Jump to content

ppalios

Prominent Members
 • Posts

  301
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ppalios's Achievements

Αγροτικός (επίπεδο VI)

Αγροτικός (επίπεδο VI) (6/16)

2

Reputation

 1. Η καλύτερα δείτε καμια επανάληψη του Top Gear στο Dave. Πιο χρήσιμο θα είναι.
 2. Να στο κάνω πιο εύκολο: Ούτε Ελλάδα, ούτε έξω. Η Α/Χ είναι ειδικότητα που πεθαίνει...
 3. Διευκρινίζω πως είμαι χειρουργός, οπότε το θέμα δεν το κατέχω 100%. Παρόλα αυτά, έχω γνώση του συστήματος, οπότε τα παρακάτω ελπίζω να βοηθούν: 1. Τα person specification για αλλεργιολογία (που ξεκινά στο ST3) βρίσκονται εδώ. http://www.mmc.nhs.uk/pdf/PS%202011%20ST3%20Allergy.pdf Όπως βλέπεις χρειάζεσαι MRCP και 2 χρόνια core medical training για να κάνεις αίτηση. 2. Εφόσον δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στην Αγγλία, τον χρόνο παθολογίας στην Ελλάδα μπορείς να τον πουλήσεις (με κατάλληλες διατυπώσεις) για να καλύψεις τα Foundation Competencies (F1/2). Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορείς να κάνεις αίτηση για Core Medical Training year 1 (CMT1). Αυτό ΔΕΝ σου προεξοφλά ότι θα προχωρήσεις πάνω από το ST3 - πόσο μάλλον ότι θα κάνεις αλλεργιολογία. To να βρεις ST3 αλλεργιολογίας κατευθείαν είναι σχεδόν αδύνατο. ΟΜΩΣ, αυτό δεν ισχύει για LAT/LAS ST3 αλλεργιολογίας, στα οποία παίρνεις την ίδια εκπαίδευση και μπορείς να τις αναγνωρίσεις στην Ελλάδα με κατάλληλη διατύπωση. 3. ALS για παθολογικές ειδικότητες και ATLS για χειρουργικές, είναι απολύτως απαραίτητα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε χωρίς αυτά. 4. phD προκυρήσσονται από τα πανεπιστήμια, οπότε εάν ξέρεις το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει ψαξε στο jobs section/postgraduate. 5. Υπάρχουν ACF, CL jobs που συνδυάζουν clinical και research. Μακριά από αυτές - ούτε εκπαίδευση της προκοπής θα πάρεις, ούτε έρευνα αξιόλογη θα κάνεις, και τα λεφτά είναι μισα. Και 2-3 χρόνια added στον χρόνο ειδικότητας. Ελπίζω να βοήθησα.
 4. Εγώ λέω όχι, διότι τα πράγματα σιγά σιγά στο νησί επιστρέφουν στο παλιό σύστημα, με διαφορετικά ονόματα. Οπότε όλες οι πληροφορίες είναι απαραίτητες.
 5. Αστην (τον) να λέει. Όλα υπάρχουν και όλα χρησιμοποιούνται. Τώρα, για το "promoting sharp dissection" που γράφει, πρέπει να πω πως είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χειρουργικής εκπαίδευσης στο νησί. Αν ξέρεις να δουλεύεις το νυστέρι μπορείς να κάνεις ότι χειρουργείο θέλεις, ακι σχεδόν αναίμακτα.
 6. Δημοσίευση στο BMJ λοιπόν. Ισχυρό χαρτί στο βιογραφικό...
 7. Ενώ ο χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα στην Αγγλία πληρώνεται 50 δραχμές το χειρουργείο...
 8. Θα παρακαλούσα τους moderators να επιβάλουν την τάξη. Δεν επιτρέπεται σε forum αυτού του επιπέδου να γράφονται τέτοιες τεράστιες αναλήθειες (για να είμαι ευγενικός). Και εξηγούμαι: 1. "Ο Έλληνας χειρουργός βγάζει περισσότερα χρήματα από τον Άγγλο". Ο επίσημος μισθός μου είναι τουλάχιστον 3 πλάσιος από αυτόν των πρώην επιμελητών μου στην Ελλάδα. Και είμαι μόλις year 2 Reg. Αν εννοείς βέβαια το χρήμα του φακελλακίου, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά κανένας σώφρων άνθρωπος δεν πρέπει να ξαναασχοληθεί μαζί σου. Τουλάχιστον δείξε λίγο σεβασμό, γιατί εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι που ξενιτεύτηκαν γιατί δεν άντεχαν τη σαπίλα του συστήματος. 2. Ακόμα και οι φοιτητές γνωρίζουν πως η καμπύλη μάθησης ισχύει ΜΟΝΟ για χειρουργεία που κάνεις μόνος σου (i.e. unsupervised), κι όχι γι αυτά που παρακολουθείς/βοηθάς/σου κρατάει το χέρι ο consultant. Επίσης, κάθε χειρουργείο και κάθε χειρουργός έχει διαφορετική καμπύλη. Αν λοιπόν στους 2-3-4-5-6 μήνες που παρακολουθείς καλύπτεις την καμπύλη σε όλα, τότε μπράβο σου. Η πραγματικότητα είναι πως απλά βλέπεις και επιστρέφεις στην Ελλάδα με τα μυαλά γεμάτα αέρα και διαδίδεις π@π@ρολογίες σαν κι αυτές που γράφεις εδώ μέσα για να τραβήξεις πελατεία. 3. Να μην σχολιάσω περί μηχανημάτων/υποδομής και τα τοιαύτα. Απλά θα πω ότι στο περιστατικό με τη γάτα στο χειρουργείο σε μεγάλο ελληνικό νοσοκομείο πριν χρόνια, ήμουνα παρόν. Ελπίζω να μας κάνεις τη χάρη και να σταματήσεις να πετάγεσαι σαν ξέρεις τι σε αυτό το φόρουμ. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά, και εμείς δίνουμε τον ελεύθερο μας χρόνο να τους βοηθήσουμε. Ευχαριστώ.
 9. Διαβάστε την επίσημη περιγραφή των αρμοδιοτήτων μου: 1. Fellows will be required to attend clinics, ward rounds and operating sessions at the....Hospital. The current timetable includes 2 operating lists per week, an outpatient......clinic, and one general.......outpatient clinic. 2. Fellows will be involved with the organisation and running of postgraduate teaching workshops in endoscopic surgery. The Unit currently has 12 one and three day courses per year; further details of these courses can be obtained from our website...... 3. Fellows will be expected to participate in research. Current interests include......., techniques to reduce blood loss at open and laparoscopic surgery, the development of a novel biopsy instrument, and a novel method of hysteroscopic........ (Τα κενά προστατεύουν τα προσωπικά μου δεδομένα...) Απύθμενες σαχλαμάρες... Συμφωνώ απολύτως με τον Ανδρέα. Έχουμε κι εμείς από αυτού του είδους fellows - προσωπικά προτιμώ να έχω τον δικό μου SHO να μου κρατάει άγκιστρα αντί αυτούς...
 10. Πολύ καλά κατάλαβα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνεις? Όταν το ρολόι κτυπάει 5 και το χειρουργείο συνεχίζεται, εσύ θα πεις "ευχαριστώ, φεύγω τώρα"? Εγώ γι αυτά λέω και γι αυτό η ρότα μου είναι 56 ώρες (κι όχι 48 όπως στα χαρτιά). Όσο για το 50%, τι πρόβλημα έχεις? Ναι, καθόμαστε, αλλά όταν είναι να μπεις στο χειρουργείο στις 02:00 το πρωϊ, μόνος σου, για life-threatening περιστατικό, τότε καταλαβαίνεις πως κι αυτά λίγα είναι. ΒTW, Σάββατο πρωϊ και δεν δουλεύεις??? Τι είναι αυτά???
 11. Ρε, καθίστε καλά! Ο τρόπος υπολογισμού της rota και του 48ωρου στην Αγγλία, είναι τόσο πολύπλοκος που πρέπει να είσαι τουλάχιστον αστροφυσικος για να καταλάβεις. Μέσα στους υπολογισμούς μπαίνουν τα ΣΚ, οι άδειες, οι νύχτες, οι αργίες, οι μέρες off, οι μισές μέρες, η μέρα του σκύλου και της γάτας, καθώς και η μέρα της βασίλισσας. Ο στόχος είναι να δώσουν ένα ΜΕΣΟ ΟΡΟ 48ωρου σε διάστημα 6 εβδομάδων (με την προυπόθεση ότι τηρούνται τα natural breaks). Εγώ πάντα μετράω και υπολογίζω αν η rota μου είναι EWTD compatible. ΠΟΤΕ δεν ήταν, αλλά κυμαίνεται από 56-60 ώρες (ήταν χειρότερα σαν SHO - τώρα δεν με πολυνοιάζει). Το θέμα είναι αν κυνηγάς να αλλάξεις τη ρότα ή το banding σου, η κάθεσαι και δεν πολυδίνεις σημασία. Το πρώτο σημαίνει τριγμούς με το trust και τους consultant σου, που δεν τους θέλεις (το αφεντικό σου θα σου πει: εγώ στην ηλικία σου δούλευα 100 ώρες την εβδομάδα, έμενα στο νοσοκομείο και έκανα το σκατό μου παξιμάδι). Το δεύτερο για μένα είναι καλύτερη λύση, καθώς το να δουλεύω 56 ώρες, με 50% banding, και την πλειονότητα αυτών των ωρών στο χειρουργείο, είναι κάτι που ούτε στον ύπνο μου δεν το έβλεπα όταν δούλευα Ελλάδα.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.