Jump to content

Kwstas G

Prominent Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Kwstas G

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Επιστημών Υγείας
 • Sex
  Male
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Μέσα σε όλο τον υπόλοιπο παραλογισμό με τη δουλειά μας απορώ που αναρωτιέσαι!! Πρακτικά κανείς δε θα το ψάξει προς το παρόν αν δεν πληρώσεις. Στην εκκαθάριση όμως μετά από χρόνια που ψάχνουν μέρα με τη μέρα που ήσουν και τι έκανες στα ανύπαρκτα, ανοργάνωτα, χειρόγραφα αρχεία τους και πολλοί έχουν μπλέξει ακόμα και για 2-3 μέρες που έμειναν ανασφάλιστοι μεταξύ αγροτικού και ειδικότητας... εκεί θα έχεις πρόβλημα. Παρόλα αυτά οι μεταπτυχιακές σπουδές κάθε είδους στην ιατρική υπολογίζονται ως χρόνος προϋπηρεσίας και κατ'επέκταση συντάξιμος χρόνος γι αυτό βάζουν εισφορές.
 2. www.workcenter.gr Δημητσάνας και Κολχίδος απέναντι από το νοσοκομείο Ελπίς. Απίστευτα χρώματα εκτός από τα κλασσικά (μωβ-πορτοκαλί-φούξια κλπ) σε καλές τιμές και μάλιστα εγώ όταν είχα πάρει στα 2 ζευγάρια το ένα ερχόταν 50% πιο φθηνό. Όχι σαν τους μαυραγορίτες στην περιοχή των Σχολών που πουλούν τα συνθετικά τους (τάχα μου τάχα μου ότι δε θέλουν σίδερο) που δεν μπορείς να τα αντέξεις πάνω σου ούτε μισή ώρα πόσο μάλλον να βγάλεις εφημερία με αυτά!!!!
 3. Να αποφασίσεις άμεσα αν θα πας ή όχι για να πας να καταθέσεις υπευθ.δήλωση μη αποδοχής διορισμού να δεν πας, για να μη χάσεις τα μόριά σου. Να ετοιμάσεις τα χαρτιά σου. Μη ρωτήσεις ξανά ποια είναι, υπάρχουν σε διακόσια σημεία εδώ μέσα και στο site του Υπουργείου. Φρόντισε το πιστοποιητικό υγείας το οποίο αργεί περισσότερο. Πας στην περιοχή που θα κάνεις το τρίμηνο να βρεις σπίτι να μείνεις και περιμένεις το διορισμό που θα έρθει σπίτι σου με συστημένο ταχυδρομείο, συνήθως σε κανά 40ήμερο αφού εκδοθούν και τα οριστικά αποτελέσματα. Αν το παραλάβεις, πρέπει εντός 10 ημερών (ημερολογιακών) να παρουσιαστείς στο νοσοκομείο με τα χαρτιά σου να αναλάβεις. Αν θες να καθυστερήσεις κι άλλο δεν παραλαμβάνεις το συστημένο από τον ταχυδρόμο και το παραλαμβάνεις μόνος σου από το ταχυδρομείο αργότερα (νομίζω 15 ημέρες μένει στο ταχυδρομείο πριν επιστραφεί). Πρόσεξε μην το παραλάβει καμιά γειτόνισσα όλο χαρά και στο φέρει και την πατήσεις όπως άλλοι! Ρίξε και κανένα τηλέφωνο στο γραφείο προσωπικού να δώσεις το παρόν να σου πουν και τι επιπλέον χαρτιά μπορεί να θέλουν αν έχεις προϋπηρεσία κλπ (από εφορία συνήθως) και επίσης καλό είναι να επικοινωνήσεις με το γιατρό που είναι τώρα στο ιατρείο που θα πας ή στο κέντρο υγείας με τους συναδέλφους να σε κατατοπίσουν για τα χωριά που θα έχεις, τις εφημερίες που θα κάνεις κλπ Αυτά και καλή αρχή.
 4. Φυσικά και να μείνεις. Δεν είναι εποχές να αλλάζεις τα χαρτιά σου! Έχει πάρα πολλά χειρουργεία, σίγουρα θα μάθεις, αρκεί να χώνεσαι μόνος σου και να διεκδικείς διότι δεν έχουν εκπαιδευτική διάθεση πάντα οι επιμελητές όπως στα περισσότερα μη πανεπιστημιακά εξάλλου. Εντάξει δεν έχει επείγοντα, δε θα δεις τροχαία, αλλά έχει αντίθετα πολλούς βαριά ασθενείς και σίγουρα θα κάνεις πολλά πράγματα. Κάνε μετά ένα ATLS αν δεν έχεις κάνει ήδη, πήγαινε και στο ΕΚΑΒ και θα σαι σούπερ. Και για να μην είμαι άδικη, από τον Άγιο Σάββα έχουν βγει τελευταία εξαιρετικοί γιατροί που είναι εξωτερικό τώρα και διαπρέπουν. Δε ζημιώθηκαν με την επιλογή τους απλά ήταν θέμα προσωπικό του καθενός να μάθει, να δουλεύει ευσυνείδητα και να μην τον απορροφήσει το σύστημα. Λίγο πολύ στο χέρι μας είναι να μάθουμε στην ειδικότητα. Τα νοσοκομεία έτσι είναι. Αυτό που εμένα με έχει εξοργίσει με το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι τα των ασθενών, πως ταλαιπωρούνται, πως τους εκμεταλλεύονται, πως πεθαίνουν τζάμπα. Για ειδικότητα μην το συζητάς και καλή αρχή να έχεις!
 5. Μπράβο σου και καλά έκανες και δε νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος πουθενά εκτός και έχουν κάνει λάθος οι της νομαρχίας σε ημερομηνίες, σε πρωτόκολλα, σε συνωνυμία ή ξέχασαν να γράψουν αλλαγή λίστας βρε αδερφέ... Πάντως επειδή είμαι γκρινιάρα θα καταθέσω το παράπονό μου γιατί όταν εγώ τόλμησα να θίξω περιστατικό συναδέλφου (χωρίς καν να ονοματίσω ή να φωτογραφίσω) που μπήκε στο λαϊκό υπεράριθμη για να συμπληρώσει χρόνο παθολογίας αφού ήδη είχε πάρει απόσπαση στο αγροτικό και αναγνώρισε κι εκείνο το χρόνο, έπεσαν όλοι να με φάνε δημοσίως και prive. Σας πληροφορώ πως όταν το κατήγγειλα επίσημα αυτό εκεί που έπρεπε, οι υπάλληλοι γελούσαν αφού φυσικά αρνήθηκαν να μου δώσουν τις οποιεσδήποτε πληροφορίες για την ασθένεια την οποία χρησιμοποίησε για να περάσει επιτροπή για να καταλήξουν να μου πουν τι ψάχνω να βρω, αυτούς δεν τους αγγίζει κανείς και ότι πρέπει να βάλω δικηγόρο να τον πληρώσω από την τσέπη μου και να μπλέξω σε ένα πανηγύρι εκατέρωθεν αγωγών κλπ λες κι είναι προσωπικό μου θέμα ή το κάνω από εμπάθεια. Ναι ακόμα και το δημόσιο κράξιμο καλό κάνει καμιά φορά γιατί έστω κι αν αυτοί που έχουν τεράστιες "πλάτες" δεν ιδρώνουν και συνεχίζουν να παρανομούν μπροστά μας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που μπορεί να συμμαζευτούν αν ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή το όνομά τους θα φιγουράρει κάπου που θα το δουν πολλοί. Και η συγκεκριμένη πιστέψτε με κόβεται γιατί στο αγροτικό κάθε μέρα η μοναδική της ενασχόληση ήταν να τρέχει από όροφο σε όροφο να σβήνει με Blanco το όνομά της από καταγγελίες που κολλούσαν στα ασανσέρ άλλοι συνάδελφοι και νομίζει ότι φεύγοντας από τη μικρή της κοινωνία, μπορεί να χαθεί στο πλήθος της Αθήνας και να συνεχίσει να έχει αγκαζέ τους βουλευτάδες φίλους του μπαμπάκα της και να προγραμματίζει τη ζωούλα της και την ειδικότητά της όπως της γουστάρει εις βάρος άλλων.
 6. Εγώ να δεις εφιάλτες που έχω... Όλα τα HER 3+ εκ των υστέρων μας τα έβγαζε 0 το ΝΙΜΙΤΣ... Να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στην ανοσολογία στην οποία μόνο με εξετάσεις ασθενών δεν ασχολούνται. Τους στέλνουν να τις κάνουν ιδιωτικά ενώ οι ίδιοι την έχουν δει ερευνητές, έχουν στην ουσία αυτονομηθεί και αποκοπεί από το νοσοκομείο, καρπώνονται τους μισθούς του ελληνικού δημοσίου όμως, επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, ραδιενεργά κλπ και ένα σωρό επιχορηγήσεις για τη δήθεν έρευνά τους και φυσικά όλοι οι βιολόγοι γράφουν από καμιά 10αριά εφημερίες το μήνα χωρίς να εφημερεύουν αφού δεν έχουν λόγο να εφημερεύουν. Τρώγονται μεταξύ τους με τα άλλα εργαστήρια, βιοχημικό και αιματολογικό, με εκατέρωθεν αναφορές και καταγγελίες αλλά φυσικά δεν τους αγγίζει κανείς γιατί έχουν την προστασία της διοίκησης. Κατά τ'άλλα δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν εφημερίες οι γιατροί και το ΕΣΥ βουλιάζει γενικότερα...
 7. Όσον αφορά την ΠαθΑν στην οποία αναφέρθηκε ο συνάδελφος gmits θα επιβεβαιώσω το μπάχαλο. Ήταν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες μου (εκτός από τους ανύπαρκτους φακέλους ασθενών στις κλινικές) να βρω ιστολογικές, να δω πού διάλο στηρίχθηκαν κι έκαναν τη θεραπεία που έκαναν οι ασθενείς και δυστυχώς κατ'εξακολούθηση σε βιοψίες πολύ σημαντικές άλλα αποτελέσματα έδειχναν στο εργαστήριο του Άγιου Σάββα κι άλλα σε άλλα εργαστήρια που αναγκαστικά στέλναμε για επιβεβαίωση... Και όταν είσαι κοπέλα 28 χρονών και σου λένε ότι δεν έχεις ΗΕR2/neu 3+ breast cancer ενώ έχεις και κάνεις λάθος θεραπεία ή σου λένε ότι έχεις ενώ δεν έχεις και σε φορτώνουν αβέρτα μονοκλωνικά (είναι πολλά τα λεφτά...) με ότι αυτό συνεπάγεται και για την τοξικότητα και για την ψυχολογία σου να σε κουβαλούν χρόνια κάθε μήνα εκεί μέσα, δεν είναι απλά τραγικό, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ! Εγώ πάντως αν αρρωστήσω ποτέ μου έχω πει σε όλους ότι προτιμώ να με αφήσουν σπίτι να πεθάνω παρά να τολμήσουν να με βάλουν εκεί μέσα και πίστεψέ με φίλε gmits, πολλοί ασθενείς ξέρουν, σε πολλούς λέμε να φύγουν αλλά ο έλληνας είναι κολλημένος και δεν καταλαβαίνει. Η νοοτροπία του τι κάνει ο γείτοντας, του τι άκουσε στο κομμωτήριο για τον τάδε που πήγε εκεί, ζει και βασιλεύει. Φεύγουν οι γιατροί τους πάνε αλλού σε σοβαρά γενικά νοσοκομεία κι εκείνοι παθαίνουν πανικό να συνεχίσουν να παρακολουθούνται εκεί...Λες και τα ντουβάρια θα τους σώσουν, όχι ο γιατρός που τους είχε χρόνια. Ασθενής μου νέα, μορφωμένη κιόλας, είχε γυρίσει να μου πει πως προτιμά και εμπιστεύεται περισσότερο τον τάδε στον Άγιο Σάββα επειδή τον περιμένει 6 ώρες να τη δει και είναι ο διάδρομος γεμάτος από ασθενείς που τσακώνονται για τη σειρά τους παρόλο που τη βλέπει 2 λεπτά και δεν προλαβαίνει ούτε να τον ρωτήσει αυτά που θέλει ούτε να την εξετάσει παρά τον τάδε εξ αμερικής στο χλιδουάρ γραφείο του, ο οποίος την ψειρίζει μια ώρα κάθε φορά... Η συγκεκριμένη τελικά μένοντας Άγιο Σάββα, έφαγε τα φασόν της αντί για τα κανονικά φάρμακα αλλά όταν έβαλε μυαλό ήταν ήδη πολύ αργά... Μπορώ να σου διηγηθώ αμέτρητα περιστατικά συγγενών, φίλων και μη, οι οποίοι μου τηλεφωνούν όταν διαγιγνώσκεται κάποιος για το τι να κάνει, πού να πάει, να μεσολαβήσω και λοιπά κι ενώ τους δίνω 3-4 επιλογές άλλες γιατρών σοβαρών με επιστημονική κατάρτιση κλπ τελικά θα μου πουν λίγες μέρες μετά πως πήγαν στον Άγιο Σάββα και με πρήζουν στη συνέχεια όταν κανείς δεν ασχολείται μαζί τους να με ρωτούν για παρενέργειες για προβλήματα κλπ αφού δεν βρίσκουν ποτέ το γιατρό τους να ρωτήσουν αυτά που θέλουν. Κι επειδή τους τελευταίους μήνες έτυχε να θάψω πολλούς δικούς μου, βιώνοντας τραγικές συνθήκες εξαιτίας της ξεροκεφαλιάς ορισμένων να μην ακούν αυτό που τους λες και να κάνουν το δικό τους δίκην αγέλης προβάτων, πραγματικά έχω γίνει έξαλλη και μου γυρίζουν τα μυαλά όταν ακούω για Άγιο Σάββα.
 8. Έχω ξαναγράψει σχετικά σε άλλη στήλη. Τι να σου πρωτοπώ και από πού να το πρωτοπιάσω? Θα αναφερθώ σε ονόματα για να σου πω συγκεκριμένα τι, ποιος και γιατί και δεν είναι σωστό. Ρώτα με με PM. Πάντως χοντρικά, συμβαίνουν τα εξής: Στις Παθολογικές υπάρχουν πάρα πολλοί μα πάρα πολλοί Αναπληρωτές Διευθυντές οι οποίοι κάνει ο καθένας ότι θέλει. Πρακτικά δε συνεργάζεται κανείς με κανέναν σαν κλινική, ούτε καν στην επίσκεψη κι έχουν όλοι τα πελατάκια τους ατομικά (για τα οποία τσακώνονται ποιός θα πρωτοπάρει, ποιος θα αλλάξει θεραπεία, ποιος θα θάψει τον συνάδελφο κλπ)γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη... Είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό της Ελλάδας και δεν γίνεται καν ογκολογικό συμβούλιο χρόνια τώρα. Η μια παθολογική χρόνια τώρα ήταν πρακτικά ακέφαλη μιας κι ο διευθυντής της ήταν και δεν ήταν, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, δεν οργάνωνε, δεν ήθελε, δεν μπορούσε δεν, δεν, δεν. Η άλλη παθολογική έχει μια διευθύντρια την οποία δε θα χαρακτηρίσω δημόσια, θα σου πω κόσμια τι μου είχε πει ένας αναπληρωτής που τελικά τους παράτησε κι έφυγε ότι "είναι λίγο εκρηκτικό το κλίμα αλλά το υπομένουμε"... Στο διοικητικό συμβούλιο γίνονται διάφορα, υπάρχει ακόμα κάποιο μέλος (παππούς πια) από τη Χριστιανική ένωση που είχε φτιάξει το νοσοκομείο τότε, ο οποίος δε συνεργάζεται, δεν καταλαβαίνει, δεν υπογράφει, δεν, δεν, δεν. Αποτέλεσμα είναι να προσπαθούν να συνεργάζονται με το αζημίωτο με εξωτερικά ιδρύματα προκειμένου να τρέξουν μελέτες, να παραγγείλουν υλικά, να λειτουργήσει το σύστημα. Εκεί φυσικά γίνεται και το μεγάλο φαγοπότι. Δε μπορώ να πω περισσότερα πάνω σε αυτό. Οι κατά καιρούς διοικητές...ασχολίαστο. Η Παναγιωταρέα που πληρώνεται αδρά και από εκεί ως μέλος του ΔΣ (!!!), έρχεται κατά καιρούς να επιδείξει τα μπριγιάν της και να γράψει τζαμπέ κανά αντιυπερτασικό γιατί δεν τη φτάνουν αυτά που παίρνει να πληρώσει κανένα β-αναστολέα. Με το νέο σύστημα εκλογής επιμελητών κλπ έχει ενταθεί η φαγωμάρα για ευνόητους λόγους γιατί απλά είναι πολλά τα λεφτά. Ειδικά για τις δοκιμές φαρμάκων που γίνονται το μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι όλο το παίρνουν οι διευθυντές, όπως παντού άλλωστε. Όσον αφορά τους μικρούς, συμβαίνει το εξής κουλό. Αν και αμιγώς ογκολογικό, δίνει μόνο διετία παθολογίας κι όχι τριετία με αποτέλεσμα τα παιδιά που περνούν από εκεί για ειδίκευση να μην ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, το οποίο κακά τα ψέματα είναι πολύ ειδικό και ή το αντέχεις και το γουστάρεις να το κάνεις ή όχι. Οι περισσότεροι που γνώρισα εγώ θα έκαναν ενδοκρινολογία ή καρδιολογία στη συνέχεια και το πέρασμά τους από τον Άγιο Σάββα ήταν μεγάλη αγγαρεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Με λίγα λόγια, το νοσοκομείο είναι ακέφαλο, ανοργάνωτο, λειτουργεί σαν ιδιωτικό ιατρείο του καθενός, γίνεται μεγάλο φαγοπότι με τα κονδύλια των ερευνών και των φαρμάκων, τα φασόν αλωνίζουν κι οι ασθενείς συνεχίζουν (κακώς) να λατρεύουν τα ντουβάρια και την ιδέα του πρώτου αντικαρκινικού της χώρας, συνωστίζονται σαν τα πρόβατα στο σφαγείο, δέχονται να έχουν γιατρούς που τους βλέπουν 2 λεπτά στο διάδρομο και όχι πάντα με την πιο ευγενική αντιμετώπιση. Οι δε κλινικές είναι απέραντα νεκροταφεία ασθενών τελικών σταδίων (γιατί δεν έχουμε μάθει ακόμα στην Ελλάδα τι θα πει Hospice), κατά κύριο λόγο παρκαρισμένων από τις οικογένειές τους, το οποίο βέβαια να λέμε και του στραβού το δίκιο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ενδιαφέρον της ιατρικής ομάδας να λειτουργήσει ως ομάδα. Εγώ χαραμίζοντας δυο χρόνια από τη ζωή μου εκεί μέσα, κέρδισα το να αλλάξω γνώμη για την ειδικότητα και να μην θέλω να ακούω για ογκολογία ούτε λέξη. Όχι για την ογκολογία ως ειδικότητα, αλλά για την ελληνικά εννοούμενη ογκολογία και τους ασκούντες ιατρούς της που δυστυχώς γνώρισα και δεν θέλω με τίποτα να γίνω συνάδελφός τους.
 9. Ήμαρτον ρε παιδιά!! Δε σε ειρωνεύτηκε κανείς καλό μου! Γιατί είστε στην τσίτα να αρπάζεστε μεταξύ σας?? Ειρωνεύτηκε γενικότερα και καλά έκανε γιατί ανοίγουν ένα σωρό άλλες θέσεις εκτός από αυτές στις οποίες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αναμονής (θα μου πεις και πού δεν υπάρχει πλεόν). Κοίτα στο σύνολο πόσες νευρολογίας άνοιξαν σε όλη την Ελλάδα και μετά σχολίασε αυτόν που σχολίασε τις 2 του Αττικόν. Αναρωτιέμαι ώρες ώρες αλλά δεν το συνεχίζω γιατί θα κράξω για την αντίληψη ορισμένων. Δεν ανοίγουν οι θέσεις κατά πως βολεύει τον καθένα μας, ούτε τα ατομικά προβλήματα του καθενός αν κακοπερνάει στο νοσοκομείο ΤΟΥ είναι το αντικείμενό μας. Δεν ταλαιπωρούνται μόνο οι ειδικευόμενοι νευρολόγοι του Αττικόν μιας και το έθιξες και χέστηκε η Μαριλίζα και η κάθε Μαριλίζα για αυτούς. Ας το πάμε λίγο βαθύτερα και ουσιαστικά το πράγμα. Γιατί ανοίγονται νέες θέσεις εκεί που ανοίγονται, πού θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά, ποιος αποφασίζει και με ποια κριτήρια γίνεται? Λέω εγώ τώρα...
 10. Αιματολογία Λαϊκό άλλες 7?????????????????????????????? Να τις κάνουμε τι ακριβώς??? Να χε μονάδα μεταμόσχευσης πάει στα κομμάτια, κάποιος θα εκπαιδευόταν σοβαρά! Αντί να ανοίξουν σε κανένα παιδιατρικό να σωθεί κανά παιδάκι που έχουν και καλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης.... Κι αφού χιλιάδες φάκελοι ασθενών χάθηκαν και βρέθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο πήγε πρώην καθηγητής, ποιούς ασθενείς θα παρακολουθούν??? Απορίες που τις έχω κι εγώ! Ζήτω το αδερφάτο παρά τω υφυπουργώ κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε...
 11. Ιατρική να κάνεις αν θες να μείνεις Ελλάδα κι ένα τάμα ίσα με το μπόι σου σε όποιον Άγιο προτιμάς... για να μπορέσεις να συνεχίσεις σε επίπεδο ακαδημαϊκό με έρευνα κι αν δε σου κάτσει να είσαι τουλάχιστον γιατρός και να ρημαδοτρώς ένα ψωμί. Αλλιώς κάνε βιολογία και φύγε τρέχοντας έξω. Στην Ελλάδα ως μη γιατρός λίγα θα μπορείς να κάνεις καθότι είναι ελάχιστα τα αναγνωρισμένα αμιγώς ερευνητικά κέντρα (Pasteur, ΙΙΒΕΑ, Δημόκριτος, Φλέμινγκ) στα οποία οι ερευνητές δουλεύουν σα σκλαβάκια με ολιγόμηνες συμβάσεις και με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, χωρίς ωράρια, χωρίς άδειες, χωρίς δικαιώματα, με τρελές κρατήσεις και πληρώνοντας τα κεράτά τους στο ΤΕΒΕ... Ένας πολύ καλός μου φίλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός κάνει το PhD του στο Αριστοτέλειο σε ένα διατμηματικό πρόγραμμα νευροεπιστημών στο οποίο ασχολούνται με Alzheimer's. Στην αρχή όταν μου το πε ομολογώ πως στράβωσα με τι λογική του τι θέλουν όλοι αυτοί με τα ιατρικά, τελικά όμως είδα από κοντά πως κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά κι είναι χρήσιμη η συμβολή τους. Με neurodegeneration ασχολούνται πολύ στο Δημόκριτο στο Ινστιτούτο Βιολογίας. Συνεργάστηκα μαζί τους στο μεταπτυχιακό μου κι έπαθα πλάκα κι από τα projects και από τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά. Η διευθύντρια η κυρία Τσιλιμπάρη είναι γιατρός αλλά όλοι οι υπόλοιποι είναι βιολόγοι, χημικοί, φυσικοί, μαθηματικοί κλπ. Εκεί κάνουν διαγωνισμούς και παίρνουν άτομα από διάφορες σχολές με συναφές αντικείμενο. Πάντως θα σου πω από τη μικρή μου πικρή πείρα μιας και ασχολήθηκα με την αντικαρκινική έρευνα αρκετά, αυτό που εγώ είδα είναι ότι χρειάζονται όλοι, η έρευνα είναι ομαδική δουλειά και δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό που κακώς εννοείται στην Ελλάδα, ποιος θα πάρει τα χοντρά φράγκα της επιδότησης και ποιος θα μπει πρώτος ή τελευταίος στο paper. Από τη γραμματέα, τον άνθρωπο που καθαρίζει τα ζώα, τον παρασκευαστή, τον τεχνολόγο, τον συντηρητή των μηχανημάτων κλπ έως τους πανεπιστημιακούς με τις περγαμηνές, όλοι είναι εξίσου απαραίτητοι. Στη δικιά μου περίπτωση οι βιολόγοι με τους οποίους συνεργαζόμουν ήταν επιστημονάρες κι εμείς οι γιατροί μπροστά τους ήμαστε ένα τίποτα, μόνο το όνομα έχουμε, όμως υπάρχει μια κόντρα μεταξύ μας που δε θα πρεπε. Άλλο ο γιατρός κι άλλο ο βιολόγος. Ο βιολόγος ή θα γίνει καθηγητής σχολείου ή ερευνητής. Το ότι έχει γνώσεις βαθύτερες των διαφόρων προς έρευνα μηχανισμών είναι γιατί είναι το αντικείμενό του. Ο γιατρός άλλα σπουδάζει κι άλλη κατεύθυνση έχει. Μπορεί όμως να εκπαιδευτεί και να κάνει δουλειά βιολόγου ανάλογα με το αντικείμενο που θέλει να ασχοληθεί. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα οι περισσότεροι γιατροί από εμάς (κι εγώ μέσα σε αυτούς) τελειώνουν τη σχολή παπαγαλίζοντας βιβλία μελών ΔΕΠ τα οποία έχουν γραφτεί πριν δεκαετίες, δεν έχουν ιδέα τι θα πει δημοσίευση σε περιοδικό, ιδέα τι θα πει ερευνητικό πρωτόκολλο, ιδέα τι θα πει NEJM, ιδέα τι θα πει NATURE, ιδέα τι θα πει PUBMED, ιδέα τι θα πει Impact Factor κ.ο.κ Και φυσικά σε κάποιες φυσιολογικές χώρες δεν νοείται να τελειώσεις ιατρική ειδικότητα χωρίς να κάνεις ερευνητικά rotation πάνω στο αντικείμενό σου. Εδώ rotation ειδικότητας εννοούμε το 6άμηνο του αγροτικού που αφαιρείται από την ειδικότητα, τη λάτζα στην αιμοδοσία, στα ΤΕΠ, στα ΕΙ, στις διακομιδές του ΕΚΑΒ κλπ αααα να μην ξεχάσω και τους καφέδες στην πλατεία πέριξ του νοσκομείου!!!
 12. Όταν λέω εγώ ότι δε μπορούμε να συνεννοηθούμε για μια απλή φράση και τρωγόμαστε, πώς περιμένουμε να δούμε προκοπή σε σοβαρότερα??? Τι ακριβώς σε ενόχλησε φίλη clemence για τα ρεπό που είπα???? Είσαι στη δική μας όχθη ή στην απέναντι??? Δεκαετίες τώρα ΟΛΟΙ οι υγειονομικοί πλην των ιατρών όταν δουλεύουν νύχτα, παίρνουν ρεπό. Ναι λοιπόν παρανόμως δεν δίνονταν τόσα χρόνια όπως παρανόμως δεν δίνονται και τα όσα προβλέπονται για την ανθυγιεινή εργασία. Κι αν εσύ το θεωρείς ως ξεροκόμματο, κανείς μας δεν υποστήριξε πως λύθηκαν τα προβλήματα με την εφαρμογή αυτού, το οποίο παρόλα αυτά δεν εφαρμόζεται γιατί μόνοι μας το χαλάμε όταν προσπαθούμε με λαμογιές να πάρουμε 3ήμερα και 4ήμερα και φυσικά αν είναι ένα ξεροκόμματο-τίποτα πες μου γιατί όλοι οι διευθυντές τσινάνε σαν τα γαϊδούρια μόλις πας να σου υπογράψουν ρεπό?? Ε??? Δε θα αλλάξουν όλα ξαφνικά δίκην πυροτεχνήματος. Στην Ελλάδα ζούμε. Και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα συνδικαλιστικό όργανο για να μας εκπροσωπεί. Ο καθένας από εμάς αν αρχίσει να σέβεται και να είναι σωστός ξεκινώντας από τα μικρά και ταπεινά που τον αφορούν στο άμεσο περιβάλλον αρμοδιότητάς του, τι καλύτερα που θα ήταν όλα...
 13. Αλίμονο. Δε θα βρεθεί κι εκεί ένας ΕΑΑΚίτης, ένας νεοπροοπτικιότης, ένας ΔΑΠίτης, ένας Πασπίτης, ένας από όλους αυτούς τελοσπάντων τους αγωνιστάδες με τα PRADA της μεγάλης του γένους σχολής μας, που την άνοιγαν και την έκλειναν κατά πως τους βόλευε και που εντελώς τυχαία και ως δια μαγείας μόλις πήραν το πολυπόθητο χαρτί, βρέθηκαν μπροστά από μας σε αγροτικά, σε ειδικότητες, σε διδακτορικά κλπ ξεχνώντας δια παντός τα φιλελεύθερα και δημοκρατικά τους πιστεύω και τους φιλέσπλαχνους δια "τα κοινά" αγώνες!!!!!!!!!!!!!!!!
 14. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι καθυστέρησαν μια μέρα να καταβάλουν το μισθό στους λεωφοριατζήδες και εκείνοι μέσα σε λίγα λεπτά συνεννοήθηκαν, ομόφωνα αποφάσισαν και έκαναν πράξη το να τραβήξουν χειρόφρενο αφήνοντας ξαφνικά την πόλη χωρίς συγκοινωνίες. Το αποτέλεσμα?? Μέσα σε ελάχιστες ώρες (αφού στις 3 το μεσημέρι είχαν ήδη λήξει την αποχή τους) κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι, δόθηκε εντολή, υπογράφηκαν τα εντάλματα πληρωμής και τους καταβλήθηκαν τα χρήματα. Δεν υποτιμώ την αξία των οδηγών ούτε φυσικά των ΜΜΜ παρόλα αυτά ένα μάτσο απόφοιτοι λυκείου οι οποίοι αμοίβονται κοντά στα 1.700 το μήνα κάνουν το κράτος και τρέχει μην τυχόν μείνει η χώρα χωρίς λεωφορεία. Για την Υγεία τι ακριβώς γίνεται?? Τα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και μήνες, υπάρχουν εφημερίες απλήρωτες από τον Οκτώβριο (!!!) όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός γιατί απλά όσο υπάρχουν "λακέδες" ειδικευόμενοι λαντζιέρηδες ως προσωπικό ασφαλείας και μένει ανοιχτό το νοσοκομείο (υποτίθεται) χέστηκαν οι υπόλοιποι για το αν αυτοί δουλεύουν απλήρωτοι, άπλυτοι, άυπνοι κλπ. Έκλεισαν οι εφημερίες στον Πειραία κι απλούστατα έρχονται όλοι Αθήνα και γίνεται το έλα να δεις... Έχω να δω τον άντρα μου πάνω από 15 μέρες. Μέρα παρά μέρα είναι μέσα, την τελευταία εβδομάδα άρχισαν και τα διήμερα, γυρίζει κοιμάται και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια. Κλείστε τα μπουρδέλα ΟΛΑ όμως, αλλιώς δε γίνεται τίποτα. Δε γίνεται μερικοί να απεργούν, μερικοί να εργάζονται, μερικοί να είναι σε επίσχεση, μερικοί να γλύφουν, μερικοί να πληρώνονται και πάει λέγοντας. Τρωγόμαστε μεταξύ μας όπως πάντα και δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα. Κάθε βήμα που προσπαθεί να μας φέρει εμπρός το κάνουμε μόνοι μας να μας πηγαίνει δέκα πίσω. Οι επιμελητάδες (χειρουργοί κατά βάση) δεν κάνουν επίσχεση, συνεχίζουν και χειρουργούν (πλήν των ορθοπεδικών που δεν έχουν υλικά...), οι κλινικές τσακώνονται μεταξύ τους για την πίτα των κονδυλίων, οι μεγάλοι κόβουν τα ρεπό των μικρών ( τα οποία χρόνια τώρα παρανόμως δεν δίνονταν) και τους υποχρεώνουν να είναι στο πόδι για 48 και βάλε ώρες (2ήμερες εφημερίες συν την βάρδια της επόμενης...) ενώ οι ίδιοι εργάζονται 2-3 ώρες τη μέρα και απαιτούν να πληρώνονται μισθό και εφημερίες ασκώντας ιατρική από την ξαπλώστρα της πισίνας του σπιτιού τους, οι μικροί σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιός θα πάρει περισσότερες εφημερίες καταδικάζοντας έτσι την όποια προσπάθεια εφαρμογής ανθρώπινων ωραρίων εργασίας, θέλουν όμως και τα ρεπό αλλά όχι για να ξεκουραστούν μετά την εφημερία όπως θα ήταν το αυτονόητο αλλά κοιτάζουν πως θα τα πάρουν "κολλητά" σαν τις νοσοκόμες (...) για να πάνε διακοπές τη γκόμενα. Θα ξαναπώ για χιλιοστή φορά πως μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του, δε συνεργάζεται, δεν σκέφτεται το κοινό συμφέρον, εθελοτυφλεί, αγκαζάρει το ΣτΕ, κάποιον βουλευτή, κάποιον γενικό γραμματέα υπουργείου ενίοτε και κάποια απλή γραμματέα (!!!) κατά πως τον βολεύει και τελικά κανείς μας δε δικαιώνεται ΠΟΤΕ! Οι λίστες αναμονής έχουν κολλήσει μήνες ενώ κάποιες άλλαξαν ξαφνικά με τα τελευταία γεγονότα, την ώρα που παιδιά 22 χρονών τα οποία τελειώνουν παιδαγωγικές σχολές βρίσκονται διορισμένοι με το που ορκίζονται, είμαστε απλήρωτοι μήνες, δε ζούμε, δε μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα, πολλοί από εμάς αναγκάζονται (κακώς που δέχονται) να κάνουν εφημερίες σε ιδιωτικά γηροκομεία με αμοιβή λιγότερο από 1 ευρώ την ώρα και με μπλοκάκια (γιατί ο εργοδότης δε θέλει να πληρώνει και ΙΚΑ και αρνείται να σε προσλάβει αλλιώς...) Ήμαρτον, γιατροί είμαστε. Πού είναι η αξιοπρέπειά μας?? Γιατί βγάλαμε τα μάτια μας τόσα χρόνια? Για να μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από αλλοδαπή καθαρίστρια? Ακόμα και ταμείο σε φασφουντάδικο να δουλέψεις, πιο καλά θα αμοίβεσαι και πιο αξιοπρεπώς θα εργάζεσαι και στην τελική δε θα προσβάλεις και το πτυχίο σου!!! Ποια ΟΕΝΓΕ, ποιοι σύλλογοι και κουραφέξαλα?? Αυτό το γαμημένο ιατρικό σύλλογο έχει καταλάβει κανείς σας για ποιο λόγο τον πληρώνουμε? Με συγκεντρώσεις 7 ατόμων σε γραφεία δικηγόρων, με αστεία δελτία τύπου, με συνευρέσεις σε club της παραλιακής (το ακούσαμε και αυτό από τους φίλους ψυχιάτρους) δε θα λυθούν τα προβλήματά μας. Ξεκινήστε ο καθένας από το άμεσο περιβάλλον του. Όταν αποφασίζεται επίσχεση και απεργία να συμμετέχετε ΟΛΟΙ, όταν βγάζετε εφημερίες μην λυσσάτε να πάρετε από 10, δε θα σας σώσουν τα 300 ευρώ ( μετά από 6 μήνες) παραπάνω γιατί με αυτές τις αηδίες που κάνουμε αυτό που σε λίγο θα καταφέρουμε είναι να εφημερεύουμε μέρα παρά μέρα και να μας πληρώνουν νόμιμα και ευρωπαϊκά μόνο τις 4!!! Δεν είναι οι εφημερίες μέσο πλουτισμού, ούτε καν τρόπος να αυξήσουμε το χαμηλό μισθό μας. Και μην ακούσω γκρίνια ότι δε σας φτάνουν να ζήσετε και αναγκαστικά δέχεστε. Βρείτε άλλη δουλειά, ακόμα και άσχετη, μην διευκολύνετε το σύστημα με την ανοχή σας γιατί όσο υποκύπτετε τόσο θα μας πατούν. Ούτε μένα με φτάνουν αλλά το ήξερα από την αρχή. Η ιατρική έτσι είναι και μέχρι να τελειώσουμε όλα τα στάδια εκπαίδευσής μας δεν πρέπει να είναι στόχος το να αποκτήσουμε το jeep που επιθυμούμε. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν πλουτίζουν οι ειδικευόμενοι. Στη Γαλλία παίρναμε μισθό 1.340 αλλά δουλεύαμε μέχρι τις 8 το βράδυ (όχι μέχρι τις 14.00 που φέυγουν οι περισσότεροι εδώ) και τα Σάββατα, με μιά ώρα διάλειμμα για φαγητό, κάναμε αυστηρά 4 εφημερίες και την επόμενη μας έστελναν με το ζόρι στο κρεβάτι μας. Συγκεντρωθείτε! Αναγκαίο κακό είναι οι εφημερίες γιατί κάποιο αρρωστημένο τσιγγούνικο μυαλό πριν χρόνια αποφάσισε πως τον συμφέρει καλύτερα να πληρώνει 3 βάρδιες νοσηλευτών τη μέρα φουλ, με ένσημα, ασφάλεια κλπ κ έναν μόνο γιατρό υπερωριακά!!!!!!!!! Ούτε εκπαιδευτικές είναι οι εφημερίες έτσι όπως εννοούνται στην Ελλάδα. Το να σε ξυπνάει στις 3 το πρωί η εμπαθής νοσοκόμα με το κρεπαρισμένο μαλλί, το γερακίσιο νύχι και το πατσουλί που βρωμάει σε όλο τον όροφο να σου πει πως ο ασθενής στο τάδε δωμάτιο...μουγκρίζει, δεν είναι εκπαίδευση!!!! Πάρτε τις άδειές σας κανονικά, όχι με λαμογιές και ρεπό, απαιτήστε να φεύγετε μετά την εφημερία σας, το να μένεις αλλά να κοιμάσαι όρθιος μέχρι να πάει 14.00 για να φύγεις είναι ηλίθιο, χαζό, αστείο και επικίνδυνο. Δεν είμαστε βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευόμενοι είμαστε και πρέπει να το απαιτούμε και κακώς πληρωνόμαστε από το ΕΣΥ. Δεν είμαστε εμείς τα μπαλώματα για τη λύση των προβλημάτων του συστήματος υγείας. Σε άλλες χώρες οι ειδικευόμενοι αμοίβονται από το πανεπιστήμιο καθώς θεωρείται κύκλος σπουδών το στάδιο αυτό. Ποιες σπουδές κάνουμε εμείς στο αγροτικό και στην ειδικότητα? Τι θα γινόταν άραγε αν ξαφνικά δεν πήγαινε ΚΑΝΕΙΣ από εμάς την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο του??? ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ για λίγες μέρες. Θα διαλυόταν το σύστημα ναι ή όχι? Σε αντίθεση, εμείς είμαστε ο θάνατός σου η ζωή μου. Σαν τα κοράκια ξεσπλαχνίζουμε τον άλλο, παραφυλάμε πότε εκείνος θα λυγίσει για να χωθούμε στη θέση του είτε αυτό είναι απεργία, είτε λίστα αναμονής είτε εφημερία είτε γλύψιμο επιμελητή, καθηγητή κλπ. Δε θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω μια συμφοιτήτριά μου της φουρνιάς 2006-2007 πόσο έντεχνα μας χειραγωγούσε και μας παραπλανούσε εκείνες τις ακατονόμαστες ώρες που περιμέναμε να δηλώσουμε ειδικότητα στη Νομαρχία Αθηνών, τι αντιπερισπασμό έκανε και τελικά πως πέταξε εκτός επιλογής μας το νοσοκομείο που ήθελε εκείνη γιατί ήξερε εκ των έσω όπως αργότερα μάθαμε πως θα ανοίξουν εκεί θέσεις παθολογίας και τελικά 3 χρόνια μετά είναι η μόνη από όλους εμάς που έχει ήδη τελειώσει την πρώτη διετία και περιμένει το δεύτερο μέρος... Κι αν τελοσπάντων κάποιοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τόσο πολύ πια το ιατριλίκι που δεν τους νοιάζει η κατάσταση και το θεωρούν τουλάχιστον ένα είδος εκπαίδευσης αυτό που βιώνουν, γιατί δεν πάνε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τζάμπα εθελοντικά κάπου και να εκπαιδεύονται κιόλας? Είναι διαφορετικό το να σε υποχρεώνουν να εργάζεσαι τζάμπα σε τριτοκοσμικές συνθήκες, να μη σε σέβονται, να σε χρησιμοποιούν και να σε βρίζουν κιόλας και διαφορετικά να προσφέρεις τις γνώσεις σου με αξιοπρέπεια, να κερδίζεις εμπειρία, αποδοχή και σεβασμό και να είσαι κι από πάνω. Θα ξαναπώ λοιπόν πως δε μας φταίει κανείς. Βρίσκουν και κάνουν κι όσο βρίσκουν θα κάνουν κι εμείς θα παίρνουμε απολύτως αυτά που αξίζουμε!!!!
 15. Το γεγονός ότι το site της Νομαρχίας έχει να ενημερωθεί από 28 Ιουνίου είναι τυχαίο? Απεργούν? Έπεσε το σύστημα? Φταίει ο provider? Ή τα χουν κάνει κουλουβάχατα με τις διαγραφές και παράλληλα κάνουν τις λαμογιές τους?
×
×
 • Δημιουργία νέας...