Jump to content

John Doe

Prominent Members
 • Posts

  218
 • Joined

 • Last visited

About John Doe

 • Γενέθλια 14/10/1984

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  a bar, under the sea...
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

John Doe's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

1

Reputation

 1. Όσα προσόντα και να έχεις, το δοκιμαστικό στάδιο των 6 μηνών δεν το γλυτώνεις! Το πτυχίο Ιατρικής είναι σίγουρα δυνατό χαρτί, αλλά αν ενδιαφέρεσαι για καθαρή έρευνα σε μοριακό επίπεδο, ίσως να μην είναι ιδιαίτερα πειστικό. Ένα μεταπτυχιακό ή μια προηγούμενη συνεργασία με κάποιο εργαστήριο σίγουρα θα είναι πιο δελεαστική. Για κλινική έρευνα, νομίζω ότι είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Για να μην ξεφύγουμε εντελώς εκτός θέματος, αν έχεις άλλες ερωτήσεις στείλε μου πμ!
 2. Και μια μικρή σημείωση για τα διδακτορικά: Τα λεφτά σίγουρα δεν είναι όσα θα έπαρινες ως ST αλλά δεν είναι και λίγα! Ξεκινάς με 15.000 SEK καθαρά και μετά το lic ("προ-δημοσίευση" της δουλείας σου, έπειτα από 2 χρόνια ως διδακτορικός), μπορείς να διεκδικήσεις και περισσότερα. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από το εργαστήριο στο οποίο θα είσαι! Γενικώς η Σουηδία, θεωρείται Παράδεισος για τουσ διδακτορικούς λόγω μισθού και συνθηκών εργασίας. Θα μπορούσα να αναφερθώ εκτενώς αλλά νομίζω ότι είναι off topic. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι τα διδακτορικά μοιράζονται αφειδώς! Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσεις από δοκιμαστική περίοδο (συνήθως 6 μηνών), κατά την οποία συνήθως δεν πληρώνεσαι. Επίσης για διδακτορικό σε δυνατό εργαστήριο, μεγάλου Πανεπιστημίου, ένα απλό πτυχίο Ιατρικής νομίζω ότι δεν είναι αρκετό. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν από (όχι και τόσα πολλά χρόνια), αλλά αν κάποιος θέλει πραγματικά να βρει δουλειά εδώ και δουλέψει πολύ ώστε να αποδείξει ότι αξίζει, δεν νομίζω ότι έχει να φοβάαι κάτι. Με λίγα λόγια το σύστημα είναι (αρκετά) αξιοκρατικό! Αν ψάχνεις ΜΟΝΟ χειρουργική και ΜΟΝΟ Karolinska και χωρίς να μπορείς να παραγγείλεις ούτε καφέ στα Σουηδικά, τότε καλύτερα κάτσε εκεί που είσαι.
 3. H Πάτμος είναι (προσωπική εκτίμηση πάντα) ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά που έχουμε. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να πηγαίνω τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο, υπόσχεση που δυστυχώς δεν έχω τηρήσει. Θα προσπαθήσω να θυμηθώ μέρη που αξίζει να πας για φαγητό, ποτό κτλ κτλ και να προτείνω. Οπότε θα επανέλθω με 2ο ποστ!
 4. Το ξέρω ότι μάλλον είναι λίγο άκυρο το τόπικ, αλλά μήπως παίζει κανάς Έλληνας στην Ουψάλα? Ας μου στείλει ένα πμ, γιατί είμαι καινούριος στην πόλη!
 5. Πτυχιακή 07/07/08 Ήμασταν 4 άτομα κι εξεταστήκαμε από τον κ. Κουρέα. Για την εξέτασή του ισχύουν όσα έχουν γραφτεί πιο πάνω, ότι δηλαδή είναι ευγενικός και σε βοηθάει. Δε θέλει μια ξεκάρφωτη διάγνωση, αλλά θέλει να καταλάβει ότι έχεις αντιληφθεί τι βλέπεις. Όπως είπε κι ο ίδιος, αυτό που έχει νόημα είναι να του λες τι σκέφτεσαι, όταν βλέπεις την ακτινογραφία. Στο δια ταύτα, μας έδειξε: - Αιμοπνευμοθώρακα - Κάταγμα κλείδας με πνευμονική εμβολή στον ΑΡ άνω λοβό - Ατελεκτασία - Διαφραγματοκήλη - Σκίρρο CA Οισοφάγου - Αχαλασία οισοφάγου (σε μια ομολογουμένως δύσκολη ακτινογραφία) - Οστεοχόνδρωμα στο μηριάιο - Πεταλοειδής νεφρός σε ενδοφλέβια πυελογραφία Άλλη 1 ενδοφλέβια πυελογραφία που δυστυχώς δε θυμάμαι πια (είχε πάντως υδρονέφρωση). Πάντως όχι κάτι εξεζητημένο κι όχι κάτι διαφορετικό από αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Περάσαμε και οι 4! Ηθικό δίδαγμα: Σε αυτήν την έδρα δε χρειάζεται να έχεις διαβάσει πολύ για να σου κάτσει. Ήταν η 2η φορά που έδωσα και αντικειμενικά είχα διαβάσει πολύ λιγότερο από την 1η! Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 6. Εδώ... (και ναι αυτό το μέρος είναι στην Ελλάδα...)
 7. Μερικά γρήγορα σχόλια: Στις 3 πρωτες μέρες εξέτασης, εξέτασε ο Καφετζής, ο Κουκουτσάκης solo και (αν δεν απατώμαι) η Λιάπη. Απ'όσο ξέρω, μόνο ο Κουκουτσάκης έκοψε ένα παιδί. Η εικόνα που έχω από τον Καφετζή είναι ότι αν έχεις γράψει καλά, θα σε περάσει εύκολα και με βαθμό. Αν έχεις γράψει γύρω στο 5-6 θα σου βγάλει το λάδι. Στην ομάδα μου, μας ρωτούσε ο,τι να 'ναι (πχ. διατροφή παιδιού με ινοκυστική νόσο ή άκυρες λεπτομέρειες από εμβόλια που δεν περιέχονται στα βιβλία ή στις παραδόσεις της Λιάπη). Ήταν πολύ εριστικός και ειρωνικός, με ατάκες του στυλ "είμαι καλός και θέλω να σας περάσω, αλλά αφού δεν απαντάτε, πως να σας βάλω ένα 5?", παρόλο που απαντούσαμε (σίγουρα όχι τέλεια, αλλά δεν αφήσαμε καμία ερώτηση αναπάντητη). Τελικά, δεν έκοψε κανέναν. Μάλλον ανήκει στην κατηγορία: σκύλος που γαβγίζει, δε δαγκώνει. Συνοπτικά: η εξέταση μου φάνηκε δύσκολη και ψυχοφθόρα, όχι μόνο λόγω των άκυρων ερωτήσεων, αλλά κυρίως λόγω της απαξιωτικής στάσης του Καφετζή. Ωστόσο, θεωρώ πολύ δύσκολο να σε κόψει ο συγκεκριμένος. Οπλιστείτε με υπομονή, κάντε μια καλή επανάληψη και με λίγη τύχη, θα περάσετε "αναίμακτα".
 8. Εξέταση 31/3/2008 Από τις σημερινές γραπτές εξετάσεις, νομίζω ότι αποδείχτηκε ότι κάποια πολλαπλής επιλογής τα απαντάς πιο εύκολα αν έχεις διαβάσει Κωνσταντόπουλο παρά Nelson. Κι αυτό γιατί ζητούν κάποιες λεπτομέρειες που στον Nelson δεν περιέχονται ή βρίσκονται σε άκυρα σημεία, όπου δε δίνεις σημασία. Τονίζω, όμως, ότι αυτό ισχύει ΜΟΝΟ για μερικές ερωτήσεις. Σε γενικές γραμμές και τα δύο βιβλία σε καλύπτουν (άσε που ο Nelson μου φάνηκε κλάσεις πιο ευκολοδιάβαστος!) Στο δια ταύτα: δώσαμε περίπου 50 άτομα. Δυστυχώς οι 12 (αν δε με απατά η μνήμη μου) κόπηκαν. Τα θέματα θα τα χαρακτήριζα απαιτητικά. Δυστυχώς έχουν διαγραφεί τα περισσότερα από τη RAM μου, οπότε δεν μπορώ να τα παραθέσω. Το πακέτο με παλιά θέματα της valentina667 από το φωτόραμα, βοηθάει πολύ για να πάρεις μια καλή ιδέα του πως μπαίνουν οι ερωτήσεις. Ωστόσο, δε σε καλύπτουν για να περάσεις λόγω επαναληψιμότητας (σ'εμάς, άντε να συνάντησα 4 ερωτήσεις από όλο αυτό τον πάκο)! Θα ακολουθήσουν σχόλια κι από τις προφορικές εξετάσεις. Καλή επιτυχία στους επόμενους!
 9. Τι μου κάνετε??? Μπάινω βιαστικά για 2 λεπτά να τσεκάρω μια ανακοίνωση και βλέπω αυτό το τόπικ, που δε γίνεται να αφήσω ασχολίαστο!!! Οπότε τα 2 λεπτά, θα γίνουν 32... Παρατήρηση 1: H ευχαρίστηση που αντλεί καθένας από τις ταινίες είναι υποκειμενική. Για παράδειγμα, θεωρώ μεγάλη πατάτα (για να μη με κόψει η λογοκρισία...) το Million Dollar Baby, που οι περισσότεροι θεωρούν αριστούργημα και μικρό διαμαντάκι το Shortbus που οι περισσότεροι θεωρούν ανοσιούργημα. Σε γενικές γραμμές, πάντως είμαι ΟΚ παιδί Παρατήρηση 2: Ο Χάνεκε, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς ευρωπαίους σκηνοθέτες των 90ς και των 00ς. Το αν θα αποδειχτεί ένας από τους αληθινά μεγάλους, δίπλα στον Τρυφό και τον Φελλίνι, θα το δείξει το μέλλον. Οπότε θα παρακαλούσα να αποφεύγονται τα πικρόχολα σχολιάκια. Δεν είναι σωστό... (όπως λένε και κάποιες του κατηχητικού όταν τις κουτουπώνουν) Παρατήρηση 3: Το Funny Games είναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο. Κι όπως κάθε έργο τέχνης, πρέπει κανείς να το κρίνει, λαμβάνοντας υπόψη του το χώρο, το χρόνο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκε. Έχοντας παρακολουθήσει μόνο την αυστριακή, πρωτότυπη ταινία, δεν μπορώ παρά να πω ότι θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό ακόμα (κι έχουν ήδη περάσει τόσα χρόνια). Όχι για τη βία, αλλά για το παράλογο της βίας. Όχι για τη πεσσιμιστική της άποψη, αλλά για την μηδενιστική της άποψη. Όχι για το φόβο, αλλά για την απειλή του φόβου. Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται πολύ "ιντελεκτουέλ" και "φτυσ'τα μπούτια σου, μωρή", τότε λυπάμαι, αλλά θα πρέπει να δείτε το έργο για να καταλάβαιτε τι εννοώ. Το αν έχει θέση, το αμερικάνικο ριμέικ στο Αμέρικα του 2008, νομίζω ότι είναι πέρα από προφανές... Αν και προσωπικά, φοβάμαι πως η ταινία θα πατώσει. Γιατί το σύγχρονο Αμερικανάκι (και αμερικανοαναθρεμμένο Ελληνάκι) δεν έχει όρεξη να δει τα χάλια της κατάμουτρα. Και ποιος θα ήθελε εδώ που τα λέμε? Όταν πρέπει να ανησυχείς για έναν τρομοκράτη εκτός συνόρων, τι σε νοιάζει ο τρομοκράτης που κρύβεις μέσα σου? (Δεν προλαβαίνω, δεν προλαβαίνω...) Σύνοψη: Αξίζει να αναμετρηθεί κανείς με αυτήμ την ταινία. Το ποιος θα κερδίσει είναι ένα άλλο θέμα... The youth is starting to change, που λέει κι ένα πρόσφατο τραγουδάκι... ΥΓ: Το Temps du Loup μου είχε φανεί κι εμένα κουραστικό όταν το είχα δει πριν κάποια χρόνια στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Σινεμά. Για ένα μυστήριο λόγο όμως, αυτή η ταινία ακόμα μου έχει μείνει καρφωμένη στο μυαλό. Λες κάτι να μην πάει καλά???
 10. Εξετάσεις για μεταφορείς 9/11/07 Τα θέματα τα έβαλε ο (συμπαθέστατος) κύριος Παπαδογιάννης, ο οποίος και επιτηρούσε. 1) (α)Διαφορική διάγνωση υπογκαιμικού από αναφυλακτικό shock. (β)Διαφορική διάγνωση καρδιογενούς από σηπτικό shock. 2) (α)Αίτια υπονατριαιμίας (β)Αίτια υποκαλιαιμίας 3) Δ/δ ιογενούς από βακτηριακή μηνιγγίτιδα με βάση τα ευρήματα από το ΕΝΥ. 4) Κλινική εικόνα συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας 5) Είδη κεφαλαλγίας Σημείωση: τελικά ο Σφηκάκης πρέπει να έχει στρώσει. Δεν είδα ούτε ένα άτομο από το περυσινό 4ο έτος. Μόνο το φετινό 6ο είχε ξεσκίσει!!!
 11. I came to bring the stars for you...:)

 12. φώτο από το αγαπημένο σου μέσο μεταφοράς
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.