Jump to content

mihiatrik

Prominent Members
 • Posts

  571
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

mihiatrik last won the day on 27 Μαρτίου 2021

mihiatrik had the most liked content!

1 Follower

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://www.greekmeds.gr/forum/profile/6952-mihiatrik/

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Greece
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

8.802 profile views

mihiatrik's Achievements

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII) (7/16)

147

Reputation

 1. Ποινή είναι ότι όταν θα ξαναδηλώσει σε νέα λίστα αναμονής για μερική, θα πρέπει να περιμένει πάλι από την αρχή, στο τέλος της νέας λίστας. Δεν μπορείς να δηλώσεις εσύ το πόσο θα κάτσεις. Όταν δηλώνεις σε μία λίστα αναμονής, ο χρόνος που θα πρέπει να υπηρετήσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δηλώνεται αυτόματα, με βάση πάντα τις προδιαγραφές που προβλέπονται για την ειδικότητά σου. Εσύ μπορείς να παραιτηθείς / φύγεις ότι ώρα θέλεις. Ο χρόνος όμως που δηλώνεις στην αίτηση δεν εξαρτάται από εσένα. Εξ' όσων γνωρίζω, μόνο αυτή που ανέφερα παραπάνω. Εάν κάτι έχει αλλάξει, ή εάν κάποιος έχει κατά νου κάτι άλλο, ας συμπληρώσει / διορθώσει. Υ.Σ.: Μην ανοίγετε νέο τόπικ κάθε φορά που θέλετε να κάνετε μία ερώτηση !!
 2. Sawano Hiroyuki - Layers [Original Soundtrack : Anime "Re - Creators"] "We are on the outside of the stories..."
 3. [AMV] ReoNa - Juvenile [Original Song] [Video Theme: Remake: A piece of blue glass moon - Anime "Lunar Legend Tsukihime"] "I am here because I made a promise..."
 4. [AMV] Hiroyuki Sawano - S_Team [Original Song] [Video Theme: Video Game "Genshin Impact"] "Every journey has its final day. Do not rush !! "
 5. Μήπως έχεις link από αυτό το ΦΕΚ ;;
 6. Απ' όσο ξέρω πάντως την εφημερία τις καθημερινές την πληρωνόμαστε για το ωράριο 15:00 μ.μ. της ίδιας -> 08:00 π.μ. της επομένης ημέρας (ή 09:00 π.μ. εάν η εφημερία άρχισε την Παρασκευή). Το κομμάτι του 08:00 π.μ. -> 15:00 μ.μ. θεωρείται τακτικό ωράριο (βασικός μισθός). Τώρα το εάν αυτός που εφημερεύει θα πάει την συγκεκριμένη ημέρα στο ΤΕΠ ή / και θα καλύπτει τις συμβουλευτικές / παρακλινικές από τις 08:00 π.μ. ή από τις 15:00 μ.μ., αυτό πιστεύω είναι καθαρά θέμα εσωτερικής οργάνωσης και απόφασης του Διευθυντή της κλινικής. Προσωπικά πάντως έχω περάσει από τρία νοσοκομεία, έχω δει να γίνονται και τα δύο (ή ακόμα και συνδυασμός των διαφόρων υποχρεώσεων της εφημερίας, πριν ή μετά τις 15:00 μ.μ., ανάλογα με τις μεταξύ των ειδικευομένων συνεννοήσεις). Για τα rotation όπου όμως εφημερεύεις στη μητρική κλινική σου, ναι, από όση εμπειρία μπορώ να έχω, ξέρω για αλλαγή στις 15:00 μ.μ. Δεν μου έχει τύχει να δω / ακούσω / διαπιστώσω κάτι διαφορετικό.
 7. Η απάντηση σε αυτά που ρωτάς είναι πολύ απλά ότι όλα εξαρτώνται από το που θα δουλέψεις. Εάν πάρουμε για παράδειγμα την Αιματολογία, εάν δουλέψεις ως Αιματολόγος σε Ογκολογικό Κέντρο (π.χ. Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη) τότε η κύρια ενασχόλησή σου θα είναι μόνο με νεοπλασματικές παθήσεις. Ωστόσο, να σε ενημερώσω ότι εφόσον ενδιαφέρεσαι να μάθεις την εσωτερική παθολογία των νεοπλασματικών νοσημάτων, η όποια ενασχόληση με αναιμίες θα σου φανεί απλά ψιλά γράμματα, οπότε δεν καταλαβαίνω καθόλου το τι ακριβώς σε προβληματίζει. Από την άλλη, η Ογκολογία έχει ένα τεράστιο πλήθος νεοπλασμάτων, πολύ μεγαλύτερο από τα αιματολογικά, και ουσιαστικά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Και ναι, στην ελληνική πραγματικότητα οι Ογκολογικές Κλινικές νοσηλεύουν ασθενείς και για μη ογκολογικούς λόγους: λοιμώξεις πάσης φύσεως, ειλεούς, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, πνευμονικές εμβολές, αιμορραγίες, καρδιολογικά που δεν θέλουν οι καρδιολόγοι, νευρολογικά που δεν θέλουν οι νευρολόγοι / παθολόγοι, ουρολογικά που δεν θέλουν οι ουρολόγοι, νεφρολογικά που δεν θέλουν οι νεφρολόγοι, και γενικά ότι αφορά στη γενική παθολογία, ασχέτως εάν αυτή πηγάζει από την κύρια νόσο / θεραπεία ή όχι, μπορεί κάλλιστα να το δεις να νοσηλεύεται σε Ογκολογικές κλινικές. Συμπερασματικά, τα στεγανά που αναφέρεις δεν υπάρχουν στην κλινική ιατρική του Ελλαδιστάν.
 8. Ακριβώς !! (στην επισήμανσή σου με τα bold γράμματα). Και εγώ λέω το εξής απλό: Στην ελληνική πραγματικότητα, η ειδικότητα της Γενικής Παθολογίας εξυπηρετεί κατ' ουσίαν την ανεπάρκεια του ΕΣΥ. Τίποτα παραπάνω. Τώρα, το εάν έχει νόημα κάποιος να τη διαλέξει ως ελληνική ιατρική ειδικότητα, εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και από το τι ακριβώς θέλει να κάνει στη ζωή του. Κάποιοι την έχουνε επιλέξει και είναι μια χαρά ευχαριστημένοι / δυσαρεστημένοι στη ζωή τους. Εγώ πολύ απλά δεν την διάλεξα και ούτε και θα την διάλεγα ποτέ. Και για να μην παρεξηγηθώ, στην ερώτηση για το εάν η Γενική Παθολογία είναι απαραίτητη ως ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα, η απάντηση είναι ΝΑΙ ! Ακριβώς γιατί έτσι τριτοκοσμικά που λειτουργεί το ΕΣΥ, θα ήταν φύσει αδύνατον να λειτουργήσει χωρίς την ειδικότητα της Γενικής Παθολογίας. Θα διαλύονταν νοσοκομεία, πολλοί ασθενείς θα μένανε στην τύχη τους κ.τ.λ. Θέλει ριζική αναπροσαρμογή προκειμένου να δουλέψει το σύστημα χωρίς την Γενική Παθολογία και αυτό ακούει στο όνομα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η οποία ποτέ δεν θα δημιουργηθεί όπως πρέπει, επομένως και ποτέ η ειδικότητα της Γενικής Παθολογίας δεν θα εκλείψει στο Ελλαδιστάν.
 9. Πες μας πόλη... Και επίσης σταματείστε τα νέα μέλη να ανοίγετε ένα ξεχωριστό τόπικ για κάθε ερώτηση που θέλετε να κάνετε. Είναι εντελώς αντιλειτουργικό και εκνευριστικό. Δείχνει επίσης ότι δεν σέβεστε καθόλου την οργάνωση του φόρουμ αφού ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να δείτε εάν υπάρχουν τόπικ / συζητήσεις σχετικές με το θέμα που ρωτάτε. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο να σας απαντήσει (τουλάχιστον όχι σοβαρά) με τέτοια άσχημη συμπεριφορά.
 10. Η Γενική Παθολογία είναι μία ειδικότητα που πρακτικά ως ιατρική οντότητα δεν υφίσταται πλέον. Σε ελληνικό επίπεδο, έχουμε μεταφέρει τη δουλειά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσα στα νοσοκομεία και συνεχίζουμε να διατηρούμε την πλέον ξεπερασμένη ειδικότητα της γενικής παθολογίας.΄Οι νοσηλείες στα νοσοκομεία θα έπρεπε να αφορούν μόνο σε εξειδικευμένη αντιμετώπιση, διερεύνηση, επίλυση πολύπλοκων ιατρικών προβλημάτων κ.τ.λ., ενώ οι όσοι χρόνια πάσχοντες και τελικού σταδίου ασθενείς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σε σχετικές δομές ή κατ' οίκον από τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αντί να γυρίζουν με το φορείο τους από εφημερία σε εφημερία και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Είμαστε άθλια χώρα ως προς αυτό το θέμα. Γενική παθολογία. Τι πάει να πει αυτό για την Ιατρική του 2022;; Γενική παθολογία οφείλουμε να ξέρουμε όλοι. Ακόμα και οι των χειρουργικών ειδικοτήτων. Στην Ελλάδα οι γενικές παθολογικές κλινικές απλά εξυπηρετούν ως χωνευτήρι των περιστατικών τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίσει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή αυτών που δεν θέλει να νοσηλεύσει καμία άλλη ειδικότητα. Όλα τα περιστατικά αυτού του τύπου, απαιτούν γνώσεις γενικής παθολογίας, όπου όμως θα μπορούσανε να εξυπηρετηθούν από γενικές παθολογικές κλινικές, οι οποίες όμως ιατρικά στελεχώνονται από ειδικούς ιατρούς των τμημάτων του παθολογικού τομέα (γαστρεντερολογικό, πνευμονολογικό κ.τ.λ.). Ταπεινή μου γνώμη, η ειδικότητα της Γενικής Παθολογίας πρακτικά δεν υφίσταται. Αυτό που υφίσταται είναι οι Εσωτερικοί Παθολόγοι, όπως τους λένε στο εξωτερικό, οι οποίοι όμως καμία σχέση δεν έχουνε με τους Γενικούς Παθολόγους του Ελλαδιστάν. Αυτοί διαχειρίζονται δύσκολα ιατρικά περιστατικά και σε αυτούς καταλήγουν μόνο οι ασθενείς που περάσανε από όλες τις ειδικότητες και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς τι πρόβλημα έχουν.
 11. H λογική της λίστας δεν είναι ποιος είναι "έτοιμος" χρονολογικά... Η λογική της λίστας είναι ποιος "έτοιμος" προηγείται στη λίστα τη χρονική στιγμή κένωσης μιας θέσης. Θα προηγηθεί αυτός που δήλωσε στη λίστα νωρίτερα από εσένα τη στιγμή κένωσης μιας θέσης, ανεξαρτήτως το εάν φάνηκε "έτοιμος" αργότερα. Γι' αυτό άλλωστε και λέγεται λίστα "αναμονής" (αναμένεις τη σειρά σου μεταξύ "έτοιμων")...
 12. [GMV] The Cab - Angel with a shotgun [Original Song] [Video Theme: Video Game "Genshin Impact"] "If you lie on the grass, you can feel the heartbeat of the world..."
 13. Jeremy Zuckerman - Greatest Change [Wallpaper Theme: Cartoon series "Avatar"] "Some friendships are so strong, they can even transcend lifetimes..."
 14. [AMV] Yuki Kajiura - Vice Versa [Full Song] [Video Theme: Anime "Kaizoku Oujo"] "Which will you choose ? Blue water ? Or storm clouds ? "
 15. ΟΛΑ τα άγονα αγροτικά, ανεξαρτήτως οικονομικού κινήτρου, σου δίνουν τη δυνατότητα να δηλωθείς στη λίστα αναμονής του ειδικού μέρους της ειδικότητας, προτού να έρθει ο διορισμός σου στο γενικό μέρος της ειδικότητας. Το έγγραφο γράφει: "... αποφασίζουμε: 1. Τον χαρακτηρισμό, των ακόλουθων Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας, ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας προβληματικών και άγονων περιοχών (για τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω), για την παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά" Από τη διατύπωση καταλαβαίνω δύο πράγματα: 1ον) Οι συγκεκριμένες θέσεις υπηρεσίας υπαίθρου που αναφέρονται στη λίστα, χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές περιοχές (ακόμα και εάν κάποια ενδεχομένως δεν ήτανε προηγουμένως, δηλαδή προτού να δημοσιευτεί η εν λόγω απόφαση) και 2ον) Σε αυτούς που καταλαμβάνουν, ή παραμένουν σε παράταση, τις εν λόγω θέσεις, καταβάλλεται και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό Η παροχή ενός οικονομικού κινήτρου, ή στέγης ή/και φαγητού προς τον γιατρό εκ μέρους των κατοίκων, δεν αποτελεί de facto προνόμιο των άγονων αγροτικών. Επομένως τα κίνητρα προς τον γιατρό για μία περιοχή / θέση δεν σχετίζονται απαραίτητα με το εάν η εν λόγω θέση είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη ή όχι. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση, φαίνεται ότι χαρακτηρίζει όλα τα αγροτικά της λίστας ως άγονα (που ενδεχομένως να μην ήτανε σε προηγούμενο ΦΕΚ). Το τελευταίο το είχα διαπιστώσει και με το δικό μου αγροτικό, παλαιότερα, το οποίο το ξεκίνησα ως μη άγονο, και όταν λίγα χρόνια αργότερα ξαναδήλωσα στην ίδια ακριβώς θέση για να το ολοκληρώσω, είχε πλέον χαρακτηριστεί ως άγονο, χωρίς όμως να προβλέπεται και χρηματικό επίδομα. Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις, είναι να δεις τον χαρακτηρισμό (άγονο ή μη άγονο) του αγροτικού ιατρείου που σε ενδιαφέρει, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ όπου θα θελήσεις να το δηλώσεις. Εάν και πάλι διαπιστώσεις αναντιστοιχία, τότε καλό είναι να πάρεις τηλέφωνο, ή να στείλεις e-mail, στο Υπουργείο Υγείας, με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που δίνονται στο τέλος της προκήρυξης, για να το διευκρινίσεις. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ!! (βέβαια, έρχονται διορθώσεις και εκ των υστέρων, αλλά επί της αρχής βασίσου στην προκήρυξη για να δεις τον χαρακτηρισμό του ιατρείου σου)
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.