Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.304 profile views
 1. Μάλλον το τελευταίο. Άπαξ και ανήκει σε μια Κλινική ένας ειδικεύομενος ακολουθεί το πρόγραμμα της Κλινικής. Δεν έχει να κάνει από που προέρχεται. Δεν έχω κάποιο ΦΕΚ μπροστά μου ή την νομοθεσία αλλά ως ειδικευθείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του νοσοκομείου και της Κλινικής. Δλδ group Χριστούγεννα και Πάσχα κτλ. Προφανώς και οι ειδικεύομενοι του ΕΣΥ δεν το πράττουν αυτό καθώς δεν υπάρχουν εκεί group αδειών. Ομοίως για αργία των Ενόπλων Δυνάμεων, ημιαργίες κτλ. Ανήκεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αυτό ακολουθείς. Λογικό. Τα ΙΔΙΑ έπρατταν και οι στρατιωτικοί συνάδελφοι, φυσικά και δεν πήραν ποτέ... 50 μέρες άδεια και ας δικαιούνταν, καθώς η δουλειά δεν θα έβγαινε. Όπως εμείς δεν πήραμε ποτέ ρεπό μετά από εφημερία. Εξ όσων γνωρίζω από στρατιωτικούς που υπηρέτησαν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, το αυτό ίσχυε και για αυτούς, δλδ ίδιο καθεστώς όπως και οι πολίτες συνάδελφοι. Απ΄την άλλη έχω ακούσει για μεροληπτική στάση διευθυντών ΕΣΥ υπέρ στρατιωτικών, μάλιστα ένας μου είπε ότι τους βλέπουν ως... συναδέλφους καθώς οι στρατιωτικοί με το πέρας της Ειδικότητας γίνοτναι αμέσως Επιμελητές σε στρατιωτικά νοσοκομεία, χωρίς καμμία ουσιαστική αξιολόγηση. Να διευκρινήσω εδώ ότι η εμπειρία μου είναι από Γ/Χ, σε παθολογικές ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και μπορεί να εξαφανίζεται κάποιος ευκολότερα αν το επιθυμεί (και τον παίρνει). Σε μια χειρουργική όμως ένας στρατιωτικός που ειδικεύεται σε πολιτικό νοσοκομείο δεν έχει ιδιαίτερο... συμφέρον να απέχει (με άδειες) από χειρουργεία κτλ. Οπότε ίσως αλλάζει. Εν κατακλείδι, απαξ και ο στρατιωτικός ανήκει σε μια συγκεκριμένη Κλινική, η διευθύντρια (αν ήθελε να ασχοληθεί) θα μπορούσε να επικαλεστεί τις ανάγκες της Κλινικής για να υποχρεώσει τον στρατιωτικό ειδικεύομενο να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Πάντως παίζει να έχει πέσει και ένα τηλ από κάποιον στρατιωτικό διευθυντή για ειδική μεταχείριση.
 2. kopritis

  Aγροτικο-εξετασεις ειδικοτητας

  Εδώ να πούμε ότι το πισωγύρισμα δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλο πχ μια παθολογική ειδικότητα όπως η Παθολογία όπου το αντικείμενο είναι παρεμφερές και άλλο ένας χειρουργός ή αναισθησιολόγος. Εκεί ο 1 χρόνος αποχής απ τα χειρουργεία φαίνεται πολύ στην ικανότητα του γιατρού, συγκεκριμένα ένας χειρουργός στο 6 έτος της Ειδικότητας ενός μεγάλου αθηναϊκου νοσοκομείου είναι τόσο "ζεστός" χειρουργικά όσο ποτέ άλλοτε δεν θα υπάρξει στην καριέρα του, και τον αναγκάζεις να πηγαίνει να γράφει αντιυπερτασικά και ανάλωσιμα διαβήτη στην κάθε Ραχούλα, αχρηστεύοντας με αυτό τον τρόπο τα skills που με τόσο κόπο απέκτησε. Είναι τραγικό, όπως και να το δει κανείς.
 3. kopritis

  Aγροτικο-εξετασεις ειδικοτητας

  Προσωπικά δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η διάκριση για την απαλλαγή απ' το αγροτικό. Φυσικά, έστω και τελειωμένος (π.χ) χειρουργός να είναι κάποιος, αντιμετωπίζεται από γενικούς γιατρούς και χωριάτες ως "αγροτικός" (το γιατρουδάκι για τα φάρμακα) και προσφέρει απλά "άσπρη μπλούζα" σε χωριά. Τεράστιο πισωγύρισμα.
 4. Πολύ εύλογη η απορία του Λούη. Δυστυχώς το φόρουμ έχει γίνει σε μεγαλό βαθμό, μπαίνω, κτυπάω (παίρνω τις πληροφορίες που θέλω) και φεύγω. Ούτε καν δεν μπαίνουν στον κόπο να γράψουν την εμπειρία τους για να βοηθηθούν άλλοι συνάδελφοι, να μην μιλήσουμε για την καθημερινότητα αργότερα, πόσο ικανοποιημένοι είναι απ το επιπεδο της εκπαίδευσης κτλ΄. Στο δια ταύτα: είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ διαδικασία να ανέβει κάποιος Γερμανία και να τα κάνει όλα εκεί. Να μην μιλήσω για το σενάριο δεν γνωρίζω γρι γερμανικά και ανεβαίνω Γερμανία. Εκεί μιλάμε για 1 χρόνο διαμονής στους Φριτς, κάτι που μεταφράζεται σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε πόσο κοστίζει η διαμονή και ζωή στην Γερμανία που φυσικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ΄το μέρος, αν δεν υπάρχει στέγη (μέσω κάποιου συγγενούς κτλ.), και βάλουμε διαμονή+φροντιστήρια+εξέταστρα, βγάλτε μόνοι σας την σούμα. Στα μείον προσθέστε τον 1+χρόνο παντελούς απραξίας και αποχής απ ΄την Ιατρική. Γνωστός μου που ακολούθησε αυτό τον δρόμο (κάνει Γ/Χ), έφαγε όλες τις αποταμιεύσεις του απ΄την Ειδικότητα, ενώ δεν γνωρίζω αν δανείστηκε και προς το τέλος. Το καλύτερο νομίζω είναι να κάνει κάποιος την γλώσσα Ελλάδα (μέχρι επιπέδου Β2), κι και να ανέβει Γερμανία για μόνος 2-3 μήνες ώστε να κάνει κάποιο φροντιστήριο. Κατόπιν κατεβαίνει Ελλάδα να βρει μια δουλειά έχοντας αφήσει ως εκκρεμότητα τις εξετάσεις. Και αυτό μιας και σου δίνουν ημερομηνία 3 μήνες μετά (Μόναχο και αργότερα αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς Μόναχο), και σε περίπτωση που κοπείς μια φορά, άλλοι 3 μήνες αναμονή. Δεν βρίσκω τον λόγο να κάθεται κάποιος Γερμανία και να περιμένει άσκοπα κάνοντας ουσιαστικά τουρισμό, εκτός και αν δεν έχει οικ.πρόβλημα και δεν τον ενοχλεί να μην ασχολείται καθόλου με την Ιατρική. Αυτά εν ολίγοις. Υ.Γ - Το παραπάνω σενάριο που περιγράφω, το έχουν κάνει κάποιοι. - ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ σου νοικιάζει σπίτι χωρίς συμβόλαιο εργασίας. Δλδ παίζει να αναγκαστείς να συγκατοικήσεις, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο σε διαμέρισμα που κατοικούν κι άλλοι (wg).
 5. Δεν διοργανώνεται πλέον ACLS στην Ελλάδα. Κάποτε διοργανώνονταν, απ΄την ΕΕΚΑ τουλάχιστον, αλλά πλέον όχι. Οι περισσότεροι κάνουν ALS καθώς το χρειάζονται για ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα δεν γνωρίζω τι θα συνέβαινε αν μαζεύονταν παραπάνω άτομα που θά ηθελαν να το κάνουν, αν δλδ το διοργάνωνε ξανά η ΕΕΚΑ. Πάντως αυτοί είναι πιστοποιημένο Κέντρο.
 6. Συγγνώμη, η οικογένειά σου έχει γνώμη για το πως θα περνάς την μισή και πλέον ζωή σου ; ; ;
 7. Βασικά υπάρχει τρόπος να αποδεχθούν τις μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει γραφεί σε ομάδα στο Facebook, αν το βρω θα το βάλω. Ειναι άκυρο αυτό που ισχυρίζονται οι Γερμανοί.
 8. kopritis

  Αγγελίες για Εργασία Ιατρών ;

  Όχι, είναι προυπόθεση συμμετοχής.
 9. kopritis

  12ωρη εφημερία

  Άρα είστε ριγμένοι δλδ σε σχέση με τα άλλα σκληρά εργαζόμενα παιδιά στην Γερμανία που διακοπάρουν ακόμα και 6 εβδομάδες ετησίως. Tnx
 10. kopritis

  12ωρη εφημερία

  Ερώτηση, πόση ετήσια άδεια δικαιούνται οι ειδικεύομενοι που εξουθενώνονται στην Σουηδία ;
 11. Εργάζεσαι ; Αν όχι (=ελεύθερος χρόνος), γιατί δεν τραβάς μια βόλτα απ΄τις Καρδιολογικές Κλινικές των συγκεκριμένων νοσοκομείων να μιλήσεις με τους ειδικεύομενους εκεί να σχηματίσεις μια εικόνα ;
 12. Οι τύποι βρήκαν έναν εντελώς ΑΝΕΝΤΙΜΟ (το λέω ευγενικά) τρόπο να λύσουν το μόνιμο πρόβλημα στελέχωσης των επαρχιακών νοσοκομείων. Θα δηλώνεις να κάνεις Γ/Χ στην Νίκαια, και για 1 χρόνο θα μπορούν να σε στείλουν στα μαγευτικά... Κύθηρα ! Λαμπρά.
 13. kopritis

  e-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

  Μέχρι τώρα έχουν καλέσει και έχουν επιβάλλει πρόστιμα σε Γ.Ι. Γνωρίζεις να έχουν κυνηγήσει αγροτικούς ; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε. Μείωσαν πρόσφατα τα όρια κατά 40% και είναι δύσκολο να μην υπερβεί κάποιος το όριο, εκτός και αν εφαρμόζει τερτίπια με συνταγογράφηση και εκτέλεση φθηνών φαρμάκων (όπως Salospir κτλ.)
 14. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  H φάση γενικοί γιατροί-αγροτικοί έχει καταντήσει αηδία. Καταρχάς να διευκινήσω ότι θεωρώ την Γενική Ιατρική απ΄τις πλέον αξιοσέβαστες και διαβαστερές Ειδικότητες, ΑΝ ασκηθεί σωστά ή ευσυνείδητα. Εδώ όμως τι έχουμε? οι γενικοί γιατροί διαμαρτύρονται ότι οι άλλες ειδικότητες τους θεωρούν κάτι σαν αγροτικούς, δλδ ανειδίκευτους. Οι ίδιοι όμως -συχνά- έχουν λίγο καλύτερες γνώσεις απ' τον μέσο αγροτικό (γιατί υπάρχουν και άτομα που κάνουν αγροτικό με κομμάτι ή και τελειωμένη Ειδικότητα που είναι λογικό να γνωρίζουν περισσότερα απ΄τον ΓΙ που κάνει 3μηνα λάντζας από εδώ και από εκεί). Οι ίδιοι το παίζουν ειδικοί και επιμελητές στους αγροτικούς, ενώ θα έπρεπε να τους βλέπουν ως άμεσους συνεργάτες, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ασκεί και ο αγροτικός, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο, κατά βάση λόγω απειρίας. Αντί λοιπόν να εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι αγροτικοί τους βοηθούν να μοιράζονται τα βάρη και τα Ιατρεία που πρέπει να καλύψουν, παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα χωσίματος, ειδκά σε ΚΥ που ισχύει το "little Indians, many cowboys". Και μετά κλαίγονται όταν παραιτούνται οι αγροτικοί για να ξεκινήσουν Ειδικότητα και μένουν ακάλυπτα Ιατρεία σε απομακρυσμένα μέρη και τους στέλνουν εκει... Γνωρίζω περίπτωση ΚΥ νησιού που έχει επί μακρόν κενές θέσεις αγροτικών και έκαναν κανονικά ενεργές εφημερίες οι γενικοί. Εσχάτως όταν έσκασαν 2 οπλίτες-ιατροί ως κυριολεκτικό μάνα εξ' ουρανού ? τους έχουν βάλει να παίζουν 1-1, δλδ αυτοί κλήσεως απ΄τα σπιτάκια τους παρότι πληρώνονται ενεργές, και οι αγροτικοί επί τω έργω ! Μιλάμε φυσικά για καραπαράνομη πρακτική, αλλά επαρχία δεν ιδρώνει κανενός το αυτάκι, ειδικά αν έχει καλό δοντάκι στις ντόπιες αρχές. Εδώ ο ένας από αυτούς, προ των οπλιτών, άφηνε την νοσηλεύτρια μόνη της στο ΚΥ και γύριζε στην πόλη, θα κωλώσει με τους αγροτικούς ; Και ένα σωρό αναφορές έχει φάει και ακούνητος στην θέση του είναι.
 15. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  @mihiatrik Εννοείται πως μιλάμε για κάλυψη επιπλέον χωριών, εκτός της ζώνης ευθύνης (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος μιας και τον χρησιμοποιεί ο Στρατός) του ΚΥ, αν ειναι στα χωριά που καλύπτει το ΚΥ, θέμα διευθυντή να βγάλει πρόγραμμα μετακίνησης. Και πάλι, για τις επισκέψεις στα χωριά, καταρτίζεται έγγραφο πρόγραμμα απ ΄τον διευθυντή του ΚΥ. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει στην συγκεκριμένη φάση, αλλά γνωρίζω από άλλους.
×