Jump to content

drspiros

Prominent Members
 • Content count

  622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

drspiros last won the day on 27 Μαρτίου

drspiros had the most liked content!

5 Followers

About drspiros

 • Rank
  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)
 • Γενέθλια 03/05/1973

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Νησί των Φαιάκων
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Ακτινολογία, Ιστιοπλοΐα, Home Cinema
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

6.154 profile views
  1. ΣΥΝΔΕΛΦΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΙΣΘΙΑΣ: ΕΚΑΝΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ. ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. 
  2. ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟ ΡΙΟ. ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙΣ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. 
  3. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
  4. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....
  1. drspiros

   drspiros

   Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω άκρη με το θέμα και το άφησα.

 1. drspiros

  Άδεια σε επικουρικούς γιατρούς

  Ακόμα και αν την δώσει αργότερα, υπάρχει νόμος που ορίζει ότι απαγορεύεται να την κατατμήσει σε διάστημα μικρότερο των 5 ημερών. Δεν ξέρω αν μας καλύπτει αυτό. Εμένα μου οφείλουν ήδη 40 μέρες και η σύμβαση λήγει το φθινόπωρο του 2020. Τους συμφέρει να τη δώσουν μαζεμένη στο κατακαλόκαιρο;
 2. Τι ακριβώς ισχύει με τις άδειες των επικουρικών; Τι συμβαίνει σε περίπτωση άρνησης χορήγησης λόγω αυξημένων αναγκών; Η περίπτωση των επικουρικών είναι λίγο ιδιάζουσα, από την άποψη ότι συνήθως οι μόνιμοι τις μετακυλούν ή της μαζεύουν και τις παίρνουν μαζεμένες κάποια στιγμή, αλλά με τους επικουρικούς που έχουν "ημερομηνία λήξης" τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις;
 3. Δεν ξέρω αν είναι ΕΣΠΑ, πρόκειται για 6μηνη παράταση πάντως. Αλλά δεν καταλαβαίνω... υπάρχει ενεργή σύμβαση με καταληκτική ημερομηνία. Γιατί να δηλώσει γραπτώς ότι δεν την επιθυμεί; Το λογικό θα ήταν να δήλωνε το αντίθετο, ότι δηλαδή θα επιθυμούσε παράταση - εάν επιθυμούσε - μετά τη λήξη της σύμβασης.
 4. Είχα πρόσφατα συζήτηση με συνάδελφο του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται οσονούπω και θέλει να ξαναγραφτεί σε λίστα. Εν τω μεταξύ, του εγκρίνουν ολιγόμηνη παράταση την οποία δεν επιθυμεί προκειμένου να μπορεί να γραφτεί στη λίστα. Του λένε ότι είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την παράταση - δηλαδή την μονομερή αλλαγή των όρων της σύμβασης - αλλιώς να δηλώσει παραίτηση με την λήξη της αρχικής σύμβασης! Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;
 5. Δεν βλέπω κάπου τον περιορισμό των 3 εξεταστικών όπου αν αποτύχεις χρειάζεται να κάνεις άλλους 6 μήνες άμμισθη ειδικότητα.
 6. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Εννοείται ότι θα ενημερώνω για οποιαδήποτε εξέλιξη.
 7. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Έστω και με αργούς ρυθμούς, η καταγγελία είναι σε καλό δρόμο.
 8. Παιδιά, αν πέσει στο μάτι σας πουθενά να ζητούν ακτινολόγο με εμπειρία επάλειψης gel στις κεφαλές των υπερήχων, παρακαλώ ενημερώστε με!
 9. drspiros

  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Για 10 μήνες επικουρικό, 1544 ευρώ περίπου, μικτά 2455, κρατήσεις 37% (φόρος+εισφορές).
 10. drspiros

  αναδρομικά ειδικευόμενων

  Για το διάστημα 13/11/2014 έως 31/12/2016 δεν χρειάζεται καμία αίτηση. Ο χρόνος καταβολής εξαρτάται από το νοσοκομείο, λογικά το αργότερο μέχρι 27/1.
 11. Δηλαδή το αποκλείεις η συγκεκριμένη κλινική να ασχολείται μόνο με τον καρκίνο του ουροποιητικού - και δη του όρχεως! - ή να είναι καλυμμένη από άλλους συναδέλφους για όοοολες τις άλλες μορφές καρκίνου και μόνο η συγκεκριμένη να της λείπει; Καλή χρονιά!
 12. Όχι πάντα. Πριν λίγα χρόνια νοσοκομείο της επαρχίας ζητούσε ακτινολόγο με εμπειρία στο μαγνητικό τομογράφο. Εγώ είχα μικρή τότε εμπειρία σαν παρατασιακός ειδικευόμενος που ασχολήθηκε μετά τη λήψη της ειδικότητας αποκλειστικά με το αντικείμενο, αλλά δεν ήταν στις πόλεις που είχα δηλώσει προτίμηση. Με πήραν τηλέφωνο από το υπουργείο - που τότε έκανε την κεντρική διαχείριση - και με ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι. Με πήραν, δεν τους πήρα. Μάλιστα τους ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ και τελικά πήγα (δεν το μετάνιωσα). Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αναφέρεις, ειδικά για τα μεγάλα κέντρα.
 13. 1) Επισήμως όχι. Μπορείς να ανατρέξεις στις λίστες που δημοσιεύονται κατά καιρούς και να δεις το κάθε νοσοκομείο πέρα από την ειδικότητα, να ζητάει συγκεκριμένη εμπειρία σε κάτι. 2) Δεν αναφέρεται πουθενά η διάρκεια της εμπειρίας. Αν στην 3η θέση π.χ. υπάρχει κάποιος που έχει 6 μήνες εμπειρία σε κάτι και στην 8η κάποιος που έχει 2 χρόνια στο ίδιο κομμάτι, προηγείται αυτός της 3ης θέσης. Εδώ δε σου αναγνωρίζουν την εμπειρία στο επικουρικό!
×