Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

kopritis last won the day on 20 Μαΐου

kopritis had the most liked content!

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

9.123 profile views

kopritis's Achievements

Νομπελίστας (επίπεδο Χ)

Νομπελίστας (επίπεδο Χ) (10/16)

295

Reputation

 1. Να ξέρετε ότι ως αγροτικοί, έχετε το "εντέλλεσθε" των ΔΥ μιας και είστε (με σύμβαση ορισμένου χρόνου) ΔΥ, δλδ οφείλετε να εκτελέσετε αυτό που εντέλλονται οι Προϊστάμενοί σας, και μετά προσφεύγετε νομικα.
 2. Το αντικείμενο (χρόνος εκπαίδευσης) τελειώνει με την λήξη της σύμβασης. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τους παρατασιακούς που τα διατηρούν για να μην κάνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, βουλώνοντας έτσι τρύπες με φτηνό εργατικό δυναμικό και ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρέπει κάποτε να τελειώσουν, ειναι καθαρά ελληνική εφεύρεση. Έτσι βλέπεις σήμερα παρατασιακούς ειδικεύομενους στα ελληνικά νοσοκομεία χωρίς καμμία προοπτική ακόμα και εξετάσεων (καθώς μετά χάνεται το άοριστο παρατασιλίκι=αργομισθία). Αν δεν σταματήσει αυτό, προβλέπεται να έχουμε μαθουσάλες παρατασιακούς, που θα πάρουν σύνταξη ως... ειδικεύομενοι ! Ήδη γνωρίζω 50άρηδες.
 3. Ακριβώς αυτό. Αυτοί που γλύτωσαν τις αναμονές διοριζόμενοι υπεράριθμοι λόγω covid, παρέκαμψαν 7-9 χρόνια αναμονής ! Μάλιστα είχαν με τέτοια μαεστρία φτιάξει το ΦΕΚ που τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων δεν μπορούσαν να το ερμηνεύσουν. Παρατασιακοί στο γενικό κομμάτι βρέθηκαν στο δίλημμα να παραιτηθούν για να διοριστούν ως υπεράριθμοί με το ΦΕΚ και κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει σαφή απάντηση... Για όλο αυτο το καραγκιολίκι ολόκληρος Ιατρικός Σύλλογος δεν έβγαλε άχνα, μιας και μιλάμε για συγγενείς υπουργών. Ομοίως τώρα τα ίδια, καθώς κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν απ την Αθήνα για 1 χρόνο για την... μαγευτική επαρχία !
 4. Επειδή τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για την Γ/Χ (έχοντας βέβαια μεγαλύτερο εύρος ευκαριών στον ιδιωτικό τομέα), μήπως θα πρέπει να εξεταστούν οι θέσεις που προσφέρονται μιας και οδηγούν μαθηματικώς στην ανεργία ; 'Ενας στο νοσοκομείο μου πάντως που ιδιωτεύει τώρα, ασχολείται με... βελονισμό ! Επίσης οι περισσότεροι Γ/Χ που τελειώνουν τώρα, παραμένουν παρατασιακοί, κάποιοι φεύγουν έξω, ενώ οι διορισμοί στο ΕΣΥ είναι για λόγους... υγείας ! Νομίζω πρέπει να ανοίξει μια κουβέντα για το θέμα των θέσεων, βέβαια δεν μπορούν να γίνουν όλοι αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί που έχουν άμεση απορρόφηση, αλλά κι η ελεύθερη επιλογή ειδικότητας, μετά δημιουργεί απογοητεύσεις, όταν μετά το τέλος της ειδικότητας αντιμετωπίζεις το φάσμα της ανεργίας...
 5. Σου πέρασε ποτέ απ το μυαλό ότι είμαστε... πολλές και ότι το υπάρχον σύστημα επιλογής Ειδικότητας (που πάει κι δηλώνει ο καθείς στην Νομαρχία ό,τι γουστάρει), θα έπρεπε να αλλάξει ;
 6. Ισχύει, πολλοί δεν γουστάρουν να ξεσπιτωθούν !
 7. Εγώ πάντως σε νησί θα προτιμούσα να έπαιρνα ένα χρέπι μηχανάκι, ίσα να πηγαίνει, και μόλις φύγω άντε γεια, φούντο στην θαλασσα που λεει ο λογος, απείρως βολικότερο απο αμαξι.
 8. Μίλα με τον Δήμο όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, δεν εισαι υποχρεωμένος να έχεις ΙΧ, βέβαια θα αντιμετωπίσεις κάποια γκρίνια αρχικά, αλλά θα το συνηθίσουν.
 9. Δεν αποτελεί αυτό κριτήριο, έλεος, κι από πρώην Σ.Ένωση, Μέση Ανατολή, Πακιστανοινδίες πάνε, δεν τα κάνει σοβαρά ιδρύματα. Το ζήτημα είναι άλλο: πρέπει να υπάρχει ένα επιπλέον φίλτρο ; τότε εξετάσεις για άδεια άσκησης. Μετά ποιός θα μείνει στην περιφέρεια για 1000-1500 μηνιάτικο να κανει τον γιατρό ; Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με κάτι Δερματολογίες, Πλαστικές κτλ που ανοίγουν θέσεις, ενώ πχ θέσεις ΓΙ παραμένουν άδειες. Αναισθησιολογία εσχάτως κάτι κινείται με τα κίνητρα.
 10. Νομίζω πολύ καλή πρόταση αυτή, έχει ζουμί ! Υπάρχει κόσμος, νέοι ειδικοί, χωρίς δουλειά, που βολοδέρνουν στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε πχ ένας άρτι τελειώσας ειδικός χειρουργός ή ορθοπαιδικός να πάει πχ στο νοσοκομείο της Σάμου, παπάδες θα του κάνουν εκεί. Και αυτός θα έχει δουλειά για 1-2 χρόνια, μιας κι ιδιωτικά είναι πολύ άγρια τα πράγματα, αλλά και το σύστημα θα επωφελείτο !
 11. Απορία, τα εν λόγω πιστοποιητικά που κατέχεις είναι εν ισχύ ;
 12. Ε, τότε πέτυχαν τον σκοπό τους ! Μένει να δούμε αν θα παραμείνουν, καθώς στο δικό μου νοσοκομείο οι 2/3 ειδικεύομενους Αναισθησιολογίας παραιτήθηκαν.
 13. Ναι, μόνο η Αναισθησιολογία και μόνο συγκεκριμένα νοσοκομεία απ ότι βλέπω ! Πάντως λίγο που κοίταξα στην λίστα αναμονής των εν λόγω ιδρυμάτων, άδειες είναι, δεν προσέλκυσαν κανέναν τα κίνητρα που έδωσαν, οπότε ετοιμαστείτε να δηλώνετε τις ειδικότητες που έχουν ανάγκη, και όχι όποια γουστάρετε εσείς ! Πολλοί κι διαφορετικοί οι λόγοι να θέλει κάποιος δεύτερη ειδικότητα.
 14. Και assistant prof. στα 38, ειδικά κατά Αμέρικα μεριά ! Παιδιά, γνωρίζω... άτομο που πήρε 2 παρατάσεις ελέω COVID και έχει φτάσει αισίως... 69 !!!
 15. Νταξ, μην δουλευόμαστε, κάποιο βύσμα ήταν υπόχρεος και βγήκε αυτή η διάταξη ! Όπως και η άλλη με το COVIDονομοσχέδιο, όπου οι ειδικεύομενοι που διορίστηκαν μέχρι 31/03/2021 συνέχισαν ως υπεράριθμοι ειδικότητα και οι μετά από αυτό να πάνε να μαμηθούν. Πραγματικά, σε αυτή την χώρα μόνο για διακοπές, συγκεκριμένα κατεστημένα (καθηγητές-διευθυντές) την βλέπουν ως τσιφλίκι τους και έχεις και κάποιους ηλίθιους και αφελείς που επιχαίρουν. Τον τίτλο και αλλαχού.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.