Jump to content

Sovereign

Συνταξιούχος
 • Content Count

  5.547
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. Like
  Sovereign got a reaction from Stavrog in (Πληροφορίες για Ειδικότητα)-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ   
  Νομίζω πως είναι η μόνη ειδικότητα που δε θα πρέπει κανείς να ακούσει κανέναν παρά μόνο την καρδιά του.
  Για να γίνεις πετυχημένος Ψυχίατρος πρέπει να το έχεις μέσα σου. Όσοι πηγαίνουν απλά επειδή ανακάλυψαν ότι δεν τους αρέσει η Ιατρική, συνήθως δεν γίνονται και καλοί Ψυχίατροι.

  Πρόταση: Πήγαινε στο Αιγινήτειο ή όπου αλλού και παρακολούθησε λίγο εξωτερικά ιατρεία και λειτουργία μιας κλινικής. Όχι Δρομοκαΐτειο και Δαφνί, ίσως απογοητευτείς εκεί.

  Μόνο εσύ θα απαντήσεις στο ερώτημά σου...

  ΥΓ: Αν το πάρεις απόφαση, κοίτα να το κάνεις καλά. Είμαστε γεμάτοι άχρηστους και επικίνδυνους Ψυχίατρους.
 2. Like
  Sovereign got a reaction from Susami anoixe in Ειδικότητα στην Ελβετία   
  Ο αδερφός μου βρήκε θέση Ψυχιατρικής στη Γενεύη χωρίς κανέναν γνωστό. Άρχισε να στέλνει γράμματα παντού, τον κάλεσαν σε 3 μέρη, τοένα τον απέρριψε, το άλλο τον ήθελε και για δεύτερη συνέντευξη και το πανεπιστημιακό της Γενεύης του έστειλε το συμβόλαιο, για να το υπογράψει και να ξεκινήσει.

  Ο μόνος κόπος του ήταν να προετοιμαστεί για τις συνεντεύξεις και να κάνει το ταξίδι. Ούτε χρόνια διάβασμα usmle (και μια χαρά ψυχίατρος μπορείς να γίνεις χωρίς να ξέρεις εκπληκτική ανοσολογία), ούτε masturbating medical careers (mmc), απλά πράγματα.

  Ηθικό δίδαγμα: Καλή θέληση, καλή καθοδήγηση από παλιότερους και καλές συγκυρίες είναι το μυστικό.
 3. Like
  Sovereign got a reaction from Comfortably Numb in Ειδικότητα στην Νότια Αφρική   
  Συμφωνώ απόλυτα. Χώρες που ακούμε στην Ελλάδα και αναρρωτιόμαστε αν το έχασε αυτός που ρωτάει, θεωρούνται στο εξωτερικό πολύ καλά εναλλακτικά σενάρια. Αναφέρομαι στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.
  Έχω γνωρίσει Έλληνα ιατρό που ειδικεύτηκε στη Νότια Αφρική (Cape Town),έζησε εκεί 10 χρόνια και τώρα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Αθήνα. Περισσότερο να ξαναπάει πίσω σκέφτεται παρά να μετανιώνει που πήγε.
  Και για όσους γελάνε με τις Αυστραλίες και τις Νότιες Αφρικές, να τους θυμίσω ότι το επίπεδο ειδίκευσης σε αυτές τις χώρες στην Ελλάδα θα το δούμε μετά από 35 χρόνια περίπου. Sad but true.
 4. Like
  Sovereign got a reaction from Comfortably Numb in Γραμματεία Ιατρικής Αθήνας   
  Δεν τολμώ να πατήσω τα links: η εξαετία 1997-2003 στην Ιατρική Αθήνας με έπεισε ότι αν τα πατήσω το πολύ πολύ να βγει μια τεράστια μούτζα που να γράφει πάνω "ΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΣΆΙΤ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ"
 5. Like
  Sovereign got a reaction from φοιτητής007 in Σεξολογος-Ψυχιατρος   
  Οι Ουρολόγοι συνήθως ασχολούνται με τις οργανικές δυσλειτουργίες, στύσης, ανικανότητας κτλ. Με την ψυχική σφαίρα ασχολούνται όμως ορισμένοι Ψυχίατροι, εξειδικευμένοι στις θεραπείες ζεύγους, σεξ κτλ. Είναι συνήθως της γνωσιακής-συμπεριφοριολογικής σχολής. Παραδείγματα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας αποτελούν οι Βαϊδάκης, Ζέρβας κ.α.
 6. Like
  Sovereign got a reaction from valerie_30 in (Πληροφορίες για Ειδικότητα)-ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ   
  Εξ ου και αυτό που έλεγα κάποιους μήνες πριν ότι πρέπει να το λέει η καρδούλα σου για αυτή την ειδικότητα... Αν δεν το λέει και θες κάτι εύκολο, γίνε Μικροβιολόγος ξέρω γω από το να θεωρείς τους ψυχικά ασθενείς εξαρτημένους από σένα που έρχονται, τους επαναλαμβάνεις τη συνταγή, τους ρωτάς αν ακούνε τίποτα παραπάνω φωνούλες και τους στέλνεις στο καλό. Και κάπως έτσι το συνηθίζουν στην Ελλάδα δηλαδή.

  Τεσπα.
 7. Like
  Sovereign got a reaction from valerie_30 in Ειδικότητα στην Κύπρο   
  Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, προς τι όλη αυτή η επιθετικότητα ρε συνάδελφε vas; Μπαίνεις στο θέμα "Ειδικότητα στην Αγγλία" και λες παπάρα κάποιον επειδή είπε ότι χρειάζεται προϋπηρεσία. Μπαίνεις στο "Ειδικότητα στην Κύπρο" και αρχίζεις να προειδοποιείς και να συστήνεις αλλαγές nicks..
  Επειδή είσαι και καινούριο μέλος μήπως, λέω μήπως, να το πάρεις λίιιιγο πιο χαλαρά;

  All the best,

  The moderator
 8. Like
  Sovereign got a reaction from valerie_30 in Βαθμός πτυχίου για ειδικότητα   
  Μερικοί βγάλανε 8.72 και είχαν και αξιοπρεπέστατη κοινωνική ζωή. Μην τα ισοπεδώνεις όλα.
 9. Like
  Sovereign got a reaction from Alexandros Boukas in ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ   
  Σταύρο,

  Αν είσαι τόσο επιτυχημένος όσο λες, μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά με το να τους προσφέρεις δουλειά και όχι πληροφορίες που παρέχει το google.

  Μπορείς να αρχίσεις βοηθώντας εμένα να καταλάβω γιατί λες ότι είσαι female στο profile σου ενώ σε λένε Σταύρο, γιατί κάνεις τον ειδήμονα σε θέματα ιατρικής εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ δεν έχεις GMC registration και γιατί πιστεύεις ότι ξέρεις τι είναι έρευνα, ενώ δεν έχεις καμία δημοσίευση.

  Αναμένω με τεταμένη αγωνία την απάντησή σου.
 10. Like
  Sovereign got a reaction from denharrow in Ειδικότητα στην Νότια Αφρική   
  Συμφωνώ απόλυτα. Χώρες που ακούμε στην Ελλάδα και αναρρωτιόμαστε αν το έχασε αυτός που ρωτάει, θεωρούνται στο εξωτερικό πολύ καλά εναλλακτικά σενάρια. Αναφέρομαι στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.
  Έχω γνωρίσει Έλληνα ιατρό που ειδικεύτηκε στη Νότια Αφρική (Cape Town),έζησε εκεί 10 χρόνια και τώρα ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Αθήνα. Περισσότερο να ξαναπάει πίσω σκέφτεται παρά να μετανιώνει που πήγε.
  Και για όσους γελάνε με τις Αυστραλίες και τις Νότιες Αφρικές, να τους θυμίσω ότι το επίπεδο ειδίκευσης σε αυτές τις χώρες στην Ελλάδα θα το δούμε μετά από 35 χρόνια περίπου. Sad but true.
 11. Like
  Sovereign got a reaction from DocMedGeorge in EΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ   
  Με ποιον έχεις συμβιβαστεί; Now you're talkin business!  Αναγνωρίζεται. Νομίζω αρκεί να έχεις μια έμμισθη θέση και να κάνεις διαστημικές εφημερίες. Μερικοί μάλιστα κάνουν rotation γυρίζοντας το γαλαξία με ωτο-στόπ
 12. Like
  Sovereign got a reaction from bromptonista in Το επιστημονικο Λονδινο υποκλινεται στο "φαινομενο" Νατασα   
  Είναι προφανές νομίζω τσι πάσοι ότι ο Κρητικός ζηλεύει...
 13. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Ειδικότητα στην Μεγάλη Βρετανία   
  Μερικές φορές εκνευρίζομαι απίστευτα να διαβάζω εδώ ή να συναναστρέφομαι στην πραγματική ζωή ανθρώπους που μεγενθύνουν και γενικεύουν τις προσωπικές τους εμπειρίες προσφέροντάς τις στις μάζες του άμαθου, ανήξερου λαουτζίκου ως συσσωρευμένη, απόλυτη γνώση.

  UAAL

  (Urinate And A Little)
 14. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Ο χώρος των METAL FANS του forum   
  Alestorm: Dude, η φωνή τα γαμάει όλα...

  Eluveitie: Nice... Amorphis+Dark Tranquility go Swiss! Not bad at all!
 15. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Πτυχίο Ιατρικής και τίτλος Dr med   
  Στην Αγγλία (αλλά και στην Αμερική εξ όσων γνωρίζω) δεν υπάρχει αντιστοιχία με αυτά που αναφέρεις και αυτό είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσει ο καθένας που θέλει να μπει στο σύστημα των χωρών αυτών.

  Στην Αγγλία όταν τελειώσεις την ιατρική σχολή (5 χρόνια) είσαι MBBS. Μετά θέλεις 1 χρόνο Foundation Year 1 μετά το οποίο μπορείς να έχεις full GMC registration. Μετά θέλεις ένα foundation year 2 μετά το οποίο μπορείς να είσαι specialist trainee 1-2 (γενικό κομμάτι) και αφού περάσεις τα membership exams (πχ MRCP I+II+PACES) μπορείς να βρεις θέση specialist trainee 3,4... μέχρι να τελειώσεις. Αφού τελειώσεις ειδικότητα μπορείς να κάνεις αιτήσεις για θέσεις consultant. Δεν υπάρχουν επιμελητές Α', Β' και τα τοιαυτά.

  Για περισσότερες εξηγήσεις των ανωτέρω, διάβασε το αντίστοιχο θέμα για την ειδικότητα στην Αγγλία.
 16. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Πτυχίο Ιατρικής και τίτλος Dr med   
  Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα την ερώτηση και τι ακριβώς ψάχνεις. Αν καταλάβω, θα χαρώ να βοηθήσω!
 17. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in [ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Antichrist   
  Πολύ σπάνια πλέον βγαίνουν ταινίες που θα αφήσουν εποχή. Ο "Αντίχριστος" του διαταραγμένουν Δανού Lars von Trier είναι μία από αυτές.
  Το πόσα επίπεδα έχει το τελευταίο του έργο φαίνεται αν κάτσει κάποιος και ρίξει μια ματιά στις πρόσφατες "σοβαρές" κριτικές της ταινίας. Άλλος το λέει αρρωστημένο horror, άλλος "την πιο εξαντλητική εμπειρία της ζωής μου", άλλος αναρρωτιέται ποια είναι τα όρια της Τέχνης και υπάρχουν και μερικοί που βλέπουν στους συμβολισμούς μια καθαρή, σκοτεινή, διαχρονική αποτύπωση της σχέσης των δύο φύλων.

  Παρότι, 15 ώρες μετά, δεν μπορώ να αποφασίσω αν συνολικά επρόκειτο για μια ταινία που με εκφράζει, δεν έχω παρά να παραδεχτώ ότι αυτό είναι Τέχνη. Είναι Τέχνη με άποψη, χωρίς όρια, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς ίχνος στυλιζαρισμένης λογικής, χωρίς συγκεκριμένη αφηγηματική γραμμή. Τέχνη που απευθύνεται άμεσα σε αρχέγονα συναισθήματα, που τα προσεγγίζει από θρησκευτική και ψυχολογική σκοπιά αλλά μόνο αν ψάξεις κι εσύ. Αλλιώς μπορείς απλά να αφεθείς και να απολαύσεις μία από τις πιο εντυπωσιακές φιλμογραφίες των τελευταίων ετών.

  Μην πάτε με σκοπό να δείτε ταινία τρόμου, γιατί δεν είναι. Μην πάτε αν δεν σας αρέσει η ωμή απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος, γιατί το φιλμ δεν έχει όρια. Να πάτε αν είστε της λογικής σκέψης, αλλά να αφήσετε τις συμβάσεις έξω από την αίθουσα. Και τέλος, να πάτε σε αίθουσα που εμπιστεύεστε το κοινό της. Θα υπάρξουν πολλοί που θα γιουχάρουν, ειρωνευτούν και θα σηκωθούν να φύγουν.

  Αυτό είναι Τέχνη για πολύ λίγους.
 18. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Χονδρος στο γονατο και 2ο ανανεωση με βλαστοκυτταρα   
  Ναι, κι εγώ ευχαριστώ dcool.
 19. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in New Logo   
  Χαλόου. Προτείνω αλλαγή του "Young Doctors" του υπότιτλου σε "Junior Doctors" γιατί αλλιώς αποκλείουμε πολύ κόσμο
 20. Like
  Sovereign got a reaction from anastasiostheodoridis in Greek scientists fight research shake-up   
  Εδώ πάλι δεν κουνιέται φύλλο...

  http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=26470

  26 Ιουνίου το post
 21. Like
  Sovereign got a reaction from pro in Greek scientists fight research shake-up   
  Εδώ πάλι δεν κουνιέται φύλλο...

  http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=26470

  26 Ιουνίου το post
 22. Downvote
  Sovereign got a reaction from pro in Η ΚΟΠΕΛΑ ΔΙΠΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ..   
  k0st, my change
 23. Downvote
  Sovereign got a reaction from pro in Τα Διάφανα Κρίνα δεν υπάρχουν πλέον, τουλάχιστον έτσι όπως τα γνωρίζαμε.   
  Δεν κρατά βασιλικό ή φύλλα δυόσμου...
 24. Downvote
  Sovereign got a reaction from pro in Η κατάσταση στην Ιατρική Αθήνας πρέπει να αλλάξει.   
  Διαβάζοντας τα ανωτέρω αρχίζω να αναρρωτιέμαι αν τελικά ζούμε υπό καθεστώς χούντας και απλά δεν το έχουμε παραδεχτεί ακόμα...
 25. Downvote
  Sovereign got a reaction from pro in Η ΚΟΠΕΛΑ ΔΙΠΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ..   
  Ναι αλλά με τους γιατρούς από Ρουμανία όλοι μόκο ε.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.