Jump to content

drspiros

Prominent Members
 • Content Count

  632
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

drspiros last won the day on 3 Μαΐου 2019

drspiros had the most liked content!

5 Followers

About drspiros

 • Rank
  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)
 • Γενέθλια 03/05/1973

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Νησί των Φαιάκων
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Ακτινολογία, Ιστιοπλοΐα, Home Cinema
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

6.409 profile views
 1. Το κλειδί στην ερώτησή σου είναι η λέξη "μέχρι" 7 εφημερίες που λέει ο νόμος. Άρα βασιζόμενος μόνο στο οικονομικό κίνητρο δεν μπορείς να το απαιτήσεις. Πρέπει να αποδείξεις μέσω του Επιστημονικού Συμβουλίου ότι χρειάζεται ο 2ος εφημερεύων κάποιες μέρες ώστε να υπάρχει ασφαλέστερη κάλυψη. Το Επιστημονικό Συμβούλιο θα καταθέσει τη γνώμη του στη Διοίκηση, αλλά και αυτή θα πρέπει να είναι σε θέση να τις καλύψει βάσει του κονδυλίου που λαμβάνει από το υπουργείο.
 2. H απόφαση μιλάει για προσωπικό νοσοκομείων, δεν διαχωρίζει τους μεν από τους δε.
 3. Το ερώτημα που θέτω αφορά τόσο ειδικευόμενους όοσ και επικουρικούς, δηλ. εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Τι γίνεται με τις οφειλόμενες άδειες ιατρών, των οποίων η σύμβαση λήγει τους αμέσως επόμενους μήνες; Πώς θα τις πάρουν τώρα που ισχύει ανάκληση; Μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση λόγω άρνησης χορήγησης;
 4. Μου άρεσε η απάντησή σου, αν και δεν μου έλυσε την απορία. Πράγματι, είναι υποκριτικό όταν στον όρκο τόσο η ευθανασία όσο και η άμβλωση είναι απαγορευμένες πράξεις, αλλά έρχεται η νομοθεσία να επιτρεέπι το μεν και να απαγορεύει το δε. Επί του προκειμένου όμως, μπορεί ο γιατρός που αρνείται την άμβλωση - εντός νόμιμων συνθηκών, εννοείται - να επικαλεστεί τον όρκο σε μιαν αγωγή για παράδειγμα που θα του γίνει από την ασθενή για παράβαση καθήκοντος; Αν πέσεις και χτυπήσεις, δεν μπορώ να σου αρνηθώ την ιατρική φροντίδα, ακόμα και στον δρόμο αν συμβεί, όχι μόν σε ιατρείο/νοσοκομείο. Εδώ τι γίνεται;
 5. Πολύ λόγος γίνεται τελευταία για τις αμβλώσεις με τελευταίο κρούσμα την επίθεση του Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου. Είναι γεγονός ότι οι αμβλώσεις επιτρέπονται από τον νόμο, από την άλλη όμως απαγορεύονται στον όρκο του Ιπποκράτη! Κατά τη γνώμη σας, μπορεί ο γιατρός που αντιτίθεται στην διαδικασία να επικαλεστεί τον όρκο και να εναντιωθεί σε όσα ορίζει ο νόμος και κατ' επέκταση σε άνωθεν εντολή; Προσοχή, δεν ζητώ τη γνώμη σας με βάση τις ηθικές αξίες και αντιλήψεις του καθενός για το θέμα - οι οποίες είναι απολύτως σεβαστές - αλλά καθαρά την άποψή σας επί του δεοντολογικού με γνώμονα την σύγκρουση ανάμεσα σε όρκο και νομοθεσία.
 6. Κανένα νεότερο! Εκεί που έστελναν κάθε μήνα επιστολή ότι ερευνούν την καταγγελία, σταμάτησε κάθε είδους επικοινωνία. Μάλλον πρέπει να κινητοποιηθώ πάλι!
 7. 'Οχι, δεν μπορεί. Η εμπειρία αποκτάται μετά τον τίτλο ειδικότητας και αναγνωρίζεται εφόσον έχει διάρκεια τουλάχιστον 6 μηνών.
 8. Εάν έχει βγει στο Διαύγεια διορίζεται κανονικά. Άσε που νομίζω ότι οι επικουρικοί δεν επηρεάζονται από τις εκλογές λόγω μη μονιμότητας. Βέβαια, είναι στο χέρι του εκάστοτε Υπουργού αν θα υπογράψει τον διορισμό.
 9. Εάν έχεις κάνει μέχρι τώρα πάνω από 3 αργίες, πήγαινε στη μισθοδοσία και ζήτα ανάλυση των αποδοχών σου να δεις αν σου έχουν κόψει ή όχι. Για οποιαδήποτε απορία, ρώτα τους! Αν ξεπερνάς το πλαφόν, ρώτα εάν θα πληρωθείς αυτά τα χρήματα και από πού.
 10. Επικαλέσου τον τελευταίο νόμο που προβλέπει έως 48 ώρες την εβδομάδα μέσο όρο (με ορίζοντα τριμήνου και απόλυτο όριο 60 ώρες την εβδομάδα).
  1. ΣΥΝΔΕΛΦΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΙΣΘΙΑΣ: ΕΚΑΝΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ. ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ. ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ. 
  2. ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΤΟ ΡΙΟ. ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙΣ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. 
  3. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
  4. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.....
  1. drspiros

   drspiros

   Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω άκρη με το θέμα και το άφησα.

 11. Ακόμα και αν την δώσει αργότερα, υπάρχει νόμος που ορίζει ότι απαγορεύεται να την κατατμήσει σε διάστημα μικρότερο των 5 ημερών. Δεν ξέρω αν μας καλύπτει αυτό. Εμένα μου οφείλουν ήδη 40 μέρες και η σύμβαση λήγει το φθινόπωρο του 2020. Τους συμφέρει να τη δώσουν μαζεμένη στο κατακαλόκαιρο;
 12. Τι ακριβώς ισχύει με τις άδειες των επικουρικών; Τι συμβαίνει σε περίπτωση άρνησης χορήγησης λόγω αυξημένων αναγκών; Η περίπτωση των επικουρικών είναι λίγο ιδιάζουσα, από την άποψη ότι συνήθως οι μόνιμοι τις μετακυλούν ή της μαζεύουν και τις παίρνουν μαζεμένες κάποια στιγμή, αλλά με τους επικουρικούς που έχουν "ημερομηνία λήξης" τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις;
 13. Δεν ξέρω αν είναι ΕΣΠΑ, πρόκειται για 6μηνη παράταση πάντως. Αλλά δεν καταλαβαίνω... υπάρχει ενεργή σύμβαση με καταληκτική ημερομηνία. Γιατί να δηλώσει γραπτώς ότι δεν την επιθυμεί; Το λογικό θα ήταν να δήλωνε το αντίθετο, ότι δηλαδή θα επιθυμούσε παράταση - εάν επιθυμούσε - μετά τη λήξη της σύμβασης.
 14. Είχα πρόσφατα συζήτηση με συνάδελφο του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται οσονούπω και θέλει να ξαναγραφτεί σε λίστα. Εν τω μεταξύ, του εγκρίνουν ολιγόμηνη παράταση την οποία δεν επιθυμεί προκειμένου να μπορεί να γραφτεί στη λίστα. Του λένε ότι είναι υποχρεωμένος να δεχτεί την παράταση - δηλαδή την μονομερή αλλαγή των όρων της σύμβασης - αλλιώς να δηλώσει παραίτηση με την λήξη της αρχικής σύμβασης! Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;
×
×
 • Δημιουργία νέας...