Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.339
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

kopritis last won the day on 26 Ιουνίου

kopritis had the most liked content!

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

8.754 profile views

kopritis's Achievements

Νομπελίστας (επίπεδο Χ)

Νομπελίστας (επίπεδο Χ) (10/16)

289

Reputation

 1. Προς το παρόν αυτό ίσχυσε για όσους ξεκίνησαν το 4μηνο του covid ΠΡΙΝ τις 31/03/2021, κάποιοι ήδη κάνουν περιζήτητες ειδικότητες με τεράστια αναμονή ως υπεράριθμοι αυτή την στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν θα βγει νέα ρύθμιση, προς το παρόν ανανεώνουν τις ήδη υπάρχουσες 4μηνες (πριν λίγες ημέρες τους ανανέωσαν μέχρι 31/12)
 2. Αυτό το "κάνω όποια ειδικότητα γουστάρω με μια δήλωση στην Περιφέρεια", ποτέ δεν το κατάλαβα στην Ελλάδα. Με αυτό το σύστημα, καταλήγουν να κάνουν περιζήτητες ειδικότητες γόνοι που θα τις έβλεπαν με το κυάλι στο εξωτερικό. Τι κάνουν μετά ; Μα κληρονομούν το Ιατρείο του μπαμπά. Το θέμα η κατεύθυνση των όποιων αλλαγών. Ούτε το σύστημα των στρατιωτικών ιατρών είναι ακριβώς αδιάβλητο (ρωτήστε τους ίδιους), ούτε προσανατολισμένο στις ανάγκες του στρατεύματος (ρωτήστε πχ πόσους πλαστικούς έχει ο Στρατός και πόσους πχ γενικούς ιατρούς ή ογκολόγους). Απλά ο Στρατός, ΕΧΕΙ κίνητρα να δώσει. Προ ολίγων ετών ο Στρατός δεν είχε αναισθησιολόγους και τους είπε: - αμετάθετο - τυχόν χρόνια μετεκπαίδευσης έξω μετράνε ως συντάξιμα Δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Αυτά σε συνδυασμό με την πρόσβαση στο ιδιωτικό και σε συνδυασμό ότι κακό στρατιωτικό αναισθησιολόγο προσωπικά δεν έχω συναντήσει, έδωσε σε κάποιους την δυνατότητα να βγάζουν πολύ καλά χρήματα (γνωρίζω 45άρη με καινούρια X5...) Ο Στρατός ΜΠΟΡΕΙ να δώσει κίνητρα (με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Στρατός), η κ.Γκάγκα πως ακριβώς θα στρέψει τους νέους απόφοιτους προς αυτή την ειδικότητα ; Με το ζόρι ; Προσωπικά συμφωνώ ότι η ελεύθερη επιλογή ειδικότητας απλά με μια δήλωση, δημιουργεί στρεβλώσεις, και απ την στιγμή που το κράτος ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ιατρική εκπαίδευση, έχει προφανώς λόγο. Διαφορετικά, όποιος δεν γουστάρει το όποιο μελλοντικό, περισσότερο ορθολογικό σύστημα, τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία (έξω)
 3. Οι περισσότερες ειδικότητες έχουν 6μηνα rotations, όπου με την κατάλληλη τακτική κάποιος, μπορεί να "εξαφανιστεί" κάποιους μήνες και να κάτσει να διαβάσει. Εδώ είναι το πρόβλημα όμως. Οι περισσότεροι δεν το πράττουν, ειδικά οι χειρουργικές ειδικότητες, περιμένεις να πάρεις χειρουργεία προς το τέλος, με αποτέλεσμα να τα γράφουν "εικονικά", απ την μια χειρουργείς, απ την άλλην δεν μπορείς να περάσεις τις εξετάσεις με την λήξη της ειδικότητας. Καταλήγεις παρατασιακός και στο έλεος του κάθε διευθυντή του τομέα στον οποίοα θα καταλήξεις, με αποτέλεσμα να πηγαίνεις πίσω. Μέγα λάθος κατ εμέ. Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι οι εξετάσεις και ο τίτλος, και ας τελειώσεις ανεπαρκής χειρουργικά (που οι περισσότεροι στην Ελλάδα έτσι τελειώνουν)
 4. Το να σπουδάζεις κάτι από χόμπυ είναι ό,τι καλύτερο και κ@υλα για μένα. Δείχνει άτομο που επιθυμεί την γνώση για την γνώση, νέους ορίζοντες. Γνωρίζω ειδικό π/θ που τελείωσε πρόσφατα Θεολογία, προφανώς και δεν σκοπεύει να γίνει... ιερέας, αλλά αυτό γούσταρε,αυτό έκανε. Οπότε προχώρα αφού έχεις και την εναλλακτική του τωρινού σου επαγγέλματος, γιατί όπως σου έγραψαν και άλλοι, σταδιακά εξατμίζεται ο ρομαντισμός των ιατρών μετά από χρόνια στα νοσοκομεία. Είμαι κι εγώ σίγουρος ότι θα ακούσεις διάφορα, αλλά τα κόμπλεξ των ιατρών, πολλά!
 5. Ειμαι ο τελευταίος που θα αποτρέψω κάποιον, αλλα το τρέχον επάγγελμα σου ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ; Είχα ειδικεύομενο... 55χρονών που αγχώνονταν για το τι θα κάνει μετά την ειδικότητα (η ειδικότητα του δεν μπορει να κρατήσει Ιατρείο) καθως δεν γούσταρε να πάει για επικουριλίκι στην επαρχία. Αν ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, προχώρα, κάνε την προσπάθειά σου, η ζωή είναι μικρή για να λες μετά δεν το προσπάθησα, αν ομως νομίζεις ότι θα βγάλεις λεφτά ή θα νιώσεις κάπως με το "γιατρέ", άστο, είναι κρίμα να ταλαιπωρηθεί η οικογένειά σου.
 6. ΟΚ για παιδίατρο, ας υποθέσουμε ότι τώρα έχουν, γιατί δεν λέτε ότι πριν λίγα χρόνια το νοσοκομείο έμεινε ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ; Να το ξαναγράψω, ένα νησί με δεκάδες χιλιάδες κόσμο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ... Να σας πω τι μου είπε ένας κρδ που έκανε σε νησί ; Στα νησιά παίζεις τον κ...λο σου. Ας το κρατήσετε στο μυαλό σας. Ναι, ένας πρωτοδίκης, ξεκινάει στην Κω με 3,000€ και εσύ γιατρουδάκο, τράβα να παίξεις τον κ@λο σου με 2,000 (μαζί με εφημερίες). Καλά θα μου πείτε, υπάρχουν και χείροτερα, πάει ο άλλος να κάνει αγροτικό σε πλοίο με 1,300 ενώ πχ ο νεότερος αξκος Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Εμποροπλοιάρχων, μπορείτε να καταλάβετε επίπεδο...) ξεκινάει με 3,000€ !
 7. ΔΕΝ υπάρχει ειδικότητα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, εκτός της Γενικής Ιατρικής, που να προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Ομιλώ για κάποιον που δεν έχει κληροδοτηθέν Ιατρείο/κονέ κτλ. Με μια επιφύλαξη καθως δεν γνωρίζω ΟΟΟΛΕΣ τις ειδικότητες, έχω μια γενικότερη γνώση (σε αντίθεση με τον μέσο 'Ελληνα ιατρό που ξέρει μόνο τα της ειδικότητάς του), ειδικά για τις χειρουργικές. Γενική Χειρουργική ; Αν δεν διοριστείς λόγω υγείας ως ΕπιΒ, τι σε περιμένει ; επικουριλίκι στην επαρχία ! Ή κατσε παρατασιακός για χρόνια ! Οπότε μιας και δεν έχεις καποιο background (αλλιώς δεν θα ρωτούσες εδώ), επέλεξε αυτή που γουστάρεις και ο Θεός βοηθός. Ετσι κι αλλιως σε καμμια 10ετία που θα βγεις εσύ στην αγορά εργασίας, μπορεί οι συνθήκες να έχουν αλλάξει.
 8. Παίζει και το άλλο φυσικά, έτσι θα μείνουν περισσότεροι ΑΙΩΝΙΟΙ ειδικεύομενοι οι οποίοι μια χαρά βολεύουν το σύστημα, όπως τώρα που θα βρείτε 40-50άρηδες ειδικεύομενους στα νοσοκομεία. Βγάζουν την λάντζα, δεν μιλάνε ("δεν σου ανανεώνω την σύμβαση"), εξέλιξη μηδέν, οι όροι εργασίας αλλάζουν κατα το δοκούν (δεν υπαρχουν πολλοί γιατροί, κάτσε ειδικεύομενε μέχρι τις 18:00 κάθε μερα, γνωρίζω περιπτώσεις). Έχουν και οικογένειες, οπότε που να ξεβολευτούν με εξωτερικό κτλ...
 9. Το ότι περίμενατε να δείτε φως μέσα απ την ΝΔούλα όταν στο Υπουργείο Υγείας ακόμα λύνουν και δένουν άτομα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή την στιγμη κάνουν ειδικότητα ως υπεράριθμοι ΣΥΡΙΖόπουλα (με το COVIDοΦΕΚ), μήπως να το ξαναβλέπατε ; Κατα τα άλλα, αν είναι να το σοβαρέψουμε, μήπως να βάλουμε και ένα όριο χρονικής ισχύος του τίτλου οπως οι Αμερικανοί, δλδ στην 7ετία να πρέπει να κάνεις recertification την άδεια σου ως ειδικός, να δούμε αν θα γελάνε οι εμπνευστές αυτού του εκτρώματος και κάτι τύποι που έχουν να ανοίξουν βιβλίο 10-20 χρόνια (απ όταν έδωσαν για Ειδικότητα) ; Ε, τι λέτε ; Μήπως να το δούμε κι σε σχέση και με το αγγλόφωνο (επι χρήμασι) τμήμα που άνοιξε στην Ιατρική του ΑΠΘ ; Πως αξιολογείται η εκπαίδευση του ειδικεύομενου βάσει μόνο της θεωρητικής εξέτασης όπως πολύ σωστά γράφει ο από πάνω, όταν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος του αν δίνονται χειρουργεία ; Πως θα αξιολογηθούν άτομα που αντί να ήταν στα χειρουργεία 1,5 χρόνο τώρα, απασχολούνται σε COVID κέντρα ; Επιτρέπεται η υπερφόρτωση χειρουργικών Κλινικών με το COVIDοΦΕΚ και έχουν το θράσος και ομιλούν για αξιολόγηση ειδικεύομενων ;
 10. Αντε να δεχτώ να αλλάξει το υπάρχον, διαβλητό (ας μην γελιόμαστε), σύστημα. Γιατί εξακολουθούν και ισχύουν τα προφορικά ; Μόνο γραπτά, σύστημα multiple choice με καλυμμένα γραπτά κτλ. Τότε, ναι.
 11. Είσαι λίγο ανενημέρωτος εδώ. Τα πολύ δυνατά βύσματα δεν διορίζονται ως επικουρικοί αλλά για λόγους "υγείας". Έχει στηθεί μια ολόκληρη φάμπρικα γύρω απ τους λόγους "υγείας", τουλάχιστον στο δικό μου νοσοκομείο έχω δει εσχάτως διορισμούς για λόγους υγείας και ΔΥ (πρώην νοσηλευτές)
 12. Και αφού φρόντισαν να κάνουν ειδικότητα, ως υπεράρθιθμοι, τα δικά τους παιδιά, με το γνωστό COVIDοΦΕΚ. Υπάρχει ενιαία στάση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα. Ετοιμαστείτε για σκληρό σεξ.
 13. Το πρόβλημα ειναι οι χειρουργικές Ειδικότητες κι τα χειρουργεία, πχ αν μια Κλινική εκπαιδεύσει 10 αντί για 5 Δερματολόγους ή Ενδοκρινολόγους, που είναι το κακό ; Γλυτώνουν 5 χρόνια αναμονής στην 1η περίπτωση, 9 χρόνια στην 2η ! Θα ξεμπουκώσουν και οι λίστες.
 14. Έχει δοθεί παράταση μέχρι 30/09, ψάξτε καλύτερα, το έχω δει με τα μάτια μου.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.