Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Όλες οι δημοσιεύσεις από kopritis

 1. Επανερχόμενος θα πω ότι όντως συνηθίζεται όποιος κάνει rotation να κάνει και ΚΑΠΟΙΕΣ εφημερίες στην Κλινική απ την οποία προέρχεται (αν μένουν ακάλυπτες παρά το πλαφονάρισμα των υπόλοιπων), αλλα ΟΧΙ όλες καθώς στην Κλινική που πλέον ασκείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΙ να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημέρευσης (όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Κλινικής, ήτοι Εξωτερικά Ιατρεία, χειρουργεία κτλ) γιατι η βεβαίωση που χορηγείται στο τέλος γράφει ακριβώς αυτό. Κατά τα υπόλοιπα, η εφημερία πότε αρχίζει και οφείλεις να παρουσιαστείς να αναλάβεις ; Στις 15:00 ;
 2. Βεβαίως και ισχύει, γνωρίζω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις νοσηλευτών που κατέχουν τώρα θέσεις Επιμ.Β σε περιζήτητη ειδικότητα που έχουν βιογραφικό γτπ (απολύτως τπτ!) και μπόρεσαν με αυτό τον τρόπο να μονιμοποιηθούν ! Αυτοί και για λόγους υγείας είναι οι διορισμοί των τελευταίων ετών. Ελλαδάρα
 3. Δεν υπάρχει αυτό που λες ως "ισορροπία", Γνωρίζω γιατρίνα, πρώην νοσηλεύτρια που τελείωσε, έχει οικογένεια/παιδιά στα 50. Πόσο εργασιακό βίο έχει μπροστά της ; Έχει σημασία και η ηλικία. Επίσης κάποιες που έχουν κάνει 2η Σχολή και στα 40 ψάχνουν απεγνωσμένα να παντρευτούν, αλλά απλά ψάχνουν. Εν ολίγοις, το θέλεις τόσο πολύ να γίνεις γιατρέσσα σε βαθμό που δεν σε ενοχλεί να μην κάνεις οικογένεια ; Alles gut, προχώρα. Αν όμως δεν ειναι έτσι (αυτό δείχνει αυτά που γράφεις για "ισορροπία" κτλ.) ξανασκέψου το. Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατρίνα, ειδικά όσες έχουν βγάλει άλλες Σχολές πριν, που να έχει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Ανύπαντρες, χωρισμένες κτλ. Νταξ έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα με τις σχέσεις σήμερα, γίνονται ακόμα δυσκολότερα όταν τα 20 καλύτερα χρόνια της ζωής σου θα τα αφιερώσεις σε σπουδές, ειδικότητα κτλ. Μια χαρά στα λένε τα παιδιά.
 4. Μην παίρνει αποφάσεις ενω θερμώ. Γενικά η εργασία στο ΕΣΥ ειναι γαλέρα, συχνά και για ειδικούς. Ας κοιτάξει τι της αρέσει και μόνο, μιας κι αυτό θα κάνει τα επόμενα 35 χρόνια. Η ΓΙ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή στην Ελλάδα δυστυχώς, θεωρείσαι σαν ένα είδος παλιού αγροτικού. Δερματολογία αν μπορεί να αντέξει την αναμονή (αν κι αυτή την εποχή με το COVIDονομοσχέδιο μπορει να ξεκινήσει άμεσα ειδικότητα και να "γράψει" κάποιους μήνες)
 5. Αν μόνος σου δεν αιτήθηκες κανονική άδεια (μιλάμε για κανονική περίοδο και όχι τώρα που υπάρχει αναστολή), δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν όμως αιτείσαι κι την απορρίπτει ο διευθυντής σου, πρέπει να αποδείξει που βασίζει αυτή του την άρνηση, ειδικά όταν μιλάμε για έναν κακοήθη άνθρωπο που το κάνει απλά γιατί έτσι θέλει (και θεωρεί ότι θα περάσει χωρίς επιπτώσεις για εκείνον). Επίσης δεν μιλάμε για Μονάδα COVID που αυτή την εποχή τρέχουν και δεν φτάνουν. @kerbit_88 Το γερμανικό σύστημα είναι απ' τα πλέον γενναιόδωρα στο θέμα αυτό, και πραγματικά το ζηλεύω !
 6. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει τώρα όπου την τελευταία 2ετία έχουμε κάπου 15 μήνες με αναστολή κανονικών αδειών σε ειδικεύομενους. Το Υπουργείο έχει βγάλει ένα διευκρινιστικό ΦΕΚ που αναφέρει ότι όσων η σύμβαση λήγει, δικαιούνται κατ΄εξαίρεση χορήγηση της κανονικής τους άδειας πριν την λήξη της σύμβασης. Έχοντας πχ μαζέψει 10 μέρες απ το 20 και 22 απ το 2021 όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τι κάνει κάποιος, την ζητάει ολόκληρη ή σπαστά ; Όπως και να έχει, δεν απεμπολείται και στην ανάγκη θα υπάρξουν νομικές ενέργειες.
 7. Το πρώτο που αναφέρεις ειναι γιατί οι γιατροί είναι τρομερά μονόχνωτοι άνθρωποι, συνήθως έχουν φίλους άλλους γιατρούς. Οπότε ΜΟΝΟ την Ιατρική γνωρίζουν. Πως να προτείνουν κάποια καλύτερη καριέρα στα παιδιά τους ; Και, ναι, υπάρχουν κλάδοι που την προσφέρουν και συν τις άλλοις είναι σε καλύτερο περιβάλλον (και όχι όλη μέρα ανάμεσα σε ούρα, αίματα και σκ@τά) Αν δεν τρεφεις ψευδαισθήσεις και γουστάρεις την Ιατρική, σου προσφέρεται ένας καλός μισθουλάκος (πιο αξιοπρεπής στην Ευρώπη) Ούτε εκατομμυριούχος θα γίνεις, ούτε θα ζήσεις καμμία ζωή σε καλή ηλικία. Διαφορετικά η "αίγλη", τα "γιατρέ μου" (και να σε διατρέχει... ρίγος) ξεφουσκώνουν πολύ γρήγορα παιδιά. Ειδικά οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο ντεζαβαντάζ την τεκνοποίηση, ο άνδρας και στα 45- 50 μπορεί να βρει μια κακομοίρα μικροαστή, μέτρια εμφανισιακά, που θα την "ανεβάσει κοινωνικά" ο γαμός με έναν γιατρό. Τα βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας.
 8. Αν σε ενδιαφέρει η οικογένεια, κάν το, αν πας απλά για τον τίτλο, άστο καλύτερα, σύντομα θα ξεφουσκώσει αυτό, θα κουραστείς. Όπως είπε κι ένας στρατιωτικός ΝΡΧ "ο τίτλος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς". Αλλάζει αν εισαι αποφασισμένη για έξω, αλλά και αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
 9. Εγώ πρόλαβα τον 1 μήνα εκπαίδευσης, ήταν ανέκδοτο. 3μηνο και πάλι δεν νομίζω δεν φτάνει. Θα θυμίσω ότι οι στρατιωτικοί, μετά την αποφοίτηση απ την ΣΣΑΣ κάνουν 1 χρόνο στο 401 περνώντας από διάφορες Κλινικές και βασικά στο ΤΕΠ. Λάντζα, λάντζα, λάντζα, αλλά στον χρόνο παιρνουν μια μυρωδιά. Και μετά δεν τους ρίχνουν σε ένα νησάκι ή σε ένα βουνό, αλλά στο ΣΤΕΠ όπου υπάρχει πάντα ειδικός. Αν νομίζεις ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε απόφοιτος Ιατρικής να πάει έτσι απλά να ασκήσει την Ιατρική π.χ στον Άη Στράτη ή στους Λειψούς (τυχαία παραδείγματα) με 1-3 μήνες εκπαίδευση σε ένα νοσοκομείο, τι να σου πω, διαφωνώ και λυπάμαι τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών που συχνά πεθαίνουν αναίτια, γιατί απλά πάσχει το σύστημα (+των διακομιδών). Απλά σε αυτές τις περιοχές έχουν αναπτύξει μια "φαταλιστική" διάθεση και δεν τα πολυψάχνουν. Βέβαια και με 1 χρόνο δεν μπορείς να σταθείς κάπου όντας ο μοναδικός ιατρός, αλλά αν στον χρόνο κάνεις κάποια σεμινάρια επειγόντων, σίγουρα είναι πολυ καλύτερα απ το τωρινό σύστημα. Την εξασφάλιση αεραγωγού την ανέφερα γιατί το άτομο που πήγε, όντας φαντάρος και έχοντας την κλασσική νοοτροπία (μην χάνουμε χρόνο, ας κάνουμε μαζί φανταρικό και αγροτικό) ήταν εντελώς άσχετος και του έσκασε ατύχημα με πολυτραυματίες κι τα χάσε, δεν ήξερε ούτε τα βασικά. Υ.Γ Σίγουρα άλλη φάση οι στρατιωτικοί, τους περιμένει μετά το πέρας της ειδικότητας θέση ειδικού, γενικά δεν χάνουν χρόνια, απλά αναφέρω το σύστημα του Στρατού.
 10. Μακάρι γιατί η ελληνική επαρχία (αλλά και νοσοκομεία) έχει γεμίσει με απόφοιτους από Ιατρικές Σχολές Ουκρανίας και... Κεντρικής Ασίας ! Εκτός των κλασσικών περιπτώσεων δλδ Ελλήνων από Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, βλέπουμε και Ρώσους από τέτοια.. εξωτικά μέρη !
 11. Στα ΚΥ ΟΚ, στα άγονα που πάνε πολλά "στραβάδια" που λέγαμε στο ΠΝ ; Που του λες του άλλου εξασφάλιση αεραγωγού σε πολυτραυματία (πραγματικό γεγονός) και σε κοιτάει σαν χάνος ; Εκτός κι αν νομίζεις ότι πχ δεν υπάρχει διαφορά να πάει σε ένα νησάκι ένας άρτι αποφοιτήσας που δεν μπορεί να βάλει μια φλέβα απ΄ ότι ένας επί θητεία ΘΡΧ που θα κάνει θωρακοτομή (και δεν θα μπορεί με τα μέσα του ΠΙ), οπότε δεν γ@μείς. Κι όποιον πάρει ο Χάρος. Η απόσταση όμως ανάμεσα στις 2 καταστάσεις είναι χαώδης (με βάση την δική μου ταπεινή άποψη)
 12. Ειχα μια συζητηση με εναν junior resident αυτες τις ημέρες, δεν εννοούσε να καταλάβει, πιθανόν ούτε πολλοί εξ' υμών, ότι ο αγροτικός είναι αυτενεργών Ιατρός, ο ειδικεύομενος ΟΧΙ, να το θεσω πιο ωμά, "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟΣ" ειναι ο αγροτικός απ τον ειδικεύομενο που συμφωνα με την ελληνική νομοθεσία πρέπει να λειτουργεί κάτω απ την επίβλεψη ΠΑΝΤΑ ενός ειδικευμένου. Ναι, ο 25χρονος που δεν ξέρει την τύφλα του, δεν μπορεί να περάσει μια φλέβα κτλ Κάποιο πρόβλημα υπάρχει εδώ και αν δεν το βλέπετε, μάλλον το πρόβλημα ειναι μεγαλύτερο.
 13. Τι ΕΞΙ (6) ειδικότητας ρε φίλε ; Κάνε το κόπι-πάστε σωστά ! ΜΗΝΕΣ γράφει στο ΦΕΚ, ναι, καλά διαβάσατε, ΜΗΝΕΣ ! Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, απλά ρουσφέτι-απάντηση στις τραγικές ελλείψεις ειδικεύμενων αναισθησιολογων-εξειδικευμένων σε Επείγουσα χειρουργών και άλλων ειδικοτήτων. Την στιγμή που 6 μήνες ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο δεν λένε απολύτως τπτ, μπορεί να ειναι ένας φρέσκος απόφοιτος που δεν μπορεί να λάβει ούτε φλέβα !
 14. Όχι, δεν έχουν σύμβαση Δημοσίου Δικαίου.
 15. Προς το παρόν αυτό ίσχυσε για όσους ξεκίνησαν το 4μηνο του covid ΠΡΙΝ τις 31/03/2021, κάποιοι ήδη κάνουν περιζήτητες ειδικότητες με τεράστια αναμονή ως υπεράριθμοι αυτή την στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν θα βγει νέα ρύθμιση, προς το παρόν ανανεώνουν τις ήδη υπάρχουσες 4μηνες (πριν λίγες ημέρες τους ανανέωσαν μέχρι 31/12)
 16. Αυτό το "κάνω όποια ειδικότητα γουστάρω με μια δήλωση στην Περιφέρεια", ποτέ δεν το κατάλαβα στην Ελλάδα. Με αυτό το σύστημα, καταλήγουν να κάνουν περιζήτητες ειδικότητες γόνοι που θα τις έβλεπαν με το κυάλι στο εξωτερικό. Τι κάνουν μετά ; Μα κληρονομούν το Ιατρείο του μπαμπά. Το θέμα η κατεύθυνση των όποιων αλλαγών. Ούτε το σύστημα των στρατιωτικών ιατρών είναι ακριβώς αδιάβλητο (ρωτήστε τους ίδιους), ούτε προσανατολισμένο στις ανάγκες του στρατεύματος (ρωτήστε πχ πόσους πλαστικούς έχει ο Στρατός και πόσους πχ γενικούς ιατρούς ή ογκολόγους). Απλά ο Στρατός, ΕΧΕΙ κίνητρα να δώσει. Προ ολίγων ετών ο Στρατός δεν είχε αναισθησιολόγους και τους είπε: - αμετάθετο - τυχόν χρόνια μετεκπαίδευσης έξω μετράνε ως συντάξιμα Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Αυτά σε συνδυασμό με την πρόσβαση στο ιδιωτικό και σε συνδυασμό ότι κακό στρατιωτικό αναισθησιολόγο προσωπικά δεν έχω συναντήσει, έδωσε σε κάποιους την δυνατότητα να βγάζουν πολύ καλά χρήματα (γνωρίζω 45άρη με καινούρια X5...) Ο Στρατός ΜΠΟΡΕΙ να δώσει κίνητρα (με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Στρατός), η κ.Γκάγκα πως ακριβώς θα στρέψει τους νέους απόφοιτους προς αυτή την ειδικότητα ; Με το ζόρι ; Προσωπικά συμφωνώ ότι η ελεύθερη επιλογή ειδικότητας απλά με μια δήλωση, δημιουργεί στρεβλώσεις, και απ την στιγμή που το κράτος ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ιατρική εκπαίδευση, έχει προφανώς λόγο. Διαφορετικά, όποιος δεν γουστάρει το όποιο μελλοντικό, περισσότερο ορθολογικό σύστημα, τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία (έξω)
 17. Οι περισσότερες ειδικότητες έχουν 6μηνα rotations, όπου με την κατάλληλη τακτική κάποιος, μπορεί να "εξαφανιστεί" κάποιους μήνες και να κάτσει να διαβάσει. Εδώ είναι το πρόβλημα όμως. Οι περισσότεροι δεν το πράττουν, ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες, περιμένεις να πάρεις χειρουργεία προς το τέλος, με αποτέλεσμα να τα γράφουν "εικονικά", απ την μια χειρουργείς, απ την άλλην δεν μπορείς να περάσεις τις εξετάσεις με την λήξη της ειδικότητας. Καταλήγεις παρατασιακός και στο έλεος του κάθε διευθυντή του τομέα στον οποίοα θα καταλήξεις, με αποτέλεσμα να πηγαίνεις πίσω. Μέγα λάθος κατ εμέ. Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι οι εξετάσεις και ο τίτλος, και ας τελειώσεις ανεπαρκής χειρουργικά (που οι περισσότεροι στην Ελλάδα έτσι τελειώνουν)
 18. Το να σπουδάζεις κάτι από χόμπυ είναι ό,τι καλύτερο και κ@υλα για μένα. Δείχνει άτομο που επιθυμεί την γνώση για την γνώση, νέους ορίζοντες. Γνωρίζω ειδικό π/θ που τελείωσε πρόσφατα Θεολογία, προφανώς και δεν σκοπεύει να γίνει... ιερέας, αλλά αυτό γούσταρε,αυτό έκανε. Οπότε προχώρα αφού έχεις και την εναλλακτική του τωρινού σου επαγγέλματος, γιατί όπως σου έγραψαν και άλλοι, σταδιακά εξατμίζεται ο ρομαντισμός των ιατρών μετά από χρόνια στα νοσοκομεία. Είμαι κι εγώ σίγουρος ότι θα ακούσεις διάφορα, αλλά τα κόμπλεξ των ιατρών, πολλά!
 19. Ειμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψω κάποιον, αλλα το τρέχον επάγγελμα σου ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ; Είχα ειδικεύομενο... 55χρονών που αγχώνονταν για το τι θα κάνει μετά την ειδικότητα (η ειδικότητα του δεν μπορει να κρατήσει Ιατρείο) καθως δεν γούσταρε να πάει για επικουριλίκι στην επαρχία. Αν ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, προχώρα, κάνε την προσπάθειά σου, η ζωή είναι μικρή για να λες μετά δεν το προσπάθησα, αν ομως νομίζεις ότι θα βγάλεις λεφτά ή θα νιώσεις κάπως με το "γιατρέ", άστο, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί η οικογένειά σου.
 20. ΟΚ για παιδίατρο, ας υποθέσουμε ότι τώρα έχουν, γιατί δεν λέτε ότι πριν λίγα χρόνια το νοσοκομείο έμεινε ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ; Να το ξαναγράψω, ένα νησί με δεκάδες χιλιάδες κόσμο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ... Να σας πω τι μου είπε ένας κρδ που έκανε σε νησί ; Στα νησιά παίζεις τον κ...λο σου. Ας το κρατήσετε στο μυαλό σας. Ναι, ένας πρωτοδίκης, ξεκινάει στην Κω με 3,000€ και εσύ γιατρουδάκο, τράβα να παίξεις τον κ@λο σου με 2,000 (μαζί με εφημερίες). Καλά θα μου πείτε, υπάρχουν και χείροτερα, πάει ο άλλος να κάνει αγροτικό σε πλοίο με 1,300 ενώ πχ ο νεότερος αξκος Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Εμποροπλοιάρχων, μπορείτε να καταλάβετε επίπεδο...) ξεκινάει με 3,000€ !
 21. ΔΕΝ υπάρχει ειδικότητα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, εκτός της Γενικής Ιατρικής, που να προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ομιλώ για κάποιον που δεν έχει κληροδοτηθέν Ιατρείο/κονέ κτλ. Με μια επιφύλαξη καθως δεν γνωρίζω ΟΟΟΛΕΣ τις ειδικότητες, έχω μια γενικότερη γνώση (σε αντίθεση με τον μέσο 'Ελληνα ιατρό που ξέρει μόνο τα της ειδικότητάς του), ειδικά για τις χειρουργικές. Γενική Χειρουργική ; Αν δεν διοριστείς λόγω υγείας ως ΕπιΒ, τι σε περιμένει ; επικουριλίκι στην επαρχία ! Ή κατσε παρατασιακός για χρόνια ! Οπότε μιας και δεν έχεις καποιο background (αλλιώς δεν θα ρωτούσες εδώ), επέλεξε αυτή που γουστάρεις και ο Θεός βοηθός. Ετσι κι αλλιως σε καμμια 10ετία που θα βγεις εσύ στην αγορά εργασίας, μπορεί οι συνθήκες να έχουν αλλάξει.
 22. Παίζει και το άλλο φυσικά, έτσι θα μείνουν περισσότεροι ΑΙΩΝΙΟΙ ειδικεύομενοι οι οποίοι μια χαρά βολεύουν το σύστημα, όπως τώρα που θα βρείτε 40-50άρηδες ειδικεύομενους στα νοσοκομεία. Βγάζουν την λάντζα, δεν μιλάνε ("δεν σου ανανεώνω την σύμβαση"), εξέλιξη μηδέν, οι όροι εργασίας αλλάζουν κατα το δοκούν (δεν υπαρχουν πολλοί γιατροί, κάτσε ειδικεύομενε μέχρι τις 18:00 κάθε μερα, γνωρίζω περιπτώσεις). Έχουν και οικογένειες, οπότε που να ξεβολευτούν με εξωτερικό κτλ...
 23. Το ότι περίμενατε να δείτε φως μέσα απ την ΝΔούλα όταν στο Υπουργείο Υγείας ακόμα λύνουν και δένουν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την στιγμη κάνουν ειδικότητα ως υπεράριθμοι ΣΥΡΙΖόπουλα (με το COVIDοΦΕΚ), μήπως να το ξαναβλέπατε ; Κατα τα άλλα, αν είναι να το σοβαρέψουμε, μήπως να βάλουμε και ένα όριο χρονικής ισχύος του τίτλου οπως οι Αμερικανοί, δλδ στην 7ετία να πρέπει να κάνεις recertification την άδεια σου ως ειδικός, να δούμε αν θα γελάνε οι εμπνευστές αυτού του εκτρώματος και κάτι τύποι που έχουν να ανοίξουν βιβλίο 10-20 χρόνια (απ όταν έδωσαν για Ειδικότητα) ; Ε, τι λέτε ; Μήπως να το δούμε κι σε σχέση και με το αγγλόφωνο (επι χρήμασι) τμήμα που άνοιξε στην Ιατρική του ΑΠΘ ; Πως αξιολογείται η εκπαίδευση του ειδικεύομενου βάσει μόνο της θεωρητικής εξέτασης όπως πολύ σωστά γράφει ο από πάνω, όταν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος του αν δίνονται χειρουργεία ; Πως θα αξιολογηθούν άτομα που αντί να ήταν στα χειρουργεία 1,5 χρόνο τώρα, απασχολούνται σε COVID κέντρα ; Επιτρέπεται η υπερφόρτωση χειρουργικών Κλινικών με το COVIDοΦΕΚ και έχουν το θράσος και ομιλούν για αξιολόγηση ειδικεύομενων ;
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.