Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Όλες οι δημοσιεύσεις από kopritis

 1. Το να σπουδάζεις κάτι από χόμπυ είναι ό,τι καλύτερο και κ@υλα για μένα. Δείχνει άτομο που επιθυμεί την γνώση για την γνώση, νέους ορίζοντες. Γνωρίζω ειδικό π/θ που τελείωσε πρόσφατα Θεολογία, προφανώς και δεν σκοπεύει να γίνει... ιερέας, αλλά αυτό γούσταρε,αυτό έκανε. Οπότε προχώρα αφού έχεις και την εναλλακτική του τωρινού σου επαγγέλματος, γιατί όπως σου έγραψαν και άλλοι, σταδιακά εξατμίζεται ο ρομαντισμός των ιατρών μετά από χρόνια στα νοσοκομεία. Είμαι κι εγώ σίγουρος ότι θα ακούσεις διάφορα, αλλά τα κόμπλεξ των ιατρών, πολλά!
 2. Ειμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψω κάποιον, αλλα το τρέχον επάγγελμα σου ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ; Είχα ειδικεύομενο... 55χρονών που αγχώνονταν για το τι θα κάνει μετά την ειδικότητα (η ειδικότητα του δεν μπορει να κρατήσει Ιατρείο) καθως δεν γούσταρε να πάει για επικουριλίκι στην επαρχία. Αν ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, προχώρα, κάνε την προσπάθειά σου, η ζωή είναι μικρή για να λες μετά δεν το προσπάθησα, αν ομως νομίζεις ότι θα βγάλεις λεφτά ή θα νιώσεις κάπως με το "γιατρέ", άστο, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί η οικογένειά σου.
 3. ΟΚ για παιδίατρο, ας υποθέσουμε ότι τώρα έχουν, γιατί δεν λέτε ότι πριν λίγα χρόνια το νοσοκομείο έμεινε ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ; Να το ξαναγράψω, ένα νησί με δεκάδες χιλιάδες κόσμο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ... Να σας πω τι μου είπε ένας κρδ που έκανε σε νησί ; Στα νησιά παίζεις τον κ...λο σου. Ας το κρατήσετε στο μυαλό σας. Ναι, ένας πρωτοδίκης, ξεκινάει στην Κω με 3,000€ και εσύ γιατρουδάκο, τράβα να παίξεις τον κ@λο σου με 2,000 (μαζί με εφημερίες). Καλά θα μου πείτε, υπάρχουν και χείροτερα, πάει ο άλλος να κάνει αγροτικό σε πλοίο με 1,300 ενώ πχ ο νεότερος αξκος Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Εμποροπλοιάρχων, μπορείτε να καταλάβετε επίπεδο...) ξεκινάει με 3,000€ !
 4. ΔΕΝ υπάρχει ειδικότητα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, εκτός της Γενικής Ιατρικής, που να προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ομιλώ για κάποιον που δεν έχει κληροδοτηθέν Ιατρείο/κονέ κτλ. Με μια επιφύλαξη καθως δεν γνωρίζω ΟΟΟΛΕΣ τις ειδικότητες, έχω μια γενικότερη γνώση (σε αντίθεση με τον μέσο 'Ελληνα ιατρό που ξέρει μόνο τα της ειδικότητάς του), ειδικά για τις χειρουργικές. Γενική Χειρουργική ; Αν δεν διοριστείς λόγω υγείας ως ΕπιΒ, τι σε περιμένει ; επικουριλίκι στην επαρχία ! Ή κατσε παρατασιακός για χρόνια ! Οπότε μιας και δεν έχεις καποιο background (αλλιώς δεν θα ρωτούσες εδώ), επέλεξε αυτή που γουστάρεις και ο Θεός βοηθός. Ετσι κι αλλιως σε καμμια 10ετία που θα βγεις εσύ στην αγορά εργασίας, μπορεί οι συνθήκες να έχουν αλλάξει.
 5. Παίζει και το άλλο φυσικά, έτσι θα μείνουν περισσότεροι ΑΙΩΝΙΟΙ ειδικεύομενοι οι οποίοι μια χαρά βολεύουν το σύστημα, όπως τώρα που θα βρείτε 40-50άρηδες ειδικεύομενους στα νοσοκομεία. Βγάζουν την λάντζα, δεν μιλάνε ("δεν σου ανανεώνω την σύμβαση"), εξέλιξη μηδέν, οι όροι εργασίας αλλάζουν κατα το δοκούν (δεν υπαρχουν πολλοί γιατροί, κάτσε ειδικεύομενε μέχρι τις 18:00 κάθε μερα, γνωρίζω περιπτώσεις). Έχουν και οικογένειες, οπότε που να ξεβολευτούν με εξωτερικό κτλ...
 6. Το ότι περίμενατε να δείτε φως μέσα απ την ΝΔούλα όταν στο Υπουργείο Υγείας ακόμα λύνουν και δένουν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την στιγμη κάνουν ειδικότητα ως υπεράριθμοι ΣΥΡΙΖόπουλα (με το COVIDοΦΕΚ), μήπως να το ξαναβλέπατε ; Κατα τα άλλα, αν είναι να το σοβαρέψουμε, μήπως να βάλουμε και ένα όριο χρονικής ισχύος του τίτλου οπως οι Αμερικανοί, δλδ στην 7ετία να πρέπει να κάνεις recertification την άδεια σου ως ειδικός, να δούμε αν θα γελάνε οι εμπνευστές αυτού του εκτρώματος και κάτι τύποι που έχουν να ανοίξουν βιβλίο 10-20 χρόνια (απ όταν έδωσαν για Ειδικότητα) ; Ε, τι λέτε ; Μήπως να το δούμε κι σε σχέση και με το αγγλόφωνο (επι χρήμασι) τμήμα που άνοιξε στην Ιατρική του ΑΠΘ ; Πως αξιολογείται η εκπαίδευση του ειδικεύομενου βάσει μόνο της θεωρητικής εξέτασης όπως πολύ σωστά γράφει ο από πάνω, όταν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος του αν δίνονται χειρουργεία ; Πως θα αξιολογηθούν άτομα που αντί να ήταν στα χειρουργεία 1,5 χρόνο τώρα, απασχολούνται σε COVID κέντρα ; Επιτρέπεται η υπερφόρτωση χειρουργικών Κλινικών με το COVIDοΦΕΚ και έχουν το θράσος και ομιλούν για αξιολόγηση ειδικεύομενων ;
 7. Αντε να δεχτώ να αλλάξει το υπάρχον, διαβλητό (ας μην γελιόμαστε), σύστημα. Γιατί εξακολουθούν και ισχύουν τα προφορικά ; Μόνο γραπτά, σύστημα multiple choice με καλυμμένα γραπτά κτλ. Τότε, ναι.
 8. Είσαι λίγο ανενημέρωτος εδώ. Τα πολύ δυνατά βύσματα δεν διορίζονται ως επικουρικοί αλλά για λόγους "υγείας". Έχει στηθεί μια ολόκληρη φάμπρικα γύρω απ τους λόγους "υγείας", τουλάχιστον στο δικό μου νοσοκομείο έχω δει εσχάτως διορισμούς για λόγους υγείας και ΔΥ (πρώην νοσηλευτές)
 9. Και αφού φρόντισαν να κάνουν ειδικότητα, ως υπεράρθιθμοι, τα δικά τους παιδιά, με το γνωστό COVIDοΦΕΚ. Υπάρχει ενιαία στάση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα. Ετοιμαστείτε για σκληρό σεξ.
 10. Το πρόβλημα ειναι οι χειρουργικές Ειδικότητες κι τα χειρουργεία, πχ αν μια Κλινική εκπαιδεύσει 10 αντί για 5 Δερματολόγους ή Ενδοκρινολόγους, που είναι το κακό ; Γλυτώνουν 5 χρόνια αναμονής στην 1η περίπτωση, 9 χρόνια στην 2η ! Θα ξεμπουκώσουν και οι λίστες.
 11. Έχει δοθεί παράταση μέχρι 30/09, ψάξτε καλύτερα, το έχω δει με τα μάτια μου.
 12. Δεν τους εχουν περάσει ακόμα απ την Περιφέρεια στις λίστες υπεράριθμων. Πάντως κάποιοι υπέγραψαν ήδη. Έχουν πεταξει το μπαλάκι στους διευθυντές Κλινικών και ΔΣ νοσοκομείων, μέγα σκάνδαλο, καθώς όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Επικοινώνησε με τον διευθυντή της Κλινικής πλαστικής που περιμένεις και ζήτα του να σε κάνει δεκτό/η. Βάσει του ΦΕΚ μπορείς (έστω σε θέση του τομέα). Υπεράριθμοί Ειδικότητα κάνουν για λόγους (πραγματικούς ή φανταστικούς) υγείας, πρώην αθλητές (δεν ξέρω βάσει ποιών διακρίσεων), ΔΥ (ενδεικτικά αναφέρω τους πρώην νοσηλευτές/ακτινολόγους που έχουν γεμίσει την πλαστική μιας και ανέφερες αυτή την ειδικότητα). Να μην ξεχάσω και τους στρατιωτικούς (αυτοί δεν ανεβαίνουν στις λίστες της περιφέρειας όμως)
 13. Επειδη προκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση, δλδ ότι έχουν βάλει 2-3 βύσματα τα μέσα στο Υπουργείο για να κάνουν ειδικότητα με πολύχρονη αναμονή χωρίς να περιμένουν, έχουμε την εξής κατάσταση: - οι νομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων έχουν ερμηνεύσει το ΦΕΚ ότι οι ειδικεύομενοι αυτοί καταλαμβάνουν οποιαδηποτε θέση ειδικότητας υπάρχει στον τομέα, και δεν απατείται καν να υπάρχει θέση υπεράριθμου στην Κλινική που γράφουν Ειδικότητα - όλο αυτό έχει δημιουργήσει το παράλογο να έχουν μαζευτεί πχ διψήφιος αριθμός ειδικεύομενων σε Κλινικές με 4 θέσεις κανονικών ειδικεύομενων. Η αρχική λογική του "γιατροί για τις έκτακτες ανάγκες για τον COVID" έχει δημιουργήσει ένα παράθυρο σε Κλινικές και ειδικότητες που δεν έχουν σχέση με την πανδημία, προκειμένουν να μην περιμένουν κάποια βύσματα. Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, κλάιν. Όταν λήξει όλο αυτό, οι επόμενοι ειδικεύομενοι ειναι απλά οι άτυχοι που θα περιμένουν ;
 14. Ακομα να καταφύγει κάποιος που ειναι σε πολύχρονη αναμονή στην Δικαιοσύνη να μάθουμε ποιός εγκέφαλος στο Υπουργείο ήθελε να εξυπηρετήσει και ποιούς ; Μιλάμε έχουν διοριστει άτομα σε νοσοκομεία NON COVID σε ειδικότητες με πολύχρονη αναμονή (Δέρμα, Πλαστ) άτομα, λίγα, αλλά υπάρχουν. Ειδικά σε χειρουργικές ειδικότητες, επηρρεάζουν την ειδικότητα των υπολοίπων. Υπάρχουν και διευθυντές βέβαια που το αρνήθηκαν αυτό το καραγκιοζιλίκι.
 15. Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τις εφημερίες, ήδη υπάρχει πρόβλημα κι σε κάποια νοσοκομεία καλύπτουν εφημερίες στις Κλινικές που βρίσκονται (τυπικά) Καταλαβαίνεις ότι έτσι υποβαθμίζεται η εκπαίδευση ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες αλλά δεν φαίνεται να τους πολυενδιαφέρει καθώς η διάταξη είναι φωτογραφική προκειμένου να παρακάμψουν πολύχρονη αναμονή συγκεκριμένα άτομα ε ;
 16. Εννοειται τα νεότερα παιδια θα βρουν μπροστά τους όλους αυτούς, επίσης τι θα γίνει με το καθεστώς αυτό ; θα συνεχίσει να ισχύει μέχρις ώτου πληρωθούν όλες οι θέσεις υπεράριθμων στα νοσοκομεία ; Και μετά ; Οι επόμενοι ; Φτου και απ την αρχή με τρελές αναμονές ; Επίσης μια διευκρίνηση: οι θέσεις των υπεράριθμων ειδικεύομενων σε μια Κλινική δεν ειναι συγκεκριμένες ; Π.χ έχεις 2. Αυτό αφορά ΟΛΟΥΣ ; Τους στρατιωτικούς, τους ΔΥ (πχ πρώην νοσηλευτές), για λόγους υγείας, τους ΦΕΚατζήδες τώρα ; Με ποιό κριτήριο θα γίνει η επιλογή ; Και αν μπουκώσουν αυτές οι θέσεις, ένας που βάσει του Νόμου (π.χ λόγοι υγείας) δικαιούται να διοριστεί, δεν θα βρίσκει θέση ; Δεν βλέπω κανέναν να το κάνει θέμα ούτε τους Ιατρικούς Συλλόγους, κι είναι ένα θέμα που καίει πολλούς.
 17. Tα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων, έμαθα, ζητούν διευκρινήσεις, για το ΦΕΚ. Να δούμε πως θα γίνει επιλογή για τους υπεράριθμους όταν λήξουν τα μέτρα.
 18. Έχεις απόλυτο δίκιο, σκέψου μάλιστα ότι κάποιοι έβαλαν βύσμα να μπουν υπεράριθμοι με το ΦΕΚ του COVID που είχε την λογική των φθηνών χεριών για την πανδημία και όχι να εξασφαλίσουν κάποιοι γόνοι και βύσματα παράπλευρη οδό να κάνουν ΑΜΕΣΑ Ειδικότητα αντί να περιμένουν 5-7-9 χρόνια. Και δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός.
 19. Προφανώς και στο εξωτερικό είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά σου δίδονται πολύ περισσότερες ευκαιρίες, δεν είναι αυτό το χάλι της Ελλάδα. Εδώ βρίσκεις παντού γόνους και βύσματα. Παιδιά, το γιατριλίκι στην Ελλάδα σήμερα και για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια δεν πρόκειται να σας δώσει ιδιαίτερες ευκαιρίες για πλουτισμό, να μην μιλήσω για κύρος με τέτοιο μεγάλο ποσοστό γιατρών/πληθυσμό. Οπότε ασχοληθείτε αν πραγματικά το γουστάρερε. Πότε αλήθεια ήταν η τελευταία φορά που είδατε πλούσιο γιατρό ; Δεν μιλάμε για παλιά τζάκια, συγκεκριμένες Ειδικότητες που δούλεψαν καλά στις παχιές αγελάδες, όντως τότε κάποιοι πλούτισαν. Το γιατριλίκι στην Ελλάδα σήμερα απλά δίνει ένα καλούτσικο μηνιάτικο, όταν η εναλλακτική σε πολλούς άλλους τομείς είναι η ανεργία. Αλλά χωρίς μπαμπά με έτοιμο Ιατρείο, θα βολοδέρνετε ως παρατασιακοί ειδικεύομενοι ή με γλίσχρους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Αν πάραυτα γουστάρετε, εμπρός.
 20. Δεν έχουν πολύ ιδέα γιατί ειναι φωτογραφική η ρύθμιση, ίσως δεν περίμεναν να μαθευτεί 😅 Κατά τα άλλα, με τι κριτήρια θα δεχθεί ενας διευθυντής ντιπάρτμεντ έναν υπεράριθμο με ΦΕΚ και όχι έναν άλλον ; Κοιτάξτε παιδιά, υπάρχει νομικό κενό θαρρώ σε όλο αυτό, και μπορεί κάποιος να το προσβάλλει.
 21. Εμφανίζεις μια βεβαιότητα ότι όλοι όσοι έκαναν χρήση του ΦΕΚ εργάζονται σε μονάδες COVID, πράγμα που ΔΕΝ ισχύει.
 22. Σωστό, ίσως ένας δικηγόρος θα βοηθούσε ; Τα μέτρα ισχύουν ακόμα. Δεν ειναι τπτ μπροστά σε 5-7-9 χρόνια αναμονής ! Η διάταξη δείχνει "φωτογραφική" πάντως.
 23. Καλημέρα Στους περισσότερους συναδέλφους είναι γνωστό το ΦΕΚ του περσινού Απριλίου (20.3.2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) όπου όποιος ευρίσκεται σε λίστα αναμονής σε οποιαδήποτε Ειδικότητα, μπορεί να διοριστεί για 4 μήνες (εγγράφοντας αντίστοιχο χρόνο ειδίκευσης). Η πρόθεση (τουλάχιστον έτσι έλεγαν) του νομοθέτη ήταν να εξασφαλιστούν "χέρια" για να την Υγειονομική Κρίση που περνάει η χώρα. Πλέον όμως έχουμε εξελίξεις: όσοι διορίστηκαν με αυτό το ΦΕΚ, πήραν σταδιακά παράταση μέχρι 30.06.21, αλλά και ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: σύμφωνα με ΦΕΚ της 31.03.2021 (τεύχος Α'48), Άρθρο 8, δίδεται η δυνατότητα να συνεχίσουν την ειδίκευση τους ως ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ στις Κλινικές που ευρίσκονται τώρα. Αρκεί να υπάρχει κενή θέση ειδικεύομενου οπουδηποτε στο νοσοκομείο τους ή και σε άλλο νοσοκομείο (παντού υπάρχουν κενές θέσεις). Προσοχή: έτσι ουσιαστικά καταργούνται πολύχρονες αναμονές σε ειδικότητες Ενδοκρινολογία, Δερματολογία, Πλαστική κτλ. Δεν γνωρίζω ποιός συνέλαβε αυτή την ιδέα προκειμένου να ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ την πολύχρονη αναμονή σε συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά νομίζω ότι είναι μια δυνατότητα που πρέπει να γνωρίζουν ολοι οι συνάδελφοι ότι υπάρχει. Αν αρχίσουν τις κόνξες στα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων, τυπώστε το ΦΕΚ και πάτε με έναν δικηγόρο. Επίσης δεν διευκρινίζεται στο ΦΕΚ αν τα νοσοκομεία όπου μπορεί να συνεχίσει κάποιος ως υπεράριθμος είναι Κέντρα COVID ή όχι. Υ.Γ Υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στις χειρουργικές ειδικότητες σχετικά με την ποιότητα της εκπαίδευσης (αριθμό των χειρουργείων που πρέπει να κάνει κάθε ειδικεύομενος), αλλά φαίνεται ότι κάποιοι στο Υπουργείο σκέφτηκαν απλώς να βολέψουν τα δικά τους "παιδιά" και να μην περιμένουν, οπότε αυτά είναι λεπτομέρειες.
 24. Bratwurst (ή Sperrgebiet αν προτιμάς ), τι έγινε τελικά με τις ΗΠΑ, δεν τα κατάφερες καλά στα USMLE που εξεθείαζες και κατέληξες Γερμανία ;
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.