Jump to content

deleterious

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

deleterious's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

0

Reputation

 1. Ξέρει κανείς τι ισχύει για τα 3 τρίμηνα που πρέπει να κάνει κανείς στα τελευταία 2 χρόνια της ειδικότητας στην Παθολογία? Από όσο ξέρω σε όλα τα Νοσοκομεία οι ειδικευόμενοι διαλέγουν οι ίδιοι σε ποια κλινική θέλουν να τα κάνουν, με ποια σειρά και πότε. Μόνο πρέπει τα 2 από αυτά να είναι Καρδιολογία και ΜΕΘ. Στο Νοσοκομείο μας επειδή η Καρδιολογική δεν έχει ειδικευόμενους μας λένε ότι και καλά πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις με την Καρδιολογία, να την κάνεις σε συγκεκριμένο σημείο της ειδικότητας και ότι αυτή πρέπει υποχρεωτικά να γίνει στη συγκεκριμένη κλινική και όχι σε μια άλλου Νοσοκομείου. υ.
 2. I came to bring the stars for you..:)

 3. Σωστό αυτό αλλά όπως είπα και στο post μου και γω ακόμα ειδικότητα κάνω- και θα συνεχίσω να κάνω για αρκετά χρόνια ακόμα. Οπότε δεν είναι ότι περιμένω μπας και καποιανού του ξεφύγει ότι υπάρχουν θέσεις χρυσοπληρωμένες και χαβαλέ στο τάδε Νοσοκομείο (που δεν υπάρχουν πουθενά- αλλά λέμε τώρα) αλλά γενικώς μπας και γίνει μια συζήτηση και καταθέσουν και άλλοι τις εμπειρίες τους για τη ζωή μετά την ειδικότητα. Εξάλλου, από ότι βλέπω και σε ένα poll που έχει το forum -σχεδόν οι μισοί εδω μέσα είναι πτυχιούχοι ιατρικής. Και είναι λογικό- το forum πιστεύω είναι πραγματικά πολύ καλό (αν εξαιρέσεις κάποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις) και βρίσκεται online αρκετά χρόνια οπότε αρκετοί από αυτούς που το παρακολουθούσαν από παλιά πιθανώς θα έχουν πια τελειώσει τη σχολή. Ε- στη φάση ειδικότητα νομίζω αρχίζεις και σκέφτεσαι πιο σοβαρά το τι θα κάνεις μετά, και από αυτή την άποψη θα είχε ενδιαφέρων η εμπειρία άλλων από το πόσο κουράστηκαν και τι έκαναν για να βρουν τη θέση που είναι τώρα ή τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στο ιδιωτικό τους ιατρείο, πχ.
 4. . Δεν ξέρω εάν θα ήταν ενδιαφέρων να δημιουργούνταν μια ενότητα στο forum για αυτούς που έχουν τελειώσει την ειδικότητα και βρίσκονται στο χαρούμενο στάδιο της αναζήτησης εργασίας. Ξέρω βέβαια το forum είναι καταρχάς φοιτητικό και ένα τέτοιο θέμα αρχίζει και ξεφεύγει των ενδιαφερόντων του μεγάλου μέρους των χρηστών αλλά παρόλα αυτά νομίζω θα είχε ενδιαφέρων για ποικίλους λόγους. Πρώτον, γιατί και σαν ειδικευόμενος που είμαι τώρα (αλλά και σαν φοιτητής όταν ήμουν) δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν έχει στο μυαλό του γενικά το άγχος της τελικής του επαγγελματικής αποκατάστασης. Νομίζω ένα τέτοιο θέμα συζήτησης θα μπορούσε να βοηθήσει και στην επιλογή της ειδικότητας για έναν φοιτητή που μόλις τελειώνει τη σχολή (θα μπορεί πχ να πάρει μια ιδέα για το πόσο μπάχαλο είναι -ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες- ο τομέας επαγελματική αποκατάσταση ). Εξάλλου νομίζω πως η ενότητα "Τελειωμένοι" έχει ήδη αναχθεί σε σημαντικό κομμάτι του forum και συγκεντρώνει δημοσιεύσεις ενός μεγάλου αριθμού χρηστών, αρκετοί από τους οποίους -σε κάποια φάση της ζωής τους (πάντως μέσα στην χιλιετία για τους περισσότερους ) θα τελειώσουν και την ειδικότητα. Όπως και να χει το θέμα που ήθελα να ανοίξω (και που ελπίζω πως δεν έχει ξανασυζητηθεί) είναι της μετεκπαίδευσης στην Αγγλία. Με άλλα λόγια -το αν έχει κάνει κάποιος κάτι σχετικό -σαν ειδικός πλέον -στην Αγγλία και αν αξίζει να περιμένεις μετά το τέλος της ειδικότητας στην Ελλάδα για να πας- ή αν θα σε δεχθούν δύσκολα τότε, χωρίς καθόλου εκεί προϋπηρεσία δηλαδή, και είναι καλύτερο να πας προτού τελειώσει η ειδικότητα στην Ελλάδα. Κυρίως ρωτάω για τις Παθολογικές ειδικότητες αλλά και Χειρουργικές ή άλλες να είναι πιστεύω πως θα έχει ενδιαφέρων η εμπειρία του καθενός. .
 5. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έχει μήπως κανείς και κάποιο σχετικό τηλέφωνο? Από παρόμοιο post βρήκα πως υπεύθυνη είναι μια κ.Ανυφαντή στο Υπουργείο στο: 2108215347- αλλά δυστυχώς την πήρα και με παρέπεμψε στο τηλέφωνο: 2108224714 το οποίο βεβαίως και δεν απαντάει καθόλου. Θα το ξαναδοκιμάσω και αύριο μπας και αν και δεν πιστεύω να κάνει καμία διαφορά..
 6. Έχω ακούσει για περιπτώσεις ειδικευόμενων που κάνουν ένα κομμάτι της ειδικότητάς τους στο εξωτερικό, σαν ειδικευόμενοι της εδώ κλινικής όμως. Φεύγουν δηλαδή για κάποιο διάστημα έξω (6 μήνες πχ) αλλά πληρώνονται από το Ελληνικό Νοσοκομείο και μετά επιστρέφουν κανονικά στην θέση της ειδικότητάς τους στην Ελλάδα- σαν πρόγραμμα ανταλλαγής ένα πράγμα. Έχει ακούσει κανείς αν πράγματι γίνεται κάτι τέτοιο- και αν γίνεται τι διαδικασίες χρειάζονται και τι είδους θέση ψάχνεις να βρείς έξω? (πχ για Αγγλία ψάχνεις να βρείς κάτι σαν attachment?) .
 7. Μάλλον δεν το εξήγησες καλά. Έχω γραφτεί στον GMC και στην αίτηση σε ρωτάνε από πότε θές να ισχύει η εγγραφή. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να στείλεις τα δικαιολογητικά, να δούν ότι μπορείς να γραφτείς, και να αρχίσει να μετράει η εγγραφή από όποτε τους πείς εσύ (το 12 μηνο που θα έχεις πληρώσει δηλαδή). Αλλά και χωρίς τα λεφτά εξετάζουν τα δικαιολογητικά σου και σου βγάζουν reference number, με το οποίο ο υποψήφιος εργοδότης μπαίνει στο site του GMC και ελέγχει αν μπορείς να γραφτείς ανά πάσα στιγμή. Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι εγώ. Εξάλλου όταν ψάχνεις για θέση, πολλοί λένε στην αγγελία τους ότι θέλουν να είσαι "eligible for full registration", όχι γραμμένος αναγκαστηκά δηλαδή. Αλλά και αυτοί που δεν το διευκρινίζουν δεν έχουν συνήθως πρόβλημα με αυτό. Μόνο άμα ψάχνεις για locum όπου υπάρχει πίεση χρόνου θέλουν να είσαι ήδη γραμμένος. Αυτά ξέρω εγώ, αλλά όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας συνεισφέρει. Ά, και ένα πολύ καλο site-yahoo group για Αγγλία για να δείτε τι πάει να πει αλληλοβοήθεια (και πόσο δυσκόλεψαν τα πράγματα) είναι αυτό των ΙνδοΠακιστανών: http://health.groups.yahoo.com/group/Indi_go/
 8. Δεν είναι και τόσο δύσκολο... Το Medscape επιτρέπει να κάνεις λάθος όσες φορές θέλεις στο testaki του
 9. http://www.britishcouncil.gr/education/greedmed.htm http://www.bmjcareersadvicezone.synergynew.../info_links.asp http://www.asme.org.uk/ http://www.bmjclassified.com/cgi-bin/section.pl?sn=home http://www.bma.org.uk/ap.nsf/Content/signposting%5Csources http://www.bma.org.uk/ap.nsf/Content/LIBJo...urriculum,vitae http://www.hellenicmedicalsocietyuk.org/index.html http://www.britishcouncil.org/health/nacpme/ όποιος έχει κάποια απορία σχετικά με την ειδικότητα στην Αγγλία πιθανώς να μπορώ να του φανώ χρήσιμος επίσης, όποιος έχει κάποια παραπάνω πληροφορία ας την καταθέσει plz
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.