Jump to content
Sign in to follow this  
drtakis

Αναγνώριση ειδικότητας ή μέρους ειδικότητας από το εξωτερικό

Recommended Posts

Θα ηθελα, και κυριως απευθυνομαι σε οσους το εχουν ήδη κανει, να μας πληροφορησουν για τη διαδικασια αναγνωρισης ειδικοτητας απο το εξωτερικο:

Τι ακριβως πρεπει να λεει η βεβαιωση απο το εξωτερικο, ποιος/ποιοι την υπογραφουν, αν το χρονικο διαστημα πρεπει να αναφερεται με ημερομηνιες, ή ως αριθμος μηνων (πχ εκατσε εδω 8 μηνες απο ταδε μεχρι ταδε), και το σημαντικοτερο, ποσο καιρο κανει η αναγνωριση για να εγκριθει απο το ΚΕΣΥ.

Αν καποιος το εχει ηδη κανει απο Μ Βρετανια θα βοηθουσε ιδιαιτερα

Ευχαριστω !

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω γράψει και αλλού πως αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις από το υπουργείο:

Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας & Κοιν. Ασφαλίσεων

Δ/Νση Επαγγελμάτων Υγείας

Αριστοτέλους 17

Αθήνα, 10187

Τηλέφωνο: 210-5232821 Εσωτ.#233, 210-5230406

Σε γενικές γραμμές:

Θα πρέπει να πάρεις μία επιστολή από κάθε κλινική στην οποία εκπαιδεύτηκες η οποία να είναι υπογεγραμμένη από τον διευθυντή και η οποία να πιστοποιεί τα ακόλουθα:

emstar Πως η κλινική δίνει ειδικότητα αναγνωρισμένη από το κράτος.

emstar Πόσα χρόνια ειδικότητας δίνει η κλινική (ή έστω πόσα χρόνια διαρκεί η ειδικότητα)

emstar Τις ημερομηνίες που δούλεψες στην κλινική

emstar Πως η θέση σου ήταν έμμισθη (αν είσαι σε κράτος που δεν πληρώνει τους ειδικευόμενους πρέπει να το εξηγήσει αυτό στην επιστολή του ο διευθυντής)

emstar Το επίπεδο στο οποίο εκπαιδεύτηκες (πρωτοετής, δευτεροετής κοκ) καθώς και πως η θέση σου ήταν πλήρους απασχόλησης.

Δεν βλάπτει ακόμα να γράφει και τις ώρες ανα εβδομάδα που δούλευες.

emstar Για χειρουργική ειδικότητα θέλουν και τον πίνακα των επεμβάσεων σου καθώς και αν ήσουν βοηθός ή κύριος χειρουργός.

emstar Τέλος πολλές ειδικότητες στην Ελλάδα απαιτούν ειδίκευση από 3-12 μήνες και σε άλλη ειδικότητα. (πχ. στην Χειρουργική θέλουν δύο εξάμηνα σε κάποια υπό-ειδικότητα).

Αν ο διευθυντής σου διατίθεται να γράψει πως η εκπαίδευση σε αυτές τις υπό-ειδικότητες αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της γενικής ειδίκευσης, τότε μπορεί το ΚΕΣΥ να μην απαιτήσει να κάνεις αυτούς τους μήνες εκ νέου στην Ελλάδα.

Αφού πάρεις την επιστολή πρέπει να την επικυρώσεις στο προξενείο της χώρας όπου ειδικεύτηκες και μετά να την μεταφράσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Μετά καταθέτεις την αίτηση σου στο υπουργείο και περιμένεις την αναγνώριση της ειδικότητας σου. :)

Από την στιγμή που θα πάρεις την επιστολή στα χέρια σου από την κλινική σου να υπολογίζεις:

emstar 2-3 εβδομάδες περίπου μέχρι να επικυρωθεί από το προξενείο

emstar 2-3 εβδομάδες μέχρι να μεταφραστεί (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όταν υποβάλλεις την επιστολή για μετάφραση δώσε στο υπουργείο και ένα υπόδειγμα μετάφρασης δικό σου, έτσι ώστε μετά να μην σου μεταφράσουν άλλα αντί άλλων και τρέχεις και δεν φτάνεις...)

emstar 2-3 μήνες μέχρι να γίνει η αναγνώριση

Αν είσαι από χώρα εκτός ΕΕ (ή αν έκανες την ειδικότητα σε κράτος της ΕΕ αλλά δεν έχεις τον τίτλο) πρέπει να υποβάλλεις αίτηση στην Νομαρχία για να συμμετάσχεις στις εξετάσεις ειδικότητας αφού πάρεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής σου. (πιστοποιητικά εγγραφής στον σύλλογο και διαβίβασης της αίτησης σου προς την νομαρχία).

Από ότι ξέρω αν ειδικεύτηκες σε χώρα της ΕΕ και έχεις τον τίτλο της ειδικότητας τότε δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία και απλά κάνεις αίτηση στον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής σου για να αρχίσεις να εξασκείς επάγγελμα αφού καταθέσεις τις απαραίτητες βεβαιώσεις από την αρμόδια αρχή του κράτους μέλους από το οποίο έχεις τον τίτλο

Περισσότερες πληροφορίες στο link :)

Καλή τύχη...

Τροποποιήθηκε από usmeds

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
emstar 2-3 εβδομάδες περίπου μέχρι να επικυρωθεί από το προξενείο

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριες

Για ποιο λογο θελει επικυρωση απο προξενειο?

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Για ποιο λογο θελει επικυρωση απο προξενειο?

(Τι απονήρευτος που είναι... <_< )

emiloveyou

Γιατί αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να γράψει ένα γράμμα πως έκανε πχ. τέσσερα χρόνια δερματολογίας σε κάποιο νοσοκομείο του εξωτερικού και μετά να βάλει την μάνα του να το υπογράψει.

Από εκεί και πέρα θα μπορούσε να κάνει ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα ιατρείο και γράφοντας κορτικοστεροειδή σε κρέμες και αλοιφές... :P

(έστω αφού δώσει κάποιες τυπικές εξετάσεις)

Η επικύρωση από το προξενείο γίνεται με σκοπό να πιστοποιηθεί το αυθεντικό του εγγράφου.

Τώρα το αν και το πως γίνεται αυτή η πιστοποίηση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

emdots

Τροποποιήθηκε από usmeds

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

O Agomahodas σας χαιρετά!!! :anavwfwties: Επειδή μ'ενδιαφέρει Νευρολογία και προυποθέτει 6 μήνες Παθολογία (+3 του αγροτικού) υπάρχει η δυνατότητα να κανω στο εξωτερικό μόνο αυτούς τους 6 μήνες? Χρειάζεται να προηγηθεί συνεννόηση με το διευθυντή της εκεί κλινικής? Υποθέτω πως το 2ο κομμάτι της Ψυχιατρικής θα πρέπει να το δηλώσω μετά την αναγνώριση της Παθολογίας, έτσι? Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά plzzzzzz help emhelp μήπως γλυτώσω 2.5 χρόνια αναμονής( υπολογίζω κανα εξάμηνο για την αναγνώριση του χρόνου έξω). Ευχαριστώ, παρεπιπτόντως, γνωρίζει κανείς για ειδικότητα σε Ιρλανδία? thanks

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προς agomahodas

εξω μπορεις να κανεις οσο θες, οτι θες, οπου θες, αρκει να βρεις τη θεση. :)

Για να κανεις το τριμηνο παθολογιας στο αγροτικο θα πρεπει να μην εχεις εμπειρια ειδικοτητας, οποτε πρωτα κανε το τριμηνο και μετα φυγε εξω για να κανεις το εξαμηνο (εν τω μεταξυ μπορεις να ψαχνεις για θεση εξω και φυσικα το γεγονος οτι θα εχεις και τρεις μηνες ειδικοτητας, ειναι καποια προυπηρεσια)

Για ιρλανδια δεν ξερω, υποθετω σαν την Αγγλια: αιτησεις, αιτησεις, αιτησεις και αν σου κατσει συνεντευξη...

Απο τη στιγμη που αναγνωρισεις τη Παθολογια, τοτε βαζεις τα χαρτια σου για Ψυχιατρικη. Δεν μπορεις δηλαδη να τους πας χαρτι, οτι κανεις ειδικοτητα εξω, οτι θα κατσεις 6 ή 9 μηνες και να βαλεις τα χαρτια σου για Ψυχιατρική γιατι απλουστατα δεν ειναι και δεν εισαι σιγουρος οτι θα αναγνωριστει ως ειδικοτητα αυτο που κανεις εξω

αυτα.-

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπερα!

Θα ηθελα να κανω τις εξης ερωτησεις:

1) Καποιος που εχει ήδη αναγνωρισει καποιο κομματι ειδικοτητας (κατα προτιμηση απο Αγγλια) στο ΚΕΣΥ, να ανεβασει ή να γραψει αν γινεται τι περιπου εγραφε το γραμμα απο το νοσοκομειο, απο ποιους ειχε υπογραφες, αν ο χρονος ειδικευσης πρεπει να φαινεται σε μηνς (πχ 6μηνη θεση ή αν θελουν ακριβεις ημερομηνις) κλπ, προκειμενου να το αναγνωρισει το ΚΕΣΥ. Αν ακομα ειναι χρονοβορος διαδικασια, και αν φερνουν δυσκολιες απο το ΚΕΣΥ.

2) Στην Αγγλια, υπαρχουν διαφορες θεσεις πχ Α&Ε, ή παθολογια για τους υπερηλικες κλπ, που στην Ελλαδα δεν εχουμε κατι αντιστοιχο, αλλα γινεται ως μερος ειδικοτητας τυπου Παθολογιας. Τετοιες θεσεις αναγνωριζονται ως Παθολογια απο το ΚΕΣΥ, ή αυστηρα πρεπει να εχει τιτλο η θεση σου SHO MEDICINE?

Η αντιστοιχα καποιες θεσεις που προκηρυσσονται ειναι για ΠΑθολογια-Ενδοκρινολογια ή ΠΑθολογια-Γαστρεντερολογια κλπ. Υπαρχει περιπτωση το ΚΕΣΥ να μην το περασει ως ΠΑθολογια, αλλα ως την υποειδικοτητα?

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17

Τ. Κ. 101 87

Πληροφορίες: Π. Σαμαρά

Τηλέφωνα: 210.5232.821, εσωτ. 242, 210.5230.406, 210.8217.549 Αθήνα 23/09/1986

Αρ. Πρωτ. 14/5073

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου ειδίκευσης ιατρών στο εξωτερικό

ΣΧΕΤ.: Συνεδρίαση ειδικής Επιτροπής Κ.Ε.Σ.Υ. 4/4-6-86

Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 8 του Ν.Δ. 1366/1955 (ΦΕΚ Α΄ 258/55), προκειμένου περί ιατρών μετεκπαιδευθέντων σε ιδρύματα της αλλοδαπής, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας κρίνει με βάση τα προσκομιζόμενα από τους υποψήφιους στοιχεία, αν η άσκηση αυτή εξομοιώνεται με άσκηση διανυθείσα στην ημεδαπή.

Από τη διάταξη αυτή προκύπτει σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν να καθορισθεί εκ των προτέρων με απόλυτη βεβαιότητα, αν μία άσκηση που θα γίνει στο εξωτερικό θα αναγνωρισθεί σαν αντίστοιχος χρόνος άσκησης στην Ελλάδα, αφού τούτο εξαρτάται από τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στα σχετικά πιστοποιητικά ασκήσεως (επίπεδο και γενική συγκρότηση της μονάδας, είδος απασχολήσεως, με μερική ή πλήρη απασχόληση, έμμισθα ή άμισθα, προσωπικότητα εκπαιδευτών κ.λ.π.)

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους γιατρούς που σκοπεύουν να ασκηθούν ή που ήδη ασκούνται στο εξωτερικό και με την ευκαιρία κάποιων μεμονωμένων ερωτημάτων γνωμοδότησε ότι θα μπορούσαν να αναγνωρίζονται τέτοιες ειδικεύσεις, εφόσον στα σχετικά πιστοποιητικά βεβαιώνεται ότι:

Η άσκηση έχει γίνει σε ατομική θέση αποκτήσεως ειδικότητας αναγνωρισμένης από αρμόδιες αρχές ως κατάλληλος για τούτο στη συγκεκριμένη ειδικότητα για το συγκεκριμένο χρόνο.

Ο ειδικευόμενος ήταν με πλήρη απασχόληση, συμμετείχε στο σύνολο των δραστηριοτήτων της μονάδας συμπεριλαμβανομένων και των εφημεριών, ούτως ώστε ο ειδικευόμενος γιατρός να έχει αφιερώσει σ’ αυτή όλη την επαγγελματική του δραστηριότητα, καθ’ όλη την εβδομάδα εργασία, σύμφωνα με το καθοριζόμενο από τις αρμόδιες αρχές τρόπο. Συνεπώς, η θέση θα πρέπει να ήταν και δεόντως αμειβόμενη.

Τα ανωτέρω προβλέπονται και στις σχετικές οδηγίες της Ε.Ο.Κ. (παράρτημα οδηγίας 82/76) σαν βασικά χαρακτηριστικά της ειδίκευσης κατά πλήρη απασχόληση.

Συνεπώς, σε γιατρούς που ζητούν πληροφορίες για αναγνώριση ειδίκευσής τους που έχει γίνει ή που θα γίνει στο εξωτερικό, θα ζητάτε να υπάρχουν τα σχετικά πιστοποιητικά του επιστημονικού τους Δ/ντού τα ανωτέρω στοιχεία.

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι τα πιστοποιητικά αυτά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής τους από το οικείο Ελληνικό Προξενείο και επίσημα μεταφρασμένα στην Ελληνική γλώσσα.

Το Υπουργείο εξωτερικών προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται όπως ενημερώσει σχετικά όλες τις υπηρεσίες του, του εξωτερικού, που αυτό κρίνει σκόπιμο για τούτο.

Κατάλογο επεμβάσεων (για Χειρουργική)

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΩΡΟΣ

http://www.cso.auth.gr/Greek/DrEidApofasi.gr.htm

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μια αποσαφήνιση: Αν κάποιος κάνει το δεύτερο τμήμα της ειδικότητας που θέλει, πχ Καρδιολογία έξω και αποφασίσει να γυρίσει πίσω για τα 2 προαπαιτούμενα έτη Παθολογίας, η αναγνώριση γίνεται με τον ίδιο τρόπο; Με λίγα λόγια, υπάρχει περίπτωση να σου σημιουργήσει πρόβλημα το ΚΕΣΥ αν θες να αναγνωρίσεις πράγματα που έκανες με αντίθετη σειρά;

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Προς agomahodas

εξω μπορεις να κανεις οσο θες, οτι θες, οπου θες, αρκει να βρεις τη θεση. :)

Για να κανεις το τριμηνο παθολογιας στο αγροτικο θα πρεπει να μην εχεις εμπειρια ειδικοτητας, οποτε πρωτα κανε το τριμηνο και μετα φυγε εξω για να κανεις το εξαμηνο (εν τω μεταξυ μπορεις να ψαχνεις για θεση εξω και φυσικα το γεγονος οτι θα εχεις και τρεις μηνες ειδικοτητας, ειναι καποια προυπηρεσια)

Για ιρλανδια δεν ξερω, υποθετω σαν την Αγγλια: αιτησεις, αιτησεις, αιτησεις και αν σου κατσει συνεντευξη...

Απο τη στιγμη που αναγνωρισεις τη Παθολογια, τοτε βαζεις τα χαρτια σου για Ψυχιατρικη. Δεν μπορεις δηλαδη να τους πας χαρτι, οτι κανεις ειδικοτητα εξω, οτι θα κατσεις 6 ή 9 μηνες και να βαλεις τα χαρτια σου για Ψυχιατρική γιατι απλουστατα δεν ειναι και δεν εισαι σιγουρος οτι θα αναγνωριστει ως ειδικοτητα αυτο που κανεις εξω

αυτα.-

Να ρωτήσω κάτι; Αν ο drtakis, προκειμένου να μη χάνει χρόνο, δηλώσει στην Ελλάδα τώρα ψυχιατρική ως πρώτο κομμάτι (ότι και-καλά θα κάνει παιδοψυχιατρική που δέχεται ως πρώτο κομμάτι την ψυχιατρική) και στο ενδιάμεσο πάει Αγγλία και φέρει πίσω την Παθολογία, μπορεί μετά να μπει κανονικά στην Ψυχιατρική και ακολούθως στη Νευρολογία;

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εάν υπάρχει κανείς που να ξέρει ή που να το έχει ήδη κάνει, ας γράψει την διαδικασία που αναγνωρίζεται κομμάτι (ή όλη) ειδικότητας που έχει γίνει στην Αγγλία.

Που πρέπει να πας;

Τι χαρτιά ζητούν;

Πόσο καιρό παίρνει;

κ.λ.π.

:)

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κάνε μια ερώτηση για ευρωπαϊκή αναγνώριση. Είναι δυο χρόνια τώρα που το έχω ακούσει για τη δική μου ειδικότητα, από συνάδελφο ενδοκρινολόγο, αλλά ομολογώ ότι δεν έβγαλα άκρη. Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που ρωτάς, αλλά αν είσαι ακόμα έξω ίσως να είναι χρήσιμο να το κάνεις και αυτό. :)

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.cso.auth.gr/Greek/DrEidApofasi.gr.htm

δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αυτό...

πάντως από γνωστό μου είχε πει πως ήταν παλιότερα γύρω στους 6 μήνες,

αλλά εδώ και δύο-τρία χρόνια έχει επιταχυνθεί σε 2-3 μήνες

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ζητα χαρτι απο τον καθε Consultant (ανα 6μηνο) που να λεει τι βαθμο ειχες, τη θεση, ειδικοτητα, τι ακριβως εκανες κλπ κλπ (ο,τι λεει στο cso)

Τα πας σε συμβολαιογραφο solicitor για το γνησιο της υπογραφης (8 λιρες ανα σελιδα)

Τα πας στο γραφειο νομιμοποιησης εγγραφων (legalisation office- Λονδινο) και πατας τη σφραγιδα της χαγης (19 λιρες ανα σελιδα)

Tα πας στο μεταφραστικο για επισημη μεταφραση (Μπολικα ευρω η σελιδα - δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο)

Τα πας στο υπουργειο για αναγνωριση

Εσωτερικα θα τα στειλουν στο ΚΕΣΥ

Και σε ενα 3 μηνο περιπου θα στο στειλουν σπιτι.

Μπολικα ευρω :)

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρέπει να έχεις όλα τα χαρτιά από κάθε νοσοκομείο που εργάστηκες στο Εξωτερικό

Τα χαρτιά θα είναι:

α) Από το γραφείο προσωπικού που θα λέει τι θέση κατείχες και και για πόσο καιρό.

β) Χαρτί από τον κάθε υπεύθυνο εκπαίδευσης σου (Educational Supervisor Consultant) και υπογεγραμένο και απο το γραφείο προσωπικού που να είναι σαν συστατική επιστολή και να ορίζει σαφώς την θέση που κατείχες,τον χρόνο που κατείχες τη θέση, τις δραστηριότητες του στο επιστημονικό και κλινικό έργο της κλινικής και τίποτα παπαριες του τύπου άριστος συνάδελφος και άλλες σαλτσες.

Προκειμένου για Χειρουργική ειδικότητα και μία λίστα με τις Επεμβάσεις που πραγματοποιήσες και τη θέση που είχες (βοηθός, χειρουργός)

 

Όλα αυτά τα χαρτιά πρέπει να υπογραφούν για το γνήσιο της υπογραφής και το ότι αποτελούν επίσημα έγγραφα κάπιου νοσοκομείου από την Πρεσβεία ή προξενική Αρχή της Ελλάδος στη χώρα που βρίσκεσαι (για δικηγόρο δεν γνωρίζω μην σε πάρω στο λαιμό μου).

Μπορείς να τα μεταφράσεις στη χώρα που είσαι και μετά να πάρεις το γνήσιο της μετάφρασης απο την Πρεσβεία (ακριβό για Αγγλία είναι 25 λίρες η σελίδα και κάνουν κανα μήνα), Σε εξουσιοδοτημένο δικηγόρο στην Ελλάδα που να έχει τη Σφραγίδα της Χάγης (πιο εύκολο συνήθως αν είναι και γνωστός του στέλνεις έτοιμες τις μεταφράσεις και αφού κάνει κάποιες διορθώσεις ως πρός τη γλώσσα και τη μορφή των μεταφράσεων σου χτυπάει τις σφραγίδες. ο πιο σύντομος δρόμος) και τέλος στο μεταφραστικό του υπουργείου εξωτερικών που θα σου πάρει κάποιο χρόνο και λεφτά και η μετάφραση μπορεί να έχει κάποιες ασάφειες που να παίξουν ρόλο (σπάνια) αλλά με το που τις παίρνεις δεν χρειάζετε να κάνεις τίποτα άλλο και είναι απολύτως έγκυρες.

 

Όλα αυτά τα χαρτιά με μία αίτηση σου τα καταθέτεις στο ΚΕΣΥ (αν θυμάμαι καλά ήταν στον 4ο όροφο του υπουργείου αλλά έχουν περάσει χρόνια). και αυτό θα γνωμοδοτήσει και θα πάρει απόφαση στη πρώτη συνεδρίαση του, αν ο χρόνος που εργάστηκες λαμβάνεται σαν χρόνος εκπαίδευσης ειδικότητας. Συνήθως το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε δίμηνο.

 

Τώρα με το που θα πάρεις το χαρτί αν θές να αναγνωρίσεις το χρόνο ειδικότητας το καταθέτεις εκεί που θα κάνεις αίτηση για να ξεκινήσεις ειδικότητα και θα κάνεις τα χαρτιά σου για το υπόλοιπο.(νομαρχία με τις λίστες για επανατοποθετηθεί το όνομα σου σε νέα βάση στις λίστες) ή αν σου αναγνωριστεί πλήρης χρονος εκπαίδευσης για τη ειδικότητα να δώσεις κατευθείαν εξετάσεις.

 

Αν θές να αναγνωρίσεις την ειδικότητα τώρα πέρα των παραπάνω δικαιολογητικών χρειάζεται βεβαίωση ότι πέρασες επιτυχώς τις εξετάσεις και βεβαίωση ότι κατέχεις τίτλο ειδικότητας στην χώρα που αναγνωρίζεται. Προσοχή για την Αγγλία. Δεν αρκεί μόνο δικαιολογητικό ότι πέρασες τα FRC οτι ειδικότητα κάνεις (καμία σχέση με τα MRC μην μπερδευτείς) αλλα και το ότι έχεις γραφτεί στο Specialist Register οπότε είσαι Consultant. Και αυτά τα καταθέτεις νομίζω στο ΚΕΣΥ και με την Ισοτιμία στην ειδικότητα τα καταθέτεις στην Νομαρχία της οποίας τον Ιατρικό Σύλλογο είσαι μέλος για να βγεί απόφαση του νομάρχη που να λέει οτι σου χορηγείται η ειδικότητα. Κάτι σαν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ένα πράγμα. Η διαδικασία παίρνει κανα Εξάμηνο. Εν τω μεταξύ με τν βεβαίωση ότι έχεις ειδικότητα για την Αγγλία ή άλλη χώρα μπορείς να κάνεις χαρτιά για ότι θέλεις σαν ειδικός ακόμα και αν δεν έχεις το τυπικό προσόν (το επίσημο χαρτί απο την Νομαρχία).

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπερα!!Γνωριζει κανεις αν αναγνωριζεται ο πληρης χρονος ειδικευσης χωρις τιτλο ειδικοτητας, με σκοπο την εξεταση για την αποκτηση του τιτλου τελικα στην Ελλαδα?Κανω εδω και 6 μηνες Παθολογια στη Γερμανια.Αλλους 6 μηνες μετα αν ξεκινησω την ειδικευση στην δερματολογια σε 3 χρονια θα μπορω να δωσω εξετασεις στην Ελλαδα για δερματολογος?Εδω η εκπαιδευση διαρκει ενα χρονο περισσοτερο.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Η ενδοκρινολογία στην Ελλάδα ειναι 2 παθολογία + 4 ενδοκρινολογία. Στη Σουηδία είναι 5 παθολογία + 2 ενδοκρινολογία. Σε περίπτωση που κάποιος πάρει τον τίτλο ειδκότητας στη Σουηδία (ακόμη κι αν δώσει εκσετάσεις ειδικότητας στη σουηδία), αναγνωρίζεται αυτόματα ο τίτλος στην Ελλάδα? Χρειάζονται επιπλέον εκσετάσεις στην Ελλάδα ή ίσως 2 χρόνια ασκηση επαγγέλματος στη Σουηδία ως ειδικού?

2.Έστω ότι θέλω να κάνω την παθολογία στην Σουηδία και την ενδοκρινολογία στην Ελλάδα. Είμαι υπό διορισμό για την παθολογία στην Ελλάδα ενώ αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δηλώσω μόνο το β κομμάτι. Μπορώ όταν έρθει ο διορισμός να μπώ στη λίστα αναμονής για το β κομμάτι, ενώ δεν έχω αποδεχτεί τον διοριμό του α΄και απλά έχω το χαρτί του διορισμού στα χέρια μου? (Αν όχι, τί απαιτείται να κάνω για να μπώ στη λίστα αναμονής του β΄???)

Ευχαριστούμε όποιον είχε την υπομονή να κάτσει να διαβάσει όλο αυτό το κείμενο!!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Εάν πάρεις τίτλο ειδικότητας σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε., αναγνωρίζεται ισότιμα σε οποιαδήποτε άλλη, ακόμα και αν η εκπαίδευση έχει διαφορετική διάρκεια και δομή

2. Μπορείς είτε να αναγνωρίσεις δύο χρόνια Παθολογίας από τη Σουηδία και μετά να δηλώσεις Ενδοκρινολογία, είτε να διοριστείς στην Ελλάδα. Εάν διοριστείς στην Ελλάδα, θα σου ζητηθεί χαρτί ότι τελειώσες τα δύο χρόνια Παθολογίας για να παραμείνεις στη λίστα της Ενδοκρινολογίας.

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
1. Εάν πάρεις τίτλο ειδικότητας σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε., αναγνωρίζεται ισότιμα σε οποιαδήποτε άλλη, ακόμα και αν η εκπαίδευση έχει διαφορετική διάρκεια και δομή

2. Μπορείς είτε να αναγνωρίσεις δύο χρόνια Παθολογίας από τη Σουηδία και μετά να δηλώσεις Ενδοκρινολογία, είτε να διοριστείς στην Ελλάδα. Εάν διοριστείς στην Ελλάδα, θα σου ζητηθεί χαρτί ότι τελειώσες τα δύο χρόνια Παθολογίας για να παραμείνεις στη λίστα της Ενδοκρινολογίας.

Είσαι φοβερος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διευκρίνιση στο νούμερο 2. Σε περίπτωση που δε διοριστώ στην Ελλάδα τελικά, μπορώ να τους πάω χαρτί ότι τελείωσα τα 2 χρόνια παθολογίας από τη Σουηδία και να παραμείνω στη λίστα αναμονής για ενδοκρινολογία; (ή πρέπει να είναι το ίδιο ελληνικό νοσοκομείο, στο οποίο και καλά διορίστηκα?)

Άπειρα ευχαριστώ!!!!!!!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κωδικός Διαδικασίας :

0250 Αίτηση

Σχετικά Έγγραφα

Αρμόδια Υπηρεσία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ [ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ]

Δικαιολογητικά

  • Τίτλος ειδικότητας που περιλαμβάνεται στα άρθρα 5 και 7 της οδηγίας 93/16/ Ε.Ο.Κ.
  • Βεβαίωση από αρμόδια αρχή του κράτους από το οποίο προέρχεται, ότι ο τίτλος αυτός ανταποκρίνεται στα άρθρα 5 και 7 της οδηγίας 93/16/Ε.Ε. και ότι για την απόκτηση του ο γιατρός ασκήθηκε τόσα χρόνια, όσα αναφέρονται στο άρθρο 26 ή 27 της οδηγίας 93/16/Ε.Ε.
  • Διπλότυπα είσπραξης 3.81 € από Δημόσιο Ταμείο.

Παρατηρήσεις

    • Ο τίτλος του γιατρού, όχι μόνο πρέπει να περιλαμβάνεται στην οδηγία 93/16/Ε.Ε. (άρθρα 5 και 7) αλλά να χορηγείται αντίστοιχος τίτλος και στην Ελλάδα.
    • Αν ο τίτλος έχει αποκτηθεί πρίν το 1978 και τα χρόνια που ασκήθηκε ο γιατρός για τη λήψη της ειδικότητας είναι λιγότερα αυτά που αναφέρονται στην οδηγία , ο γιατρός πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση στην οποία θα φαίνεται ότι εργάστηκε σαν ειδικός γιατρός το διπλάσιο της διαφοράς (δηλ. εάν έχει αποκτήσει την ειδικότητα της Παιδιατρικής σε 3 χρόνια και οι οδηγίες λένε ότι χρειάζονται 4 χρόνια , η διαφορά είναι ένας χρόνος και επομένως το διπλάσιο της διαφοράς είναι 2 χρόνια). Σε περίπτωση που ο χρόνος άσκησης που απαιτείται στην Ελλάδα, πρίν το 1978 ήταν μικρότερος, η διαφορά αυτή θα υπολογιστεί σε συνάρτηση με το χρόνο αυτό.
    • Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση τίτλου ειδικότητας είναι ο γιατρός να έχει πάρει άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα, την οποία θα προσκομίσει στην οικεία Νομαρχία, στην Περιφέρεια της οποίας θα εγκατασταθεί και θα ασκήσει το επάγγελμά του, μαζί με βεβαίωση εγγραφής στα Μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου και διπλότυπα είσπραξης 3.81 € από Δημόσιο Ταμείο, για τη χορήγηση του αντίστοιχου Ελληνικού τίτλου ιατρικής ειδικότητας.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής τους από το οικείο Ελληνικό Προξενείο και επίσημα μεταφρασμένα από την Ελληνική γλώσσα.

Κόστος : 3.81 €

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπραβο! emgoal Επιτέλους!!!

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α`

Ταχ. Διεύθυνση: Αριστοτέλους 17, Αθήνα

Πληροφορίες: Σαμαρά Π.

Τηλέφωνο:210 5230406

Fax : 210 5232275

E-mail: deyp@mohaw.gr

Αθήνα, 11- 7 - 2008 Αρ.Πρωτ.Υ7α/ΓΠ/οικ 96756

ΘΕΜΑ: Αναγνώριση χρόνου ειδίκευσης ιατρών στο εξωτερικό

__Εγγραφο_ΥΥΚΚΑ.zip

Μοιράσου αυτή τη δημοσίευση


Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Δημιουργία νέας...