Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Νέες γυναίκες υποφέρουν από χλαμύδια


 • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Clemence

Clemence

  Ασκληπιός (επίπεδο ΧΙΙΙ)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 6.367 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Not Telling

Posted 22 Απρίλιος 2007 - 02:28 μμ

Hμερομηνία δημοσίευσης: 22-04-07Νέες γυναίκες υποφέρουν από χλαμύδια
Σύμφωνα με έρευνα απειλούν σοβαρά την υγεία τους

Σχεδόν 30% των γυναικών προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους υποφέρουν από υποτροπιάζουσα μόλυνση από χλαμύδια, με συχνότητα υψηλότερη από αυτή που είχε αναγνωρισθεί προηγουμένως στον αμερικανικό πληθυσμό όπως δείχνει νέα έρευνα.

Υποτροπιάζουσες κρίσεις χλαμύδιας «συμπεριλαμβάνουν σημαντική ενόχληση από πρόβλημα στην υγεία νέων γυναικών, όπως είπε η δρ Linda M. Niccolai από το Πανεπιστήμιο Yale στο New Haven του Connecticut και οι συνεργάτες της. Τα ευρήματά τους σημειώνουν ότι έντονες προσπάθειες για να εμποδισθούν υποτροπιάζουσες μολύνσεις χλαμύδιας σε νέες γυναίκες «είναι επειγόντως αναγκαίες».

Η έρευνα

Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine (Αρχεία της Παιδιατρικής και Ιατρικής Εφήβων) τον Μάρτιο, προέρχονται από μελέτη 411 νέων γυναικών ηλικίας μεταξύ 14 και 19 ετών. Αυτές επισκέφθηκαν ένα από τα 10 κοινοτικά κέντρα υγείας, τα οποία προσέφεραν φροντίδα υγείας αναπαραγωγής μεταξύ του Ιουνίου 1998 και του Σεπτεμβρίου 2001.

Οι γυναίκες αξιολογήθηκαν στην πρώτη επίσκεψη και σε 6, 12 και 18 μήνες αργότερα. Ομάδα 386 γυναικών παρακολουθήθηκε επί μακρόν. Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης, κατά μέσο όρο επί 4,7 έτη, 52,6% των ατόμων διαγνώσθηκαν ότι ήταν μολυσμένα από τη Chlamydia Trachomatis. Συνολικώς 123 γυναίκες ή 29,9% του συνολικού δείγματος είχαν υποτροπιάζουσες μολύνσεις.

Χονδρικώς οι μισές από τις διαγνωσθείσες μολύνσεις με χλαμύδια ήταν υποτροπιάζουσες και ο μέσος όρος υποτροπής της μόλυνσης ήταν 5,2 μήνες, όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς.

Συμβουλευτική πρόληψη, παρεμβάσεις στη συμπεριφορά, προώθηση της συστηματικής χρήσης προφυλακτικού και αποφυγή συχνής αλλαγής συντρόφου είναι μερικοί από τους τρόπους για τον ενδεχόμενο περιορισμό των υποτροπών των μολύνσεων με χλαμύδια μεταξύ νέων γυναικών σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Η χλαμύδια είναι η συνηθέστερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος μεταξύ γυναικών και συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα. Η βακτηριακή μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε σειρά προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων της φλεγμονώδους πυελικής νόσου, της εκτοπικής εγκυμοσύνης και της στειρότητας. Μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα μιας γυναίκας να μολυνθεί από ή να μεταδώσει τον ιό που προκαλεί έιτζ.Reuters Health


www.kathimerini.gr

#2 ho·mun·cu·li

ho·mun·cu·li

  . . arrested one fine morning . .

 • Moderators
 • 3.258 Δημοσιεύσεις:
 • Location:aN AnCIenT sTaR
 • Interests:Where children are, there is a golden age.
 • Gender:Not Telling

Posted 22 Απρίλιος 2007 - 06:11 μμ

αφου υπαρχει ειδικη αγωγη.....δεν καταλαβαινω <_<

#3 Evanescent_doctor

Evanescent_doctor

  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 664 Δημοσιεύσεις:
 • Location:Θεσσαλονίκη

Posted 22 Απρίλιος 2007 - 09:36 μμ

αφου υπαρχει ειδικη αγωγη.....δεν καταλαβαινω <_<

Και ποιά την παίρνει την αγωγή;;; Αφού είναι ασυμπτωματική λοίμωξη!
Απλά μετά από λίγα χρόνια αρχίζουν κι έχουν πρόβλημα με υποτροπιάζον κοιλιακό άλγος και διαγιγνώσκονται με Φλεγμονώδη Νόσο Πυέλου...έχουν προβλήματα υπογονιμότητας κ.λπ.
:rolleyes: Τα προφυλακτίκά δεν είναι για το συρτάρι :rolleyes:

#4 MARIANINI

MARIANINI

  Αγροτικός (επίπεδο VI)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 427 Δημοσιεύσεις:
 • Location:ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
 • Interests: Όπου δεν υπάρχει λύση, δεν υπάρχει και πρόβλημα

Posted 23 Απρίλιος 2007 - 10:07 πμ

Δεν θα έπρεπε οι γυναικολόγοι να ζητούν και εξέταση για χλαμύδια; Μια φίλη μου προσπαθούσε 3 χρόνια να κάνει παιδί και τίποτα, Θεσσαλονίκη της είπαν για εξωσωματική, και ένας γιατρός στις Σέρρες βρήκε τα χλαμύδια. Μετά από θεραπέια έκανε κανονικά παιδί.

#5 JohnIe

JohnIe

  Ψαράκι (επίπεδο Ι)

 • Members
 • Pip
 • 1 Δημοσιεύσεις:

Posted 23 Απρίλιος 2007 - 10:25 πμ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ ΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΩ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ, ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ. Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ (ΔΟΞΥΚΙΚΛΙΝΗ, ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ).

EΠEΙΔΗ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΙΑΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ:
Sexually Transmitted Diseases Treatment Guidelines, 2006 (August 4, 2006 / Vol. 55 / No. RR-11)
Asymptomatic infection is common among both men and
women, and to detect chlamydial infections health-care providers
frequently rely on screening tests. Annual screening of
all sexually active women aged <25 years is recommended
(124), as is screening of older women with risk factors
(e.g.,
those who have a new sex partner or multiple sex partners).
The benefits of C. trachomatis screening in women have been
demonstrated in areas where screening programs have reduced
both the prevalence of infection and rates of PID (125,126).

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ CHLAM. TRACHOMATIS ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ.

Edited by JohnIe, 23 Απρίλιος 2007 - 03:58 μμ.


#6 cosalm

cosalm

  Αγροτικός (επίπεδο VI)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 353 Δημοσιεύσεις:

Posted 23 Απρίλιος 2007 - 07:15 μμ

Δεν θα έπρεπε οι γυναικολόγοι να ζητούν και εξέταση για χλαμύδια; Μια φίλη μου προσπαθούσε 3 χρόνια να κάνει παιδί και τίποτα, Θεσσαλονίκη της είπαν για εξωσωματική, και ένας γιατρός στις Σέρρες βρήκε τα χλαμύδια. Μετά από θεραπέια έκανε κανονικά παιδί.


Η εξέταση για χλαμύδια αν και αποτελεί εξέταση ρουτίνας σε περιπτώσεις υπογονιμότητας δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις με αρνητικές καλλιέργειες βρίσκουμε στη λαπαροσκόπηση σαλπιγγικές αλλοιώσεις από χλαμύδια.
Μόνο με την PCR θα μπορούσε να διασαφηνιστεί την παρουσία τους ή όχι, όμως λόγω του υψηλού κόστους και του γεγονότος ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η πληροφορία αυτή, δε χρησιμοποιείται ευρέως.

Το περιστατικό που αναφέρεις ήταν τυχαίο γεγονός.
Τα χλαμύδια δε σχετίζονται άμεσα με υπογονιμότητα, αλλά μέσω των αλλοιώσεων που προκαλούν στις σάλπιγγες, οι οποίες αλλοιώσεις δεν αναστρέφονται με τη χορήγηση αντιβιοτικών. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων (πλην ίσως της τριχομοναδικής) σε άνδρες και γυναίκες. Υπεύθυνες για την υπογονιμότητα είναι οι αλλοιώσεις που προκαλούνται στις σάλπιγγες ή στα σπερματικά σωληνάρια από τους μικροοργανισμούς και όχι η παρουσία των μικροοργανισμών από μόνη της.
Πολλά από το ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, δεν έχουν απαραίτητα μηδενικές πιθανότητες να συλλάβουν, απλά η λύση της εξωσωματικής προτείνεται επειδή οι πιθανότητες φυσιολογικής σύλληψης είναι πάρα πολύ χαμηλές κάτι που κάνει σχεδόν απίθανη μια φυσιολογική σύλληψη.

Αρκετές φορές και ο παράγοντας στρες παίζει καθοριστικό ρόλο με αποτέλεσμα να μην είναι σπάνιο το φαινόμενο ζευγάρια που για χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν παιδί και απόκτησαν παιδί με εξωσωματική ή με υιοθεσία, λίγο μετά να έχουν και μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

#7 Clemence

Clemence

  Ασκληπιός (επίπεδο ΧΙΙΙ)

 • Prominent Members
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 6.367 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Not Telling

Posted 23 Απρίλιος 2007 - 08:14 μμ

Τα γενικά ιατρικά δεν θα μετατραπούν σε περί ανέμων. Όλα τα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Τα παράπονα για τους μοδς παρακαλώ να γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο και σε άλλο σημείο.

Ευχαριστώ.
0 user(s) are reading this topic

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες