Jump to content

Sharp

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Όλες οι δημοσιεύσεις από Sharp

 1. Μήπως μας τρολλάρεις; Αποφάσισες να αλλάξεις καριέρα απλά και μόνο για να γίνεις ψυχίατρος χωρίς καν να γνωρίζεις τον κλάδο για να πω ότι σάρεσε κιόλας.
 2. Το έχεις όλο λάθος στο μυαλό σου. Σπουδάζεις 6 χρόνια ιατρική και μετά 5 χρόνια ειδικότητα, γύρω στα 11 χρόνια. Η "ψυχή" είναι κάτι που δεν αναγνωρίζει η ψυχιατρική, όλα αντιμετωπίζονται ως διαταραχές του ΚΝΣ. Καλά αυτά τα ρομαντικά που λες, αλλά για φιλοσοφικές συζητήσεις.
 3. Κάνουμε το λάθος και το βλέπουμε από την πλευρά μας. Πχ αν είσαι γιος καθηγητή μπορείς να ζεις στο δημοκρατικό κράτος της Ελλάδας και να είσαι αυτοκράτορας. Αν δουλεύεις στην wolt είναι δύσκολα.
 4. Γιατί πρέπει να ακούμε το αντισημιτικό παραλήρημα του; Υπάρχει κάποια άτυπη συμφωνία ότι ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα σε ιατρικό φορουμ;
 5. Αυτές που χαρακτηρίζονται ως άγονες έχουν κανονικά αγροτικό; Είχα ακούσει ότι η Γενική Ιατρική πχ δεν είχε αγροτικό. Τωρα θα έχει;
 6. Χρειάζομαι ένα βιβλίο ανατομίας, δυστυχώς δεν έχω πια το δικό μου, υπάρχει κάποιο pdf στα ελληνικά;
 7. Ως πότε θα γίνεται ανεκτή η ανάρτηση αντισημιτικού περιεχομένου; Επίσης βλέποντας τα μηνύματα εδώ και 10 χρόνια, πιστεύετε πως ωφελείται ο ψυχισμός του;
 8. Θα προσπαθήσω να το ενημερώνω, γιατί κάπου παλαιό νεό πρρόγραμμα έχουν μπλεχτεί Δερματολογία Συγγρός: Πολύ ενδιαφέρουσα κλινική, οργανωμενη και με καλό κλίμα. Ωραίο νοσοκομείο, επικρατεί μια ηρεμία. Το πρόγραμμα είναι μάθημα, κλινική μάθημα. Ενδιαφέρον γενικά. Έχει προαιρετική έναν μήνα μετά (όχι στην τελευταία μέρα του μαθήματος). Συνολικά 10 επισκέψεις με δυνατότητα μιας απουσίας. Δέχονται αποφάσεις ΣΦΙΑ. Θεραπευτική Αλεξάνδρα (μόνο εκεί διδάσκεται). Τι θα μπορούσε να συμβεί αν συμπυκνώσεις όλες τις θεραπείες της ιατρικής σε 10 μέρες μαθημάτων; Ζήστε την εμπειρία στο Αλεξάνδρα. Η δομή του προγράμματος είναι κλινική, φροντιστήριο (δυο διαλέξεις), εργαστήριο (κλινική είναι αλλά το λένε εργαστήριο). Με τις απουσίες δεν ξέρει κανείς τι παίζει. Υπογράφεις στο αμφιθέατρο, κάποιοι παίρνουν στην κλινική και στο εργαστήριο, κάποιοι άλλοι όχι. Παίζει το αμφιθέατρο να ναι το πιο άβολο της σχολής. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για αφομοίωση της ύλης. Η προαιρετική αξίζει (αλλά μην περιμένετε βαθμό).
 9. Sharp

  Θεραπευτική

  Εξεταστική 11/3/2022 Κανονική, προαιρετική Εξέταση σε 2 φάσεις. Πρώτα στον έναν καθηγητή, μετά στον επόμενο (όχι ακριβώς back to back) 1η εξετάστρια κ. Πάσχου: Καλό κλίμα, ρώτησε αυτά που περιμέναμε: διαβήτης (μηχανισμοί δράσεις αντιδιαβητικών), υπέρταση (μηχανισμοί δράσεις αντιυπερτασικών), στατίνες (μηχανισμοί δράσεις), θυρεοειδίτιδες 2ος εξεταστής: κ. Καστρίτης; Καλό κλίμα, μια ερώτηση στον καθένα, βοηθάει αλλά δεν βάζει βαθμούς (άρα δεν βοηθάει)
 10. Προφανώς και δεν μπορείς έτσι απλά να αλλάξεις τα πράγματα. Αλλά γιατί να δεχτούμε αυτή την κατάσταση; Δηλαδή ότι έτσι είναι και αν δεν σαρέσει φύγε; Είναι μόνο ιατρικό πρόβλημα; Τους ασθενείς δεν τους λογαριάζει κανείς; Οι πολίιτες πρέπει πρώτα από όλα να διαμαρτυρηθούν. Δεν έχω καμία αυταπάτη, απλά όλο αυτό είναι θλιβερό.
 11. Δεν ξέρω αν το λες σε μενα, αλλά τι ακριβώς λες; Να μην προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τίποτα και να συνεχίσει αυτό το χάλι γιατί αλλιώς θα θεωρηθεί κλάψα; Αυτά που λες θα ίσχυαν αν έλεγα ότι η ανατομία είναι δύσκολη ξερω γω, ότι έχει πολλές ώρες παρακολούθησης κτλ. Αλλά το να λέω για το χάλι που επικρατεί στην περίθαλψη και να μου λες να ακούω για τσεχοβουλγαρίες το βρίσκω άτοπο.
 12. Προφανώς και κάνω υπεραπλουστεύσεις απλά για να τονίσω κάποια πράγματα. Για τα λεφτά έχεις ξεκάθαρα δίκιο. Για τους ανθρρώπους έχεις επίσης δίκιο και είναι απερίγραπτο πως ακατάλληλοι άνθρωποι βρίσκονταιι σε τέτοια πόστα. Δεν μου αρέσει το σκεπτικό φεύγω να γλιτώσω και δεν είναι πια δικό μου πρόβλημα. Γιατί πρέπει απλά να το αγνοούμε; Πιο φιλοσοφικό το ερώτημα. Τώρα για την επαφή, έχω πάει σε μεγάλα νοσοκομεία στην Αμερική και στο Παίδων εξαιτίας προβλήματος αιματολογικού ενος παιδικού μου φίλου, οπότε είχα καλή εικόνα αλλά όχι της ελληνικής πραγματικότητας. Στην Αμερική μέχρι και δωμάτιο γιια συγγενείς είχε το νοσοκομείο.
 13. Εδώ και ένα χρόνο έχω μπει κλινικές. Ήταν μια μεγάλη χαρά που μπήκα ιατρική και όταν πήρα στηθοσκόπιο χάρηκα εξίσου. Όμως έχω τόσες σκέψεις και απορίες που δεν είναι απαραίτητα ιατρικές. 1. Τα νοσοκομεία μας γιατί είναι τόσο χάλια; Το Ιπποκράτειο πχ.. το Αλεξάνδρα; Σίγουρα υπάρχουν και πολύ καλύτερα αλλά και πάλι γιατί είναι έτσι; Γιατί υπάρχει τόση αυθαιρεσία και πολλές φορές έλλειψη σεβασμού στον ασθενή; Γιατί υπάρχουν ασθενείς σε διαδρόμους; Γιατί όσοι νοσηλεύονται σε παθολογική κλινική και έχουν ψυχιατρικό πρόβλημα απλά παίρνουν ηρεμιστικό χωρίς να εμφανιστεί ψυχίατρος; Γιατί ότι λογικό και να πεις (πχ ο άνθρωπος πονάει δώστου κάτι) γειώνεται με απαντήσεις α) δεν πονάει πολύ β) δε υπάρχει χρόνος γ) είναι πολυτέλειες που δεν έχουμε στην κλινική; 2. Γιατί μεταφέρουν ασθενείς δείγματα; Γιατί η παθολογία έγινε γηριατρική; Γιατί απλά περιμένουμε να πεθάνουν αργά και βασανιστικά σε κάποιον θάλαμο; 3. Ορισμένοι καθηγητές γιατί είναι έτσι; Υπάρχουν (το επάγγελμά του καθηγητή εννοώ) για να διδάξουν. Αν το θεωρούν υποτιμητικό ας μην το κάνουνν. Γιατί ακούμε ρατσιστικές απόψεις (που πολλές φορές ευτυχώς αντικροούμε σαν φοιτητές). Γιατί ανεχόμαστε σιχαμένους ανθρώπους επειδή και καλά είναι καλοί γιατροί; Πως μπορεί να είναι καλός γιατρός κάποιος που δεν σέβεται τον ασθενή; 4. Στις θεραπείες. Κατά πόσο θεραπύουμε; Όλη η δερματολογία είναι μια κορτιζόνη. Όλα τα αυτοάνοσα κάτι αντίστοιχο. Η χειρουργική κόβει ότι έχει χαλάσει, ενώνει ότι έμεινε και ο γιατρός ελπίζει ότι αυτό θα είναι αρκετό. 5. Γιατί υπάρχει ΤΟΣΗ ανομοιογένεια στην εκπαίδευση; Αν κάποιος έχει τις κλινικές στο Χ μέρος και ο άλλος στο Υ είναι άλλος κόσμος. Γιατί το επιτρέπει τόσες δεκαετίες αυτό η ιατρική; Καθηγητές που είναι υπεύθυνοι για το μάθημα γιατί δεν κάνουν διαλέξεις; Ζούμε σε μια πόλη (Αθήνα) με φοβερό πρόβλημα συγκοινωνίας. Γιατί τρέχουμε σε όλη την Αθήνα; Πως γίνεται να έχουμε Παθλογία Αττικό και στα καπάκια Ακτινολογία Αρεταίειο;
 14. Διαβάζω αυτά που γράφετε και έχω μείνει άλαλος από την παρακμή που επικρατεί. Δεν ξέρω τι είναι πιο κατάπτυστο οι "γόνοι" ή το είισαι γκει δεν θα χειρουργήσεις; Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν γίνει τέτοια πράγματα και την ίδια στιγμή δεν έγινε καταγγελία. Τέτοια άτομα δεν θα έπρεπε να βρουν που να κρυφτούν αν έχουν τέτοιες συμπεριφορές. Έχω βαρεθεί να ακούω για το έργο της Χ κλινικής και ο διευθυντής ιερό τέρας να είναι σκέτο τέρας. Θα έπρεπε η τόση βρωμιά να φύγει από τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια. Ως φοιτητής απλά έχω κουραστεί με πολλά. Από το ότι η παθολογία έιναι γεροντολογία όπου με τις υπερσύγχρονες τεχνικές αντί να πεθάνουν σπίτι τους πεθαίνουν αργά και βασανιστικά, με πολλές φορές αγενείς νοσηλεύτριες μέχρι τις χειρουργικές κλινικές που το να μην ξέρεις φυσιολογία είναι προτέρημα και που απλά κόβεις σαν χασάπης, βλέποντας σπλάχνα και όχι ασθενείς
 15. Οι δερματολόγοι μέχρι ποιο βαθμό ασχολούνται με τα ΣΜΝ; Έχω την αίσθηση ότι απλά έχει μείνει ξεχασμένο στον τίτλο του αφού ακόμα και ο όρος "αφροδίσιο" έχει ξεπεραστεί και πλέον λέγονται ΣΜΝ. Ή απλά έχουμε μείνει στη σύφιλη και τα κονδυλώματα και HIV, ΗΒV κτλ τα έχουμε αφήσει απέξω; Δηλαδή δε νομίζω αφροδισιολόγος να δίνει αντιρετροϊκά (λογικά μόνο λοιμωξιολόγος;)
 16. 13 χρόνια μετά το τελευταίο ποστ θα ήθελα να ρωτήσω σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή η ειδικότητα. Δεν ξέρω κανέναν που να θέλει να γίνει ιατροδικαστής (άρα μικρή προσφορά) και ακούω ότι επίσης δεν έχει αποκατάσταση. Είναι όντως τόσο τραγικά; Σε μια θέση για ειδικότητα (δεν θυμάμαι ακριβώς τι και πως) έλεγε πως πρέπει απαραίτητα να έχει αμάξι και δίπλωμα. Οπότε εκτός του επιστημονικού κομματιού, μήπως σε τρώνε και οι δρόμοι; Είναι ψυχοφθόρα ειδικότητα;
 17. Ξέρω ότι το fulbrigiht θέλει βαθμό >8 αν σε ενδιαφέρει κάτι στις ΗΠΑ. Για πρακτικές δε νομίζω ότι παίζει συγκεκριμένο ρόλο ο βαθμός. Στο εξωτερικό, αν θες να πας για έμμισιη θέση σε διδακτορικό θα μετρήσει θετικά αλλά τους νοιάζει η συνέντευξη και η πορεία σου γενικά.
 18. Καλησπέρα! Για υποτροφία συνήθως σου δίνουν μόρια (πχ ΙΚΥ και ΕΛΙΔΕΚ) για διδακτορικό (ώστε να βγεις μπροστά από άλλους) και να σου χορηγηθούν τροφεία για την έρευνά σου. Το ίδιο και στον ΑΣΕΠ αλλά με νούμερο όχι ποιοτικά. Δηλαδή βαθμός 8,4 μπορεί να αντιστοιχεί σε 84 μόρια ας πουμε και 8,5 σε 85. Για μεταπτυχιακά επειδή έχουμε γεμίσει κιόλας, το 7,5 από το 8,5 δε θα κάνει και τόση διαφορά. Σίγουρα είναι καλό να έχεις καλούς βαθμούς αλλά δεν είναι τόσο σπουδαίο. Περισσότερο μετράει να μην έχεις 5 και 6 και να έχεις 7,5 παρά το 7,5 από το 8,5.
 19. Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει ειδικότητα γηριατρικής αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Και δεν έχω πρόβλημα με τους ηλικιωμένους αλλά δε θα θελα να ναι η βασική πηγή των ασθενών μου. Ιδιωτικό ιατρείο δεν είναι στις προτεραιότητές μου. Αν το έκανα νομίζω καλύτερα γενικός γιατρός. Αυτά που λες για τους παθολόγους φαίνονται λογικά αλλά έχω ακούσει ότι ισχύουν και για τους γενικούς γιατρούς;
 20. Καλή χρονιά! Εσύ πιστεύεις ότι έχει νόημα να γίνει κάποιος παθολόγος αντί να ασχοληθεί με κάποια ειδικότητα της παθολογίας; Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι, θα έπρεπε να είναι ο γενικός γιατρός ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα απλά περιστατικά από ελαφρά τραύματα μέχρι χρόνιες παθήσεις τύπου υπέρταση και απλές λοιμώξεις και οι εξειδικευμένοι παθολόγοι (εννοώ αιματολόγους, νευρολόγους) όπου θα παραπέμπει. Ο παθολόγος θα έπρεπε να είναι μόνο νοσοκομειακός και να ασχολείται κυρίως με διαφοροδιάγνωση για περιστατικά που δε βγάζει κανείς άκρη (τα οποία φαντάζομαι είναι και λίγα). Αυτό δε σημαίνει ότι η παθολογία πέθανε αλλά ότι μεγάλωσε τόσο πολύ που έπρεπε να γίνει κομμάτια. Θεωρώ επίσης ότι ένας παθολόγος μπορεί να χωθεί σε ηπατοπάθειεις, διαβήτη και άλλες καταστάσεις αλλά ψιλουπάρχει μια κόκκινη γραμμή σε αιματολογία και νευρολογικά.
 21. Μήπως θα έπρεπε να γίνει μια εκτροπή προς γενική ιατρική όλων όσων θέλουν να ασχοληθούν με την παθολογία; Γιατί ακόμα και σε ιδιωτικό ιατρείο όταν πάνε στον παθολόγο γενικό γιατρό έχουν στο μυαλό τους. Αλλά είναι κάτι που συνειδητοποίησα όταν μπήκα σε παθολογική κλινική σαν φοιτητής. Ότι ο σκέτος παθολόγος είναι σαν να μην του μένει τίποτα. Εν τέλει ο σκέτος πτυχιούχος ιατρικής έχει κάποια δικαιώματα; Δηλαδή μπορεί να συνατογραφήσει, να ασχοληθεί με απλά περιστατικά παθολογία; Όσο για το χωνευτήρι πόσο δίκιο έχεις. Είναι κάτι υπερήλικες που απλά πεθαίνουν (για χρόνια) και τους πάνε στους παθολόγους ενώ δεν λύνεται το πρόβλημά τους.
 22. Ερώτηση.. Η ειδικότητα εσωτερική παθολογία δε λέγεται; Και οι παθολόγοι συνήθως λένε "ειδικοί παθολόγοι". Είχα ακούσει ότι γενικός παθολόγος είναι ο ανειδίκευτος γιατρός. Τώρα συμφωνώ με αυτά που λες. Πρωτοβάθμια είναι ο γενικός γιατρός. Η παθολογία δεν έπαψε να υφίσταται απλά εξελίχθηκε σε γαστρεντερολογία, ρευματολογία κτλ. Ειναι σαν να βλέπουμε ταυτόχρονα την εξελιγμένη μορφή ενός είδους και την προγονική.. έτσι το σκέφτομαι. Υπάρχει η πολυτέλεια να έχουμε ειδικούς γιατί να μην πάει ο ασθενής στον αιματολόγο και αν είναι να τον παραπέμψει; Η διαφορική διάγνωση δεν είναι αποκλειστικότητα του παθολόγου. Επομένως θεωρείς ότι δεν έχει νόημα κάποιος να τη διαλέξει σωστά;
 23. Λιγο πολυ, οι περισσοτεροι ξερουν κυριως του "συναφιου" τους. Οι γονεις μου ειναι μουσικοι, στο σπιτι μας ειχαμε μουσικους και ηθοποιους. Ηταν αυτονοητο οτι θα γινομουν μουσικος (ωδεια εκανα κτλ, το αγαπουσα πολυ). Ειχαμε μια φιλη μικροβιολογο, ελεγε απαπαπ ιατρικη οχι το μετανοιωσα κτλ. Η κορη της εγινε μικροβιολογος, συνεχισε το ιατρειο της. Αν δεν καταφερνα την ιατρικη θα συνεχιζα την καριερα μου ως μουσικος, την αλλη μεγαλη μου αγαπη. Το οικονομικο δεν με ενοιαξε ποτε με την εννοια οτι ειχα καποια χρηματα, μεγαλωσα σε ενα καλο περιβαλλον, ουτε πλουσιος με ενοιαζε να γινω ουτε καιγομουν να εχω λεφτα για να αγορασω κατι. Αυτο με τη μικροαστη με γειωσε, η κοπελα μου που ειναι νοσηλευτρια με θελει λογω πτυχιου;
 24. Έχεις δίκιο. Ωστόσο, δεν ξέρω πρακτικά τι θα μπορούσε να κάνει ένα δυνατό μυαλό εναλλακτικά. Επειδή έχω περάσει και από διδακτορικό, έχω γνωρίσει ακαδημαϊκούς κτλ (βιολογους κυριως) και αυτοι γκρινιαοζυν οτι χανουν την ωρα τους με γραφειοκρατεία. Και για να μιλήσω με εμενα, θεωρώ ότι είμαι από τους "καλούς", αλλά δεν πιστεύω ότι εγκατέλειψα κάποια άλλη λαμπρή καριέρα κάπου αλλού. Ούτε καράβια του μπαμπά είχα να διαχειριστώ, ούτε επιχειρήσεις της μαμάς. Ήθελα γιατρός ή βιολόγος. Αγαπάω την ιατρική, παίρνω συμπαθητικά χρήματα ενώ οι περισσότεροι φίλοι μου βγάζουν λιγότερα (ξέρω πολλούς που βγάζουν 700 ευρώ, θα μπορουσα να ημουν ενας απο αυτους). Όχι ότι τόσος κόπος και σπουδές δεν αξίζουν παραπανω απο 1200 αλλα οκ. Ειμαι αρκετα ερωτευμενος με την ιατρικη, δεν την θεωρω δουλεια, θεωρω οτι ειναι μερος του εαυτου μου. Σαφως ομως, θελω να υπαρχει ωραριο, συνθηκες κτλ. Τώρα αυτο που λες για την αγαπη προς τον ασθενη και τον ανθρωπο. Δεν ειναι δουλεια μου να κρινω. Παρα πολλοι ανθρωποι εχουν πεσει σε εξαρτησεις, εχουν τσαλακωθει ψυχικα, εχουν περασει δυσκολα, δεν εχουν παιδεια. Δεν μπορω να τους σωσω ολους, αλλα μπορω να βοηθησω μερικους. Βλεπω κατι νοσηλευτες καλοθρεμμενους και λεω γιατι ρε γαμωτο. Και γιατροι ειναι ετσι αλλα θεωρω λιγοτεροι. Η νεα γενια εχει καπως αλλαξει, θεωρω οι περισσοτεροι κανουμε καποια γυμναστικη.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.