Jump to content
Sign in to follow this  
K.W.Rogers

234 σεισμόπληκτοι φοιτητές στο δρόμο.....!!!!

Recommended Posts

giovedì 30 aprile 2009

L’Aquila 6 Απριλίου 2009, ώρα 03:32

Δεν θα ξεχάσω ποτέ…

…Τη στιγμή που ξυπνήσαμε έντρομοι από τον ύπνο για να υπομείνουμε εκείνα τα καταραμένα 25 περίπου δευτερόλεπτα του σεισμού, που έμοιαζαν να είναι ατελείωτα και προανήγγειλαν την πιο δύσκολη ημέρα της ζωής μας … Από το επόμενο λεπτό άλλαξαν όλα, για πάντα. Ό,τι και να γίνει, κανείς μας, δε θα μπορέσει ποτέ του να ξεχάσει, τους ήχους που άκουσε, τις εικόνες που είδε, τα γεγονότα που έζησε. Άνοιξε η γη και κατάπιε την Άκουϊλα.

Σκηνές απίστευτες, που δυσκολεύεται να τις χωρέσει ο νους του ανθρώπου, μιας πόλης που νόμιζες ότι είχε βομβαρδιστεί στην κυριολεξία, που δεν μπορούσες να την αναγνωρίσεις και ας την είχες ζήσει χρόνια. Αρκεί μονάχα μία στιγμή για να τα χάσεις όλα…

Δεν θα ξεχάσω ποτέ…

…Τους ανθρώπους που έφυγαν εκείνη την ημέρα, παιδιά, νέους και μεγαλύτερους και το Βασίλη Κουφολιά. Γιατί έσβησαν άδικα, χωρίς να υπάρχει λόγος και επειδή ο καθένας από εμάς που έμεινε πίσω, ξέρει καλά μέσα του ότι θα μπορούσε να είναι στη θέση τους, νεκρός. Ήταν θέμα τύχης-ατυχίας και στατιστικής…

…Πόσο χαιρόμασταν κάθε φορά όταν βρίσκαμε δικούς μας ανθρώπους στα σημεία συνάντησης, ανθρώπους που τους ψάχναμε και στο τέλος ξέραμε ότι είναι σίγουρα καλά- και ας ήταν κάποιοι τραυματίες.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ…

…Τις φίλες και τους φίλους που πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι, πριν καταρρεύσει, με τα κατακόκκινα μάτια, τα σκονισμένα μαλλιά και τα σκισμένα ρούχα…

…Τα παιδιά που δεν είχαν πάνω τους ούτε μια ταυτότητα για να ταξιδέψουν, γιατί ήταν θαμμένη μαζί με τα υπόλοιπα τους υπάρχοντα…

Δεν θα ξεχάσω ποτέ…

…Τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές μας που τα μόνα τους υπάρχοντα ήταν οι πιτζάμες που φορούσαν και πήραν από άλλους μπουφάν και παπούτσια για να ταξιδέψουν…

…Την παρέα των τεσσάρων, που περιμέναμε να έρθουν στο τρίτο και τελευταίο λεωφορείο για να φύγουμε οι τελευταίοι εναπομείναντες και ερχόντουσαν κρατώντας στην πλάτη τους σεντόνια, γεμάτα με ότι ρουχισμό μπόρεσαν να πάρουν από τα σπίτια τους, που είχαν πέσει…

…Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, μετά από 21 ημέρες, με τους νεκρούς ολοένα να αυξάνονται (οι μισοί από τους τραυματίες ήταν βαριά), να ευχαριστούμε που ζήσαμε, αλλά να μην γνωρίζουμε τι θα μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Στην Ιταλία, αρχικά η υπουργός παιδείας, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο η πόλη, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του πανεπιστημίου έχει καταστραφεί (στην ουσία μόνο ένα κτίριο στον πόλο της Ιατρικής, Βιολογικού και Φυσικών Επιστημών να έχει περάσει τους πρώτους ελέγχους με επιτυχία-εκεί έχουν μεταφερθεί τα πάντα), δήλωσε ότι θα άνοιγαν οι μετεγγραφές για τους φοιτητές της Άκουϊλας, που θα μπορούσαν να πάνε σε όποιο ιταλικό πανεπιστήμιο επιθυμούσαν.

Πολύ γρήγορα όμως η στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης άλλαξε γραμμή πλεύσης, αφού συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος για να μην <<πεθάνει>> οριστικά η πόλη, είναι να παραμείνει το Πανεπιστήμιο εκεί. Έτσι δεν εξετάζεται πλέον ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι τελευταίες πληροφορίες που πάρθηκαν στα συμβούλια των σχολών μάλιστα, λένε ότι κάθε σχολή αποφασίζει για τον εαυτό της, είτε να παραμείνει στην πόλη (προσωρινά σε σκηνές, μετά βλέπουμε),είτε να μεταφερθεί προσωρινά σε άλλες γειτονικές πόλεις του νομού. Για παράδειγμα, η Ιατρική Σχολή θα μεταφερθεί σε τέσσερεις γειτονικές πόλεις (Teramo, Pescina, Avezzano, Sulmona) και οι εξετάσεις θα γίνονται στην Άκουϊλα.

Στην Ελλάδα, έχουν γίνει επιτροπές, έχουν κατατεθεί αιτήματα και οι φοιτητές της Άκουϊλα ακόμα περιμένουν. Η μόνη επίσημη απάντηση που μας έχει δώσει μέχρι τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Αντώναρος (κυβερνητικός εκπρόσωπος) και δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Απογευματινή στις 14 Απριλίου (8 ημέρες μετά το σεισμό). Τι μας είπε λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος:

1. <<Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μετεγγραφής τους σε ελληνικά ΑΕΙ, καθώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.>>

Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε εμείς είναι η έκφραση <<ασκοί του Αιόλου>>. Μήπως εννοούσε ο κύριος Αντώναρος ότι κάθε μέρα γίνονται τέτοιες φυσικές καταστροφές; (οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για την χειρότερη φυσική καταστροφή τα τελευταία 25 χρόνια).

Μήπως πάλι δεν τη θεωρεί καταστροφή και απλά εμείς υπερβάλλουμε; Ας ανοίξουν κύριε Αντώναρε οι ασκοί του Αιόλου. Δεν κηρύσσονται στις προηγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (και μάλιστα σε μία από τις πιο προηγμένες χώρες του πλανήτη) οι περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για πλάκα.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σημαίνει:

…ό,τι αναστέλλονται άρθρα του Συντάγματος

…ό,τι μπαίνει ο στρατός στην πόλη

…ό,τι απαγορεύεται να μπεις στο σπίτι σου (αν υπάρχει ακόμα και στέκεται) και αν το κάνεις συλλαμβάνεσαι

…ό,τι είσαι στην πόλη με δική σου ευθύνη

…ό,τι πρέπει να παίρνεις άδεια για οτιδήποτε θέλεις να κάνεις

και άλλα πολλά που σίγουρα η κυβέρνηση, τα κόμματα και η πολιτικοί μας γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, που τα μάθαμε υποχρεωτικά, αφού τα βιώσαμε.. (σημείωση: μέχρι και σήμερα 27 Απριλίου 2009 η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ισχύει).

Κανένας από εμάς δε θα ήθελε να βιώσουν Έλληνες Πολίτες τις μισές μας εμπειρίες και να μην βοηθηθούν από το ίδιο τους το κράτος. Άρα για ακόμα μια φορά σας λέμε: Ας ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

2. <<Το ελληνικό υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ώστε να τηρηθούν και για τους Έλληνες φοιτητές τα όσα θα ισχύσουν για τους Ιταλούς. Να εξασφαλιστεί δηλαδή και γι’ αυτούς η δυνατότητα εσωτερικής μετεγγραφής σε άλλα ιταλικά Πανεπιστήμια.>>

…Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, σας διαψεύδουν κύριε κυβερνητικέ εκπρόσωπε. Καταδεικνύουν ότι δεν είχατε σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό επί του θέματος παρά μόνο στάση αναμονής και τώρα που τα πράγματα αλλάζουν τροπή κινδυνεύετε να εκτεθείτε ανεπανόρθωτα.

3. <<Πολλές χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της γειτονικής χώρας. Ας μην κινδυνολογούμε λέγοντας ότι όλη η Ιταλία είναι μια επικίνδυνη ζώνη>>

Αν είναι έτσι τα πράγματα, δεν έπρεπε να μας βοηθήσετε να φύγουμε από εκεί καθόλου. Έπρεπε να μας αφήσετε όλους εκεί να μας φροντίσει το ιταλικό κράτος και να μας περιθάλψει στην Piazza d’ armi…για να μην κινδυνολογούμε καθόλου.

4. Μας υπενθύμισε ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές (εμείς δηλαδή) επέλεξαν να πάνε να σπουδάσουν στη γειτονική χώρα.

Αυτό το σημείο δεν αξίζει να σχολιαστεί, γιατί δεν αποτελεί επιχείρημα. Είναι ασέβεια προς το θεσμό του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σεβαστός είναι ο θεσμός-το πρόσωπο κρίνεται.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ως Έλληνες Πολίτες να παρουσιάζουμε αιτήματα στην Ελληνική Πολιτεία και να ζητάμε τη βοήθεια της, πάντα για ανθρωπιστικούς λόγους. Είναι οι ίδιοι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να μας βοηθήσει να φύγουμε από την μαρτυρική Άκουϊλα.

Είναι παράδοξο, ένα κράτος που είναι αλληλέγγυο, περιθάλπει και δίνει άσυλο στην πατρίδα μας σε όλους τους κατατρεγμένους, διωγμένους, πρόσφυγες της γης, είτε είναι Παλαιστίνιοι, Πακιστανοί, Άραβες κ.τ.λ. και τους παρέχει δωρεάν παιδεία, υγειονομική φροντίδα κ.τ.λ., την ίδια στιγμή να απορρίπτει από την αρχή το ενδεχόμενο να αγκαλιάσει τα δικά του τέκνα, γυρίζοντας τα πίσω στην Ελλάδα μετά από μια τέτοια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων.

Προσωπικά, όπως και κάποιοι άλλοι συμφοιτητές μας που πλησιάζουν ή είναι στο τέλος των σπουδών τους, δηλώσαμε ότι το ενδεχόμενο μετεγγραφής σε ελληνικά πανεπιστήμια δεν μας ενδιαφέρει, παρά μόνο στην περίπτωση που θα γινόταν άμεσα και θα μας αναγνώριζαν όλους τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής, της πανεπιστημιακής μας καριέρας.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υποστηρίζουμε όλοι, το δίκαιο αίτημα της μετεγγραφής και οποιαδήποτε άλλης βοήθειας που είναι δυνατόν να έχουν όλα τα παιδιά της Άκουϊλας.

Είναι το πιο δίκαιο αίτημα που έτυχε να υποστηρίξω ποτέ στη ζωή μου και όσο έχω φωνή θα το φωνάζω.

Μας πικραίνει όλους η ανησυχία και η αγωνία ορισμένων, μην τυχόν και επωφεληθούμε με κάποιο τρόπο από αυτή την υπόθεση (πχ με μία ενδεχόμενη μετεγγραφή σε ελληνικά πανεπιστήμια)…

…Λες και ένας από εμάς δεν έχασε τα πάντα…

…Λες και δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε τα πάντα όλοι…

…Λες και δεν έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλά…

Οι ίδιοι άνθρωποι, όταν ακούν ως απάντηση ότι κάποιους από εμάς δεν τους ενδιαφέρει η μετεγγραφή, με περίσσιο θράσος λένε:

<<εντάξει, τώρα το πτυχίο το έχεις μάλλον στο τσεπάκι σου και θα το πάρεις εύκολα, για να θέλεις να μείνεις πάνω…>> .

Έλεος, ας αποφασίσουν οι συγκεκριμένοι αντί ημών, που θα είναι πιο δύσκολο, να πάμε εκεί. Ξέρω καλά ότι κανείς μας δεν εύχεται να ζήσει άλλος άνθρωπος ποτέ τέτοιες καταστάσεις. Δε χρειάζεται να απαντάει κανείς μας σε τέτοιες προκλήσεις.

ΜΗΔΕΝΙ ΣΥΜΦΟΡΑ ΟΝΕΙΔΙΣΕΙΣ ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΟΡΑΤΟ. (Σόλωνας)

Σταμάτιος Παπασάββας

Φοιτητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Άκουϊλας

Υπεύθυνος Ελληνορθόδοξης Ενορίας Άκουϊλας

Pubblicato da satnuof a 4.10 0 commenti

πηγή: http://234stodromo.blogspot.com/

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για όποιον βαριέται να διαβάζει το παραπάνω παραλήρημα , η περίληψη είναι " Θέλουμε - κι εμείς - μεταγραφή στα ελληνικά ΑΕΙ ". Ή αλλιώς " εδώ τόσοι και τόσοι πέτυχαν μεταγραφές με τσαουσέσκου, ΝΑΤΟικές βόμβες , καρκίνους-μαιμού , δυσλεξίες και άλλα παλαβά , θέλουμε κι εμείς ... ".

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα ίδια είχαμε και στο Κόσσοβο. Τότε η μάνα ενός συμμαθητή μου (μαθητή του 10 όσο τον γνωριζα) έβγαινε και έβριζε στα κανάλια, γιατί το βλαστάρι της δεν το φέρανε με μεταγραφή στην Ελλάδα.

Ευτυχώς δεν έγινε τότε και ούτε θα γίνει τώρα.

Αυτό μας έλειπε.

Να μεταγραφούν σε Ιταλικά Πανεπιστήμια ναι. Αλλα σε ελληνικά από που και ως που?

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα!!

1ον, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να σπουδασει ιατρικη, νομικη κτλ στο εξωτερικο.Οποιος το κανει καλα κανει αλλα ειναι δικη του επιλογη και ευθυνη. Με την ιδια λογικη αν κανει σεισμο στην Κρητη ολοι οι φοιτητες θα πανε στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη.

2ον, φυσικες καταστροφες γινονται παντου και παντα. Και στην Αθηνα μπορει να γινει σεισμος, μετα που θα ζητησετε να πατε??Στα Γιαννενα?? Ελεος πια με την απαιτηση καθενος εχοντας μπει σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου με 10 να θελει να ακυρωσει τον ιδρωτα και τον αγωνα τοσον παιδιων που θυσιασαν τα παντα για να περασουν στο πανεπιστημιο ποσο μαλλον σε μια ιατρικη σχολη της Ελλαδας που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι.

3ον, το κρατος εχει υποχρεωση να μεριμνησει για τους πολιτες του και το εκανε.Τους μετεφερε αμεσως σωους στα σπιτια τους και δωρεαν. Αλλα να πρεπει να τους σπουδασει κιολας!!Ε αμα ειναι ετσι τοτε καποιος που εχει ενα μαγαζι στην Γαλλια και του πιασει φωτια το κρατος να του φτιαξει ενα ιδιο στο Κολωνακι..

Οι πραξεις και οι επιλογες στη ζωη μας εμπεριεχουν και το ρισκο. Οποιος το παιρνει να ξερει να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες και να μη ζηταει ευθυνες ή διευκολυνσεις ουτε απο το κρατος ουτε απο πολιτες του κρατους που εχουν αγωνιστει σκληρα για να καταφερουν αυτο που πετυχαν..

Ναι συμπονω τα παιδια που περασαν αυτο το σοκ και ευχομαι να μην τυχαινει σε κανεναν.Αλλα απο αυτο μεχρι τη μεταγγραφη μεσολαβει το χαος. Ευχομαι τα οποια μικροπολιτικα συμφεροντα να μην επιτρεψουν την απαραδεκτη και αδικη αυτη απαιτηση.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Σταμάτιος Παπασάββας

Φοιτητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Άκουϊλας

Υπεύθυνος Ελληνορθόδοξης Ενορίας Άκουϊλας

Pubblicato da satnuof a 4.10 0 commenti

πηγή: http://234stodromo.blogspot.com/

Συνάδελφε Σταμάτη....πλάκα μας κάνεις ε; Δεν μπορεί να έγραψες το δραματικό αυτό κείμενο για να μας συγκινήσεις.

Μην χρησιμοποιείτε τον χαμό συνανθρώπων για προσωπικά συμφέροντα. Δείξτε λίγο σεβασμό σε αυτούς που έφυγαν άδικα.

Τροποποιήθηκε από tasostheodoridis

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν είναι δυνατόν:

(1) Όπως πολύ καλά αναφέρθηκε παραπάνω, κανείς δεν ανάγκασε κανέναν να σπουδάσει.

(2) Υπάρχει ένα σύστημα εισαγωγής, αν θέλουν ας το ξαναχρησιμοποιήσουν.

(3) Τραγική λογική εν γένει._

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικά δε θα με ενοχλούσε αν εγγράφονταν σε ελληνικό πανεπιστήμιο ως υπεράριθμοι.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Καλα μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα!!

1ον, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να σπουδασει ιατρικη, νομικη κτλ στο εξωτερικο.Οποιος το κανει καλα κανει αλλα ειναι δικη του επιλογη και ευθυνη. Με την ιδια λογικη αν κανει σεισμο στην Κρητη ολοι οι φοιτητες θα πανε στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη.

2ον, φυσικες καταστροφες γινονται παντου και παντα. Και στην Αθηνα μπορει να γινει σεισμος, μετα που θα ζητησετε να πατε??Στα Γιαννενα?? Ελεος πια με την απαιτηση καθενος εχοντας μπει σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου με 10 να θελει να ακυρωσει τον ιδρωτα και τον αγωνα τοσον παιδιων που θυσιασαν τα παντα για να περασουν στο πανεπιστημιο ποσο μαλλον σε μια ιατρικη σχολη της Ελλαδας που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι.3ον, το κρατος εχει υποχρεωση να μεριμνησει για τους πολιτες του και το εκανε.Τους μετεφερε αμεσως σωους στα σπιτια τους και δωρεαν. Αλλα να πρεπει να τους σπουδασει κιολας!!Ε αμα ειναι ετσι τοτε καποιος που εχει ενα μαγαζι στην Γαλλια και του πιασει φωτια το κρατος να του φτιαξει ενα ιδιο στο Κολωνακι..

Οι πραξεις και οι επιλογες στη ζωη μας εμπεριεχουν και το ρισκο. Οποιος το παιρνει να ξερει να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες και να μη ζηταει ευθυνες ή διευκολυνσεις ουτε απο το κρατος ουτε απο πολιτες του κρατους που εχουν αγωνιστει σκληρα για να καταφερουν αυτο που πετυχαν..

Ναι συμπονω τα παιδια που περασαν αυτο το σοκ και ευχομαι να μην τυχαινει σε κανεναν.Αλλα απο αυτο μεχρι τη μεταγγραφη μεσολαβει το χαος. Ευχομαι τα οποια μικροπολιτικα συμφεροντα να μην επιτρεψουν την απαραδεκτη και αδικη αυτη απαιτηση.

off topic αλλα τα πανεπιστημια της Ιταλιας συναδελφε ειναι πολυ πιο δυσκολα απο τα ελληνικα, τουλαχιστον αυτα του βορρα, οποτε ας μη μιλαμε για ιδρωτες..

Στο τοπικ τωρα, δεν συμφωνω ουτε εγω για μεταγγραφη τους στην Ελλαδα, δεν το θεωρω σωστο.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η πιο δικαιη λυση ειναι η μετεγγραφη των φοιτητων σε αλλες πολεις της Ιταλιας...

Το θεμα ειναι οτι η L'aquila στηριζει την οικονομικη της ζωη στο πανεπιστημιο της, οποτε δυσκολα θα δωσει το nulla osta. Εξ οσων γνωριζω (διαψευστε με αν κανω λαθος), ηδη εχει μεριμνησει η Ιατρικη να δοθουν μαθηματα, ιδιως των τελευταιων ετων, σε διαφορους χωρους. Αν μου εμεναν 2-3 μαθηματα για να παρω πτυχιο θα ηταν μεγαλη ευκαιρια, επειδη ειναι ευλογη η επιεικια που θα δειξουν οι καθηγητες. Δεν συντρεχει λογος μετεγγραφης σε ελληνικα πανεπιστημια...

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Καλα μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα!!

1ον, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να σπουδασει ιατρικη, νομικη κτλ στο εξωτερικο.Οποιος το κανει καλα κανει αλλα ειναι δικη του επιλογη και ευθυνη. Με την ιδια λογικη αν κανει σεισμο στην Κρητη ολοι οι φοιτητες θα πανε στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη.

2ον, φυσικες καταστροφες γινονται παντου και παντα. Και στην Αθηνα μπορει να γινει σεισμος, μετα που θα ζητησετε να πατε??Στα Γιαννενα?? Ελεος πια με την απαιτηση καθενος εχοντας μπει σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου με 10 να θελει να ακυρωσει τον ιδρωτα και τον αγωνα τοσον παιδιων που θυσιασαν τα παντα για να περασουν στο πανεπιστημιο ποσο μαλλον σε μια ιατρικη σχολη της Ελλαδας που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι.3ον, το κρατος εχει υποχρεωση να μεριμνησει για τους πολιτες του και το εκανε.Τους μετεφερε αμεσως σωους στα σπιτια τους και δωρεαν. Αλλα να πρεπει να τους σπουδασει κιολας!!Ε αμα ειναι ετσι τοτε καποιος που εχει ενα μαγαζι στην Γαλλια και του πιασει φωτια το κρατος να του φτιαξει ενα ιδιο στο Κολωνακι..

Οι πραξεις και οι επιλογες στη ζωη μας εμπεριεχουν και το ρισκο. Οποιος το παιρνει να ξερει να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες και να μη ζηταει ευθυνες ή διευκολυνσεις ουτε απο το κρατος ουτε απο πολιτες του κρατους που εχουν αγωνιστει σκληρα για να καταφερουν αυτο που πετυχαν..

Ναι συμπονω τα παιδια που περασαν αυτο το σοκ και ευχομαι να μην τυχαινει σε κανεναν.Αλλα απο αυτο μεχρι τη μεταγγραφη μεσολαβει το χαος. Ευχομαι τα οποια μικροπολιτικα συμφεροντα να μην επιτρεψουν την απαραδεκτη και αδικη αυτη απαιτηση.

off topic αλλα τα πανεπιστημια της Ιταλιας συναδελφε ειναι πολυ πιο δυσκολα απο τα ελληνικα, τουλαχιστον αυτα του βορρα, οποτε ας μη μιλαμε για ιδρωτες..

Στο τοπικ τωρα, δεν συμφωνω ουτε εγω για μεταγγραφη τους στην Ελλαδα, δεν το θεωρω σωστο.

πόσο βόρια δηλαδή ?προς Άλπεις μεριά μάλλον λόγω του ψύχους ? πιο δύσκολα να μπεις ή να βγεις ? Γιατί όπως έλεγε κι ο Βουτσάς "εγώ είναι να μη τρουπώσω αμα τρουπώσω τέλειωσε..."

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emno Κρίμα να χρησιμοποιείται έτσι η καταστροφή τόσων ζωών...

Κύριε Παπασάββα, όπως βλέπετε από τα πρώτα σχόλια στο forum, και παρά τη συμπόνοια που όλοι αισθανόμαστε, η μεταγραφή των εν λόγω φοιτητών σε ελληνικά Παν/μια δε θεωρείται σωστή λύση και από πολλούς άλλους πλην του (και για μένα αντιπαθούς) κυβερνητικού εκπροσώπου...

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Καλα μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα!!

1ον, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να σπουδασει ιατρικη, νομικη κτλ στο εξωτερικο.Οποιος το κανει καλα κανει αλλα ειναι δικη του επιλογη και ευθυνη. Με την ιδια λογικη αν κανει σεισμο στην Κρητη ολοι οι φοιτητες θα πανε στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη.

2ον, φυσικες καταστροφες γινονται παντου και παντα. Και στην Αθηνα μπορει να γινει σεισμος, μετα που θα ζητησετε να πατε??Στα Γιαννενα?? Ελεος πια με την απαιτηση καθενος εχοντας μπει σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου με 10 να θελει να ακυρωσει τον ιδρωτα και τον αγωνα τοσον παιδιων που θυσιασαν τα παντα για να περασουν στο πανεπιστημιο ποσο μαλλον σε μια ιατρικη σχολη της Ελλαδας που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι.3ον, το κρατος εχει υποχρεωση να μεριμνησει για τους πολιτες του και το εκανε.Τους μετεφερε αμεσως σωους στα σπιτια τους και δωρεαν. Αλλα να πρεπει να τους σπουδασει κιολας!!Ε αμα ειναι ετσι τοτε καποιος που εχει ενα μαγαζι στην Γαλλια και του πιασει φωτια το κρατος να του φτιαξει ενα ιδιο στο Κολωνακι..

Οι πραξεις και οι επιλογες στη ζωη μας εμπεριεχουν και το ρισκο. Οποιος το παιρνει να ξερει να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες και να μη ζηταει ευθυνες ή διευκολυνσεις ουτε απο το κρατος ουτε απο πολιτες του κρατους που εχουν αγωνιστει σκληρα για να καταφερουν αυτο που πετυχαν..

Ναι συμπονω τα παιδια που περασαν αυτο το σοκ και ευχομαι να μην τυχαινει σε κανεναν.Αλλα απο αυτο μεχρι τη μεταγγραφη μεσολαβει το χαος. Ευχομαι τα οποια μικροπολιτικα συμφεροντα να μην επιτρεψουν την απαραδεκτη και αδικη αυτη απαιτηση.

off topic αλλα τα πανεπιστημια της Ιταλιας συναδελφε ειναι πολυ πιο δυσκολα απο τα ελληνικα, τουλαχιστον αυτα του βορρα, οποτε ας μη μιλαμε για ιδρωτες..

Στο τοπικ τωρα, δεν συμφωνω ουτε εγω για μεταγγραφη τους στην Ελλαδα, δεν το θεωρω σωστο.

Συναδελφε δεν εχω καμια αντιρρηση να θεωρησω τα ιταλικα πανεπιστημια πιο δυσκολα απο τα Ελληνικα αλλα για τους Ιταλους! Αντιθετως για τους Ελληνες αν ηταν πιο δυσκολα στην Ιταλια θα μπορουσαν ωραια και απλα να εχουν δωσει οπως ολοι οι υπολοιποι- ή σχεδον ολοι για να ακριβολογουμε -Πανελληνιες εξετασεις και να μην εκμεταλλευονται τραγικα περιστατικα προς ιδιον οφελος. Οσο για ιδρωτες εγω που αναγκαστηκα να δωσω δυο φορες Πανελληνιες( δε διαμαρτυρομαι, επιλογη μου ηταν) και τοσα αλλα παιδια που για λιγα μορια δεν μπηκαν στην Ιατρικη ευχαριστως να σου απαντησουμε για το ποσο ιδρωσαμε..

Και επιτελους δεν ειναι αναγκη να γινουν ολοι γιατροι και δικηγοροι..ε καποια ατομα που δεν τραβανε και απλως οι γονεις θελουνε ντε και καλα να τα κανουν γιατρους ας το κανουν αλλα οχι και να ερθουν φυτευτοι στην Ελλαδα χωρις τους λυθει η μυτη. Και κυριε Παπασσαβα δε φτανει που θελετε και μετεγγραφη αλλα ζητατε και αναγνωριση ολων λεει των μαθηματων.... Ναι και μενα οταν εγινε σεισμος στην Αθηνα το 99 ταραχτηκε το ειναι μου, γι'αυτο θελω μια μεζονετα στο Παλιο Ψυχικο, ενα εξοχικο στη Λουτσα και 5 εκατομμυρια ευρω σε χαρτονομισματα των 100..μα ειμαστε σοβαροι???

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Προσωπικά δε θα με ενοχλούσε αν εγγράφονταν σε ελληνικό πανεπιστήμιο ως υπεράριθμοι.

και εμενα το ιδιο μου κανει !

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ε αφου δεν ενοχλει εσας να τα φερουμε τα κακομοιρα τα παιδια!! ε ρε μανα μου παραλογια που υπαρχει!! ή μαλλον ποσα ξαδερφια των παιδιων αυτων γραφουν εδω για να υποστηριξουν την απολυτα απαραδεκτη αυτη αποψη..

Α ρε Ελλαδα! Μονο εδω επιπλεουν οι φελλοι!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τί σχέση έχει η Ελληνική υπηκοότητα με τις φυσικές καταστροφές? Θέλετε να βολευτείτε και πιθανότατα ανάλογα θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος στην θέση σας. Συνάμα όμως παραλογίζεστε διότι όποιος βγαίνει εκτός συνόρων παύει να παίζει το παιχνίδι με Ελληνικούς όρους. Πορεύεται σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του κράτους που τον φιλοξενεί.

Σαν φοιτητές Ιταλικού Πανεπιστημίου, οφείλετε να ακολουθήσετε την γραμμή της Ιταλικής κυβέρνησης διότι η Ελλάδα δεν έχει ουδεμία θέση ή αρμοδιότητα. Εννοείται πως θα κρατήσει στάση αναμονής και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά σας ώστε να μην αδικηθείτε σε σχέση με τους Ιταλούς, αλλά αυτό:

Είναι παράδοξο, ένα κράτος που είναι αλληλέγγυο, περιθάλπει και δίνει άσυλο στην πατρίδα μας σε όλους τους κατατρεγμένους, διωγμένους, πρόσφυγες της γης, είτε είναι Παλαιστίνιοι, Πακιστανοί, Άραβες κ.τ.λ. και τους παρέχει δωρεάν παιδεία, υγειονομική φροντίδα κ.τ.λ., την ίδια στιγμή να απορρίπτει από την αρχή το ενδεχόμενο να αγκαλιάσει τα δικά του τέκνα, γυρίζοντας τα πίσω στην Ελλάδα μετά από μια τέτοια καταστροφή βιβλικών διαστάσεων.

δεν είναι επιχείρημα. Αντίθετα παραπέμπει στο γνωστό "κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα".

Επίσης αυτό:

δεν έπρεπε να μας βοηθήσετε να φύγουμε από εκεί καθόλου.

είναι δείγμα αχαριστίας αγαπητέ μου και ντροπή που το χρησιμοποιείτε.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Καλα μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα!!

1ον, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να σπουδασει ιατρικη, νομικη κτλ στο εξωτερικο.Οποιος το κανει καλα κανει αλλα ειναι δικη του επιλογη και ευθυνη. Με την ιδια λογικη αν κανει σεισμο στην Κρητη ολοι οι φοιτητες θα πανε στην Αθηνα ή στη Θεσσαλονικη.

2ον, φυσικες καταστροφες γινονται παντου και παντα. Και στην Αθηνα μπορει να γινει σεισμος, μετα που θα ζητησετε να πατε??Στα Γιαννενα?? Ελεος πια με την απαιτηση καθενος εχοντας μπει σε ενα πανεπιστημιο του εξωτερικου με 10 να θελει να ακυρωσει τον ιδρωτα και τον αγωνα τοσον παιδιων που θυσιασαν τα παντα για να περασουν στο πανεπιστημιο ποσο μαλλον σε μια ιατρικη σχολη της Ελλαδας που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι.3ον, το κρατος εχει υποχρεωση να μεριμνησει για τους πολιτες του και το εκανε.Τους μετεφερε αμεσως σωους στα σπιτια τους και δωρεαν. Αλλα να πρεπει να τους σπουδασει κιολας!!Ε αμα ειναι ετσι τοτε καποιος που εχει ενα μαγαζι στην Γαλλια και του πιασει φωτια το κρατος να του φτιαξει ενα ιδιο στο Κολωνακι..

Οι πραξεις και οι επιλογες στη ζωη μας εμπεριεχουν και το ρισκο. Οποιος το παιρνει να ξερει να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες και να μη ζηταει ευθυνες ή διευκολυνσεις ουτε απο το κρατος ουτε απο πολιτες του κρατους που εχουν αγωνιστει σκληρα για να καταφερουν αυτο που πετυχαν..

Ναι συμπονω τα παιδια που περασαν αυτο το σοκ και ευχομαι να μην τυχαινει σε κανεναν.Αλλα απο αυτο μεχρι τη μεταγγραφη μεσολαβει το χαος. Ευχομαι τα οποια μικροπολιτικα συμφεροντα να μην επιτρεψουν την απαραδεκτη και αδικη αυτη απαιτηση.

off topic αλλα τα πανεπιστημια της Ιταλιας συναδελφε ειναι πολυ πιο δυσκολα απο τα ελληνικα, τουλαχιστον αυτα του βορρα, οποτε ας μη μιλαμε για ιδρωτες..

Στο τοπικ τωρα, δεν συμφωνω ουτε εγω για μεταγγραφη τους στην Ελλαδα, δεν το θεωρω σωστο.

off topic αλλά κανένας δεν πήγε να σπουδάσει στην Ιταλία επειδή είναι καλύτερα τα πανεπιστήμια.'Ολοι πήγαν διότι απέτυχαν στις πανελλήνιες...

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
emarup Αληθες για ενα μεγαλο ποσοστο φοιτητων, δεν ηθελα να θιξω κανεναν , πιστεψεμε, απλα αυτο το "χυσαμε ιδρωτα " κτλ των πανελληνιων ειναι μονοπλευρο, γιατι μπορει καποιοι να φτυνουν κυριολεκτικα αιμα για πτυχιο σε πανεπιστημια της βορειας Ιταλιας , οποτε το ποιος κουραζεται και διαβαζει πιο πολυ δεν θα επρεπε να αναφερθει στο εν λογω ποστ..Ας μιλαμε καλυτερα για πλαστα πτυχια κτλ..ή εδω που οντως μια η απαιτηση των παιδιων ειναι υπερβολικη , ασχετα με το ποσο βαθμο πηρε ο καθενας στις πανελληνιες ή στα μαθηματα του πανεπιστημιου του.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
emarup Δεν αμβισβητει κανεις πιστευω ποσο μπορει να κουραστηκε καποιος για το πτυχιο του ειτε στην Ιταλια ειτε οπουδηποτε αλλου. Ασφαλως και υπαρχουν πολλοι καλοι επιστημονες και στην Ιταλια που θα γινουν και πολυ καλοι γιατροι. ΜΙλαμε ομως για το ποσο επωδυνο, ψυχοφθορο και κουραστικο ειναι να μπει κανεις σε ιατρικη σχολη της Ελλαδας και μετα να θελει καποιος ανωδυνα και εκμεταλλευομενος ενα γεγονος να θεωρησει τους αλλους μακακες και να μπει απο την πισω πορτα. Στο κατω κατω απορω με την υστεροβουλια τους που δεν τους πειραζει ουτε και τους ιδιους να μπουν σε μια σχολη που ουτε την καταφεραν με τον αγωνα τους ουτε και αξιζει να ειναι σε αυτην.. Εγω δεν θα ημουν ησυχος με τη συνειδηση μου παντως!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

να επισημανω στο σθγκεκριμενο θεμα την εκμεταλλευση του γεγονοτος της απωλειας τοσων ζωων για την εξυπηρετηση ενος διακαους ποθου μετεγγραφης σε ελληνικο πανεπιστημιο.νομιζω αυτο ειναι οτι χειροτερο δειγμα υποκριτικης και εκμεταλλευσης του ανθρωπινου πονου για αλλη μια φορα.και αφου τα ιταλικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα γιατι να επιχειρείται με τοσοπαθος η μεταγγραφη σε ενα ελληνικο αφου τους δινεται η δυνατοτητα μετεγγραφης σε ενα ιταλικο?και εμεις βιωσαμε το σεισμο στην αθηνα δε ζητησαμε να μας περασουν τα μαθηματα της εξεταστικης του σεπτεμβριου για ψυχολογικους λογους

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διακομματικό «ναι» στη μεταγραφή της αδερφής του αδικοχαμένου Β. Κουφωλιά

Ο Βασίλης Κουφωλιάς βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της 6ης Απριλίου, στην πόλη Λ΄Ακουίλα της Ιταλίας.

Διακομματικό «πράσινο φως» να μεταγραφεί σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος, δόθηκε στη φοιτήτρια αδελφή του Βασίλη Κουφωλιά, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της 6ης Απριλίου, στην πόλη Λ΄Ακουίλα της Ιταλίας. Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι συγγενείς έως και β΄ βαθμού, που σπούδαζαν σε σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου της σεισμόπληκτης περιοχής.

Τη σχετική τροπολογία, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος, στο ν/σ για το ΣΕΠΕ, υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, καθώς και όλες οι πτέρυγες της Βουλής, έκανε αποδεκτή ο υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, συμφωνώντας ότι «είναι το λιγότερο, που μπορεί να κάνει η πολιτεία, για την οικογένεια του άτυχου φοιτητή».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../04/2009_277392

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
να επισημανω στο σθγκεκριμενο θεμα την εκμεταλλευση του γεγονοτος της απωλειας τοσων ζωων για την εξυπηρετηση ενος διακαους ποθου μετεγγραφης σε ελληνικο πανεπιστημιο.νομιζω αυτο ειναι οτι χειροτερο δειγμα υποκριτικης και εκμεταλλευσης του ανθρωπινου πονου για αλλη μια φορα.και αφου τα ιταλικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα γιατι να επιχειρείται με τοσοπαθος η μεταγγραφη σε ενα ελληνικο αφου τους δινεται η δυνατοτητα μετεγγραφης σε ενα ιταλικο?και εμεις βιωσαμε το σεισμο στην αθηνα δε ζητησαμε να μας περασουν τα μαθηματα της εξεταστικης του σεπτεμβριου για ψυχολογικους λογους

Ως επι το πλειστον για οικονομικους λογους, οι σπουδες εκει ειναι πανακριβες, μονο για τα βιβλια, καθως για εξαμηνη συνδρομη διδακτρων στο πανεπιστημιο.

Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σας, γιατι δεν ζητανε μεταγγραφη στο Χαρβαρντ?

Δεν αμφισβητω ποσο κουραστηκαν καποιοι για να περασουν τις πανελληνιες αλλα η καραμελα αυτη θα επρεπε καποτε να σταματησει.Αναφερω παραδειγμα συναδελφου που παρουσιαστηκε στην κλινικη που εκανα παθολογια λεγοντας με το καλημερα το θεικο ¨"ειμαι γιατρος απο πανελληνιες"!!!

Μπορει να μοχθησε το παιδι , δεν λεω , να περασει απο τις πανελληνιες, αλλα αυτο δεν το κανει σουπερ ντουπερ επιστημονα. Ο καθενας εχει δικο του γολγοθα σε τελικη αναλυση να παρουμε αυτο το πτυχιο, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις βεβαια (βλεπε το προσφατο περιστατικο πλαστογραφησης πτυχιου απο "γιατρο" στα Γιανεννα)

Σορυ παλι για το ολιγον off topic..

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Διακομματικό «ναι» στη μεταγραφή της αδερφής του αδικοχαμένου Β. Κουφωλιά

Ο Βασίλης Κουφωλιάς βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της 6ης Απριλίου, στην πόλη Λ΄Ακουίλα της Ιταλίας.

Διακομματικό «πράσινο φως» να μεταγραφεί σε πανεπιστήμιο της Ελλάδος, δόθηκε στη φοιτήτρια αδελφή του Βασίλη Κουφωλιά, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της 6ης Απριλίου, στην πόλη Λ΄Ακουίλα της Ιταλίας. Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι συγγενείς έως και β΄ βαθμού, που σπούδαζαν σε σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου της σεισμόπληκτης περιοχής.

Τη σχετική τροπολογία, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος, στο ν/σ για το ΣΕΠΕ, υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, καθώς και όλες οι πτέρυγες της Βουλής, έκανε αποδεκτή ο υφυπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, συμφωνώντας ότι «είναι το λιγότερο, που μπορεί να κάνει η πολιτεία, για την οικογένεια του άτυχου φοιτητή».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../04/2009_277392

Ωχ! Αν και δίκαιο για την αδερφή του αδικοχαμένου έλληνα φοιτητή, πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση για να μην ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και φαρδύνει το παιχνίδι!

Ξέρετε, να βγαίνουν διάφοροι και να το παίζουν συγγενείς, ξάδερφοι, ετεροθαλή αδέρφια, πρώην γκόμενες και τέτοια.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
να επισημανω στο σθγκεκριμενο θεμα την εκμεταλλευση του γεγονοτος της απωλειας τοσων ζωων για την εξυπηρετηση ενος διακαους ποθου μετεγγραφης σε ελληνικο πανεπιστημιο.νομιζω αυτο ειναι οτι χειροτερο δειγμα υποκριτικης και εκμεταλλευσης του ανθρωπινου πονου για αλλη μια φορα.και αφου τα ιταλικα πανεπιστημια ειναι καλυτερα γιατι να επιχειρείται με τοσοπαθος η μεταγγραφη σε ενα ελληνικο αφου τους δινεται η δυνατοτητα μετεγγραφης σε ενα ιταλικο?και εμεις βιωσαμε το σεισμο στην αθηνα δε ζητησαμε να μας περασουν τα μαθηματα της εξεταστικης του σεπτεμβριου για ψυχολογικους λογους

Ως επι το πλειστον για οικονομικους λογους, οι σπουδες εκει ειναι πανακριβες, μονο για τα βιβλια, καθως για εξαμηνη συνδρομη διδακτρων στο πανεπιστημιο.

Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σας, γιατι δεν ζητανε μεταγγραφη στο Χαρβαρντ?

Δεν αμφισβητω ποσο κουραστηκαν καποιοι για να περασουν τις πανελληνιες αλλα η καραμελα αυτη θα επρεπε καποτε να σταματησει.Αναφερω παραδειγμα συναδελφου που παρουσιαστηκε στην κλινικη που εκανα παθολογια λεγοντας με το καλημερα το θεικο ¨"ειμαι γιατρος απο πανελληνιες"!!!

Μπορει να μοχθησε το παιδι , δεν λεω , να περασει απο τις πανελληνιες, αλλα αυτο δεν το κανει σουπερ ντουπερ επιστημονα. Ο καθενας εχει δικο του γολγοθα σε τελικη αναλυση να παρουμε αυτο το πτυχιο, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις βεβαια (βλεπε το προσφατο περιστατικο πλαστογραφησης πτυχιου απο "γιατρο" στα Γιανεννα)

Σορυ παλι για το ολιγον off topic..

Καλα κανουν και ειναι πανακριβες οι σπουδες στο εξωτερικο για τους Ελληνες..και οι ξενοι εκμεταλλευονται το γεγονος οτι καποιος παρολο που δε μπορει να μπει στη χωρα του θελει σωνει και καλα να γινει γιατρος..ε ας πληρωσει τοτε!

Εννοειται οτι οσοι εχουν μπει με Πανελληνιες δεν ειναι σουπερ ντουπερ επιστημονες αλλα αν δεις αυτους απο μετεγγραφη εξωτερικου που δεν ξεχωριζουν αν το ηπαρ ειναι δεξια ή αριστερα τοτε θα μιλησεις..Και επαναλαμβανω για το γολγοθα του καθενος οτι ειναι επιλογη του..κανεις δε σε υποχρεωνει να γινεις γιατρος..Και να καταλαβουν επιτελους μερικοι οτι απο τη στιγμη που δεν περνας τις εξετασεις του Ελληνικου κρατους και πας στο εξωτερικο τοτε δεν εχει καμια υποχρεωση το κρατος ουτε να σε στηριξει ουτε να σε σπουδασει..

Τωρα, η μετεγγραφη της αδελφης του παιδιου ειναι κατα τη γνωμη μου σωστη και ειναι και η μονη που πρεπει να γινει..οι υπολοιποι ας το παρουν αποφαση να ακολουθησουν την επιλογη τους...αλλιως μπορουν να μαθουν ωραιοτατα καποια τεχνη και να απαλλαξουν απο την παρουσια τους τους δυσμοιρους Ελληνες ασθενεις που κινδυνευουν απο βεβαιο θανατο..

Τροποποιήθηκε από medmed

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ειναι ακριβες για ολους, οχι μονο για τους Ελληνες..

Εννοω πως δεν γινεσαι καλος γιατρος εχοντας διαβασει πολυ καλα Φυσικη, Χημεια,Βιολογια και Εκθεση (τουλαχιστον ετσι το θυμαμαι εγω απο τις δεσμες), αλλα απο το ποσο θα διαβασεις στο πανεπιστημιο και απο το ποσο θα γινεις καλος ειδικευομενος μετα.

Θα μου πεις δεν μπορει να γινει ο οποιοσδηποτε γιατρος.Συμφωνω , αλλα στο εξωτερικο (σε σοβαρα πανεμιστημια) η διαλογη γινεται καθοδον, με λιγα λογια ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.Οσο για το συκωτια και λοιπες γνωσεις, εχω ακουσει κι εγω κοτσανες απο συναδελφους που εχουν τελειωσει "με πανελληνιες"...

για το τελευταιο σχολιο σου, πως νομιζεις πως αυτα τα παιδια ειναι κατωτερα σε γνωσεις απο σενα δεν μπορω να το καταλαβω!εχεις προσωπικη εμπειρια απο επιστημονες που εχει βγαλει το εν λογω πανεπιστημιο?( για ξεκαθαρισμα, δεν τελειωσα στην ΑΚΟΥΙΛΑ). Για συγκεντρωσου και παψε να υποβιβαζεις ετσι ατομα. Συμφωνω πως ειναι αδικη η μεταγγραφη, αλλα εσυ το παρακανεις.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Συναδελφε συμφωνω πως δε γινεσαι καλος γιατρος με φυσικη, χημεια και βιολογια αλλα μεσα στο πανεπιστημιο.. και ναι ισως το παρακανα αλλα ειναι απο αγανακτιση...συμφωνησε ομως και συ πως πρεπει να υπαρχει και συστημα επιλογης..και φυσικα ολοι δεν θα γινουν γιατροι..Καταλαβε επισης πως το εξωτερικο ειναι μια ευρεια εννοια..Αλλο Ρουμανια, Βουλγαρια και αλλο Γαλλια, Αμερικη, Γερμανια..ε πως να το κανουμε δηλαδη! Και γιατι ολα αυτα τα παιδια που οπως λες ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ δεν πανε σε τετοιες χωρες και προτιμουν τον ευκολο δρομο? Και γω εχω ακουσει κοτσανες παιδιων απο Πανελληνιες και ο ιδιος εχω πει κοτσανες πολλακις αλλα γι'αυτο ειμαι στο πανεπιστημιο για να κανω λαθη και να μαθω...αλλα πιστεψε με ναι εχω προσωπικη εμπειρια απο παιδια της Ρωμης και της Περουτζια που ηξεραν τελεια Ιταλικα μεν αλλα απο ιατρικη γρι! ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..εννοειται πως υπαρχουν πολλα και αξιολογα παιδια που θα βγουν τελειοι επιστημονες.

Και για να επανελθω στο θεμα οχι μονο δε συμφωνω με τη μετεγγραφη των παιδιων αυτων αλλα διαφωνω και με τη λογικη της ισοτητας.Σε ολα τα κρατη οι αποφοιτοι των ιατρικων σχολων του εκαστοτε κρατους εχουν προτεραιοτητα στην ειδικοτητα...ΠΑΝΤΟΥ!! Μονο εδω στη μπανανια ολοι στην ιδια λιστα..ναι δεν απαγορευεται να σπουδασεις γιατρος στο εξωτερικο,ναι θα παρεις αδεια στην Ελλαδα αν εχεις τις προυποθεσεις αλλα θα μπεις για ειδικοτητα αφου καλυφθουν οι ντοπιοι αποφοιτοι τους οποιους το κρατος χαλασε καποια χρηματα για να τους παρεχει τις σπουδες αυτες...Φανταζομαι πως για να κανει καποιος ξενος ειδικοτητα στην Ιταλια μιας και μιλαμε για αυτη τη χωρα δεν θα εχει την ιδια μεταχειριση με τον Ιταλο, ουτε στη Γαλλια(που ξερω) με το Γαλλο. Εδω παλι οι αποφοιτοι της Ελλαδας δεν εχουν κανενα μα κανενα πλεονεκτημα που προσπαθησαν και καταφεραν να σπουδασουν στη χωρα τους. Τεσπα ψιλα γραμματα θα μου πειτε...

Παντως αν εχουμε κοτσια δεν θα πρεπει να επιτρεψουμε τετοιου ειδους μετεγγραφες!!Αν φωναζουν αυτοι για να πετυχουν το σκοπο τους ας φωναξουμε κι εμεις!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Δημιουργία νέας...