Jump to content

linakt

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από linakt

 1. Πτυχιακή 3.11.10 Δεν θυμάμαι το όνομα του καθηγητή που μας εξέτασε. Για την παθολογία Ι: Ηπατίτιδες Αιμολυτικές αναιμίες Διαβήτης Πλευρίτιδα Υπερθυρεοεισμός Μηνιγγίτιδες Πολλαπλό μυέλωμα (Σε όλα ήθελε αίτια, συμπτώματα, σημεία, εργαστηριακά, διάγνωση, επιπλοκές) Για παθολογία ΙΙ: Στεφανιαία νόσο Ίκτερο Λεμφαδενική διόγκωση Γενικά το κλίμα ήταν πολύ καλό.
 2. Ξέρει κανείς αν θα γίνει φέτος το μάθημα; Οι παραδόσεις έχουν μπει την ίδια ώρα με την παιδιατρική ογκολογία!
 3. linakt

  Κλινικές 5ου έτους

  Καρδιολογία καλύτερη είναι στο Αττικό. Εννοώ πολύ καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης και τώρα που έγινε καθηγήτρια η Νανά και καλύτερες εξετάσεις. Πνευμονολογία και οι δυο είναι σχετικά καλές απ ότι ακούγεται. Εγώ έκανα στο Σωτηρία αλλά δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Νευρολογία ήμουνα στο Αττικό και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τα μαθήματα και την κλινική. Οι εξετάσεις ακούγεται οτι είναι πιο εύκολες σε σχέση με το Αιγηνήτειο αλλά δεν ισχύει πάντα. Επειδή είναι προφορικά εξαρτάται πολύ που θα πέσεις. Ορθοπεδική εγώ ήμουν Αττικό και πραγματικά ήταν μια από τις χειρότερες κλινικές που έχω περάσει αλλά μετά την δική μου ομάδα βελτιώθηκαν τα πράγματα και οι επόμενοι ήταν σχετικά ευχαριστημένοι. Για το Αγία Όλγα έχω ακούσει οτι έχει πολύ τρέξιμο και κάποιοι καθηγητές είναι ζόρικοι.
 4. linakt

  Θεραπευτική

  Επαναληπτική Σεπτέμβρη 6/09/10 Ήμασταν τρία άτομα στην ομάδα μου, πρώτα μας εξέτασε ο Μπάμιας που ρώτησε υπερκαλιαιμία υπερασβεστιαιμία και α.ε. διφωσφονικών πρωτεύοντα αντιφυματικά και α.ε. ισονιαζίδης νεφρίτιδα του λύκου και α.ε. κυκλοφωσφαμίδης εμμένουσα κοιλιακή ταχυκαρδία και α.ε. αμιωδαρόνης. Η εξέταση ήταν πολύ γρήγορη. Μετά περιμέναμε αρκετή ώρα και τελικά μας εξέτασε ο Ζακόπουλος που ρώτησε νεφρωσικό σηπτική καταπληξία ασταθή στηθάγχη θαλασσαιμίες και μια περίεργη ερώτηση σε ένα παιδί μάλλον γιατί είχε πάρει 9 από τον Μπάμπια "Αν χρειάζεται ο γιατρός να ενδιαφέρεται και για την ψυχολογία του ασθενούς;" ή κάπως έτσι. Μας έβαλαν 9,7 και 6.
 5. linakt

  Επιδημιολογία

  Τα ίδια γράφω μόνο που θυμάμαι και τα υπόλοιπα δυο. 1. Ποιές καταστάσεις διαμορφώνουν τη φυσικη κίνηση του πληθυσμού 2. Αναλογικοί δείκτες, πότε χρησιμοποιούνται, ποιό είναι το μειονέκτημά τους και παράδειγμα 3. Δείκτης θνητότητας από καρκίνο του πνεύμονα σε ένα πληθυσμό 4. Πως γίνεται η άμεση προτύπωση κατά ηλικία των δεικτών θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο σε δυο πληθυσμούς ανδρών 5. Οι τρεις τρόποι με τους οποίους υπολογίζεται η απόλυτη ατομική αποτελεσματικότητα ενός θεραπευτικού μέτρου 6. Μια άσκηση με έρευνα ασθενών μαρτύρων που ήθελε να κάνουμε τον τετράπτυχο πίνακα και μετά να υπολογίσουμε το σχετικό κίνδυνο και να πούμε αν είναι μεγαλύτερος στην μία ομάδα σε σχέση με την άλλη και σε τι ποσοστό 7. Τι είναι οι προοπτικές μελέτες παρελθόντος και ποιά τα πλεονεκτήματά τους σε σχέση με τις κλασικές προοπτικές 8. Από τι εξαρτάται ο αριθμός ασθενών σε μια έρευνα ΤΕΘ 9. Ποιοί παράγοντες μπορούν να μελετηθούν με αναδρομικού τύπου έρευνα (έλεγε οτι με τις προοπτικού τύπου έρευνες μπορούν να μελετηθούν σχεδόν όλοι οι παράγοντες αλλά με τις αναδρομικού τύπου όχι) 10. Δείκτης πιθανοφάνειας (!!!) Μας άφησαν 1,5 ώρα.
 6. Δεν πρέπει να έχει αλλάξει κάτι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Τα θέματα των γραπτών εξετάσεων τα βάζει ο Τούτουζας και προφορικά συνήθως εξετάζει ο Παπαδόπουλος αλλά την προηγούμενη ομάδα εξέτασε ο Λέανδρος.
 7. 16-03-2010 KANONIKOI KAΙ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1. ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, κλινική εικόνα, διάγνωση και θεραπεία 2. οξεία λιθιασική χολοκυστίτιδα, κλινική εικόνα και επιπλοκές 3. συστηματικές και τοπικές επιπλοκές παγκρεατίτιδας 4. in situ καρκινώματα του μαστού, ποιά είναι και πως αντιμετωπίζονται ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1. τι είναι πρωτοπαθής και δευτεροπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός 2. σύνδρομο leriche ορισμό 3. ενδείξεις χειρουργείου για παχυσαρκία 4. ταξινόμηση astler coller Από τα πολλαπλής: κριτήρια του ARDS, πότε μετράμε το PT, συχνότερο αίτιο απόφραξης παχέως, ένα για το φαιοχρωμοκύτωμα, από τι παθαίνει καταπληξία ο πολυτραυματίας, με ποιά εξέταση γίνεται διάκριση μεταξύ καρκίνου και καλοήθειας του θυρεοειδή και αρκετά ακόμη που δεν τα θυμάμαι. Γενικά πάντως τα πολλαπλής είχαν κάποιες δυσκολίες..
 8. Η ημερομηνία των εξετάσεων στο Αιγηνήτειο δεν άλλαξε λόγω της κατάληψης και θα γίνουν κανονικά τη Δευτέρα στις τρεις.
 9. linakt

  Οφθαλμολογία

  ΘΕΜΑΤΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ 3.07.09 ΑΤΤΙΚΟ 1. Κυτταρίτιδα του κόγχου 2. Όγκοι χοριοειδούς 3. Αποχετευτική μοίρα δακρυικής συσκευής 4. Αρτηριοσκλήρυνση αμφιβληστροειδούς 5. Γλαύκωμα από παθήσεις του φακού 6. Οπισθοβολβική νευρίτιδα 7. Εκφυλιστική μυωπία 8. Εκφυλιστικές παθήσεις αμφιβληστροειδούς
 10. Έχω Αγία Σοφία και θέλω να πάω Αττικό. τηλ. *************
 11. Δεν κατάλαβα αν χρειάζεται να είσαι στο έκτο έτος όταν δώσεις τις εξετάσεις ή απλά να μην έχεις πάρει πτυχίο ακόμα. Ξέρει κανείς σίγουρα?
 12. Είμαι στην τρίτη ομάδα, έχω Στεφανάδη και θέλω Κρεμαστινό. Το τηλέφωνο μου είναι 6945990826. Λίνα
 13. Είμαι στη Γ' ομάδα, έχω νευρολογία Αιγηνήτειο και θέλω να αλλάξω για Αττικό και ουρολογία Σισμανόγλειο και θέλω να αλλάξω για Λαϊκό. Λίνα 6945990826
 14. Είμαι στην Γ' ομάδα, έχω νευρολογία στο Αιγηνήτιο και θέλω να αλλάξω για Αττικό και ουρολογία στο Σισμανόγλειο και θέλω να αλλάξω για Λαϊκό. Λίνα 6945990826
×
×
 • Δημιουργία νέας...