mad cow

Super Moderators
 • Content count

  2.339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

About mad cow

 • Rank
  Επίσημος Μοριακός Γαστρονόμος (επίπεδο ΧXL)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • MSN
  send me your pic first
 • Skype
  send me your pic first

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Στο κρεβατι σου
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

13.165 profile views
 1. Με το βιβλίο του κ. Καποτά και παλιά θέματα μάλλον (δεν είμαι 100% σίγουρος) είσαι οκ για να περάσεις. Σίγουρα αν επιλέξεις το βιβλίο του Καποτά πρέπει να δεις από αλλού το κομμάτι της θεραπείας τουλάχιστον στα "sos" γιατί σε αρκετά δεν ισχύουν πλέον αυτά που λέει (δεν ξέρω βέβαια πόσο ενημερωμένος είναι και ο greenwood). Αν ήμουν στη θέση σου θα διάβαζα το βιβλίο του μαζί με τα παλιά θέματα και για τα sos θα έριχνα μια ματιά και σε κάποιο άλλο σύγγραμα.
 2. 22-23/1 Ανατομία 1/2 ΚΝΣ 12/2 Φυσιολογία Χειμερινού 20/2 Βιοχημία Ι 27/2 Ιστολογία- Εμβρυολογία Ι (* Δεν έχει αναρτηθεί ακόμα από την γραμματεία, ίσως να υπάρξουν αλλαγές)
 3. Γενικά σε όλα σχεδόν τα αμφιθέατρα των προκλινικών ετών δεν ελέγχεται ποιος το παρακολουθεί οπότε λογικά αν θες να το παρακολουθήσεις μπορείς. Στα εργαστήρια δεν μπορείς.
 4. 19/1: ΠΑΘΑΝ 26/1: ΠΑΦΥΣ 07/2: Φάρμακα 15/2: Μικρόβια 22/2: Επιδημιολογία 28/2: Ιστορία (Δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στην γραμματεία, οπότε ίσως υπάρξουν αλλαγές)
 5. Θέματα από τις τελευταίες δυο πτυχιακές: Νeisseriae meningitis ( αντιβιοτικα, ειδος βακτηριου κ εμβολια σημερα) Ιλαρα Ψευδομοναδα (κλινικες εκδηλωσεις, ειδος κλπ) Φυματιωση (ειδος παθογονων, χρωση σε καλλιεργεια) x2 Εχινοκοκκος Καντιντα ευκαιριακες μυκητιασεις γενικα κρυπτοκοκκος δερματομυκητιασεις εντεροιοι εμβόλια ιων EBV ελονοσια χλαμύδια και γιατι πιο επικίνδυνα απο Μυκοπλασμα υποστροφος πυρετος (fb)
 6. πτυχιακη ΦΥΣΙΚΗΣ 1. 1. οι 3 βασικες αρχες ακτινοπροστασιας. Ποια δε βρισκει εφαρμογη στις διαγνωστικες και θεραπευτικες εκθεσεις 2. εξασθενηση δεσμης υπερηχων: απο ποιους παραγοντες εξαρταται. με ποια συχνοτητα θα απεικονιστει δομη του σωματος που βρισκεται σε βαθος 10 cm: 1 MHz η 10MHz; ( η εξασθενηση του υπερηχητικου κυματος ειναι μικροτερη σε μικροτερες συχνοτητες, αρα το κυμα 1 MHz μπορει να φτασει σε αυτο το βαθος) 3. τα 4 ειδη αλληλεπιδρασης ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας και υλης που χρησιμοποιουνται στην ακτινολογια ( φωτοηλεκτρικο φαινομενο, ασυμφωνη σκεδαση, σκεδαση Compton, διδυμη γενεση ). απο ποια φυσικα μεγεθη εξαρταται ο μαζικος συντελεστης εξασθενησης για καθε ενα απο αυτα τα ειδη αλληλεπιδρασης (fb)
 7. Θέματα πτυχιακής οφθαλμολογίας γεννηματά 1) στοιβάδες αμφιβληστροειδούς (ονομαστικά) 2) οξεία αλλεργική επιπεφυκίτιδα (όλα) 3) χαλάζιο (όλα) 4) ρετινοβλαστωμα (όλα) 5) πάρεση απαγωγου (όλα) (fb)
 8. Την Τρίτη 7/11 και Τετάρτη 8/11 από 9:30-15:30 το Αιμοπετάλιο διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Παπουλάκειο αναγνωστήριο. Θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως και ενημέρωση για δωρεά μυελού των οστών.
 9. Αναρτήθηκε στο site της γραμματείας: http://grammateia.med.uoa.gr/new/viewtopic.php?f=116&t=5727
 10. Αναρτήθηκε στο site της γραμματείας: http://grammateia.med.uoa.gr/new/viewtopic.php?f=116&t=5727
 11. Άγνωστο... Πάντως είδα ότι σήμερα βγήκε ανακοίνωση για τις πτυχιακές από την έδρα της Φυσικής. Οπότε είτε έχει εγκριθεί και απλώς δεν το έχει ανεβάσει στο site της η γραμματεία είτε κάποιος πτυχιακός πήγε στη συγκεκριμένη έδρα το πρόγραμμα που ψηφίστηκε.
 12. Για να ταξιδέψεις ναι, για αυτό που ρωτάς στο 1 δεν γνωρίζω τίποτα. Καμιά βδομάδα παίρνει πάντως, στην Αθήνα μπορεί και λιγότερο.
 13. Θέματα Ιατρικής της Εργασίας 5/10 (Πτυχιακή) Όλα (σχεδόν) έχουν ξαναπέσει. Χρόνος εξέτασης 1 ώρα. Στο περίπου οι εκφωνήσεις είναι οι παρακάτω αν και λείπουν μερικά. Ποια κριτήρια πρέπει να ισχύουν για να τεκμηριωθεί η έκθεση σε ένα παραγοντα στο χώρο εργασίας. Πλασματικές συσχετίσεις στην επαγγελματική επιδημιολγία Από τι καθορίζεται το τέλος της παρακολούθησης ενός εργαζομένου σε μια μελέτη. Αναφέρετε “επαγγελματικά” νοσήματα από το αναπνευστικό ιατρών και νοσοκόμων Καρκινογόνα στον επαγγελματικό χώρο που ενοχοποιούνται για καρκίνο του πνευμονα Επαγγέλματα που προκαλούν ή διεγείρουν βρογχικό άσθμα Νοσήματα που προκαλούνται από σκόνες Κλινική εικόνα χρόνιας δηλητηρίασης από εξασθενές χρώμιο Το περιστατικό με την δηλητηρίαση αγρότη (που υπάρχει και σε παλιότερα θέματα): ποια ουσία υποπτευόμαστε και θεραπεία. Σ-Λ με αιτιολόγηση Μια ουσία πρέπει να βρεθεί ή ίδια στο αίμα για τον υπολογισμό του ΒΕΙ (BLV) Εγκαυμα από αμμωνία αρκεί πλύση με νερό και (..) κρέμα Μια δηλητηρίαση πρέπει να συσσωρεύεται για να είναι χρόνια Το μέγεθος των σωματιδίων μια ουσίας επηρεάζουν την τοξικότητά της Μύες και επιμύες ίδια αντίδραση σε τοξικές ουσίες/ επιμύες- ήπαρ (κάποιο ήταν Σ-Λ κάποιο πολλαπλής νομίζω) Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής Πού ενδείκνυνται απόλυτα τα ατομικά μέσα προστασίας; (αντιξοες συνθηκες, εργασια με χημικα (νομίζω αυτό ειναι το σωστό), σε εξωτερικό χώρο, ...) Αιμολυτική αναιμία (αρσίνη πρέπει να είναι το σωστό δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα) θεραπεία για ανιλίνη (κυανό του μεθυλενίου) θεραπεία για οργανοφωσφορικά (ατροπίνη νομίζω το σωστό) o-cresol (τολουόλιο το σωστό νομίζω) Υδροκυάνιο ή υδροθείο (4 προτάσεις ποια ήταν λάθος) Υπερευασθησία τυπου Ι σε latex γάντια (fb/ συμφοιτητές)
 14. Βιολογία Ι - Επαναληπτική 2017 (κανονική) 1. ωαριο βατραχου η βακτηριο (ποιο είναι μεγαλύτερο) 2. διαφορες κανονικου απο συνεστιακου μικροσκοπιου 3. Φαινονται τα μιτοχονδρια στο φωτονικο μικροσκοπιο 4. ELISA 5. Κυκλινοεξαρτώμενες κινάσες 6. Δίαυλοι ακετυλοχολίνης τι είδους μεταφορά γίνεται 7. Τι είναι η γλυκερόλη, κορεσμένα λιπαρά οξέα και ρευστότητα, λιπιδιακή διπλοστιβάδα 8. Κώδικας ιστονών, και (ίσως) νησίδες CpG 9. Απλό θέμα με βάσεις DNA (λάθος ζεύγη, δεσμοί υδρογόνου κλπ) 10. Δημιουργία δευτερογενούς αποικίας βακτηρίων (κάτι τέτοιο) 11. διακυλογλυκερολη, φωσφολιπαση C κλπ (το μονοπατι) 12. ΜΑP κινάσες 13. Ερώτηση για ένζυμα 14. Πλευρικές ομάδες πρωτεϊνών (fb/ συμφοιτητές)
 15. Θέματα Φαρμακολογίας ΙΙ Επαναληπτικής Σεπτεμβρίου (κανονική) Πολλαπλής επιλογής, τα περισσότερα ήταν ίδια/παρόμοια με αυτά που υπάρχουν παραπάνω. Οπότε δείτε τα οπωσδήποτε και βασίστε το διάβασμά σας σε αυτά. Το βιβλίο του Harvey + αδρά το eclass (κυρίως για τα κομμάτια που δεν περιέχει πχ φάρμακα και ηλικιωμένοι) θεωρώ πως καλύπτουν πλήρως. (fb/ συμφοιτητές)