Jump to content

Mindtrapper

Prominent Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Mindtrapper

 • Rank
  Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και εμένα το πιο λογικό μου ακούγεται να είναι όπως το λες και έτσι θα πράξω. Μια διευκρίνηση μόνο, η άδεια από προηγούμενη χρονιά μεταφέρεται στην επόμενη; Αν εγώ δεν χρησιμοποιήσω όλη την άδεια μέσα στο '19 μπορώ να την πάρω το '20; Σε λογικά πλαίσια πάντα, απλά θα με ενδιέφερε αν μείνουν λίγες μέρες να τις κολλήσω με αυτές που λογικά θα μας δώσουν για Χριστούγεννα + αυτές τις δύο του Γενάρη. Άδεια απολύσεως, so to speak. Ξέρω ότι το έχουν κάνει διάφοροι, οπότε θα γίνεται, απλά θέλω να ξέρω αν είναι και "νομικά" σωστό ή δεν προβλέπεται τυπικά.
 2. Είναι γύρω στα 1040€ σπασμένα σε 2 15νθήμερα. Ο πρώτος μισθός μπαίνει ανάλογα με το πότε ξεκινάς μέσα στον μήνα. Εγώ που ξεκίνησα τέλος του μήνα έκαναν 1 μήνα να βάλουν μισθό, αν ξεκινήσεις νωρίτερα μπορεί να πάρει και παραπάνω. Όταν σου βάλουν τα πρώτα χρήματα θα είναι διπλά επειδή σου αναπληρώνουν το διάστημα που έμεινες απλήρωτος, οπότε κάθε δύο βδομάδες θα παίρνεις 1000€ μέχρι να σε ξεπληρώσουν, δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά. Αντίστοιχα όταν είναι να φύγεις πρέπει να το πεις στην μισθοδοσία 2-3 βδομάδες πριν για να σταματήσουν να σε πληρώνουν, αλλιώς θα πρέπει μετά να επιστρέψεις χρήματα. Να έχεις γενικά στο μυαλό σου ότι πληρώνεσαι προκαταβολικά για κάθε 15νθήμερο. Οι της γενικής ιατρικής κάνουν εφημερίες στο τμήμα που εκπαιδεύονται αλλά και σε όσα τμήματα έχουν ήδη ολοκληρώσει. Μπορεί να είσαι δηλαδή στην Παθολογία και να κάνεις εφημερία στην Γενική Χειρουργική κτλ.
 3. Οπότε τι γίνεται; Παίρνω εκεί που είμαι τώρα όλη την άδεια του '20 μέσα στον Γενάρη ή σε παράταση και μετά στο καινούργιο νοσοκομείο παίρνω κι άλλη άδεια; Ή μένω αναγκαστικά χωρίς άδεια;
 4. Ναι. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι το νοσοκομείο του ειδικού τμήματος και είναι κάποιο Κ.Υ. για αγροτικό, πάλι με ενδιαφέρει τι θα γίνει.
 5. Ξεκίνησα τέλη Γενάρη ειδικότητα για 1 έτος γενικό κομμάτι σε ένα νοσοκομείο και από το γραφείο προσωπικού μου λένε ότι για το '19 δικαιούμαι 18 μέρες άδεια. Καλά μέχρι εδώ. Μου λένε επίσης ότι για τις 3-3.5 εβδομάδες που θα δουλέψω στο νοσοκομείο τον επόμενο Γενάρη δικαιούμαι όλη την άδεια του '20, δηλαδή 20 μέρες! Επίσης, σε ερώτηση μου τι γίνεται με την άδεια στο επόμενο νοσοκομείο που θα πάω για το ειδικό μέρος μου είπαν ότι δεν μεταφέρεται η άδεια. Δηλαδή εγώ πρέπει να πάρω και τις 20 μέρες του '20 μέσα στον Γενάρη; Στο επόμενο νοσοκομείο τι θα γίνει; Δεν θα έχω άλλη άδεια μέσα στο '20 ή θα μου δίνουν άδεια ανάλογα με το πόσους μήνες έχω δουλέψει σε αυτούς; Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος; Ξέρω ότι παλιότερα μεταφερόταν το υπόλοιπο αδείας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο αλλά πλέον δεν ισχύει αυτό.
 6. Καλησπέρα, έχω μια απορία. Κάνω το γενικό μέρος ειδικότητας (γεν. χειρουργική για ουρολογία) σε ένα νοσοκομείο και σκέφτομαι πριν ολοκληρώσω τον χρόνο να παραιτηθώ και να δηλώσω για άλλη ειδικότητα, η οποία μέχρι πρότινος είχε γενικό κομμάτι αλλά πλέον είναι ενιαία (πχ ορθοπεδική, ΩΡΛ κτλ). Οι μήνες γεν. χειρουργικής που έχω κάνει χάνονται σε αυτήν την περίπτωση και θα δουλεύω άμισθος για αντίστοιχο χρονικό διάστημα ή αναγνωρίζονται; Για παράδειγμα, αν έχω κάνει ήδη 6 μήνες γεν. χειρουργική και τώρα αντί για ουρολογία θέλω να πάω ΩΡΛ θα κάνω 4.5 χρόνια ΩΡΛ ή 5 χρόνια και 6 μήνες απλήρωτος (εκτός εφημεριών); Ευχαριστώ πολύ.
 7. Χωρίς να το έχω κάνει, έχω ακούσει ότι μπορείς να φτιάξεις ένα logbook στην μορφή που το θέλουν και να πας στον διευθυντή σου να το υπογράψει. Μετά πας και το μεταφράζεις επίσημα και τους το πας.
 8. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να ανεβάσεις κάπου αυτά τα Fälle; Χίλια ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την εμπειρία σου!
 9. Με λευκό έχω απολυθεί με την ειδικότητα οδηγός/διαβιβαστής. Απλά έλεγα αν είχε νόημα να τους ενημερώσω ότι έχω τελειώσει την σχολή μου, ώστε σε περίπτωση που με καλέσουν σε άσκηση να είναι σαν γιατρός και όχι να οδηγώ την Καναδέζα με τον ασύρματο. Αλλά μάλλον είναι υπερβολικό το σενάριο αυτό που σκέφτομαι και δεν έχει νόημα να ασχοληθώ περαιτέρω.
 10. Μια "χαζή" απορία που έχω. Όταν υπηρέτησα ήμουν ακόμα επί πτυχίω και με έβαλαν πεζικό, ειδικότητα ΟΑΔΒ. Τώρα που τελείωσα έχει κανένα νόημα να περάσω από την στρατολογία για αλλαγή όπλου/σώματος και ειδικότητας; Κυρίως με ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια διαφορά στην πιθανότητα να με καλέσουν για μετεκπαίδευση ή κάτι τέτοιο.
 11. Να συνεχίσεις μετά το fellowship εκεί με ειδικότητα πως δουλεύει ακριβώς; Θα έχεις ολοκληρώσει το fellowship σαν ειδικός χειρουργός, ας πούμε, και μετά θα μπεις ειδικευόμενος χειρουργικής στο ίδιο ή άλλο πρόγραμμα; Η θα πας σαν fellow εκεί και στην μέση θα το διακόψεις για να σε πάρουν ειδικευόμενο;
 12. Και εγώ κάπου εκεί έχω ακούσει για πρώτο έτος ειδικότητας. Προς 4000 και πάνω έχω ακούσει για τα τελευταία έτη ειδικότητας. Ποσό που δεν αυξάνει πολύ για νέο ειδικό. Ανάλογα και την περιοχή και το νοσοκομείο βέβαια.
 13. Αν μου επιτραπεί μια γενική ερώτηση, από παθολογικές ειδικότητες ποιες πιστεύετε ότι έχουν καλύτερη αποκατάσταση στην Γερμανία (ή γερμανόφωνες χώρες από την στιγμή που κάποιος τελειώσει ειδικότητα Γερμανία). Ξέρω ότι οι γενικοί γιατροί (Hausartzt;) έχουν πέραση αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα όρια που έχουν στους ασθενείς ανά μήνα κτλ και μάλλον θα πρέπει να βρεις κάποιον που βγαίνει σε σύνταξη για να πάρεις το ιατρείο. Εγώ σκέφτομαι για παθολογία, γενική ιατρική, ογκολογία και ψυχιατρική. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, παλιά ήθελα hardcore χειρουργική ειδικότητα οπωσδήποτε, αλλά έχω αρχίσει να κοιτάω λίγο αλλιώς την ζωή μου τώρα που έρχεται η ώρα να πάρω την απόφαση. Ευχαριστώ πολύ.
 14. Lucky Luke comics have been translated into Afrikaans, Arabic, Bengali, Bosnian, Catalan, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Farsi, Finnish, German, Greek, Hebrew, Hungarian, Icelandic, Indonesian, Italian, Norwegian, Polish, Portuguese (both in the Brazilian and Portuguese forms), Serbian, Slovene, Spanish, Swedish, Tamil, Turkish, Vietnamese and Welsh. Εντάξει, θα τον ξέρουν. Όλα καλά.
×
×
 • Δημιουργία νέας...