Jump to content

manosbr

Prominent Members
 • Posts

  182
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από manosbr

 1. Και απο την στιγμή που βγαίνουν οι τελικές βαθμολογίες, βγαίνουν και τα ΦΕΚ διορισμού ή μεσολαβεί ένα μακρό χρονικό διάστημα όπου κάποιος μπορεί να αποσύρει την αίτησή του ?
 2. γνωρίζετε σε ποιο σημείο της διαδικασίας κρίσεων μπορεί να παραιτηθεί κανείς χωρίς ποινή? έστω ότι περνάει και το στάδιο των συνεντεύξεων και βγάνει 1ος σε κάποια απο τα νοσοκομεία επιλογής του. Πότε μπορεί να φύγει χωρίς ποινή?
 3. Η A’ Καρδιολογική Κλινική του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center αναζητά Καρδιολόγους για να εργαστούν ως εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής αλλά και στο κλινικό και επιστημονικό πρόγραμμα αν το επιθυμούν. Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Διευθυντή της A’ Καρδιολογικής Κλινικής κ. Γεώργιο Ανδρικόπουλο (6977285178) ή τη γραμματέα της κλινικής κα Ελένη Γιαννοπούλου (2106972876) Για πληροφορίες στείλτε Inbox. Συνάδελφος που εργάζεται εκεί μπορεί να σας ενημερώσει
 4. Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Μακάρι να ακουστούν πληροφορίες για ενημέρωση όλων των συναδέλφων.. με παραδείγματα για τα νοσοκομεια αυτα και τις κλινικές.
 5. Οι νέες επιτροπές είναι σίγουρα μονο για τη προκήρυξη του 2018 ή μπορεί να είναι γενική και για τη φετινή (προκήρυξη 2020)?
 6. Γιατί αν παραιτηθώ δεν έχω δικαίωμα για ασφάλιση μέσω εγγραφής στον ΟΑΕΔ (= ασφάλιση για 1 έτος)
 7. Δεν έχει τύχει σε κανέναν αντίστοιχο θέμα?
 8. Επαναφέρω το θέμα της άδειας άνευ αποδοχών. Είμαι ειδικευμένος αλλά σε 6μηνη παράταση μετά τη λήψη τίτλου ειδικότητας στο νοσοκομείο. Δικαιούμαι να λάβω άδεια άνευ αποδοχών για 2 μήνες? ή δεν προβλέπεται απο τη σύμβαση μου
 9. Επαναφέρω το θέμα της άδειας άνευ αποδοχών. Είμαι ειδικευμένος σε 6μηνη παράταση μετά τη λήψη τίτλου ειδικότητας στο νοσοκομείο. Δικαιούμαι να λάβω άδεια άνευ αποδοχών ? ή ακόμα δε προβλέπεται απο τη σύμβαση μου
 10. Έχει κανείς εμπειρία με τις εξετάσεις γλώσσας για την εγγραφή σε καποιον Ιατρικό σύλλογο της Ιταλίας? Θα πάω για εξειδίκευση, αλλά πτυχίο έχω απο Ελλάδα, οπότε μετά από την αναγνώριση του πτυχίου χρειάζονται εξετάσεις γλώσσας για εγγραφή στον Ιατρικό σύλλογο για άσκηση του επαγγέλματος.
 11. Δε μίλησα για επιστημονική άδεια (για συνέδρια). Αλλά για εκπαιδευτικη. Αρκετοί φίλοι και συνάδελφοι κατά τη διάρκεια της ειδικότητας έχουν πάρει εκπαιδευτική άδεια για το εξωτερικό έως και 6 μήνες. Αυτό είναι γνωστό και γίνεται σίγουρα, αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται είναι αν μπορώ να κάνω το ίδιο ενώ είμαι σε παράταση και έχω καταθέσει τον τίτλο ειδικότητας
 12. ΄ρωτησα και μου είπαν πως όχι εφόσον πήρα τίτλο ειδικότητας. Αλλά το θεώρησα περίεργο γιατί να ισχύει, πχ και οι επιμελητές που δεν εκπαιδεύονται παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες. Και λέω μήπως ξέρει κα΄ποιος κάτι ή μήπως υπάρχει σχετικός νόμος.
 13. Καλησπέρα συνάδελφοι, Γνωρίζετε αν δικαιούμαστε εκπαιδευτική άδεια (έστω 1-2 μήνες) όσο είμαστε σε παράταση (6μηνη) μετά την ειδικότητα και ενώ έχουμε λάβει τον τιλτο ειδικότητας?
 14. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για αναγνώριση του Τίτλου Ιατρικής (MD) από Ελλάδα στην Ιταλία μου ζητάνε αντιστοίχιση/συμμόρφωση με τη κοινοτική οδηγία απο Ε.Ε (2005/36/ε.κ). Εγώ απο την νομαρχία έχω λάβει ένα χαρτί για συμμόρφωση με τη κοινοτική οδηγία του τίτλου ειδικότητας. Καθώς και το πιστοποιητικό υφιστάμενης επαγγελματικής κατάστασης (good standing) το οποίο αναφέρει επίσης μέσα πως: "Το πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ το οποίο είναι προβλεπόμενο απο το άρθρο 24 της κοινοτικής οδηγίας του 2005/36)" Αρκεί αυτό? ή Υπάρχει και χωριστό χαρτί για αντιστοίχιση του τίτλου Ιατρικής με την Κοινοτική Οδηγία? Επίσης όταν ζητάν τον τίτλο ιατρικής για αναγνώριση, καταθέτουμε το ίδιο το Πτυχίο ?
 15. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για αναγνώριση του Τίτλου Ιατρικής (MD) από Ελλάδα στην Ιταλία μου ζητάνε αντιστοίχιση/συμμόρφωση με τη κοινοτική οδηγία απο Ε.Ε (2005/36/ε.κ). Εγώ απο την νομαρχία έχω λάβει ένα χαρτί για συμμόρφωση με τη κοινοτική οδηγία του τίτλου ειδικότητας. Καθώς και το πιστοποιητικό υφιστάμενης επαγγελματικής κατάστασης (good standing) το οποίο αναφέρει επίσης μέσα πως: "Το πτυχίο Ιατρικής του ΕΚΠΑ το οποίο είναι προβλεπόμενο απο το άρθρο 24 της κοινοτικής οδηγίας του 2005/36)" Αρκεί αυτό? Υπάρχει και χωριστό χαρτί για αντιστοίχιση του τίτλου Ιατρικής με την Κοινοτική Οδηγία? Επίσης όταν ζητάν τον τίτλο ιατρικής για αναγνώριση, καταθέτουμε το Πτυχίο ?
 16. Ευχαριστώ! Υπάρχει τρόπος αυτασφάλισης ή να το παρατείνω στους 12 μήνες? να εχω ασφάλιση υγειονομική δηλ 6 μήνες παραπάνω?
 17. Καλησπέρα σας, Ηθελα να ρωτήσω το εξής. Οταν κάποιος τελειώσει την ειδικότητα μπαίνει ταμείο ανεργείας και λαμβάνει επίδομα για 1 χρόνο και το χρόνο αυτό είναι ασφαλισμένος στο ΤΣΑΥ υγειονομικά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν παραιτηθώ απο παράταση ειδικότητας , χάνω το επίδομα, όμως μπορώ να μπω ταμείο ανεργείας--> αυτό δε μου δίνει δυνατότητα ασφάλισης στο ΤΣΑΥ υγειονομικά , επίσης για 1 έτος? (το χρειάζομαι για την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης) Αυτο που ξέρω σίγουρα είναι πως με τη διακοπή το ΤΣΑΥ σε ασφαλίζει υγειονομικά για 6 μήνες.
 18. Ευχαριστώ πολύ ! πολύ κατατοπιστική! Ιδιωτική ασφάλεια εννοείς στην Ελλάδα ή στην Ιταλία?Δε μπορώ να ασφαλιστώ στο Ιταλικό σύστημα υγείας? Γνωρίζεις? έχεις κάνει κάτι αντίστοιχο εκεί.. Τώρα βεβαια προέκυψαν και άλλα προβλήματα για εκεί, εγγραφή στο Italian medical council..
 19. Για να ζήσεις για συγκεκριμένο διάστημα Ιταλία (1 ε΄τος) χρειάζεται έκδοση και Ιταλικής ταυτότας?
 20. Δεν έχω διαβατήριο.. όντως. Θα βγάλω αλλά επειδή δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, με καλύπτει η Ελληνική Ταυτότητα?
 21. Καλημέρα σας, Θα πάω Ιταλια για 1 χρόνο, για εξειδίκευση-fellowship, μέσω Υποτροφίας . Και έχω κάποιες απορίες αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος. 1. Διάβασα σε ένα οδηγό που έχουν για ξένους ερευνητές πως πριν πας χρειάζεται να πάρεις άδεια παραμονής και "fiscal code" το οποίο για να εκδοθεί χρειάζεται διαβατήριο! Γνωρίζεται τι ισχύει γιατί νομίζω ο οδηγός αυτός είναι παλιος. Λογικά από Ελλάδα (EU- sengen) θα αρκεί η Ταυτότητά μου , σωστα? 2. Χρειάζεται να κάνω αίτηση για Italian ID (carta d'identita) δεδομένου οτι θα μείνω ΄1 έτος. Κάτι τέτοιο διάβασα . 3. Επίσης γνωρίζει κανείς με την ασφάλιση Υγείας τι γίνεται ? Εγώ θα πάω μέσω της υποτροφίας, δηλαδή δε θα πληρώνομαι απο Ιταλία. Καλύπτει το αντιστοιχο ΕΣΥ της Ιταλίας? Ευχαριστώ πολύ αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος!
 22. Συνλαδελφοι να σας ρωτήσω; Φίλος πέρασε τις εξετάσεις ειδικότητας περιοδου αυγούστου (αυτή την εβδομάδα). Μπορεί να δηλώσει στη προκύρηξη για διορισμό γενικών ιατρών στις ΤΟΜΥ, ή όχι μέχρι να παραλάβει τίτλο ειδικότητας?
 23. Καλησπέρα συνάδελφοι, Ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποιον και γνωρίζει τι γίνεται με την Ασφάλιση σε περίπτωση μετάβασης στο εξωτερικό μέσω υποτροφίας. Αν δηλαδή το ΤΣΑΥ που είμαι ασφαλισμένος τώρα λόγω ειδικότητας σε Ελληνικό νοσοκομείο με καλύπτει για μετάβαση στο εξωτερικό για 1 χρόνο, για εξειδίκευση σε ένα γνωστικό αντικείμενο, με υποτροφία που έλαβα απο ευρωπαική επιστημονική εταιρεία .
 24. Με τη κάρτα ασφάλισης Ευρωπαίου πολίτη γνωρίζετε τι ισχύει ? Προϋποθέτει ότι δεν έχει λήξη η ασφάλιση στο ΤΣΑΥ?
 25. Εννοώ εξ αρχής όταν κάνω αίτηση για παράταση , αν μπορώ να κάνω ΄συμβαση 3 μηνη αντι για 6μηνη
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.