Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content Count

  1.238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

kopritis last won the day on 2 Φεβρουαρίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.664 profile views
 1. Αυτό που γράφεις λεω, απαξ και καταθέσεις τίτλο έχεις δικαίωμα παράτασης μέχρι 2 χρόνια, ένας πχ μικροβιολόγος γιατί να το κανει ; Ξέρω κόσμο που είναι παρατασιακοί για 3-4 χρόνια, αισίως, και χωρίς κάτι αλλο στον ορίζοντα.
 2. Συγγνώμη, δεν πρέπει να καταθέσεις τον τίτλο για να συμβεί αυτό (να εφημερεύσεις ως ειδικός ενώ είσαι με εργασιακή σύμβαση ειδικεύομενου) ; Σε μια περίπτωση πρώην νοσηλεύτριας που γνωρίζω που τελείωσε την ειδικότητα σε τμήμα που δεν ήθελαν να την κρατήσουν, την έχρισαν "επιστημονικό συνεργάτη", αλλά δεν έβαζε δικά της χειρουργεία κτλ.
 3. Όχι, εκτός μετακίνησης από/προς εργασία, ισχύουν ό,τι και για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Και συγγνώμη. αλλά μου φαίνεται κατάχρηση αυτό που αναφέρεις.
 4. Δεν νομίζω να παίρνει μπάλα τους ειδικεύομενους, ειναι σύμβαση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ο ειδικεύομενος ΔΕΝ είναι ΔΥ για να έχει το εντέλλεσθε που εχουν αυτοι.
 5. kopritis

  Αγροτικό σε Νησί;

  Up to the point τοποθέτηση του μέλους mihiatrik, επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα, αλλά ΔΩΣΤΕ βάση !
 6. Να επανέλθω: Κλινική αθηναϊκου νοσοκομείου. Ο κλασσικός πόλεμος με τα ρεπό, κάποιοι το έπαιζαν καλοί ειδικεύομενοι και δεν έπαιρναν. Δύο ειδικεύομενοι το έκαναν. Τους... κακοχαρακτήρισαν, τους έθεσαν ουσιαστικά εκτος χειρουργείων, αλλά ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ/ΝΟΜΙΚΑ δεν μπόρεσαν να τους κάνουν κάτι. Οι απειλές, πάτε σε άλλη Κλινική αν δεν σας αρέσει κτλ αποδείχτηκαν τζούφιες. Την κοπανούσαν την αμέσως επόμενη της εφημερίας και φυσικά πίσω οι άλλοι έλεγαν διάφορα. Πάντως ΔΕΝ κατάφεραν να τους κάνουν κάτι, να τους πάνε στην Διοίκηση κτλ παρά τις απειλές. Οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχολογικό πόλεμο, και φυσικά τον εκβιασμό των χειρουργείων σε μια χειρουργική Κλινική, που όντως σημαίνει. Γνωρίζουν πολύ καλό τον νόμο οι διευθυντές, απλά πχ δεν θέλουν να κατέβουν να κάνουν Εξωτερικά Ιατρεία... κάτι παράνομο Αν αποφασίσει κανείς να τραβήξει αυτό τον δρόμο πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για ψ πόλεμο απ τους ειδικούς και τους άλλους ειδικεύομενους-ρουφιάνους που θα το τονίσουν αυτό προκειμένου να επωφεληθούν (χειρουργεία και άλλα). Οπότε ζυγίζει κανείς τα υπερ και τα κατά, αν δεν του δίνουν χειρουργεία, προφανώς δεν θα κάθεται έξω να κάνει τον μ@λ@κ@ να τρέχει την λάντζα των άλλων. Επίσης καλό είναι να υπάρχει και ένας δικηγόρος stand by με την κείμενη νομοθεσία ανά χείρας για την περιπτωση που αποφασίσουν να το τραβήξουν. Να σημειωθεί ότι κάθε Κλινική στέλνει εκτός από πρόγραμμα εφημεριών ΚΑΙ πρόγραμμα ρεπό, όπως και το ότι αν (ακραία περίπτωση αλλα μπορεί να συμβεί) κάποια στραβή είτε σε χειρουργείο, είτε τραυματιστεί ο ειδικεύομενος, είναι παντελώς ακάλυπτος νομικά. Σκηνικά να τους πας στην Επιθεώρηση Εργασίας νομίζω δεν χρειάζεται, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν τους παίρνει να το τραβήξουν.
 7. Το χαρτί επάρκειας αναγράφει συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών, Εξωτερικών Ιατρείων κτλ κτλ Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει ότι: - πρέπει να γίνονται 4 εφημερίες - η διάταξη είναι ασαφής κι αφήνεται στην διακριτική ευχέρια των διευθυντών Σε κάποια φάση μπορεί να κριθεί ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ απ΄τον διευθυντή, αν πχ είσαι σε rotation και τα πρωινά βρίσκεσαι στην άλλη Κλινική και ΔΕΝ συμμετέχεις στο πρωΪνό ωράριο της Κλινικής απ΄την οποία προέρχεσαι, οπότε δεν ενημερώνεσαι για τους ασθενείς κτλ Κανονικά η εφημερία ΞΕΚΙΝΑΕΙ στις 15:00, αλλά σε πλείστες Κλινικές ο εφημερεύων βγάζει την πρωϊνή λάντζα (εισαγωγές και άλλα), οπότε σε μια περίπτωση που γνωρίζω (σε rotation πάντα) τον έθεσαν εκτός εφημεριών καθώς ερχόνταν στις 15:00 που ξεκινούσε η εφημερία του αποφεύγοντας το πρωινό πατώντας ΒΑΣΙΜΑ ότι δεν έχει την υποχρέωση καθώς η εφημερία ξεκινάει τότε, ενώ ευρίσκεται τα πρωινά στην άλλη Κλινική. Ε, πήρε κανονικά χαρτί στο τέλος. Οπότε στο rotation τι ισχύει ; Κανονικά ΔΕΝ ευρίσκεσαι στην Κλινική απ ΄την οποία προέρχεσαι. Θα πρέπει να κάνεις εφημερίες στην Κλινική που κάνεις rotation. Είθιστε όμως να βοηθάς την Κλινική σου. Γνωρίζω όμως και περίπτωση που του έκαναν τον βίο αβίωτο στην Κλινική του και στο rotation τους κούνησε μαντήλι κι έκανε εφημερίες στην Κλινική του rotation.
 8. Ενώ ότι στέλνουν φαντάρια-γιατρούς που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα κι δεν ξέρουν να βάζουν ούτε μία φλέβα με αποτέλεσμα να το παίζουν γιατρέσσες οι νοσηλεύτριες είναι πιο ηθικό ! Αλλά το βασικό για τον κάθε βλαχοδήμαρχο είναι να έχει άσπρη μπλούζα και να λέει στους χωριάτες "ορίστε, σας έχω και γιατρό"
 9. Όταν ξεκινήσεις (και προς τα μέσα της ειδικότητας) θα μας περιγράψεις και το επίπεδο εκπαίδευσης στο νοσοκομείο που θα επιλέξεις για να βοηθήσεις τους νέους συναδέλφους ; Γιατί με δύο μόνο ποστ, εκ των οποίων και τα δύο για να σε συμβουλεύσουν συνάδελφοι, μάλλον για hit and run σε κόβω, κλασσική συμπεριφορά σε αυτό το φόρουμ.
 10. Είναι μεγάλες και οι ελλείψεις ατην Ευρώπη κια αλλού, οπότε όταν θέλουν βρίσκουν εύκολα θέση.
 11. Εννοείται, πρώτα το logbook και μετά τα υπόλοιπα. Άλλωστε τελευταίο έτος θα είναι, μετά, αν δεν υπογράψει το χαρτί, τον λόγο έχουν οι δικηγόροι.
 12. Ερώτηση, μπορεί διευθυντής να σου αρνηθεί το προβλεπόμενο από το νόμο rotation σε άλλο νοσοκομείο και πως αντιδρά κανείς, νομικά και διοικητικά σε μια τέτοια περίπτωση ;
 13. Απ΄την στιγμή που δεν αναφέρεται σαφής αριθμός εφημεριών,. μπορεί να μην γίνονται καθόλου. Μην αναπαράγεται urban myths. Γνωρίζω περιπτώσεις.
 14. Αστικός μύθος που εν έτει 2020 εξακολουθεί να αναπαράγεται. Εξ΄όσων ξέρω, αν κάνεις rotation σε άλλη Κλινική, εναπόκειται σε σένα αν θελεις να κάνεις εφημερίες εκεί που σε έχουν τοποθετήσει, είτε στην Κλινική απ ΄την οποία προέρχεσαι, είτε και καθόλου.
 15. Ας ξεκινήσουμε με τον απηρχαιωμένο κι επικίνδυνο θεσμό του "αγροτικού" ο οποίος θα έπρεπε πολλού να καταργηθεί Και ας συνεχίσουμε στο ότι: - ο μέσος κάτοικος αντίστοιχων περιοχών θέλει να αισθανθεί "ασφάλεια" με μια άσπρη μπλούζα, αν και μέσα του γνωρίζει ότι δεν μπορεί ουσιαστικά να τον βοηθήσει σε μία δύσκολη κατάσταση - η προϊστάμενη Αρχή (ΔΥΠΕ) ΔΕΝ σέβεται τα ωράρια των γιατρών. Όταν π.χ η προηγούμενη διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ έβγαλε έγγραφο (λίγο προτού αντικατασταθεί!) με το οποίο ουσιαστικά καταργεί τα ρεπό στα άγονα των μικρών νησιών όπως το συγκεκριμένο, είδατε πουθενά αντιδράσεις από κάποιο συλλογικό όργανο των γιατρών ; Προσπερνώ το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυρία είναι ιατρός η ίδια, και θα έπρεπε να γνωρίζει τις δυσκολίες (συνεχής εφημέρευση) άσκησης Ιατρικής σε τέτοια μέρη, ειδικά από ανειδίκευτους ιατρούς. Ευθύνη υπάρχει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν γίνεται να μην παρέχεται κάποιο κατάλυμμα, και όχι, το επίδομα της Περιφέρειας δεν αρκεί όταν πας κατακαλόκαιρο και δεν σου νοικιάζει κανένας σπίτι και αναγκάζεσαι να κοιμάσαι μέσα στο Ιατρείο... Τις παράλογες απαιτήσεις να ευρίσκονται και οι 2 ιατροί επί της νήσου για την περίπτωση που σκάσει περιστατικό που θα χρειαστούν και οι δύο τις προσπερνώ, γιατί δεν είναι πρόβλημα του γιατρού να πείσει τον εκάστοτε δήμαρχο ότι δεν υπάρχει εργαζόμενος που εργάζεται 24ώρες την ημέρα επί 1 μήνα, είναι κάτι που η ΔΥΠΕ θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει (αν οι εκάστοτε διοικητές δεν ασκούσαν πολιτική φυσικά) Φυσικά υπάρχει η αίσθηση ότι οι γιατροί είμαστε "αναλώσιμοι", αν φύγει ο ένας, θα μου στείλει το Υπ.Αμ τον οπλίτη-ιατρό, οπότε ορίστε, σας έφερα ιατρό και όλα καλά. Το τι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά αυτός όμως, πέραν της συνταγογράφησης, όλοι το γνωρίζουμε. Για μένα, άπαξ και θέλουν να καλύψουν ουσιαστικά τέτοιες περιοχές, ας τις καταστήσουν ελκυστικές από πλευράς αποδοχών/ωραρίων (ναι, η συνεχής εφημέρευση είναι ΕΡΓΑΣΙΑ και δικαιούται ρεπό* ο εφημερεύων ιατρός) για να πάει ένας ειδικός σε συνδυασμό π.χ με 2 ανειδίκευτους και σωστά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες (άλλο κεφάλαιο το οποίο κανείς δεν θίγει) *ρεπό σε τέτοιο μέρος δεν έχει νόημα απαξ και βρίσκεσαι επί της νήσου. Μόνο να τα μαζεύεις και να πηγαίνεις κάποιες μέρες του μήνα στο σπίτι σου, να ξεκουράζεσαι. Δεν είναι κάτι τραγικό, ούτε παράνομο, το ίδιο κάνουν και άλλοι υπηρετούντες σε τέτοια μέρη ΔΥ, όπως λιμενικοί, αστυνομικοί κτλ. αλλά μόνο σε μας αρνούνται.
×
×
 • Δημιουργία νέας...