Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.185
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

kopritis last won the day on 6 Απριλίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.395 profile views
 1. kopritis

  Ιατρός στις ΤΟΜΥ

  Και καλά θα κάνουν. Δεν κατάλαβα γιατί ξεκίνησαν σαν θεσμός και όχι Κέντρα Υγείας αστικού τύπου. Για να βρουν δουλεια κάποιοι ΓΙ που τους κακόπεφτε η ζωή στο χωριό ; Να μην μιλήσω για τις προσλήψεις διοικητικών που μετά από 1 μήνα έψαχναν να δουν πως θα πάρουν άδεια ή για τις νοσηλεύτριες που ήθελαν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (και το πήραν) λες και κάνουν νοσηλεία... Φυσικά στην Ελλάδα δεν απολύεται κανένας, θα τους πάνε όλους στο ΕΣΥ.
 2. Κανονικά όσοι υπηρετείτε πρέπει να σας έχει ήδη ενημερώσει η υπηρεσία σας: https://www.scribd.com/document/405088805/ΑΔΕΙΑ-5379 Δέχομαι ευχαριστίες. 😛
 3. Μάλλον είστε νιούδια (:) ) για να μην θυμάστε τι συνέβη το 2013-2014 όταν είχε καταργηθεί το υποχρεωτικό αγροτικό και έψαχναν "λευκές μπλούζες" στα χωριά με το ντουφέκι ! Δεν υπάρχει περίπτωση με την καμμία να το αφήσουν να ξανασυμβεί αυτό, ειδικά τώρα που οι ΓΙ είναι είδος εν ανεπαρκεία, λόγω ΤΟΜΥ. Μάλιστα προσπαθούν να κάνουν... ευκολότερο τον βίο των μελλοντικών αγροτικών, νομοθετώντας 4 εβδομάδες κανονική άδεια !!!
 4. Με αυτό θα συμφωνήσω. Σπάνια έχω δει παρτάλια στρατιωτικούς, ενώ στους πολίτες-ιατρούς το ποσοστό είναι, αναλογικά, συντριπτικά μεγαλύτερο . Στην δε νοσηλευτική υπηρεσία η διαφορά είναι χαοτική (βάσει των δικών μου εμπειριών πάντα). Γι' αυτό και στα μάτια των περισσότερων ασθενών, μη στρατιωτικών, η αντιμετώπιση στα στρατιωτικά νοσοκομεία ομοιάζει πολύ με ιδιωτικά. Προσωπικά και για το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδικών (εκτός κάποιων "στρατιωτικοποιημένων" γιατρών που λογικά προτιμούσαν τους στρατιωτικούς και λογικό), δεν αντιμετώπισα μεροληπτική στάση, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των χειρουργείων που πήρα. Μάλιστα συνέχισα να συνεργάζομαι και ιδιωτικά με κάποιους και αφότου τελείωσα. Οπότε, όλα είναι σχετικά.
 5. kopritis

  [παράταση] Παράταση ειδικότητας

  Μπορείς να πάρεις παράταση οπουδήποτε, αν σε θέλει ο διευθυντής εκεί (π.χ ακόμα και σε χειρουργικό τομέα, αν και θα υπήρχαν κάποια πρακτικά προβλήματα τουλάχιστον αρχικά) Οι εφημερίες επίσης, είναι θέμα αναγκών.
 6. Νομίζω απ' την εποχή του Foreas είχαμε να διαβάσουμε τέτοιο αναλυτικό Οδηγό ! ΕΥΓΕ !
 7. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Βλέπω μπήκες στο ζουμί ! Το ελληνικό ιατρικό σύστημα είναι παράλογο. Δλδ έχει τις βαθμίδες Αγροτικός--->Ειδικεύομενος-Ειδικός κτλ.. Στο μυαλό των περισσοτέρων (και πολλών γιατρών) υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ειδικεύομενος είναι "ανώτερος" (προβληματική έκφραση, αλλά ας την χρησιμοποιήσω) του αγροτικού. Έλα όμως που η κατάτασταση δεν είναι αυτή. Ο αγροτικός δρα ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ως ιατρός, ΔΕΝ είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, και ως εκ τούτου έχετε την πλήρη ευθύνη των όσων κάνετε. Υποχρέωση ενημέρωσης ειδικού ιατρού υπάρχει ΜΟΝΟ όταν κρίνει ο ίδιος ο γιατρός (αγροτικός) ότι οι γνώσεις και τα μέσα του ΔΕΝ επαρκούν. Απ΄την άλλη ο ειδικεύομενος δρα ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ (τουλάχιστον αυτό λέει ο νόμος, ανεξάρτητα τι συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία), δεν μπορεί να λάβει αυτός αποφάσεις, αυτοβούλως, για την θεραπεία ασθενή. Το παραπάνω παράδειγμα που ανέφερα περί των ειδικών που δεν θέλουν να μπουν στο ΚΥ, ειναι γιατί οι τύποι "γράφουν" και αμοίβονται ΕΝΕΡΓΕΣ εφημερίες, οπότε οφείλουν να βρίσκονται ΕΝΤΟΣ του ΚΥ και ΟΧΙ on call. Έχει υπάρξει χαρτί του Υπουργείου ότι δεν νοείται η λειτουργία ΚΥ (το αυτό ισχυέι και για ΠΙ αλλά εκεί κλείνουν τα μάτια ότι σε πολλα ΠΙ εφημερεύουν μόνοι τους ανειδίκευτοι) χωρίς παρουσία ειδικού, και γι' αυτό στην εφημερία των ΚΥ βάζουν σαν δεύτερο όνομα το δικό τους οι ειδικοι.
 8. kopritis

  Αγροτικό σε πλοίο

  Αστειεύεσαι ; Το ΚΥ Σαλαμίνας είναι η υπηρεσία που υπάγονται οι γιατροί των πλοίων της ακτοπλοϊας, οπότε αφορά πλοία που ταξιδεύουν Αιγαίο. Εξηγήθηκε αναλυτικά παραπάνω τι σημαίνει αγροτικό σε πλοίο.
 9. kopritis

  Αγροτικό

  Ε, τότε έχει νόημα να πας αγροτικό. ΠΠΙ Ύδρας δεν δίνει κάποιο επιπλέον οικονομικό κίνητρο απ όσο βλέπω. Ό,τι και αν επιλέξεις, κοίτα να έχεις και άλλους γιατρούς, μην πας δλδ σε κάποιο νησάκι, ειδικά αν δεν έχεις κλινική εμπειρία όπως οι περισσότεροι, είναι μπλέξιμο.
 10. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Τώρα το ειδα. Δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ μινιμουμ αριθμός εφημεριών που πρέπει να κάνει κάποιος. Ούτε στην Ειδικότητα. Μην αναπαράγετε αστικούς μύθους. Μπορείτε να κάνετε από καμμία, μέχρι και 8 ή να δηλώνετε... 10+ (όπως ένας που ξέρω και νομίζει ότι θα τις πληρωθεί καααποτε). Γνωρίζω περίπτωση επί θητεία που ήταν μητέρα, δήλωνε αδυναμία να κάνει εφημερίες στο ΚΥ (λόγω απόστασης και παιδιού), και δεν έκανε ούτε μία εφημερία με το αντίστοιχο οικονομικό αντίκρυσμα στις απολαβές της. Επίσης γνωρίζω περίπτωση ΚΥ που έχει μαζέψει αρκετούς κωλοπαιδαράδες ειδικούς που δεν θέλουν να κάνουν ενεργή μέσα στο ΚΥ και βάζουν τους αγροτικούς να κάνουν 8+. Με υποσχέσεις κάποτε να πληρωθούν φυσικά. Το κακό είναι ότι δεν απαιτούν, οπως θα έπρεπε, να είναι οι ειδικοί δίπλα τους. Καταλαβαίνω πόσο ψαρωμένος είναι ένας νέος γιατρός απέναντι στον 50άρη, προφανώς εκεί πατάνε.
 11. kopritis

  Αγροτικό

  Δεν μας λες καλύτερα για που σκέφτεσαι ; έχει αναφερθεί πολλάκις πόσο μπέρδεμα ειναι το άγονο, ειδικά σε νησάκι και πόσο εκτεθειμένη είσαι. Αν δεν προσφέρεται κατάλυμμα και είναι καλοκαίρι + νησί, παίζει να κοιμάσαι μέσα στο... Ιατρείο γιατί δεν θα βρίσκεις σπίτι! Αν έχεις μικρή αναμονή (κάτω του έτους), χίλιες φορές να περιμένεις έστω και άφραγκη imho
 12. Μάλλον το τελευταίο. Άπαξ και ανήκει σε μια Κλινική ένας ειδικεύομενος ακολουθεί το πρόγραμμα της Κλινικής. Δεν έχει να κάνει από που προέρχεται. Δεν έχω κάποιο ΦΕΚ μπροστά μου ή την νομοθεσία αλλά ως ειδικευθείς σε στρατιωτικό νοσοκομείο ακολουθούσαμε το πρόγραμμα του νοσοκομείου και της Κλινικής. Δλδ group Χριστούγεννα και Πάσχα κτλ. Προφανώς και οι ειδικεύομενοι του ΕΣΥ δεν το πράττουν αυτό καθώς δεν υπάρχουν εκεί group αδειών. Ομοίως για αργία των Ενόπλων Δυνάμεων, ημιαργίες κτλ. Ανήκεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο, αυτό ακολουθείς. Λογικό. Τα ΙΔΙΑ έπρατταν και οι στρατιωτικοί συνάδελφοι, φυσικά και δεν πήραν ποτέ... 50 μέρες άδεια και ας δικαιούνταν, καθώς η δουλειά δεν θα έβγαινε. Όπως εμείς δεν πήραμε ποτέ ρεπό μετά από εφημερία. Εξ όσων γνωρίζω από στρατιωτικούς που υπηρέτησαν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, το αυτό ίσχυε και για αυτούς, δλδ ίδιο καθεστώς όπως και οι πολίτες συνάδελφοι. Απ΄την άλλη έχω ακούσει για μεροληπτική στάση διευθυντών ΕΣΥ υπέρ στρατιωτικών, μάλιστα ένας μου είπε ότι τους βλέπουν ως... συναδέλφους καθώς οι στρατιωτικοί με το πέρας της Ειδικότητας γίνοτναι αμέσως Επιμελητές σε στρατιωτικά νοσοκομεία, χωρίς καμμία ουσιαστική αξιολόγηση. Να διευκρινήσω εδώ ότι η εμπειρία μου είναι από Γ/Χ, σε παθολογικές ίσως είναι πιο χαλαρά τα πράγματα και μπορεί να εξαφανίζεται κάποιος ευκολότερα αν το επιθυμεί (και τον παίρνει). Σε μια χειρουργική όμως ένας στρατιωτικός που ειδικεύεται σε πολιτικό νοσοκομείο δεν έχει ιδιαίτερο... συμφέρον να απέχει (με άδειες) από χειρουργεία κτλ. Οπότε ίσως αλλάζει. Εν κατακλείδι, απαξ και ο στρατιωτικός ανήκει σε μια συγκεκριμένη Κλινική, η διευθύντρια (αν ήθελε να ασχοληθεί) θα μπορούσε να επικαλεστεί τις ανάγκες της Κλινικής για να υποχρεώσει τον στρατιωτικό ειδικεύομενο να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Πάντως παίζει να έχει πέσει και ένα τηλ από κάποιον στρατιωτικό διευθυντή για ειδική μεταχείριση.
 13. kopritis

  Aγροτικο-εξετασεις ειδικοτητας

  Εδώ να πούμε ότι το πισωγύρισμα δεν είναι για όλους το ίδιο. Άλλο πχ μια παθολογική ειδικότητα όπως η Παθολογία όπου το αντικείμενο είναι παρεμφερές και άλλο ένας χειρουργός ή αναισθησιολόγος. Εκεί ο 1 χρόνος αποχής απ τα χειρουργεία φαίνεται πολύ στην ικανότητα του γιατρού, συγκεκριμένα ένας χειρουργός στο 6 έτος της Ειδικότητας ενός μεγάλου αθηναϊκου νοσοκομείου είναι τόσο "ζεστός" χειρουργικά όσο ποτέ άλλοτε δεν θα υπάρξει στην καριέρα του, και τον αναγκάζεις να πηγαίνει να γράφει αντιυπερτασικά και ανάλωσιμα διαβήτη στην κάθε Ραχούλα, αχρηστεύοντας με αυτό τον τρόπο τα skills που με τόσο κόπο απέκτησε. Είναι τραγικό, όπως και να το δει κανείς.
 14. kopritis

  Aγροτικο-εξετασεις ειδικοτητας

  Προσωπικά δεν καταλαβαίνω προς τι αυτή η διάκριση για την απαλλαγή απ' το αγροτικό. Φυσικά, έστω και τελειωμένος (π.χ) χειρουργός να είναι κάποιος, αντιμετωπίζεται από γενικούς γιατρούς και χωριάτες ως "αγροτικός" (το γιατρουδάκι για τα φάρμακα) και προσφέρει απλά "άσπρη μπλούζα" σε χωριά. Τεράστιο πισωγύρισμα.
 15. Πολύ εύλογη η απορία του Λούη. Δυστυχώς το φόρουμ έχει γίνει σε μεγαλό βαθμό, μπαίνω, κτυπάω (παίρνω τις πληροφορίες που θέλω) και φεύγω. Ούτε καν δεν μπαίνουν στον κόπο να γράψουν την εμπειρία τους για να βοηθηθούν άλλοι συνάδελφοι, να μην μιλήσουμε για την καθημερινότητα αργότερα, πόσο ικανοποιημένοι είναι απ το επιπεδο της εκπαίδευσης κτλ΄. Στο δια ταύτα: είναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ διαδικασία να ανέβει κάποιος Γερμανία και να τα κάνει όλα εκεί. Να μην μιλήσω για το σενάριο δεν γνωρίζω γρι γερμανικά και ανεβαίνω Γερμανία. Εκεί μιλάμε για 1 χρόνο διαμονής στους Φριτς, κάτι που μεταφράζεται σε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε πόσο κοστίζει η διαμονή και ζωή στην Γερμανία που φυσικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ΄το μέρος, αν δεν υπάρχει στέγη (μέσω κάποιου συγγενούς κτλ.), και βάλουμε διαμονή+φροντιστήρια+εξέταστρα, βγάλτε μόνοι σας την σούμα. Στα μείον προσθέστε τον 1+χρόνο παντελούς απραξίας και αποχής απ ΄την Ιατρική. Γνωστός μου που ακολούθησε αυτό τον δρόμο (κάνει Γ/Χ), έφαγε όλες τις αποταμιεύσεις του απ΄την Ειδικότητα, ενώ δεν γνωρίζω αν δανείστηκε και προς το τέλος. Το καλύτερο νομίζω είναι να κάνει κάποιος την γλώσσα Ελλάδα (μέχρι επιπέδου Β2), κι και να ανέβει Γερμανία για μόνος 2-3 μήνες ώστε να κάνει κάποιο φροντιστήριο. Κατόπιν κατεβαίνει Ελλάδα να βρει μια δουλειά έχοντας αφήσει ως εκκρεμότητα τις εξετάσεις. Και αυτό μιας και σου δίνουν ημερομηνία 3 μήνες μετά (Μόναχο και αργότερα αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάει κανείς Μόναχο), και σε περίπτωση που κοπείς μια φορά, άλλοι 3 μήνες αναμονή. Δεν βρίσκω τον λόγο να κάθεται κάποιος Γερμανία και να περιμένει άσκοπα κάνοντας ουσιαστικά τουρισμό, εκτός και αν δεν έχει οικ.πρόβλημα και δεν τον ενοχλεί να μην ασχολείται καθόλου με την Ιατρική. Αυτά εν ολίγοις. Υ.Γ - Το παραπάνω σενάριο που περιγράφω, το έχουν κάνει κάποιοι. - ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ σου νοικιάζει σπίτι χωρίς συμβόλαιο εργασίας. Δλδ παίζει να αναγκαστείς να συγκατοικήσεις, νοικιάζοντας ένα δωμάτιο σε διαμέρισμα που κατοικούν κι άλλοι (wg).
×