Jump to content

Remy Fincher

Συνταξιούχος
 • Posts

  2.041
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Remy Fincher last won the day on 2 Νοεμβρίου 2013

Remy Fincher had the most liked content!

2 Followers

About Remy Fincher

 • Γενέθλια 20/08/1985

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Inland Empire
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  ha? what is that?!
 • Ενδιαφέροντα
  Σινεμά...ο παράδεισος. Η καλή τηλεόραση. Να μαγειρεύω ζυμαρικά και άλλες λιχουδιές. Να γράφω κριτικές για σειρές και ταινίες. Και να χαλβαδιάζω DVD στο Amazon.
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

10.834 profile views

Remy Fincher's Achievements

Ιπποκράτης (επίπεδο ΧΙΙ)

Ιπποκράτης (επίπεδο ΧΙΙ) (12/16)

3

Reputation

 1. Σκοπός του θρεντ είναι να καθοδηγήσει όσους έχουν αποφασίσει να (αποπειραθούν έστω) να κάνουν την ειδικότητά τους στις Η.Π.Α, ανεξαρτήτως των μακροπρόθεσμων στόχων τους. Σκοπός του δεν είναι να πείσει τον οποιονδήποτε να την προτιμήσει έναντι της Ευρώπης ή της Ελλάδας. Συζητήσεις τύπου Η.Π.Α vs Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία έχουν γίνει αλλού, πολλάκις και καταλήγουν ευτελώς σε συγκρίσεις... μεγέθους ("όχι ΕΓΩ την έχω μεγαλύτερη, εσύ είσαι ο μαλάκας που έδωσες/ δεν έδωσες USMLE..." κτλ). Άλλωστε, ειλικρινά δεν καταλβαίνω γιατί πρέπει να εξηγήσουμε σε κάποιον που "ήδη διαβάζει USMLE" τους λόγους για να επιλέξει να έρθει στις Η.Π.Α. Γιατί "διαβάζεις USMLE" λοιπόν; Από τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει- από όσα έχεις διαβάσει- φαίνεται να έχεις καταλάβει τις προτεραιότητές σου και να έχεις κάνει (υποσυνείδητα έστω) την επιλογή σου. Συνεπώς το να κάτσω να σου αναλύσω γιατί εγώ είμαι Αμερική και τι πλεονεκτήματα μου παρέχει μου φαίνεται περιττό. Θα αρκεστώ στο να σου πω ότι αν δεν είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα και να 'ρθεις, ειδικά με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται (αυξηση ιθαγενών αποφοίτων), καλύτερα να μην προσπαθήσεις καν.
 2. Είναι και Halloween εδώ πέρα, δεν μπόρεσα ν' αντισταθώ.
 3. Όταν είδα ότι το πράγμα πήγαινε προς τα'κει, έστειλα περίπου 70 μέιλς σε πανεπιστημιακά προγράμματα για ερευνητική θέση στον τομέα που με ενδιέφερε. Ήμουν τυχερός και βρήκα, άμισθη βέβαια. Έτσι όταν ξανάκανα αιτήσεις πέρυσι είχα πολύ, πολύ καλύτερη τύχη. Σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο.
 4. Με το δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα που λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά με IMGs (στο categorical path τουλάχιστον), προσωπικά θα λάμβανα υπόψη αυτή τη "φήμη" με πάσα επιφύλαξη... μην ξεχνάτε ότι οι Αμερικανοί επιλέγουν προγράμματα με βάση τι τους συμφέρει γεωγραφικά φερειπείν, έχουν εντελώς άλλα κριτήρια από μας. Δε νομίζω ότι IM προγράμματα θα θέλουν να ρισκάρουν να μείνουν άδεια ή κατά το ήμισυ πλήρη βασιζόμενοι μόνο και μόνο στις ορέξεις του κάθε US graduate.
 5. Τα USMLE θα σου κοστίσουν με πρόχειρους υπολογισμούς περί τα 4000 ευρώ και αυτά για τα πρώτα δυο. Το δε step 3 είναι για να μπορείς να ασκείς χωρίς επίβλεψη την ιατρική και οι περισσότεροι το περνάνε είτε στον πρώτο, είτε μετά το τέλος της ειδικότητας (κάποιοι κ πριν αρχίσουμε, για να φύγει από τη μέση). Για να πετύχεις καλά scores, πόσο μάλλον 99/99, πρέπει να αφιερώσεις σχεδόν εξολοκλήρου ένα εξάμηνο στο κάθε step (καλά, το clinical skills, aka step 2, part II). Τα βιβλία είναι ακριβά αν τα πάρεις αυθεντικά, ενώ χρειάζεσαι κ εξάσκηση σε τράπεζα ερωτήσεων (άλλα 200 για το κάθε στεπ). Τώρα γιατί μετά από όλο αυτό το παλούκι-φέσωμα θα επιλέξεις να πας Γερμανία/ Ελβετία, πραγματικά μου διαφεύγει. Αν θες να πλουτίσεις το βιογραφικό σου, κάνε έρευνα ή πιάσε δουλειά.
 6. Στείλε 60-70-100 email σε πανεπιστημιακά, μεγάλα και πιο μικρά προγράμματα, σε ανθρώπους που ασχολούνται με το αντικείμενο της έρευνάς σου. Ανεξαρτήτως μισθού είναι μια δίοδος για να καταφέρεις να τρυπώσεις στη χειρουργική, αν όχι στο ίδιο νοσοκομείο, σε άλλα. Το λέω επειδή ξέρω παιδιά που το κατάφεραν, καθώς κι από προσωπική πείρα. Από 'κει κι έπειτα, μπορεί να πληρώνσεσαι, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από τα κονδύλια που έχουν να διαθέσουν και από το πόσο σε χρειάζονται. Αν μπορείς να το αντέξεις πάντως οικονομικά, μην κλείσεις την πόρτα σε άμισθη έρευνα. Θα το εξαργυρώσεις σε συνεντέυξεις μετά. Trust me
 7. If you mean when putting on the space suit, right before she (*spoiler*) blows the Alien out of the airlock, you're right. She's mumbling "you're my lucky star".
 8. Civilservant Η παρουσία σου στο φόρουμ έχει γίνει ανεκτή παρόλο που η θετικότερη αντίδραση που έχει προκαλέσει είναι η αδιαφορία. Η ανοχή μου προσωπικά αυτή βασίζεται κατά το ήμισυ στην ελευθερία του λόγου και κατά το άλλο μισό σε φιλανθρωπικά αισθήματα (ο νοών νοείτο). Χάρη σε αμφότερα ο λογαριασμός σου παραμένει ενεργός. Ωστόσο, σου έχει διευκρινιστεί επανειλημμένως (και σε προσωπικό μήνυμα) ότι εφόσον το 90% των δημοσιεύσεών σου ξεκινά και καταλήγει στο ίδιο θέμα, θα χρησιμοποιείς ένα και μοναδικό τόπικ που σου έχει (χαριστικά) αφιερωθεί. Εσύ παρόλα αυτά φαίνεται είτε να το αγνοείς, είτε να το ξεχνάς αυτό. Τίποτα από τα δυο δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Θέλω να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν (από πλευράς μου, οι άλλοι διαχειριστές δικαιούνται να ενεργήσουν όπως κρίνουν), ότι αν ξαναδημιουργήσεις καινούριο τόπικ που θα ανακυκλώνεις τον ίδιο ημι-καταληπτό χαβά περί Εβραίων, ο λογαριασμός σου θα ανασταλεί και το φόρουμ θα σου δείξει δια παντός την πόρτα της εξόδου. Προς αποφυγή σύχγυσης το παραπάνω δεν είναι αρχή/ αφορμή συζήτησης. Δε συζητώ τίποτα αυτή τη στιγμή κι ούτε πρόκειται. Ή θα συνεχίσεις στο δικό σου τόπικ ή θα φύγεις. Διάλεξε και πάρε.
 9. Το greekmeds είναι και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό σε όσους, ανεξαρτήτως κλάδου, θέλουν να συμμετάσχουν. Μερικά από τα πιο αξιόλογα μέλη που πέρασαν από το φόρουμ δεν είναι γιατροί. Η λύση δεν είναι να ρίχνουμε πόρτα σε κάθε "άσχετο", ανεξαρτήτως προθέσεων. Στο κάτω-κάτω σε spamming επιδίδονται και άτομα που προφασίζονται τουλάχιστον πως έχουν σχέση με το χώρο της υγείας. Το θέμα του "lernede" θεωρείται λήξαν. Γνωρίζω για τις πολλαπλούς του λογαριασμούς, γιατί εγώ τον ανάγκασα να τους ανοίξει, ακυρώνοντας τον ένα μετά τον άλλο -αφού δε συμμορφωνόταν με τους κανόνες του φόρουμ. Όλα του σχεδόν τα ποστς έχουν μεταφερθεί στις αγγελίες και έχουν ενωθεί σε ενιαίο τόπικ. Όταν και αν ξαναθελήσει να διαφημιστεί, του έχει διευκρινιστεί ότι θα χρησιμοποιήσει το τόπικ του και μόνο. Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλους χρήστες που μπήκαν για τον ίδιο ή παρόμοιο λόγο (μαθήματα Γερμανικών και μετέπειτα αποκατάσταση κτλ). Από 'δω και στο εξής τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά και θέσεις εργασίας θα διαφημίζονται στο χώρο που πρέπει (αγγελίες). Αν κάποιος δε συμμορφώνεται μ'αυτό, τότε ναι, θα τρώει πόρτα.
 10. Είμαστε ήδη σε διαδικασία... συνεννόησης με τον εν λόγω χρήστη, ο οποίος και δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί από 'δω και μπρος.
 11. Προς διαφημίζοντες θέσεων εργασίας για ειδικευόμενους και ειδικευμένους γιατρούς, αλλά και μαθημάτων ξένων γλωσσών: Το παρόν υποφόρουμ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο κατάλληλος χώρος για τις δημοσιεύσεις σας. Σας παρακαλώ να δημοσιεύετε στο υποφόρουμ "άλλες αγγελίες". Εκεί θα βρείτε τα προηγούμενα τόπικ που ανοίξατε, τα οποία σας παρακαλώ και να χρησιμοποιείτε "απαντώντας" σ'αυτά α) με καινούριο ποστ όταν έχετε κάποια καινούρια προσφορά β) με τη λέξη "up" όταν απλώς θέλετε να τα επαναφέρετε. Οφείλω να σας προειδοποιήσω πως τα τόπικ που θα δημοσιεύονται παράταιρα εδώ, την πρώτη φορά θα μετακινούνται και τις επόμενες θα σβήνονται (με κυρώσεις στο λογαριασμό σας). Ευχαριστώ
 12. Σας παρακαλώ να σταματήσετε να δημοσίευετε την ΙΔΙΑ αγγελία περισσότερες από μια φορές. Τόπικ για ορθοπαιδικούς, τόπικ για αναισθησιολόγους. Ποστς και για τα δυο στο "ειδικότητα στη Γερμανία". Φτάνει. Μια αγγελία αρκεί, την οποία μπορείτε να επαναφέρετε όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε ΚΑΘΕ μέρα το ίδιο πράγμα. Το εμπεδώσαμε. Είμαι σίγουρος ότι οι ενδιαφερόμενοι θα επικοινωνήσουν/ έχουν ήδη επικοινωνήσει. Ευχαριστώ
 13. Νομίζω ότι πέρα από τη γλώσσα, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και το Αλτσχάιμερ. Δε θυμόσουν ΚΑΘΟΛΟΥ δηλαδή ότι έχεις ξαναρωτήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα και είχες 2 σελίδες απαντήσεις;
 14. Remy Fincher

  Let's sing!

  Σε παρακαλώ να μην ανοίγεις τόπικ μόνο και μόνο για να ποστάρεις ένα τραγούδι. Έχουμε ήδη αρκετά θρεντς (εδώ και στο Περί Ανέμων) γι'αυτό το λόγο.
 15. Please remove the link to the movie- if it's an actual working link that leads to illegal downloading and not a dummy link for explanatory purposes. This is *not* a warez site and we could get in trouble for this.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.