Jump to content

kostas146

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από kostas146

 1. Αναζητώ για αγορά την Κυτταρική και Μοριακή Ανοσολογία των εκδόσεων Utopia, έτος έκδοσης 2019. Παρακαλώ αφήστε μήνυμα. Ευχαριστώ.
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα βιβλία. Πραγματικά σε άριστη κατάσταση, ασυναγώνιστες τιμές και τα παρέλαβα σε μόλις 2 ημέρες με το ταχυδρομείο. Και πάλι σε ευχαριστώ!
 3. Τέλος πάντων για να τελειώνουμε, δεν μπήκα στη συζήτηση για να διαφωνήσουμε για τον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό (και συγγνώμη που παρασύρθηκα πριν και ανέφερα Κούβες κλπ), η ιστορία αποδεικνύει τι είναι βιώσιμο και τι όχι και όχι μερικοί άνθρωποι που γράφουν σε ένα forum (κατ'εμέ και τα 2 είναι αποτυχίες, ίσως αν υπήρχε κάποιο κίνημα που ονομαζόταν "ανθρωπισμός" ο κόσμος να ήταν τελείως διαφορετικός). Ο λόγος που μπήκα στη συζήτηση ήταν γιατί δεν μπορώ να βλέπω ένα σοβαρό διάλογο να καταστρέφεται από ειρωνίες και προσβολές. Όποιος δε θέλει να συνεχίσει να επιχειρηματολογεί χωρίς να μολύνει τη συζήτηση, καλύτερα να μη μιλάει καθόλου. Διαφορετικά, όπως είναι δικαίωμά του να το κάνει αυτό, είναι δικαίωμά μου κι εμένα να το επισημάνω. Περαστικά σου, και πρόσεχε γιατί διάβασα ότι επανήλθε η νέα γρίπη στο προσκήνιο Ατσαλάκωτε, Σε ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά. Ο κόσμος πράγματι θα ήτο εντελώς διαφορετικός, εαν υπήρχε κοινωνικό σύστημα το οποίο θα διαπνεόταν από τις Αρχές του Ανθρωπισμού.Εάν όμως μπω στον πειρασμό της συγκρίσεως και της ορθολογικής αξιολόγησης των συστημάτων που υπάρχουν ή που υπήρξαν,τότε μετά παρρησίας θα υποστηρίξω,ότι πιο κοντά στον Ανθρωπισμό (και με σαφή απόσταση από τον καπιταλισμό) ήταν η δικτατορία του Προλεταριάτου- εκεί που εφαρμόστηκε με συνέπεια και χωρίς παρανοικές-μισάνθρωπες διαστρεβλώσεις.Να τονίσω εδώ,ότι δεν παραβλέπω τα σημαντικότατα προβλήματα που δημιούργησε η δικτατορία αυτή στα κράτη που εφαρμόστηκε και το πόσο παρέκλινε από τους αρχικούς σκοπούς της.Παρ΄ όλα αυτά όμως πόρρω απείχε από τη συστηματική,πολυεπίπεδη και διαρκή θηριωδία του καπιταλισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.Τα μόνα κράτη που πιστεύω ότι όντας μέσα στον καπιταλισμό,κατάφεραν να ισορροπίσουν τις κοινωνικές ανάγκες με την Αρχή της άκρατης εκμετάλευσης που αποτελεί το θεμέλιο λίθο του συστήματος,είναι οι χώρες της Σκανδιναβίας.Αλλά και εκεί ακόμη,παρατηρούμε όλοι μας ότι τα τελευταία χρόνια, το κράτος-προστάτης της κοινωνίας(και όχι νταβατζής) δέχεται ισχυρότατες πιέσεις και χάνει έδαφος με γοργούς ρυθμούς.
 4. Όχι, δεν ήσουν καθόλου ειρωνικός και προσβλητικός, εγώ φταίω που σκέφτομαι με το κάτω κεφάλι! Με συγχωρείς, εγώ φταίω που δεν διέκρινα τη διαύγεια πνεύματος που έχεις, απομακρυσμένο (το πνεύμα πάντα, μη με παρεξηγήσεις!) από οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ. Δυστυχώς, δεν έχω κι εγώ αυτή τη διαύγεια και αγνότητα ώστε να συνδυάσω τα Φαύλος-Σαύλος-Παύλος-τρυφερός Κύκλος, you know Savlos? με όλη την προηγούμενη συζήτηση. Όσο για την ιστορία, όπως τη γνωρίζεις εσύ, είμαι τρισευτυχισμένος που δεν έχω καμία σχέση μαζί της. Αλήθεια να ρωτήσω κάτι; Τι έγινε με την Κούβα που την είχατε ως πρότυπο και τώρα ξαφνικά ξεπετάχτηκε ο "παράδεισος" του Νεπάλ; Μήπως φταίνε οι εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια των απολύσεων από το δημόσιο τομέα με αποζημίωση 14 ευρώ ανα 10ετία εργασίας σε αυτόν τον πρώην παράδεισο του κομμουνισμού και της ελευθερίας όπου απαγορευόταν μέχρι και το κινητό τηλέφωνο (σίγουρα για να μην κουτσομπολεύουν οι πολίτες); Αγαπητέ Ατσαλάκωτε(ακόμη να μουν απαντήσεις το γιατί "ατσαλάκωτος"...), Μην αποσυντονίζεσαι.Δεν είναι δυστύχημα το να μην είναι κανείς διαυγής και αγνός.Εαν βέβαια εσύ το αντιμετωπίζεις έτσι,τότε κάνε μια προσευχή μπροστά στην εικόνα του Ράμπο(ο γνωστός κομμουνιστοφάγος-μαχητής-υπερασπιστής της δυτικής "ελευθερίας") και θα σου περάσει!Επί μη αναμενόμενων αποτελεσμάτων,κάνε άλλη μια και μπροστά στην εικόνα του Πρετεντέρη.Αυτό σίγουρα θα είναι αποτελεσματικό!(άσε που θα σε καθησυχάσει ηθικά και για τη σύγχρονη κατάντια του καπιταλισμού-->κράτη ολόκληρα, δέσμια ασαφούς και ύποπτης προελεύσεως χρηματοπιστωτικών funds...) Όσο για την Κούβα,ξέρεις εσύ πολλά κράτη να αντέχουν τη λύσσα ενός χυδαίου, γιγάντιου μορφώματος όπως το αμέρικα και μάλιστα για 50 ολόκληρα χρόνια;;; Μην βλέπεις λοιπόν τα πράγματα με παρωπίδες. Την Καλησπέρα μου. υγ1.(ψιλο-άσχετο):Επίσης ευχήσου για εμένα περαστικά,διότι με το κρυολόγημα που έχω,τη βγάζω-δεν τη βγάζω εις πέρας. Ααααψουουουου... υγ2.Πότε θα καταλάβεις ότι η ειρωνεία ΔΕΝ είναι απαραίτητα προιόν έλλειψης επιχειρημάτων,κακής προαίρεσης,ιδεολογικής μισαλλοδοξίας,εμπαθούς διάθεσης,επικοινωνιακής πόλωσης και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλου αρνητικού διαλεκτικού/διαλογικού,χαρακτηριστικού;;;;; ;-)
 5. Ατσαλάκωτε(αλήθεια γιατί ατσαλάκωτος;;, Η δομή των όσων παραθέτεις,"μπάζει" απ΄όλες τις μεριές(προς Θεού,δεν είναι σεξουαλικό υπονοούμενο-μην προτρεχέτω οι ορμές της διανοίας σου). Μη προσδίδεις "βρώμικη" χροιά σε ότι διαβάζεις,διότι όλος ο κόσμος δεν στέκεται στο ποιός "κουνά την αχλαδιά" και ποιός όχι.Υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα σε αυτή τη ζωή και πολύ σημαντικότερα ζητήματα μέσα στην Ιστορία-με την οποία ειρήσθω εν παρόδω,μάλλον δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις(όχι μην τρομάζεις!δεν εννοώ σεξουαλικές σχέσεις!),εαν κρίνω από το ότι ενώ μια χαρά ξέρεις την "τραβηγμένη",τρίτη κατά σειρά ερμηνεία της λέξης, μια χαρά "πηδάς"(όχι! πάλι,όχι μην πάει "εκεί" ο νούς σου),τις δυο πρώτες και στέκεσαι μεγαλοπρεπώς σε αυτήν,την ίδια στιγμή που από αυτά που δηλώνεις περί Παύλου,δείχνεις να διακατέχεσαι από ιστορικά ερέβη. Στη δε ανάρτησή μου,γιατί πιστεύεις ότι ειρωνεύομαι και όχι το ότι δεν εκφράζω απλώς (συγκρατημένη και ευπρεπώς μεσοαστική)πίκρα για για το επίπεδο των πρόχειρων συγκρίσεων τύπου "δεν είχαν ανεργία,αλλά τους απαγορευόταν να ακούνε Rolling Stones";(ναι, και αυτοί ήτο στα μαύρα κατάστιχα της κρατικής λογοκρισίας). Αλλά,ακόμη και εαν υποθέσουμε ότι υπήρχε ειρωνική διάθεση από μέρους μου στη γραφή μου,γιατί αυτή απαραίτητα να αρχίζει με σεξουαλικό υπονοούμενο όπως πετάχτηκες αμέσως εσύ να προσδώσεις κατηγορία;Δεν έχεις ακόμη αντιληφθεί ότι όλα τα είδη του γραπτού και προφορικού λόγου μπορούν να υπάρξουν εμπεριέχοντας ετερόκλητα στοιχεία,τα οποία δεν είναι απαραιτήτως σεξουαλικού περιεχομένου; Ξέρεις,δεν είμαστε όλοι οπαδοί του Σεφερλικού λόγου,ούτε αρθρογραφούμε στο cosmopolitan. Ατσαλάκωτε,νομίζω ότι βρισκόμαστε εδώ για να ανταλλάσουμε απόψεις και όχι για να προσβάλλουμε τους συνομιλητές μας(sic). Την Καλημέρα μου. υγ.Και μιας και είσαι "πονηρός" όπως αυτοαποκαλείσαι,σε παρακαλώ πολυ,μην εκλάβεις τα όσα παραθέτω μέσα σε " ", πάλι ως σεξουαλικού τύπου υπονοούμενα.Εκτός του ότι τα αποσαφηνίζω για να είναι ο λόγος καθαρός,παράλληλα συνηθίζω να σκέφτομαι με το πάνω κεφάλι. ;-)
 6. σαύλος,ατσαλάκωτε,είναι και ο αβρός-τρυφερός. Πέρα όμως από την ερμηνεία της λέξης,Σαύλος ήταν το όνομα με το οποίο αποκαλούσαν αρχικώς οι Έλληνες χριστιανοί τον απόστολο Παύλο(εκ του εβραικού Σαούλ). Η αναφορά μου στο συγκεκριμένο όνομα είχε να κάνει μ ο ν ο με το πρόσωπο και τον αινιγματικό του ρόλο στην πορεία του χριστιανισμού(για άλλους θεμελιωτής του χριστιανικού δόγματος,για άλλους υπαίτιος της στροφής του χριστιανισμού προς το συντηρητισμό). Όπως φαντάζομαι να καταλαβαίνεις κι εσύ,δεν χρησιμοποιούμε όλοι ονόματα,ορισμούς και λέξεις με σεξουαλικά υπονοούμενα (όπως εσύ),αλλά με κοινωνικοιστορική σημασία, στα πλαίσια ενός λογοπαιγνίου με το "προσωνύμιο" φαύλος κύκλος. Τα περαστικά μου.
 7. Φαύλε Κύκλε Έχεις τεράστιο δίκιο.Όλο το δίκιο είναι με το μέρος σου. Τι να κλάσουν φτώχεια,ανισότητα,αρρώστια,εκμετάλευση και λοιπά και λοιπά,μπροτά στην απαγόρευση(όντως άδικη,παραβατική και ολοκληρωτικού τύπου πράγματι) του να ακούει κανείς beatles,να φορά jeans και να έχει αυτόγραφο της Μαντόννας..... Εάν δε, συνδυάσω τις απαντήσεις σου με αυτές των υπολοίπων, τότε εκτιμώ ότι πρέπει να σιωπήσω διότι δεν έχω πλέον τη δυνατότητα να συνομιλώ με εφήβους στο μυαλό,οι οποίοι έχουν μεγαλώσει με Nitro,παραλιακή,ιδιωτική τηλεόραση,ατομοκεντρική θέαση του κόσμου και πολιτική (αν)ορθοδοξία τύπου ΛΑΟΣ και Γιανναρά(για τους πλέον "ψαγμένους" το τελευταίο). Παραμένω ενεός. Την Καλησπέρα μου.
 8. Ουάου!!! Συμψηφισμοί βιαστικοί και γενικόλογοι,έσι για να καλύψουν ιστορικά κενά και προσωπικές αμηχανίες,συγκρίσεις ανεδαφικές περί πολέμων,κοινωνικών εξαθλιώσεων,εκπαίδευσης και τέχνης,ύφος "είσαι κατωτάτου για συνομιλιτής" και φυσικά έωλα συμπεράσματα που χαιδεύουν τις ατομικές σας πεποιθήσεις,μαζί με αφοριστικές ταμπέλες γενικής χρήσεως("ύφος ικανό","φανατισμένο μυαλό")για να πάρουμε τάχα,τον αέρα του συνομιλιτή. Μάλλον το "Φυσικά όλα αυτά δεν αρκούν να μετακινήσουν ούτε ελάχιστα την άποψη ενός φανατισμένου μυαλού, το γιατί τα γράφω ούτε εγώ δε ξέρω" πρέπει να ειπωθεί έμπροσθεν ενός καθρέφτη... υγ1.Το πιο απολαυστικό σημείο,είναι εκεί που γράφεις για το ποιός εκμεταλεύεται περισσότερο την υπεραξία του εργάτη! υγ2.Το "άλλο σχόλιο" μυρίζει πολύ Άδωνι και συγγνώμη,δεν αντέχω πρωινιάτικα τέτοιες οσμές! Καλημέρες.
 9. Εαν οι δικτατορίες,οι χούντες,ο ρατσισμός,οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι,η cia,η κατάφωρη φτώχεια και εξαθλίωση για δισεκτομμύρια ανθώπους,ο άκρατος καταναλωτισμός για κάποιες εκατοντάδες εκτομμύρια πολιτών ανά την υφήλιο,οι διαρκείς και επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι για κυριαρχία γεωπολιτική χωρίς ίχνος σεβασμού στο διεθνές δίκαιο, η απαγόρευση σε στοιχειώδεις δομες υγείας, εκπαίδευσης και διαβίωσης,ο οικολογικός βιασμός,η χειραγώγηση ατόμων,μυαλών,αξιών και προθεσεων από την κυρίαρχη τάση στα ΜΜΕ,η ψυχική εξαθλίωση από τον ασυγκράτητο και αθέμιτο καθημερινό ανταγωνισμό μεταξύ ανθρώπων που μένουν και εργάζονται δίπλα-δίπλα,η πνευματική φτώχεια για τους πολλούς και η πρόσβαση στην τέχνη μόνο για μια συγκεκριμένη οικονομική ελίτ,η εμπορευματοποίηση σε σημείο ντβατζισμού(sic) της ίδια της Τέχνης,του πνεύματος και της επιστημονικής έρευνας,η περιστολή ατομικών ελευθεριων και δικαιώματος έκφρασης(εκτός εαν νομίζεις ότι η όποια κοινωνική ομάδα δε συμφωνει με τα υπάρχοντα κοινωνικά δεδομένα,είναι ασήμαντες και άνευ δικαιωμάτων μειοψηφίες)και πολλά,πάρα πολλά άλλα,είναι απλώς ε λ α τ τ ώ μ α τ α και όχι εγκλήματα του καπιταλισμού,τότε γύρνα κανάλι και δες Μανωλίδου και Άδωνι.(στον καπιταλισμό έχεις βέβαια και εναλλακτική:να δεις big brother και μεσημεριανάδικα ή Πρετεντέρη!)
 10. Και πολύ καλά έκαναν. Εκτός και εαν εσύ έχεις την ψευδαίσθηση ότι μεγάλωσες,ζεις και αναπτύσεσαι σε μια δημοκρατική κοινωνία,με ισόβαθμη πολυφωνία,χωρίς επηρεασμό συνειδήσεων και απόψεων από τα ΜΜΕ-και όχι μόνο,χωρίς περιορισμόυς στην κοινωνική και πολιτική σου έκφραση και άποψη,χωρίς ταξικές(ξέρω-ξέρω, μη-αρεστός όρος) απαγορεύσεις πρόσβασης σε βασικά δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά και επιπλέον με την (ενδεχόμενη)φαντασίωση ότι κι εσύ μια μέρα, ΜΟΝΟ με την Αξία σου θα φτάσεις ψηλά,πολύ ψηλά... Καλή Χρονιά!
 11. Ενδιαφέρομαι για Σύγχρονη Δερματική Ογκολογία Σταυριανέα-Γιακουμετή (το μεγάλο,κατά προτίμηση δεμένο).

  Υπάρχει?

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.