Jump to content

wizard

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About wizard

 • Rank
  Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Sweden
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  cinema, music.
 • Φύλο
  Male
 1. Στη Σουηδία στα πάντα έχουν μια διαφορετική προσεγγιση σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους. Αυτό είναι κ καλό κ κακό... Μπορείς να δουλέψεις λοιπόν κανονικότατα ως underläkare πριν καν τελείωσεις την ιατρική, από το τέλος του 9ου εξαμήνου. Θα πρέπει όμως να μη χρωστάς κανένα μάθημα κ να έχεις περάσει την κλινική/μάθημα της ειδικότητας που θέλεις να δουλέψεις. Αν σπουδάζεις στη σουηδία δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Αν όμως σπουδάζεις σε άλλη χώρα της ΕΕ τότε πρέπει η κλινική να κάνει συγκεκριμένη αίτηση για εσένα στο Socialstyrelsen, δλδ να σε θέλουν/ξέρουν. Φυσικά δεν μιλάμε για απλή παρακολούθηση αλλά για κανονική εργασία με ασθενείς κ ευθύνες. Εκπαίδευση συνήθως ψιλομέτρια, γιατί αφου μιλάμε για καλοκαίρι (τότε που δεν έχει υποχρεώσεις ένας φοιτητής) αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λίγοι ειδικοί. Μισθός πολύ καλός (δεδομένου ότι μιλάμε για μη πτυχιούχο). Σε κάποιες ειδικότητες (πχ ψυχιατρική ακόμα κ σε νομαρχιακά νοσοκομεία δλδ όχι μικρά νοσ) κάνεις κ εφημερίες ΜΟΝΟΣ σου παρακαλώ (υπενθυμίζω αναφέρομαι σε φοιτητές ιατρικής!), χωρίς ειδικευόμενο/legitimerad στο νοσοκομείο, παρά μόνο με τον specialist στο τηλέφωνο/σπίτι του! Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο κ για τους ασθενείς αλλά κα για τους φοιτητές. Για να μη λέμε δλδ μόνο για την ελλάδα...Link για όσους ενδιαφέρονται για λεπτομέρειες: http://www.socialstyrelsen.se/ansokaomlegitimationochintyg/forarbetsgivare/anstallalakareutanlegitimation
 2. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία (προσωπική ή από συνεργασία) με την ιατρική ειδικότητα της clinical pharmacology. Δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες (υπάρχει πχ σε UK, USA, Germany, Sweden απ’ ότι ξέρω). Ουσιαστικά γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας κ κλινικής ιατρικής. Τί προοπτικές δίνει μια τέτοια ειδικότητα? Άναφέρομαι προφανώς για εξωτερικό.
 3. Στη Σουηδία μπορείς να δουλέψεις κανονικά μετά το 9ο εξάμηνο της ιατρικής. Θα πρέπει να έχεις κάνει την κλινική της ειδικότητας που θέλεις να δουλέψεις. Για αυτούς που σπουδάζουν σε ιατρική σχολή της Σουηδίας δε χρειάζεται καμμία ειδική έγκριση. Αντιθέτως για φοιτητές από άλλες χώρες της Ε.Ε. γίνεται εξέταση του ζητήματος από το υπουργείο υγείας της Σουηδίας χωριστά για τον κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή (ελέγχουνε το επίπεδο σπουδών κ κυρίως αν ο φοιτητής έχει πρακτική εμπειρία). Θα πρέπει προφανώς να μιλάς σουηδικά. Μισθός πολύ καλός (γύρω στα 2.500 ευρώ μικτά), αλλά και πάρα πολλές ευθύνες (συχνά ίδιες με των ειδικευόμενων).
 4. Ρε παιδιά μια σημαντική ερώτηση: Γιατί το θέμα αναλώνεται αποκλειστικά στο αν ενας ειδικός από ελλάδα μπορεί να βρει θέση consultant στο UK? Είναι διαφορετικές οι πιθανότητες αν κάποιος έχει κάνει την ειδικότητα σε κάποια προηγμένη χώρα (Γερμανία, σκανδιναβία κτλ) της EU και θέλει να κινηθεί προς UK? Το πρόβλημα είναι δλδ το να πας με εκπαίδευση ειδικά από ελλάδα ή η μη εκπαίδευση στο UK? Λύστε μου please την απορία, που θα με ενδιέφερε άλλωστε κ άμεσα.
 5. Θα υπερσυμφωνήσω με την προλαλησασα. Τα προηγούμενα σχόλια είναι δυστυχώς κλασσικά σχόλια ατόμων που δουλεύουν στην τριτοκοσμική ελλάδα. Στις προηγμένες χώρες είναι το ίδιο αποδεκτό ένας ασκούμενος κλινικός γιατρός να πάσχει πχ από διπολική διαταραχή ή σύνδρομο πανικού, με εκείνον που έχει ΧΑΠ, χρόνια ισχυαλγία, ΣΚΠ, ασταθή στηθάγχη κτλ. Έχω δουλέψει με συναδέλφους που έχουν διεγεγνωσμένη διπολική διαταραχή, υποτροπιαζουσα καταθλιπτικη διαταραχη, ADHD κα. Παίρνουν τα φάρμακά τους και είναι μια χαρά και ΟΛΟΙ τους σέβονται εξίσου. Οι υποτιθέμενοι γιατράρες που σχολιάσανε θα έπρεπε να ξέρουν ότι ΟΛΕΣ οι χρόνιες παθήσεις έχουν εξάρσεις και υφέσεις. Δηλαδή αν ένας συνάδελφος πάθει έμφραγμα, του έρθει ημικρανία, κρίση έλκους και χίλια δυο άλλα σε ώρα εφημερίας δεν είναι κατάλληλος να ασκήσει την ιατρική? Πραγματικά είναι να απορείς πως μερικοί πήρατε “λευκό” πιστοποιητικο υγείας...
 6. Αρκετά ενδιαφέρον ο πίνακας. Φαίνεται εμφανώς ότι ο ιδιωτικός τομέας αμείβει πολύ περισσότερο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ο σχετικά χαμηλός μισθός για τους ειδικευόμενους σχετικά με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες αν και νομίζω ”φταίει” η πτώση του ευρώ σε σχέση με τις (3 διαφορετικές) κορόνες.
 7. Συνάδελφε, που ακριβώς αναφέρονται οι μισθοί στο pdf γιατί πραγματικά δεν το βρίσκω..
 8. Σύμφωνα με το socialstyrelsen αν είσαι legitimerad δεν μπορείς να κάνεις ΑΤ. Ξέρω πολλούς που το προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν..Όσον αφορά τα χρήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009 από το σουηδικό ιατρικό σύλλογο ο μ.ο. του μισθού για ΑΤ είναι 27.784 Kr και για ST: 38.852 kr δηλαδή με βάσει το σημερινό συνάλλαγμα 3.014,10 EUR και 4.214,80 EUR αντίστοιχα!
 9. Ρε παιδιά η φάση είναι εντελώς μπουρδέλο : οι διαγραφές από όλα τα νοσ. δεν έχει ολοκληρωθεί και βλέπω άτομα που είχαν δηλώσει σε άλλα νοσ. να διαγράφονται μόνα τους και να γράφονται αλλού πριν ολοκληρωθούν οι διαγραφές, ενώ κάποιοι που τους διέγραψαν ξαναδηλώθηκαν και τώρα βρίσκονται πιο ψιλά στην λίστα αφού δεν έχουν ξαναδηλωθεί όλοι!! Πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ κάποιος "επίσημος" και "επισήμως" να πάρει θέση.
 10. Διαβασα και πιο πανω το σχολιο σου για το ΨΝΑ. Ποιος δεν δικαιουται να παραμεινει στο ΨΝΑ? Η λιστα σωστη μου φαινεται εμενα. Το οτι ειναι υπο διορισμο το ατομο που θελει 18 μηνες ψυχιατρικης σωστο ειναι. Ειναι το πρωτο μερος για παιδοψυχιατρικη, οποτε δε χρειαζεται ουτε "ΕΤΟΙΜΟΣ" να ειναι, ουτε "ΑΓΟΝΟ" να εχει. Ρε φιλε μας δουλευεις? Γιαυτους που εχουν δηλωσει 18 μηνες μιλαμε? Υπαρχουν 11-12 ατομα που εχουν δηλωσει πληρη ψυχ. και παραμενουν στη λιστα χωρις να το δικαιουνται.
 11. Παρεπιμπτόντως, με διέγραψαν πρόσφατα από το ΨΝΑ για πλήρη ψυχιατρική, όπως και τόσους πολλούς άλλωστε.. Αν δείτε όμως στη λίστα, παραμένουν άτομα στην λίστα "υπό διορισμό" τα οποία δεν είναι έτοιμα, ενώ ούτε άγονο αγροτικό έχουν κάνει!! Αναρωτιέμαι τελικά αν η όλη αλλαγή στο νόμο γίνεται για να διαγραφούμε σχεδόν όλοι από τις λίστες, να παραμείνουν κάποιοι "λίγοι" στις λίστες με το έτσι θέλω και εμείς οι υπόλοιποι να ξοδέψουμε όλα μας τα χρόνια και τα χρήματα μας σε δικηγόρους για να βρούμε πότε και αν θα κάνουμε ποτέ ειδικότητα! Δεν είδα όμως κανέναν να ανησυχεί για αυτό ακριβώς: γιατί κάποια άτομα που δεν πληρούν τα κριτήρια παραμένουν στις λίστες, και από νούμερο 90 στην αναμονή φτάνουν στο 17-18 πχ...???????
 12. Έτσι είναι. Δε λέω ευτυχώς γιατι και πάλι έχουμε να περιμεεεενουμε πολλάαααα χρόνια για να ανοίξουν οι θέσεις..
 13. I came to bring the stars for you..:)

 14. Αγαπητοί () συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν έχει απαντηθεί καθόλου : λέμε ότι υπάρχουν 2 δρόμοι για ειδικότητα στη Γαλλία. Ή εξετάσεις στο τέλος του 6ου έτους ή διαφορετικά 3 χρόνια προυπηρεσίας. Για τη δεύτερη περίπτωση, αν για παράδειγμα κάποιος κάνει 3 χρόνια ψυχιατρική σε άλλη χώρα και θέλει να συνεχίσει Γαλλία, θα κάνει όλη την ειδικότητα από την αρχή, ή θα συνεχίσει το υπόλοιπο της ψυχιατρικής στη Γαλλία? Θα μου πείτε για ποιο λόγο μετά από 3 χρόνια προσαρμογής να κάνεις τέτοια κίνηση? Πολλοί οι πιθανοί λόγοι : Μπορεί κάποιος να το έχει αποθημένο, μπορεί να έχεις δει πολύ Τρυφώ, μπορεί απλά να γουστάρεις την Κάρλα Μπρούνι..
×
×
 • Δημιουργία νέας...