Jump to content

mchorti

Members
 • Content count

  38
 • Joined

 • Last visited

About mchorti

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)
 • Γενέθλια 24/11/1979

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Female
 • Φύλο
  Female
 1. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ http://www.synedra.gr/Synedria/11-elegeia-thse/Files/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91.pdf
 2. Περιφερικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος 18-20 Μαρτίου 2011 Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Δελφοί http://www.synedra.gr/Synedria/11-elegeia-thse/index.asp
 3. Επισυνάπτεται το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Σας περιμένουμε... http://www.docstoc.com/docs/54842723/Program-final-Panthessaliko
 4. 2ο Πανθεσσαλικό Συμπόσιο Γενικής Ιατρικής 15-17 Οκτωβρίου 2010 Valis Resort, Αγριά Βόλου
 5. I came to bring the stars for you...:)

 6. mchorti

  Αιμοληψιες

  Εγω βλέπω ότι στην πράξη, απο ένα σημείο και μετά απλά κουράζεσαι να μαλώνεις και κοιτάς να τα βγάλεις πέρα όπως μπορεις. Το μεγάλο πρόβλημα πολλές φορές είναι στο ΤΕΠ, όπου κι εκεί ακούς διάφορα του τύπου "εγω δεν είμαι τριετους φοιτησης νοσηλεύτρια και δεν δικαιούμαι να κάνω αιμοληψία" ή "να περάσεις εσυ τον ορο, αυτο είναι ιατρική πράξη". Αντε μετά βγάλε εφημερία αν έχεις και πόλεμο απο το νοσηλευτικό προσωπικό.
 7. mchorti

  Αιμοληψιες

  στη χειρουργική που τις αιμοληψίες τις κάνουν ειδικευόμενοι και αγροτικοι αυτοι ετοιμάζουν και τα φιαλίδια δυστυχώς. σε όλες τις άλλες κλινικές οι παρασκευαστές.
 8. mchorti

  Αιμοληψιες

  Ανάλογα με την κλινική μπορει να αλλάζει αυτο, πχ σε μας στη Χειρουργική είναι εντολή του διευθυντη οι αιμοληψίες να γίνονται απο γιατρους (κυρίως βέβαια τις έκαναν αγροτικοί, αλλά ελλείψει αυτων οι ειδικευόμενοι) ενω στις υπόλοιπες κλινικές ισχυει ότι οι πρωινές προγραμματισμένες αιμοληψίες γινονται απο τους παρασκευαστές του μικροβιολογικού, αν όμως προκύψει κάτι επιπλέον το κάνουν οι ειδικευόμενοι. Η πίκρα είναι στην εφημερία και τα ΣΚ οπου δεν υπάρχουν παρασκευαστες και όλες οι αιμοληψίες γινονται απο τους ειδικευόμενους. Μιλάω για επαρχιακό νοσοκομείο.
 9. mchorti

  ΤΣΑΥ

  δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλά πρέπει να πληρώσεις εσύ τις ημέρες αυτές ώστε να είναι συντάξιμες και να μην υπάρχει διακοπή στην ασφάλιση. υπάρχει και η λύση να γίνει διακοπή της ασφάλισης και επανέναρξη μετά απο 3 ημέρες αλλά κανείς δεν το κάνει γιατι δεν συμφέρει κανέναν.
 10. mchorti

  Λευκάδα

  Αν θα πάτε Λευκάδα, δεν θα πρέπει με τίποτα να αμελήσετε να επισκεφτείτε το Πόρτο - Κατσίκι και το Κάθισμα, δυο πανέμορφες παραλίες... Επίσης εκπληκτική παραλία είναι στους Εγκρημνούς, έχει όμως δύσκολη πρόσβαση. Νυχτερινή ζωή θα βρείτε στη Χώρα (στην πόλη της Λευκάδας δηλαδή) και στο κοσμοπολίτικο Νυδρί. Οπωσδήποτε να πάρετε καραβάκι για να κάνετε το γύρο (κάποια σας αφήνουν και για μπάνιο) του Σκορπιού, του νησιού του Ωνάση, και να μάθετε τα σχετικά απο τον ξεναγό.
 11. Αν παραιτηθείς απο το αγροτικό, μηδενίζονται τα μόριά σου. Για κάθε διορισμό στο δημόσιο (η ειδικότητα εξαιρείται) απαιτείται βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπάιθρου εκτός απο αυτούς που έχουν γραφτει σε Πανεπιστήμιο Ιατρικής Σχολής πριν το 1994, οι οποίοι απαλάσσονται και εκτός απο τους γενικούς γιατρούς. Αν παραιτηθείς απο άγονο, ακόμη και για να αρχίσεις ειδικότητα, χάνεις το πλεονέκτημα της 2ης αίτησης, οπότε σκέψου το καλά!!!
 12. mchorti

  Απίστευτα τραγική ιστορία σε blog

  Kαλό ταξίδι Αμαλία...
 13. mchorti

  Γονική άδεια ανατροφής

  Εγω δεν περιμένω ποτέ να με σκεφτει ο οποιοσδήποτε... και φυσικά θα κάνω ό,τι χρειαστει για το παιδί μου. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη απέβαλλα ενω είχα εφημερία. Μάλιστα, επειδή εφημέρευα μόνη μου σε όλο το χειρουργικό τομέα, είχα αίμα και δεν έφυγα να πάω στο γιατρο παρα μόνο όταν τέλειωσε η εφημερία μου (μετά μουτζωνόμουν φυσικά γιατι κανείς δνε το αναγνώρισε. Μάλιστα υπήρξε επιμελητής μου που μου είπε "καλύτερα κορίτσι μου, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι έγκυος και να δουλεύεις? Κάνεις αργότερα παιδιά..." ) Στη δεύτερη εγκυμοσύνη συνέχισα να εργάζομαι απο τη στιγμή που έμαθα πως είμαι έγκυος μέχρι να φτάσει η ώρα για την υποχρεωτική άδεια μητρότητας που αρχίζει 2 μήνες πριν τον τοκετό. Ο άντρας μου μου έλεγε να τα παρατήσω και να πάρω επαπειλούμενη κι εγω σκεφτόμουν ότι αφού είμαι καλά μπορω να συνεχίζω να δουλεύω, κι ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει η ειδικότητα παραπίσω. Ευτυχώς μέχρι τώρα πάνε όλα καλά... Οι περισσότερες ειδικευόμενες κάνουν το ίδιο, εργάζονται στο μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους. Για τις κοπέλες που παίρνουν επαπειλούμενη δεν μπορεις να ξέρεις τι πέρασε η καθεμία. Γι'αυτο ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί για το πως μιλάμε για τους άλλους, ειδικά σε τόσο ευαίσθητα θέματα.
×