Jump to content

marianna81

Prominent Members
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About marianna81

 • Rank
  Ιατρός (επίπεδο V)

Μέθοδοι επικοινωνίας

 • Website URL
  http://

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Thessaloniki
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δερματικα Νοσηματα διαγνωση και θεραπεια, Habif

  Θεραπευτικη των δερματικων ν...

 2. Εγώ δεν κατάλαβα το εξής, ποιός θα πληρώνει για όλα αυτά τα συνέδρια που χρειάζονται για να μαζευτούν τα μόρια? Ο ειδικευόμενος με τα 900 Ε του? Γιατί απόσο ξέρω μέχρι τώρα ακόμα και να παρακολουθήσεις τις παρουσιάσεις, βεβαίωση αν δεν πληρώσεις δεν παίρνεις
 3. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε το όνομα της κλινικής! Εννοείται ότι googl αρω οποιαδήποτε πληροφορία, ακόμα και τηλέφωνα αν βγάλω άκρη
 4. Καλησπέρα σε όλους Θα ηθελα λίγη βοήθεια σε κάτι Σερφάρωντας στο Aerzteblatt βρήκα διάφορες αγγελίες. Κάποιες είναι αρκετά σαφείς. Υπάρχουν άλλες όμως που δε γράφουν καν την πόλη στην οποία βρίσκεται η κλινική που παρέχει τη θέση! Δίνουν πχ μόνο ένα τηλέφωνο, χωρίς όνομα Chefarzt ή κλινικής. Αλλο παράδειγμα είναι να έχει ως μοναδική πληροφορία το εξής: Bitte senden Sie Ihre Bewerbung an Chiffre: DÄ και ακολουθούν 4 νουμερα. Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες για την παραπανω αγγελια, όπως πχ. διεύθυνση? Και τη σημαινει το DA xxxx , είναι κάποιο είδος θυρίδας? Sorry αν είναι αφελείς οι απορίες μου αλλά πρώτη φορά ψάχνω και τίποτα δεν είναι δεδομένο!
 5. Αντιγριππικός εμβολιασμός ( Η1Ν1 ) στα αγροτικά ιατρεία. Καλήσπέρα σε όλους. Το topic αυτό απεύθύνεται στους συναδέλφους αγροτικούς που (θα) βρίσκονται στα ιατρεία τους κατά την χρονική περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2009. Φαντάζομαι ήδη θα έχουν εμφανιστεί στις πόρτες σας οι πρώτες δεκάδες ασθενών με σκοπό των εμβολιασμό για την εποχιακή γρίππη (Vaxigrip). Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός 20ημέρου 8α έχουν έρθει στα φαρμακεία και τα εμβόλια κατά της νέας γρίππης (Α Η1Ν1). Εντύπωση μου κάνει το γεγονός εμείς, δηλαδή οι επαγγελματίες υγείας που 8α κληθούμε να διενεργήσουμε μαζικούς εμβολιασμούς με το νέο αυτό σκεύασμα, δεν έχουμε καμία επίσημη, γραπτή (ούτε προφορική παρεπιπτόντως) ενημέρωση σχετικά με τους εμβολιασμούς. Σας έχει επιδοθεί από το ΚΥ κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον αντιγριππικό εμβολιασμό Η1Ν1? Πιο συγκεκριμένα σχετικά με : 1) Τη δήλωση συναίνεσης. Σύμφωνα με τον τύπο , και σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως ΗΠΑ ή Αυστραλία, χωρίς δήλωση συναίνεσης θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός στην Ελλάδα. Αυτό με την δικαιολογία ότι μια τέτοια ενέργεια , ασυνήθης στην χώρα μας, πιθανόν να λειτουργούσε αποτρεπτικά σε κάποιους ασθενείς. Διερωτώμαι, είναι τόσο κακός ο περιορισμός του αριθμού των εμβολιασθέντων για ένα εμβόλιο που βγήκε βεβιασμένα στην αγορά χωρίς να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες κλινικές δοκιμές? Άλλωστε θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως μία σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια με αναφερόμενη συχνότητα 1:10.000, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί εφόσον εφαρμόσουμε τον εμβολιασμό μαζικά. Και το κυριότερο: Εμείς που ουσιαστικά θα αναγκαστούμε να διενεργήσουμε τον εμβολιασμό στις «ευπαθείς» ομάδες (τεράστιο μέρος του πληθυσμού των ασθενών στα χωριά αν δείτε τις ενδείξεις), είμαστε καλυμμένοι χωρίς τη δήλωση συναίνεσης? Πόσο πιθανό είναι να μας σέρνει στα δικαστήρια ένας ασθενής που εμβολιάστηκε για τη νέα γρίππη όχι με δικιά μας προτροπή αλλά με δική του βούληση (βλέπουν και πολλή τηλεόραση στα χωριά),και παρουσίασε εν συνεχεία μια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια? 2) Τον χρόνο διενέργειας – ίσως και σε συσχέτιση με το το χρόνο διενέργειας του Vaxigrip 2) Τον αριθμό των δόσεων αναλογα με την ηλικιακη ομάδα. Αρχικά ξέραμε για τους ενήλικες 2 δόσεις, τώρα…1 μόνο δόση για άνω των 18 και 2 μόνο στους ηλικιωμένους… Τελικά τί? Δεν είναι λογικό να υπάρχει μια κοινή πολιτική σχετικά με τα παραπάνω –τουλάχιστον όσον αφορά ιατρούς που ανήκουν στο ίδιο ΚΥ, και όχι να κάνει ο καθένας ότι νομίζει ή ότι ακούει στην τηλεόραση ή βρίσκει στο Internet ? Είναι αυτή η αντιμετώπιση σοβαρή ?
 6. "Κάτω του ενός έτους" σημαίνει <1 έτους,όχι <=1 έτους. Αν ο ποιητής ήθελε να πει <=1 , θα έπρεπε να γράψει "ενός έτους και κάτω".
 7. Καλά ρε πάτε καλά? Δεν είναι τόσο για τον κόπο, αλλά αξιοπρέπεια δεν έχετε?!! Σιγά μη γίνει ο αγροτικός ο deliverας του κάθε κωλόγερου. Βέβαια μία λύση είναι να αλλάξετε το περιεχόμενο των κουτιών , οπότε-με λίγη τύχη και επιδέξιους χειρισμούς ) το θέμα θα λυθεί οριστικά
 8. Πότε περίπου αναμένονται οι διορισμοί της προκήρυξης 15/6/09? Έχουμε καμία πληροφόρηση?
 9. Ως ελεγκτής ιατρός ΟΓΑ, τί ακριβώς κάνεις?
 10. Η καρδιολογία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια ειδικότητα κορεσμένη-εκτιμώ σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με άλλες. Ένας από τους λόγους είναι οι θέσεις ειδικότητας που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια-ειδικά για κομμάτι καρδιο- και είχαν ως αποτέσμα να μειωθεί η αναμονή και να επιλέξουν αρκετοί νέοι συνάδελφοι να ειδικευθούν στην καρδιολογία. Αν και το όλο θέμα είναι αρκετά υποκειμενικό, εγώ μεταξύ των 2 θα επέλεγα νευρολογία.
 11. Ψιλομπακαλόχαρτο μου φαίνεται!! χαχα Το μόνο που αξίζει να σε απασχολήσει είναι το θέμα των διακομιδών - και αυτό μόνο στην περίπτωση που το περιστατικό είναι βαρύ. Κατά τα άλλα οκ..λίγο πολύ παντού προσπαθούν να σε χώσουν με λάντζα-δεν είναι και τόσο τραγικό. Όσο για το ωράριο...Άλλο τι γράφεται και άλλο τι γίνεται τελικά!!
 12. χαχαχαχα δικιο εχεις staxti, Μάϊος 2008! Ότι ναναι...! Τέλικά τις καινούργιες πού θα τις βρούμε (στο internet εννοώ)?
 13. Εμένα σ αυτό το link μου βγάζει page not found.... Που έψαξές? Απασχόληση-->Ιατροί ?
 14. Αν κατάλαβα καλά το ερώτημα σου, τα πράγματα είναι όπως τα λες. Νομίζω όμως πως πρέπει να καταθέσεις τη βεβαίωση και στη νομαρχία που έχεις δηλώσει το πρώτο κομμάτι, έτσι ώστε να σου αφαιρεθεί το εξάμηνο και να βγεις από το χρονοδιάγραμμα- αν υπάρχει τέτοιο θέμα.
 15. Οχι ρε παιδιά, μπερδευτήκαμε...! Προφανώς και θα μπορούσα να το στείλω με courrier αν ήθελα...! Οταν έρχεται ο διορισμός σου για ειδικότητα ενώ ακόμα είσαι σε άγονο αγροτικό, μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το αγροτικό σου και να πάρεις χρονολογική παράταση του διορισμού στην ειδικότητα, μέχρι την ημερομηνία λήξης της κανονικής θητείας στο άγονο. Την ημερομηνία αυτή, σου δίνουν τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του αγόνου από το νοσοκομείο, την προσκομίζεις στη νομαρχία, και διεκδικείς την επόμενη θέση που ανοίγει (έχεις παραμείνει πρώτος στη λίστα). Εγώ για κάποιους λόγους θέλω να καθυστερήσω το διορισμό μου στην ειδικότητα, δλδ να μην πάρω τη θέση που ανοίγει άμεσα, αλλά την επόμενη ή τη μεθεπόμενη. Απότι με πληροφόρησαν από το υπουργείο, δεν υπάρχει πρόβλημα, απλώς για την θέση που ανοίγει άμεσα-και εφόσον δεν έχω φέρει τη βεβαίωση, δεν θα προταθώ εγώ, αλλά ο επόμενος στη λίστα. Δλδ ουσιαστικά αυτό συμφέρει όλους μας και δεν καθυστερεί κανείς. Το θέμα είναι το εξής: Είναι βέβαιη η πληροφορία αυτή?!!! Είναι 100% βέβαιο ότι δε θα έχω πρόβλημα να διεκδικήσω την 2η ή 3η θέση που ανοίγει? Το έχει κάνει και κάποιος άλλος από εδώ να μου το επιβεβαιώσει?!! Ουφ...κουράστηκα να γράφω...και εσείς μάλλον να διαβάζετε!!! ΥΓ. Υπάρχει κάποιος νόμος, κάποια τροπολογία...κάτι τελοσπάντων που να φαίνεται αυτό γραπτώς, για να έχω στα χέρια μου κάτι περισσότερο από την προφορική επιβεβαίωση της υπαλλήλου?!
×
×
 • Δημιουργία νέας...