Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

kopritis last won the day on 5 Σεπτεμβρίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.175 profile views
 1. Βασικά υπάρχει τρόπος να αποδεχθούν τις μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, έχει γραφεί σε ομάδα στο Facebook, αν το βρω θα το βάλω. Ειναι άκυρο αυτό που ισχυρίζονται οι Γερμανοί.
 2. kopritis

  Αγγελίες για Εργασία Ιατρών ;

  Όχι, είναι προυπόθεση συμμετοχής.
 3. kopritis

  12ωρη εφημερία

  Άρα είστε ριγμένοι δλδ σε σχέση με τα άλλα σκληρά εργαζόμενα παιδιά στην Γερμανία που διακοπάρουν ακόμα και 6 εβδομάδες ετησίως. Tnx
 4. kopritis

  12ωρη εφημερία

  Ερώτηση, πόση ετήσια άδεια δικαιούνται οι ειδικεύομενοι που εξουθενώνονται στην Σουηδία ;
 5. Εργάζεσαι ; Αν όχι (=ελεύθερος χρόνος), γιατί δεν τραβάς μια βόλτα απ΄τις Καρδιολογικές Κλινικές των συγκεκριμένων νοσοκομείων να μιλήσεις με τους ειδικεύομενους εκεί να σχηματίσεις μια εικόνα ;
 6. Οι τύποι βρήκαν έναν εντελώς ΑΝΕΝΤΙΜΟ (το λέω ευγενικά) τρόπο να λύσουν το μόνιμο πρόβλημα στελέχωσης των επαρχιακών νοσοκομείων. Θα δηλώνεις να κάνεις Γ/Χ στην Νίκαια, και για 1 χρόνο θα μπορούν να σε στείλουν στα μαγευτικά... Κύθηρα ! Λαμπρά.
 7. kopritis

  e-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

  Μέχρι τώρα έχουν καλέσει και έχουν επιβάλλει πρόστιμα σε Γ.Ι. Γνωρίζεις να έχουν κυνηγήσει αγροτικούς ; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε. Μείωσαν πρόσφατα τα όρια κατά 40% και είναι δύσκολο να μην υπερβεί κάποιος το όριο, εκτός και αν εφαρμόζει τερτίπια με συνταγογράφηση και εκτέλεση φθηνών φαρμάκων (όπως Salospir κτλ.)
 8. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  H φάση γενικοί γιατροί-αγροτικοί έχει καταντήσει αηδία. Καταρχάς να διευκινήσω ότι θεωρώ την Γενική Ιατρική απ΄τις πλέον αξιοσέβαστες και διαβαστερές Ειδικότητες, ΑΝ ασκηθεί σωστά ή ευσυνείδητα. Εδώ όμως τι έχουμε? οι γενικοί γιατροί διαμαρτύρονται ότι οι άλλες ειδικότητες τους θεωρούν κάτι σαν αγροτικούς, δλδ ανειδίκευτους. Οι ίδιοι όμως -συχνά- έχουν λίγο καλύτερες γνώσεις απ' τον μέσο αγροτικό (γιατί υπάρχουν και άτομα που κάνουν αγροτικό με κομμάτι ή και τελειωμένη Ειδικότητα που είναι λογικό να γνωρίζουν περισσότερα απ΄τον ΓΙ που κάνει 3μηνα λάντζας από εδώ και από εκεί). Οι ίδιοι το παίζουν ειδικοί και επιμελητές στους αγροτικούς, ενώ θα έπρεπε να τους βλέπουν ως άμεσους συνεργάτες, ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ασκεί και ο αγροτικός, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο, κατά βάση λόγω απειρίας. Αντί λοιπόν να εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι αγροτικοί τους βοηθούν να μοιράζονται τα βάρη και τα Ιατρεία που πρέπει να καλύψουν, παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα χωσίματος, ειδκά σε ΚΥ που ισχύει το "little Indians, many cowboys". Και μετά κλαίγονται όταν παραιτούνται οι αγροτικοί για να ξεκινήσουν Ειδικότητα και μένουν ακάλυπτα Ιατρεία σε απομακρυσμένα μέρη και τους στέλνουν εκει... Γνωρίζω περίπτωση ΚΥ νησιού που έχει επί μακρόν κενές θέσεις αγροτικών και έκαναν κανονικά ενεργές εφημερίες οι γενικοί. Εσχάτως όταν έσκασαν 2 οπλίτες-ιατροί ως κυριολεκτικό μάνα εξ' ουρανού 😜 τους έχουν βάλει να παίζουν 1-1, δλδ αυτοί κλήσεως απ΄τα σπιτάκια τους παρότι πληρώνονται ενεργές, και οι αγροτικοί επί τω έργω ! Μιλάμε φυσικά για καραπαράνομη πρακτική, αλλά επαρχία δεν ιδρώνει κανενός το αυτάκι, ειδικά αν έχει καλό δοντάκι στις ντόπιες αρχές. Εδώ ο ένας από αυτούς, προ των οπλιτών, άφηνε την νοσηλεύτρια μόνη της στο ΚΥ και γύριζε στην πόλη, θα κωλώσει με τους αγροτικούς ; Και ένα σωρό αναφορές έχει φάει και ακούνητος στην θέση του είναι.
 9. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  @mihiatrik Εννοείται πως μιλάμε για κάλυψη επιπλέον χωριών, εκτός της ζώνης ευθύνης (δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος μιας και τον χρησιμοποιεί ο Στρατός) του ΚΥ, αν ειναι στα χωριά που καλύπτει το ΚΥ, θέμα διευθυντή να βγάλει πρόγραμμα μετακίνησης. Και πάλι, για τις επισκέψεις στα χωριά, καταρτίζεται έγγραφο πρόγραμμα απ ΄τον διευθυντή του ΚΥ. Προσωπικά δεν έχω δουλέψει στην συγκεκριμένη φάση, αλλά γνωρίζω από άλλους.
 10. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  Δεν υπάρχει το προφορικό στο Δημόσιο, περιμένεις να πάρεις το χαρτί. Δήλωσε αδυναμία μετακίνησης, και φυσικά δεν υπάρχει καμμία, μα καμμία δυνατότητα να σε αναγκάσουν να χρησιμοποιήσεις το ΙΔΙΩΤΙΚΟ σου αυτοκίνητο. Το τι δηλώνεις στο εκκαθαριστικό, ούτε μπορούν να το ελέγξουν, αλλά στο φινάλε μπορείς να τους πει ότι είναι χαλασμένο.
 11. kopritis

  [αγροτικό] Απόσπαση σε νοσοκομείο

  Υπάγεσαι στην ΥΠΕ (όπως και ο... διευθυντής σου), οπότε θα κάνεις ό,τι σου λέει η ΥΠΕ. Απ' την άλλη, ΟΥΔΕΙΣ σε υποχρεώσει να διαθέτεις Ι.Χ αυτοκίνητο, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιείς, αν θέλουν να σε στέλνουν σε γύρω χωριά, ας φροντίσουν να σου εξασφαλίσουν και μέσο μετακίνησης, δλδ υπηρεσιακό αυτοκίνητο, να έρχεται να σε παίρνει και να σε φέρνει. Είναι απόλυτο δικαίωμά σου αυτό, προσωπικά γνώρισα αρκετούς αγροτικούς χωρίς δικό τους αμάξι, μάλιστα ένας όταν του είπαν να καλύψει χωριά, ζήτησε και εξασφάλισε μέσο μετακίνησης απ΄το νοσοκομείο (εποχή που τα ΚΥ-ΠΙ υπάγονταν στα νοσοκομεία). Στην ΥΠΕ θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους, φαντάσου τι πίεση τους ασκείται με συνεχή τηλέφωνα απ΄τους βλαχοδημάρχους.
 12. kopritis

  παραπεμπτικα παρακλινικων εξετασεων

  Μόνο μέχρι 3μηνη με γνωμάτευση ειδικού, 6μηνη με την καμμία, υπάρχει και σχετική απάντηση αν Googl-άρεις.
 13. kopritis

  Επομενη Προκυρηξη

  Φρέσκια-φρέσκια, πριν λίγο βγήκε: http://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi/5737-prokhryksh-thesewn-iatrwn-yphresias-ypaithroy
 14. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Δεν ξέρω αν πρόσεξες, αλλά έγραψα για ένα και μοναδικό χωριό σε μικρό νησάκι. Τώρα, αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που αναρτήθηκε είναι καραπαράνομο και δεν ειναι φυσικά σε γνώση του οικείου ΚΥ, δεν μπορώ να βοηθήσω. Το ΚΥ σε καμμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει σε πρωινό 4ώρο, όσο και αν σε κάποια μέρη δεν ελέγχει κανένας. Είναι το ίδιο με τους εξυπνάκηδες σε ΠΙ της Αχαϊας πριν κανα 2 χρόνια που μάζεψαν ρεπό 2 μηνών στις γιορτές των Χριστουγέννων και έκλεισαν τα Ιατρεία για... 20 μέρες στις γιορτές, με αποτέλεσμα να σκάσει περιστατικό, να ψάχνουν να βρουν γιατρό, αναγκάζοντας το Υπουργείο να προβεί σε διευκρινιστική εγκύκλιο ότι τα ρεπό πρέπει να παίρνονται εντός μιας βδομάδας και εν πάσει περιπτώσει ΔΕΝ μεταφέρονται. Κατ΄εμέ αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της "υπηρεσίας υπαίθρου", ότι αφορά φρέσκους αποφοίτους, συνήθως νεαρής ηλικίας, που δεν καταννοούν το μέγεθος της ευθύνης τους και εκλαμβάνουν το αγροτικό ως 1 χρόνο πληρωμένων διακοπών (σίγουρα όχι όλοι).
 15. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Όταν η ανωριμότητα κάποιων αδυνατίζει έναν ήδη προβληματικό θεσμό Φώτο από ωράριο σελίδας στο fb ΠΠΙ μικρού νησιού που ανάρτησε υπόχρεος [/IMG] Μετά μην διαμαρτύρεστε όταν βγάζει εγκυκλίους το Υπουργείο για το ωράριο των αγροτικών...
×