Jump to content

Αποφρακτικός_Ειλεός

Prominent Members
 • Posts

  4.642
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από Αποφρακτικός_Ειλεός

 1. Το λάθος όλων μας είναι που δεχόμαστε να εφημερεύουμε χωρις ειδικευμένο στο νοσοκομείο. Πρόσφατα εκτέλεσα τηλεφωνική εντολή επιμελητή Α΄ που αν και λανθασμένη δεν μπόρεσα να πράξω διαφορετικά. Όταν όμως με κάλεσε ο διευθυντής να ζητήσει διευκρινήσεις τον παρέμπεψα στο συνάδελφό του και το θέμα έληξε ειρηνικά :-) Προσωπικά δεν θεωρώ πως πρέπει να ρισκάρω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και την υγεία του ασθενούς, Στα περισσότερα περιστατικά τους συμβουλεύομαι τηλεφωνικά και το καταγράφω στο βιβλίο των συμβάντων για παν ενδεχόμενο.
 2. Τα ρεπό πρέπει να δηλώνονται μαζί με το πρόγραμμα εφημεριών του μήνα? Πρέπει να συμφωνήσει ο διευθυντής? Πως ακριβως είναι η διαδικασία? Βρίσκομαι σε επαρχιακό νοσοκομείο και οι γλύφτες συνάδελφοι μου βγάζουν πρόγραμμα με λιγότερα ρεπό για να μην μείνει "ακάλυπτη" η κλινική. Έτσι όπως πάει το πράγμα δε πρόκειται να πάρω την άδεια που δικαιούμαι, ούτε τα ρεπό μου. Και δεν είμαι διατεθειμένος να τους τα χαρίσω γιατί δεν το αξίζουν.
 3. Είμαι φρεσκοδιορισμένος σε επαρχιακό νοσοκομείο για 2 χρόνια χειρουργικής ειδικότητας. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει η "παράδοση" εκτος του κανονικού προγράμματος εφημεριών, να υπάρχουν μέρες στις οποίες ο ειδικευόμενος αν παραστεί ανάγκη (έκτακτο χειρουργείο ή διακομιδή ή κάτι άλλο τέλοσπάντων) να "μπαίνει" στο νοσοκομείο. Κατ'αυτον τον τρόπο, είμαι αναγκασμένος να μένω κοντά στο νοσοκομείο και να μην κάνω τίποτα άλλο παρα μόνο να είμαι με το κινητό στο χέρι. Και ερωτώ τα εξής: 1. Είμαι υποχρεωμένος να καλύπτω κατ'αυτον τον τρόπο ως ειδικευόμενος? 2. Υπάρχει νόμος που να με υποχρεώνει να μένω εντος συγκεκριμένης ακτίνας απο το νοσοκομείο? 3. Αν θιγεί το εκπαιδευτικό μου κομμάτι ως αντίποινα, ποιές δυνατότητες αντίδρασης διαθέτω? 4. Μπορεί ο διευθυντής να μη με συμπεριλάβει στις εφημερίες τις κλινικής? Δυστυχώς είμαι ο μόνος που αντιτίθεμαι σε αυτη την αυθαιρεσία των επιμελητών. Για ακόμα μια φορά βασίζονται στο φόβο μας και στη δουλοπρέπεια μας, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να υποκύψω. Ξέρω ότι θα έχω επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι το οποίο έτσι κ αλλιώς είναι ελλιπές. Για ακόμα μια φορά, το μονο που τους ενδιαφέρει είναι να "βγαίνει" η δουλειά. Απο εκπαίδευση ούτε λόγος. Στην τελική στα 1-2 χειρουργεία που θα προκύψουν ζήτημα είναι να μας δώσουν κάποιους χρόνους γιατί όλα αυτά τα περιστατικά είναι "δύσκολα" και "ιδιαίτερα".
 4. Απο το 251 ΓΝΑ αποκόμισα κ εγώ τις χειρότερες εντυπώσεις. Παραιτήθηκα μετα τον πρώτο χρόνο της ειδικότητας, γιατί δεν είχα βάλει ούτε ενα ράμμα. Και να πω ότι δεν το κυνηγούσα τις ευκαιρίες.... Θεωρώ πως το υπουργείο υγείας πρέπει να τους αφαιρέσει τις θέσεις ειδικότητας. Δεν αξίζουν ούτε εναν ειδικευόμενο γιατί απλά ψάχνουν σκλάβους για να υπηρετούν τα πελατάκια τους. Όποιος ενδιαφέρεται για γενική χειρουργική να επιλέξει τον Α.Σαββα. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Αυτά...
 5. Δήλωσα αγροτικό ως λύση ανάγκης μιας και βγήκα ξανα στην αναμονή=ανεργία. Το ερώτημα μου, είναι αν μπορώ να ακυρώσω το αγροτικό χωρίς να χάσω τα μόρια προκειμένου να δηλώσω σε επόμενη προκύρηξη. Παλιά ίσχυε η ακύρωση εντος εύλογου χρονικού διαστήματος. Πλέον τί άλλαξε?
 6. Για τις θέσεις εργασίας που δεν απαιτούνται εξετάσεις στο amc ποια ειναι τα προαπαιτούμενα? Που θα μπορούσα να βρώ περισσότερες πληροφορίες? Ευχαριστώ πολύ
 7. Στο ΙΙΚ ήμουνα κ εγώ τον Αύγουστο. Μ-Α-Κ-Ρ-Ι-Α. Ευτυχως που άξιζε το βερολίνο και δεν έφυγα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Ειδα πολλά άτομα επιπέδου Β1+ οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε τμήματα Α1.2!!!
 8. Τί γίνεται στην περίπτωση που εφημερεύει στα ΤΕΠ ειδικός μεν, αλλά άσχετης ειδικότητας (π.χ. ΩΡΛ) και καλείσαι από τον όροφο να γνωματεύσεις περιστατικά επειδή ο επιμελητης που είναι on call ανήκει στην ίδια κλινική? Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο
 9. Θα σου πεί να αγοράσεις υβριδικο αμάξι
 10. Είμαι στον 1ο μήνα γενικής χειρουργικής (σύνολο 2 χρόνια άσκησης) για πλαστική. Στην πορεία άλλαξα γνώμη και θέλω να ακολουθήσω γενική χειρουργική. Στη νομαρχία όμως, δε μου επέτρεψαν να αποσύρω την αίτηση και να δηλώσω συνέχιση σε νοσοκομείο που δίνει πληρη ειδικότητα χειρουργικής. Δηλαδή αντί για πλαστική να δηλώσω νοσοκομείο που δίνει πλήρη για να ασκηθώ άλλα 4 χρόνια. Και αυτό γιατί έπρεπε να είχα δηλώσει εξ'αρχής το μέγιστο που δίνει το 251 γνα, δηλαδή 3 χρόνια γενικής χειρουργικής. Υπάρχει κάποιο φεκ που να λέει κάτι τέτοιο? Καίγομαι να δηλώσω τη συνέχιση, για να τρέχει η αναμονή μου. Δεκτή κάθε άποψη!!!
 11. Θέλω τα φώτα σας!!! Αρχικά δήλωσα δύο χρόνια χειρουργικής για πλαστική. Το εν λόγω νοσοκομείο δίνει μέχρι 3 χρόνια γενική χειρουργική. Στην πορεία της ειδικότητας άλλαξα γνώμη και θέλω να κάνω ολόκληρη τη γενική χειρουργική. Μπορώ να ακυρώσω την αίτηση της πλαστικής και να συνεχίσω την ειδικότητα σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη? Δηλαδή να κάνω τώρα την αίτηση για το νοσοκομείο που δίνει πλήρη και να ακυρώσω αυτή της πλαστικής? Ευχαριστώ πολύ.
 12. Συνάδελφος σε νοσοκομείο των Αθηνών που δίνει πλήρη ειδικότητα παθολογίας αρχικά είχε δηλώσει 2 χρόνια. Στην πορεία όμως και συγκεκριμένα πέρισυ, έκανε αλλαγή σε πλήρη και αυτή τη στιγμή έχει διοριστεί. Η όλη διαδικασία είναι νόμιμη? Έχουμε το δικαίωμα να αυξήσουμε τα χρόνια ειδικότητας? Ευχαριστώ πολύ.
 13. Δεν απαντάει κανεις, ούτε μετά τις 12. Είναι μονίμως κατειλημμένο. Έχω αγανακτησει.
 14. Το τηλ 2105231910 ισχύει για ειδικότητες στα νοσοκομεία της Αττικής. Όταν το καλώ μου βγαίνει τηλεφωνητής του ΟΤΕ!!!!
 15. Μπορώ να εξουσιοδοτήσω τον αδερφό μου να με δηλώσει στο ειδικό κομμάτι όταν μάθει τον αριθμό πρωτοκόλλου και να παραλάβει το συστημένο από το ταχυδρομείο? Εαν το καλοκαίρι φύγω για ένα διάστημα στο εξωτερικό, θα μπορούσα να εξουσιοδοτήσω το ίδιο άτομο να παρουσιαστεί στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου που θα κάνω ειδικότητα και να πάρω μια μικρή άδεια? Με βγάζει εκτός προγράμματος η γραφειοκρατία του διορισμού.
 16. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο για να μάθω σε ποιό στάδιο είναι ο διορισμός μου? Καίγομαι να μάθω πότε θα διοριστώ για να κανονίσω ένα οικογενειακό θέμα.
 17. Κατάλαβα. Υπάρχει τρόπος να μάθω με ασφάλεια αν θα είναι 2 μήνες ή 4? Βασικά θέλω να κάνω ένα ταξιδάκι τον Αύγουστο και δεν ξέρω τί να κάνω.
 18. Με τα τωρινά δεδομένα, σε πόσο καιρό θα μου έρθει ο διορισμός. Πριν από λίγες μέρες άλλαξε το status μου σε "υπο διορισμο". Ευχαριστώ πολύ
 19. Θα επισκεφτώ το καλοκαιράκι για κανα μήνα τη Γερμανία. Αν όλα πάνε καλά το σεπτέμβρη θα έχω το Β1. Μήπως να χτύπαγα μια θεσούλα εκεί που θα πάω??? Τί χαρτιά πρέπει να έχω μαζί μου? Με ενδιαφέρει η γενική χειρουργική σε πρώτη φάση.
 20. Πολύ καλό. Τέλος στην εξάρτηση από τις μεγάλες εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων που μας ρουφάνε το αίμα. Ο αντιπρόσωπος στην ελλάδα ποιός είναι?
 21. Με τέτοιες σερβιτόρες είναι σίγουρο το έμφραγμα :-)
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.