Jump to content

valentina667

Prominent Members
 • Posts

  2.297
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από valentina667

 1. Eυχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση και τις ευχές! Νομίζω πως κάπου ο Τάσος έχει γράψει σε τι χρειάζεται το πιστοποιητικό εκπλήρωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Δεν θυμάμαι, αλλά καλό είναι να το έχουμε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Κάποτε, κάπου όλο και κάποιος υπάλληλος θα το ζητήσει!
 2. Απλά προς επιβεβαίωση, τα παρακάτω εξακολουθούν να ισχύουν για την έκδοση πιστοποιητικού υγείας; Προστέθηκε κάτι; 1. Ακτινογραφία θώρακος από Δημόσιο Νοσοκομείο ή Ι.Κ.Α. 2. Ιατρική γνωμάτευση παθολόγου και ψυχιάτρου από Δημόσιο Νοσοκομείο ή Ι.Κ.Α. 3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας 4. Ένα απόκομμα λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. ή Υπεύθυνη Δήλωση 5. Δύο φωτογραφίες (η μία για την ακτινογραφία)
 3. Όχι, σε κανονική θέση. Δεν ξέρω γιατί καθυστέρησε ο διορισμός τόσο πολύ. Η θέση άνοιξε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω διαγραφής κάποιου ειδικευόμενου πριν από μένα. Ωστόσο, από 24 Αυγούστου, που κενώθηκε η θέση, ο διορισμός ταχυδρομήθηκε σπίτι στις 27 Δεκεμβρίου -4 ολόκληροι μήνες. Η πλάκα είναι ότι από το γραφείο προσωπικού με είχαν 'τρομοκρατήσει' ότι δεν θα προλάβω να τελειώσω το αγροτικό και πρέπει να πάρω ανάκληση, γιατί 'στο δικό τους νοσοκομείο οι διορισμοί δεν χρειάζονται πάνω από 2,5 μήνες'! Τέλειωσα το αγροτικό κανονικά, έκανα και διακοπές ένα μήνα και πλέον ήρθε η μεγάλη ώρα, 3 χρόνια ακριβώς από το πτυχίο, για να διοριστώ στο γενικό μέρος της ειδικότητας...
 4. Με τον καιρό αυτό το νήμα θα έχει τίτλο 'το θρίλερ του διορισμού'... Μετατοπίζονται και οι διορισμοί τώρα! Λες και είναι έπιπλα... Εν τω μεταξύ ο δικός μου διορισμός ταχυδρομήθηκε χθες σπίτι, αφού έκλεισαν 4 μήνες από την κένωση της θέσης.
 5. Η θέση μου σε νοσοκομείο Αθήνας έχει ανοίξει από τις 24 Αυγούστου και ο διορισμός μου είναι στο ΓΛΚ από τις 25 Οκτωβρίου... 2 μήνες να φτάσει στο ΓΛΚ και άλλοι 2 μήνες να ξαναπάει στο Υπουργείο... Μάλλον του χρόνου θα διοριστώ
 6. Κατόπιν πληροφόρησης από τον Τάσο Θεοδωρίδη, να προσθέσω ότι κάποιες νομαρχίες στέλνουν συστημένη ειδοποίηση στο γιατρό ότι είναι υπό διορισμό.
 7. Όχι, το μόνο συστημένο, που θα λάβεις, είναι η απόφαση τοποθέτησής σου στο νοσοκομείο, δηλ. ο διορισμός σου. Η όλη διαδικασία του διορισμού αρχίζει από την ημέρα, που λήγει η σύμβαση του προκατόχου σου και αυτό το μαθαίνεις με τηλεφωνική επικοινωνία με το νοσοκομείο.
 8. Ναι, διαγράφεστε από το σύλλογο, του οποίου είστε μέλος τώρα και γίνεστε μέλος του ιατρικού συλλόγου του νομού, όπου θα εργαστείτε ως αγροτικοί. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μετά το τέλος του αγροτικού.
 9. Μα πρέπει να επηρεαστούν οι αποφάσεις των συναδέλφων και ως προς τις οικονομικές αλλαγές και ως προς τις συνθήκες εργασίας, που τους περιμένουν, για να κάνουν σωστότερες επιλογές, όχι απαραιτήτως για να μην κάνουν αγροτικό. Δυστυχώς ο μισθός έχει πέσει στα 700 ευρώ περίπου (760 ή 780 καθαρά, δεν θυμάμαι ακριβώς). Οι εφημερίες ανέρχονται στα 580 ευρώ, αλλά δεν καταβάλλονται μηνιαίως και το επίδομα αγόνου είναι κάτι λιγότερο από 100 ευρώ. Οι νέοι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τα παραπάνω, διότι μεγάλο ζόρι η ανεργία, αλλά ζόρι και το αρνητικό ισοζύγιο στα οικονομικά, αν χρειαστεί να βάλεις λεφτά από τη τσέπη σου για να καλύψεις ενδεχομένως ένα χωριό ακόμη. Έτσι δεν είναι; Γιατί είναι κινδυνολογία μια πρόβλεψη άσχετη είναι ότι τα χωριά θα μένουν ακάλυπτα; Ήδη στην Ευρυτανία τρία μεγάλα χωριά είναι ακάλυπτα και θα μείνουν έτσι μέχρι το Φεβρουάριο, που θα πάνε οι νέοι αγροτικοί μετά τον ένα μήνα εκπαίδευσης στο νοσοκομείο. Το ερώτημα είναι αν θα τα δηλώσουν και αφού τα δηλώσουν, αν θα μείνουν έως τέλους της θητείας τους. Μακάρι!
 10. Καμία διάθεση ειρωνίας δεν είχα και ζητώ συγγνώμη για αυτή την εντύπωση. Όσο για την πιθανότητα κάλυψης περισσότερων του ενός αγροτικών, απλά μια δικιά μου πρόβλεψη, που μακάρι να μην επαληθευτεί: η ζήτηση θα είναι τόσο μεγάλη όση η προσφορά, μιας και μιλάμε περίπου για 700 ευρώ πλέον; Σίγουρα θα καλυφθούν όλα τα προκηρυχθέντα ιατρεία; Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, λογικά οι λίγοι νέοι αγροτικοί θα αναγκαστούν να αναλάβουν και κάποιο όμορο ιατρείο. Επαναλαμβάνω πως είναι μια εικασία.
 11. Δυστυχώς με απόφαση διοικητή δεν έχεις και πολλά περιθώρια να μην πας... Μπορείς τουλάχιστον να διαπραγματευθείς μαζί του για το πόσες φορές θα πηγαίνεις. Μια φορά το μήνα φτάνει και περισσεύει για συνταγογράφηση. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους alexoulis και desiderius αν θα πήγαιναν με δικιά τους βενζίνη, που θα πληρώνουν από το μισθό του ενιαίου μισθολογίου, να καλύψουν ένα ακόμη χωριό μαζί με τα κουτσοχωράκια ευθύνης. Εγώ το έκανα με κανονικό άγονο μισθό και αξίωσα και αυτοκίνητο του δήμου να με πηγαινοφέρνει (για να προλάβω σχόλια, είχα ένα άσχημο τροχαίο με ολική καταστροφή του αυτοκινήτου μου επιστρέφοντας από την εβδομαδιαία επίσκεψη των χωριών ευθύνης), αλλά μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή, που εθελοντικά προσφέρθηκα να καλύψω το διπλανό άγονο. H καφρίλα και η αχαριστία ενός χωριού, οι απαιτήσεις του νοσοκομείου για εφημερίες με διακομιδές και οι απαιτήσεις του κέντρου υγείας για πρωινές καλύψεις και εφημερίες (γιατί οι εκεί αγροτικοί βάζουν πλασματικές εφημερίες!) είναι αρκετά για να τα καταπιεί κάποιος. Σιγά μην φιλοτιμηθεί να πάει και στο ακάλυπτο άγονο. Ας έκανε προκήρυξη το υπουργείο το Σεπτέμβρη να μην έμενε ακάλυπτο το κάθε χωριό! Νομίζω ότι οι αγροτικοί των δύο τελευταίων προκηρύξεων είναι οι πιο αδικημένοι, διότι ξεκίνησαν με άλλα δεδομένα και βρίσκονται στην άσχημη θέση να καλύπτουν τουλάχιστον δύο περιφερειακά ιατρεία για 700 ευρώ. Έχουν το σεβασμό μου.
 12. Διαφοροποιούνται τα δεδομένα κατά τόπους, γι' αυτό είναι χρήσιμη η λεπτομερής πληροφόρηση ως προς συγκεκριμένα αγροτικά, που ενδιαφέρουν τον κάθε υποψήφιο.
 13. Γενικώς, το αγροτικό είναι ξεβόλεμα. Πληροφορηθείτε όσο γίνεται λεπτομερέστερα για το παραμικρό, διότι πολλές φορές συνάδελφοι βρίσκονται μπροστά σε άσχημες καταστάσεις, όπου η παραίτηση είναι μονόδρομος. -Να ξέρετε ότι η τρίμηνη εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Αν ο διοικητής του νοσοκομείου σας υποχρεώσει να πάτε στο χωριό νωρίτερα, θα πρέπει να κάνετε το τρίμηνο στη μέση ή στο τέλος του αγροτικού. Καλύτερα στην αρχή, ειδικά όσοι δεν έχετε κλινική προϋπηρεσία. -Αν σας στέλνουν από δω και από κει για συνταγογράφηση, ζητήστε γραπτώς την εντολή του διοικητή. -Αν σας στέλνουν διακομιδές χωρίς σταματημό, μπορείτε να αρνηθείτε. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΔΙΑΚΟΜΙΣΕΙ. -Λάβετε υπόψιν τις εβδομαδιαίες επισκέψεις στα χωριά ευθύνης, τις εφημερίες στο νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας, τις μετακινήσεις σας στη βάση σας (σπίτι, γονείς, κλπ) -οι μετακινήσεις είναι το μεγάλο έξοδο του αγροτικού ιατρού. -Ζητήστε από τους υπεύθυνους (νοσοκομείο ή δήμος) να επιμεληθούν το σπίτι, που παραχωρείται στο γιατρό. Δεν θέλετε να μένετε 9 μήνες σε μια βρώμικη, γεμάτη έντομα γκαρσονιέρα, που το νερό μυρίζει πετρέλαιο, χωρίς internet, τηλεόραση και πλυντήριο! Μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της τρίμηνης εκπαίδευσης, όπου θα εντοπίσετε τα προβλήματα και θα απαιτήσετε να λυθούν πριν εγκατασταθείτε, θα ήταν καλή. -Ζητήστε στα χωριά ευθύνης ένα χώρο για συνταγογράφηση και εξέταση. Η συνταγογράφηση σε καφενείο είναι από τα πιο προσβλητικά βιώματα ενός νέου γιατρού. -Οι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου δεν είναι προϊστάμενοί σας. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για τις κλινικές κι εσείς υπεύθυνοι για τα περιφερειακά ιατρεία. Τσαμπουκάδες από ειδικευόμενο στα παλιά σας τα παπούτσια. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για Ευρυτανία ειδικότερα, μπορεί να στείλει πμ.
 14. Σκεφτείτε πολύ καλά που και τι θα δηλώσετε. Η ταλαιπωρία είναι τεράστια και το μόνο κέρδος από αυτή θα είναι μια σύνδεση θεωρίας και κλινικής πράξης. Από οικονομικής πλευράς λάβετε υπόψιν κάποια πράγματα, τουλάχιστον για να μην βγάλετε λεπτά από τη τσέπη σας: -ενοίκιο σπιτιού για το τρίμηνο εκπαίδευσης στο νοσοκομείο (το τρίμηνο είναι απαραίτητο είτε γίνει στην αρχή είτε στο τέλος του αγροτικού) -ενοίκιο σπιτιού για τους 9 μήνες στο χωριό, καθώς υπάρχουν αγροτικά, που δεν παραχωρούν σπίτι στο γιατρό -μετακινήσεις προς το νοσοκομείο για τις εφημερίες -μετακινήσεις εβδομαδιαίως προς τα χωριά ευθύνης (συνήθως 4-6) Σε ένα μήνα τελειώνω το αγροτικό και δεν έχω καταλήξει αν αξίζει τον κόπο...
 15. Μπορεί να μένει στο χωριό και να αναφέρεται στα χωριά ευθύνης του ΠΙ του. Συνεπώς πάλι από τη τσέπη του βγάζει λεφτά για τα μικρά κουτσοχωράκια, που πρέπει να επισκέπτεται εβδομαδιαίως. Σωστά; Απορώ ποιος θα δηλώνει εφεξής αγροτικό για 800 ευρώ, που στο τέλος θα φορολογούνται κιόλας!
 16. Δεν έχει σημασία η σχέση αγροτικού και εξετάσεων ειδικότητας, αλλά το γεγονός ότι αναφέρθηκαν σε αυτές σαν κάτι δεδόμένο. Αν κάτι πλέον περιμένουμε όλοι είναι το πότε θα αρχίσουν να διεξάγονται. Είμαστε προ τετελεσμένων. @ma3laras, Μέσα στη γενική παράνοια δεν θα μου έκανε εντύπωση να θεωρήσουν το αγροτικό προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Αυτό θα ήταν πολύ καλό μέτρο, που θα δυσκόλευε ακόμη και τους φοιτητές, που τα έχουν 'φρέσκα'.
 17. Συγγνώμη για τη συμβολή στο γενικό πανικό, αλλά θεωρήστε ήδη περασμένο το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις. Συνάδελφος πήγε χθες το υπουργείο για πληροφορίες σχετικά με διορισμούς, αγροτικά, ανακλήσεις, ωστόσο απέσπασε απροσδόκητα μια ακόμη πληροφορία από τα λεγόμενα του υπαλλήλου: 'Δεν μπορείτε να λήξετε 15 μέρες νωρίτερα το αγροτικό σας λόγω διορισμού. Η διάταξη δεν υφίσταται πλέον. Αν το κάνετε, στο μέλλον δεν θα μπορείτε να δηλώσετε καν συμμετοχή στις εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας.' Ποτέ άλλοτε ο αγκιστρολόγος και ο βοηθός αιματολόγου/αλλεργιολόγου/παιδιάτρου/παθολόγου δεν αναγνωρίστηκαν παγκοσμίως ως αυτοτελείς ειδικότητες, ώστε να θεσπιστούν ακόμη και εξετάσεις για την έναρξή τους! Πρώτη η Ελλάδα! Χαλαρά θυσιάζομαι για το μεγαλείο αυτό.Βέβαια προαποφασίστηκε η θυσία μου, αλλά πλέον συναινώ κι εγώ.
 18. Το αγροτικό αντέχεται μόνο για 6 μήνες. Μετά θες απλά να αυτοκτονήσεις... ή να σκοτώσεις κόσμο... πολύ κόσμο... Είναι το κρίσιμο σημείο, όπου καλείσαι να διαλέξεις μεταξύ ιατρικής και 'δολοφονικής'... Πέρα από την πλάκα, δεν είναι άχρηστο. Απλά το ξεβόλεμα είναι πολύ μεγάλο για ένα πλάσμα της πόλης, που πρέπει να μείνει σε ένα χωριό 24/7 με κόκορες, έντομα, κατσίκες, πρόβατα, χωρίς κινηματογράφο, σουπερμάρκετ, τράπεζα, ντελίβερι, καταστήματα, ούτε καν τηλεόραση και πλυντήριο! Για το βιοπορισμό, go ahead. Για την ιατρική, stay home, watch tv, have fun. ΥΓ. Όσοι έχετε αυτοκίνητο και το πάρετε μαζί σας, οπωσδήποτε ΜΕΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Οι βλάχοι είναι αδίστακτοι και οι βράχοι δεν ξεκουνιούνται!
 19. Xωρίς επίσημο έγγραφο από νοσοκομείο/υπουργείο, καλό είναι να μην εργαστείς. Συνάδελφος αγροτική ιατρός εν αναμονή υποτιθέμενης παράτασης, επανήλθε το νοσοκομείο, έκανε 7 εφημερίες και λίγο πριν φύγει για το περιφερειακό της ιατρείο, ο διοικητής της είπε ότι δεν εγκρίθηκε καμιά παράταση και φυσικά ότι δεν θα πληρωθεί τις 7 εφημερίες. Ο ίδιος διοικητής την είχε διαβεβαιώσει προφορικά ότι θα πάρει παράταση
 20. Παίζει να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τόπικς του φόρουμ.
 21. Help! Κάνω άγονο αγροτικό, που λήγει στις 6 Δεκεμβρίου. Η θέση μου για ειδικότητα ανοίγει στις 24 Αυγούστου. Αν ο διορισμός καταφθάσει νωρίτερα από τρεις μήνες, δεν θα μπορέσω να τεντώσω το χρόνο και να παρουσιαστώ μετά τη λήξη του αγροτικού. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ανάκληση; Η αμέσως επόμενη θέση ανοίγει τον Οκτώβριο, οπότε μέχρι πότε ανακαλώ το διορισμό μου; Έχω χάσει την ψυχραιμία μου, ενώ οι πληροφορίες μου είναι αντικρουόμενες.
 22. Μια ιδέα θα ήταν η εξής: -πτυχίο -εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος (όπως σε πολλές σχολές της χώρας μας και σε πολλές άλλες χώρες) -εξετάσεις τύπου μεταπτυχιακού για την ειδικότητα, που ενδιαφέρει τον καθένα. (Θα ήταν καλή ιδέα να ενσωματωθεί το μεταπτυχιακό στην ειδικότητα και όποιος θέλει και μπορεί να το παρακολουθεί ταυτόχρονα. Μαζί με την πιστοποίηση της εξειδίκευσης κατόπιν εξετάσεων, θα προστίθεται ένα ακόμη εφόδιο στο βιογραφικό. Εξάλλου το ζητούμενο είναι η επάρκεια του γιατρού τόσο σε κλινικό επίπεδο όσο και θεωρητικό) -συνέντευξη στην εκάστοτε επιτροπή, όπου θα λαμβάνεται υπόψιν το σκορ του υποψηφίου από τις τρεις προηγούμενες εξετάσεις, καθώς και το βιογραφικό του. Γνωρίζοντας ο φοιτητής ότι τον περιμένουν δύο ακόμη εξετάσεις μετά το πτυχίο, δεν νομίζω πως θα εφησύχαζε κανείς κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Η μελέτη θα ήταν ουσιαστική, οι γνώσεις θα αφομοιώνονται και κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να αξιολογείται σε διάφορα στάδια της πορείας του. Ταυτόχρονα θα μειωνόταν ο αριθμός των εισακτέων -ποιος θα μαζοχιστεί να δίνει εξετάσεις χωρίς τελειωμό; Υποτίθεται ότι έχουν λυθεί προβλήματα, όπως: -ευνοιοκρατία, οικογενειοκρατεία, βλακεία -οι προπτυχιακές σπουδές δεν διαταράσσονται από καταλήψεις -οι διδάσκοντες διδάσκουν και δεν γράφουν τους φοιτητές στα παλιά τους τα παπούτσια, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούνται -οι εκπαιδευτές εκπαιδεύουν τους ειδικευόμενους και δεν τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούνται και πολλά άλλα. Οι διαβασμένοι ποτέ δεν φοβούνται την αξιολόγηση. Η αξία τους είναι δεδομένη. Αν κάτι πρέπει να φοβούνται, αυτό είναι η αναξιοκρατία -και στην Ελλάδα αυτή είναι μπόλικη...
 23. Ένα ακόμη σχόλιο. Υπάρχει κάποιος, που θα σκιστεί να διαβάσει ανατομία, φυσιολογία, φαρμακολογία, γυναικολογία, οφθαλμολογία, στατιστική, ορθοπεδική, βιοχημεία, παθολογία, βιολογία, χειρουργική, παιδιατρική κλπ για να εκπαιδευτεί από το Γιαμαρέλλο-Μπουρμπούλη; Καλές οι εξετάσεις, αλλά για το Harvard. Για το Αττικόν, το Λαϊκό, το Μεταξά και τ' άλλα παιδιά, είναι αστείο να ζητά κανείς άριστους πτυχιούχους. Όχι γιατί δεν τους δικαιούται ο έλληνας ασθενής, αλλά γιατί οι εκπαιδευτές και διδάσκοντες δεν είναι και τόοοοσο άριστοι, ώστε να θέλουν άριστους να εκπαιδεύσουν -τρομάρα τους. Τελοσπάντων, η λίστα αναμονής δεν είναι δίκαιη, αλλά ασφαλής. Ακόμη και τα ισχυρότερα βύσματα εγκλωβίζονται βάσει αριθμού πρωτοκόλου. Τώρα με τις εξετάσεις χάνεται η μοναδική ασφάλεια να κάνει τουλάχιστον ειδικότητα κάποιος. Επίσης, οι λίστες θα ξαναδημιουργηθούν σύντομα -θα είναι λίστες επιτυχόντων. Η ιατρική έχει πεθάνει στην Ελλάδα. Όσοι μπορείτε, φύγετε για το εξωτερικό και αφήστε τους υπόλοιπους στις λίστες. Οι εξετάσεις δεν έχουν νόημα σε ένα κράτος χρεωκοπημένο, διεφθαρμένο, ανεπαρκές, ξεπουλημένο. Μόνο κακό θα φέρουν αφαιρώντας και την ελάχιστη ευκαιρία σε μερικούς παγιδευμένους να κάνουν ειδικότητα και να φύγουν έξω. Και μια πρόταση: Να γίνουν πιλοτικές εξετάσεις, όπου εξεταζόμενοι θα είναι καθηγητές, επίκουροι, λέκτορες, διευθυντές, επιμελητές και μέλη ιατρικών εταιρειών. Πανελλήνιες με ηλεκτρονική διόρθωση, όπως τις θέλει η Μαρία Καραντή. Να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα και μετά να δώσουμε κι εμείς. Τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιοι θα μας εκπαιδεύουν. Μια ιδέα μόνο!
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.