Jump to content

Lion5

Prominent Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Thessaloniki
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Lion5's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

6

Reputation

 1. Έγινε η αρχή από μία ΥΠΕ για τους αυτοματοποιημένους πίνακες. Άλλες 6 μένουν.
 2. Δες εκ νέου αυτό που κάνεις quote. Γράφω για αυτούς που λένε ότι δικαιώθηκαν επειδή έλεγαν την προ μηνός διάταξη φωτογραφική, επειδή βγήκε τώρα μία άλλη. Κι επισημαίνω ότι είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Η μία αφορούσε περίπου 2.000 άτομα (εκεί κοντά υπολογίζω τους εισαχθέντες των ιατρικών σχολών για τα έτη στα οποία αναφερόταν η πιθανολογούμενη διάταξη) και η τωρινή αφορά περίπου 20 άτομα. Για να πούνε κάποιοι ότι δικαιώθηκαν, συγκρίνουν τη μέρα με τη νύχτα. Κι αν η διάταξη ήταν για ένα επιπλέον έτος εισαχθέντων και έπιανε και τη δική τους εισαγωγή στη σχολή, δε θα έλεγαν τίποτα προφανώς, that's life, είναι φυσιολογικό και μη κατακριτέο. Περιμένω κι εγώ απάντηση εκ νέου για το πώς μπορεί να είναι φωτογραφική μια διάταξη η οποία περιλαμβάνει τους εισαχθέντες όλων των σχολών της χώρας για περισσότερα από ένα έτη, κι όταν μάλιστα αφορά κάτι που στο παρελθόν γινόταν συνεχώς με ετήσιες απαλλαγές. Γιατί να μην είναι τότε φωτογραφική η διακοπή των ετήσιων απαλλαγών και να είναι φωτογραφική η επανέναρξή τους, με το ίδιο σκεπτικό; Για αυτό που ψηφίστηκε τώρα, προφανώς σε φωτογραφικές διατάξεις επωφελούνται και άτομα γύρω από αυτούς για τους οποίους έγινε η διάταξη, δε λέω το αντίθετο. Απλά ψάχνω να δω τα πιθανά σενάρια. Τα δύο σενάρια είναι το φωτογραφικό (συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεν συμπεριλαμβάνει τους ήδη υπάρχοντες κτλ) και το δεύτερο σενάριο είναι απλά να θέλουν δύο μάχιμες ειδικότητες που έχουν πρόσβαση σε ΜΕΘ για να τις στελεχώσουν άμεσα εν όψει του δεύτερου κύματος της νόσου (στη ΜΕΘ δεν πάνε μόνο Αναισθησιολόγοι, Πνευμονολόγοι και Παθολόγοι που αναφέρεις, πάνε και Νεφρολόγοι και Χειρουργοί κτλ, οπότε θα έπρεπε να βγει και για εκείνους το ίδιο με βάση αυτό που λες). Επίσης είναι περίεργο το γεγονός ότι από τις δύο ειδικότητες η μία είναι άγονη, δηλαδή θεωρητικά δε θα μπορούσαν να μπούνε σε κοινή διάταξη, γιατί έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Πάντως οι δύο αυτές ειδικότητες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επικουρικών που έχουν προσληφθεί τους τελευταίους δύο μήνες, οπότε μπορεί όντως να πιστεύουν ότι για το φετινό χειμώνα αυτούς θα χρειαστούν. Για παράδειγμα όταν προέκυψε το πρόβλημα με το Κρανίδι, άνοιξαν θέσεις επικουρικών διαφόρων ειδικοτήτων στη δομή υγείας της περιοχής, που μέχρι πριν από την εμφάνιση των κρουσμάτων δε θα είχαν καμία περίπτωση να προκηρυχθούν. Κάποιοι τους συμβούλεψαν κι έτσι εμφανίστηκαν θέσεις για το Κρανίδι, σε ειδικότητες που μέχρι τώρα δεν είχαν ξαναζητήσει εκεί. Σκέψεις είναι όλα αυτά. Μακάρι να ισχύει το δεύτερο σενάριο, αν ισχύει το πρώτο τότε μακάρι να βρεθεί κάποιος να ξεμπροστιάσει τα κακώς κείμενα, όποιος έχει αποδείξεις και βγάζει λαβράκια είναι πρώτος μάγκας.
 3. Στην Ελλάδα αυτό που γίνεται είναι πάντα το εύκολο και το γρήγορο. Ούτε το δύσκολο, ούτε το εξειδικευμένο. Δε μας νοιάζει να λύσουμε μακροπρόθεσμα ένα πρόβλημα, αλλά να μειώσουμε τους ψιθύρους και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων μας. Οπότε μας νοιάζει απλά να καλυφθεί το οποιοδήποτε αγροτικό και η οποιαδήποτε θέση στο νοσοκομείο, με κάποιον που να έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος όπως αναφέρεις, κι όχι με τον ειδικό ή τον κατάλληλο. Δε νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, δυστυχώς. Και εν μέσω των πολιτικών παιχνιδιών, βρίσκονται ένας που μπήκε σε ιατρική σχολή το 2004 και ένας που μπήκε σε ιατρική σχολή το 2007, σε δύο διαφορετικές μεριές μιας διάταξης, ο ένας θεωρητικά ευνοημένος κι ο άλλος θεωρητικά αδικημένος, που ο ευνοημένος ήταν αδικημένος σε προηγούμενη και ο αδικημένος θα είναι ευνοημένος σε επόμενη διάταξη, και κυνηγούν φαντάσματα.
 4. Ούτε τον παλμό της κυβέρνησης πιάνω, ούτε κάποια περισσότερη πληροφορία έχω. Ό,τι διαβάζετε, διαβάζω κι εγώ. Μπορεί όντως άλλο να σχεδίαζαν και τελικά άλλο να πέρασαν σε ΦΕΚ, μπορεί να περάσουν σε ΦΕΚ και αυτό που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα. Απλά ψάχνω να βρω κάποια λογική, πέρα από το εύκολο που είναι ότι κάποιον θέλουν να βολέψουν. Κι η λογική δείχνει ότι θέλουν να βολέψουν τις εκάστοτε ανάγκες του ΕΣΥ με τον πιο εύκολο και πιο γρήγορο κάθε φορά τρόπο. Λείπουν αγροτικοί γιατροί; Δεν απαλλάσεις κανέναν από το αγροτικό. Λείπουν νοσοκομειακοί γιατροί; Συνεχίζεις τις απαλλαγές από εκεί που τις είχες αφήσει όταν έβγαζες απαλλαγές κάθε χρόνο. Δε σε νοιάζουν εξειδικεύσεις, ειδικές συνθήκες και οτιδήποτε άλλο, απλά να υπάρχουν γιατροί εκεί που τους χρειάζεσαι περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Επανήλθα στο θέμα γιατί ο συνάδελφος παραπάνω θεώρησε ως δικαίωση τη σημερινή διάταξη, για όσους έγραφαν περί φωτογραφικής διάταξης για εκείνη που κυκλοφόρησε προ μηνός. Κι ας αφορούσε εκείνη 2.000 γιατρούς κι αυτή που ψηφίστηκε επί του παρόντος 20 γιατρούς. Δηλαδή ακόμη κι αν κάποιος θεωρήσει τη σημερινή διάταξη φωτογραφική, δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις.
 5. Η διάταξη η σημερινή αφορά μάλλον κάποιες λίγες δεκάδες γιατρών που βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο της Πνευμονολογίας και της Αναισθησιολογίας. Και πάλι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι φωτογραφικό, κι ότι απλά θέλουν να στελεχώσουν με επικουρικούς εν όψει του δύσκολου χειμώνα τις ΜΕΘ/ΜΑΦ κτλ με τις δύο ίσως πιο "μάχιμες" ειδικότητες σε θέματα του ιού. Η είδηση που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν, σε κάθε περίπτωση. Ήταν σχετικά με την καθιερωμένη ανά τακτά χρονικά διαστήματα απαλλαγή των γιατρών από το αγροτικό ανάλογα με το έτος στο οποίο μπήκαν στη σχολή. Γινόταν για πολλά χρόνια, σταμάτησε προσωρινά επειδή έτσι βόλευε την πολιτική ηγεσία και συζητιέται να ξαναξεκινήσει επειδή μάλλον τώρα βολεύει κάτι άλλο την πολιτική ηγεσία. Φωτογραφική διάταξη που να περιλαμβάνει χιλιάδες άτομα δε μπορεί να υπάρξει.
 6. Παλιά ανακοίνωση: Απαλλάσσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/68 " Περί λήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου" (ΦΕΚ 303/τΑ΄/68) οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες εκ των ιατρικών σχολών ημεδαπής ή αλλοδαπής οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄έτος αυτών μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Άλλη παλιά ανακοίνωση: Απαλλάσσονται της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου του Ν,Δ 67/1968 οι ιατροί που έχουν εγγραφεί στο Α έτος Ιατρικών Σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001. Και κάπου εκεί σταμάτησαν να βγάζουν τις απαλλαγές, ως μια ύστατη προσπάθεια να στελεχώσουν κάποια περιφερειακά ιατρεία και κέντρα υγείας γιατί οι φρέσκοι απόφοιτοι των σχολών έφευγαν μαζικά στο εξωτερικό. Εκείνη τη στιγμή τους ένοιαζε περισσότερο η πρωτοβάθμια, το να είναι ικανοποιημένοι οι ψηφοφόροι των απομακρυσμένων χωριών και της άγονης γραμμής.Αυτή τη στιγμή τους νοιάζουν περισσότερο τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ. Για αυτόν το λόγο γίνονται και αποσπάσεις από κέντρα υγείας προς νοσοκομεία. Από τη στιγμή που οι προηγούμενες φουρνιές ιατρών απαλλάχθηκαν είναι σωστό να απαλλαχθούν κι αυτές κι οι επόμενες. Εγώ δε μπορώ να διαβεβαιώσω για τίποτα, όπως δε με διαβεβαίωσε κανείς πριν μερικά χρόνια ότι θα συνεχίσουν να βγαίνουν οι απαλλαγές και τελικά σταμάτησαν. Εγώ λέω απλώς τι θεωρώ σωστά. Φωτογραφική διάταξη έχουμε όταν βοηθάμε έναν, δύο, πέντε ανθρώπους. Όταν εδώ πρόκειται για τους εισακτέους τόσων ετών σε όλες της ιατρικές σχολές της χώρας, τότε για να είναι φωτογραφική η διάταξη θα πρέπει η φωτογραφία να είναι κάπως έτσι:
 7. Προς το παρόν μιλάμε για ένα άρθρο ιστοσελίδας κι όχι κάτι επίσημο. Όμως αυτοί που μπήκαν στις σχολές μέχρι το 2005 δίνουν κανονικά εξετάσεις ειδικότητας. Δεν αφορά αυτό, αλλά το ΕΣΥ. Με την ίδια ακριβώς διατύπωση έβγαιναν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι απαλλαγές και νομίζω είχε σταματήσει κάπου στους εισακτέους του 2002. Τι φωτογραφικό μπορεί να υπάρχει σε κάτι που συμπεριλαμβάνει χιλιάδες εισακτέους τριών ή τεσσάρων ετών;
 8. Heydoc, υπήρχε η δυνατότητα να δώσεις εξετάσεις για τίτλο ειδικότητας αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσεις σε προκηρύξεις για το ΕΣΥ. Επιτέλους θα βγει η απαλλαγή, άργησαν πάρα πολύ. Όπως είχαν απαλλάξει τις προηγούμενες σειρές ιατρών, καλώς απαλλάσσουν τώρα και αυτές τις σειρές. Και καλώς να απαλλάξουν του χρόνου τους επόμενους και του παραχρόνου τους μεθεπόμενους, όπως γινόταν κάθε χρόνο πριν μερικά χρόνια. Το εργατικό δυναμικό που έχει ολοκληρώσει την ειδικότητά του, είναι πολύ πιο χρήσιμο στον τομέα της ειδικότητάς του. Για την πρωτοβάθμια υπάρχουν πολλές λύσεις για να τη βοηθήσουν, πολύ καλύτερες από αυτή που σκέφτηκαν μερικά χρόνια πριν σταματώντας τις απαλλαγές από το αγροτικό.
 9. Μια ερώτηση. Αν κάποιος ξέρει να απαντήσει, θα με βοηθούσε. Η Γενική Παθολογία (και η Γενική Χειρουργική) διαφέρουν σε σχέση με τις υπόλοιπες ενιαίες ειδικότητες, στο γεγονός ότι μπορείς να κάνεις μόνο μία δήλωση και όχι δύο όταν παίρνεις το πτυχίο. Οκ με αυτό. Μπορείς να κάνεις στην αρχή μόλις πάρεις το πτυχίο μία δήλωση για ένα νοσοκομείο που δίνει μερική ειδικότητα, να μπεις σε άγονο και όταν μπεις στο άγονο να δηλώσεις κι ένα νοσοκομείο με πλήρη; Ή δε βοηθάει το άγονο στη Γενική Παθολογία (και στη Γενική Χειρουργική) και πρέπει πάλι να περιμένεις να ξεκινήσεις στο νοσοκομείο με τη μερική για να δηλώσεις στο νοσοκομείο με την πλήρη;
 10. I came to bring the stars for you..:)

 11. Να επικροτήσω το post της dcool θα ήθελα!
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.