Jump to content

drspiros

Prominent Members
 • Content count

  617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

5 Followers

About drspiros

 • Rank
  Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)
 • Γενέθλια 03/05/1973

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  Νησί των Φαιάκων
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male
 • Ενδιαφέροντα
  Ακτινολογία, Ιστιοπλοΐα, Home Cinema
 • Φύλο
  Male

Recent Profile Visitors

6.091 profile views
 1. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Εννοείται ότι θα ενημερώνω για οποιαδήποτε εξέλιξη.
 2. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Έστω και με αργούς ρυθμούς, η καταγγελία είναι σε καλό δρόμο.
 3. Παιδιά, αν πέσει στο μάτι σας πουθενά να ζητούν ακτινολόγο με εμπειρία επάλειψης gel στις κεφαλές των υπερήχων, παρακαλώ ενημερώστε με!
 4. drspiros

  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Για 10 μήνες επικουρικό, 1544 ευρώ περίπου, μικτά 2455, κρατήσεις 37% (φόρος+εισφορές).
 5. drspiros

  αναδρομικά ειδικευόμενων

  Για το διάστημα 13/11/2014 έως 31/12/2016 δεν χρειάζεται καμία αίτηση. Ο χρόνος καταβολής εξαρτάται από το νοσοκομείο, λογικά το αργότερο μέχρι 27/1.
 6. Δηλαδή το αποκλείεις η συγκεκριμένη κλινική να ασχολείται μόνο με τον καρκίνο του ουροποιητικού - και δη του όρχεως! - ή να είναι καλυμμένη από άλλους συναδέλφους για όοοολες τις άλλες μορφές καρκίνου και μόνο η συγκεκριμένη να της λείπει; Καλή χρονιά!
 7. Όχι πάντα. Πριν λίγα χρόνια νοσοκομείο της επαρχίας ζητούσε ακτινολόγο με εμπειρία στο μαγνητικό τομογράφο. Εγώ είχα μικρή τότε εμπειρία σαν παρατασιακός ειδικευόμενος που ασχολήθηκε μετά τη λήψη της ειδικότητας αποκλειστικά με το αντικείμενο, αλλά δεν ήταν στις πόλεις που είχα δηλώσει προτίμηση. Με πήραν τηλέφωνο από το υπουργείο - που τότε έκανε την κεντρική διαχείριση - και με ρώτησαν αν ενδιαφέρομαι. Με πήραν, δεν τους πήρα. Μάλιστα τους ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ και τελικά πήγα (δεν το μετάνιωσα). Τόσο απλά, τόσο καθαρά. Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αναφέρεις, ειδικά για τα μεγάλα κέντρα.
 8. 1) Επισήμως όχι. Μπορείς να ανατρέξεις στις λίστες που δημοσιεύονται κατά καιρούς και να δεις το κάθε νοσοκομείο πέρα από την ειδικότητα, να ζητάει συγκεκριμένη εμπειρία σε κάτι. 2) Δεν αναφέρεται πουθενά η διάρκεια της εμπειρίας. Αν στην 3η θέση π.χ. υπάρχει κάποιος που έχει 6 μήνες εμπειρία σε κάτι και στην 8η κάποιος που έχει 2 χρόνια στο ίδιο κομμάτι, προηγείται αυτός της 3ης θέσης. Εδώ δε σου αναγνωρίζουν την εμπειρία στο επικουρικό!
 9. Μπορεί, αλλά μετράει από την ημέρα που θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η απόκτηση ειδικότητας.
 10. Άλλο η εξειδίκευση, άλλο η εμπειρία. Στην ειδικότητά μου για παράδειγμα (Ακτινοδιαγνωστική) εξειδίκευση είναι η Επεμβατική Ακτινολογία, εμπειρία είναι ο Μαγνητικός Τομογράφος, η Μαστογραφία, οι FNA υπό υπέρηχο, τα επεμβατικά (χωρίς να έχεις κάνει τη 2ετή εξειδίκευση) κτλ. Πώς ορίζεται η εμπειρία; Μετράει από την ημέρα που παίρνεις τον τίτλο ειδικότητας και εργάζεσαι σε νοσοκομείο ως παρατασιακός ειδικευόμενος ή με άλλη σχέση εργασίας στο συγκεκριμένο αντικείμενο κατ'ελάχιστο για 6 μήνες.
 11. drspiros

  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Δεν θα έπρεπε αυτά τα αναδρομικά να εμφανίζονται στο ΗΔΙΚΑ;
 12. drspiros

  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Για την καταβολή των αναδρομικών θα πρέπει να κάνουμε κάποια αίτηση στο νοσοκομείο ή θα καταβληθούν αυτόματα; Για όσους άλλαξαν νοσοκομεία σε αυτό το διάστημα είναι ένα πρόβλημα - εγώ μετράω ήδη 3 νοσοκομεία στο διάστημα αυτό!
 13. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Νόμος που ψηφίζεται από 150+ βουλευτές δεν μπορεί να ακυρώνεται από έναν! Νόμος που ψηφίζεται ισχύει!! (όλα αυτά έχουν αναφερθεί στην έγγραφη διαμαρτυρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) Πάμε παρακάτω: Το άρθρο 3 του Νόμου αναφέρεται στα 48/60ωρα, ενώ το άρθρο 5 αναφέρει ευθαρσώς "Καθιερώνεται, κατά κανόνα ως βάση για την οργάνωση του χρόνου εργασίας, η μέχρι δώδεκα (12) ώρες συνεχής εργασία με παρουσία στο χώρο εργασίας........ Η συνεχής ή διακεκομμένη απασχόληση εντός του χώρου εργασίας και μετά από κλήση κατά τις εφημερίες ετοιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά το μέγιστο όριο των δώδεκα (12) ωρών. Η ημερήσια ανάπαυση των ιατρών είναι υποχρεωτική και διάρκειας δώδεκα (12) συνεχόμενων ωρών ανά εικοσιτετράωρο. Η εβδομαδιαία ανάπαυση των ιατρών είναι σαράντα οκτώ (48) ώρες. Το διάλειμμα πέραν των έξι (6) ωρών εργασίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15) λεπτά. Επιτρέπεται παρέκκλιση από τις διατάξεις για λόγους λειτουργίας της υπηρεσίας και συνέχειας της φροντίδας υγείας. Αν μειώνεται ή χάνεται ο χρόνος ημερήσιας ανάπαυσης, παρέχεται αμέσως μετά ισοδύναμη συνεχής περίοδος ημερήσιας αντισταθμιστικής ανάπαυσης έως δώδεκα (12) ώρες. Αν μειώνεται ή χάνεται ο χρόνος εβδομαδιαίας ανάπαυσης, χορηγείται αντισταθμιστική καθημερινή ημέρα ανάπαυσης μέσα στις δύο (2) επόμενες εβδομάδες για κάθε ενεργή εφημερία Σαββάτου ή Κυριακής ή αργίας."
 14. drspiros

  12ωρη εφημερία

  Αν δεν κάνω λάθος - γιατί δεν έχω μπροστά μου τον Νόμο - δεν αναφέρει μεν για εφημερίες, αλλά κάνει σαφώς αναφορά σε 12ωρα ωράρια εργασίας, δηλ. 8.00-20.00 και 20.00-8.00 και ακολουθεί ρεπό. Κάθε Νόμος στο τέλος αναφέρει από πότε αρχίζει να ισχύει. Δηλ. κάποιος μπορεί να έχει ψηφιστεί τον Δεκέμβρη του '17 αλλά να γράφει ότι θα ισχύσει από τον Ιούλιο του '18. Ε, ο συγκεκριμένος αναφέρει ότι τίθεται σε ισχύ από τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.
×