Jump to content

Amaryllis

Prominent Members
 • Content Count

  512
 • Joined

 • Last visited

About Amaryllis

 • Rank
  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Land of confusion
 • Σχολή
  Άλλη
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τα συμβόλαια ειδικευμένων στα νοσοκομεία είναι διαφόρων ειδών: co co pro (contratto di collaborazione a progetto), collaborazione professionale και rapporto di dipendenza. Στα δύο πρώτα, πρακτικά συνεργάζεσαι με το νοσοκομείο χωρίς να αποτελείς μόνιμο μέλος του προσωπικού και η αμοιβή μαζί με τα bonus ή οτιδήποτε άλλο ορίζεται στο συμβόλαιο. Τις θέσεις αυτές συνήθως τις παίρνουν όσοι γνωρίζουν τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Το rapporto di dipendenza, από την άλλη, είναι το συμβόλαιο που σε καθιστά υπάλληλο του νοσοκομείου και μπορεί να είναι μερικής ή αορίστου διαρκείας. Το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο διότι οι θέσεις προκηρύσσονται με διαγωνισμούς -η πολιτική και οι γνωριμίες επηρεάζουν θεαματικά τα αποτελέσματα. Η αμοιβή εξαρτάται από την θέση, από τα χρόνια υπηρεσίας, από τις εφημερίες (γύρω στα 1000 μηνιαίως για 4-5), από το επίδομα ετοιμότητας (περίπου 400), από τις υπερωρίες, από το είδος της ειδικότητας, από την regione. Αν θέλεις να σχηματίσεις μια ιδέα, ενδεικτικά κατά μέσο όρο ο πρωτοδιοριζόμενος παίρνει 1800 καθαρά φτάνοντας στα 2.500-2.800 μετά από 15 χρόνια, οι επιμελητές 2.200 φτάνοντας τα 3.000-3.300 στα 15 χρόνια, οι διευθυντές με μεγάλη προϋπηρεσία μπορεί να ξεπερνούν τα 5000. Πολλοί νοσοκομειακοί ασκούσαν επίσης ελεύθερο επάγγελμα εντός νοσοκομείου μετά από το ωράριό τους εκτοξεύοντας τους μισθούς και κανείς δεν απέκλειε τα παράλληλα ιατρεία ή τα χειρουργεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Βέβαια, τα παραπάνω ίσχυαν μέχρι πέρυσι και κανείς δεν ξέρει τί επιφυλάσσει το 2012. Σε ό,τι αφορά το ελεύθερο επάγγελμα, όπως παντού. Με όλα τα ρίσκα, sky is the limit. Μόνο στους γενικούς ιατρούς έβαζε όριο τα 1500 άτομα και πλήρωνε 38ε για τον καθένα. Μέσες αμοιβές θα μπορούσες να δεις ίσως μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, αν το ψάξεις. @v1ss1 παρακαλώ, καλή αρχή!
 2. Καλή χρονιά και σ'εσένα! Επέλεξες ελιτίστικη ειδικότητα, όπως λέει κι ένα φίλος μου, κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός που θα συναντήσεις θα είναι μεγάλος. Δεν έχω ακούσει πουθενά για θέσεις που να έμειναν κενές σε καρδιολογικές κλινικές. Τα αποτέλεσματα των τελευταίων εξετάσεων έδειξαν πως μπήκαν περίπου 1/2 στην Πάδοβα και 1/3 στην Ρώμη. Αν μπορέσεις, ψάξε να βρεις graduatorie για τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια για να σχηματίσεις μία γενικότερη ιδέα. Τους Ιταλούς δεν τους ενδιαφέρει πού τέλειωσες, τους ενδιαφέρει να έχεις τα σωστά διαπιστευτήρια: εξαιρετικό βαθμό πτυχίου, πτυχιακή πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητας, δημοσιεύσεις... Το ALS και το ACLS μπορεί να έχουν σχετική βαρύτητα αλλά συνήθως τα κάνουν στο πρώτο έτος δωρεάν, πληρωμένα από το υπουργείο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Ιταλίας είναι ότι οι καθηγητές γνωρίζουν με ποιους ανθρώπους θα δουλέψουν τα χρόνια της ειδικότητας: πρόκειται για νεαρούς συναδέλφους που έχουν κάνει κλινική λάντζα για τουλάχιστον 2 χρόνια σαν φοιτητές και είναι διατεθειμένοι να κάνουν ακόμα για 1-2 χρόνια μετά απ'το πτυχίο προκειμένου να μπουν. Η γνωριμία ή η «εγγύηση ποιότητας» του υποψηφίου από τρίτους καθηγητές είναι μέγιστος παράγοντας! Πρακτικά, θα έπρεπε στο διάστημα που θα κάνεις Erasmus να δικτυωθείς σε βαθμό που θα σου φυλάξουν μία θέση με το που θα τελειώσεις -λίγο δύσκολο αν δεν παρακολουθείς καθημερινά γιατί πιθανότατα θα σε ξεχάσουν, αν και από προσωπική εμπειρία είδα ότι αρκεί ακόμα και ένας μήνας προκειμένου να σου προτείνει ένας καθηγητής να παρακολουθήσεις και να σε βάλει στον επόμενο διαγωνισμό. Αν θέλεις μία συμβουλή, καλύτερα Πάδοβα από Παβία για να έχεις και λίγη ζωή, αν και προσωπικά θα πρότεινα Μιλάνο, Ρώμη, Φλωρεντία, Τορίνο. Απλά στις τελευταίες πόλεις θα εμφανιστείς από το πουθενά, ενώ στην Πάδοβα έχεις μία ευκαιρία να σε γνωρίσουν παρακολουθώντας καθημερινά. Σε κάθε περίπτωση, η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να δώσεις όπου θέλεις.
 3. Το ανησυχητικό για 'μένα είναι ότι οι δηλώσεις στο δίδυμο της φωτιάς δεν είναι τυχαίες χρονικά. Μοιάζαμε να έχουμε αρμονικές σχέσεις με το Ισραήλ και ήταν καιρός κάποιος να αναταράξει λιγάκι τα νερά... Παρόμοιες απόψεις πάντως για τον Χίτλερ και την σχέση με Αμερικανοεβραίους τραπεζίτες εκφράζονται και στο βιβλίο του Χίγκαμ «Αμερικανο-ναζιστική συνομωσία».
 4. Ήσουν σαφής από την πρώτη στιγμή και είναι φανερό νομίζω πού διαφωνούμε οπότε όποια άλλη ανάλυση θα είναι περιττή. Αλλά όχι και νοοτροπία δουλικών όσοι είναι ανοιχτοί στον διάλογο με επιχειρήματα βρε invitro. Να μου έλεγες για αυτούς που ψάχνουν να βρουν ταυτότητα στα μάτια των ξένων, να το καταλάβω και βεβαίως να συμφωνήσω. Όπως μια συζήτηση που έτυχε να ακούσω πρόσφατα και εξέφραζαν το παράπονο ότι μετά από τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό του 2004 ένιωθαν περήφανοι κάθε φορά που έβγαιναν στο εξωτερικό ενώ σήμερα ντρέπονται να δηλώσουν Έλληνες... Τα υπόλοιπα που αφορούν την Cassandra θα αφήσω να τα λύσετε μόνες σας (αν θέλετε) γιατί δεν με αφορούν αλλά επίτρεψέ μου ένα σχόλιο: μόνο μπανάρισμα; Επιεική σε βρίσκω.
 5. Ειδικά στην περίπτωση της Cassandra, αν της θίξεις την Παντάνια (την γεωγραφική περιοχή της βόρειας Ιταλίας) και την Λέγκα Νορντ (που βγαίνει πάντα πρώτο κόμμα στα μέρη της) το πιο πιθανό είναι να γίνετε κολλητές. Σε γενικές γραμμές, όμως, ναι. Αν ο Μιλανέζος (όπως και ένας μη Ιταλός) πει ότι η Νάπολη είναι γεμάτη σκουπίδια, ο Ναπολετάνος -ακόμα κι αν ξέρει ότι είναι αλήθεια- θα απαντήσει ότι η πόλη του είναι η πιο όμορφη στον κόσμο, ότι αυτός που κατηγορεί είναι πιθανότατα ένας φασίστας του Βορρά και δεν μπορεί να εκτιμήσει την ομορφιά, με τελευταία ευχή να τον πετύχει ένας μαφιόζος της Καμόρρα και να τον σαπίσει στο ξύλο. Πέρα από αυτό, όμως, εγώ ήθελα να τονίσω ότι φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να ακούμε επώδυνες κριτικές και η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση είναι συνήθως η άρνηση και η υπεράσπιση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ξένος, ειδικά αν ζει ή έχει ζήσει στην Ελλάδα, δεν έχει δικαίωμα να μας υποδείξει τα κακώς κείμενα. Κάπου είπες ότι οι ξένοι είναι φιλοξενούμενοι και άρα δεν μπορούν να μιλάνε. Εγώ δεν συμφωνώ μαζί σου γιατί φιλοξενούμενος είναι αυτός που κρατάμε για λίγο σπίτι μας με προοπτική να τον ξαναστείλουμε στο δικό του. Δεν έχει νόημα να αναφέρω συνθήκες κτλ, απλά θέλω να πω ότι ένας άνθρωπος που σπουδάζει ή εργάζεται, πληρώνει το νοίκι, καταβάλλει τους φόρους και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με εμάς, είναι κύριος του εαυτού του. Κανείς δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν και αν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, σκέψου όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό. Η επιστροφή στην πατρίδα εξαρτάται από τα θέλω και τις ανάγκες τους, όχι από τις ορέξεις τρίτων και φυσικά μπορούν να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δυνατά. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τις αντικειμενικές αλήθειες invitro μου και να διορθώσουμε καταστάσεις, όχι να στρουθοκαμηλίζουμε και να πεισμώνουμε για λάθος λόγους.
 6. Αν προσθέσεις στην τελευταία πρόταση 'και πήγαν σε χώρες που τους προσέφεραν καλύτερες (ή έστω παρόμοιες) προοπτικές από αυτή που αφήνουν πίσω', συμφωνώ. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, οι Ιταλοί πολλές φορές δυσκολεύονται να καταλάβουν την αντίδραση των Ελλήνων στην κριτική γιατί υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά: είναι τοπικιστές και νιώθουν Ιταλοί μόνο όταν παίζει η Εθνική ποδοσφαίρου σε Ευρωπαϊκά και Μουντιάλ. Η ενότητα των Ελλήνων μπροστά στον κοινό εχθρό είναι ένα μεγάλο προτέρημα κατά την άποψή μου αλλά έχει και κάποιες αρνητικές προεκτάσεις, όπως καλή ώρα αυτή η συζήτηση. Θέλεις να υπερασπιστείς την Ελλάδα και φτάνεις σε ένα τελικό σχόλιο που μπορεί να χαρακτηριστεί γραφικό. Τί σημαίνει το ότι έρχονται το καλοκαίρι στα νησιά μας; Μήπως τους βάζουμε στα σπίτια μας, τους δίνουμε τα κρεβάτια μας και τους ταΐζουμε; Διακοπές κάνουν οι άνθρωποι και η Ελλάδα στηρίζει μεγάλο μέρος των εσόδων της στον τουρισμό. Το ότι οι δημόσιες υπηρεσίες μας είναι επιεικώς απαράδεκτες και η πλειοψηφία των υπαλλήλων σου ανεβάζουν πίεση, είναι ένα γεγονός! Ας το δεχτούμε κάποια στιγμή μαζί με την κριτική και αν μπορούμε ας το αλλάξουμε. Κατά τ'άλλα, το άρθρο μας έπεισε ότι οι Έλληνες που θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα είναι ανθέλληνες ενώ οι ξένοι αγαπάνε τον τόπο περισσότερο. Τον Σισέ τον ρώτησε κανένας αν θέλει να μείνει; Γιατί έχω και μία άλφα αγωνία μήπως δεν περνάει καλά...
 7. Κάποτε υπήρχε η διευκόλυνση να δώσεις για ειδικότητα μόνο με το πτυχίο, με την προϋπόθεση όμως ότι τον ίδιο μήνα θα έδινες και τις εξετάσεις για την άδεια. Πλέον απαγορεύτηκε, χρειάζεται η άδεια για συμμετοχή. Σφραγίδα Χάγης στα χαρτιά (Πτυχίο, Άδεια) και Attestato di conformità. Dichiarazione di valore ίσως από την Ιταλική Πρεσβεία; Ιταλικό Ινστιτούτο, Πρεσβείες, Προξενεία, θα γνωρίζουν περισσότερα σχετικά. ΥΓ: Υπάρχει ένα site, tuttostranieri.it που βοηθάει τους μετανάστες σε όποιες γραφειοκρατικές απορίες έχουν, καλύπτοντας ακόμα και ερωτήσεις για αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών. Ρίξε μια ματιά.
 8. Εννοείς τον Βοσκόπουλο; Leviathan στείλε μου πρώτα μια δική σου που με έχουν φάει οι Λεβιαθανίτσες (ναι, το μυαλό σου μπορεί να πάει στο πολύ πονηρό) και μετά σου στέλνω ακόμα και την Canalis ή όποια άλλη μελαχροινή θέλεις απ'τα μέρη μου. Η Megan παντρεύτηκε, κρίμα να την χωρίσω. Cavaliere σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά είναι υπερβολικά και δεν νομίζω ότι μου αξίζουν. Η πιθανότητα εξάλλου να απευθύνεσαι σε λάθος άνθρωπο εξακολουθεί να ισχύει. Όπως και να'χει, χαίρομαι που δεν θα κρατήσεις κακία αν δεν στείλω e-mail γιατί -πολύ ειλικρινά- δεν έχω σκοπό να το κάνω. Σ'ευχαριστώ και πάλι, εύχομαι να περνάς καλά όπου κι αν βρίσκεσαι.
 9. Cavaliere ασχέτως αν είμαι ή δεν είμαι η κοπέλα, αυτό -> για 'σένα επειδή μπήκες στην διαδικασία «να βγεις, να το φωνάξεις, να το πεις». Για 'μένα, η ομορφιά βρίσκεται συνήθως στα μάτια αυτού που κοιτάζει. ΥΓ: Το nickname αναφέρεται στον Ζορό ή τον Berlusconi;
 10. Καταρχήν ευχαριστώ, δεν γνώριζα ότι επρόκειτο για franchise. Την κα Κούλα δεν μπορώ να την κατηγορήσω ούτε για το τραπεζικό σύστημα ούτε για την φούσκα του χρηματιστηρίου. Μπορώ όμως να την ρωτήσω τί ακριβώς σκεφτόταν όταν υποθήκευε το σπίτι της ή όταν πλήρωνε τα 3 ευρώ στο super market με πιστωτική. Δεν σκεφτόταν, μου λες, δεν ήξερε. Το δέχομαι. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ότι θεωρούσε τις τράπεζες φιλόπτωχα ταμεία. Με την σειρά μου δεν τάσσομαι ιδιαίτερα υπέρ της αύξησης του ρευστού μέσω δανεισμού (αν σε κατάλαβα σωστά) διότι η ανεξέλεγκτη προσφορά χρήματος ελοχεύει τον κίνδυνο υπονόμευσης της αποδοτικότητας του κεφαλαίου δεδομένου ότι η πίστωση, στην πραγματική οικονομία, μπορεί να πάρει την μορφή της σπατάλης αντί για την μορφή της επένδυσης. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί την σπατάλη αναπτυξιακό εργαλείο, εγώ δεν θα το'λεγα. Είμαστε σύμφωνοι ως προς τις δικλείδες ασφαλείας. Το χάσμα στην σκέψη μας βρίσκεται στην αντιμετώπιση της εγχώριας αγοράς. Για 'σένα αντιπροσωπεύει ένα κλειστό σύστημα ενώ για 'μένα επηρεάζει την παραγωγή (κατά συνέπεια, τις εξαγωγές) και με ανάλογο τρόπο επίσης τις επενδύσεις. Οι τελευταίες δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν επικερδείς σε μια χώρα όπου η μεσαία τάξη δεν ευημερεί έχοντας μειωμένη ροπή προς την κατανάλωση. Σε αυτές τις συνθήκες ο συντελεστής ρίσκο/όφελος γίνεται αποτρεπτικά υψηλός για την ανάπτυξη οποιασδήποτε δραστηριότητας. Ενώ, λοιπόν, κλείνεις πολύ όμορφα και θα ήθελες μια κυβέρνηση με θάρρος, όραμα και προγραμματισμό εγώ δυσκολεύομαι να φανώ αισιόδοξη. Αφενός γιατί η διακυβέρνηση της χώρας έχει περάσει σε χέρια εκτός συνόρων, αφετέρου γιατί αμφιβάλλω αν λαμπροί οικονομολόγοι εργάστηκαν ποτέ για τις κυβερνήσεις της χώρας και κυρίως αμφιβάλλω αν οι απλοί κανόνες της μακροοικονομίας είναι εφαρμόσιμοι στο Ελληνικό οικονομικό μοντέλο που το μόνο που έχει να επιδείξει είναι τα αιώνια ελλείμματα, καθιστώντας το άριστο παράδειγμα προς αποφυγή.
 11. Οι αναφορές είναι ετήσιες και όχι μηνιαίες. Σε τί ακριβώς οφείλεται η μείωση, σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Θα έλεγα περίεργο γιατί δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς περιμένεις να παράγεις από τα εργοστάσια. Σε ποια βιομηχανία ακριβώς στηρίζεται η Ελλάδα που θα της αποφέρει κέρδη από εξαγωγές και μου την συγκρίνεις μάλιστα με Γερμανία και Ιαπωνία; (Δεν έχω πρόβλημα να συγκρίνουμε την φέτα με τα Τογιότα, μην παρεξηγηθώ.) Μου δίνεις την αίσθηση ότι περιμένεις να έρθει ο Μέγας ξένος επενδυτής που θα φτιάξει εργοστάσιο για τα όμορφα μάτια του λαού και θα μειώσει τα ποσοστά ανεργίας. Καλά κάνεις, ξαναλέω, αλλά τελευταία φορά που κοίταξα γύρω μου δεν είδα πολλούς ανθρωπιστές. Αντίθετα, ακούω πως ο χρυσός κανόνας είναι ένας: φθηνότερα τα εργατικά χέρια, μεγαλύτερο το κέρδος. Έχω διαβάσει την έκθεση του Ιστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Βιέννης και παραλείπεις την αναφορά στους χαμηλότερους μισθούς. Ενδεικτικά στην Σλοβακία, που νωρίτερα μας πρότεινες σαν μοντέλο, το κατώτερο εισόδημα είναι της τάξης των 183 ευρώ. Πρόκειται ασφαλώς για μισθό, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανεργίας. Δεκτό. Πολύ ειλικρινά, όμως, εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι να ζεις με τόσα χρήματα. Εσύ; Στα υπόλοιπα μάλλον θα σου απαντήσω με τα όσα γράψω στον pro. Δεν είμαι η πλέον αρμόδια να σου σχολιάσω την παροχή υπηρεσιών γιατί δεν τα ζω καθημερινά. Απλά καλώς ή κακώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αυτή είναι η μορφή των επενδύσεων. Δεν με εκπλήσσει πάντως που η Aldi τα μαζεύει και φεύγει. Άντε να ακολουθήσει η IKEA με μείωση των τιμών και αργότερη εκτίμηση αν θα μας αποχαιρετήσει ή όχι -παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι τιμές είναι ακόμα και 30% υψηλότερες απ'ό,τι εδώ. Για τις πιστώσεις δεν πιστεύω ότι φταίνε μόνο οι τράπεζες. Εντάξει, ξαφνικά έγινε πολύ εύκολη η δανειοδότηση αλλά δεν νομίζω ότι έβαζαν πιστόλι στον κρόταφο. Να με συγχωρείτε, αλλά δεν θεωρώ ένδειξη ευφυίας το διακοποδάνειο. (Πού πας καμάρι μου στην Μύκονο με δανεικά να ζήσεις την εικονική σου ευημερία; Άσε που οικονομικά σε συμφέρει να πας στην Ibiza...) Σ'αυτό το σημείο, έρχομαι να συμφωνήσω ότι επένδυση και τουρισμός δύσκολα συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση αλλά δεν μου φταίνε οι ξένοι. Με ενοχλεί περισσότερο η παντελής έλλειψη επιχειρηματικού μυαλού και αντίληψης του Έλληνα. Στην τελευταία σου παράγραφο δεν διαφωνώ. Ούτε με την διαφάνεια διαφωνώ, ούτε με την παραγωγή. Με ενδιαφέρει ότι έγιναν κάποιες βεβιασμένες κινήσεις χωρίς να υπολογιστεί η σημασία της καταναλωτικής δύναμης. Απλά και απλοϊκά: αν δεν έχει ο λαός χρήμα να πάει στην αγορά, τα μαγαζιά θα βάλουν λουκέτα. Αν τα μαγαζιά βάλουν λουκέτα, οι βιομηχανίες/γεωργοί/κτηνοτρόφοι θα μειώσουν την παραγωγή. Η μείωση της παραγωγής και η αύξηση της ανεργίας (φυσικό επακόλουθο) δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο που διαρκώς επιδεινώνει την οικονομία. Μπορείτε να το θεωρείτε αμελητέο πρόβλημα. Μπορώ να το βλέπω σημαντικό.
 12. «Προσαρμόσου Μήτσο μ'...» Για τα μάτια σου μόνο, ιδού τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος περί Ισοζυγίου Πληρωμών: Κέρδος.gr Κατά τ'άλλα, η επενδυτική δραστηριότητα είναι ποικιλόμορφη. Στην χώρα μας, το μεγάλο ποσοστό των επενδυτών στρέφεται στις τηλεπικοινωνίες και τα πιστωτικά ιδρύματα, το εμπόριο, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την υγεία, τα ακίνητα ενώ παράλληλα δεν είναι λίγες οι ενεργειακές επιχειρήσεις που προσβλέπουν σε οφέλη. Εσύ, βέβαια, οραματίζεσαι μια χώρα γεμάτη εργοστάσια που θα καλωσορίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό με διάθεση χαρούμενου Ιάπωνα. Καλώς. Οι ξενες επενδυσεις! Προφανώς... Καλά κρασιά --> http://www.worldinterestingfacts.com/lifestyle/top-10-most-expensive-wines-in-the-world-that-you-may-put-on-your-wine-holders.html
 13. Ηρέμησε λιγάκι. Αν ονομάζεις κοινωνικό κράτος την Ελλάδα, πώς χαρακτηρίζεις την Γαλλία; Δεν θυμάμαι να προγραμματίστηκε ποτέ μακρόχρονος σχεδιασμός κοινωνικής πρόνοιας, πόσω μάλλον να εφαρμόζεται. Εκτός από τα επιδόματα των πολυτέκνων έχεις αντιληφθεί κάποια σχετική θεσμοθετική ρύθμιση; Όσον αφορά στα οικονομικά μοντέλα, προτείνεις την Σλοβακία και καλά κάνεις. Το θέμα είναι ότι σαν μοντέλο βρίσκεσαι ακόμα υπό μελέτη και παρά τα φτηνά εργατικά χέρια και την ανταγωνιστικότητα, τον τελευταίο χρόνο αύξησε το δημόσιο έλλειμμά της πάνω από το 7% του ΑΕΠ. Μπορώ να παραθέσω με την σειρά μου άλλα μοντέλα, από το Αγγλοσαξονικό μέχρι το Δανέζικο αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής σε διαφορετικά δομημένες κοινωνίες. Σου δίνω δίκιο όμως στα περί υψηλής φορολογίας κι επίσης τείνω να συμφωνήσω με το ακόλουθο: Το νόημα του άρθρου για 'μένα είναι άλλο: "The problem is that the austerity measures have in the meantime affected every aspect of the country's economy. Purchasing power is dropping, consumption is taking a nosedive and the number of bankruptcies and unemployed are on the rise." "The result is that Greeks have less and less money to spend and sales figures everywhere are dropping, spelling catastrophe for a country where 70 percent of economic output is based on private consumption." Απλά: Ποιος περιμένεις να κινήσει την οικονομία, αν όχι ο καταναλωτής;
 14. Μάλλον dub(?) στην πραγματικότητα, αλλά I like:
 15. Θεωρητικά ναι, η αρχή γίνεται με Παθολογία. Μην φανταστείς Ελληνική πραγματικότητα, όμως, πρακτικά σκέψου επισκέπτες στους θαλάμους που δεν αγγίζουν. Αντίθετα, είναι πολλές οι ώρες μαθημάτων/σεμιναρίων/εργαστηρίων. Κάθε Παν/μιο έχει το δικό του πρόγραμμα, βέβαια, αλλά σίγουρα η ουσιαστική επαφή και τριβή με τα αμιγώς Δερματολογικά ξεκινάει από το δεύτερο έτος και μετά.
×
×
 • Δημιουργία νέας...