Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Posts

  1.354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

1 Follower

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

8.905 profile views

kopritis's Achievements

Νομπελίστας (επίπεδο Χ)

Νομπελίστας (επίπεδο Χ) (10/16)

292

Reputation

 1. Επανερχόμενος θα πω ότι όντως συνηθίζεται όποιος κάνει rotation να κάνει και ΚΑΠΟΙΕΣ εφημερίες στην Κλινική απ την οποία προέρχεται (αν μένουν ακάλυπτες παρά το πλαφονάρισμα των υπόλοιπων), αλλα ΟΧΙ όλες καθώς στην Κλινική που πλέον ασκείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΦΕΙΛΕΙ να συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημέρευσης (όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες της Κλινικής, ήτοι Εξωτερικά Ιατρεία, χειρουργεία κτλ) γιατι η βεβαίωση που χορηγείται στο τέλος γράφει ακριβώς αυτό. Κατά τα υπόλοιπα, η εφημερία πότε αρχίζει και οφείλεις να παρουσιαστείς να αναλάβεις ; Στις 15:00 ;
 2. Βεβαίως και ισχύει, γνωρίζω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις νοσηλευτών που κατέχουν τώρα θέσεις Επιμ.Β σε περιζήτητη ειδικότητα που έχουν βιογραφικό γτπ (απολύτως τπτ!) και μπόρεσαν με αυτό τον τρόπο να μονιμοποιηθούν ! Αυτοί και για λόγους υγείας είναι οι διορισμοί των τελευταίων ετών. Ελλαδάρα
 3. Δεν υπάρχει αυτό που λες ως "ισορροπία", Γνωρίζω γιατρίνα, πρώην νοσηλεύτρια που τελείωσε, έχει οικογένεια/παιδιά στα 50. Πόσο εργασιακό βίο έχει μπροστά της ; Έχει σημασία και η ηλικία. Επίσης κάποιες που έχουν κάνει 2η Σχολή και στα 40 ψάχνουν απεγνωσμένα να παντρευτούν, αλλά απλά ψάχνουν. Εν ολίγοις, το θέλεις τόσο πολύ να γίνεις γιατρέσσα σε βαθμό που δεν σε ενοχλεί να μην κάνεις οικογένεια ; Alles gut, προχώρα. Αν όμως δεν ειναι έτσι (αυτό δείχνει αυτά που γράφεις για "ισορροπία" κτλ.) ξανασκέψου το. Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατρίνα, ειδικά όσες έχουν βγάλει άλλες Σχολές πριν, που να έχει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Ανύπαντρες, χωρισμένες κτλ. Νταξ έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα με τις σχέσεις σήμερα, γίνονται ακόμα δυσκολότερα όταν τα 20 καλύτερα χρόνια της ζωής σου θα τα αφιερώσεις σε σπουδές, ειδικότητα κτλ. Μια χαρά στα λένε τα παιδιά.
 4. Μην παίρνει αποφάσεις ενω θερμώ. Γενικά η εργασία στο ΕΣΥ ειναι γαλέρα, συχνά και για ειδικούς. Ας κοιτάξει τι της αρέσει και μόνο, μιας κι αυτό θα κάνει τα επόμενα 35 χρόνια. Η ΓΙ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή στην Ελλάδα δυστυχώς, θεωρείσαι σαν ένα είδος παλιού αγροτικού. Δερματολογία αν μπορεί να αντέξει την αναμονή (αν κι αυτή την εποχή με το COVIDονομοσχέδιο μπορει να ξεκινήσει άμεσα ειδικότητα και να "γράψει" κάποιους μήνες)
 5. Αν μόνος σου δεν αιτήθηκες κανονική άδεια (μιλάμε για κανονική περίοδο και όχι τώρα που υπάρχει αναστολή), δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν όμως αιτείσαι κι την απορρίπτει ο διευθυντής σου, πρέπει να αποδείξει που βασίζει αυτή του την άρνηση, ειδικά όταν μιλάμε για έναν κακοήθη άνθρωπο που το κάνει απλά γιατί έτσι θέλει (και θεωρεί ότι θα περάσει χωρίς επιπτώσεις για εκείνον). Επίσης δεν μιλάμε για Μονάδα COVID που αυτή την εποχή τρέχουν και δεν φτάνουν. @kerbit_88 Το γερμανικό σύστημα είναι απ' τα πλέον γενναιόδωρα στο θέμα αυτό, και πραγματικά το ζηλεύω !
 6. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει τώρα όπου την τελευταία 2ετία έχουμε κάπου 15 μήνες με αναστολή κανονικών αδειών σε ειδικεύομενους. Το Υπουργείο έχει βγάλει ένα διευκρινιστικό ΦΕΚ που αναφέρει ότι όσων η σύμβαση λήγει, δικαιούνται κατ΄εξαίρεση χορήγηση της κανονικής τους άδειας πριν την λήξη της σύμβασης. Έχοντας πχ μαζέψει 10 μέρες απ το 20 και 22 απ το 2021 όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τι κάνει κάποιος, την ζητάει ολόκληρη ή σπαστά ; Όπως και να έχει, δεν απεμπολείται και στην ανάγκη θα υπάρξουν νομικές ενέργειες.
 7. Το πρώτο που αναφέρεις ειναι γιατί οι γιατροί είναι τρομερά μονόχνωτοι άνθρωποι, συνήθως έχουν φίλους άλλους γιατρούς. Οπότε ΜΟΝΟ την Ιατρική γνωρίζουν. Πως να προτείνουν κάποια καλύτερη καριέρα στα παιδιά τους ; Και, ναι, υπάρχουν κλάδοι που την προσφέρουν και συν τις άλλοις είναι σε καλύτερο περιβάλλον (και όχι όλη μέρα ανάμεσα σε ούρα, αίματα και σκ@τά) Αν δεν τρεφεις ψευδαισθήσεις και γουστάρεις την Ιατρική, σου προσφέρεται ένας καλός μισθουλάκος (πιο αξιοπρεπής στην Ευρώπη) Ούτε εκατομμυριούχος θα γίνεις, ούτε θα ζήσεις καμμία ζωή σε καλή ηλικία. Διαφορετικά η "αίγλη", τα "γιατρέ μου" (και να σε διατρέχει... ρίγος) ξεφουσκώνουν πολύ γρήγορα παιδιά. Ειδικά οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο ντεζαβαντάζ την τεκνοποίηση, ο άνδρας και στα 45- 50 μπορεί να βρει μια κακομοίρα μικροαστή, μέτρια εμφανισιακά, που θα την "ανεβάσει κοινωνικά" ο γαμός με έναν γιατρό. Τα βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας.
 8. Αν σε ενδιαφέρει η οικογένεια, κάν το, αν πας απλά για τον τίτλο, άστο καλύτερα, σύντομα θα ξεφουσκώσει αυτό, θα κουραστείς. Όπως είπε κι ένας στρατιωτικός ΝΡΧ "ο τίτλος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς". Αλλάζει αν εισαι αποφασισμένη για έξω, αλλά και αυτό έχει ημερομηνία λήξης.
 9. Εγώ πρόλαβα τον 1 μήνα εκπαίδευσης, ήταν ανέκδοτο. 3μηνο και πάλι δεν νομίζω δεν φτάνει. Θα θυμίσω ότι οι στρατιωτικοί, μετά την αποφοίτηση απ την ΣΣΑΣ κάνουν 1 χρόνο στο 401 περνώντας από διάφορες Κλινικές και βασικά στο ΤΕΠ. Λάντζα, λάντζα, λάντζα, αλλά στον χρόνο παιρνουν μια μυρωδιά. Και μετά δεν τους ρίχνουν σε ένα νησάκι ή σε ένα βουνό, αλλά στο ΣΤΕΠ όπου υπάρχει πάντα ειδικός. Αν νομίζεις ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε απόφοιτος Ιατρικής να πάει έτσι απλά να ασκήσει την Ιατρική π.χ στον Άη Στράτη ή στους Λειψούς (τυχαία παραδείγματα) με 1-3 μήνες εκπαίδευση σε ένα νοσοκομείο, τι να σου πω, διαφωνώ και λυπάμαι τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών που συχνά πεθαίνουν αναίτια, γιατί απλά πάσχει το σύστημα (+των διακομιδών). Απλά σε αυτές τις περιοχές έχουν αναπτύξει μια "φαταλιστική" διάθεση και δεν τα πολυψάχνουν. Βέβαια και με 1 χρόνο δεν μπορείς να σταθείς κάπου όντας ο μοναδικός ιατρός, αλλά αν στον χρόνο κάνεις κάποια σεμινάρια επειγόντων, σίγουρα είναι πολυ καλύτερα απ το τωρινό σύστημα. Την εξασφάλιση αεραγωγού την ανέφερα γιατί το άτομο που πήγε, όντας φαντάρος και έχοντας την κλασσική νοοτροπία (μην χάνουμε χρόνο, ας κάνουμε μαζί φανταρικό και αγροτικό) ήταν εντελώς άσχετος και του έσκασε ατύχημα με πολυτραυματίες κι τα χάσε, δεν ήξερε ούτε τα βασικά. Υ.Γ Σίγουρα άλλη φάση οι στρατιωτικοί, τους περιμένει μετά το πέρας της ειδικότητας θέση ειδικού, γενικά δεν χάνουν χρόνια, απλά αναφέρω το σύστημα του Στρατού.
 10. Μακάρι γιατί η ελληνική επαρχία (αλλά και νοσοκομεία) έχει γεμίσει με απόφοιτους από Ιατρικές Σχολές Ουκρανίας και... Κεντρικής Ασίας ! Εκτός των κλασσικών περιπτώσεων δλδ Ελλήνων από Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη, βλέπουμε και Ρώσους από τέτοια.. εξωτικά μέρη !
 11. Στα ΚΥ ΟΚ, στα άγονα που πάνε πολλά "στραβάδια" που λέγαμε στο ΠΝ ; Που του λες του άλλου εξασφάλιση αεραγωγού σε πολυτραυματία (πραγματικό γεγονός) και σε κοιτάει σαν χάνος ; Εκτός κι αν νομίζεις ότι πχ δεν υπάρχει διαφορά να πάει σε ένα νησάκι ένας άρτι αποφοιτήσας που δεν μπορεί να βάλει μια φλέβα απ΄ ότι ένας επί θητεία ΘΡΧ που θα κάνει θωρακοτομή (και δεν θα μπορεί με τα μέσα του ΠΙ), οπότε δεν γ@μείς. Κι όποιον πάρει ο Χάρος. Η απόσταση όμως ανάμεσα στις 2 καταστάσεις είναι χαώδης (με βάση την δική μου ταπεινή άποψη)
 12. Ειχα μια συζητηση με εναν junior resident αυτες τις ημέρες, δεν εννοούσε να καταλάβει, πιθανόν ούτε πολλοί εξ' υμών, ότι ο αγροτικός είναι αυτενεργών Ιατρός, ο ειδικεύομενος ΟΧΙ, να το θεσω πιο ωμά, "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟΣ" ειναι ο αγροτικός απ τον ειδικεύομενο που συμφωνα με την ελληνική νομοθεσία πρέπει να λειτουργεί κάτω απ την επίβλεψη ΠΑΝΤΑ ενός ειδικευμένου. Ναι, ο 25χρονος που δεν ξέρει την τύφλα του, δεν μπορεί να περάσει μια φλέβα κτλ Κάποιο πρόβλημα υπάρχει εδώ και αν δεν το βλέπετε, μάλλον το πρόβλημα ειναι μεγαλύτερο.
 13. Τι ΕΞΙ (6) ειδικότητας ρε φίλε ; Κάνε το κόπι-πάστε σωστά ! ΜΗΝΕΣ γράφει στο ΦΕΚ, ναι, καλά διαβάσατε, ΜΗΝΕΣ ! Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, απλά ρουσφέτι-απάντηση στις τραγικές ελλείψεις ειδικεύμενων αναισθησιολογων-εξειδικευμένων σε Επείγουσα χειρουργών και άλλων ειδικοτήτων. Την στιγμή που 6 μήνες ειδικότητα σε ελληνικό νοσοκομείο δεν λένε απολύτως τπτ, μπορεί να ειναι ένας φρέσκος απόφοιτος που δεν μπορεί να λάβει ούτε φλέβα !
 14. Όχι, δεν έχουν σύμβαση Δημοσίου Δικαίου.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.