Jump to content

Elias

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

About Elias

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ. Είμαι στη διαδικασία αίτησης για PTAL και κατ'αρχάς θα ήθελα να παραθέσω τους χρήσιμους συνδέσμους που έχω βρει με οδηγίες για την αίτηση. http://www.usmle-forums.com/residency-match-recommended-threads/2114-california-letter-ptal-how-apply.html http://www.slideshare.net/maxedmond/ptal-step-by-step-application-guideline-presentation https://elicense.dca.ca.gov/iLicense/iLicense Δεύτερον, θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει κάνει κάποιος συνάδελφος από Ελληνικό πανεπιστήμιο αίτηση για PTAL και έαν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ειδικά όσον αφορά στην αναγνώριση του απαραίτητου αριθμού εβδομάδων/ωρών κλινική άσκησης. Ευχαριστώ.
 2. Λοιπόν, μπορείς να καταλάβεις τα USMLE scores λαμβάνοντας υπόψιν τα εξής: 1) Για το STEP 1 passing score είναι άνω του 188, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από Αμερικανούς και Καναδούς φοιτητές που εξετάζονται για πρώτη φορά, ο μέσος όρος είναι 221 και η σταθερή απόκλιση 24. 2) Από εκεί και πέρα το αν κάποια scores είναι ανταγωνιστικά εξαρτάται και από την ειδικότητα. Στον σύνδεσμο αυτό http://www.nrmp.org/data/chartingoutcomes2009v3.pdf υπάρχουν στοιχεία από το match του 2009 ανά ειδικότητα (USMLE scores, δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις σε συνέδρια κλπ.) για να καταλάβεις το προφίλ εκείνων που έκαναν match σε κάθε ειδικότητα. Μάλιστα, τα στοιχεία διαχωρίζουν εκείνους που συμμετείχαν στο match σαν τελειόφοιτοι Αμερικανικών πανεπιστημίων από τους υπόλοιπους, και συγκρίνει τα στοιχεία τους.
 3. ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 28/6 1. ΧΛΛ 2. ΑΜΥΛΟΕΙΔΩΣΗ 3. ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ 4. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΡΟΣΦΟΡΗΣ ΕΚΚΡΙΣΗΣ ΑΝΤΙΔΙΟΥΡΗΤΙΚΗΣ ΟΡΜΟΝΗΣ 5. ΦΛΟΙΟΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ 6. ΠΕΡΙΚΑΡΔΙΤΙΔΑ - ΕΠΙΠΩΜΑΤΙΣΜΟΣ 7. ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΗ, ΦΥΜΑΤΙΩΔΗΣ,ΙΟΓΕΝΗΣ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ 8. ΨΕΥΔΟΜΕΜΒΡΑΝΩΔΗΣ ΕΝΤΕΡΟΚΟΛΙΤΙΔΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΙΤΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ. 9. ΚΛΙΝΙΚΟ: ΑΝΤΡΑΣ 45 ΕΤΩΝ ΜΕ ΠΑΝΚΥΤΤΑΡΟΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟ 39C ΑΠΟ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΛΗΝΟΜΕΓΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΑΓΟΝΙΟ ΒΟΘΡΟ 10. ΚΛΙΝΙΚΟ: ΓΥΝΑΙΚΑ 50 ΕΤΩΝ ΜΕ ΘΡΟΜΒΟΠΕΝΙΑ, ΠΥΡΕΤΟ, ΣΥΓΧΥΤΙΚΟΟΔΙΕΓΕΡΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΣΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ.
 4. I came to bring the stars for you...:)

 5. Πλήρως θεραπευμένα από την αιμοφιλία ένα χρόνο μετά την εφαρμογή γονιδιακής θεραπείας είναι ποντίκια και σκύλοι που χρησιμοποιήθηκαν σε πειραματισμό Αμερικανών ερευνητών του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λούις. Στα ζώα είχε εισαχθεί το γονίδιο για τον παράγοντα πήξης VIII, το οποίο είναι ελαττωματικό σε άτομα που πάσχουν από αιμοφιλία. Το τρυκ των επιστημόνων ήταν να εφαρμόσουν τη μέθοδο σε νεογέννητα ζώα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αντιδρά στην εισαγωγή του γονιδίου στον οργανισμό τους. Ο στόχος βέβαια των επιστημόνων είναι να εφαρμόσουν την μέθοδο σε ανθρώπους, ωστόσο γι'αυτό θα χρειαστεί περισσότερη έρευνα γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών είναι πολύ πιο ανεπτυγμένο από αυτό νεογέννητων κουταβιών. Από την εφημερίδα <<ΤΟ ΒΗΜΑ>>
 6. -------------------------------------------------------------------------------------------- Απόφαση Δ.Σ. 7/3/2005 η οποία υπεγράφη και από την Π.Α.Σ.Π. Ιατρικής Πέμπτη 10.03.05 : Συμμετοχή ΣΦΙΑ στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο για τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην εκπαίδευση. Την ίδια μέρα μετά τις 10.00 π.μ. δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα-εργαστήρια-κλινικές --------------------------------------------------------------------------------------------- Ας δούμε λοιπόν τι έγινε σε αυτήν την πορεία. Μέλη της Π.Α.Σ.Π Ιατρικής παρευρέθηκαν παρ'όλο που η Π.Α.Σ.Π. δεν ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις-αιτήματα του Σ.Φ.Ι.Α. οι οποίες έχουν ψηφιστεί σε γενική συνέλευση. Ωστόσο αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πορεία διεκδικώντας αιτήματα τα οποία έχουν ψηφιστεί δημοκρατικά από τους συμφοιτητές τους γιατί πιστεύουμε ότι οι νέοι οφείλουν να κατεβαίνουν στο δρόμο και να αγωνίζονται κόντρα σε πρακτικές που να υπονομεύουν τα συμφέροντα τους. Ωστόσο ένας συνδικαλιστής των Ε.Α.Α.Κ. του τρίτου έτους πλησίασε εμένα προσωπικά και μου είπε τα εξής με μία φοβερή αλαζονεία. <<Τι δουλειά έχετε εσείς εδώ πέρα; Με ποιο δικαίωμα ήρθατε;>> Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Ενωτική Πρωτοβουλία Αρι.Σ-Π.Α.Φ. θεωρεί ότι ο Σ.Φ.Ι.Α είναι το χωραφάκι της και προσπαθεί να καπηλευτεί κάθε κινητοποίηση του προς όφελος της. Νιώσαμε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους συμφοιτητές μας για το συγκεκριμένο γεγονός και να τους παροτρύνουμε να κατεβαίνουν μαζικά στις πορείες του Σ.Φ.Ι.Α. προκειμένου να ενισχυθεί το φοιτητικό κίνημα και ο Σ.Φ.Ι.Α. να σημαίνει Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών και όχι Ε.Α.Α.Κ. Τα κινήματα πρέπει να είναι μαζικά ώστε να έχουν επιτυχία και μονάχα έτσι δεν μπορεί κανείς να οικειοποιείται τους αγώνες του για τα δικά του μικροπολιτικά συμφέροντα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...