - Οικογενειακής Ιατρικής.

Οι ειδικευόμενοι θα συμμετέχουν - όπως ισχύει και σήμερα - στις εφημερίες για τις οποίες θα αποζημιώνονται.

Σημειώνεται ότι την πρόταση συνυπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής Εκπαίδευσης: καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας στο ΑΠΘ κ. Νικόλαος Ντόμπρος, συντονιστής διευθυντής ΩΡΛ στο Κωνσταντοπούλειο κ. Νίκος Μαρουδιάς, συντονιστής διευθυντής Ογκολογικής Μονάδας στο Ιπποκράτειο κ. Παύλος Παπακώστας, συντονιστής διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής στο Γ. Γεννηματάς κ. Δημοσθένης Τσούτσος και ο επιμελητής Α' θωρακοχειρουργός στο Καργιαλένειο - Μπενάκειο κ. Γιώργος Αθανασιάδης.

TA NEA (Μάρθα Καϊτανίδη)

Πηγή

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.ygeianet.gr/box/cal/45131.pdf

Γνωρίζει κανείς κάτι για τη βομβίτσα αυτή ? Υπάρχει κάπου το σχέδιο νόμου να το δούμε . . .?

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.ygeianet.gr/box/cal/45131.pdf

Γνωρίζει κανείς κάτι για τη βομβίτσα αυτή ? Υπάρχει κάπου το σχέδιο νόμου να το δούμε . . .?

Απ' ότι φαίνεται από την περιγραφή είναι το ίδιο σχέδιο νόμου, που πηγαινοέρχεται χρόνια τώρα μέχρι να γίνει νόμος.

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από εδώ :

http://www.greekmeds.gr/forum/topic/32253-dhnioyaeei-iuiio-odhionaaassio-oaaassao-aea-oeo-eaoneeyo-aaeaeeeuocoaao/page-1

Επίσης,από δημοσιεύματα του τύπου στις αρχές του έτους ( Φεβρουάριος 2014 ), ήταν και στα σχέδια του τότε Υπουργού κου Γεωργιάδη.

Παράδειγμα το εξής παλιότερο δημοσίευμα :

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6109

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σε προεκλογικη περιοδο αυτο δεν μαζευει 151 ψηφους με τιποτα......

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

-Θετικά που βρίσκω:

Είναι να ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί φορείς - νοσοκομεία στη ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρουν. Με τα τωρινά δεδομένα βασίζεται στη καλή θέληση των ειδικευμένων και οι ειδικευόμενοι χαμένοι στη λάντζα τα μαθαίνουν όλα εμπειρικά χωρίς κάποιο υπόβαθρο. Επίσης αν κάποιο νοσοκομείο δεν παρέχει όλα τα απαιτούμενα που πρέπει να έχει ένας νέος ειδικευμένος καλό είναι να καταργείται ως φορέας εκπαίδευσης. Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχουν και ιδρύματα που δίνουν πλήρη εκπαίδευση :). Μήπως σοβαρευτούν όλοι και αρχίζουν και δίνονται τα ρεπό που δικαιούνται (χωρίς έμμεσες απειλές π.χ. δε θα μπεις σε χειρουργεία κτλ).

Αναγκάσει να διαβάσουν "γιατροί" που δεν διάβασαν ποτέ.

-Αρνητικά

Άδικο για αυτούς που είναι στη λίστα αναμονής (μιας και οι θέσεις θα μειώνονται ανα έτος για αυτούς).

Προφορικές εξετάσεις;! Απο καθηγητές πανεπιστημίου; χαχα :)

Πολλαπλής επιλογής γενικά επι παθολογίας; Χειρουργικής; Εργαστηριακές; Δηλαδή ο ΩΡΛ ή ο οφθαλμίατρος π.χ. να εξετάζεται για τον καρκίνο του παγκρέατος;

Ενδεχομένως να κλείσουν πολλά ιδρύματα που δίνουν ειδικότητα (δε νομίζω να είναι αντάξια οικονομικά - εκπαιδευτικά) οπότε οι προσφερόμενες θέσεις θα μειωθούν. Βέβαια αυτό ίσως βγει σε καλό για τον ιατρικό πληθωρισμό που έχει η χώρα.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λογω επικειμενων εκλογων ολα αυτα απλως ειναι..μπαρουφες!

1.Απο ποτε τα στρατιωτικα νοσοκομεια εκπαιδευουν;;; Δεν ειμαστε με τα καλα μας..ρωτηστε πρωην ειδικευομενους εκει

2. Η αξιολογηση αν εχετε ξερετε..τι και μαλιστα με πιο βαρυνουσα σημασια απο οποιαδηποτε επιτροπη πρεπει να γινεται απο τους ειδικευομενους που εχουν ολοκληρωσει την οποια εκπαιδευση τους.

3. Το βιβλιαρακι αξιολογησης του εκπαιδευομενου οπου υπαρχει συνηθως χρησιμοποιειται για εκβιασμο-σκλαβια-λαντζα.

4. Επισης αν εχετε παλι ξερετε..τι, οι εξετασεις ειδικοτητας να γινονται σε διαφορετικη περιφερεια απο εκει που τελειωνεις ειδικοτητα.

5. Οι πληθυσμιακες αναγκες δεν λενε παντα την αληθεια..τα περισσοτερα επαρχιακα νοσοκομεια εφημερευουν καθημερινα (ανω του 90% των εφημεριων των περισσοτερων ειδικευομενων ειναι στα επειγοντα).Οι πληθυσμιακες αναγκες ειναι για να κοπουν πολλες θεσεις ειδικευομενων ή για να μεταφερθουν καποιες σε "δικες" μας κλινικες-νοσοκομεια που θελουν πιο πολλους σκλαβους.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στην αναμονή οι γιατροί για την απόκτηση ειδικότητας

Τι λένε στελέχη του υπουργείου Υγείας για την έναρξη ειδικότητας

Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη διαδικασία έναρξης ιατρικής ειδικότητας, σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. Αφορμή στάθηκε η πρόταση της Επιτροπής Εκπαίδευσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), που θέτει ως προϋπόθεση τις πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής ειδικότητα.

Η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΣΥ έχει επανειλημμένως υποβάλει τη συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ανταπόκριση από τους υπουργούς Υγείας της τελευταίας 15ετίας.

Το φθινόπωρο του 1999 είχε κατατεθεί πρόταση στον πρώην υπουργό Υγείας κ. Λάμπρο Παπαδήμα από την Επιτροπή Εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ. Η πρόταση μιλούσε, μεταξύ άλλων, για εισαγωγή στην ειδικότητα του 10% του συνόλου των προκηρυσσομένων κατ' έτος θέσεων με πανελλαδικές εξετάσεις, θεσμοθέτηση επιτροπών ελέγχου για κάθε ειδικότητα και συνεχή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων καθ' όλη τη διάρκεια της ειδικότητας, και καθιέρωση βιβλιαρίου εκπαιδευομένου στο οποίο θα αναγράφεται η πρόοδος του ειδικευόμενου γιατρού.

Η πρόταση είχε δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο του «Βήματος»

Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε και την άνοιξη του 2011, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ειδικότερα, αφορούσε την καθιέρωση ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας, με απώτερο στόχο την κατάργηση της ισχύουσας λίστας και την ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών των ιατρικών ειδικοτήτων, στις οποίες θα αντιστοιχούσαν οι 41 κύριες ειδικότητες. Σε αυτές θα συμπεριλαμβάνονταν οι ειδικότητες της Γηριατρικής και της Ιατρικής Γενετικής. Οι Επιστημονικές Εταιρείες θα είχαν σημαντικές αρμοδιότητες, όπως τη χορήγηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας και την εισήγηση για το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών.
Επίσης, προβλεπόταν η ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, και η σύσταση Εκπαιδευτικών Κέντρων και αντίστοιχων Μονάδων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων. Παράλληλα, θα καθιερωνόταν «βιβλιάριο εκπαίδευσης», για την καταγραφή της προόδου των ειδικευόμενων.

Οι υποψήφιοι που θα επιτύγχαναν στις εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας θα βαθμολογούνταν ώστε να αξιολογούνται οι άριστοι. Η κλιμάκωση της βαθμολογίας θα ήταν «Καλώς», «Λίαν Καλώς» ή «Αριστα», με την αποφοίτηση των ειδικευόμενων.

Η πρόταση είχε δημοσιευθεί επίσης στο «Βήμα της Κυριακής» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Φοιτητές της Ιατρικής είχαν ξεσηκωθεί, κάνοντας κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα η πρόταση να μείνει στα χαρτιά.


http://www.tovima.gr/society/article/?aid=636623

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαυριστε την ΝΔ στις ερχομενες εκλογες οπως καναμε και στο ΠΑΣΟΚ με τον Λοβερδο.....Σαμαρα μαζεψε τους εκει στο υπουργειο γιατι σε βλεπω με τον Βενιζελο εξω απο τη βουλη ..Ουτε 3% δεν θα παρεις ....ΟΧΙ στις εξετασεις..Οι εξετασεις ειναι μονο για τους μασονους,τα παιδια των καθηγηταδων,τα κομματοσκυλα και τους γλυφτες....Ουστ απο εδω!!!!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγγνώμη τώρα, εδώ πεθαίνει κόσμος λόγω αναμονής στα ΤΕΠ ή για προγραμματισμένο χ/ο. Τόσοι σταματάνε τη μακροχρόνια αγωγή τους λόγω του κόστους, τακτικό ραντεβού στα Ε.Ι. βρίσκεις μετά από 3-4 μήνες και οι ειδικευόμενοι είμαστε στα όρια του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (αν κάποιοι δε νοσούν ήδη).

Αντί να συζητάνε για λεφτά για την Υγεία (φάρμακα, υλικά, προσωπικό, συνέδρια, ΟΡΓΑΝΩΣΗ και σωστό έλεγχο) πάνε και χαρίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια σε ξένες και ελληνικές τράπεζες.

Και ποιός μιλάει για εξετάσεις και "καλύτερους που θα αναδεικνύονται"; Οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί που υποβαθμίζουν με τη στάση και την αδιαφορία τους για την εκπαίδευσή τις προπτυχιακές σπουδές μας μάς κουνάνε το δάκτυλο για το τί κάναμε στη σχολή, που οι ίδιοι φρόντισαν να υποβαθμίσουν! Και το λέει αυτό όχι κανένας φοιτητής ρέμπελος, αλλά κάποιος που τελείωσε ακριβώς στα 6 χρόνια και δεν κόπηκε ποτέ σε μάθημα (για να μην αρχίσουν κακόβουλα σχόλια).

6 χρόνια σχολής, 1 αγροτικό, 4-6 ειδικότητα συνεχώς διαβάζουμε... Και θέλουν να ξανααποδείξουμε τι αξίζουμε!

ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ σου το απέδειξα πολλάκις!

Και το χειρότερο είναι ότι μπροστάρηδες στο θέμα των εξετάσεων για ειδικότητα είναι και συνάδελφοι που έχουν ευνοηθεί ή εξακολουθούν να ευνοούνται με τις γνωριμίες τους!

Ε ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

Μην ξαναμιλήσει κανείς για εξετάσεις για ειδικότητα... Κοντόφθαλμοι υπερόπτες παροπίδες φέροντες....

Τροποποιήθηκε από koxili

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό στο υπουργείο, είναι ότι πλέον σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν ειδικευόμενοι, όχι ότι υπάρχουν μη ικανοί.

Όταν χρωστάει ήδη εφημερίες Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, όταν μας πλήρωσε το 15αύγουστο τις εφημερίες Μαρτίου, πόσοι αντέχουν να παραμείνουν σ'αυτήν τη χώρα?

Επίσης, όταν έχεις π.χ. 10 θέσεις ενδοκρινολογίας για 30 υποψήφιους, με τις εξετάσεις δεν έλυσες το πρόβλημα της αναμονής, απλά το καμουφλάρεις με την ταμπέλα της... "αριστείας". τα ίδια λέγαμε και πριν λίγο καιρό, κι από την πρώτη ακόμα φορά που είχε έρθει στη δημοσιότητα το εν λόγω σχέδιο.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το νομοσχέδιο, εκτός των εξετάσεων, έχει μικρά γράμματα που επιδεινώνουν την σχέση σκλαβιάς των ειδικεύομενων, την στιγμή που δεν υπάρχει ουδεμμία προοπτική προκειμένου να μπει κανείς σ' αυτή την διαδικασία, ενώ στο τέλος της ειδικότητας υπάρχει η ανεργία.

Π.χ σε σημαντικότατες ειδικότητες (ΝΡΧ-ΘΡΧ) υπάρχουν κενά, οπότε ποιοί ακριβώς "άριστοι" θα δώσουν εξετάσεις ;

Μήπως θα επιδεινωθεί ένα ήδη μεγάλο πρόβλημα (έλλειψη ειδικεύομενων) ; ; ;

Τροποποιήθηκε από kopritis

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντι να δει ο Μπουμπουκος να βελτιωσει την κατασταση που εχουμε λακισει ολοι σε οποια χωρα προλαβαμε ψαχνει να αυξησει τον ανταγωνισμο. Εξετασεις υπαρχουν στα στρατιωτικα νοσοκομεια και οποιος τις εχει ζησει η ξερει ατομα που τις εζησαν ξερει για ποσο ασοβαρη διαδικασια μιλαμε. Συμφωνω οτι στο συστημα υγειας μιας ανεπτυγμενης χωρας δεν θα επρεπε ολοι να αντιμετωπιζονται το ιδιο και οι καλυτεροι γιατροι να περιμενουν 5 χρονια μαζι με τους χειροτερους αλλα 1.εχουμε αλλες προτεραιοτητες, 2.υπαρχουν καλυτεροι τροποι για να λυθει το (ακαδημαϊκο αυτη τη στιγμη) προβλημα και 3.νομιζω οι περισσοτεροι ειμαστε σιγουροι οτι οποιαδηποτε αλλαγη θα εχει σαν συνεπεια καταχρησεις, εκβιασμους και τελικα περαιτερω επιδεινωση της καταστασης για ειδικευομενους και ασθενεις.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

και εγω συμφωνω οτι δεν εχουν ολοι οι γιατροι το ιδιο επιπεδο γνωσεων.

ολοι οι γιατροι εχουν κενα και ποτε δε θα προλαβουμε να γινουμε οι γιατροι που πραγματικα θελουμε και πραγματικα πρεπει να ειμαστε.

αποδειξαμε την αξια μας σιγουρα περνωντας ιατρικη αλλα αυτο δε φτανει.θελει συνεχη προσπαθεια.


οι πιο δυσκολες εξετασεις που δινουμε καθημερινα με τα λιγοτερο βατα θεματα τις βαζουν οι ασθενεις ρωτοντας μας οτι τους ερθει χωρις καποια συγκεκριμενη υλη.Αυτες τις εξετασεις πρεπει να περναμε.

τι νοημα εχει ομως η αυξηση ανταγωνισμου σε συστημα υγειας απο το οποιο πολλοι ειναι απληρωτοι και οι περισσοτεροι θελουν να φυγουν?

ποιο το νοημα πχ να ετοιμαστεις για ενα χρονο να δωσεις εξετασεις(ΑΝ υποθεσουμε οτι θα ειναι απολυτα δικαιες) για να παρεις ειδικοτητα στην ελλαδα τη στιγμη που με λιγοτερο κοπο περνας ενα mrcp ή usmle και εχεις καλυτερες προοπτικες?

αυτους τους αριστους που θα βρει το νεο συστημα που προτειναν στο υπουργειο θα τους πληρωνουν τις εφημεριες ή ο αριστος τελικα θα παλευει να βγαλει το μηνα,ιδιως αν εχει και κανενα παιδι?

ρωταω γιατι ο αριστος εχει και παραπανω απαιτησεις.


τελος να πω οτι εγω συμφωνω με το θεσμο των εξετασεων ακομα και μετα την ειδικοτητα μιας και ολοι καποια στιγμη τα εχουμε διαβασει ολα αλλα σημασια εχει τι γνωσεις εχεις τη δεδομενη στιγμη και οχι τι ηξερες παλια και τι ειχες διαβασει πριν δεκα χρονια

αλλα να εχουν και καποιο οφελος για αυτον που τις δινει τις εξετασεις και οχι μονο για αυτον που τις βαζει τις εξετασεις.

πχ στους αριστους τριπλασιο μισθο.ΟΚ.Αυτο ναι.


οταν εισαι ομως ο Απολλωνας Καλαμαριας(συστημα υγειας ελλαδας) και εχεις στη συνθεση σου τον Ετο και τον Τοτι απληρωτους δεν ψαχνεις να βρεις τον μεσι και τον ροναλντο αλλα να ικανοποιησεις ακομα περισσοτερο αυτους που ηδη εχεις για να μην τους χασεις(που τους εχεις χασει ηδη αλλα λεμε τωρα)

να προσθέσω επίσης οτι για να μπούμε ιατρική στην ελλάδα οι περισσότεροι γράψαμε άριστα και το σύστημα που μας επέλεξε μας επιφύλασε ως ανταπόδοση σε εμάς τους άριστους ανεργία και αναμονή 5 χρόνια

τώρα ξαναέρχεται το σύστημα να μας ξαναζητήσει να ξαναεπιλέξει τους άριστους των άριστων για να έχουν την ίδια ανταμοιβή

πάει πολύ νομίζω

κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχήσει και ο άριστος να αναρωτιέται μήπως κάτι άλλο πρέπει να γίνει γιατι ακόμα και ο άριστος δε μπορεί να είναι και τοοοοοσο χαζός...

Τροποποιήθηκε από magiarti

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά τα λες.

Νομίζω πως πρέπει να είμαστε και ακριβοδίκαιοι όμως. Οι περισσότεροι παρά τα 1000 κακά του ΕΣΥ ακόμα και σήμερα προτιμούν να μείνουν εδώ να κάνουν την ειδικότητα. Οι περισσότεροι βγαίνουν έξω κυρίως λόγω αναμονής. Οι αναμονές έπεσαν μόνο στις μη περιζήτητες ειδικότητες (και στα περιφερειακά νοσ.) οι οποίες ανέκαθεν δεν είχαν ζήτηση όμως. Όμως οι περιζήτητες ειδικότητες έχουν ακόμα ΜΕΓΑΛΗ αναμονή (>4έτη) ακόμα. Δε μαρέσει η παραπληροφόρηση οτι πια δεν υπάρχει αναμονή. Εκτός και αν θεωρούν οτι η πλειοψηφία των γιατρών πάει παθ.αν ή αναισθησιολογία.

Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε αναμονή ακόμα περισσότεροι θα παρέμεναν εδώ παρόλο που θα γνώριζαν καλά την κατάσταση του ΕΣΥ.

Οι εξετάσεις προφανώς και δε θα έλυναν το θέμα αλλά θα έβαζαν έναν ορθολογισμό σε όλο αυτό το χάος. Οι περισσότεροι δε νομίζουν πως είναι αξιοκρατικό να περιμένει 5 χρόνια ένας ποιοτικός νέος γιατρός και ένας γιατρός που π.χ. προτείνει κρυσταλοθεραπεία στη χρόνια οσφυαλγία ή που ποτέ δεν ήθελε να γίνει γιατρός και όταν μπει θα κωλοβαράει.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά τα λες.

Νομίζω πως πρέπει να είμαστε και ακριβοδίκαιοι όμως. Οι περισσότεροι παρά τα 1000 κακά του ΕΣΥ ακόμα και σήμερα προτιμούν να μείνουν εδώ να κάνουν την ειδικότητα. Οι περισσότεροι βγαίνουν έξω κυρίως λόγω αναμονής. Οι αναμονές έπεσαν μόνο στις μη περιζήτητες ειδικότητες (και στα περιφερειακά νοσ.) οι οποίες ανέκαθεν δεν είχαν ζήτηση όμως. Όμως οι περιζήτητες ειδικότητες έχουν ακόμα ΜΕΓΑΛΗ αναμονή (>4έτη) ακόμα. Δε μαρέσει η παραπληροφόρηση οτι πια δεν υπάρχει αναμονή. Εκτός και αν θεωρούν οτι η πλειοψηφία των γιατρών πάει παθ.αν ή αναισθησιολογία.

Πιστεύω πως αν δεν υπήρχε αναμονή ακόμα περισσότεροι θα παρέμεναν εδώ παρόλο που θα γνώριζαν καλά την κατάσταση του ΕΣΥ.

Οι εξετάσεις προφανώς και δε θα έλυναν το θέμα αλλά θα έβαζαν έναν ορθολογισμό σε όλο αυτό το χάος. Οι περισσότεροι δε νομίζουν πως είναι αξιοκρατικό να περιμένει 5 χρόνια ένας ποιοτικός νέος γιατρός και ένας γιατρός που π.χ. προτείνει κρυσταλοθεραπεία στη χρόνια οσφυαλγία ή που ποτέ δεν ήθελε να γίνει γιατρός και όταν μπει θα κωλοβαράει.

το να περιμένεις 5 χρόνια χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να κάνεις κάτι από τη μεριά σου (και δε μιλάω για βύσμα)για να μειώσεις την αναμονή όχι απλά δεν είναι αξιοκρατικό αλλά θα το περιέγραφα με μια λέξη ΧΟΥΝΤΑ.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν ρωτάτε τους στρατιωτικούς γιατρούς αν είναι ικανοποιημένοι απ' το σύστημα των εξετάσεων ;

Οι απαντήσεις τους θα σας εκπλήξουν (τους υπέρμαχους).

Γνωρίζω άνθρωπο που έφτασε στο παρα πέντε να παραιτηθεί γιατί δεν μπορούσε να γίνει... ορθοπαιδικός, άλλη που κατέληξε... αιματολόγος αλλά ήθελε να γίνει ορθοπαιδικός, θωρακοχειρουργό που ήθελε να γίνει... ουρολόγος και άλλα παρόμοια φαιδρά !

Όλες οι προαναφερθείσες Ειδικότητες έχουν πολύ μικρή αναμονή και είναι προσιτές στους πολίτες ιατρούς.

Τροποποιήθηκε από kopritis

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οποιος βιαζεται παει εξω.

Ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα.

Σταματηστε να μιζεριαζετε γιατι δε σας εχουν ετοιμη θεση στο νοσοκομειο και στην ειδικοτητα της αρεσκειας σας μετα την αποφοιτηση.

Οταν τελειωσετε την ειδικοτητα και δεν εχετε που να δουλεψετε, παρα μονο σε επικουρικα στην κωλοπετινιτσα με καθηκοντα ειδικευομενου και ευθυνη επιμελητη και μισθο του πατου, τι θα κανετε? Θα αυτοκτονησετε?

Τροποποιήθηκε από komplexares

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευκαιρία να βάλετε στο πρόγραμμα σας πως θα πάτε σε πολιτισμένες κι αναπτυγμένες Χώρες της Βόρειας Ευρώπης για να εκπαιδευτείτε επαρκώς στην Ιατρική Ειδικότητα της αρεσκείας σας!

Αφήστε μια για πάντα πίσω σας αυτούς τους πολιτικούς που σας εξευτελίζουν και σας απαξιώνουν επιστημονικά, υποσχόμενοι 15 απλήρωτες νυχτερινές εφημερίες κάθε μήνα και 800 ευρώ καθαρά ως πρώτο μισθό στο ΕΣΥ, και βάλτε πλώρη για προηγμένα νοσοκομεία όπου θα έχετε ταχεία επαγγελματική άνοδο!

Φροντίστε για την ασφάλεια και την ευημερία σας, απολαμβάνοντας 6πλάσιους μισθούς με μονάχα 2 νυχτερινές εφημερίες το μήνα, σε Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Αγγλία, κτλ.

Καλή τύχη.

Το αξίζετε.

Οι πολιτικοί μας δεν σας αξίζουν, αν αρρωστήσουν, ας τους χειρουργήσουν οι χιλιάδες γιατροί με πλαστά ή αγορασμένα Πτυχία από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου και την μετα-Κομμουνιστική Βουλγαρία, που βοηθήθηκαν με μαζικές πιστοποιήσεις από το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ!

Όλα εδώ πληρώνονται, αυτοί τους έφεραν, αυτοί θα τους υποστούν!

Τροποποιήθηκε από karanti_maria

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήμουν νέος και γέρασα. Βίωσα το ίδιο ζήτημα στην αναμονή και τώρα στην ειδικότητα. Η θέση μου ήταν , είναι και θα είναι ενάντια στις εξετάσεις. Αλλά μου είναι αδιάφορο πλέον. Ξέρετε γιατί: Γιατί οι περισσότεροι είστε για γέλια. Οι μεν γιατί διαφωνείτε χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση σαν τους θρησκόληπτους του Περισσου, οι δε γιατί είστε αξιολύπητοι, ελπίζοντας σε αξιοκρατικές εξετάσεις και διαδικασίες και πιστεύεται στις αγαθές προθέσεις μιας μνημονιακής κυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά , ο θεσμός αυτών των εξετάσεων κουρελιάζεται όταν ο ειδικευόμενος παίρνει καθαρά κάθε μήνα €1000-1100 , κάνει τουλάχιστον 7 εφημερίες ,τις οποίες δεν πληρώνεται στην ώρα του και τις φορολογούν, ενώ σπάνια πληρώνεται τις υπερβάσεις. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσα παίρνει ο βυσματίας ο τραυματιοφορέας που μπήκε το 80, αναρωτήθηκες πόσα παίρνει η χοντροκώλα βύσμα γραμματέας που ξύνεται στα διοικητικά και που που σου ανακοινώνει τις περικοπές στις εφημερίες; Αυτοί έχουν τόσες σκοτούρες όσο εσύ; Γιατί να βάλεις άλλη μια με τις εξετάσεις. Δεν είσαι βλάκας; Δεν είσαι βλάκας να δίνεις εξετάσεις για 1000 ευρώ και να κόβεσαι ( γιατί θα κοπεις τουλάχιστον 1 φορά) , ενώ μπορείς να πας Γερμανία χωρίς εξετάσεις και με καλύτερο μισθό;

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Δημιουργία νέας...