Jump to content

bluesky

Prominent Members
 • Posts

  682
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Τοποθεσία
  -
 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  just guess
 • Φύλο
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bluesky's Achievements

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII)

Ειδικευόμενος (επίπεδο VII) (7/16)

3

Reputation

 1. Συμπληρωματικά στα παραπάνω ήθελα να ρωτήσω ποια από όλα τα χαρτά/έγγραφα απαιτούν τη σφραγίδα της Χάγης?Επίσης οι μεταφράσεις του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών αναγνωρίζονται στη Γερμανία ? Είναι καλές ποιοτικά ή γράφουν μαργαριτάρια ?
 2. Sith Lord ευχαριστώ για την απάντηση. Να ρωτήσω και κάτι που ίσως ακουστεί χαζό αλλα....μου δημιουργήθηκε η απορία : Αν κάποιος θέλει να στείλει ας πούμε 15 αιτήσεις . Με τις συστατικές πώς γίνεται ? Θέλω να πω βάζεις τον καθηγητή να σου γράψει 15 επιστολές ? Όποιος μπορεί να μας διαφωτίσει και για τα παραπάνω ας το κάνει.
 3. Επίσης οι συστατικές πρέπει να είναι εμπιστευτικές ή μη ?
 4. Θα μπορούσε κάποιος που ξεκίνησε από Ελλάδα και βρήκε θέση ειδικότητας στη Γερμανία να γράψει με σειρά προτεραιότητας ποια βήματα - χαρτιά πρέπει να ετοιμάσει κάποιος (ποια από εδώ, ποια μεταφρασμένα, ποια στη Γερμανία) μέχρι το διορισμό του σε νοσοκομείο της Γερμανίας ? Πόσο χρόνο χρειάζονται όλα αυτά χοντρικά ? έχω διαβάσει όλο το τόπικ αλλά δεν έχω βρει κάτι που να τα λέει αυτά συγκεντρωτικά . Ετοιμάζομαι αυτές τις μέρες για πάνω και δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Τα μόνα χαρτιά που έχω στα χέρια μου μέχρι στιγμης είναι το πτυχίο, η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και η καρτα-μέλους του ΙΣΑ. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει. Πιστεύω ότι η συγκεντρωτική λίστα όλων των βημάτων θα βοηθήσει όχι μόνο εμένα προσωπικά αλλά όλους όσους ετοιμάζονται για μια θέση στη Γερμανία
 5. Ακόμα κι αν κάποιον δεν τον αφορά άμεσα το παραπάνω, αλλά ξέρει κάποιον γνωστό του να δίνει το μάθημα , ας κάνει τον κόπο να τον ενημερώσει ώστε μέχρι το βράδυ να οργανωθούμε να πάμε αύριο να βρούμε τον υπέυθυνο. Ευχαριστώωωω!!!
 6. Έχει βγει ανακοίνωση που λέει ότι η εξέταση Παθολογίας 11-12ου εξαμήνου θα γίνει στις 30/6 για τους κανονικούς και τους επί πτυχίω. Η πτυχιακή είναι ψηφισμένη για τις 17/7. Ο υπέυθυνος των φοιτητών κ. Χατζηνικολάου είπε ότι δεν ξέρει αν θα γίνει η εξέταση της 17/7 . Δηλ. είπε ότι για 2 άτομα δεν θα κάνει την εξέταση οπότε όσοι θέλουν να δώσουν πάνε αναγκαστικά στις 30/6. Από την άλλη δεν το απέκλεισε κιόλας. Δηλαδή δεν είπε "Δεν κάνω με τίποτα την εξέταση στις 17/7". Όπως καταλαβαίνετε έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση ιδιάζουσα. Δηλαδή αν μαζευτούμε άτομα κ του πούμε ότι θέλουμε να δώσουμε στις 17/7 θα καταφέρουμε να γίνει η εξέταση. Όσοι επιθυμείτε να εξεταστείτε στις 17/7 γράψτε το εδώ , να οργανωθούμε μήπως πάμε αύριο να βρούμε τον κ. Χατζηνικολάου. Πρέπει οπωσδήποτε να πιέσουμε γιατί αν δεν γίνει η εξέταση της 17/7 καποιοι χάνουμε την ορκωμοσία του καλοκαιριού. Και είναι ήδη αργά να ξεκινήσουμε διάβασμα για την εξέταση της 30/6 (είναι σε λιγότερο από 2 βδομάδες). Έστω κ έτσι όμως, αύριο πρωί καλό είναι να πάμε να τον βρούμε ώστε να ξέρουμε τι να κάνουμε εγκαίρως. Να ξεκινήσουμε έστω αυριο να διαβάζουμε για τις 30/6. Ας συντονιστούμε ! Επείγει ! Για το φουκαριάρικο το πτυχίο μας !
 7. Συμπληρώνω τα θέματα μιας άλλης από τις 3 ομάδες 1. Ποιες ειναι οι απινιδώσιμες και οι μη απινιδώσιμες αρρυθμίες που οδηγούν σε καρδιακή ανακοπή ? 2. Τι είναι καρδιακή ανακοπή ? 3. Γράψτε τους κρίκους της αλυσίδας επιβίωσης 4. Τι είναι αγωνιώδης αναπνοή ? 5. Θέση ανάνηψης ή ασφαλείας. Ποιο θύμα τοποθετείται σε αυτήν ? 6. Ποιο το συχνότερα χορηγούμενο φάρμακο σε θύματα καρδιακής ανακοπής? 7. Ποια κατηγορία φαρμάκων χορηγείται ενδοτραχειακά ? 8. Ποια η συχνότερη αρρυθμία που προκαλεί καρδιακή ανακοπή εξωνοσοκομειακά ? 9. Αναστρέψιμα αίτια καρδιακής ανακοπής 10. Με ποιο τρόπο ελέγχουμε τη συνείδηση του θύματος ? (ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ!) Συμπληρώνω και όσα θέματα θυμάμαι από την 3η ομάδα (εκτός αυτων που έγραψε το ouranio toxo παραπάνω) που έμαθα ότι ρωτήθηκαν - β-δράσεις επινεφρίνης - Ενδείξεις αμιωδαρώνης - Τι ορίζουμε σαν καρδιακή ανακοπή - Τι περιλαμβάνει η ΚΑΑ - Ποιο το συχνότερα χορηγούμενο φάρμακο σε καρδιακή ανακοπή - Τι στοιχεία δίνουμε στην έκκληση για βοήθεια στο ΕΚΑΒ Στην ουσία οι μισές ερωτήσεις σε κάθε ομάδα συνέπιπταν μεταξύ τους. Και τα θέματα γενικά χαρακτηρίζονται από ανατριχιαστική επαναληψιμότητα! Συνεπώς μην πάτε να δώσετε χωρίς να έχετε διαβάσει παλιά θέματα !!! Καλά αποτελέσματα σε όλους!!
 8. @telos : Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες! Με προβλημάτισε όμως αυτό που έγραψες για τους βαθμούς... @havana : Ευχαριστώ και σένα για την ενημέρωση! Υπογραφές γιατί πήραν ? Δεν είχαν πει ότι οι παρουσίες δεν είναι υποχρεωτικές ? Γνωρίζεις αν οι σημειώσεις είναι ίδιες και με των προηγούμενων ετών ή βγήκαν φέτος καινούριες ? Ρωτάω γιατί κάθε μέρα τελειώνω κλινικές μετά τις 2 το μεσημέρι ,οπότε πρακτικά δεν προλαβαίνω να πάω στο ΚΑΤ να τις πάρω ...... Α οι εξετάσεις θα γίνουν στις 10 Μαρτίου , μου το είπε τηλεφωνικά η γραμματέας. Άλλες ίνφο δεν ξερω ακόμα αλλά θα βγει ανακοίνωση...
 9. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΣΤΙΣ 15.00. Αυτή η αλλαγή έγινε γιατί όπως ενημέρωσα και τη γραμματέα του καθηγητή , στις 11 το πρωί που είχαν βάλει τα μαθήματα θα ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσουμε μιας και είμαστε στις κλινικές μας μέχρι τις 14.00. Η γραμματέας το μεταβίβασε στον καθηγήτη και ήδη την επομένη μέρα η ίδια η γραμματέας μου τηλεφώνησε στο κινητό για να με ενημερώσει πως το θέμα διευθετήθηκε και τα μαθήματα θα γίνονται στις 15.00 (ναι, ναι υπάρχει τετοια γραμματέας στη σχολη μας ! Απίστευτο, ε? Εγώ ακόμα τελώ υπό σοκ! ). Η φίλτατη αυτή γραμματέας μου είπε ότι θα σταλεί και ανακοίνωση στη γραμματεία ωστε να αναρτηθεί στο σάιτ της γραμματείας !! Άρα λογικά, το πρώτο μας μάθημα θα γίνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 15.00 στο Αττικόν. Για σιγουριά περιμένουμε βέβαια και την επίσημη ανακοίνωση !
 10. ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Το NEO πρόγραμμα παραδόσεων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ http://www.grammateia.med.uoa.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=564 Η εναρξη των μαθημάτων μετατέθηκε για τις 6 Μαρτίου (αντί για 20/2 που ηταν)
 11. bluesky

  Spam

  Το έκανα και report We' ve just been attacked http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?s=...st&p=327231
 12. SleepWalker και tasostheodoridis ευχαριστώ πολύ και τους 2! Θα του τα μεταβιβάσω όλα αυτά , θα δει και τα λινκς και αν υπάρχουν ακόμα απορίες θα επανέλθω! Ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση!
 13. @tasostheodoridis Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Από που προκύπτει όμως αυτό ? Αν ξέρεις κ δεν σου κάνει κόπο να έλεγες σε παρακαλώ! (ο εν λόγω υποψήφιος διδάκτορας διάβασε ό,τι είναι γραμμένο εδώ αλλά δεν μπορεί να βγάλει άκρη) Ευχαριστώ και πάλι!
 14. ένας φίλος είναι βιολόγος (χωρίς μεταπτυχιακό) και έχει ξεκινήσει διατριβή στην Ιατρική το 2005 και είναι να τελειώσει το επόμενο 6μηνο. τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.