Jump to content

Είσαι αισιόδοξος? Όχι

Prominent Members
 • Posts

  3.503
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από Είσαι αισιόδοξος? Όχι

 1. Είναι κενές, δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος ειδικευόμενος. Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιοι δεν είναι "έτοιμοι", δηλαδή δεν έχουν τελειώσει με προηγούμενα κομμάτια της ειδικότητας. Δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού για καμία ειδικότητα και ιδίως για τις σπαστές. Γιατί αφενός δεν τα δηλώνεις όλα μαζί, οπότε τα πράγματα στις λίστες που σχεδιάζεις να εγγραφείς μπορεί να αλλάξουν ωσότου δηλώσεις και αφετέρου δεν μπορείς ένα-ένα να ρωτήσεις τα άτομα στις λίστες τι σχεδιάζουν να κάνουν πχ να κάνουν ειδικότητα στο εξωτερικό, να μείνουν έγκυες κλπ (που άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ειδικότητες). Άσε που βγαίνουν συνεχώς νέα δεδομένα και σε αιφνιδιάζουν. Όπως πρόσφατα με τις λίστες στην ψυχιατρική και την παιδοψυχιατρική.
 2. Καλησπέρα, συνάδελφοι. Μήπως κανείς γνωρίζει κάτι για την τρομερή καθυστέρηση στους διορισμούς των τελευταίων μηνών; Παλαιότερα, ναι μεν καθυστερούσαν, αλλά όχι τόσο! Παρατηρώ ότι πολλά άτομα παραμένουν υπό διορισμό για πάρα πολλούς μήνες. Τι γίνεται; Επιπλέον, η ιδέα μου είναι ότι δεν προχωράνε οι λίστες όπως παλαιότερα; Πάντως, συμπεραίνω ότι δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού του χρόνου αναμονής! Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη κι εμπειρία. Εγώ έχω πέσει εντελώς έξω και το αποδίδω στις καθυστερήσεις αυτές. Σε ένα κράτος όπου οι νόμοι αλλάζουν στην τύχη, χωρίς καμία μελέτη του προβλήματος και όπου το Υπουργείο καθυστερεί σκόπιμα τους διορισμούς (προφανώς για οικονομικούς λόγους), πώς είναι δυνατόν να υπολογίσεις την αναμονή; Αίσχος!
 3. Ανοίγω καθημερινά το σάιτ της νομαρχίας και μαθαίνω αντίστροφη μέτρηση με αργούς ρυθμούς. Ποια θεατρική παράσταση αξίζει φέτος;
 4. Όχι, θα είσαι... κουραμπιές. Την έχουμε φέτος τη χρεωκοπία ή πάει για του χρόνου?
 5. Γιατί δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους εξαρχής. Γιατί αυτήν τη χρονιά μας κάνουν "πλύση στομάχου" (βλέπε μαγειρικές εκπομπές) και όχι πλύση εγκεφάλου όπως άλλοτε?
 6. Καλησπέρα. Επειδή παραπάνω διάβασα ότι η αυτασφάλιση ΤΣΑΥ θεωρείται υποχρεωτική στην περίπτωση που κάνει κανείς μεταπτυχιακό, θα ήθελα να ρωτήσω πού ακριβώς βασίζεται αυτός ο νόμος, γιατί στην κοινή λογική δεν βασίζεται σίγουρα. Δε φτάνει που έχουμε τόση αναμονή και δεν ξέρουμε πού να εργαστούμε όλο αυτό το διάστημα, από την άλλη αρκετά μεταπτυχιακά είναι επί πληρωμή και με το ωράριο των μεταπτυχιακών είναι πολύ δύσκολο να βρούμε δουλειά στα μέτρα μας και στα ωράρια που μας βολεύουν, θα πληρώσουμε και το χαράτσι του ΤΣΑΥ? Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγουμε? Γνωρίζει κάποιος κάτι? Ευχαριστώ.
 7. An Arab at the airport: - Name? - Abdul al-Rhazib. - Sex? - Three to five times a week. - No, no. I mean male or female? - Male, female, sometimes camel. - Holy cow! - Yes, cow, sheep, animals in general. - But isn't that hostile? - Horse style, doggy style, any style! - Oh dear! - No, no! Deer run too fast!
 8. όχι γιατί δεν μπορώ αλλά θα ήθελα πολύ! πότε είναι η eurovision?
 9. Πάντως, δεν κάθομαι μοιρολατρικά να κάνω ό,τι μου λένε, ίσως πέρασα λανθασμένα αυτό το μήνυμα. Απλώς μου είναι αδύνατον να επικοινωνήσω με τα συγκεκριμένα άτομα κι έχω παραιτηθεί πλέον. Μας παίρνουν για πόλεμο νεύρων από κάποιο γραφείο να βγάλουμε εφημερίες 10 φορές σε ένα πρωί και κάθε φορά τους απαντάω: δε βγάζουμε πρόγραμμα αν δε βρείτε λύση. Μας το κλείνουν και μετά από λίγο πάλι το ίδιο. Εμείς λοιπόν το είπαμε 100 φορές. Με τα πολλά, βγάλαμε πρόγραμμα μόνο για 10 εφημερίες ως τις 10 Μαιου δηλαδή και τους είπαμε αν λύση δε βρεθεί τέλος! Εμείς πιάνουμε πλαφόν και βρείτε μετά άτομο να εφημερεύει 10 μέρες σερί ή κλείστε το τμήμα.Απλώς είναι λίγο αστείο όλο αυτό. pitsiou, αν έχεις κάποια λύση που θα με σώσει στείλε μου πμ. Σας ευχαριστώ όλους!
 10. Να σημειώσω ότι στο συγκεκριμένο "πόλεμο νεύρων" έχεις το τριπλό πλεονέκτημα ότι είσαι νέα, γυναίκα και γιατρός, οπότε μάλλον τα δικά τους στεφανιαία θα κάψουν φλάντζα πρώτα! Λίγο θέλει, και κάθε μικρό βήμα μετράει: πίεση, χοληστερίνη, στρες...
 11. Και να συμπληρώσω και ένα νέο φρέσκο φρέσκο, αυτό το μήνα θα κάνω 15 εφημερίες και 15 ο άλλος ειδικευόμενος, γιατί απ' ότι άκουσα είπαν "αντέχουνε" , ωστόσο δε μας διευκρίνισαν ούτε πώς θα τις πληρωθούμε ούτε αν θα πάρουμε κάποια ρεπό χωρίς να κοπεί τίποτα από το μισθό μας. Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο πιο χάλια θα μπορούσε να είναι.
 12. Τάσο: αυτό που λες ακριβώς ήθελα να αποφύγω.Το ζητούμενο είναι να μην τσακωθείς. Φτάνει πια.Τσακωθήκαμε στη σχολή, τσακωθήκαμε στο αγροτικό.Μην τσακωθούμε και στην ειδικότητα. Οι σχέσεις γιατρών- διοικητικών που παραδοσιακά είναι τεταμένες και από όσα νοσοκομεία έχω περάσει ακριβώς το ίδιο διαπιστώνω ζημιώνουν μόνο το γιατρό ο οποίος εκτός από τα ιατρικά θέματα ασχολείται με τρέχοντα λειτουργικά προβλήματα στην καθημερινή κλινική πράξη για τα οποία ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και με κακεντρέχειες, ρουφιανιές και άδικες επιθέσεις. Εγώ δεν ήρθα εδώ ούτε για να τσακωθώ ούτε για να φύγω με ψυχολογικά προβλήματα. Θέλω απλώς να κάνω τη δουλειά μου, να δουλέψω αν χρειαστεί και παραπάνω πάντα προς όφελος του ασθενούς, αλλά όταν σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι θηρίο χωρίς να προκαλέσεις στο παραμικρό ή πατάνε πάνω στη συγκαταβατικότητά σου για να σου κόψουν ακόμη και τα 2 ρεπό του μήνα που θες να πάρεις όταν εφημερεύεις 10 μέρες ενώ είσαι ΚΥΡΙΟΣ στη δουλειά σου με όλη τη σημασία της λέξης, αυτό σε εξοντώνει. Αντιθέτως για κάποιο περίεργο λόγο στους διοικητικούς αυτή η ένταση προκαλεί ένα ανεξήγητο κύμα ευφορίας και ηδονής. Αν είναι να αρχίσουμε τα τηλέφωνα και τις αναφορές, εκεί είναι που θα γίνει πόλεμος που εκ των προτέρων έχει νικητή. Αυτοί κρατούν την εξουσία. Αυτοί μπορούν να σε διώξουν, να σε θάψουν, να σου κάνουν την καθημερινότητα της ειδίκευσής σου κόλαση. Δε θέλω να εθελοτυφλώ και να μην αντιδρώ, αλλά βλέποντας ότι η αντίδραση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καθημερινότητά μου, αυτό με εμποδίζει να εκδηλώσω οποιαδήποτε δυσαρέσκεια πέραν της συνηθισμένης.Φέρομαι σαν να είμαι σε κατάσταση νιρβάνα, αντιδρώ στις κακοήθειες σαν τη χάιντι και όποιος μου χαλάσει τη ζαχαρένια μου βλέπει μόνο το χαμόγελό μου. Κι έτσι τείνω να πιστέψω ότι πραγματικά τίποτα δε μ' ενοχλεί.
 13. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Για μια στιγμή άρχισα να πιστεύω ότι όντως δεν πληρώνονται τα ρεπό. Όσο γι'αυτό που ρωτήσατε κάποιοι αν δλδ οι ειδικευμένοι δουλεύουν, δουλεύουν, αλλά το γεγονός είναι ότι τόσο η κλινική όσο και τα επείγοντα έχουν λάτζα κι ότι ο ειδικευόμενος τα επωμίζεται όλα αυτά.Χαίρω πολύ, το να κάθεται στο γραφείο και να μου λέει μια γνώμη απλώς μου παρέχει κάποια ασφάλεια, όχι ότι με ξεκουράζει και πολύ.Αφού κατά βάση οι ειδικευόμενοι εξετάζουμε, τρέχουμε για εξετάσεις, συνεννοήσεις. χαρτούρα. Αυτά δεν τα κάνει ο ειδικευμένος ακόμη και μόνος να μείνει, θα περιμένει να έρθει η επόμενη μέρα και να τα φτιάξει ο ειδικευόμενος αν δεν πρόλαβε την προηγούμενη να τα κάνει. Δυστυχώς έτσι είναι...
 14. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας πω ότι στο νοσοκομείο που είμαι ειδικευόμενη κάνω 10 εφημερίες το μήνα το λιγότερο με τις οποίες μάλιστα κάθε 25-30 του μήνα παίζεται ένα θρίλερ αφού είμαστε μόνο 2 ειδικευόμενοι που καλυπτουμε το τμήμα και κάθε φορά ψάχνουμε ποιος θα εφημερεύσει. Βρίσκουν διάφορα τερτίπια για να εφημερεύουμε παραπάνω μέρες όπως να τις γράφουμε στους αγροτικούς κλπ Σήμερα έμαθα ότι ο διοικητής δέχεται να μας δίνει τα ρεπό και μας ζήταγε ο ίδιος να βγάλουμε ρεπό του μήνα σε πρόγραμμα. Κάποιες κλινικές το έκαναν. Τελικά διαπιστώσαμε ότι ο μισθός πετσοκόβεται κανονικά,αφού δεν τις πληρωνουν σαν εργάσιμες μέρες. Τότε δεν είναι ρεπό αυτό.Αυτό είναι άδεια άνευ αποδοχών! Ήθελα να ρωτήσω όντως δεν πληρώνονται τα ρεπό?Έχει διευκρινιστεί επίσημα από το υπουργείο? Εγώ τώρα που κάνω 10-12 εφημερίες αν πάρω 10 ρεπό πόσα λεφτά θα πάρω ,τα μισά?Αφενός μας εκβιάζουν έμμεσα να κάνουμε άνω των 10 εφημερίες, απ'την άλλη χάνουμε χρήματα με το να μας δίνουν τα λεφτά των εφημεριών οι αγροτικοί που έτσι κι αλλιώς πληρώνονται λιγότερο και κρατούν ένα ποσό για την εφορία τους μιας κι οι εφημερίες γράφονται σε αυτούς και τώρα εκβιαστικά σχεδόν (ποιος αντέχει 10 το μήνα 32ωρα να είναι ξύπνιος?) μείωση μισθού στο 30%?πχ παίρνουμε 850 τώρα θα παίρνουμε 580 το μήνα? Σημειωτέον ότι μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει ρεπό γιατί είμαστε 2 και περιμένουμε να μας έρθει 3ος οπότε τα πρωινά δε γίνεται να λείπω ακόμη κι αν είχα εφημερία,καθώς θα έμενε ένας να καλύψει επείγοντα και κλινική.Ευελπιστώ να γίνει όμως όταν έρθει ο 3ος ειδικευόμενος.
 15. Τρελοκόριτσο,είναι πάντα επίκαιρο. Χρόνια πολλά ή χρόνια καλά?
 16. Όχι ιδιαίτερα. Βρισκεις τρίχες σου σε όλο το σπίτι?
 17. http://www.youtube.com/watch?v=gXUXl-o2KbA...feature=related
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.