Jump to content

MarKa

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

1.429 profile views

MarKa's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

0

Reputation

 1. Δεν υπολογίζονται οι εφημερίες…
 2. Ερώτηση Αν έχεις διοριστεί σε θέση επιμελητή β σε ΜΕΘ χωρίς εξειδίκευση και στη συνέχεια κληθείς σε συνέντευξη για θέση της ειδικότητάς σου, θέση επιμελητή β εσωτερικής παθολογίας, που είχες δηλώσεις στην ίδια προκήρυξη, έχεις το δικαίωμα να παραιτηθείς από τη μία για να τοποθετηθείς στην άλλη ή ισχύει πάλι ότι πρέπει να υπηρετήσεις 2 χρόνια;
 3. Απορία: για τις θέσεις για ΜΕΘ θέλει εξειδιλκευση εντατικολογίας; Γιατί δεν το διευκρινίζει όπως σε προηγούμενες προκηρύξεις....
 4. Δικαιούται θηλασμού; Γιατί στον ΙΣΑ στη νομική υπηρεσία είχαν πει όχι, αν και σε κάποια νοσοκομεία έλθουν δώσει.
 5. Επειδή, η τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας έγινε μπροστά μου, η απάντησή τους ήταν σαφέστατη. Μάλιστα τηλεφώνησαν 2 φορές (στα τηλ που εμφανίζονται στην εγκύκλιο) για να το διευκρινίσουν πλήρως και ο μεν πρώτος υπάλληλος είπε ότι αφορά τόσο στους υπαλλήλους ιδιωτικού όσο και δημόσιου τομέα, η δεύτερη υπάλληλος είπε ότι οι επικουρικοί είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οπότε σίγουρα καλύπτονται. Τώρα το λογικό είναι να είναι σε ισχύ η εγκύκλιος εφόσον δεν έχουν αρθεί τα μέτρα, αλλά αυτό μπορούμε να το διευκρινίσουμε με το υπουργείο ή τον ιατρικό σύλλογο.
 6. Λοιπόν, τους επικουρικούς τους καλύπτει η εγκύκλιος γιατί είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Υποθέτω ότι επειδή οι ειδικευόμενοι, ασφαλίζονται και σε ΙΚΑ κανονικά καλύπτονται. Αν και μετά από τηλ. επικοινωνία με το υπουργείο Εργασίας διευκρινίστηκε ότι το κομμάτι που αφορά στις εγκύους περιλαμβάνει την κάθε εργαζόμενη, σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, που είναι και το λογικό και ανθρώπινο δηλαδή.
 7. Και η νυν κυβέρνηση ενημερωμένη είναι αλλά δε διαφαίνεται πρόθεση αλλαγής της κατάστασης. Ίσως αν μαζεύαμε οι ενδιαφερόμενοι υπογραφές και στέλναμε μια επιστολή ή ακόμα καλύτερα κανονίσουμε συνάντηση με κάποιον αρμόδιο στο υπουργείο να είχαμε ενδεχομένως κάποιο αποτέλεσμα.
 8. Ποτέ δεν το είχε πει, αλλά επί σειρά ετών έδινε απαλλαγές... Και ναι, στο κράτος της Ψαροκώσταινας το να μαζέψουμε 5-6 ψηφουλάκια παραπάνω, έχει μεγαλύτερη σημασία από το να αξιοποιήσουμε το ιατρικό δυναμικό προς το κοινωνικό όφελος.
 9. Είναι τουλάχιστον τραγικοί, όταν ετεροχρονισμένα οδηγούν ειδικευμένους, με διδακτορικά, επικουρικά, οικογενειακές υποχρεώσεις ουσιαστικά στην υποβάθμιση και μάλιστα στην πιο δημιουργική τους επαγγελματικά περίοδο. Μετά από τόσα χρόνια σπουδών να μην μπορείς να δουλέψεις και να προσφέρεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας σου και να μην μπορείς να πάρεις καν εξειδίκευση. Τουλάχιστον, ας κάνουν μια ρύθμιση ώστε οι κάτοχοι ειδικότητας να εκπληρώνουν την Υπηρεσία Υπαίθρου ως ειδικευμένοι στα επαρχιακά νοσοκομεία. Τότε πραγματικά θα είχαν περισσότερο κέρδος και οι κάτοικοι της υπαίθρου και το ίδιο το κράτος... Έτσι θα γινόταν σε μια ευνομούμενη κοινωνία που σέβεται τους πολίτες της. Στην Ψαροκώσταινα σε στέλνουν να μετράς πιέσεις και να γράφεις φάρμακα ακυρώνοντας 10+ χρόνια που μεσολάβησαν από τη λήψη του πτυχίου σου.
 10. Καλησπέρα σας! Αντί να καθόμαστε να μεμψιμοιρούμε ας κανονίσουμε όσοι ενδιαφερόμαστε μία συνάντηση στο υπουργείο. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, να πούμε ότι το παλέψαμε τουλάχιστον.
 11. I came to bring the stars for you..:)

×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.