Jump to content
Sign in to follow this  
Estariol

Δημοσιεύματα για το εφημεριακό

Recommended Posts

Μπλακ άουτ με τις εφημερίες

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Τις πειστικές απαντήσεις που είναι υποχρεωμένη να δώσει στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για το πρόβλημα των εφημεριών αναζητά εναγωνίως τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η προθεσμία που έχει δοθεί από την Κοινότητα για να διατυπωθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν εφαρμόζεται το νέο μειωμένο ωράριο των γιατρών στα νοσοκομεία, λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Εάν οι απαντήσεις που θα σταλούν δεν ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες, ο Δ. Αβραμόπουλος και οι συνεργάτες του πρέπει να... ετοιμάσουν τα νομικά τους επιχειρήματα για το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Οι γενικές συνελεύσεις των γιατρών αποφάσισαν να γίνονται εισαγωγές ασθενών μόνο εάν κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.

**Μέχρι τότε, όμως, το υπουργείο έχει να αντιμετωπίσει το πλέον κρίσιμο μέτωπο που έχει ανοίξει στο ΕΣΥ: τα 80 και πλέον νοσοκομεία σε όλη τη χώρα εντός των επόμενων 10 ημερών θα πάψουν να εφημερεύουν, αφού οι γιατροί θα ακολουθήσουν τις επιταγές της Ε.Ε. που προβλέπουν δύο εφημερίες για τους ειδικευμένους και 4 για τους ειδικευόμενους.

48 ώρες την εβδομάδα

Οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των γιατρών αυτή τη φορά είναι σαφείς: Θα αναστέλλονται ακόμη και οι τακτικές εισαγωγές, καθώς και οι τακτικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις και εισαγωγές θα γίνονται μόνο σε ασθενείς των οποίων η ζωή θα κρίνεται ότι κινδυνεύει άμεσα.

Εως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν και οι γιατροί των υπόλοιπων 62 νοσοκομείων της χώρας. Ολα δείχνουν πως και αυτοί θα καταλήξουν στο 48ωρο, διαφορετικά θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των ασθενών όλων των άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία θα έχουν βάλει «εφημεριακό λουκέτο».

**Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναγκάστηκε να καταφύγει και πάλι στο διάλογο με τους συνδικαλιστές, διάλογο τον οποίο είχε διακόψει στις αρχές καλοκαιριού.

Εξαιτίας της πίεσης που δέχεται αναγκάστηκε ήδη να κάνει κι ένα βήμα υποχώρησης: αφαίρεσε από τη λίστα των λύσεών της το επίδομα εφημέρευσης που έβρισκε κάθετα αντίθετους τους γιατρούς.

Ταυτόχρονα άρχισε πρώτη φορά να μιλάει και για ένα πρόσθετο ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ που θα διεκδικήσει από το υπουργείο Οικονομικών για αυξήσεις μισθών, εφημερίες και προσλήψεις, ανεξάρτητα από τα 850 εκατ. ευρώ που υπάρχουν ούτως ή άλλως για την κάλυψη των βασικών αναγκών.

**Οι γιατροί, που είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το αν θα εξασφαλιστεί τελικά το επιπρόσθετο κονδύλι, δείχνουν να αποδέχονται ως αφετηρία συζήτησης τις νέες προτάσεις Αβραμόπουλου.

**Στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό προτάσσουν ως επιχείρημα το θέμα της ασφάλειας των ασθενών. Καθόλου τυχαία, αφού διεθνείς μελέτες έχουν δείξει πως τα περισσότερα ιατρικά λάθη οφείλονται στην υπερκόπωση του ιατρικού προσωπικού: «Ενας γιατρός που εργάζεται συνεχόμενα πάνω από 18 ώρες έχει τα ίδια αντανακλαστικά με έναν μεθυσμένο που του αφαιρούν το δίπλωμα οδήγησης», εξηγεί ο Δ. Βαρνάβας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Γι' αυτό ήδη -όπως επισημαίνει- ασφαλιστικές εταιρείες που μέχρι σήμερα κάλυπταν την αστική ευθύνη των γιατρών, σε προφορική τους ενημέρωση προς τους συνδικαλιστές τόνισαν πως εάν υπερβαίνουν το 48ωρο είναι πλέον ανασφάλιστοι.

**Ο δικηγόρος Μιχαήλ Μιχαήλ, ο οποίος εκπροσωπώντας εννέα ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών κατέφυγε στα όργανα της Ε.Ε. για την καταστρατήγηση του ωραρίου, αναφέρει: «Η υπέρβαση του ωραρίου θέτει σύνθετα και πολλαπλά ζητήματα υγείας των νοσοκομειακών γιατρών, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, προσωπικής και οικογενειακής γαλήνης αλλά και επιπέδου παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών προς τους ίδιους τους ασθενείς».

Γιατροί που πάσχουν από στρες

**Στο μεταξύ έρευνα εθνικής εμβέλειας, που έγινε στην Αγγλία, από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Νοσοκομείου Addenbrooks του Κέιμπριτζ, για λογαριασμό της Emergency Medicine Doctors Top Stress League, έδειξε ότι σχεδόν ένας στους δέκα νοσοκομειακούς γιατρούς επειγόντων περιστατικών ανέφερε ότι το στρες του δημιούργησε σκέψεις ακόμη και αυτοκτονίας. Τα ευρήματα της έρευνας αυτής προήλθαν από την εξέταση 350 γιατρών από όλη την Αγγλία. Σχεδόν το 45% των ερωτηθέντων υπέφερε από υψηλού βαθμού στρες, συγκριτικά με το 18% του γενικού εργαζόμενου πληθυσμού.

**Μία από τις κύριες αιτίες του στρες ήταν η πολύωρη εργασία και τα αποτελέσματα που αυτό είχε στη ζωή των μελών των οικογενειών τους. Κατά μέσον όρο, οι ερωτηθέντες είχαν εργασθεί συνεχώς 55 ώρες στα επείγοντα περιστατικά την εβδομάδα που προηγείτο της έρευνας. Μάλιστα, ορισμένοι ανέφεραν ότι εργάστηκαν πάνω από 100 ώρες!!

edimitra@enet.gr

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 02/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κόβουν τις εφημερίες, κλείνουν τα νοσοκομεία

Χωρίς νοσοκομειακή υποστήριξη κινδυνεύουν να μείνουν εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας μετά τις 11 Νοεμβρίου, που σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να συνεχίσουν να εφημερεύουν οι γιατροί.

Έτσι από τα ξημερώματα της 11ης Νοεμβρίου είναι πιθανόν να δούμε στους δρόμους σκηνές ασθενών με σοβαρό πρόβλημα να μεταβαίνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προσπαθώντας να βρουν… κάποιο ανοικτό για να αντιμετωπίσει το περιστατικό τους.

Το πρόβλημα δεν προέκυψε όμως ξαφνικά, ούτε οι γιατροί τρελάθηκαν ή αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Υγείας είχε προειδοποιηθεί εγκαίρως τόσο από τους ίδιους τους γιατρούς, όσο και από την Κομισιόν, ενώ υπάρχουν και σαφείς δικαστικές αποφάσεις. Δεν έκανε όμως τίποτε και τώρα βρίσκεται μπροστά στο χειρότερο κοινωνικό «εφιάλτη» των τελευταίων ετών.

Γεγονός είναι ότι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί αποφασίζουν να μην εφημερεύουν μετά τις 10 Nοεμβρίου.

Μέχρι το Σάββατο το βράδυ τουλάχιστον 61 νοσοκομεία τίθενται εκτός του συστήματος εφημερίας.

Οι Eνώσεις των νοσοκομειακών γιατρών έχουν αποφασίσει κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών για τον Nοέμβριο με βάση το νέο ωράριο εργασίας (2 εφημερίες για τους ειδικευμένους και 4 για τους ειδικευόμενους γιατρούς) εφαρμόζοντας ουσιαστικά το νόμο και τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων. Έτσι, το πρόγραμμα καταρτίζεται για κάθε τμήμα ως την ημέρα που θα είναι επαρκής ο προβλεπόμενος αριθμός των εφημεριών ανά γιατρό.

Το θέμα είναι σοβαρό καθώς δεν πρόκειται για συνδικαλιστικό ελιγμό, αλλά για πραγματική άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών να παραβούν το νόμο και ουσιαστικά να βρεθούν κατηγορούμενοι στην περίπτωση θανάτου κάποιου ασθενή.

Σε θέση" ΜΑΤ" το Υπουργείο Υγείας

Tο υπουργείο Yγείας βρίσκεται σε «θέση Ματ» καθώς δεν μπορεί να επιβάλλει την παράβαση του νόμου και επιπλέον είναι εκτεθειμένο στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η οποία απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στον αρμόδιο υπουργό για παράλειψη συμμόρφωσής του με το μέγιστο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών (νέο ωράριο εργασίας).

Tην ίδια στιγμή, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Iατρών Nοσοκομείων Aθήνας- Πειραιά αποφάσισε να καταθέσει στην Eισαγγελία του Aρείου Πάγου μήνυση κατά του υπουργού Yγείας για την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Και όχι μόνον αυτό. Οι γιατροί κατηγορούν τον Υπουργό Υγείας για συνέργεια σε… θανάτους ασθενών, επειδή δεν εξασφάλισε τις βέλτιστες συνθήκες νοσηλείας!

Aποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για προγράμματα εφημεριών έως 10 Nοεμβρίου

A’ IKA Aγ. Όλγας, (EINAΠ) Aιτωλοακαρνανίας, Aρκαδίας, Άρτας, Aττικό, Aχαΐας, Bενιζέλειο (Hράκλειο), Bέροιας, Bόλου, Γιαννιτσών, Δράμας, Δρομοκαΐτειο Δυτικής Aττικής, (EINAΠ) Ένωσης Θεσ/νίκης (ENIΘ), Eρυθρός, (NEEΣ) Eυαγγελισμού, Eυρυτανίας ,Hπείρου, Ένωση Hράκλειο-Παν/κο νοσοκ. Θήβας, Θράκης, Θριάσιου Nοσοκομείου, Iπποκράτειου Θεσ/νίκης, Kαβάλας ,Kαλαμάτας, KAT, (EINAΠ) Kιλκίς, Kοζάνης Kομοτηνής, Kορίνθου, Kρατικού Aθηνών, Kρατικού NΙκαίας, Λάρισας (Πανεπ/κό) Λάρισας-Nομαρχ. νοσοκ. Λασιθίου Λέσβου, Mεταξά, (EINAΠ) Nοσ/μείου EΛΠIΣ, (EINAΠ) Ξάνθης, Παγκρήτια (και οι 4 ενώσεις Κρήτης), Παιδιατρικού Πεντέλης, Παπανικολάου Θεσ/νίκης ,Πατησίων Πολυκλινικής Aθήνας, Πρέβεζας, Πτολεμαΐδας, Pεθύμνου, Σερρών, Σισμανογλείου, Σπάρτης, Συντ/κο συνελ. Aθήνας, Σύρου, Σωτηρία Tρικάλων, Φθιώτιδας (Λαμία), Φλώρινας, Φωκίδας (Άμφισσα), Xαλκίδας, Xαλκιδικής, Xανίων.

Και χωρίς υλικά τα νοσοκομεία

Μεγάλο πρόβλημα όμως αναμένεται και για την επάρκεια ιατρικών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι προμηθεύτριες εταιρείες παραμένουν απλήρωτες, χρηματοδοτώντας ουσιαστικά με ίδια κεφάλαια τη λειτουργία του συστήματος. Το δε τελευταίο συνεχίζει να παράγει… χρέη.

Έτσι, από τις 6 Νοεμβρίου οι προμηθευτές θα αποσύρουν τις παρακαταθήκες εργαλείων και υλικών και θα σταματήσουν την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Eμφυτεύσιμου Oρθοπεδικού Yλικού (ΠAΣY-ΠOY), τα χρέη ανέρχονται σε 700 εκατ. και αφορούν την προμήθεια υλικών από τις αρχές του 2005! Συνολικά τα χρέη των νοσοκομείων προς τις προμηθεύτριες εταιρείες (φάρμακα, υλικά, εξοπλισμός κ.ά.) αγγίζουν τα 4,4 δισ.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι «μέχρι και σήμερα κανένας αρμόδιος δεν έδειξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για το πρωτόγνωρο γεγονός ότι ένας ολόκληρος κλάδος προμηθευτών στον τομέα της υγείας, εξακολουθεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια να είναι νομοθετικά ακάλυπτος και 3,5 χρόνια απλήρωτος, οι προμήθειές του - καθ’ όλα νόμιμες- να κρίνονται παράνομες και να αναγκάζεται να δανειοδοτείται συνεχώς από τις τράπεζες για να επιβιώσει και για να συντηρεί με δικά του δάνεια και μέσα όλα τα Νοσοκομεία του E.Σ.Y».

Σμπαράλια και το ΕΚΑΒ

Περίπου 780 ασθενοφόρα κινούνται στους δρόμους όλης της χώρας, αλλά τα 350 από αυτά είναι πραγματικά ερείπια.

Είναι 10-12 ετών με εκατομμύρια χιλιόμετρα στα κοντέρ τους.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών δώρισε 100 ασθενοφόρα, που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά ούτε έχουν ακόμη παραληφθεί από το σύστημα.

Ακόμη πιο τραγικές είναι όμως οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ. Ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας είναι χωρίς ασθενοφόρα αν και οχήματα υπάρχουν. Δεν υπάρχουν όμως πληρώματα. Περιοχές όπως είναι η Ξάνθη, η Αμαλιάδα και η Πτολεμαΐδα αλλά και δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί, όπως η Νότια Ρόδος, η Κως, η Σάμος και η Αμοργός, δεν διαθέτουν ούτε έναν διασώστη. Παράλληλα, σε άλλα σημεία της χώρας- Τήνο, Μύκονο, Ίο, Άνδρο, Σαντορίνη- υπάρχει ένα και μοναδικό ασθενοφόρο, ενώ δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες.

Το δυναμικό του ΕΚΑΒ αριθμεί περίπου 3.500 διασώστες και 150 γιατρούς. Για να σταματήσουν όμως να... σκουριάζουν οχήματα και μοτοσυκλέτες, θα έπρεπε το προσωπικό να είναι διπλάσιο!

Στην Αθήνα το πρωί και το απόγευμα κυκλοφορούν 65- 70 ασθενοφόρα, 3- 4 από τις 15 μοτοσυκλέτες, ενώ μετά δυσκολίας βγαίνουν στο δρόμο περισσότερες από 5 κινητές μονάδες καθώς δεν υπάρχουν γιατροί.

Τη νύχτα τα πράγματα είναι σχεδόν απογοητευτικά

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι καλύτερη, αφού έπειτα από δύο χρόνια «λευκής απεργίας» οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πέτυχαν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους να εξυπηρετούν μόνον τα επείγοντα περιστατικά και όχι τα εξιτήρια των νοσοκομείων και τις διακομιδές σε ιδιωτικές κλινικές.

zougla online 2/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δημοσίευμα σημερινά λοιπόν που αναφέρονται στο εφημεριακό.. Και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

02/11/2008

Εφημεριακό «κραχ» απειλεί τα νοσοκομεία (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Της Πεννυς Mπουλουτζα

Αντιμέτωπη με ενδεχόμενο εφημεριακό «κραχ» στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η ερχόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ γιατρών του ΕΣΥ και υπουργείου στο πλαίσιο συμφωνίας για κλαδική σύμβαση εργασίας, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν θέσει ως ανώτατο χρονικό όριο για εξεύρεση κοινής θέσης την 10η Νοεμβρίου, πέραν της οποίας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας δεν θα εφημερεύουν. Και αυτό διότι, οι νοσοκομειακοί γιατροί στην πλειονότητα των νοσοκομείων καταθέτουν προγράμματα εφημεριών με βάση το 48ωρο και 56ωρο χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας, που σημαίνει δύο εφημερίες ανά ειδικευμένο και τέσσερις ανά ειδικευόμενο, οι οποίες επαρκούν μόνο για το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό πολλά νοσοκομεία έχουν αρχίσει να «προετοιμάζονται» και είναι ενδεικτική η απόφαση της γενικής συνέλευσης των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, σύμφωνα με την οποία από τις αρχές Νοεμβρίου, «αναστέλλονται οι τακτικές εισαγωγές ασθενών και γενικά ο προγραμματισμός τακτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων», «στις γενικές εφημερίες εισάγονται προς νοσηλεία μόνο ασθενείς των οποίων κινδυνεύει άμεσα η ζωή ή και η σωματική ακεραιότητα» και «δρομολογείται η έκδοση εξιτηρίων για τους υπόλοιπους ασθενείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρατικό Νίκαιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής και εξυπηρετεί 185.000 επείγοντα περιστατικά τον χρόνο.

Παράλληλα, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν λόγο για «δραματικά» προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις σε προσωπικό. Οπως είπε στην «Κ» ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ. του Κρατικού Νίκαιας, νευροχειρουργός κ. Πάνος Παπανικολάου, «έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εάν δεν προσληφθούν άμεσα τουλάχιστον 200 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, το νοσοκομείο θα κλείσει». Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο πέντε από τις 12 χειρουργικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία που ξεπερνά τους τρεις μήνες. Σοβαρές ελλείψεις αντιμετωπίζει και το «Αττικόν», οι γιατροί του οποίου εδώ και πέντε εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις «κλείνοντας» την εφημερία του νοσοκομείου. Χθες οι γιατροί του «Αττικόν», πραγματοποιήσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Πάντως, η στάση των γιατρών σε σχέση με το εφημεριακό επανεξετάζεται μέρα με την ημέρα ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Νοσοκομείων αναμένει απάντηση της ηγεσίας του υπουργείου στην αντιπρότασή της για κλαδική συμφωνία, με την οποία ζητάει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες αυξήσεις στον βασικό μισθό και χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις γιατρών. Καθοριστικό κρίνεται το διάστημα έως την ερχόμενη Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθεί νέο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «το υπουργείο επιβάλλεται να κινηθεί στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης προς τις κοινοτικές οδηγίες (ως προς το ωράριο), και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθούν ασφαλείς συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους στυλοβάτες του ΕΣΥ Ελληνες γιατρούς, με αμοιβές αντάξιες της προσφοράς τους».

Το καλό είναι ότι κάτι κινείται.. Και πως αν και κάποιοι «αντιπρόσωποι» μας, στην ΕΙΝΑΠ μα και αλλού, προσπάθησαν να μας κάνουν να συμβιβαστούμε, δεν το πέτυχαν.

Το πόσο δίκιο είχαμε να μην ακούσουμε τους «σοφούς» συνδικαλιστές μας (που τα είχαν κάνει τακίμια με τον Αβραμόπουλο), γίνεται από τα παραπάνω δημοσιεύματα, μα και από την κινητικότητα που επικρατεί. Και στο δικό μας χώρο μα και στα σαλονάκια των Υπουργείων..

«Φοβάμαι αυτά που θα αφήσω να μου κάνουν» λέει ένας φίλος.. Και αφήσαμε πολλά, και σαν κλάδος και σαν άνθρωποι.. Ξεχάσαμε βλέπεις το βασικό..

Όλοι αυτοί οι «κυβερνώντες», από την ανοχή μα και τη συμμετοχή μας είναι κει πάνω στα καρεκλάκια τους.. Και αν δε θέλουμε εμείς, τίποτα να κάνουν δε μπορούν..

Κινητοποιήσεων συνέχεια λοιπόν..

Υ.Γ. Όσο για το στρες, γνωστό μα και αποσιωπημένο αυτό.. Πάντως ακόμα και οι Είλωτες στη Σπάρτη καλύτερα ωράρια είχαν, και λιγότερες ευθύνες φυσικά.. Όσο για την αμοιβή (αναλογικά με την προσφορά – ευθύνη), αυτό τουλάχιστον ίδιο είναι..

Ένα ξεροκόμματο…

Τροποποιήθηκε από Ονειροπόλος

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και τώρα η ερώτηση κρίσεως....

Πριν ποστάρεις κάνεις έστω και τυπικά ένα μικρό έλεγχο να δεις αν το post σου υπάρχει ήδη;

Δυο post παραπάνω είναι το ίδιο.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Και τώρα η ερώτηση κρίσεως....

Πριν ποστάρεις κάνεις έστω και τυπικά ένα μικρό έλεγχο να δεις αν το post σου υπάρχει ήδη;

Δυο post παραπάνω είναι το ίδιο.

Όποιος βιάζεται, που λέγαν οι παλιοί..

Για ξανακοίτα…

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

This post has been edited by Ονειροπόλος: Today, 18:50

Ονειροπόλε......παλιά πουτάνα ο Θεοδωρίδης σε αυτά......έκανες edit, λες να σου έκανα την παρατήρηση ενώ δημοσίευσες άλλο άρθρο;

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να σου πω, απλά είχα κατεβάσει δύο άρθρα, και έβαλα εκείνο που είδη υπήρχε.. Το είδα ότι έβαλα το λάθος, άσχετα με το σχόλιο το δικό σου, και το άλλαξα.

Τώρα το ότι είσαι παλιός, εδώ τουλάχιστον, το βλέπω απ τα νούμερα που έχεις. Αλλά καλό είναι να περιμένει κανείς πριν μιλήσει..

Πάντως η ουσία είναι να βλέπουμε το Δάσος.. Το οποίο είναι αυτό που ισχύει πάντα, και όχι μόνο εδώ..

Όσο είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Και δύναμη έχουμε, μα και κάτι ακόμα πιο σημαντικό.

Το Δίκιο με το μέρος μας..

Καλή μας συνέχεια λοιπόν. :rolleyes:

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Τώρα το ότι είσαι παλιός, εδώ τουλάχιστον, το βλέπω απ τα νούμερα που έχεις. Αλλά καλό είναι να περιμένει κανείς πριν μιλήσει..
τύφλα να έχουν τα νούμερα της AGB :rolleyes:

10....το πολύ 15 ημέρες έμειναν.....και θα δείξει emconfused

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Τώρα το ότι είσαι παλιός, εδώ τουλάχιστον, το βλέπω απ τα νούμερα που έχεις. Αλλά καλό είναι να περιμένει κανείς πριν μιλήσει..
τύφλα να έχουν τα νούμερα της AGB :rolleyes:

10....το πολύ 15 ημέρες έμειναν.....και θα δείξει emconfused

Χεχε καλό αυτό με την AGB!

Απ’ ότι φαίνεται, αφού το πήραμε απόφαση να αντιδράσουμε θα πετύχουμε την ικανοποίηση κάποιων, αν όχι του συνόλου, των αιτημάτων μας.

Φαίνεται από την ταραχή τους. Εκεί που ο Αβραμόπουλος ήταν ανένδοτος (δεν έχουμε λεφτά κι έτσι), όταν τον ζορίσαμε, και λεφτά βρήκε μα και διάλογο κάνει…

Βέβαια θα μου πεις, πώς να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τα Μοναστήρια και τους Τραπεζίτες..

Αναμένουμε λοιπόν, το καλό είναι πάντως ότι τους δείξαμε πως κουτόχορτο Τέλος.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ωρα μηδέν για τις εφημερίες

Οκτώ μέρες και σήμερα απομένουν για να σημάνει η ώρα μηδέν στα νοσοκομεία όλης της χώρας: Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει πως αυτό το μήνα τα προγράμματα εφημεριών θα βγουν με το νέο ωράριο εργασίας –όπως προβλέπει ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία–, το οποίο, βάσει και του ιατρικού δυναμικού που στελεχώνει το ΕΣΥ, δεν επιτρέπει περισσότερες από δέκα γενικές εφημερίες κάθε μήνα.

Την ερχόμενη Τρίτη, 11η Νοεμβρίου, χιλιάδες ασθενείς ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κλειστά… εφημερεύοντα νοσοκομεία!

Με άλλα λόγια, το ΕΣΥ βρίσκεται στα πρόθυρα μίας κρίσης, που θα είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων πολλών ετών.

Οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους με τη μορφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Τα αιτήματά τους, όμως, κοστίζουν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και προς το παρόν το ταμείο του υπουργείου Υγείας είναι μείον…

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης της λύσης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καλεί σήμερα σε συνάντηση τους διοικητές όλων των νοσοκομείων, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στον ΕΤ πως πρωταρχικός στόχος είναι να «ηρεμήσουν τα ιατρικά πνεύματα» στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, που αποτελούν τη «βιτρίνα» του νοσοκομειακού συστήματος, ενώ εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καθυστερήσει την εκδήλωση της κρίσης, τουλάχιστον ωσότου υπάρξουν νεότερα από το μέτωπο του κυβερνητικού ανασχηματισμού! Για να πετύχουν το στόχο αυτό, οι αρμόδιοι προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

Καταρχήν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επιτελείο του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου προσπαθεί να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών – σε κάποιες περιπτώσεις τούς οφείλονται δεδουλευμένα και από το 2007.

Ηδη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Παρασκευή, πιστώθηκαν στο ταμείο του Αττικού Νοσοκομείου 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των γιατρών. Οι γιατροί του Αττικού βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και 5 εβδομάδες, αφού είχαν να πληρωθούν για τις εφημερίες από τον περασμένο Ιούνιο.

Η επόμενη κίνηση είναι να ενισχυθούν με νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό ορισμένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται η τοποθέτηση περίπου 200 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων.

Πάντως, οι γιατροί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν μπροστά σε τέτοια «ημίμετρα», όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν. Επιμένουν πως η λύση θα δοθεί μόνο με νέα κλαδική συμφωνία, η οποία θα τους εξασφαλίζει αύξηση μισθών και καλύτερο ωράριο εργασίας.

Τα οικονομικά αιτήματα των γιατρών περιλαμβάνουν αυξήσεις από 350 έως 700 ευρώ στους βασικούς μισθούς και εγγραφή των απαιτούμενων για τις προσλήψεις κονδυλίων στον Προϋπολογισμό.

Οι μέχρι στιγμής αντιπροτάσεις του υπουργείου δεν έχουν βρει την επιθυμητή ανταπόκριση από την πλευρά της Ομοσπονδίας των γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Γι’ αυτό και η τελευταία σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ότι «τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ολοκληρωμένη πρόταση από το υπουργείο, που θα τακτοποιεί το σύνολο των αιτημάτων των ιατρών». Οι γιατροί προς το παρόν κρατούν «μικρό καλάθι», περιμένοντας την αυριανή τους συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 3/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δημοσιεύω αυτό το άρθρο από το http://aigialeia.blog.com/4079156/, μια και έχει ενδιαφέρον να δει πως αντιμετωπίζει το θέμα των εφημεριών απλός πολίτης πέρα από τους δημοσιο-γραφους..

«Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

εφημερίες νοσοκομείων

Γνωρίζετε ότι σε κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν έχει κατατεθεί πρόγραμμα εφημεριών για τον επόμενο μήνα;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις δικαστικές αποφάσεις, από το 2006 - από 2ετίας δηλαδή, οι ειδικευμένοι ιατροί επιτρέπεται να πραγματοποιούν ως 2 εφημερίες το μήνα, ενώ οι ειδικευόμενοι ως 4. Στην Ελλάδα πραγματοποιούν από 5 ως 15 το μήνα και πληρώνονται στην καλύτερη περίπτωση 2-3 μήνες αργότερα και στη χειρότερη 5-6 μήνες αργότερα.

Τα περιθώρια συμμόρφωσης των κρατών - μελών της ΕΕ στην παραπάνω νομοθεσία ήταν 6 έτη, από το 2000 ως το 2006.

Αφού ο Υπουργός Υγείας αγνόησε το πρόβλημα επί δύο συναπτά έτη, πρόσφατα βρήκε μια λύση: να υπογράφουν οι ιατροί ότι αυτοβούλως αποδέχονται τις υπεράριθμες εφημερίες!!!!!!

Το αποτέλεσμα; Οι ιατροί κατεβάζουν προγράμματα εφημεριών με βάση τη νομοθεσία, που επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων για μόλις τις πρώτες 10 μέρες του Νοέμβρη. Στη συνέχεια κλινικές και τμήματα επειγόντων περιστατικών δεν έχουν προσωπικό για να καλύψουν τις εφημερίες, οπότε ή κλείνουν τα νοσοκομεία ή οι ιατροί εξαναγκάζονται να εφημερεύσουν παραπάνω με εντολή και προσαγωγή από τους κατά τόπους εισαγγελείς (έχει ήδη συμβεί αυτό - προσαγωγή ιατρού από εισαγγελέα, προκειμένου να εφημερεύσει - στον Πύργο).

Ενήμεροι και συνυπεύθυνοι για αυτή την κατάντια είναι: ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Υγείας, οι Διοικητές των νοσοκομείων και οι Εισαγγελείς.

Ανήμποροι και εξαντλημένοι είναι οι ιατροί και οι ασθενείς.

Τα ΜΜΕ δεν το παίζουνε το θέμα και οι πολίτες το αγνοούν.»

Αυτά που θα ήθελα να σχολιάσω είναι τα εξής:

Όσο για την αναφορά στον εισαγγελέα, μπορεί να γίνει μόνο με Πολιτική Επιστράτευση..

Αναλαμβάνοντας φυσικά τις ευθύνες που τους αναλογούν και όχι ρίχνοντας σε μας το «μπαλάκι»..

Τώρα ότι τα ΜΜΕ ή σωστότερα ΜΜΑ(αποχαύνωσης) δεν «παίζουν» το θέμα, και γνωστό είναι, και καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος το γιατί και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω..

Επικαιρότητα σου λέει.. Το να κάνουν όπως άκουσα είδηση τη γέννηση του παιδιού του Ρουβά.. Να του ζήσει δε λέω, μα οκ, εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ…..

Κατά τα άλλα:

- Σήμερα έχει συνέλευση το Συντονιστικό των Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς.

- Αύριο υπάρχει συνάντηση της Διαπραγματευτικής επιτροπής με τον υπουργό.

Σε αναμονή λοιπόν..

Τροποποιήθηκε από Ονειροπόλος

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι ένα ακόμη σημερινό:

" «Πυρετός» στα νοσοκομεία με τις εφημερίες

Με υψηλές θερμοκρασίες μπήκε ο Νοέμβριος στον χώρο της Υγείας λόγω των εφημεριών, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει να εφαρμόζουν το νέο, μειωμένο ωράριο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα να αναμένονται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Για μεθαύριο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ηδη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αναστέλλονται οι τακτικές εισαγωγές και ο προγραμματισμός τακτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων, ενώ στις γενικές εφημερίες εισάγονται προς νοσηλεία μόνο ασθενείς, των οποίων κινδυνεύει άμεσα η ζωή και η σωματική ακεραιότητα, ενώ δρομολογείται η έκδοση εξιτηρίων για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς.

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σε άλλα νοσοκομεία όπως «Ερυθρός», «Σισμανόγλειο», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Ευαγγελισμός», «Δρομοκαΐτειο», Γενικό Κρατικό Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», «Λαϊκό», «Ελπίς», Παίδων Πεντέλης, Πατησίων, «Πολυκλινική», «Σωτηρία», καθώς και στα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Για το θέμα έχει συγκαλέσει σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος με όλους τους διοικητές των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ για αύριο έχει οριστεί συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάτεθεσε σειρά προτάσεων προς την Ομοσπονδία, ενώ τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των εφημεριών.

Πάντως, κατά την προχθεσινή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά τονίστηκε ότι το υπουργείο πρέπει να υποχωρήσει άμεσα στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/11/2008"

Συνάντηση με τους διοικητές λοιπόν.. Μάλλον έχει αρχίσει και ιδρώνει το αυτί του τελικά…

Πάντως τώρα είναι που μπορούμε να πετύχουμε επιτέλους κάποια πράγματα. Άμεσα.

Αρκεί να είμαστε ενωμένοι..

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παιδιά ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση...Άντε να δούμε τι θα γίνει αύριο...

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια και το βρήκα τώρα (λίγο αργά, μα σε εφημερία είμαι, μια εκ των τεσσάρων...)

03/11/2008

Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Δ. Αβραμόπουλο-Δηλώσεις(ΑΠΕ)

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό είχε ως αντικείμενο μια γενική επισκόπηση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, όπως και θέματα, που αφορούν στον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Όπως ξέρετε, είμαστε ενόψει της κατάθεσης ενός νομοσχεδίου, που ρυθμίζει πολλές από τις εκκρεμότητες, που μας έχουν κληροδοτηθεί και διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την υγεία στη χώρα μας. Προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια έχουν φθάσει πλέον στην φάση της επίλυσής τους. Γνωστό το πρόβλημα των εφημεριών, όπου απομένουν λίγες μέρες για να καταλήξουμε στην υπογραφή μιας Συλλογικής Σύμβασης με τα συλλογικά όργανα των γιατρών, έτσι ώστε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η Κοινοτική Νομοθεσία.

Είμαστε σε γενικές γραμμές σε καλό δρόμο. Και βέβαια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας, για να ανακοινωθούν σύντομα και επιπλέον προσλήψεις, πέραν των 9.000, που προσελήφθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησής μου με τον Πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι γιατροί όμως απειλούν να κλείσουν τα νοσοκομεία, εάν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας είπα πρωτύτερα, και το επαναλαμβάνω, ότι έχουμε φθάσει πλέον σε μια τελική συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γιατρών. Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η Κοινοτική Νομοθεσία. Βέβαια, πρέπει να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση. Σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει, τόσο με τους γιατρούς όσο και με το Υπουργείο Οικονομίας. Και απομένουν πλέον λίγες ώρες - θα ακολουθήσουν και άλλες συνεννοήσεις - για να λήξουμε μια για πάντα αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συντάσσεστε με την πολιτική του Γιώργου Αλογοσκούφη;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ενιαία. Καθένας βέβαια, μπορεί να έχει ενδεχομένως και τις δικές του διαφορετικές απόψεις. Αλλά στο τέλος συγκλίνουμε σε μια ενιαία κυβερνητική γραμμή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γράφεται ότι συμμετέχετε στο «Διευθυντήριο»;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν «Ηρακληδείς» και «διευθυντήρια». Ο Πρωθυπουργός έχει ως συνεργάτες τους Υπουργούς του. Και ο καθένας κρίνεται από το έργο και την αποτελεσματικότητά του.

Ερώτηση.. Κρίσεως ας πούμε…

Καλά ποιος είδε τις 9000(!!!!!) προσλήψεις του Αβραμόπουλου…; Μωρέ μπας και εννοεί τα stage, τους επικουρικούς που φεύγουν κάθε χρόνο, και τους ειδικευόμενους που ξεκινάνε..;

Είπαμε αυτός είναι παγώνι, όχι εμείς κουτορνίθια…!

Και όσο για τον καλό το δρόμο…

Τόσο καλός, που 200 κρεβάτια εντατικής δε λειτουργούν.

Τόσο που περιμένουν 4-5 ώρες οι ασθενείς στα επείγοντα, γιατί εκτός του ότι δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτές, εξετάστρια, δεν υπάρχουν και τραυματιοφορείς να τους πάνε να βγάλουν μια ακτινογραφία..

Τόσο που χρωστάνε στο νοσηλευτικό προσωπικό κάτι χιλιάδες ρεπό..

Τόσο που ο μέσος όρος ηλικίας των επιμελητών του ΕΣΥ είναι πάνω από 55 έτη..

Θα σηκωθούν και οι πέτρες μαζί τις ντομάτες να του δείξουν πόσο καλός είναι σε λίγο…

Αλλά μάλλον εννοεί ότι εφόσον δε μας έχουν πάρει ακόμα με τις πέτρες, ε καλός είναι ο δρόμος…

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δ. Αβραμόπουλος: Προς επίλυση το πρόβλημα των εφημεριών

Συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα γενικότερης πολιτικής και θέματα του υπουργείου Υγείας, είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας, φτάνουν στη φάση της επίλυσής τους.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των εφημεριών στα νοσοκομεία, το οποίο χαρακτήρισε «πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με τους γιατρούς για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η Κοινοτική Οδηγία.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας για να ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

«Έχουμε συμφωνήσει και με τους γιατρούς και με το υπουργείο Οικονομίας και απομένουν λίγες ώρες για να λήξει αυτή η εκκρεμότητα και να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και η Κοινοτική Οδηγία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς εάν συντάσσεται με την πολιτική του Γ. Αλογοσκούφη στην οικονομία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, «αλλά τελικά όλοι συγκλίνουμε σε μια ενιαία γραμμή».

Σε άλλη ερώτηση, τέλος, εάν συμμετέχει σε «διευθυντήριο» όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν ηρακλειδείς και διευθυντήρια».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 3/11/2008

Τροποποιήθηκε από tasostheodoridis

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τάσο, η ίδια είδηση από το in.gr, κάτι κινείται απόψε:

Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα γενικότερης πολιτικής και θέματα του υπουργείου του, σημειώνοντας ότι προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας φτάνουν στη φάση της επίλυσής τους.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόβλημα των εφημεριών, υπογραμμίζοντας ότι «σε λίγες ημέρες στόχος είναι να καταλήξουμε σε συλλογική σύμβαση με τους γιατρούς για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η Κοινοτική Οδηγία».

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας, για να ακολουθήσουν επιπλέον προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία οι γιατροί απειλούν να κλείσουν τα νοσοκομεία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με τα συλλογικά όργανα των γιατρών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις εφημερίες, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση.

Έχουμε συμφωνήσει και με τους γιατρούς και με το υπουργείο Οικονομίας και απομένουν λίγες ώρες για να λήξει αυτή η εκκρεμότητα και να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και η Κοινοτική Οδηγία.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν συντάσσεται με την πολιτική του Γ. Αλογοσκούφη στην οικονομία, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, αλλά τελικά όλοι συγκλίνουμε σε μια ενιαία γραμμή.

Τέλος, σε ερώτηση εάν συμμετέχει σε «διευθυντήριο», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν ηρακλειδείς και διευθυντήρια. Ο πρωθυπουργός έχει συνεργάτες τους υπουργούς του, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΠΑΣΟΚ: Απελπιστική η κατάσταση στο ΕΣΥ

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας «συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραπλανούν τον ελληνικό λαό».

Και τόνισε: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πλέον απελπιστική. Βασικές λειτουργίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, γιατί λείπουν τα στοιχειώδη υλικά. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χειρουργεία, εργαστήρια, κλινικές, υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Πολλές σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν επί πέντε χρόνια κλειστές από έλλειψη προσωπικού. Χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά και οι λίστες της ντροπής μεγαλώνουν αδιάκοπα.

» Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής προς μια κυβέρνηση που συστηματικά και με σχέδιο απαξιώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

»Επανειλημμένα καλέσαμε τον υπουργό Υγείας να ασχοληθεί επιτέλους με τα καθήκοντά του και να συζητήσει σοβαρά και ουσιαστικά με τους εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων, ώστε να βρεθεί λύση. Έπρεπε να πλησιάσει το σημείο πλήρους αναστολής της λειτουργίας του ΕΣΥ, για να ασχοληθούν πανικόβλητοι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας με το φλέγον ζήτημα της Υγείας του ελληνικού λαού.

» Πιστεύουμε ότι η βλάβη που επέφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΕΣΥ είναι πολύ βαριά και ότι, μόνο με τη γρήγορη απομάκρυνσή της από την εξουσία, μπορεί η κατάσταση να εισέλθει σε πορεία βελτίωσης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τροποποιήθηκε από Estariol

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλώσεις Φλωρίδη και απάντηση του Υπ. Υγείας

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Οι κύριοι Καραμανλής και Αβραμόπουλος συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραπλανούν τον Ελληνικό λαό.

Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πλέον απελπιστική. Βασικές λειτουργίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, γιατί λείπουν τα στοιχειώδη υλικά. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χειρουργεία, εργαστήρια, κλινικές, υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Πολλές σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν επί πέντε χρόνια κλειστές από έλλειψη προσωπικού. Χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται καθημερινά και οι λίστες της ντροπής μεγαλώνουν αδιάκοπα.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής προς μια κυβέρνηση που συστηματικά και με σχέδιο απαξιώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Επανειλημμένα καλέσαμε τον υπουργό Υγείας ν’ ασχοληθεί επιτέλους με τα καθήκοντά του και να συζητήσει σοβαρά και ουσιαστικά με τους εκπροσώπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων, ώστε να βρεθεί λύση. Έπρεπε να πλησιάσει το σημείο πλήρους αναστολής της λειτουργίας του ΕΣΥ, για ν’ ασχοληθούν πανικόβλητοι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας με το φλέγον ζήτημα της Υγείας του Ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε ότι η βλάβη που επέφερε η κυβέρνηση της Ν.Δ στο ΕΣΥ είναι πολύ βαριά και ότι, μόνο με τη γρήγορη απομάκρυνσή της από την εξουσία, μπορεί η κατάσταση να εισέλθει σε πορεία βελτίωσης.

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του πολιτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας κ. Γ. Φλωρίδη ,από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση :

« Τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν ουδεμία απήχηση στην κοινωνία , διότι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ γνωρίζουν - κάτι που προφανώς δεν γνωρίζει ο κ. Φλωρίδης- τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για να ξεφύγει το ΕΣΥ από το μεσαίωνα της περιόδου του ΠΑΣΟΚ.

Ας αφήσει λοιπόν τις μεγαλόστομες δηλώσεις και ας φροντίσει με ουσιαστικές προτάσεις να συμβάλλει στην αποστολή του, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΑΠΕ 3/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αρχισαν τα προβλήματα με τις εφημερίες

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο Νοέμβριος για τις εφημερίες των νοσοκομείων.Οι γιατροί έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν το νέο μειωμένο ωράριο που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο Κρατικό της Νίκαιας αναστέλλονται οι τακτικές εισαγωγές και ο προγραμματισμός τακτικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων.Στις γενικές εφημερίες εισάγονται προς νοσηλεία μόνο ασθενείς, των οποίων κινδυνεύει άμεσα η ζωή και η σωματική ακεραιότητα, ενώ δρομολογείται η έκδοση εξιτηρίων για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς.

Ανάλογα προβλήματα αναμένονται και σε άλλα νοσοκομεία, όπως «Ευαγγελισμός», «Ερυθρός», «Σισμανόγλειο», ΚΑΤ, «Αττικόν», «Δρομοκαϊτειο», Κρατικό Αθήνας, «Λαϊκό», «Ελπίς», Παίδων Πεντέλης, Πατησίων, «Πολυκλινική», «Σωτηρία» και στα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Σύσκεψη

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους διοικητές των νοσοκομείων, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός θα συναντηθεί αύριο με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία προκήρυξε για την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καταβάλλει προσπάθεια να αποφευχθούν τα προβλήματα με τη λειτουργία των νοσοκομείων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς την Ομοσπονδία, ενώ τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα των εφημεριών. Από την πλευρά τους, οι γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Κατά την προχθεσινή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, τονίστηκε ότι το υπουργείο πρέπει να υποχωρήσει άμεσα στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, τα οποία εξάλλου σηματοδοτούν μόνο μερική άρση των αδικιών που έχει υποστεί ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια.

Το συντονιστικό όργανο καλεί τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για το θέμα και να ορίσουν επιτροπές αγώνα.

Απευθύνει προειδοποίηση προς ορισμένους διοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι δεν αποδέχονται το νέο ωράριο. Τους καλεί να αναλογιστούν τις ευθύνες που συνεπάγεται η κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών μη ασφαλούς για τους ασθενείς σύνθεσης και ο εξαναγκασμός γιατρών σε υπέρβαση ωραρίου, εφόσον δεν έχει υπογραφεί συλλογική σύμβαση.

ΕΘΝΟΣ 3/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.enet.gr/online/dspphoto?id=238774

Αβραμόπουλος: Λύση το νέο νομοσχέδιο

«Είμαστε ενόψει της κατάθεσης ενός νομοσχεδίου που ρυθμίζει πολλές από τις εκκρεμότητες που μας έχουν κληροδοτηθεί και διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο για την υγεία στη χώρα μας. Προβλήματα που χρονίζουν τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει πλέον στη φάση της επίλυσής τους. Γνωστό το πρόβλημα των εφημεριών, όπου απομένουν λίγες μέρες για να καταλήξουμε στην υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης με τα συλλογικά όργανα των γιατρών, έτσι ώστε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η Κοινοτική Νομοθεσία».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως «σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομίας θα ανακοινωθούν σύντομα και επιπλέον προσλήψεις, πέραν των 9.000 που προσελήφθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Χθες ο κ. Αβραμόπουλος πραγματοποίησε επίσης σύσκεψη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων, προκειμένου να τους δώσει οδηγίες για το θέμα. Ο υπουργός το'θς ζήτησε να τηρήσουν στάση αναμονής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Σύμφωνα με τον υπουργό, θα εξοφληθούν όλες οι εφημερίες που έχουν γίνει το 2008 από τους γιατρούς.

«Οι κύριοι Καραμανλής και Αβραμόπουλος συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παραπλανούν τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας Γ. Φλωρίδης, προσθέτοντας: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι πλέον απελπιστική. Βασικές λειτουργίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, γιατί λείπουν τα στοιχειώδη υλικά. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χειρουργεία, εργαστήρια, κλινικές υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Πολλές σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν επί πέντε χρόνια κλειστές από έλλειψη προσωπικού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι ξεπέρασαν κάθε όριο αντοχής και ανοχής προς μια κυβέρνηση που συστηματικά και με σχέδιο απαξιώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων».

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Φλωρίδη, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται πως «τέτοιου είδους δηλώσεις δεν έχουν ουδεμία απήχηση στην κοινωνία, διότι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ γνωρίζουν -κάτι που προφανώς δεν γνωρίζει ο κ. Φλωρίδης- τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για να ξεφύγει το ΕΣΥ από τον Μεσαίωνα της περιόδου του ΠΑΣΟΚ».

ΣΟΦΙΑ ΝΕΤΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/11/2008

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

04/11/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/11/08(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ )

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ακόλουθα Νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρό, Αττικόν, Μεταξά, Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο, 401 ΣΝ, Παίδων Αγία Σοφία, Θριάσιο, Πατησίων, 1ο ΙΚΑ, ειδ/όμενοι Θ.Κλ.Αλεξάνδρα, Πολυκλινική, Κρατικό Αθήνας, Σωτηρία, Ελπίς, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, ΨΝΑ, Δρομοκαϊτειο, Αγία Όλγα.

Επισημάνθηκαν τα εξής:

1. Το συντονιστικό εκπροσώπων γενικών συνελεύσεων γιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά χαιρετίζει τους χιλιάδες γιατρούς που συμμετέχουν στις νοσοκομειακές συνελεύσεις ψηφίζοντας και υπογράφοντας αγωνιστικές αποφάσεις, δηλώνοντας έτσι τη διάθεσή τους να αγωνιστούν τόσο για το παρόν και μέλλον της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης όσο και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβών, επαγγελματικής προοπτικής και επιστημονικής εξέλιξης. Η αποφασιστικότητα αυτή για λύσεις εδώ και τώρα έχει αποκτήσει μια ανέλπιστα μεγάλη δυναμική με αποφάσεις από τα κάτω, αυτές των μαζικών νοσοκομειακών συνελεύσεων, σηματοδοτώντας τη γέννηση ενός νέου νοσοκομειακού κινήματος απαλλαγμένου από τα βαρίδια των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Ενός κινήματος που κοντά στα άλλα απαιτεί «ποτέ πια αποφάσεις πριν από μας και πίσω από τη πλάτη μας», που απαιτεί να παίρνουν οι ίδιοι οι γιατροί όλες τις αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν και όχι κάποιοι «εκπρόσωποι» εκλεγμένοι πριν από χρόνια.

2. Το συντονιστικό δηλώνει ότι θέληση και του νέου γύρου των νοσοκομειακών συνελεύσεων Αθήνας – Πειραιά είναι η ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που τέθηκαν από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08) με βάση τα οποία διεκδικούμε κλαδική σύμβαση.

3. Το συντονιστικό καταγγέλλει σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς την απαράδεκτη στάση του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΙΝΑΠ που όχι μόνο εξακολουθούν να μη λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις αποφάσεις συνελεύσεων 21 νοσοκομείων, αλλά τις τελευταίες μέρες σε τουλάχιστον 2 (δύο) περιπτώσεις (Α. Κυριακού και Αλεξάνδρα) προσπάθησαν ανοικτά να αποτρέψουν αγωνιστικές αποφάσεις, παραπλανώντας και κηρύσσοντας την αδράνεια και τον εφησυχασμό. Τέτοιες ενέργειες όπως είναι προφανές ενισχύουν τον αντίπαλο, και μάλιστα σε κρίσιμες μέρες διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος δεν έχουν ακόμη υλοποιήσει ως όφειλαν ούτε την απόφαση του ΔΣ (13-10-08) για μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η στάση αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική, πολύ περισσότερο με δεδομένο ότι η θητεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει λήξει εδώ και 5 (πέντε) μήνες. Οι κύριοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα (και ευτυχώς) ΕΙΝΑΠ είναι οι χιλιάδες γιατροί των νοσοκομειακών συνελεύσεων και όχι το από 2ετίας εκλεγμένο προεδρείο. ΕΙΝΑΠ είναι ο αγώνας και η αξιοπρέπεια και όχι η αδράνεια και η υποταγή. Έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ μόνο μία τελευταία «προσφορά» μπορεί να κάνει προς ους αγωνιζόμενους γιατρούς αν θέλει να περισώσει έστω και την έσχατη στιγμή το κύρος του ιστορικού σωματείου : να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

4. Το συντονιστικό δηλώνει ότι για τη νομική στήριξη της προσπάθειάς μας θα προχωρήσει εφόσον χρειαστεί σε κατάθεση προειδοποιητικής δήλωσης – αναφοράς προς όλους τους αρμόδιους όπου θα επισημαίνονται συγκεκριμένα τόσο οι αστικές ευθύνες σε περίπτωση εντολής για υπέρβαση ωραρίου πριν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης όσο και οι ποινικές ευθύνες λόγω έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο σε περιπτώσεις κατάθεσης προγραμμάτων με ελλιπή σύνθεση. Θα δώσει σχετικές έγγραφες νομικές οδηγίες σε όλους τους θιγόμενους ιατρούς. Επίσης, καλεί τις νοσοκομειακές συνελεύσεις να αρχίζουν να προετοιμάζουν (με εξιτήρια στους χρόνιους ασθενείς, αναστολή των τακτικών ιατρικών πράξεων κλπ) την κατάσταση εφ’ όσον υπάρξει αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση. Το συντονιστικό διαμηνύει τόσο σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς όσο και στα αρμόδια όργανα της πολιτείας ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως στην περίπτωση αυτή την αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών στο λεκανοπέδιο θα την αναλάβουν τα νοσοκομεία εκείνα που τυχόν δεν θα έχουν συμμετάσχει στο συντονιστικό με εκπροσώπους τους και θα έχουν καταθέσει πλήρη προγράμματα εφημεριών.

5. Το συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη του για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις που ήδη πραγματοποιούν ή εξαγγέλλουν νοσοκομειακές συνελεύσεις για τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού (Αττικό, Νίκαια).

6. Το συντονιστικό καλεί όλες τις νοσοκομειακές συνελεύσεις σε επαγρύπνηση έτσι ώστε να συζητήσουν άμεσα ό,τι ειπωθεί αύριο στη συνάντηση Υπουργείου Υγείας-διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ.

7. Το συντονιστικό καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 10πμ-2μμ και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Θα δοθεί επιτόπου συνέντευξη τύπου από το συντονιστικό.

Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Τρίτη 4/11/08, ώρα 7.00 μμ, στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/11/08, ΩΡΑ 10.00π.μ.

Πληροφορίες για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων στο blog του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ : pagoni.blogspot.com

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όταν λέω δεν μας παρακολουθείς....δεν με ακούς

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=23123

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το καλό είναι πως παρόλες της δηλώσεις του υπουργού, τελικά και λεφτά βρήκε και καλύτερες συνθήκες εργασίας αποκτούμε με το ωράριο και τα ρεπό και υπάρχει έστω η δέσμευση για προσλήψεις..

Απλά έπρεπε να φτάσουμε στο παρά πέντε για να γίνει κάτι…

Ελλαδιστάν και πάλι…

Μα και ένα μάθημα που εύχομαι να το θυμόμαστε όλοι μας.

Ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε και νόμους και ωράρια και ότι θέλουμε!

Όσο κι αν προσπαθούν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, το Μπορούμε!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το δρόμο δείχνει η Νίκαια και το Αττικό…

AΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Εδώ και πολλά χρόνια το φιλότιμο των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζόμενων των Νοσοκομείων κρατά ζωντανό ένα ΕΣΥ που φυλλορροεί από την υποχρηματοδότηση, τις συνειδησιακές εκπτώσεις, τη διαφθορά, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της παρερχόμενης Δημόσιας Υγείας και τις περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες σε όλη την Ευρώπη ! Ήρθε όμως η ώρα να καταστεί σαφές σε όλους ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ένα πραγματικά δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του. Ο κύβος επιτέλους ερρίφθη.

Οι Γενικές Συνελεύσεις 60 Νοσοκομείων της χώρας -μέχρι στιγμής- έχοντας αυτοπεποίθηση από το πρόσφατο κίνημα των επισχέσεων, όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι τόσο στο Υπουργείο και τους Διοικητές όσο και στην διεφθαρμένη συνδικαλιστική ηγεσία τους και συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγών για 1600 βασικό μισθό, 4500 άμεσες προσλήψεις, ανθρώπινα ωράρια. Αξιοποιώντας μια κοινοτική οδηγία για το μέγιστο επιτρεπόμενο χρόνο ασφαλούς εργασίας των γιατρών ( έχει εδώ και χρόνια ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο αλλά το υπουργείο προσλάμβανε μόνο managers) εξέδωσαν προγράμματα εφημεριών σύμφωνα με αυτή. Με λίγα λόγια εάν το υπουργείο δεν σταματήσει «να ποιεί τη νύσσαν» μετά την 10 Νοέμβρη θα εφημερεύουν οι managers, οι σκαιοί συνδικαλιστές, οι διεφθαρμένοι μεγαλογιατροί, ο Αβραμόπουλος και ο Καραμανλής.

Το υπουργείο Υγείας κάτω από την απειλή του εφημεριακού κράχ στα νοσοκομεία αναγκάστηκε να δεχτεί σαν συνομιλητή την διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ και να προτείνει στις 21/10 σύμβαση με μικρές αυξήσεις στο νοσοκομειακό επίδομα(πχ 210 ευρώ μικτά στον ειδικευόμενο) και προσλήψεις χωρίς να αποτυπώνονται όμως στον προϋπολογισμό του 2009. Οι γενικές συνελεύσεις που ακολούθησαν ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων δέκα ετών και αποφάσισαν την απόρριψη της νέας πρότασης Αβραμόπουλου και την υποβολή προγραμμάτων εφημερίας για όσες μέρες βγαίνει ο Νοέμβρης.

Ο Αβραμόπουλος πιεσμένος από την αποφασιστικότητα των γιατρών με πρωτοπόρα τα νοσοκομεία της Νίκαιας (που αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών λειτουργιών και απεργία διαρκείας από τις 10/11 αν δεν προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό ) και του Αττικό (που συνεχίζουν για 5η βδομάδα τον αγώνα τους με κλείσιμο της γενικής εφημερίας 5/11/2008, ανοιχτές συγκεντρώσεις όλου του προσωπικού, επισχέσεις και στάσεις εργασίας, κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του Νοσοκομείου καθημερινά, αναστολή των τακτικών εξωτερικών και των απογευματινών ιατρείων επ’ αόριστον και κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά, κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων), παρουσίασε μετά την συνάντησή του με τον Καραμανλή την ίδια πρόταση στις 4/11, ενσωματώνοντας τα ψίχουλα των αυξήσεων στο βασικό μισθό(πχ από 980 σε 1200 για τον ειδικευόμενο) και 2000 προσλήψεις από το …2010.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Μετά το συλλαλητήριο στις 5 Νοέμβρη στο Υπουργείο, χρειάζεται να απαντήσουμε με νέο γύρο γενικών συνελεύσεων και απεργιακές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Η δυνατότητα αυτή είναι απόλυτα εφικτή με βάση την απόφαση της Νίκαιας: «Προχωράμε από Δευτέρα 10-11-08 σε απεργία διαρκείας, στην οποία καλούμε να συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου. Θα ανασταλούν όλες οι τακτικές ιατρικές πράξεις. Θα κλείσει και η γενική εφημερία του νοσοκομείου. Θα υπάρχει απεργιακή επιτροπή που θα εγκρίνει τη διενέργεια ιατρικών πράξεων μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους και δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν σε άλλο εφημερεύον νοσοκομείο.»

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Συμμετέχουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ

Τροποποιήθηκε από tasostheodoridis

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν παρατήρησα ότι είχε αναφερθεί και αλλού η απόφαση του συντονιστικού, μια και δεν υπάρχει σ’ αυτή την ενότητα που έχει Τίτλο: «Δημοσιεύματα για το εφημεριακό, ας βαλουμε εδω τα δημοσιεύματα για το εφημεριακό»..

Όντως δεν είδα πως είχε ανοίξει ο συνάδελφος άλλη ενότητα που αναφερόταν στο δημοσίευμα για το συντονιστικό Συντονιστικό.

Το θέμα πάντως είναι, τι γίνεται από δω και πέρα..

Υπάρχει η αυριανή συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό..

Και τίθεται ένα ζήτημα. Θα υπογράψουν, θα διαπραγματευθούν περαιτέρω, ή θα πάνε οι προτάσεις προς έγκριση στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως μέχρι σήμερα…;

Εν αναμονή λοιπόν.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
βασικό μισθό (πχ από 980 σε 1200 για τον ειδικευόμενο)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ...... emeleos

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Δημιουργία νέας...