Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Όλες οι δημοσιεύσεις από kopritis

 1. Να ξέρετε ότι ως αγροτικοί, έχετε το "εντέλλεσθε" των ΔΥ μιας και είστε (με σύμβαση ορισμένου χρόνου) ΔΥ, δλδ οφείλετε να εκτελέσετε αυτό που εντέλλονται οι Προϊστάμενοί σας, και μετά προσφεύγετε νομικα.
 2. Το αντικείμενο (χρόνος εκπαίδευσης) τελειώνει με την λήξη της σύμβασης. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τους παρατασιακούς που τα διατηρούν για να μην κάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, βουλώνοντας έτσι τρύπες με φτηνό εργατικό δυναμικό και ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρέπει κάποτε να τελειώσουν, ειναι καθαρά ελληνική εφεύρεση. Έτσι βλέπεις σήμερα παρατασιακούς ειδικεύομενους στα ελληνικά νοσοκομεία χωρίς καμμία προοπτική ακόμα και εξετάσεων (καθώς μετά χάνεται το άοριστο παρατασιλίκι=αργομισθία). Αν δεν σταματήσει αυτό, προβλέπεται να έχουμε μαθουσάλες παρατασιακούς, που θα πάρουν σύνταξη ως... ειδικεύομενοι ! Ήδη γνωρίζω 50άρηδες.
 3. Ακριβώς αυτό. Αυτοί που γλύτωσαν τις αναμονές διοριζόμενοι υπεράριθμοι λόγω covid, παρέκαμψαν 7-9 χρόνια αναμονής ! Μάλιστα είχαν με τέτοια μαεστρία φτιάξει το ΦΕΚ που τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων δεν μπορούσαν να το ερμηνεύσουν. Παρατασιακοί στο γενικό κομμάτι βρέθηκαν στο δίλημμα να παραιτηθούν για να διοριστούν ως υπεράριθμοί με το ΦΕΚ και κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει σαφή απάντηση... Για όλο αυτο το καραγκιολίκι ολόκληρος Ιατρικός Σύλλογος δεν έβγαλε άχνα, μιας και μιλάμε για συγγενείς υπουργών. Ομοίως τώρα τα ίδια, καθώς κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν απ την Αθήνα για 1 χρόνο για την... μαγευτική επαρχία !
 4. Επειδή τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για την Γ/Χ (έχοντας βέβαια μεγαλύτερο εύρος ευκαριών στον ιδιωτικό τομέα), μήπως θα πρέπει να εξεταστούν οι θέσεις που προσφέρονται μιας και οδηγούν μαθηματικώς στην ανεργία ; 'Ενας στο νοσοκομείο μου πάντως που ιδιωτεύει τώρα, ασχολείται με... βελονισμό ! Επίσης οι περισσότεροι Γ/Χ που τελειώνουν τώρα, παραμένουν παρατασιακοί, κάποιοι φεύγουν έξω, ενώ οι διορισμοί στο ΕΣΥ είναι για λόγους... υγείας ! Νομίζω πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα για το θέμα των θέσεων, βέβαια δεν μπορούν να γίνουν όλοι αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί που έχουν άμεση απορρόφηση, αλλά κι η ελεύθερη επιλογή ειδικότητας, μετά δημιουργεί απογοητεύσεις, όταν μετά το τέλος της ειδικότητας αντιμετωπίζεις το φάσμα της ανεργίας...
 5. Σου πέρασε ποτέ απ το μυαλό ότι είμαστε... πολλές και ότι το υπάρχον σύστημα επιλογής Ειδικότητας (που πάει κι δηλώνει ο καθείς στην Νομαρχία ό,τι γουστάρει), θα έπρεπε να αλλάξει ;
 6. Ισχύει, πολλοί δεν γουστάρουν να ξεσπιτωθούν !
 7. Εγώ πάντως σε νησί θα προτιμούσα να έπαιρνα ένα χρέπι μηχανάκι, ίσα να πηγαίνει, και μόλις φύγω άντε γεια, φούντο στην θαλασσα που λεει ο λογος, απείρως βολικότερο απο αμαξι.
 8. Μίλα με τον Δήμο όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, δεν εισαι υποχρεωμένος να έχεις ΙΧ, βέβαια θα αντιμετωπίσεις κάποια γκρίνια αρχικά, αλλά θα το συνηθίσουν.
 9. Δεν αποτελεί αυτό κριτήριο, έλεος, κι από πρώην Σ.Ένωση, Μέση Ανατολή, Πακιστανοινδίες πάνε, δεν τα κάνει σοβαρά ιδρύματα. Το ζήτημα είναι άλλο: πρέπει να υπάρχει ένα επιπλέον φίλτρο ; τότε εξετάσεις για άδεια άσκησης. Μετά ποιός θα μείνει στην περιφέρεια για 1000-1500 μηνιάτικο να κανει τον γιατρό ; Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με κάτι Δερματολογίες, Πλαστικές κτλ που ανοίγουν θέσεις, ενώ πχ θέσεις ΓΙ παραμένουν άδειες. Αναισθησιολογία εσχάτως κάτι κινείται με τα κίνητρα.
 10. Νομίζω πολύ καλή πρόταση αυτή, έχει ζουμί ! Υπάρχει κόσμος, νέοι ειδικοί, χωρίς δουλειά, που βολοδέρνουν στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε πχ ένας άρτι τελειώσας ειδικός χειρουργός ή ορθοπαιδικός να πάει πχ στο νοσοκομείο της Σάμου, παπάδες θα του κάνουν εκεί. Και αυτός θα έχει δουλειά για 1-2 χρόνια, μιας κι ιδιωτικά είναι πολύ άγρια τα πράγματα, αλλά και το σύστημα θα επωφελείτο !
 11. Απορία, τα εν λόγω πιστοποιητικά που κατέχεις είναι εν ισχύ ;
 12. Ε, τότε πέτυχαν τον σκοπό τους ! Μένει να δούμε αν θα παραμείνουν, καθώς στο δικό μου νοσοκομείο οι 2/3 ειδικεύομενους Αναισθησιολογίας παραιτήθηκαν.
 13. Ναι, μόνο η Αναισθησιολογία και μόνο συγκεκριμένα νοσοκομεία απ ότι βλέπω ! Πάντως λίγο που κοίταξα στην λίστα αναμονής των εν λόγω ιδρυμάτων, άδειες είναι, δεν προσέλκυσαν κανέναν τα κίνητρα που έδωσαν, οπότε ετοιμαστείτε να δηλώνετε τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη, και όχι όποια γουστάρετε εσείς ! Πολλοί κι διαφορετικοί οι λόγοι να θέλει κάποιος δεύτερη ειδικότητα.
 14. Και assistant prof. στα 38, ειδικά κατά Αμέρικα μεριά ! Παιδιά, γνωρίζω... άτομο που πήρε 2 παρατάσεις ελέω COVID και έχει φτάσει αισίως... 69 !!!
 15. Νταξ, μην δουλευόμαστε, κάποιο βύσμα ήταν υπόχρεος και βγήκε αυτή η διάταξη ! Όπως και η άλλη με το COVIDονομοσχέδιο, όπου οι ειδικεύομενοι που διορίστηκαν μέχρι 31/03/2021 συνέχισαν ως υπεράριθμοι ειδικότητα και οι μετά από αυτό να πάνε να μαμηθούν. Πραγματικά, σε αυτή την χώρα μόνο για διακοπές, συγκεκριμένα κατεστημένα (καθηγητές-διευθυντές) την βλέπουν ως τσιφλίκι τους και έχεις και κάποιους ηλίθιους και αφελείς που επιχαίρουν. Τον τίτλο και αλλαχού.
 16. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία ΕΣΧΑΤΩΣ έχουν προκηρύξει θέσεις για ειδικευμένους, επικουρικούς. Μονιμότητα με την έννοια που λες για πολίτη-ειδικευμένο δεν υπάρχει. Αφορά συγκεκριμένς ειδικότητες που ο Στρατός αργεί να βγάλει. Οι στρατιωτικοί ειδικεύομενοι, στις περισσότερες Ειδικότητες ΔΕΝ δίνουν πλήρη ειδικότητα, και λογικό ότι και εκεί που δίνουν, να θέλει ένας στρατιωτικός ειδικεύομενος να δει το εύρος των περιστατικών των πολιτικών νοσοκομείων. Επίσης κατά καιρούς Λιμενικό-Αστυνομία προκηρύσσουν θέσεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (συνήθως ειναι Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι κτλ) οπότε δες και εκεί, αλλά υπάρχουν και όρια ηλικίας. Παίρνεις κανονικά τον εκάστοτε βαθμό καθώς θεωρείσαι προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας-Λιμενικού.
 17. Γι αυτό σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις 2η ειδικότητα, έμμισθη, αλλά απ τις "άγονες" που έχει ανάγκη το σύστημα Υγείας. Μου φαίνεται η Γενική Ιατρική και η Αναισθησιολογία (+bonus που δίνουν εσχάτως) είναι 2 από αυτές.
 18. Το ελληνικό κράτος ΜΙΑ ειδικότητα πληρώνει. Αν ήταν έτσι, δλδ να αλλάζαμε όσες ειδικότητες θέλαμε και να πληρωνόμασταν κανονικά, δεν θα υπήρχαν αναμονές, όλοι θα έκαναν διαφορετικές ειδικότητες μέχει να βγουν στην σύνταξη ! Όχι πως αυτό δεν συμβαίνει τώρα με το καθεστώς των χωρίς τίτλο παρατασιακών, ορισμένοι ήδη 45-50άρηδες και εργάζονται σε νοσοκομεία χωρίς καμμία προοπτική, παρά μόνο σκέφτονται πως θα βγουν στην σύνταξη ! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κι νομίζω μόνο Ελλάδα γίνονται. ΟΚ το να έχεις λατζέρηδες μεγάλης ηλικίας, αλλά όχι να καταλαμβάνουν εκπαιδευτικές θέσεις.
 19. Ρε παιδιά, θεωρείτε λογικό να μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε π.χ ΝΡΧ ; Γνωρίζω άτομο που τελείωσε ΝΡΧ, πήρε τον τίτλο κανονικά, έκατσε και 2 χρόνια παρατασιακός και αυτή την στιγμή εξασκεί ιδιωτικά... βελονισμό ! Δλδ αυτό τον τύπο τον τύπο τον πλήρωνε το κράτος επί 9 ολόκληρα χρόνια για να ασκεί τώρα εναλλακτική Ιατρική ! Απ την άλλη, κάπως πρέπει να ζήσει κάποιος, κι απαξ κι οι προσλήψεις στο ΕΣΥ γίνονται με το σταγονόμετρο, πρέπει να επιπλεύσει ιδιωτικά. Αντικειμενικά πρέπει να είμαστε απ τις ελάχιστες χώρες που κάποιος δηλώνει όποια ειδικότητα του καπνίσει και μετά απλά περιμένει τον διορισμό του. Τώρα να μιλάει η κυβέρνηση της ΝΔ για... αξιοκρατία όταν εξασφαλίζουν σε παιδιά υπουργών ειδικότητα ως υπεράριθμοι σε περιζήτητες ειδικότητες (με όχημα το ΦΕΚ για τον COVID) γλυτώνοντας έτσι 10ετείς αναμονές, είναι η αποθέωση της υποκρισίας. Αλλά έτσι είναι, τα δικά τους παιδιά τα διορίζουν απ το παράθυρο (είτε στην ειδικότητα είτε στο Ευρωκοινοβούλιο τον υιό Κούλη), οπότε όλα αυτά που θα φέρουν αφορούν τους υπόλοιπους, την πλέμπα. Εννοείται ότι συμφωνώ με τα όσα πολύ εύστοχα γράφει ο mihiatrik και εννοείται ότι ο σκοπός τους είναι να εξαναγκάσουν κάπως τον κόσμο να πάει Αναισθησιολογία κτλ
 20. Όπως τα λέει ο Mihiatrik, ρε παιδιά, πολλοί στην κλάψα και οι περισσότεροι θα κάτσετε και Ελλάδα στο τέλος. Όταν συμπληρώνατε βιογραφικό/δίνατε κατακτήτηριες/παίρνατε τον δρόμο για Τσεχοσλοβακορουμανοβουλγαρίες, αυτά δεν τα γνωρίζατε ή νομίζατε ότι εκτός Ιατρικής το χάος ;
 21. Το αλλό το "καλό" ; Ποιός θα τους βοηθάει στα απογευματινά χειρουργεία ;
 22. Επανερχόμενος θα πω ότι όντως συνηθίζεται όποιος κάνει rotation να κάνει και ΚΑΠΟΙΕΣ εφημερίες στην Κλινική απ την οποία προέρχεται (αν μένουν ακάλυπτες παρά το πλαφονάρισμα των υπόλοιπων), αλλα ΟΧΙ όλες καθώς στην Κλινική που πλέον ασκείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΙ να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημέρευσης (όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Κλινικής, ήτοι Εξωτερικά Ιατρεία, χειρουργεία κτλ) γιατι η βεβαίωση που χορηγείται στο τέλος γράφει ακριβώς αυτό. Κατά τα υπόλοιπα, η εφημερία πότε αρχίζει και οφείλεις να παρουσιαστείς να αναλάβεις ; Στις 15:00 ;
 23. Βεβαίως και ισχύει, γνωρίζω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις νοσηλευτών που κατέχουν τώρα θέσεις Επιμ.Β σε περιζήτητη ειδικότητα που έχουν βιογραφικό γτπ (απολύτως τπτ!) και μπόρεσαν με αυτό τον τρόπο να μονιμοποιηθούν ! Αυτοί και για λόγους υγείας είναι οι διορισμοί των τελευταίων ετών. Ελλαδάρα
 24. Δεν υπάρχει αυτό που λες ως "ισορροπία", Γνωρίζω γιατρίνα, πρώην νοσηλεύτρια που τελείωσε, έχει οικογένεια/παιδιά στα 50. Πόσο εργασιακό βίο έχει μπροστά της ; Έχει σημασία και η ηλικία. Επίσης κάποιες που έχουν κάνει 2η Σχολή και στα 40 ψάχνουν απεγνωσμένα να παντρευτούν, αλλά απλά ψάχνουν. Εν ολίγοις, το θέλεις τόσο πολύ να γίνεις γιατρέσσα σε βαθμό που δεν σε ενοχλεί να μην κάνεις οικογένεια ; Alles gut, προχώρα. Αν όμως δεν ειναι έτσι (αυτό δείχνει αυτά που γράφεις για "ισορροπία" κτλ.) ξανασκέψου το. Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατρίνα, ειδικά όσες έχουν βγάλει άλλες Σχολές πριν, που να έχει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Ανύπαντρες, χωρισμένες κτλ. Νταξ έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα με τις σχέσεις σήμερα, γίνονται ακόμα δυσκολότερα όταν τα 20 καλύτερα χρόνια της ζωής σου θα τα αφιερώσεις σε σπουδές, ειδικότητα κτλ. Μια χαρά στα λένε τα παιδιά.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.