Jump to content

Sith Lord

Prominent Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Sith Lord last won the day on 27 Ιουλίου

Sith Lord had the most liked content!

5 Followers

About Sith Lord

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Πυλαία φλέβα θεσσαλονίκης
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.fmh.ch/files/pdf21/orl_version_internet_d.pdf Υποχρεωτικό δεν είναι, κατά το πρόγραμμα. Τώρα φαντάζομαι ότι έχει μια λογική, καθότι αποτελεί χειρουργική ειδικότητα με κάποιον ανταγωνισμό, οπότε για αυτό να το χρειάζονται. Καλή δύναμη!
 2. 1. δυστυχώς εγώ όχι. Τι θα ήθελες να μάθεις; Αν είναι το κλασικό ερώτημα "αν είναι δύσκολο να βρεις θέση", βλέπεις ως συνήθως τι υπάρχει στο siwf-register.ch. 2. ναι, το MEBEKO είναι υπεύθυνο για την αναγνώριση των χρόνων ειδικότητας, τώρα ο παρατασιακός πώς αναγνωρίζεται είναι ανοιχτό ερώτημα. Εφόσον όμως συμμετείχες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μιας κλινικής που δίνει ειδικότητα, νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα. Ο διευθυντής σου θα πρέπει να υπογράψει την αντίστοιχη βεβαίωση. 3. όχι, με C2 θα κάνουν πάρτυ. Παρακαλώ.
 3. Dear AB, Μη χαλιέσαι για έναν μέσα στους τόσους που είναι αρκετά αναιδής για να μη σκέφτεται παραπάνω ότι η στάση του μπορεί να είναι προσβλητική. Η προσφορά σου είναι ανεκτίμητη. Όπως και εγώ στο αντίστοιχο νήμα στην Ελβετία, δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο για να βοηθήσεις, αλλά το κάνεις γιατί πιστεύεις στη συναδελφική αλληλεγγύη. Φιλικά και με εκτίμηση Α
 4. Πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Από πού προέκυψε αυτό; Κατά πόσο εύκολο - δες το θέμα ειδικότητα στο εξωτερικό με τις επί μέρους χώρες. Η ιατρική σχολή που φοίτησες είναι αδιάφορη. Για ΣΣΑΣ και απλή ιατρική δες τα αντίστοιχα θέματα. Για την εν Ελλάδι επαγγελματική αποκατάσταση, δες τα αντίστοιχα θέματα. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, γιατί θέλεις να γίνεις γιατρός; (μη μού απαντήσεις, αλλά με βάση την απάντηση που θα δώσεις στον εαυτό σου θα πορευτείς στις δύσκολες στιγμές της σχολής και της καρριέρας σου)
 5. http://www.asmav.ch/asmav/offres-d-emploi/emplois-liste-des-offres π.χ. η Γενεύη έχει τη κλασική ανοιχτή προκήρυξη για ειδικευόμενους...
 6. Η αναγνώριση δεν είναι 100% απαραίτητη, μπορείς να τη ζητήσεις και ταυτόχρονα να στέλνεις λέγοντας πως είναι καθοδόν.Αλλά δεν μπορείς πια να προσληφθείς χωρίς (τω καιρώ εκείνω, δούλεψα 3 χρόνια χωρίς αναγνώριση, καθότι βαριόμουν να στείλω τα χαρτιά 😁 ) Β2 για την αναγνώριση, αν και υπάρχει συζήτηση να το αυξήσουν σε C1, αλλά θα πάρει χρόνο (όλα τα πράγματα στην Ελβετία θέλουν χρόνο) γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο;
 7. 10 χρόνια ακριβώς μετά από το πρώτο μου μήνυμα στο θέμα, δεν έχουν αλλάξει και πολλά... Ίσως το ότι είμαστε πια πολύ περισσότεροι από όσο παλιότεροι, σε κάθε πέτρα..εεε νοσοκομείο βρίσκεις και Έλληνα. www.siwf-register.ch για τις κλινικές που δίνουν ειδικότητα για κάθε ειδικότητα.
 8. όχι, το DELF αρκεί για την αναγνώριση. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό, εκτός και αν θέλεις να κάνεις C1 ή C2 για εκπαίδευση.
 9. hospitation: καλή πρόταση, κυρίως για τη γλώσσα και για να δούνε πώς δουλεύεις και πώς δουλεύουν. Σε ανταγωνιστική ειδικότητα απαραίτητο. Είναι καλό σημάδι. Οι μισθοί δεν ορίζονται στη συνέντευξη, οι πίνακες του συνδέσμου ειδικευομένων θα σε κατατοπίσουν: www.vsao-zh.ch
 10. Δεν είναι διδακτορικός τίτλος σε επίπεδο PhD. Doktorarbeit μεταφράζεται μεν ως διδακτορικό στα ελληνικά, αλλά είναι άλλο πράγμα στο περιεχόμενο.
 11. @ X-files: Δεν αναγνωρίζεται σαν τίποτα. Δεν υπάρχει αντίστοιχος τίτλος στα εν Ελλάδι. Αν σού το αναγνωρίσουν σαν διδακτορικό τότε ο/η υπάλληλος του ΔΟΑΤΑΠ είναι άσχετος... ©A.tsrs: όχι, η αναγνώριση είναι άπαξ, εκτός και αν έχουν σοβαρό λόγο να την επανεξετάσουν (κοινώς κάρφωμα ότι το πτυχίο το πλήρωσες/ πήρες νύχτα). Η διαδικασία είναι αυτή που είπες, τα έγγραφα τα βρίσκεις στο σάιτ του MEBEKO. Η άδεια ασκήσεως δεν είναι απαραίτητη, αλλά η αναγνώριση ή το να τούς πεις ότι έχεις όλα τα χαρτιά έτοιμα και έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία είναι απαραίτητη.
 12. για Unterassistent B2, αλλά γενικά όσο καλύτερα τα γερμανικά και όση περισσότερη ανάγκη για λάντζα από τον διευθυντή τόσο ευκολότερο. για το Dr. med., απευθείας επαφή με τον καθηγητή που θα σού δώσει θέμα, δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν (αν πληρώνουν) σκλάβους για να βγάζουν επιστημονικό έργο. για τη θέση στη ψυχιατρική, έχεις εμπειρία παθολογία, οπότε θα σού δώσουν άνετα θέση στη ψυχογηριατρική (που είναι απαραίτητη για την απόκτηση της ειδικότητας στην Ελβετία), οπότε θα ξεκινήσεις άνετα. Ο Savaskan στη Ζυρίχη ψάχνει, η παλιά μου κλινική 15 λεπτά έξω από τη Βέρνη ψάχνει συνέχεια (αν θέλεις ρωτάω, για να σού στείλουν το συμβόλαιο στο σπίτι :D)
 13. για ποιο πράγμα να πούμε για την ειδικότητα; 🤔 για την αναγνώριση του πτυχίου, google MEBEKO ή διάβασε τις τελευταίες σελίδες. Το Β2 για την αναγνώριση αρκεί.
 14. Στο σάιτ που σού έστειλε ο συνάδελφος υπάρχουν θέσεις, αλλά γράφεις γενικά initiativbewerbung
×
×
 • Δημιουργία νέας...