Jump to content

Anakin Skywalker

Prominent Members
 • Posts

  4.040
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Reputation Activity

 1. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from serrena in Νευρολογία   
  ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ

  Πτυχιακή εξεταστική 01/03/2013

  Εξέτασαν δύο καθηγητές. Στη δική μας ομάδα εξεταστήκαμε 3 άτομα από τον κ. Σπέγγο. Εξαιρετικό το κλίμα κατά την διάρκεια της εξέτασης, μας ζήτησε στην αρχή να επιλέξουμε εμείς σε ποια κατηγορία να εξεταστούμε για πρώτη ερώτηση (επιλέξαμε ανατομία, ΣΚΠ και Parkinson αντίστοιχα), σε λανθασμένες απαντήσεις έδινε ευκαιρίες κάνοντας επιπλέον ερωτήσεις είτε πάνω στο ίδιο θέμα είτε αλλάζοντας θέμα. Βαθμολογίες 6, 6, 10. Συνολική διάρκεια της εξέτασης περίπου μία ώρα. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν (λίγο ανακατεμμένες, δεν θυμάμαι την σειρά...) ήταν οι εξής:

  - Κλινικές εκδηλώσεις διαταραχών της παρεγκεφαλιδικής λειτουργίας. Τρόποι κλινικής εξέτασης. Σε βλάβη στο ένα παρεγκεφαλιδικό ημισφαίριο η εκδήλωση της βλάβης θα γίνει ομόπλευρα ή ετερόπλευρα;

  - Βλάβες στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου τί αφασίες μπορούν να προκαλέσουν.

  - Διαφορές στην κλινική εκδήλωση βλάβης στην αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού και στην θωρακική μοίρα.

  - Κλινική εκδήλωση προχιασματικής, χιασματικής και μεταχιασματικής βλάβης της οπτικής οδού.

  - Τύποι αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Παθογένεια ισχαιμικών και θεραπευτική προσέγγιση. Πόσο χρόνο από την έναρξη του ισχαιμικού έχουμε ως θεραπευτική επιλογή την θρομβόλυση; Καταστάσεις στις οποίες κάνουμε δευτερογενή πρόληψη με αντιπηκτικά.

  - Παθογένεια χρόνιας μικροαγγειοπάθειας του εγκεφάλου. Εικόνα βλάβης στα αγγεία.

  - Κλινική εικόνα της νόσου του Parkinson. Παθογένεια και θεραπεία.

  - Μορφές και πορεία της ΣΚΠ. Πώς γίνεται η διάγνωση. Θεραπεία ώσης. Θεραπευτική προσέγγιση της πρόληψης των υποτροπών. Τί επιδιώκουμε με την χορήγηση IFN.

  - Πλαγία μυατροφική σκλήρυνση. Ποιες δομές προσβάλλει, κλινική εικόνα, πρόγνωση. Από τί οδηγείται ο ασθενής στο θάνατο.

  - Διαφορική διάγνωση μεταξύ κεντρικής και περιφερικής βλάβης κινητικής οδού. Πότε εκλύονται παθολογικά αντανακλαστικά και ποια είναι αυτά.

  - Παθογένεια της μυασθένειας. Κλινική εικόνα, κλινική εξέταση και διάγνωση. Πώς βελτιώνεται η κλινική της εικόνα.

  - Τενόντια αντανακλαστικά. Ποιες ρίζες εξυπηρετούν το αντανακλαστικό του δικεφάλου, του τρικεφάλου, της επιγονατίδος, το Αχίλλειο.

  - Κλινική εικόνα και συμπτωματολογία διαβητικής πολυνευροπάθειας.

  - Διαφορική διάγνωση μεταξύ κεντρικής και περιφερικής βλάβης του προσωπικού.

  - Κλινική εικόνα και τρόπος εξέτασης περιφερικής βλάβης υπογλωσσίου.

  - Κλινική εικόνα αυχενικής πλεγματοπάθειας.

  - Σύνδρομο Guillain – Barré. Ποια η επίσημη ονομασία του (οξεία φλεγμονώδης απομυελινωτική πολυριζονευροπάθεια). Παθογένεια και κλινική εικόνα.

  - Ταξινόμηση επιληψιών. Μπορούν να γενικευθούν οι εστιακές; Τί είναι οι αφαιρέσεις. Θεραπεία εστιακών, θεραπεία γενικευμένων. Τί είναι η επιληπτική κατάσταση. Πώς γίνεται η διαφορική διάγνωση μεταξύ επιληπτικής κρίσης και συγκοπτικού επεισοδίου.


  Καλή επιτυχία σε όσες και όσους το δώσετε στην συνέχεια.
 2. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from serrena in Νευρολογία   
  Η έδρα στο Αιγινήτειο πλέον δεν προτείνει το σύγραμμα του αειμνήστου καθηγητή Βασιλόπουλου. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο eclass τον Μάρτιο του 2014, την οποία επισυνάπτω παρακάτω, συνιστούν τα συγγράμματα του Netter ή του Harrison. Αν παρόλα ταύτα χρησιμοποιηθεί το σύγγραμμα του Βασιλόπουλου, στην ύλη είναι ολόκληρο το βιβλίο. Πιστεύω πως 14 μέρες είναι αρκετές (εξαρτάται βέβαια από τον ρυθμό διαβάσματος του καθενός).


  Μήνυμα εκπαιδευτή: Νικόλαος Σκαρμέας

  Βιβλίο Νευρολογίας

  Μια σύντομη υπενθύμιση.
  Αρκετοί φοιτητές από τις προηγούμενες σειρές χρησιμοποίησαν το βιβλίο του κ. Βασιλόπουλου προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Το βιβλίο αυτό είναι αρκετά χρήσιμο και για το γενικό και για το ειδικό μέρος, αλλά στην παρούσα φάση είναι αρκετά ξεπερασμένο, περιέχει ανακρίβειες και έχει ελλείψεις ως προς αρκετά πρόσφατα ζητήματα της νευρολογίας. Ορισμένα από τα μειονεκτήματα αυτά του βιβλίου ήταν εμφανή και κατά τη διάρκεια της προφορικής εξέτασης κάποιων εκ των φοιτητών της προηγούμενης σειράς.
  Κατά συνέπεια, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τα προτεινόμενα εκ της κλινικής βιβλία, δηλαδή αυτό του Netter [ή του Harrison]. Ειδικά του Netter πρόκειται για βιβλίο σύντομο μεν, με λιγότερες πληροφορίες, αλλά ταυτόχρονα πολύ επεξηγηματικό, με αρκετές εικόνες και δομή που βοηθά στο να οργανώσετε σωστά τη Νευρολογία στη σκέψη σας. Φυσικά η χρήση επιπλέον βιβλίων ή αλλων πηγών [σαν αυτά που αναφέρονται στις πληροφορίες μαθημάτων Νευρολογίας ή και άλλα] μόνο να βλάψουν δε μπορούν.


  (Από eclass)
 3. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Arrows Craps in Ιστολογία - Εμβρυολογία Ι   
 4. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from mar.caps in Ιστολογία-Εμβρυολογία Ι   
 5. Thanks
  Anakin Skywalker got a reaction from Xristos.Amc in Α' Παιδιατρική Κλινική, Αγία Σοφία (Καθηγήτρια κα. Κανακά)   
  Επειδή έχει ζητηθεί από πολλά παιδιά στο forum το σύγγραμμα Παιδιατρικής του αειμνήστου καθηγητή Ν. Ματσανιώτη, μπορείτε να το κατεβάσετε σκαναρισμένο σε μορφή pdf (Επίτομη Παιδιατρική - φοιτητική έκδοση):
  Παιδιατρική - Ματσανιώτης
 6. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Base the Bass in Ενημέρωση σχετικά με τον κίνδυνο διαγραφής επί πτυχίω φοιτητών   
  Κεραμέως: Τέλος οι αιώνιοι φοιτητές – Επιστρέφει η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
  Οι έξι βασικοί στόχοι του Υπουργείου Παιδείας  
  Μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε φορείς του δημοσίου, επαναφορά των πρότυπων σχολείων, άμεση βελτίωση του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και αλλαγές του συστήματος εξετάσεων σε βάθος χρόνου προανήγγειλε μεταξύ άλλων η κυρία Νίκη Κεραμέως κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.
  Η υπουργός Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση είπε πως:
  – Βελτιώνουμε άμεσα στρεβλώσεις τους ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σε βάθος χρόνου, επιφέρουμε ουσιαστικότερες αλλαγές μετά από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.
  – Καθορίζουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν επίσης τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων.
  – Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στοχεύει σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας.
  – Επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.
  – Καθιερώνουμε ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων.
  – Απελευθερώνουμε τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
  – Επεκτείνουμε τον θεσμό της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε συναφή με τις σπουδές τους αντικείμενα.
  – Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια όπως το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος και γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ιδρυμάτων.
  – Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων.
  Οι αλλαγές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  Οσον αφορά τις αλλαγές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας τόνισε:
  «Απλουστεύουμε μια σειρά από διαδικασίες για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων, όπως για παράδειγμα η διενέργεια σχολικών εκδρομών και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και ολυμπιάδες. Θωρακίζουμε θεσμικά τη σχολική μονάδα, αναβαθμίζουμε το ρόλο του Διευθυντή, προωθούμε ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης, αναδιοργανώνουμε τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, με γνώμονα δομές πιο κοντά στις σχολικές μονάδες, με σταδιακή κατάργηση των υφιστάμενων, υδροκέφαλων και συγκεντρωτικών δομών».
  Παράλληλα τόνισε ότι θα προωθηθεί «σύστημα αξιολόγησης, ξεκινώντας από τις σχολικές μονάδες και προχωρώντας στους εκπαιδευτικούς, με αποκλειστικό στόχο την επιβράβευση των εκπαιδευτικών και τη βελτίωσή τους μέσω επιμόρφωσης».
  «Στην ειδική αγωγή, προχωρούμε ήδη στην επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι «Επαναφέρουμε και ενισχύουμε τον θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων».
  Σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση ανέφερε πως θα υπάρξει περισσότερη ελευθερία.
  Παραδείγματος χάριν όσον αφορά στην εκπόνηση πρόσθετων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, και προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών».
   
 7. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from chris paterakis in Α' ΩΡΛ Κλινική, Ιπποκράτειο   
  Αποτελέσματα εξέτασης Α' ΩΡΛ 08/09/2014
 8. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Ηλιογάβαλος in Ιστολογία-Εμβρυολογία Ι   
 9. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from zwdiepi in Θεραπευτική   
  Μία σύνοψη των βασικοτέρων SOS θεμάτων:

  Ουροποιητικό

  - Οξεία κυστίτιδα
  - Πυελονεφρίτιδα
  - Νεφρωσικό σύνδρομο (πρωτοπαθές, δευτεροπαθές)
  - Νεφρολιθίαση
  - IgA νεφροπάθεια
  - Μεμβρανώδης σπειραματονεφρίτιδα
  - Εστιακή τμηματική σπειραματοσκλήρυνση
  - Νόσος ελαχίστων αλλοιώσεων
  - Εστιακή νεκρωτική σπειραματονεφρίτιδα
  - Σύνδρομο Goodpasture
  - Οξεία νεφρική ανεπάρκεια
  - Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια
  - Ενδείξεις αιμοκάθαρσης

  Αναπνευστικό

  - Πνευμονία της κοινότητος
  - Ενδονοσοκομειακή πνευμονία
  - Φυματίωση
  - Πνευμονική Εμβολή
  - Σταθερή Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  - Παρόξυνση ΧΑΠ
  - Βρογχικό Άσθμα
  - Ασθματική κρίση
  - Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση
  - Σαρκοείδωση
  - ARDS

  Νεοπλασματικά νοσήματα

  - Καρκίνος πνεύμονα
  - Καρκίνος προστάτου
  - Καρκίνος οισοφάγου
  - Καρκίνος στομάχου
  - Καρκίνος ήπατος
  - Καρκίνος παγκρέατος
  - Καρκίνος παχέως εντέρου
  - Καρκίνος ουροδόχου κύστεως
  - Καρκίνος του νεφρού
  - Καρκίνος μαστού
  - Καρκίνος όρχεων
  - Καρκίνος τραχήλου μήτρας
  - Καρκίνος ωοθηκών
  - Καρκίνος ενδομητρίου

  Αιμοποιητικό

  - Αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία
  - Ανεπιθύμητες ενέργειες μεταγγίσεως αίματος - παραγώγων (οξείες - επιβραδυνόμενες)
  - Ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα
  - Θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα
  - Χρόνια μυελογενής λευχαιμία
  - Αληθής πολυκυτταραιμία
  - Πρωτοπαθής μυελοίνωση
  - Ιδιοπαθής θρομβοκυττάρωση
  - Λέμφωμα Hodgkin
  - Λέμφωμα Non-Hodgkin
  - Οξεία μυελογενής λευχαιμία
  - Οξεία λεμφογενής λευχαιμία
  - Χρόνια λεμφογενής λευχαιμία
  - Λευχαιμία εκ τριχωτών κυττάρων
  - Πρωτοπαθής αμυλοείδωση
  - Πολλαπλούν μυέλωμα

  Ενδοκρινικό

  - Σακχαρώδης διαβήτης τύπου Ι
  - Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
  - Διαβήτης κυήσεως
  - Διαβητική κετοξέωση
  - Υπερωσμωτικό μη κετοξικό υπεργλυκαιμικό κώμα
  - Υπογλυκαιμία
  - Υπερθυρεοειδικό σύνδρομο (θυρεοτοξίκωση)
  - Νόσος Graves
  - Τοξική οζώδης βρογχοκήλη
  - Θυρεοειδίτιδα De Quervain
  - Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
  - Μυξοιδηματικό κώμα
  - Επινεφριδιακή κρίση
  - Υπερπαραθυρεοειδισμός
  - Νόσος Addison
  - Νόσος Cushing
  - Υπερπρολακτιναιμία

  Αυτοάνοσα νοσήματα

  - Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  - Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
  - Κροταφική αρτηρίτιδα
  - Πολυμυοσίτιδα
  - Σύνδρομο Reiter
  - Ψωρίαση
  - Σκληρόδερμα
  - Ρευματική πολυμυαλγία
  - Αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα

  ΚΝΣ

  - Ισχαιμικό ΑΕΕ (αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο)
  - Αιμορραγικό ΑΕΕ
  - Μηνιγγίτιδες
  - Επιληπτική κρίση

  Πεπτικό

  - Γαστροεισοφαγική παλινδρόμηση
  - Πεπτικό έλκος
  - Ελκώδης κολίτιδα
  - Νόσος Crohn
  - Οξεία παγκρεατίτδα
  - Χρόνια παγκρεατίτιδα
  - Χολοκυστίτιδα
  - Χολαγγειίτιδα
  - Κίρρωση ήπατος
  - Πυλαία υπέρταση
  - Κιρσορραγία
  - Ασκίτης

  Λοιμώξεις

  - Στρεπτοκοκκικές
  - Σταφυλοκοκκικές
  - Διφθερίτιδα
  - Τέτανος
  - Κοκκύτης
  - Βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα
  - Σαλμονέλλα
  - Σιγκέλλα
  - Χολέρα
  - Ψευδομεμβρανώδης κολίτιδα
  - Βρουκέλλα
  - Γρίπη
  - HSV 1,2
  - VZV
  - EBV
  - HIV
  - HTLV
  - HAV
  - HBV
  - HCV
  - Σύφιλη
  - Ρικέτσιες
  - Ελονοσία
  - Υπόστροφος πυρετός
  - Λεπτοσπείρωση
  - Λεϊσμανίαση
  - Τοξοπλάσμωση
  - Οξυουρίαση

  Καρδιαγγειακό

  - Σταθερά στηθάγχη
  - Ασταθής στηθάγχη
  - Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου
  - Αρτηριακή υπέρταση
  - Υπερτασική κρίση
  - Φλεβοκομβική βραδυκαρδία
  - Φλεβοκομβική παύση
  - Σύνδρομο νοσούντος φλεβοκόμβου
  - Φλεβοκομβική ταχυκαρδία
  - Ταχυκαρδία επανεισόδου
  - Έκτακτες υπερκοιλιακές συστολές
  - Κολπική ταχυκαρδία
  - Κολπικός πτερυγισμός
  - Κολπική μαρμαρυγή
  - Κοιλιακές έκτακτες συστολές
  - Κοιλιακή ταχυκαρδία (χρόνια μη επιμένουσα, χρόνια επιμένουσα, οξεία)
  - Κοιλιακή μαρμαρυγή
  - 1ου βαθμού κολποκοιλιακός αποκλεισμός
  - 2ου βαθμού κολποκοιλιακός αποκλεισμός Mobitz I
  - 2ου βαθμού κολποκοιλιακός αποκλεισμός Mobitz II
  - 3ου βαθμού κολποκοιλιακός αποκλεισμός
  - Κολποκοιλιακός διαχωρισμός
  - Διαταραχές ενδοκοιλιακής αγωγής
  - Διατατική μυοκαρδιοπάθεια
  - Υπετροφική μυοκαρδιοπάθεια
  - Περικαρδίτιδα
  - Ενδοκαρδίτιδα
  - Καρδιακή ανεπάρκεια
  - Οξύ πνευμονικό οίδημα

  Ανεπιθύμητες Ενέργειες

  - β αναστολείς
  - διουρητικά
  - αναστολείς μετατρεπτικού ενζύμου αγγειοτενσίνης (ΑΜΕΑ)
  - αποκλειστές διαύλων ασβεστίου
  - αμιωδαρόνη
  - στατίνες
  - κορτικοστεροειδή
  - μεθοτρεξάτη
  - χλωροκίνη
  - αμφοτερικίνη Β
  - αντιδιαβητικά
  - β2 διεγέρτες
  - κυκλοφωσφαμίδη
  - αζαθειοπρίνη
  - διφωσφονικά
  - ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη)
  - αντιφυματικά
  - αμινογλυκοσίδες
  - κολχικίνη
  - ηπαρίνη
  - κουμαρινικά αντιπηκτικά

  Λοιπά

  - Υπερνατριαιμία
  - Υπονατριαιμία
  - Υπερκαλιαιμία
  - Υποκαλιαιμία
  - Υπερασβεστιαιμία
  - Υπασβεστιαιμία
  - Υπερμαγνησαιμία
  - Υπομαγνησαιμία
  - Αναφυλακτικές αντιδράσεις
  - Πυρετός επί ουδετεροπενίας
  - Σηψαιμία
  - Ουρική αρθρίτιδα
  - Οστεοπόρωση
 10. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Nikitas.s in Βιβλίο για ΗΚΓ   
  Προσωπικά με κάλυψε πολύ καλύτερα το ΗΚΓ στην κλινική πράξη του αειμνήστου καθηγητή Παπαζάχου.
 11. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from iceman in Α' Παιδιατρική Κλινική, Αγία Σοφία (Καθηγήτρια κα. Κανακά)   
  Επειδή έχει ζητηθεί από πολλά παιδιά στο forum το σύγγραμμα Παιδιατρικής του αειμνήστου καθηγητή Ν. Ματσανιώτη, μπορείτε να το κατεβάσετε σκαναρισμένο σε μορφή pdf (Επίτομη Παιδιατρική - φοιτητική έκδοση):
  Παιδιατρική - Ματσανιώτης
 12. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from bbj in Παθολογική Ανατομική ΙΙ   
  Την προφορική εξέταση των επί πτυχίω φοιτητών συνήθως αναλαμβάνει ο κ. Λάζαρης. Η εξέταση γίνεται πάνω σε εικόνες που προβάλλονται με προτζέκτορα. Συνήθως παρουσιάζεται μία μακροσκοπική εικόνα που έχει κάποια παθολογία και στην συνέχεια βλέπουμε την ιστολογική εικόνα και ζητείται ο εντοπισμός την βλάβης, τα χαρακτηριστικά της και η πιθανή διάγνωση. Πρώτα παρουσιάζονται περιστατικά που αφορούν την Παθολογική Ανατομική Ι και στην συνέχεια την Παθολογική Ανατομική ΙΙ. Τα άτομα που εξετάζονται και στα δύο μαθήματα προφανώς ερωτώνται πρώτα στην Ι και αφού ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των φοιτητών που εξετάζονται στην Ι, μετά ερωτώνται και στην ΙΙ. Οι εικόνες καλύπτουν όλο το φάσμα της Παθολογικής Ανατομικής, στα περισσότερα συστήματα. Ο κ. Λάζαρης δημιουργεί πολύ καλό κλίμα και καταφέρνει να διώξει το άγχος της εξέτασης. Η αγάπη του για τους φοιτητές είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει. Ό,τι και να πω γι' αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Ακόμη και η εξέταση παίρνει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σίγουρα μετά από αυτή βγαίνεις έχοντας κατανοήσει καλύτερα τις ιστολογικές αλλοιώσεις που υφίστανται σε παθολογικό υπόστρωμα.

  Καλή επιτυχία σε όσες και όσους το δώσουν στην συνέχεια.
 13. Like
 14. Like
 15. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from giannisvl35 in Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική   
  Την Παρσσκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 15.00 στο Αμφιθέατρο ΝΑΒΟ, στη διάρκεια του μαθήματος θα γίνει ομιλία (παρουσίαση ασθενή με καρκίνο) από τους φοιτητές κ. Αγγέλου Δημήτρη και κα Κατσούλη Όλγα.
  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.


  Ο Υπεύθυνος του μαθήματος
  Ε. ΒΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ
  Καθηγητής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
 16. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Myriam in Παθολογική Ανατομική Ι   
  Την προφορική εξέταση των επί πτυχίω φοιτητών συνήθως αναλαμβάνει ο κ. Λάζαρης. Η εξέταση γίνεται πάνω σε εικόνες που προβάλλονται με προτζέκτορα. Συνήθως παρουσιάζεται μία μακροσκοπική εικόνα που έχει κάποια παθολογία και στην συνέχεια βλέπουμε την ιστολογική εικόνα και ζητείται ο εντοπισμός την βλάβης, τα χαρακτηριστικά της και η πιθανή διάγνωση. Πρώτα παρουσιάζονται περιστατικά που αφορούν την Παθολογική Ανατομική Ι και στην συνέχεια την Παθολογική Ανατομική ΙΙ. Τα άτομα που εξετάζονται και στα δύο μαθήματα προφανώς ερωτώνται πρώτα στην Ι και αφού ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των φοιτητών που εξετάζονται στην Ι, μετά ερωτώνται και στην ΙΙ. Οι εικόνες καλύπτουν όλο το φάσμα της Παθολογικής Ανατομικής, στα περισσότερα συστήματα. Ο κ. Λάζαρης δημιουργεί πολύ καλό κλίμα και καταφέρνει να διώξει το άγχος της εξέτασης. Η αγάπη του για τους φοιτητές είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει. Ό,τι και να πω γι' αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Ακόμη και η εξέταση παίρνει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σίγουρα μετά από αυτή βγαίνεις έχοντας κατανοήσει καλύτερα τις ιστολογικές αλλοιώσεις που υφίστανται σε παθολογικό υπόστρωμα.

  Καλή επιτυχία σε όσες και όσους το δώσουν στην συνέχεια.
 17. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from alfa-xi in Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες   
  Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
   
  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  To «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» οργανώνει σχετική δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία προωθούνται προς αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  Σημεία συγκέντρωσης ειδών εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής (ΚΕΝΤΡΟ)
  Διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ιπποκράτους 33, (Σπουδαστήριο Εργατικού Δικαίου 6ς όροφος  και Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας Δικαίου 4ος όροφος)
  Υπεύθυνες: Αναστασία  Κιούση  Τηλ.210 3688360 και Ελένη Αμοιραλή  Τηλ.2103688392
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή  10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΓΟΥΔΗ)
  Διεύθυνση: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή, Τ.Κ. 11527, 1ος όροφος
  Υπεύθυνη: Τατιάνα Φασούλη Τηλ.  2107461431
  Συγκέντρωση ειδών από  Τρίτη έως και Πέμπτη 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 
  Υπεύθυνη: Κατερίνα Πασχαλίδου Τηλ .2107276535
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής ΕΕΦΑ (ΔΑΦΝΗ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΤΕΦΑ. Εθνικής  Αντιστάσεως 41, Δάφνη
  Υπεύθυνος: Νίκος Σταυρόπουλος Τηλ. 2107276075
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου (Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας) 8ος όροφος  αριθ, 829 ( Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία εντός του κτιρίου)
  Υπεύθυνη: Ράνια Καρυπίδου Τηλ. 2107277843
  Συγκέντρωση ειδών από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

   
  Συγκεντρώνονται τα ακόλουθα είδη: 

  Τρόφιμα
  •    Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
  •    Γάλα σε σκόνη
  •    Γάλα μακράς διαρκείας
  •    Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (μεγάλες συσκευασίες)
  •    Τσάι (απλό)
  •    Χυμοί (ατομικοί)
  •    Κρουασάν
  •    Μπισκότα
  •    Ζάχαρη (μερίδες)
  •    Κονσέρβες (όχι χοιρινό)
  •    Μαρμελάδες (ατομικές)
  •    Φρυγανιές
  •    ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

  Είδη διαβίωσης 
  •    Υπνόσακοι
  •    Μάρσιπους για μωρά
  •    Σακίδια πλάτης
  •    Αδιάβροχα για παιδιά 
  •    Αδιάβροχα για ενήλικες
  •    Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
  •    Σακούλες απορριμμάτων  (μεγάλες ανθεκτικές)

  Είδη προσωπικής  φροντίδας και υγιεινής
  •    Μωρομάντηλα
  •    Χαρτομάντηλα
  •    Χαρτί υγείας
  •    Πάνες για μωρά (κυρίως Νο. 2, 3,4 ) 
  •    Ξυραφάκια
  •    Σερβιέτες
  •    Οδοντόβουρτσες
  •    Οδοντόκρεμες
  •    Σαμπουάν
  •    Αφρόλουτρα
  •    Σαπούνι πλάκα
  •    Μπιμπερό
  •    Πιπίλες
  •    Χαρτοπετσέτες 
  •    Πλαστικά πιάτα & ποτήρια
  •    Αλουμινένια σκαφάκια φαγητού
  •    Πλαστικά μαχαιροπίρουνα

  Φάρμακα 
  •    Αντιβιώσεις Παιδικές (Augmentin, Claripen)
  •    Αντιβιώσεις Ενηλίκων (Αugmentin 625mg,  Zinadol 500mg,  Cllarici,  claripen 500mg)
  •    Ινσουλίνη Μακράς  δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες Lantus ή Levemir
  •    Ινσουλίνη Μέσης Novomix5 κουτιά Χ 5 φύσιγγες
  •    Ινσουλίνη Ταχείας δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες 
  •    Actrapid υποδόρια και  ενδοφλέβια 
  •    Novorapid
  •    Tobrex 
  •    Aerolin
  •    Otrivin
  •    Αντιδιαρροϊκά σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες
  •    Γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων
  •    Σπασμολυτικά ενηλίκων
  •    Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες
  •    Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
  •    Αντιφλεγμονώδη χάπια
  •    Αντισηπτικά χεριών
  •    Kαραμέλες για το λαιμό
  •    Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων-κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
  •    Voltaren κρέμα
  •    Βιταμίνες
  •    Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
  •    Φυσικά δάκρυα
  •    Γλωσσοπίεστρα
  •    Σύριγγες 10ml
  •    Αυτοκόλλητα ράμματα 
  •    Γάντια
  •    Αλοιφή για αιμορροΐδες
  •    Soldesanil
  •    Fucidin γάζες
  •    Αλοιφή συγκάματος

  Ακόμα, συγκεντρώνονται παιχνίδια σε καλή κατάσταση και είδη ζωγραφικής για παιδιά.

  Ενημερώνουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη και για φορητό απινιδωτή (αυτόματο).


  ...............................
  Συντονισμός  δράσης: Βασιλική Στρακαντούνα 
  (Μέλος του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης 
  του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες») 
  Τηλ. 210 3688414 και 2103688355 
 18. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from joie in Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες   
  Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
   
  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  To «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» οργανώνει σχετική δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία προωθούνται προς αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  Σημεία συγκέντρωσης ειδών εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής (ΚΕΝΤΡΟ)
  Διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ιπποκράτους 33, (Σπουδαστήριο Εργατικού Δικαίου 6ς όροφος  και Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας Δικαίου 4ος όροφος)
  Υπεύθυνες: Αναστασία  Κιούση  Τηλ.210 3688360 και Ελένη Αμοιραλή  Τηλ.2103688392
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή  10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΓΟΥΔΗ)
  Διεύθυνση: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή, Τ.Κ. 11527, 1ος όροφος
  Υπεύθυνη: Τατιάνα Φασούλη Τηλ.  2107461431
  Συγκέντρωση ειδών από  Τρίτη έως και Πέμπτη 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 
  Υπεύθυνη: Κατερίνα Πασχαλίδου Τηλ .2107276535
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής ΕΕΦΑ (ΔΑΦΝΗ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΤΕΦΑ. Εθνικής  Αντιστάσεως 41, Δάφνη
  Υπεύθυνος: Νίκος Σταυρόπουλος Τηλ. 2107276075
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου (Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας) 8ος όροφος  αριθ, 829 ( Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία εντός του κτιρίου)
  Υπεύθυνη: Ράνια Καρυπίδου Τηλ. 2107277843
  Συγκέντρωση ειδών από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

   
  Συγκεντρώνονται τα ακόλουθα είδη: 

  Τρόφιμα
  •    Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
  •    Γάλα σε σκόνη
  •    Γάλα μακράς διαρκείας
  •    Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (μεγάλες συσκευασίες)
  •    Τσάι (απλό)
  •    Χυμοί (ατομικοί)
  •    Κρουασάν
  •    Μπισκότα
  •    Ζάχαρη (μερίδες)
  •    Κονσέρβες (όχι χοιρινό)
  •    Μαρμελάδες (ατομικές)
  •    Φρυγανιές
  •    ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

  Είδη διαβίωσης 
  •    Υπνόσακοι
  •    Μάρσιπους για μωρά
  •    Σακίδια πλάτης
  •    Αδιάβροχα για παιδιά 
  •    Αδιάβροχα για ενήλικες
  •    Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
  •    Σακούλες απορριμμάτων  (μεγάλες ανθεκτικές)

  Είδη προσωπικής  φροντίδας και υγιεινής
  •    Μωρομάντηλα
  •    Χαρτομάντηλα
  •    Χαρτί υγείας
  •    Πάνες για μωρά (κυρίως Νο. 2, 3,4 ) 
  •    Ξυραφάκια
  •    Σερβιέτες
  •    Οδοντόβουρτσες
  •    Οδοντόκρεμες
  •    Σαμπουάν
  •    Αφρόλουτρα
  •    Σαπούνι πλάκα
  •    Μπιμπερό
  •    Πιπίλες
  •    Χαρτοπετσέτες 
  •    Πλαστικά πιάτα & ποτήρια
  •    Αλουμινένια σκαφάκια φαγητού
  •    Πλαστικά μαχαιροπίρουνα

  Φάρμακα 
  •    Αντιβιώσεις Παιδικές (Augmentin, Claripen)
  •    Αντιβιώσεις Ενηλίκων (Αugmentin 625mg,  Zinadol 500mg,  Cllarici,  claripen 500mg)
  •    Ινσουλίνη Μακράς  δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες Lantus ή Levemir
  •    Ινσουλίνη Μέσης Novomix5 κουτιά Χ 5 φύσιγγες
  •    Ινσουλίνη Ταχείας δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες 
  •    Actrapid υποδόρια και  ενδοφλέβια 
  •    Novorapid
  •    Tobrex 
  •    Aerolin
  •    Otrivin
  •    Αντιδιαρροϊκά σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες
  •    Γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων
  •    Σπασμολυτικά ενηλίκων
  •    Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες
  •    Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
  •    Αντιφλεγμονώδη χάπια
  •    Αντισηπτικά χεριών
  •    Kαραμέλες για το λαιμό
  •    Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων-κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
  •    Voltaren κρέμα
  •    Βιταμίνες
  •    Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
  •    Φυσικά δάκρυα
  •    Γλωσσοπίεστρα
  •    Σύριγγες 10ml
  •    Αυτοκόλλητα ράμματα 
  •    Γάντια
  •    Αλοιφή για αιμορροΐδες
  •    Soldesanil
  •    Fucidin γάζες
  •    Αλοιφή συγκάματος

  Ακόμα, συγκεντρώνονται παιχνίδια σε καλή κατάσταση και είδη ζωγραφικής για παιδιά.

  Ενημερώνουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη και για φορητό απινιδωτή (αυτόματο).


  ...............................
  Συντονισμός  δράσης: Βασιλική Στρακαντούνα 
  (Μέλος του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης 
  του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες») 
  Τηλ. 210 3688414 και 2103688355 
 19. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from οισοφαγος_barrett in Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες   
  Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
   
  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  To «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» οργανώνει σχετική δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία προωθούνται προς αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  Σημεία συγκέντρωσης ειδών εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής (ΚΕΝΤΡΟ)
  Διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ιπποκράτους 33, (Σπουδαστήριο Εργατικού Δικαίου 6ς όροφος  και Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας Δικαίου 4ος όροφος)
  Υπεύθυνες: Αναστασία  Κιούση  Τηλ.210 3688360 και Ελένη Αμοιραλή  Τηλ.2103688392
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή  10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΓΟΥΔΗ)
  Διεύθυνση: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή, Τ.Κ. 11527, 1ος όροφος
  Υπεύθυνη: Τατιάνα Φασούλη Τηλ.  2107461431
  Συγκέντρωση ειδών από  Τρίτη έως και Πέμπτη 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 
  Υπεύθυνη: Κατερίνα Πασχαλίδου Τηλ .2107276535
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής ΕΕΦΑ (ΔΑΦΝΗ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΤΕΦΑ. Εθνικής  Αντιστάσεως 41, Δάφνη
  Υπεύθυνος: Νίκος Σταυρόπουλος Τηλ. 2107276075
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου (Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας) 8ος όροφος  αριθ, 829 ( Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία εντός του κτιρίου)
  Υπεύθυνη: Ράνια Καρυπίδου Τηλ. 2107277843
  Συγκέντρωση ειδών από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

   
  Συγκεντρώνονται τα ακόλουθα είδη: 

  Τρόφιμα
  •    Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
  •    Γάλα σε σκόνη
  •    Γάλα μακράς διαρκείας
  •    Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (μεγάλες συσκευασίες)
  •    Τσάι (απλό)
  •    Χυμοί (ατομικοί)
  •    Κρουασάν
  •    Μπισκότα
  •    Ζάχαρη (μερίδες)
  •    Κονσέρβες (όχι χοιρινό)
  •    Μαρμελάδες (ατομικές)
  •    Φρυγανιές
  •    ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

  Είδη διαβίωσης 
  •    Υπνόσακοι
  •    Μάρσιπους για μωρά
  •    Σακίδια πλάτης
  •    Αδιάβροχα για παιδιά 
  •    Αδιάβροχα για ενήλικες
  •    Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
  •    Σακούλες απορριμμάτων  (μεγάλες ανθεκτικές)

  Είδη προσωπικής  φροντίδας και υγιεινής
  •    Μωρομάντηλα
  •    Χαρτομάντηλα
  •    Χαρτί υγείας
  •    Πάνες για μωρά (κυρίως Νο. 2, 3,4 ) 
  •    Ξυραφάκια
  •    Σερβιέτες
  •    Οδοντόβουρτσες
  •    Οδοντόκρεμες
  •    Σαμπουάν
  •    Αφρόλουτρα
  •    Σαπούνι πλάκα
  •    Μπιμπερό
  •    Πιπίλες
  •    Χαρτοπετσέτες 
  •    Πλαστικά πιάτα & ποτήρια
  •    Αλουμινένια σκαφάκια φαγητού
  •    Πλαστικά μαχαιροπίρουνα

  Φάρμακα 
  •    Αντιβιώσεις Παιδικές (Augmentin, Claripen)
  •    Αντιβιώσεις Ενηλίκων (Αugmentin 625mg,  Zinadol 500mg,  Cllarici,  claripen 500mg)
  •    Ινσουλίνη Μακράς  δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες Lantus ή Levemir
  •    Ινσουλίνη Μέσης Novomix5 κουτιά Χ 5 φύσιγγες
  •    Ινσουλίνη Ταχείας δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες 
  •    Actrapid υποδόρια και  ενδοφλέβια 
  •    Novorapid
  •    Tobrex 
  •    Aerolin
  •    Otrivin
  •    Αντιδιαρροϊκά σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες
  •    Γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων
  •    Σπασμολυτικά ενηλίκων
  •    Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες
  •    Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
  •    Αντιφλεγμονώδη χάπια
  •    Αντισηπτικά χεριών
  •    Kαραμέλες για το λαιμό
  •    Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων-κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
  •    Voltaren κρέμα
  •    Βιταμίνες
  •    Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
  •    Φυσικά δάκρυα
  •    Γλωσσοπίεστρα
  •    Σύριγγες 10ml
  •    Αυτοκόλλητα ράμματα 
  •    Γάντια
  •    Αλοιφή για αιμορροΐδες
  •    Soldesanil
  •    Fucidin γάζες
  •    Αλοιφή συγκάματος

  Ακόμα, συγκεντρώνονται παιχνίδια σε καλή κατάσταση και είδη ζωγραφικής για παιδιά.

  Ενημερώνουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη και για φορητό απινιδωτή (αυτόματο).


  ...............................
  Συντονισμός  δράσης: Βασιλική Στρακαντούνα 
  (Μέλος του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης 
  του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες») 
  Τηλ. 210 3688414 και 2103688355 
 20. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Comfortably Numb in Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες   
  Συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
   
  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  To «Παρατηρητήριο-Δίκτυο Αλληλεγγύης του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» οργανώνει σχετική δράση συγκέντρωσης φαρμακευτικού υλικού, καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία προωθούνται προς αντίστοιχους χώρους φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. 

  Διάρκεια Δράσης: Από Δευτέρα 7/3/2016 έως Παρασκευή 18/3/2016
   
  Σημεία συγκέντρωσης ειδών εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

  Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής (ΚΕΝΤΡΟ)
  Διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ιπποκράτους 33, (Σπουδαστήριο Εργατικού Δικαίου 6ς όροφος  και Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας Δικαίου 4ος όροφος)
  Υπεύθυνες: Αναστασία  Κιούση  Τηλ.210 3688360 και Ελένη Αμοιραλή  Τηλ.2103688392
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή  10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΓΟΥΔΗ)
  Διεύθυνση: ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  Μικράς Ασίας και Δήλου 1, Γουδή, Τ.Κ. 11527, 1ος όροφος
  Υπεύθυνη: Τατιάνα Φασούλη Τηλ.  2107461431
  Συγκέντρωση ειδών από  Τρίτη έως και Πέμπτη 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, 
  Υπεύθυνη: Κατερίνα Πασχαλίδου Τηλ .2107276535
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

  Βιβλιοθήκη της Σχολής ΕΕΦΑ (ΔΑΦΝΗ)
  Διεύθυνση: ΣΧΟΛΗ ΤΕΦΑ. Εθνικής  Αντιστάσεως 41, Δάφνη
  Υπεύθυνος: Νίκος Σταυρόπουλος Τηλ. 2107276075
  Συγκέντρωση ειδών από  Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00

  Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής (ΖΩΓΡΑΦΟΥ)
  Διεύθυνση: ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου (Σπουδαστήριο Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας) 8ος όροφος  αριθ, 829 ( Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα σημεία εντός του κτιρίου)
  Υπεύθυνη: Ράνια Καρυπίδου Τηλ. 2107277843
  Συγκέντρωση ειδών από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-15.00

   
  Συγκεντρώνονται τα ακόλουθα είδη: 

  Τρόφιμα
  •    Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
  •    Γάλα σε σκόνη
  •    Γάλα μακράς διαρκείας
  •    Βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (μεγάλες συσκευασίες)
  •    Τσάι (απλό)
  •    Χυμοί (ατομικοί)
  •    Κρουασάν
  •    Μπισκότα
  •    Ζάχαρη (μερίδες)
  •    Κονσέρβες (όχι χοιρινό)
  •    Μαρμελάδες (ατομικές)
  •    Φρυγανιές
  •    ΟΧΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

  Είδη διαβίωσης 
  •    Υπνόσακοι
  •    Μάρσιπους για μωρά
  •    Σακίδια πλάτης
  •    Αδιάβροχα για παιδιά 
  •    Αδιάβροχα για ενήλικες
  •    Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης
  •    Σακούλες απορριμμάτων  (μεγάλες ανθεκτικές)

  Είδη προσωπικής  φροντίδας και υγιεινής
  •    Μωρομάντηλα
  •    Χαρτομάντηλα
  •    Χαρτί υγείας
  •    Πάνες για μωρά (κυρίως Νο. 2, 3,4 ) 
  •    Ξυραφάκια
  •    Σερβιέτες
  •    Οδοντόβουρτσες
  •    Οδοντόκρεμες
  •    Σαμπουάν
  •    Αφρόλουτρα
  •    Σαπούνι πλάκα
  •    Μπιμπερό
  •    Πιπίλες
  •    Χαρτοπετσέτες 
  •    Πλαστικά πιάτα & ποτήρια
  •    Αλουμινένια σκαφάκια φαγητού
  •    Πλαστικά μαχαιροπίρουνα

  Φάρμακα 
  •    Αντιβιώσεις Παιδικές (Augmentin, Claripen)
  •    Αντιβιώσεις Ενηλίκων (Αugmentin 625mg,  Zinadol 500mg,  Cllarici,  claripen 500mg)
  •    Ινσουλίνη Μακράς  δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες Lantus ή Levemir
  •    Ινσουλίνη Μέσης Novomix5 κουτιά Χ 5 φύσιγγες
  •    Ινσουλίνη Ταχείας δράσης 10 κουτιά Χ 5 φύσιγγες 
  •    Actrapid υποδόρια και  ενδοφλέβια 
  •    Novorapid
  •    Tobrex 
  •    Aerolin
  •    Otrivin
  •    Αντιδιαρροϊκά σιρόπια για παιδιά-ενηλίκες
  •    Γαστροπροστασία, χάπια ενηλίκων
  •    Σπασμολυτικά ενηλίκων
  •    Αντιεμετικά, σιρόπια -ταμπλέτες
  •    Ουρολοιμώξεις ταμπλέτες
  •    Αντιφλεγμονώδη χάπια
  •    Αντισηπτικά χεριών
  •    Kαραμέλες για το λαιμό
  •    Κορτιζονούχες κρέμες ενηλίκων-κρέμες για βρεφικό εξάνθημα
  •    Voltaren κρέμα
  •    Βιταμίνες
  •    Φυσιολογικός ορός σε Αμπούλες
  •    Φυσικά δάκρυα
  •    Γλωσσοπίεστρα
  •    Σύριγγες 10ml
  •    Αυτοκόλλητα ράμματα 
  •    Γάντια
  •    Αλοιφή για αιμορροΐδες
  •    Soldesanil
  •    Fucidin γάζες
  •    Αλοιφή συγκάματος

  Ακόμα, συγκεντρώνονται παιχνίδια σε καλή κατάσταση και είδη ζωγραφικής για παιδιά.

  Ενημερώνουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη και για φορητό απινιδωτή (αυτόματο).


  ...............................
  Συντονισμός  δράσης: Βασιλική Στρακαντούνα 
  (Μέλος του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου Αλληλεγγύης 
  του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες») 
  Τηλ. 210 3688414 και 2103688355 
 21. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Myriam in Ενημέρωση για Συνελεύσεις, Αποφάσεις & Κινητοποιήσεις ΣΦΙΑ   
  Εργατικό ατύχημα στο εργαστήριο ανατομίας του ΕΚΠΑ
  Με ελαφρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματά υπάλληλος του Εργαστηρίου Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία ταρίχευσης πτώματος.
   
  Ο ταριχευτής υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα από τοξικά υλικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από συναδέλφους του, ενώ σήμερα τον επισκέφτηκε ο διευθυντής του εργαστηρίου και καθηγητής Ανατομίας Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ενημερώσει την πρυτανεία του ιδρύματος για το περιστατικό, ενώ έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος. Σημείωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από το 2010 να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
   
  Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του ΕΚΠΑ επιρρίπτει ευθύνες στη διεύθυνση του εργαστηρίου, την οποία κατηγορεί ότι αντικατέστησε βασικά εργαλεία ταρίχευσης με έναν ψεκαστήρα αμφιβόλου ποιότητας και αυτό παρά τις ενστάσεις του υπαλλήλου, ο οποίος έχει προϋπηρεσία 12 ετών στο εργαστήριο.
   
  Το ατύχημα σημειώθηκε όταν πετάχτηκαν από το μηχάνημα ψεκασμού τοξικά καυστικά υγρά (φαινόλη και φορμόλη). Στην ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται επίσης λόγος για "τραγικές έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο ταριχευτήριο του ΕΚΠΑ" και ότι "ενώ έγινε ανακαίνιση σε όλο το Εργαστήριο Ανατομίας (στα γραφεία των καθηγητών και αλλού), ο συγκεκριμένος χώρος παρέμεινε στην οικτρή κατάσταση που ήταν".
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 22. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Comfortably Numb in Α' Δερματολογική κλινική, Συγγρός   
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


  Οι κανονικές επαναληπτικές εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2014 στο μάθημα της Δερματολογίας –Αφροδισιολογίας θα διεξαχθούν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ» και ώρα 10:00 π.μ.
  Η δήλωση για την συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική.  Εκ της Γραμματείας
 23. Like
  Anakin Skywalker got a reaction from Comfortably Numb in Β Καρδιολογική Κλινική, Αττικό   
  ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Β΄ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2105832352
 24. Like
 25. Like
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.