Jump to content

dcool!

Prominent Members
 • Content Count

  3.926
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  dcool! got a reaction from Αρσινόη in Είστε μονογαμικοι ή πολυγαμικοι???   
  και οι μπαρμπι εχουν συνεπειες!δημιουργουν λαθος προτυπα!!!!
 2. Like
  dcool! reacted to tik-tak in Greekmeds Messenger   
  προσπαθείς να το κάνεις προσωπικό;
  συγγνώμη,μα ποτέ μου δεν φέρθηκα ουτε θα φερθώ ετσι.Εδω ειμαι μια διαδικτυακή προσωπικότητα
  και εχω προσωπικές σχέσεις μόνο με λίγα άτομα/μέλη,στα δάκτυλα του ενός χεριού,ούτε τους αντμιν δεν ξέρω.
  Το σκεπτικό μου εξαρχής ήταν να μη σχετιστώ με άλλα μέλη για να μπορώ να δρω αντικειμενικά,αν είναιαυτό δυνατόν.

  Η προσφορά σου στο φόρουμ δεν ειναι εκούσια; Δεν εχεις λάβει αναγνώριση από ανθρώπους που βοηθάς;
  Δεν είναι αρκετά ο Επαινος και τα Ευγε του Δήμου ,ζητά κι άλλα η ψυχή σου;
  Γι' αυτό όταν καποιος εχει αντιθετη λογική ή γραφει ποστ με αντιθετη γνώμη, δεν εχεις
  την ανοχη και την ευγένεια τουλάχιστον να επιτρέψεις την ύπαρξή τους και θελεις να
  γίνουν όπως εχεις στο νου σου;
 3. Downvote
  dcool! reacted to backtl in μ'αρέσει/ δεν μ'αρέσει   
  Μου αρέσει που έχει ακόμη εκπτώσεις,δε μου αρέσει που όλες οι γνωστές φίρμες μετά βίας κατεβάζουν στο 30-40 τοις εκατό,το 50% είναι σπανιότατο και πάλι όμως κάτω από 50άρικο δε βγαίνει κανένα πόλο,κανένα πουκάμισο!Κλέφτες!
 4. Like
  dcool! reacted to Sovereign in [ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Antichrist   
  Πολύ σπάνια πλέον βγαίνουν ταινίες που θα αφήσουν εποχή. Ο "Αντίχριστος" του διαταραγμένουν Δανού Lars von Trier είναι μία από αυτές.
  Το πόσα επίπεδα έχει το τελευταίο του έργο φαίνεται αν κάτσει κάποιος και ρίξει μια ματιά στις πρόσφατες "σοβαρές" κριτικές της ταινίας. Άλλος το λέει αρρωστημένο horror, άλλος "την πιο εξαντλητική εμπειρία της ζωής μου", άλλος αναρρωτιέται ποια είναι τα όρια της Τέχνης και υπάρχουν και μερικοί που βλέπουν στους συμβολισμούς μια καθαρή, σκοτεινή, διαχρονική αποτύπωση της σχέσης των δύο φύλων.

  Παρότι, 15 ώρες μετά, δεν μπορώ να αποφασίσω αν συνολικά επρόκειτο για μια ταινία που με εκφράζει, δεν έχω παρά να παραδεχτώ ότι αυτό είναι Τέχνη. Είναι Τέχνη με άποψη, χωρίς όρια, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς ίχνος στυλιζαρισμένης λογικής, χωρίς συγκεκριμένη αφηγηματική γραμμή. Τέχνη που απευθύνεται άμεσα σε αρχέγονα συναισθήματα, που τα προσεγγίζει από θρησκευτική και ψυχολογική σκοπιά αλλά μόνο αν ψάξεις κι εσύ. Αλλιώς μπορείς απλά να αφεθείς και να απολαύσεις μία από τις πιο εντυπωσιακές φιλμογραφίες των τελευταίων ετών.

  Μην πάτε με σκοπό να δείτε ταινία τρόμου, γιατί δεν είναι. Μην πάτε αν δεν σας αρέσει η ωμή απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος, γιατί το φιλμ δεν έχει όρια. Να πάτε αν είστε της λογικής σκέψης, αλλά να αφήσετε τις συμβάσεις έξω από την αίθουσα. Και τέλος, να πάτε σε αίθουσα που εμπιστεύεστε το κοινό της. Θα υπάρξουν πολλοί που θα γιουχάρουν, ειρωνευτούν και θα σηκωθούν να φύγουν.

  Αυτό είναι Τέχνη για πολύ λίγους.
 5. Downvote
  dcool! reacted to Cassandra in 234 σεισμόπληκτοι φοιτητές στο δρόμο.....!!!!   
  Βασικά υπάρχει ένας τεράστιος χώρος στο Coppito κοντά στη L’Aquila στη scuola della Guardia di Finanza όπου θα μπορούσαν τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις υπό συνθήκες λίγο πιο ανθρώπινες, αλλά βέβαια τώρα δεν είναι διαθέσιμος λόγω G8…Και σιγά τους Big μην τους νοιάζει για λίγους φοιτητές που διαβάζουν στις σκηνές...

  Όσο για τη φοιτήτρια όντως καμία λογική δεν έχουν αυτά που λέει. Τι θα πει δηλαδή ότι αναγκάστηκε να νοικιάσει ένα ολόκληρο διαμέρισμα με 600Ε.;;;Σοβαρολογούμε;: Ποιός φοιτητής διαθέτει τόσα χρήματα για ένα ενοίκιο;;

  Όσον αφορά το καυτό ζήτημα της μεταγραφής σε Ελληνικά πανεπιστήμια, αν μου επιτρέπεται να εκφράσω κι εγώ μια άποψη ως ξένη παρατηρήτρια, μου φαίνεται ότι το θέμα με τις πανελλήνιες έχει παραγίνει λιγάκι. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την δυσκολία αυτών των εξετάσεων, θεωρώ ότι το λιώσιμο θα έπρεπε να γίνει ΑΦΟΥ μπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο και όχι πρίν. Προφανώς τις γνώσεις που θα χρησιμεύσουν για το επάγγελμά σου θα τις αποκτήσεις κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών σου και όχι στο σχολείο, ή στα φροντιστήρια. Και από προσωπική εμπειρία, απλά καμία σχέση το Ελληνικό πανεπιστήμιο με το Ιταλικό. Καμία όμως. Δηλαδή εγώ έτυχε να διαβάσω μέχρι και 2-3 μήνες μέρα και νύχτα για να περάσω ένα δύσκολο μάθημα με άριστα. Στην Ελλάδα πάνω από 1 βδομάδα διάβασμα δεν έχω ρίξει ποτέ, και ούτε είδα φοιτητές να λιώνουν ιδιαιτέρως, εκτός μάλλον από κάποιους ιατρούς και μηχανικούς που όντως είναι σε άλλη φάση.

  Επίσης, ομολογώ ότι τη πρώτη φορά που μπήκα σε κτίριο του Καποδιστριακού για κάτι εξετάσεις, τρόμαξα. Όχι τόσο από τη ποιότητα των υποδομών, γιατί η Ελλάδα – αλλά και η Ιταλία – δεν είναι Ελβετία και το κράτος έχει ένα περιορισμένο budget, αλλά από τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, και τις άπειρες καταστροφές. Μιλάμε ότι λίγο πριν την εξέταση έβλεπες κόσμο να καθαρίσει τα θρανία που είχανε από πάνω μισό μέτρο σκόνη! Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει ούτε στο πανεπιστήμιο στη Πoλωνία!!

  Άρα λοιπόν αναρωτιέμαι κι εγώ κατά πόσο αξίζει να ζήσει κανείς το δράμα των πανελλήνιων άμα μετά τον περιμένει αυτό το μαύρο πράγμα.

  P.S.Προφανώς το ποστ αυτό δεν έγινε για να θίξω κανέναν (μην ξεσπάσει κάνας εμφύλιος στο ΓΜ please) απλώς συλλογισμούς κατέθεσα, βασισμένη στην εμπειρία μου.
 6. Downvote
  dcool! reacted to lamia in Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ομοιοπαθητικής   
  Συνάδελφε έχεις δίκιο. Πράγματι πιστεύω ότι θα έπρεπε το συγκεκριμένο αντικείμενο να διδάσκεται στο πανεπιστήμιο της ιατρικής , αλλά για λόγους που δεν τους κατανοώ διδάσκεται στο πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μειώνει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να διδάσκεται και αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα και μάλιστα από έναν τόσο διακεκριμένο καθηγητή.
  Στην ομοιοπαθητική πιστεύουν πολλοί ασθενής και μάλιστα καθημερινά συναντώ κόσμο που μου λέει ότι αντιμετώπισαν χρόνια προβλήματα που είχαν ,με θεραπεία που τους έδωσε ομοιοπαθητικός. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να ακουστεί και αυτή η φωνή. Άλλωστε βλέπω ότι το μεταπτυχιακό αφορά ιατρούς και πιστεύω ότι οι δρόμοι γνώσεων που ανοίγονται από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μπορεί να μας βοηθήσει μελλοντικά στην δουλεία μας.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.