Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

kopritis last won the day on 24 Απριλίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

6.910 profile views
 1. kopritis

  [παράταση] Παράταση ειδικότητας

  Να ρωτήσω κάτι σχετικό-άσχετο ; Παράταση ειδικότητας ο γυναικολόγος ; Τόσο χάλια είναι πια στο ελεύθερο επάγγελμα ; Ένας μικροβιολόγος ή κάποια νοσοκομειακή ειδικότητα να το καταλάβω, αν οι γυναικόλογοι παρακαλάνε για μια παράταση ειδικότητας για λόγους επιβίωσης που κάποτε έβγαζαν ένα σωρό λεφτά, τότε τι να πω, έχουν ζορίσει πολύ τα πράγματα εκεί έξω (που όντως ισχύει, αλλά δεν γνωρίζω για γυναικολόγους!)
 2. Καλό θα ήταν να την βλέπαμε την απόφαση γιατί μου μοιάζει απίθανο. Αν ήταν έτσι, όταν τελείωνε κάποιος την Ειδικότητα και βλέποντας τα επαγγελματικά αδιέξοδα μπροστά του (που οι περισσότερες Ειδικότητες έχουν πλεον εν Ελλάδι), απλά θα δήλωνε κάποια άλλη Ειδικότητα και φτου ξανα και απ΄την αρχή ειδικεύομενος. Τι δουλειά κάνεις ; Ειδικεύομενος μέχρι... να βγω στην σύνταξη η απάντηση ! Νταξ συμβαίνει αλλού (π.χ Γερμανία) αλλά είναι άλλο το καθεστώς και τα κενά εκεί. Επίσης εγώ το γνώριζα αλλιώς, π.χ κάνει κάποιος Γενική Χειρουργική 2 χρόνια και μετά θέλει να το γυρίσει Γυναικολογία ; Έναν χρόνο (αφαιρείται ο ένας που αναγνωρίζεται) της Γυναικολογίας θα πληρώνεται ΜΟΝΟ τις εφημερίες και ΟΧΙ τον βασικό μισθό. Καλά θα ήταν λόγω της δύσκολης εποχής που βρισκόμαστε (καταννοητά τα επαγγελματικά αδιέξοδα πλέον ενός Ειδικού στην Ελλάδα) να είμαστε ακριβείς σε κάτι τέτοια.
 3. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Με την λογική ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.
 4. kopritis

  Ενδοκρινολογια

  Να το πάρουμε αλλιώς: αν δεν εφημερεύεις καθόλου μιας και δεν νοούνται εφημερίες ενδοκρινολόγου, θα είχες πρόβλημα (οικονομικό εννοώ) να μην "γράφεις" (και να μην πληρώνεσαι) εφημερίες ;
 5. Αν ήταν τόσο εύκολο το 7,5 στο IELTS, δεν θα έβαζαν το OET ως εναλλακτική. Ένας πρόσφατα που έπιασε το απαιτούμενο σκορ μου έλεγε ότι προετοιμαζόνταν 6 μήνες και στο παρελθόν μάλιστα είχε πάρει το Proficiency. Θεωρώ υπερβολικές τις απαιτήσεις όταν στις περισσότερες χώρες το απαιτούμενο επίπεδο στην γλώσσα τους για την άδεια άσκησης επαγγέλματος είναι το μέσο B2.
 6. Occupational English Test πλέον για την άδεια του GMC, αλλά βλέποντας τις αντιστοιχίες των scores (απαιτούνται B σε όλα τα 4 μέρη για το OET) δεν είναι και μεγάλη η διαφορά, πέραν του ότι στο OET είσαι σε οικεία, ιατρικά, χωράφια ! Τα εξέταστρα όμως είναι, κρατηθείτε, 380€ ! Ωραία μπίζνα.
 7. Όσες φορές θέλεις αλλάζεις νοσοκομείο (και Ειδικότητα), απλά ξαναδηλώνεις και γίνεσαι τελευταίος στην λίστα...
 8. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Προτάσεις για κίνητρα σε άγονα νησάκια/χωριά απ΄ τον Γενικό Ιατρό Αργύριο Αργυρίου: Σε γενικές γραμμές με βρίσκουν σύμφωνο, ιδιαίτερα στο σημείο με τις προσφερόμενες κατοικίες, κατ' εμέ θα έπρεπε να υπάρχει κάποια στανταρντοποίηση των κατοικιών που προσφέρονται/ανακαινίζονται/κατασκευάζονται, και να υπάρχει σαφής οικοδομικός διαχωρισμός απ΄το Ιατρείο, ώστε να εξασφαλίζεται μια minimum ιδιωτικότητα.
 9. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Όλη η ιστορία για το ΠΠΙ Οινουσσών, το οποίο απεσύρθη γιατί θα πάει οπλίτης-ιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες.
 10. Γιατί δεν απευθύνεσαι στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου σου ; Τυπικά στην παράταση της Ειδικότητας ισχύουν όσα ισχύουν και στην κανονική διάρκεια αυτής, φυσικά εσύ πλέον δεν... εκπαιδεύεσαι, αν και κατέχεις εκπαιδευτική θέση.
 11. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Αυτό με τα ρεπό δεν το έγραψα τυχαία, έχει κυκλοφορήσει διευκρινιστική εγκύκλιος στην 2η ΔΥΠΕ, όχι καιρό τώρα (πριν κανά 2 μήνες μου φαίνεται) που κολλάει στο γράμμα του νόμου, δλδ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΥΑΙ η μεταφορά των ρεπό πέραν του 5νθήμερου που λέει ο νόμος. Προφανώς κάποιοι έκαναν κατάχρηση των ρεπό και τα έπαιρναν μαζεμένα. Φυσικά, όλα εναπόκειται σε αυτό που έγραψε ο ξενος, δλδ τις σχέσεις με τους κατοίκους και τον δήμαρχο. Είναι κρίσιμης σημασίας για να περάσεις καλά.
 12. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Το πλαφόν καλύπτεται από 5 καθημερινές, ένα Σάββατο και μια Κυριακή. Παρακάτω: - τις καθημερινές είσαι εγκλωβισμένος στο ΠΙ με τον νόμο περί ετοιμότητας και υποχρέωσης διαμονής εντός συγκεκριμένης ακτίνας απ ΄το Ιατρείο. - τα υπόλοιπα 3 Σ-Κ. Εδώ είναι το ζουμί. Καταρχάς να ξέρεις ότι μετράει απ΄ το πρωί του Σαββάτου και όχι Παρασκευή μεσημέρι που κλείνουν πολλοί τα Ιατρεία και Λος Πούλος, αλλά ας μην κολλάμε σε "λεπτομέρειες" (στις οποίες θα κολλήσει όμως το δικαστήριο αν γίνει στραβή ) Μπορείς να φύγεις τα υπόλοιπα Σ-Κ ; Τυπικά ΝΑΙ. Ουσιαστικά ; Εδώ να σημειώσουμε ότι συχνά οι κάτοικοι σε τέτοιες περιοχές νομίζουν ότι ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να είναι 24/24ώρο και όλες τις μέρες του μήνα απίκο. Οπότε παίζει να σου δημιουργήσουν θέμα οι κάτοικοι. Νομικά καλύπτεσαι να λείπεις ; Ναι, αλλά το τρέξιμο δεν θα το γλυτώσεις. Οι κάτοικοι όταν εσύ θα λείπεις, μπορούν να πάνε στο ΚΥ ; Αν ναι (έστω και οδηγώντας), ΟΚ. Αν όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αν είσαι π.χ σε νησάκι θα σου πει η Περιφέρεια ότι πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα υπάρχει αντικαταστάτης, πράγμα πρακτικά αδύνατο (άντε σε μια άδεια σου να στείλει το ΚΥ, δεν γίνεται κάθε Σ-Κ που θα φεύγεις να καλύπτεσαι). Εν ολίγοις, τα πράγματα είναι σκοπίμως ασαφή (βολεύει, όπως καταλαβαίνεις, να έχουν γιατρό επί μονίμου βάσεως και να τον πληρώνουν μόνο 7 εφημερίες) και θα ξεκαθαριστούν αν γίνει η στραβή και έχουμε κάποιο δικαστήριο που θα αποφανθεί. Πάντως, σύμφωνα με τον Νόμο, απλήρωτη εργασία ΔΕΝ δύναται να υπάρξει. Για τις καθημερινές υπάρχει η υποχρέωση παραμονής εντός συγκεκριμένης εμβέλειας απ΄το Ιατρείο και η συνεχή ετοιμότητα, για τα Σ-Κ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Οι Γενικοί Ιατροί, αν και τυπικά υπόκεινται στους ίδιους όρους όταν παίρνουν τα Ιατρεία (απ΄την προκήρυξη των αγροτικών διορίζονται), το παίζουν... Αλέκοι και παραβλέπουν την υποχρέωση παραμονής εντός συγκεκριμένης ακτίνας απ΄το Ιατρείο, δλδ γλυτώνουν έτσι την συνεχή ετοιμότητα τις καθημερινές. Οι "αγροτικούληδες", συνήθως κάνουν υπομονή 1 χρόνο. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα ρεπό παίρνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα είτε εντός 5 ημερών απ΄την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εφημερία και δεν μαζεύονται σωρευτικά, και π.χ μαζεύουμε ρεπό 2 μηνών και κλείνουμε τα Ιατρεία για 3 βδομάδες (τα ρεπό + τις επίσημες αργίες) Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, όπως έκαναν πέρισυ κάποιοι πονηρούληδες στην Αχαϊα και έγινε θέμα στον τοπικό Τύπο. Λίγη ωριμότητα (παρά το νεαρό της ηλικίας) δεν βλάπτει, καθώς μετά τους παίρνει όλους η μπάλα. Ελπίζω να σε κάλυψα. Υ.Γ Τα παραπάνω βασίζονται στην κείμενη νομοθεσία.
 13. Αυτό σκέφτηκα και εγώ, πιο άκυρο δίλημμα δεν υπάρχει...
 14. Δεν πρόκειται να πάρεις απάντηση σε αυτό το φόρουμ, οι περισσότεροι είναι hit and run φάση, δλδ μπαίνουν, παίρνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, και μετά εξαφανίζονται.
 15. Όχι, θα παραιτηθείς πριν πας να ορκιστείς και να αναλάβεις υπηρεσία.
×