Jump to content

kopritis

Prominent Members
 • Content count

  1.194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

kopritis last won the day on 9 Ιουνίου

kopritis had the most liked content!

6 Followers

About kopritis

 • Rank
  Μεγαλοπροφέσορας (επίπεδο IX)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  On Mars
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

7.437 profile views
 1. kopritis

  Ιατρός στο Τμήμα Επειγοντων Περιστατικών

  Εγώ αναρωτιέμαι γιατί να πάει κανείς στο ΤΕΠ. Πέραν από κάτι περιπτώσεις του στυλ Γενικός Ιατρός που είχε απωθημένο το επείγον και γλυτώνει την γραφειοκρατική λάντζα που κάνει η ειδικότητά του (συνταγογράφηση και Άγιος ο Θεός), τι έχεις να κερδίσεις απ΄το να λιώνεις στο ΤΕΠ; Άγχος θα παίζει, νομικά μπορούν να σε τρέξουν ανά πάσα στιγμή, ενώ θα μαλώνεις με τις Κλινικές για τις εισαγωγές, ενώ φράγκα καπούτ. Άγνωσται αι βουλαί των μελλοντικών ΤΕΠατζήδων 😛
 2. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Είναι γκρίζο το τοπίο νομικά, οπότε αν δεν υπηρετείς στο πουθενά (δλδ σε βουνοκορφή ή σε κανένα ερημικό νησάκι), και μπορούν να πάνε σε καρδιολόγο-παθολόγο-γενικό, θα σε συμβούλευα να το κάνεις. Δλδ αν δεν συντρέχουν "κοινωνικοί λόγοι" (=εξυπηρέτηση) Διαφορετικά υπέγραφε και ο Θεός βοηθός, είναι προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα που ζητάνε τέτοια χαρτιά καθώς ακόμα και καρδιολόγος να το υπογράψει μπορεί να συμβεί η στραβή.
 3. Δεν εισαι υποχρεωμένος να κάνεις τπτ. Απλά βάζεις την προϋπηρεσία σου στο Δημόσιο ώστε να σε βάλουν σε διαφορετικό μισθολογικό κλιμάκιο (το αυτό συμβαίνει και στην Ειδικότητα αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες καθως δεν είχες προύπηρεσία). Καλό είναι να το βάλεις αν έχεις, πρακτικά μιλάμε για κάτι ψίχουλα επιπλέον.
 4. Απολαύστε: http://www.skai.gr/mobile/article?aid=406218
 5. Οι ΔΥΠΕάρχες τα μαζεύουν, αυτό συμβαίνει και καιρός ήταν.
 6. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Κανείς δεν μπορεί να στην απαντήσει αυτή την ερώτηση με σαφήνεια, συνήθως βγάζουν μια τον Ιούνιο.
 7. kopritis

  BPLS-APLS

  Δυστυχώς αυτές οι "ένδοξες" μέρες του APLS αποτελούν παρελθόν. Τώρα μεν επιδοτείται κατά ένα μέρος το σεμινάριο (βγαίνει 300€), αλλά απ΄την άλλη βλέπεις κάτι απίθανα σκηνικά, όπως... ιδιώτη παιδίατρο ως instructor, δλδ άτομα που η σχέση τους με το παιδικό τραύμα τελείωσε πριν 20+ χρόνια, όταν ήταν ειδικεύομενοι. Η δικαιολογία που άκουσα ότι "οι Αμερικανοί θέλουν χρήματα για να έρθουν" είναι για μένα επιεικώς γελοία, προτιμώ να πληρώσω και να έχω instructor με δομημένη σκέψη και εμπειρία που θα μου δώσει το ζουμί της κλινικής του εμπειρίας, παρά έναν τύπο που παπαγάλισε το βιβλίο και το αναπαράγει σε κούκλες, Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, καλύτερα το on-line course που το κάνεις απ την άνεση του σπιτιού σου. Επίσης έχει αλλάξει η δομή του σεμιναρίου, εκεί που ήταν 3ήμερο και στο τέλος υπήρχε προφορικό και γραπτό test, τώρα έχει γίνει 2ήμερο και "αξιολογείσαι καθ' ολη την διάρκεια του σεμιναρίου", κάτι εντελώς αόριστο και υποκειμενικό φυσικά. Για μένα αξίζει να το κάνει αυστηρά ένας παιδίατρος που το χρειάζεται να το βάλει στο CV του, έχοντας την εμπειρία άλλων παρόμοιων σεμιναρίων σε ενήλικες θεωρώ ότι δεν αξίζει. Μόνο το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να μεταφράσει το βιβλίο (όπως πχ συμβαίνει σε ΚΑΘΕ έκδοση του ATLS), δείχνει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν την όλη φάση.
 8. kopritis

  Ιατρός στις ΤΟΜΥ

  Και καλά θα κάνουν. Δεν κατάλαβα γιατί ξεκίνησαν σαν θεσμός και όχι Κέντρα Υγείας αστικού τύπου. Για να βρουν δουλεια κάποιοι ΓΙ που τους κακόπεφτε η ζωή στο χωριό ; Να μην μιλήσω για τις προσλήψεις διοικητικών που μετά από 1 μήνα έψαχναν να δουν πως θα πάρουν άδεια ή για τις νοσηλεύτριες που ήθελαν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (και το πήραν) λες και κάνουν νοσηλεία... Φυσικά στην Ελλάδα δεν απολύεται κανένας, θα τους πάνε όλους στο ΕΣΥ.
 9. Κανονικά όσοι υπηρετείτε πρέπει να σας έχει ήδη ενημερώσει η υπηρεσία σας: https://www.scribd.com/document/405088805/ΑΔΕΙΑ-5379 Δέχομαι ευχαριστίες. 😛
 10. Μάλλον είστε νιούδια (:) ) για να μην θυμάστε τι συνέβη το 2013-2014 όταν είχε καταργηθεί το υποχρεωτικό αγροτικό και έψαχναν "λευκές μπλούζες" στα χωριά με το ντουφέκι ! Δεν υπάρχει περίπτωση με την καμμία να το αφήσουν να ξανασυμβεί αυτό, ειδικά τώρα που οι ΓΙ είναι είδος εν ανεπαρκεία, λόγω ΤΟΜΥ. Μάλιστα προσπαθούν να κάνουν... ευκολότερο τον βίο των μελλοντικών αγροτικών, νομοθετώντας 4 εβδομάδες κανονική άδεια !!!
 11. Με αυτό θα συμφωνήσω. Σπάνια έχω δει παρτάλια στρατιωτικούς, ενώ στους πολίτες-ιατρούς το ποσοστό είναι, αναλογικά, συντριπτικά μεγαλύτερο . Στην δε νοσηλευτική υπηρεσία η διαφορά είναι χαοτική (βάσει των δικών μου εμπειριών πάντα). Γι' αυτό και στα μάτια των περισσότερων ασθενών, μη στρατιωτικών, η αντιμετώπιση στα στρατιωτικά νοσοκομεία ομοιάζει πολύ με ιδιωτικά. Προσωπικά και για το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδικών (εκτός κάποιων "στρατιωτικοποιημένων" γιατρών που λογικά προτιμούσαν τους στρατιωτικούς και λογικό), δεν αντιμετώπισα μεροληπτική στάση, τουλάχιστον όσον αφορά τον αριθμό των χειρουργείων που πήρα. Μάλιστα συνέχισα να συνεργάζομαι και ιδιωτικά με κάποιους και αφότου τελείωσα. Οπότε, όλα είναι σχετικά.
 12. kopritis

  [παράταση] Παράταση ειδικότητας

  Μπορείς να πάρεις παράταση οπουδήποτε, αν σε θέλει ο διευθυντής εκεί (π.χ ακόμα και σε χειρουργικό τομέα, αν και θα υπήρχαν κάποια πρακτικά προβλήματα τουλάχιστον αρχικά) Οι εφημερίες επίσης, είναι θέμα αναγκών.
 13. Νομίζω απ' την εποχή του Foreas είχαμε να διαβάσουμε τέτοιο αναλυτικό Οδηγό ! ΕΥΓΕ !
 14. kopritis

  Αγροτικό / Υπηρεσία Υπαίθρου

  Βλέπω μπήκες στο ζουμί ! Το ελληνικό ιατρικό σύστημα είναι παράλογο. Δλδ έχει τις βαθμίδες Αγροτικός--->Ειδικεύομενος-Ειδικός κτλ.. Στο μυαλό των περισσοτέρων (και πολλών γιατρών) υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ειδικεύομενος είναι "ανώτερος" (προβληματική έκφραση, αλλά ας την χρησιμοποιήσω) του αγροτικού. Έλα όμως που η κατάτασταση δεν είναι αυτή. Ο αγροτικός δρα ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ως ιατρός, ΔΕΝ είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, και ως εκ τούτου έχετε την πλήρη ευθύνη των όσων κάνετε. Υποχρέωση ενημέρωσης ειδικού ιατρού υπάρχει ΜΟΝΟ όταν κρίνει ο ίδιος ο γιατρός (αγροτικός) ότι οι γνώσεις και τα μέσα του ΔΕΝ επαρκούν. Απ΄την άλλη ο ειδικεύομενος δρα ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ (τουλάχιστον αυτό λέει ο νόμος, ανεξάρτητα τι συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία), δεν μπορεί να λάβει αυτός αποφάσεις, αυτοβούλως, για την θεραπεία ασθενή. Το παραπάνω παράδειγμα που ανέφερα περί των ειδικών που δεν θέλουν να μπουν στο ΚΥ, ειναι γιατί οι τύποι "γράφουν" και αμοίβονται ΕΝΕΡΓΕΣ εφημερίες, οπότε οφείλουν να βρίσκονται ΕΝΤΟΣ του ΚΥ και ΟΧΙ on call. Έχει υπάρξει χαρτί του Υπουργείου ότι δεν νοείται η λειτουργία ΚΥ (το αυτό ισχυέι και για ΠΙ αλλά εκεί κλείνουν τα μάτια ότι σε πολλα ΠΙ εφημερεύουν μόνοι τους ανειδίκευτοι) χωρίς παρουσία ειδικού, και γι' αυτό στην εφημερία των ΚΥ βάζουν σαν δεύτερο όνομα το δικό τους οι ειδικοι.
×