Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.140
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

kopritis last won the day on 1 Ιουνίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.052 profile views
 1. Δεν κατάλαβες τι έγραψα, δεν λέω να... λυπηθούμε την υπάλληλο που έκανε την δουλειά της, αλλά ομιλώ για την ξεφτίλα του να έχεις κάνει (τρόπος του λέγειν) καριέρα στο εξωτερικό και να πετάς την σκούφια για να έρθεις να δουλέψεις στο... ΕΣΥ ! Αυτό καυτηριάζω. Εγώ θα ντρεπόμουν να το ζητούσα. Αυτό.
 2. kopritis

  Συχνά Περιστατικά στο Αγροτικό

  Οπως αντιστοίχως παθολογικές πρώτες βοήθειες προσφέρουμε ανεξάρτητα αν έχουμε επιλέξει παθολογική ή χειρουργική ειδικότητα, παιδιατρικές ανεξάρτητα αν θα κάνουμε παιδιατρική κτλ. Στο δια ταύτα, δεν έχει κανείς απαιτήσεις από έναν αγροτικό να ράψει κάτι περισσότερο από ένα απλό θλαστικό.
 3. Είναι δυνατόν βάση του νόμου 2690, τώρα με τον νέο νόμο περί προσωπικών δεδομένων, δεν γνωρίζω αν περιπλέκονται τα πράγματα. Ο τύπος ζήτησε να του φωτοτυπήσουν τα δικαιολογητικά των υπολοίπων υποψηφίων για να κάνει ένσταση, κάτι που έστειλε την υπάλληλο στο φωτοτυπικό για... 6 ώρες προκειμένου να του στείλουν τα χαρτιά στην... Αγγλία ! "Σφαγή" δεν θα χαρακτήριζε κανείς αναλογία 43(υποψηφίων)/1(θέση) χειρουργού ; Κατ' εμέ είναι. Ή μάτια 21/1 ; Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα με 10 -20 που θέλουν να επαναπατριστούν, αλλά υπάρχει κόσμος που θέλει να γυρίσει και πετάει την σκούφια του για την σιγουράντζα του ΕΣΥ...
 4. Εντελώς πληροφοριακά να σας πω, για μια θέση Επιμελητή χειρουργού σε μεγάλο αθηναϊκό νοσοκομείο έβαλαν υποψηφιότητα δεκάδες άτομα, αρκετά δε από Αγγλία και άλλες χώρες. Μάλιστα ένας έφτασε σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού που έβαλε την υπάλληλο να του φωτοτυπήσει δικαιολογητικά (δεκάδες σελίδες) συνυποψηφίων, και η κοπέλα φωτοτυπούσε για ώρες, ενώ έπαιρνε τηλ από Λονδίνο κτλ. Σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει κανείς συμπέρασμα από περιπτωσιολογία, αλλά θα είχε να μαθαίναμε τι ενδιαφέρον υπάρχει σε προκηρύξεις που βγαίνουν για μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ. Οι δικές μου (εκ των πολύ έσω) πληροφορίες λένε ότι γίνεται σφαγή. Και προφανώς δεν συμβαίνει αυτό για τα 1,300€ του Επιμ. Β'
 5. Αυτό ισχύει σε απίστευτο βαθμό ! Οποιος θέλει να το επιβεβαιώσει, ας πάει σε ένα ΚΥ π.χ πέριξ της Καβάλας. Το πόσα επώνυμα γιατρών σε -ίδης θα συναντήσει, θα το διαπιστώσει ο ίδιος ! Μάλιστα υπάρχει μια πραγματικά δουλοπρεπής φωτό από Γ.Ι από επίσκεψη του Πολάκη όπου τον κοιτάζει σαν μικρό... Θεούλη που απόρησα, και έμαθα μετά ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι Ρωσοπόντιος. Ε, προφανως, αν σου δώσει ψωμί κάποιος, να τον κοιτάζεις σαν... σωτήρα ! 😂 No offence για την Ειδικότητα την οποία την θεωρώ απ΄τις δυσκολότερες που υπάρχουν αν την ασκήσει κάποιος σοβαρά, αλλά η Γ.Ι πρέπει να ειναι η Ειδικότητα με το μεγαλύτερο ποσοστό αποφοίτων εκ του Ανατολικού Μπλόκ, με καταγωγή πολλών ακριβώς από εκεί, αλλά και Ελλήνων αδιάφορων κτλ. (είχα σε rotation στην Κλινική ειδικεύομενους Γ.Ι από Ιατρική Αθήνας, οι άνθρωποι την επέλεξαν σαν πιο χαλαρή Ειδικότητα, ενώ ο ένας ήταν καθαρά ΔΥ, με το που τελείωνε το ωράριο εξαφανίζονταν, δεν ήθελε να του δείξουμε τπτ.) Το γιατί αυτό συμβαίνει προφανές, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, δουλειά τροχονόμου αν το επιθυμεί αυτός που την ασκεί, ενώ σε ένα ΚΥ ή ΠΙ στην επαρχία οι απαιτήσεις είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, αρκεί να υπάρχει "άσπρη μπλούζα" και κάποιος που δηλώνει γιατρός.
 6. kopritis

  εθελοντική απόσπαση απο ΚΥ σε νοσοκομείο .

  Προσωπικά το έχω δει να συμβαίνει, θυμάμαι όταν έκανα τον μήνα του νοσοκομείου έναν που πήγαινε για Ορθοπαιδική και, αφού έκανε πρώτα τον 1 χρόνο Γ/Χ, πήρε αγροτικό στην ίδια περιοχή, και έκανε εφημερίες στο χειρουργικό. Τώρα για το τι έκανε τα πρωϊνά δεν γνωρίζω. Πάντως θεωρώ καλύτερο να πάει κανείς στην Κλινική που ήταν ως ειδικεύομενος να κάνει και κάτι απ΄το να κάνει τον γραμματέα των Γενικών Ιατρών στο ΚΥ. Φυσικά έχει να κάνει και με τον διευθυντή της Κλινικής, αλλά προφανώς αυτόν τον γνωρίζεις και σε γνωρίζει από όταν έκανες ειδικότητα.
 7. kopritis

  εθελοντική απόσπαση απο ΚΥ σε νοσοκομείο .

  Τα έγραψε όλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ο mihiatrik, δεν θα προσέθετα ούτε λέξη, έτσι είναι το chain of command. Μετά την αρχική απορία μου (του να θέλει κάποιος απόσπαση σε νοσοκομείο που η λάντζα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερη απ' ότι σε ένα ΚΥ, ενώ πχ οι ΓΙ βάζουν δικηγόρους και κάνουν εξώδικα για να μην πάνε), θα σου συστήσω να είσαι προσεκτικός πριν έρθει το επίσημο χαρτί της μετακίνησής σου καθώς πολλά μπορούν να στραβώσουν κι θα βρεθείς εκτεθειμένος, ενώ και με τα χωριά που καλύπτεις μην τα σπάσεις και δεν πατάς καθόλου καθώς ειδικά αν είναι άγονα, μπορούν οι τοπικοί "άρχοντες" αυτών να πάρουν τα κατάλληλα τηλέφωνα σε Περιφέρειες και δεν συμμαζεύεται και να μπλοκάρουν τις διαδικασίες. Και όσο πιο άγονο είναι ένα χωριό και ειδικά αν βρίσκεται σε εθνικά "ευαίσθητη" περιοχή, τόσο πιο ψηλά φτάνουν. Mαθαίνω ότι τα περιφερειακά νοσοκομεία "πονάνε" από έλλειψη ειδικεύομενων και τραβάνε αγροτικούς για εφημερίες. Φυσικά σε μια περίπτωση ενός νησιού που γνωρίζω, οι οπλίτες-ανειδίκευτοι-ιατροί βγάζουν τις εφημερίες στο ΚΥ με τους κάθε λογής ειδικούς (της κακιάς ώρας) να ειναι εξαφανισμένοι και να κάνουν ουσιαστικά μόνο κλήσεως-ετοιμότητας (ενώ πληρώνονται ενεργές φυσικά).
 8. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Στείλε ένα email στην υπηρεσία, όπου θα έχεις επισυνάψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι αρνείσαι την θέση που κατέλαβες στα προσωρινά.
 9. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Συγγνώμη δεν διαβάζεις που γράφει ότι απευθύνουμε πρόσκληση για την κάλυψη των κενών μπλα μπλα μπλά ; ναι, τόσα πολλά είναι, κάποια μένουν επί μακρόν κενά, δες π.χ Κάσο. Ακριβώς αυτή ειναι η πρακτική , στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα κενά δεν συμμετέχουν οι Γ.Ι, στην κανονική προκήρυξη όμως θα συμμετέχουν και θα έχουν και προτεραιότητα οι αιτήσεις τους.
 10. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  +1000 Ακριβώς έτσι ! Όχι ότι ενδιαφέρει τους αποφασίζοντες φυσικά, αυτοί θέλουν απλά να στείλουν "άσπρες μπλούζες" παντού. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσοι Γ.Ι υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές και σε νησάκια, αλλά οι Ενώσεις τους είναι απασχολημένες με άλλα, πιο "ενδιαφέροντα", τις ΤΟΜΥ, την συνταγογράφηση επιθεμάτων για κατακλίσεις, αναλώσιμων διαβήτη κτλ Το ότι ο Άη Στράτης (και άλλα μικρά νησάκια) καλύπτεται από οπλίτη-ιατρό, μάλλον δεν τους συγκινεί ιδιαίτερα.
 11. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Αφορά τα κενά της προηγούμενης, κανονική προκήρυξη (και για Γ.Ι) από Αύγουστο μαθαίνω, και στο φινάλε, ας πάνε σε καμμιά ΤΟΜΥ οι Γ.Ι που έχουν πιάσει όλα τα πόστα στα ΚΥ πέριξ των μεγάλων πόλεων και δεν μπορεί να σταυρώσει εκεί θέση αγροτικός... 😜
 12. kopritis

  BLS,ALS,ILS, ATLS και αλλα...

  Έγραψα μόνο στον αλγόριθμο, δεν διαφωνώ για την προσοχή που δίδεται σε αυτόν, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα του course. Απ΄την άλλη, καλό είναι να μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω. Στο εγχειρίδιο του APLS που έχω ρίξει μια ματιά έχει πολύ περισσότερη (και στριφνή) θεωρία, νομίζω θα είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο. Το κακό με το APLS είναι ότι δεν μπορούν να σου πουν πότε θα γίνει το επόμενο και υπάρχει ήδη λίστα αναμονής απ΄το προηγούμενο, τουτέστιν μπορεί να μην καταφέρει κάποιος ούτε του χρόνου να συμμετάσχει στο σεμινάριο... 😐
 13. Δεν είναι έτσι, δεν μπορεί μια Κλινική να πηγαίνει πίσω, να φορτώνονται αυτοί που μένουν πίσω την δουλειά και τις εφημερίες της εγκυμονούσας. Κάποτε είχαν καταφέρει τον χρόνο που έλλειπαν να διορίζεται άλλος στην θέση τους, αλλά πάει και αυτό. Προσωπικά δεν γουστάρω να δουλεύω με γυναίκες, γιατί μια τυχόν εγκυμοσύνες, άλλη θα κάνουν τα γλυκά μάτια στους ειδικούς ή στον διευθυντή, εν ολίγοις μόνο χώνουν παρά το ότι στην αρχή το παίζουν ισότητα κτλ.
 14. kopritis

  ΣΣΑΣ ιατρικό,I need help

  Σε ρώτησα περί Ειδικότητας, αν και δεν έχεις μπει ακόμα στην Σχολή, γιατί ελάχιστες Ειδικότητες είναι πλέον με αναμονή για τους μη στρατιωτικούς. Μιας και μιλάμε για χειρουργικές Ειδικότητες, κάτι γνωστοί στρατιωτικοί που πάνε π.χ για Ορθοπαιδικοί το έχουν μετανιώσει πικρά καθώς την εποχή που αυτοί περιδιαβαίνουν την παραμεθόριο, οι πολίτες συναδέλφοί τους "γράφουν" Ειδικότητα. Οπότε σαν στρατιωτικός θα καθυστερήσεις. Όσον αφορά τις εξετάσεις των στρατιωτικών, ισχύουν αυτά που λένε διάφοροι, και παίζει πολύ η πιθανότητα να πάρεις ό,τι περισσέψει. Ένα θα σου πω, οι μισοί στρατιωτικοί χειρουργοί που γνωρίζω (και γνωρίζω αρκετούς ) θα ήθελαν να γίνουν γυναικολόγοι αλλά στην εποχή τους δεν έβγαλαν θέσεις για Γυναικολογία. Ασπρο-μαύρο δεν υπάρχει, ειδικά για ΝΡΧ και αν μπορείς να φύγεις εξωτερικό, εγώ δεν θα επέλεγα Στρατό. Αν δεν έχεις πρόβλημα να πάρεις κάτι άσχετο (π.χ υπάρχει περίπτωση που από Όρθο κατέληξε αιματολόγος), ο Στρατός σου προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό πακέτο, ειδικά για μια γυναίκα, ασφάλεια, σιγουριά, άδειες, δυνατότητα ιδιώτευσης και συμπλήρωσης του εισοδήματος. Επίσης για να βγάλεις λεφτά απ΄την ΝΡΧ σαν στρατιωτικός θα πρέπει να περιμένεις πάάάρα πολύ, ειναι πολύ κλειστό το κύκλωμα, και γνωρίζω επίσης στρατιωτικούς ΝΡΧ που ζορίζονται. Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις και στις εξετάσεις σου.
 15. kopritis

  ΣΣΑΣ ιατρικό,I need help

  Ποιά Ειδικότητα θα ήθελες ακριβώς να κάνεις ; Ισχύει ότι οι περισσότεροι ΣΣΑΣίτες το έχουν μετανιώσει. 3 χρόνια Μονάδα κάνουν, και θα το κάνουν (ή το έχουν ήδη κάνει) 4, απ΄την άλλη απ΄την στιγμή που γουστάρεις την σιγουράντζα και την ξεγνοιασιά του Στρατού, γιατί να προβληματίζεσαι ;
×