Jump to content

dejan

Prominent Members
 • Posts

  475
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από dejan

 1. Αν έχεις το χρονοεπίδομα μετά από 1 χρόνο στο Δημόσιο ο μισθός σου είναι 1218 ευρώ από 1260 που ήταν πρίν γίνουν οι περικοπές των επιδομάτων...
 2. Ανεβαίνει κάθε 2 χρόνια κατά 4% κάθε φορά...Δηλαδή στα 3 χρόνια γίνεται 8%,στα 5 χρόνια 12% κ.ο.κ.....
 3. Και οι γιατροί του 'Σωτηρία' βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη Παρασκευή 18/12...
 4. Όντως το πρωτόκολλο διορισμού υπογράφεται 15-20 μέρες πρίν την παραλαβή του διορισμού..Στην ιστοσελίδα της νομαρχίας η ημερομηνία που αναρτάσαι ως 'διορισμένος' δεν συμπίπτει με την ημερομηνία πρωτοκόλλου αλλά με την ημερομηνία παραλαβής διορισμού..Το έγγραφο δηλαδή του διορισμού κοινοποιείται την ίδια ημερομηνία στη νομαρχία,στο νοσοκομείο και τον ενδιαφερόμενο..Για παράδειγμα στην περίπτωση μου το πρωτόκολλο διορισμού είχε ημερομηνία 12/01 ,ενώ αναρτήθηκα ως 'διορισμένος' στην ιστοσελίδα της νομαρχίας και έλαβα και το διορισμό σπίτι μου στις 27/01....
 5. Για Πνευμονολογία στο 'Σωτηρία' περίμενα κάτι λιγότερο από 4 χρόνια...
 6. Σε ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση..Οπότε στις επόμενες μέρες θα πρέπει να περιμένουμε ένα αξιοπρεπές ποσό-δώρο στο λογαριασμό μας...
 7. Μήπως θα μπορούσες να γράψεις τι αναφέρει το ΦΕΚ,διότι δεν ανοίγει η σελίδα του??
 8. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας εστάλη εντολή από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πρός τους παρέδρους να εκτελέσουν κανονικά τα εντάλματα πληρωμών των εφημεριών σε όλα τα νοσοκομείας της χώρας ασχέτως αν αυτές υπερβαίνουν τις 7..Στην ουσία πρόκειται για μη ορθή ερμηνεία του νόμου από τους παρέδρους,δεδομένου ότι δεν θα επιτρεπόταν να πληρώνονται πάνω από 7 εφημερίες μηνιαίως μόνο με την προυπόθεση ότι θα είχαν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις στα νοσοκομεία.Από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις δεν υπάρχει και θέμα εφαρμογής της αντίστοιχης διάταξης.. Μετά και από την παραπάνω διευκρίνιση και μετα από συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομειου μου ('Σωτηρία') ,θα καταθέσουμε κανονικό πρόγραμμα εφημεριών..
 9. Γνωρίζει κανείς πότε θα πιστωθεί η αύξηση στο ποσό που λαμβάνουμε για τις εφημερίες σύμφωνα με το καινούριο μισθολόγιο??
 10. Μην πας μακριά πάντως... Κάτι τέτοιο ισχύει και στον εξωτικό 'Ευαγγελισμό'........
 11. Μέχρι να γίνει το παιδί ενός έτους δικαιούνται,αν θέλουν να μην κάνουν καμία εφημερία..Από εκεί και έπειτα είναι υποχρεωμένες να κάνουν 4 το πολύ εφημερίες...
 12. Στο 'Σωτηρία' πληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εφημερίες του Φεβρουαρίου...
 13. Σε σχετική ερώτηση στη μισθοδοσία του νοσοκομείου,που εργάζομαι μου ξεκαθάρισαν σαφώς ότι μέχρι 10 εφημερίες με 4 αργίες μέσα σε αυτές πληρώνονται..Έτσι προσεγγίζεται το πλαφόν,που είναι όσο είναι και ο βασικός μισθός..Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορείς να πληρωθείς..Από εκεί και πάνω ,οι εφημερίες γίνονται υπέρ πίστεως...... Με το παλιό μισθολόγιο,το πλαφόν είναι 840 ευρώ περίπου,δεδομένου ότι τόσος είναι ο βασικός μισθός..Με το καινούριο μισθολόγιο,το πλαφόν θα προσεγγίσει τα 1030 ευρώ,που θα είναι και ο βασικός μισθός.. Επίσης,πρόσεξε αυτό που σου είπαν ότι με το καινούριο μισθολόγιο είσαι καλυμένος με την παραπάνω εφημερία,δεδομένου ότι αυξάνεται και η ημερήσια αποζημίωση για κάθε εφημερία οπότε και με 10 εφημερίες θα προσεγγίζεις τα 1030 ευρώ(δηλαδή το πλαφόν)..Κάτι που σημαίνει ότι η 11η εφημερία θα μείνει και πάλι απλήρωτη...
 14. Για κάθε μήνα δικαιούσαι περίπου 1,8 μέρες άδειας,έτσι ώστε να συμπληρώνεις 20 έργάσιμες μέρες άδειας τον πρώτο χρόνο εργασίας σου..Επομένως στην περίπτωση σου δικαιούσαι 4 μέρες άδειας..
 15. Για την έκδοση απαιτούνται τα παρακάτω έγγραφα 1. Γνωμάτευση από Παθολόγο Δημόσιου Νοσοκομείου ή ΙΚΑ 2. Γνωμάτευση από Ψυχιάτρο Δημόσιου Νοσοκομείου ή ΙΚΑ 3. Ακτινογραφία Θώρακος με γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ΙΚΑ 4. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας 5. Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ,όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας 6. 2 φωτογραφίες Μετά την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών,σου δίνουν χαρτάκι όπου αναγράφεται η ημερομηνία που επανέρχεσαι για να παραλάβεις το δικαιολογητικό..
 16. Για να προσμετρηθούν οι 3 μήνες από την εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου στο κύριο κομμάτι της ειδικότητας δεν αρκεί μόνο το χαρτί της βεβαίωσης από το περιφερειακό Νοσοκομείο,όπου υπάγεται το Π.Ι. ή το Κ.Υ, αλλά χρειάζεται και αντίστοιχη βεβαίωση μετά από σχετική αίτηση στο Υπουργείο Υγείας..Το γράφω,γιατί μου ζητήθηκε σχετικό έγγραφο για διορισμό ειδικότητας σε νοσοκομείο της Αθήνας..
 17. Πάντως αυτή η ασάφεια πρέπει να δημιουργεί προβλήματα μόνο στα Γιάννενα..Στις Κυκλάδες,ο παλιός αγροτικός παραμένει μέχρι ο νέος να τελειώσει το τρίμηνο..Ρώτησα στη μισθοδοσία σχετικά με την ασάφεια του νόμου και μου είπαν,ότι επειδή λέει ότι τους πρώτους 3 μήνες εκπαιδεύεται στο νοσοκομείο μπορεί έτσι να μείνει ο παλιός αγροτικός.
 18. Τίποτα δεν πρόκειται,να γίνει με τα ασφαλιστικά μέτρα..Το υπουργείο έχει προβλέψει την κατάσταση και είναι πλέον σαφές τι θα ισχύει από την επόμενη προκήρυξη.
 19. Στις Κυκλάδες πάντως που γνωρίζω,οι αγροτικοί μένουν κανονικά στα ιατρεία και φεύγουν όταν τελειώσει το τρίμηνο στο νοσοκομείο ο αντικαταστάτης τους..
 20. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό.Νομίζω,ότι πρέπει να κλείσεις 2 μήνες εργασίας και μετά μπορείς να πάρεις την άδεια,η οποία στην πραγματικότητα είναι 1,8 μέρες το μήνα ώστε να συμπληρώνονται 20 μερες το χρόνο
 21. Όσοι έχουν διοριστεί με τον παλιό νόμο και κάνουν 12 μήνες στο περιφερειακό ιατρείο,δικαιούνται 20 μέρες κανονικής άδειας,την οποία όμως την υπηρετούν μετά τη λήξη της θητείας τους.Αν π.χ. η θητεία κάποιου ιατρού έληγε στις 10 δεκεμβρίου και αυτός πήρε 20 μέρες άδεια,θα παραμείνει στο ιατρείο μέχρι και τις 30 δεκεμβρίου.
 22. Σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο,που εστάλη από το υπουργείο στο νοσοκομείο που υπάγομαι για το αγροτικό, οι αγροτικοί ιατροί που διορίστηκαν με 12μηνη σύμβαση δικαιούνται 20 ημερών κανονικής αδείας,την οποία όμως πρέπει να υπηρετήσουν μετά τη λήξη της 12μηνης θητείας,έτσι ώστε να συμπληρωθεί 1 χρόνος πραγματικής υπηρεσίας!
 23. Για τις περιπτώσεις,που αναφέρομαι οι αγροτικοί διορίστηκαν με την προκύρηξη του Μαίου και ξεκινησαν στο νοσοκομείο Σύρου για τρίμηνο με υπογραφή σύμβασης μεταξύ 25 και 30 Αυγούστου!! Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ζήτημα απόλυσης του προηγούμενο ιατρού από το περιφερειακό ιατρείο
 24. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι πιο επίσημο για το θεμα?? Πρέπει να έχει να κάνει με το κάθε νοσοκομείο σε κάθε νομό ξεχωριστά και με το πώς ερμηνεύουν το νόμο. Για την περίπτωση των αγροτικών στο νομό Κυκλάδων,που έχω ενημέρωση σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ξέρω τουλάχιστον 2 περιπτώσεις αγροτικών,των οποίων οι αντικαταστάτες είναι ήδη εδω και 1μιση μήνα στο νοσοκομείο Σύρου για τρίμηνο και όμως αυτοί συνεχίζουν κανονικά στα περιφερειακά τους ιατρεία.
 25. Αυτό που λες δεν πρέπει να ισχύει. Ξέρω περίπτωση γνωστής μου,η οποία είναι σε παράταση και της οποίας ο αντικαταστάτης έχει ξεκινησει τρίμηνο εδώ και 1μιση μήνα στο νοσοκομείο και όμως αυτή συνεχίζει κανονικά στο περιφερειακό της ιατρείο.Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σχετικά με τη σύμβση της.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.