Jump to content

Sith Lord

Prominent Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

2 Followers

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Πυλαία φλέβα θεσσαλονίκης
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sith Lord's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

44

Reputation

 1. Ναι, η εκπαίδευση είναι επίπεδα ανώτερη. Ασχολούμαι εδώ και περίπου 4 χρόνια με το θέμα, τόσο ως αξιολογητής κλινικών, όσο και ως ο υπεύθυνος σε πανελβετικό επίπεδο για την εκπαίδευση των ειδικευομένων. Παρά το ότι πάντοτε προσπαθούν να περικόψουν τις χρηματοδοτήσεις, το επίπεδο συνεχίζει να είναι υψηλό σε ότι αφορά τις παροχές και την επίβλεψη των ειδικευομένων. Σε περίπτωση που υπάρχουν παράπονα, η αρμόδια επιτροπή επισκέπτεται τη κλινική, την οποία μπορεί είτε να προειδοποιήσει είτε να απαγορεύσει να δέχεται άλλους νεαρούς γιατρούς, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση. Δε μετάνιωσα καθόλου που εκπαιδεύτηκα καθ'ολοκληρία στη χώρα, και στις δύο από τις τρεις γλώσσες. (για τους εν Ελβετία έχουν καταλάβει ποιος είμαι ) Δράττομαι της ευκαιρίας για να ανακοινώσω την απόσυρση μου από το φόρουμ. Θα διαβάζω ενίοτε τα προσωπικά μηνύματα, ο χρόνος όμως δεν αρκεί για να παρακολουθώ το νήμα (ιατρείο και ακαδημαϊκή καριέρα ταυτόχρονα, διακόσια πρότζεκτ και εκπαίδευσεις, συν τη προσωπική ζωή). Έχουν περάσει ακριβώς δέκα χρόνια από την είσοδο μου στο θέμα. Ελπίζω να έχω συνεισφέρει στο να βελτιώσω τη ζωή κάποιων ανθρώπων, με το να προσπαθήσουν ή και να καταφέρουν να έρθουν εδώ. Και έχω τουλάχιστον 5 στο μυαλό μου Καλή δύναμη σε όλους! Α. Λ.
 2. O kerbit_88 με κάλυψε. Η ερώτησή σου έχει απαντηθεί πολλές φορές. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Αν δεν σού αρέσει η ειρωνεία, τότε μπορείς και εσύ να μη ρωτάς τα αυτονόητα. Αν θέλεις συγκεκριμένες πληροφορίες, τότε κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις ("έχει ακούσει κάποιος κάτι για την Γ/Χ στο Kantonsspital Aarau ή θα πρέπει να χτυπήσω κατευθείαν πανεπιστημιακό;"), όχι "πόσο εύκολη είναι η απόκτηση θέσης". Το παρακάτω είναι ο ορισμός του ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ που έλεγε ο kerbit_88. Ητοι δε συνεισφέρω με τις δικές μου εμπειρίες, το τι με ρώτησαν στις συνεντεύξεις, τι θα πρέπει να προσέχω από τα πρακτικά ζητήματα κτλ.
 3. Κάντε με μοντερέιτορ, να τού κόψω την ερώτηση... www.siwf-register.ch. Πόσο εύκολο; Πόσο εύκολο είναι να βάλεις κεφαλιά ψαράκι όταν παίζεις με τον 5χρονο ανιψιό σου και όταν παίζεις με τη Μπαρτσελόνα αντίπαλο; Αν έχεις δώδεκα χρόνια εμπειρία και διδακτορικό είναι το ίδιο αν είσαι φρέσκος από τη σχολή ή με μισό χρόνο αγροτικό και ψελλίζεις γερμανικά/γαλλικά με το ζόρι;
 4. 1. Ναι, υπάρχει επίσης η δυνατότητα του Unterassistent ώστε να αποκτήσει κανείς εμπειρία, να βγάλει ένα χαρτζιλίκι (κοντά στα 1200 φράγκα το μήνα, ανάλογα τη κλινική) και να μάθει κανείς το σύστημα. 2. ...να θάψουμε πεντέξι; 3. Στέλνεις παντού μα παντού και όπου κάτσει, αν γεωγραφικά σε ενδιαφέρει κάτι παραπάνω μπορώ να μάθω 4. Προφανώ;, αλλά γνώμη μου πάντοτε, αν δε θέλει κανείς ακαδημαϊκή καριέρα ή να γίνει σε 10 χρόνια διευθυντής κλινικής, τότε το αφήνει. 5. Παιδιατρική θα βρει ευκολότερα στην Ελβετία, με την ίδια ακριβώς λογική. ΥΓ. Περίπου το 20% των γιατρών στην Ελβετία είναι Γερμανοί, αλλά το 20% των γιατρών στη Γερμανία δεν είναι Ελβετοί...γιατί άραγε; - Ο μισθός - Το !$!#%!@% DRG και το Globalbudget -Η ποιότητα ζωής Come to the dark side, we have cookies
 5. Το συγκεκριμένο το είχα βγάλει από τη νομαρχία, δε ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει. Αλλά πρέπει να διευκρινίζει και τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλιώς θα σού κάνουν ιστορίες στο MEBEKO... το πτυχίο γερμανικών πάει μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα.
 6. Πόσο εύκολο= πόσες ελεύθερες θέσεις έχουν για ειδικευομένους τη δεδομένη περίοδο. Μπορεί να μην έχουν σε μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική και ξαφνικά να σε καλέσουν για συνέντευξη, μπορεί σε μικρό περιφερειακό νοσοκομείο να έχουν θέση σε 2.5 χρόνια (σε γνωστή μου έτυχε αυτό, αν δεν ήξερε προσωπικά τον διευθυντή δε θα έβρισκε!). Επιστρέφοντας στις ερωτήσεις σου: 1. Όσο περισσότερα γνωρίζεις τόσο καλύτερα. Με C1 καλύπτεις τις τυπικές προδιαγραφές, το ερώτημα είναι να μπορείς να γράφεις γρήγορα τους φακέλους των ασθενών, ώστε το γραφειοκρατικό κομμάτι να σε βασανίζει το λιγότερο δυνατόν. Οι διάλεκτοι συνηθίζονται, μετά από 5 χρόνια στο γερμανόφωνο καταλαβαίνω το 99% και ψευτομιλάω τη τοπική διάλεκτο, σε σημείο που να μη μπορώ εύκολα να μιλήσω hoch... 2. Βιογραφικό, motivation letter, ενδιάμεσα τα χαρτιά για την αναγνώριση στο Mebeko, λίστα νοσοκομείων και αποστολή αιτήσεων. Κάτι πιο συγκεκριμένο; 3. Νοσοκομείο κατηγορίας C - συνήθως κλινική αποκατάστασης, άρα χαλαρά ωράρια, εκμάθηση του συστήματος, συνήθως όμως σε απομονωμένο μέρος. B: περιφερικό νοσοκομείο, το καλύτερο trade-off. Α: ΞΥΛΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. 4. Εύκολο είναι, όλοι οι διευθυντές ψάχνουν θύμ...απλήρωτ...ανθρώπους με κίνητρο να προσφέρουν αφιλοκερδώς τον χρόνο τους. Αλλά είσαι ακόμα στην αρχή, πιστεύω προσωπικά ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις τη πρώτη σου επαφή και μετά να δεις στο ειδικό κομμάτι να κάνεις έρευνα. 5. Και το άλλο μισό γιατρός; Θεωρητικά 50 ώρες μαξ τη βδομάδα μαζί με τις εφημερίες, πρόγραμμα εκπαίδευσης πλήρες, κεντρική Ευρώπη με τα καλά της και τα κακά της. Θέμα γούστου και αντοχών. Παρακαλώ!
 7. https://www.fmh.ch/files/pdf21/orl_version_internet_d.pdf Υποχρεωτικό δεν είναι, κατά το πρόγραμμα. Τώρα φαντάζομαι ότι έχει μια λογική, καθότι αποτελεί χειρουργική ειδικότητα με κάποιον ανταγωνισμό, οπότε για αυτό να το χρειάζονται. Καλή δύναμη!
 8. 1. δυστυχώς εγώ όχι. Τι θα ήθελες να μάθεις; Αν είναι το κλασικό ερώτημα "αν είναι δύσκολο να βρεις θέση", βλέπεις ως συνήθως τι υπάρχει στο siwf-register.ch. 2. ναι, το MEBEKO είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των χρόνων ειδικότητας, τώρα ο παρατασιακός πώς αναγνωρίζεται είναι ανοιχτό ερώτημα. Εφόσον όμως συμμετείχες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μιας κλινικής που δίνει ειδικότητα, νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Ο διευθυντής σου θα πρέπει να υπογράψει την αντίστοιχη βεβαίωση. 3. όχι, με C2 θα κάνουν πάρτυ. Παρακαλώ.
 9. Dear AB, Μη χαλιέσαι για έναν μέσα στους τόσους που είναι αρκετά αναιδής για να μη σκέφτεται παραπάνω ότι η στάση του μπορεί να είναι προσβλητική. Η προσφορά σου είναι ανεκτίμητη. Όπως και εγώ στο αντίστοιχο νήμα στην Ελβετία, δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο για να βοηθήσεις, αλλά το κάνεις γιατί πιστεύεις στη συναδελφική αλληλεγγύη. Φιλικά και με εκτίμηση Α
 10. Πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Από πού προέκυψε αυτό; Κατά πόσο εύκολο - δες το θέμα ειδικότητα στο εξωτερικό με τις επί μέρους χώρες. Η ιατρική σχολή που φοίτησες είναι αδιάφορη. Για ΣΣΑΣ και απλή ιατρική δες τα αντίστοιχα θέματα. Για την εν Ελλάδι επαγγελματική αποκατάσταση, δες τα αντίστοιχα θέματα. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, γιατί θέλεις να γίνεις γιατρός; (μη μού απαντήσεις, αλλά με βάση την απάντηση που θα δώσεις στον εαυτό σου θα πορευτείς στις δύσκολες στιγμές της σχολής και της καρριέρας σου)
 11. http://www.asmav.ch/asmav/offres-d-emploi/emplois-liste-des-offres π.χ. η Γενεύη έχει τη κλασική ανοιχτή προκήρυξη για ειδικευόμενους...
 12. Η αναγνώριση δεν είναι 100% απαραίτητη, μπορείς να τη ζητήσεις και ταυτόχρονα να στέλνεις λέγοντας πως είναι καθοδόν.Αλλά δεν μπορείς πια να προσληφθείς χωρίς (τω καιρώ εκείνω, δούλεψα 3 χρόνια χωρίς αναγνώριση, καθότι βαριόμουν να στείλω τα χαρτιά 😁 ) Β2 για την αναγνώριση, αν και υπάρχει συζήτηση να το αυξήσουν σε C1, αλλά θα πάρει χρόνο (όλα τα πράγματα στην Ελβετία θέλουν χρόνο) γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο;
 13. 10 χρόνια ακριβώς μετά από το πρώτο μου μήνυμα στο θέμα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά... Ίσως το ότι είμαστε πια πολύ περισσότεροι από όσο παλιότεροι, σε κάθε πέτρα..εεε νοσοκομείο βρίσκεις και Έλληνα. www.siwf-register.ch για τις κλινικές που δίνουν ειδικότητα για κάθε ειδικότητα.
 14. όχι, το DELF αρκεί για την αναγνώριση. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό, εκτός και αν θέλεις να κάνεις C1 ή C2 για εκπαίδευση.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.