Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content Count

  1.256
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

kopritis last won the day on 2 Φεβρουαρίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Νομπελίστας (επίπεδο Χ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.722 profile views
 1. Βλέπω πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία των προσλήψεων και έχω παρατηρήσει πόσο γρήγορα προσελήφθησαν στο νοσοκομείο μου Επιμ.Β με "προβλήματα υγείας" και με πιάνουν τα γέλια ! Εις μάλιστα εξ αυτών, επικαλέστηκε διαβήτη όπως λένε οι κακές γλώσσες, και στα 35 του, δεν θα έβλεπε αυτή την θέση υπό άλλες συνθήκες ούτε με τα κυάλια.
 2. Απαντώ συνοπτικά - δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης άλλων αναγκών όταν είσαι στο rotation σε άλλη Κλινική/άλλου νοσοκομείου καθώς δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο προς τούτο. Είσαι πλήρους απασχόλησης στην άλλη Κλινική, απαξ κι συννενοθείς με το εκεί διευθυντή, τους κουνάς το μαντήλι για ένα εξάμηνο και δεν μπορεί να σε κουνήσει κανένας από εκεί. Period. Το έχω δει να συμβαίνει. Και ναι, έκανε χαρτί ο διευθυντής της "μητρικής" Κλινικής και δεν του έκαναν τπτ του ειδικεύομενου. Γιατί απλούστατα δεν μπορούν. - δεν μπορούν απαξ και κάνεις rotation σε ΑΛΛΟ νοσοκομείο να σε αναγκάσουν να κάνεις εφημερίες στο "μητρικό". Συνήθως γίνονται για να μην κρεμάσεις την Κλινική σου και γ@μηθούν οι άλλοι πίσω, αλλά μπορείς να μην κάνεις καθόλου, το έχω δει και αυτό να συμβαίνει. Απλούστατα πλαφονάρεις αλλού και τέρμα. Εν τέλει και επειδή δεν έχω σκοπό να επανέλθω: Συμβουλευτείτε έναν καλό δικηγόρο/εργατολόγο για τα παραπάνω, προσωπικά δεν τα βγάζω απ ΄την κοιλιά μου, και δεν έχω την διάθεση/όρεξη να προσπαθήσω να πείσω κανέναν, άλλωστε μεγάλα παιδια ειμαστε, καθείς πορεύεται κατά πως νομίζει.
 3. @mihiatrik Εσύ νομίζω έχεις στο μυαλό σου την φάση "κάνω rotation σε άλλη Κλινική ΕΝΤΌΣ νοσοκομείου". Τι συμβαίνει όμως όταν βρίσκεσαι σε ΑΛΛΟ νοσοκομείο ; Πως θα καλύψεις τότε την Κλινική απ΄την οποία προέρχεσαι ; Εδώ κάνεις ένα ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΕΣ λάθος φίλε μου. Στο rotation προϊσταμενος σου είναι ο διευθυντής της Κλινικής που κάνεις το rotation. Είσαι ΕΚΤΟΣ Κλινικής (απ' την οποία προέρχεσαι), δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει. Δεν υπάρχουν τα "πατάω σε 2 βάρκες, πηγαίνω και στις 2 Κλινικές ανάλογα με τις ανάγκες". Αυτά στα γράφω γιατί έχουν υπάρξει κάποιοι γελοίοι που επικαλέστηκαν "έκτακτες ανάγκες" για να καλέσουν ειδικεύομενους σε rotation και όταν αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν δεν μπόρεσαν να τους κάνουν κάτι φυσικά. Να σου δυσκολέψω λιγάκι την εξίσωση ; Κάνεις rotation σε ΑΛΛΗ πόλη, μήπως να πάρεις το αεροπλάνο να επιστρέψεις στην Κλινική απ΄την οποία προέρχεσαι να κάνεις το ΕΙ/βοηθήσεις στο χειρουργείο επειδή προέκυψαν ανάγκες ; Δεν υπάρχουν αυτά, όταν βρίσκεσαι σε rotation, υπάγεσαι στην άλλη Κλινική και τέρμα. Ο νόμος είναι σαφής.
 4. Από παλαιότερο νήμα βρίσκω το εξής: 3. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με πλήρη παρακολούθηση σε ειδικές θέσεις που έχουν αναγνωριστεί από τις αρμόδιες αρχές. Απαιτείται η συμμετοχή στο σύνολο των ιατρικών δραστηριοτήτων του τμήματος όπου πραγματοποιείται η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των εφημεριών, ώστε ο ειδικευόμενος ιατρός να αφιερώνει στην εν λόγω πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση το σύνολο της επαγγελματικής δραστηριότητάς του καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και καθ’ όλο το έτος, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από τις αρμόδιες αρχές τρόπους. Ως εκ τούτου, οι θέσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο εύλογης αμοιβής. Απ΄το παραπάνω προκύπτει ότι: - δεν νοείται να δίδεται πιστοποιητικό σε 6μηνίτη ειδικεύομενο όταν αυτός δεν συμμετέχει στο πλήρες πρόγραμμα (ΕΙ, εφημεριών κτλ) της Κλινικής που κάνει rotation. - είναι παράτυπο να κάνεις εφημερίες στην Κλινική απ΄την οποία προέρχεσαι. Τώρα τα "εγώ είμαι ΩΡΛ και δεν με ενδιαφέρει πχ η ΝΡΧ", "θέλω να διαβάσω" κτλ είναι εντελώς για γέλια και δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού. Άπαξ και κάνεις rotation κάπου, είσαι εκεί, τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε, να λουφάρουμε όπως μπορούμε κτλ. Το τι έχω δει να συμβαίνει (από εντελώς άφαντους ειδικεύομενους στους οποίους ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ δίδεται χαρτί ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ), ας το αφήσουμε καλύτερα.
 5. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Είναι εντυπωσιακό, επιφυλασσόμεθα για το αν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες παραίτησης, πάντως να πληρώνεται από δύο φορείς του Δημοσίου, νομίζω απίθανο !
 6. Είναι τραγική η κατάσταση στην εν λόγω υπηρεσία, μία χρονιά που εξέδιδαν και βεβαιώσεις εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, 2016 αν θυμάμαι καλά, είχαν μπλοκάρει τόσο που έκαναν 3 μήνες! Γιατί δεν το δίνουν outsource σε μια ιδιωτική εταιρία να βάζουν τους υποψήφιους και τις προτιμήσεις τους σε έναν υπόλογιστή και να βγάζει αποτελέσματα σε μια ώρα ; Ιδανικά να έμπαινες σε έναν διαδραστικό χάρτη της Ελλάδας και να έβλεπες τα κενά Ιατρεία, τους υπηρετούντες συναδέλφους, ώστε να ξέρεις που δηλώνεις. Sci fi όλα αυτά βέβαια για την Ελλάδα. Highlight στην συγκεκριμένη προκήρυξη ο επί θητεία απόφοιτος του 1983!
 7. Όταν τίθεται θέμα εκπαίδευσης των κανονικών ειδικεύομενων, νομίζω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, το λέει και ο νόμος. Κατά τα άλλα, έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία πολλοί συνάδελφοι τελειώνουν ειδικότητες χωρίς αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας και έτσι απλά αυταπατώνται ότι έχουν μια δουλειά, για μένα είναι η μέγιστη ξεφτίλα να βλέπω παρατασιακούς για χρόνια κι όταν τους ρωτάς μέχρι πότε να σου απαντούν "έχω οικογένεια να ζήσω". Κάτι πρέπει να γίνει με τους διορισμούς στο ΕΣΥ, να προκηρυχθούν θέσεις, τα επόμενα 5 χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν πολλοί. Δεν μιλάω για κόσμο που δεν δίνει καν εξετάσεις ειδικότητας, και απλά κάθονται παρατασιακοί, εκεί πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα για την λύση των συμβάσεων μετά από κάποιο χρονικό σημείο (η ειδικότητα έχει το νόημα της εκπαίδευσης και όχι να τρουπώσουμε στο Δημόσιο να έχουμε έναν μισθουλάκο)
 8. Αναμενόμενο, καθώς πχ αν είσαι ΓΧ αντιμετωπίζεις το φάσμα της κυριολεκτικής πείνας ! Γνωρίζω κανά 2 περιπτώσεις ανθρώπων που στα 50φεύγα τους αντιμετώπισαν πρόβλημα επιβίωσης ως ιδιώτες χειρουργοί και έφτασαν να κάνουν μέχρι και τους αγροτικούς επί θητεία ! Ε, απ' το να φτάσεις σε αυτό το σημείο, χίλιες φορές παρατασιακός, είσαι μεν ειδικεύομενος αλλά δεν γνωρίζεις... ειδυλλιακά μέρη της ελληνικής επικράτειας, γράφεις Aprovel, μηδέν άδειες-ρεπό (σε άγονο) κτλ. 😎 Είναι απίστευτες οι πατέντες που έχουμε επιννοήσει στην Ελλάδα, προσπαθώντας να κρύψουμε τα προβλήματα που έχει ο κλάδος στην Ελλάδα (υπερπληθυσμός ιατρών σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε συγκεκριμένες ειδικότητες)
 9. Τα έχετε κάνει έναν αχταρμά : 1) η εκπαίδευση δεν ειναι οι εφημερίες που σας κόβουν. Για μένα είναι ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝ να υπάρχει κόσμος να κάνει εφημερίες, ξεκουράζονται οι κανονικοί ειδικεύόμενοι έτσι, οπότε μπορούν κι συμμετέχουν καλύτερα στο πρόγραμμα της Κλινικής 2) τα χειρουργεία (προφανως δεν αφορούν τον topic starter) είναι το σημαντικότερο και πλέον στρεβλό και θέλει κυνήγημα. Δεν γίνεται άνθρωποι που κάνουν μόνο εφημερίες, να έχουν την απαίτηση να χειρουργούν κιόλας. Όποιος συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της Κλινικης, ήτοι Εξωτερικά, πρωινό ωράριο κτλ. μοιράζεται και τα χειρουργεία. Δλδ σας ενοχλούν οι παρατασιακοί που έφαγαν το σκ@τό που τρώτε τώρα εσείς και απλά ΒΟΗΘΟΥΝ (εφημερίες) και ΔΕΝ σας ενοχλούν τα κάθε λογής κοπρόσκυλα ΕΣΥτες (επιμελητές-διευθυντές) που πατάνε στις Κλινικές στις 10 και 11 ή δεν πατάνε καθόλου κάποιες μερες χωρίς να έχουν πάρει άδεια, ενώ γράφουν εφημερίες απ τα σπίτια τους ; Κοινωνικός αυτοματισμός. Αν το θέμα σας είναι το οικονομικό (λίγες εφημερίες), απαιτείστε να κάνετε περισσότερες.
 10. Οι παρατασιακοί που ξέρω εγώ τουλάχιστον, δεν θέλουν να κάνουν εφημερίες. Σε αυτό είστε τυχεροί. Για την εκπαίδευση (ειδικά χειρουργεία), υπάρχει σοβαρό θέμα και θίγεται σε άλλο νήμα. Το κονδύλι των εφημεριών ειναι σταθερό νομίζω, κάθε Κλινική έχει συγκεκριμένες, όσους παρατασιακούς και να έχει. Η φάση με τους παρατασιακούς είναι στρεβλή, λόγω συγκεκριμένων παραγόντων: - την πείνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο ελεύθερο επάγγελμα - το το είτε δεν γινονται προσλήψεις στο ΕΣΥ, είτε καθυστερούν πολυ ετσι βλέπεις κόσμο να μένει παρατασιακός επί χρόνια, κάποιοι δεν δίνουν καν εξετάσεις και μένουν παρατασιακοί για 3 ή 5 χρόνια, ενώ έχω ακούσει ακόμα και για 10 !!! Κυκλοφόρησε μια φήμη πρόσφατα ότι σκέφτονται να τους κάνουν (όσους έχουν τίτλο) επικουρικούς, αλλά ελέγχεται ως ανακριβής.
 11. Τώρα εδώ τι λέμε ; Ότι π.χ αυτός που ζει στον Αή Στράτη ρισκάρει την ζωή του από υγειονομικής απόψεως ; Ισχύει και το γνωρίζει και ο ίδιος. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με αυτόν που ζει στην Αθήνα, σε αρκετά μικρότερο βαθμό σίγουρα, αλλά γνωρίζω άτομα που έχουν πεθάνει από εντελώς αστείους λόγους πριν προλάβουν να φτάσουν στο νοσοκομείο, είτε περιμένοντας στα Επείγοντα (ο ένας μάλιστα γιατρός). Οπότε τι λέμε στους κατοίκους της επαρχίας ; Ότι απαξ και δεν μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε ειδικούς γιατρούς, δεν στέλνουμε ούτε ανειδίκευτους ; Btw, συμφωνώ ότι ένας άρτι αποφοιτήσας από Ιατρική Σχολή, είναι εντελώς άμπαλος και επικίνδυνος και συχνά έχει και άγνοια κινδύνου, νομίζοντας ότι πάει διακοπές (ακόμα θυμάμαι κάτι... χαδιάρες αγροτικίνες στην Αστυπάλαια 💘 σε ενα δημοσίευμα http://www.docmed.gr/pos-pernoun-dio-25ares-giatrines- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --agrotiko-tous-stin-agoni-grammi/ ) Άλλο όμως αυτό, και άλλο το να γενικεύουμε και να λέμε δεν μπορεί να προσφέρει καποιος σε ένα απομακρυσμένο χωριό κτλ. Στην δε Σουηδία, μου έλεγε φίλος ΓΙ που εργάζεται εκεί ότι τον ρόλο του "αγροτικού" σε απομονωμένα μέρη τον παίζει συχνά μια κατάλληλα εκπαιδευμένη νοσηλεύτρια, ενώ οι Σουηδοί το έχουν και με την Τηλεϊατρική, παίρνουν τηλέφωνα κτλ. Ο στόχος της κάλυψης εξ΄ολοκλήρου της περιφέρειας με ΓΙ θα παραμείνει όνειρο, η Ειδικότητα παραμένη μη ελκυστική στην Ελλάδα (για διάφορους λόγους) παρά την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, και μια ματια στις λίστες αναμονής ακόμα και κεντρικών νοσοκομείων, θα σας πείσει γι αυτό.
 12. Ενώ συμφωνώ με τον πυρήνα των επιχειρημάτων σου mihiatrik, δεν καταλαβαίνω τι προτείνεις πέραν αφορισμών. Δλδ να μην υπάρχει κανένας ιατρός σε απομονωμένα μέρη και νησιά ; Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω πάμπολλα περιστατικά που αν δεν υπήρχε κανένας γιατρός θα είχαν καταλήξει. Να αναφέρω τι συμβαίνει σε μέρη όπως η Σουηδία που προσομοιάζει γεωγραφικά με την Ελλάδα ;
 13. Κενά υπάρχουν πολλά, αν ο φίλος σου έβαζε τον διευθυντή μιας άλλης Κλινικής να πιέσει τον δικό του διευθυντή να υπογράψει το χαρτί της παράτασης για να τον έχει στην δική του Κλινική (κι να μην τον ξαναδεί φυσικά μπροστά του), ίσως επιδείκνυε λιγότερο ψ συμπεριφορά...🙃
 14. Ναι, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, πρέπει να δώσει αρχικά το ΟΚ, ο διευθυντής της Κλινικής που υπάγεσαι. Ίσως όμως να υπάρχει τρόπος παράκαμψης.
 15. Ερώτηση: απαξ και κάνεις rotation σε Κλινική άλλου νοσοκομείου (ειδικότητα με ενιαία τοποθέτηση) και έχει μαζευτεί άδεια που δεν πήρες το προηγούμενο έτος, μπορεί να σου δώσει το νοσοκομείο τον μήνα (+κάτι ψιλά) της κανονικής σου για το διάστημα ΜΟΝΟ που είσαι στο rotation ή και πέραν αυτού αν αυτή το υπερβαίνει ; Δλδ τελειώνεις 6μηνο το rotation ας π.χ 01/04, αιτείσαι και σου δίνουν τον μήνα κανονικής του προηγούμενου έτους για τον επόμενο μήνα ή πρέπει να πας να το ζητήσεις απ την Κλινική σου ; Είναι λίγο λεπτό το ζήτημα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...