Jump to content

προβατο στο λιβαδι

Members
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

About προβατο στο λιβαδι

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  στο λιβάδι, έξω στο κρύο και μέσα στο αγιάζι
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Ενδιαφέροντα
  ό,τι έχει σχέση με χορταράκι
 1. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Καλησπέρα από την ανοιξιάτικη Γερμανία! Εδώ και δύο μήνες εργάζομαι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Saarland. Αυτόν τον καιρό η κλινική μου είναι σε φάση συνεντεύξεων για καινουριο ειδικευόμενο ψυχιατρικής. Σας παραθέτω και την αγγελία από το Ärzteblatt. Εννοείται ότι λόγω της φύσης της ειδικότητας αλλά και λόγω του ότι η κλινική είναι πανεπιστημιακή, το επίπεδο των γερμανικών θα πρέπει να είναι αρκετά καλό (δεν προαπαιτείται κάποιο συγκεκριμένο πτυχίο, αλλά υπολογίζω ότι θα πρέπει να έχει κανείς επίπεδο Β2 και πάνω). Η κλινική προσφέρει αρκετά υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών, με ενσωματωμένα στο καθημερινό πρόγραμμα Fortbildungen, Ballintgruppe και Supervisionen. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλή ευκαιρία για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει ειδικότητα ψυχιατρικής πανεπιστημιακού επιπέδου στη Γερμανία. Μπορεί κανείς να κάνει άνετα και διδακτορικό κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εδώ. Η κλινική φημίζεται πανευρωπαϊκά για το ερευνητικό της έργο στον τομέα της άνοιας και κυρίως στη νόσο Alzheimer. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρίσκεται στο Homburg, μια πόλη μισή ώρα από το Saarland: την πρωτεύουσα του κρατιδίου -μια πόλη όμορφη, πολυπολιτισμική και πολύ ζωντανή στα σύνορα με τη Γαλλια. Όποιος ενδιαφέρεται για περαιτέρω πληροφορίες μπορεί να μου στείλει pm. Η αγγελία
 2. προβατο στο λιβαδι

  Δευτερη ειδικότητα

  Κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι μπορείς να κάνεις βόλτα σε διάφορες ειδικότητες και να πληρώνεσαι για μέχρι έξι ή εφτά χρόνια (που αντιστοιχεί στη μέγιστη χρονική διάρκεια ειδικότητας στην Ελλάδα). Αυτό δεν ισχύει πια? Και αν ισχύει δε μπορεί κανείς να κάνει γενική ιατρική και μετά να το γυρίσει σε δερματολογία και να πληρώνεται τουλάχιστον τα πρώτα 2-3 χρόνια?
 3. προβατο στο λιβαδι

  [προκήρυξη αγροτικών] Αυγούστος 2008

  Είναι πραγματικότητα! Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο (τα είδα με τα μάτια μου!!!) και μου είπαν και εμένα πως μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα. Καλά αποτελέσματα σε όλους!
 4. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Ich verstehe ganz und gar... Επειδή όμως εγώ εδω μέσα γράφω μόνο για να κάνω ερωτήσεις ή για να δώσω πληροφορίες που θεωρώ, τουλάχιστον, ότι είναι έγκυρες και διασταυρωμένες και όχι για να πιάσω κουβέντα ή για να διαφυλάξω τον εγωισμό μου από φανταστικές προσβολές, δε θα σου απαντήσω καθόλου στο παραπάνω ποστ. Απλά για να μην μπερδεύονται και οι άλλοι που διαβάζουν και αναζητούν όντως πληροφορίες για τη Γερμανία, έχοντας ζήσει εκεί αρκετά χρόνια μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αυτά που αναφέρεις είναι τουλάχιστον ανακριβή. Σχετικά με την ερώτησή σου τώρα, τα ελληνικά έγγραφα (συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου) επικυρώνονται όλα στο κοντινό σου Προξενείο ή Πρεσβεία. Για τα γερμανικά έγγραφα δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω στο Rathaus.
 5. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Δεν μου κάνει εντύπωση που μαθαίνει γερμανικά από το Λύκειο. Εντύπωση μου κάνει που θεωρεί ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Για εμένα τα γερμανικά είναι δεύτερη μητρική και την καλύτερη μου φίλη που κάνει ένα χρόνο τη συμβουλεύω να φύγει όπως είναι. Εμένα τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία που έχω απο Γερμανία και επιπλέον μου τη δίνει αφόρητα να τα κάνουν κάποιοι άνθρωποι όλα δύσκολα και να προσπαθήσουν να πείσουν και άλλους για αυτό. Τώρα σοβαρά σε πόσο καιρό μαθαίνει ένας Αλβανός ελληνικά εδώ στην Ελλάδα κατα μέσο όρο?
 6. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Όσο για το άλλο θέμα, ΟΛΟΙ ή σχεδόν όλοι οι γερμανοί μιλάνε Αγγλικά και μάλιστα πολύ καλύτερα από εμάς. Αυτοί που έχουν τελείωσει το Hauptschule (γυμνάσιο) και μπαίνουν κατ'ευθείαν στην αγορά εργασίας έχουν κάνει μόνο 3 χρόνια αγγλικά (σε αντίθεση με τους δικούς μας αποφοίτους γυμνασίου που στην καλύτερη έχουν επίπεδο αγγλικών ντου γιου λαϊκ μαντμουαζελ δη γκρης), όσοι τελειώνουν Realschule 5 χρόνια και όσοι τελειώνουν Gymnasium 8 χρόνια. Απλώς οι Γερμανοί είναι selfconscious και απαντάνε not good εκεί που εμείς θα λέγαμε excellent.
 7. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Απο το '94???? Δε χρειάζεται να έχεις μάθει γερμανικά στο δεύτερο παγκόσμιο για να πας ειδικευόμενος στη Γερμανία. Που τα βρίσκεται αυτά? Εσένα δηλαδή το Kleines πιο ακριβώς πρόβλημα σου έλυσε στη Γερμανία που δε θα σου έλυνε όχι το Mittel αλλά ακόμη και το Grund? Οι Γερμανοί όπως και εμείς οι Έλληνες άλλωστε, δε χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους πλουσιότερο λεξιλόγιο από αυτό του Grund. Τα υπόλοιπα που θα ακούσεις είναι αργκό και δε θα στα μάθει καμία Σχολή Καπάτου. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου που είναι Γερμανία πήγαν με 1 χρόνο Γερμανικά στο αγροτικό. Το βασικό πρόβλημα που συναντάς σαν Έλληνας στη Γερμανία είναι η προφορά. Δυστυχώς τα γερμανικά που μας μαθαίνουν εδώ ακούγονται για τους Γερμανούς κάτι σαν κινέζικα, ενώ εμείς ακούγοντας τους Γερμανούς να μιλάνε τη γλώσσα τους σε χίλιες και μία διαλέκτους αναρωτίομαστε μήπως μας κοροιδέψανε από το φροντιστήριο και μας κάνανε σουηδικά τόσο καιρό. Για να μην έχετε ψευδαισθήσεις λοιπόν, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
 8. προβατο στο λιβαδι

  Ειδικότητα στη Γερμανία

  Απο δύο φίλους μου που είναι εκεί έχω πληροφορηθεί τα εξής: 1. Μπορείς να φύγεις όποια στιγμή θέλεις χωρίς κυρώσεις. Μάλιστα σου δίνουν και συστατική. 2. Αν θέλεις να φύγεις καλό είναι να μην το κάνεις πριν ολοκληρώσεις το Probezeit γιατί οι άλλες κλινικές θεωρούν ότι φοβήθηκες τυχόν απορριπτική απάντηση και την έκανες λίγο πριν την ετυμηγορία. Αν εσύ παρά όλα αυτά επιμένεις να φύγεις πριν, καλό είναι να το κάνεις προς την αρχή του εξαμήνου, ώστε να διασώσεις και πάλι τις εντυπώσεις. Τώρα, αν θέλεις να αναγνωρίσεις κομμάτι ειδικότητας για την Ελλάδα τότε θα πρέπει να μείνεις μέχρι τη στιγμή που θα σου υπογράψει ο Διευθυντής κάποιο χρόνο ειδικότητας (συνήθως στη γερμανία το κάνουν ετησίως). Αν δηλαδή έχεις κάνει 11 μήνες μην τυχόν και φύγεις, είναι κρίμα από τον Θεο. Ο διευθυντής σου δε θα μπορεί να σου κάνει μεν τίποτα για να σε σταματησει αλλά είναι απίθανο να σου αναγνωρίσει αυτούς τους μήνες. Καλή επιτυχία!!!!
 9. προβατο στο λιβαδι

  [προκήρυξη αγροτικών] Αυγούστος 2008

  Αυτό που προτείνεις γίνεται τελικά? Έχω ήδη καταθέσει και σαφώς και θέλω να τα αποσύρω.Κι εσύ τα απέσυρες ή απλώς δεν είχες δηλώσει ακόμη?
 10. προβατο στο λιβαδι

  [υποψ.αγροτικός] Πώς υπολογίζονται τα μόρια για αγροτικό

  Σ'ευχαριστώ πολύ. Το ρώτησα στο υπουργείο το πρωί και ήταν όντως κατηγορηματικοί. Τι να πω...
 11. προβατο στο λιβαδι

  [προκήρυξη αγροτικών] Αυγούστος 2008

  Ουδέν νεότερο από το μέτωπο του πολέμου. Τα ίδια ισχύουν ακόμα. Άλλα νοσοκομεία διορίζουν αμέσως, άλλα με την αποχώρηση του αγροτικού και άλλα μετά από επικοινωνία με το υπουργείο. π.χ. Νοσοκομείο Κορίνθου δεν δίοριζε αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο δέχτηκε τους συναδέλφους Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν διορίζει ο δκτης κ. Σαββίδης γιατί έτσι λέει ο νόμος Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δεν διορίζει ο δκτης γιατί έτσι λέει ο νόμος Νοσοκομείο Καλύμνου μία από τα ίδια οπότε μην διαλέγετε θέσεις που ανοίγουν μετά τον οκτώβριο (πλάκα κάνω, μην θεωρηθεί πως προτρέπω κάποιους να μην δηλώσουν κάποιες θέσεις για προσωπικό όφελος) Ευχαριστώ πολύ!
 12. προβατο στο λιβαδι

  [προκήρυξη αγροτικών] Αυγούστος 2008

  Τελικά με εκείνο το θέμα που είχε προκύψει την τελευταία φορά με τους διορισμούς που καθυστερούσαν για να περιμένουν τον προηγούμενο αγροτικό να φύγει, τι έγινε? Το διόρθωσαν οριστικά ή θα έχουμε τα ίδια? Δηλαδή, από την ημερομηνία αποχώρησης που αναφέρεται στην προκύρηξη θα αφαιρούμε 3 μήνες για να δούμε πότε διοριζόμαστε ή όχι?
 13. προβατο στο λιβαδι

  [προκήρυξη αγροτικών] Αυγούστος 2008

  Αν σε ενδιαφέρει πάντως, Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι δίνει την Άδεια Άσκησης αυθημερόν. Σου τη δίνει στο χέρι και την πας ο ίδιος στον Ιατρικό Σύλλογο της αρεσκείας σου, Μεσολλόγγι, Αγρίνιο. Η δουλειά σου θα έχει τελειώσει σε μισή ώρα.
 14. προβατο στο λιβαδι

  [υποψ.αγροτικός] Πώς υπολογίζονται τα μόρια για αγροτικό

  Τάσο, ένας γνωστός μου, 3 προκυρήξεις πριν, αρνήθηκε το διορισμό του 2 μέρες αφού βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία και δεν τον ικανοποίησαν. Συμμετείχε κανονικά στην επόμενη προκύρηξη και χωρίς να χάσει τα μόριά του. Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ή είναι ράδιο αρβύλα?
×