Jump to content

crimpson

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

crimpson's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

1

Reputation

 1. Ισχύει περί ογκολογίας αίματος. Αλλά έχει και εναλλακτικές. Αν κάποιος δουλεύει αιμοδοσία, που θα συμμετέχει σε εξορμήσεις και θα ασχολείται με αιμοδότες δεν ξερω καταποσο θα μπλέκεται στη θεραπεία κάποιου με κακοήθεια. Τώρα το γιατι εχει ανεργια δεν το ξερω, βασικα δεν ξερω γιατι εχει χειροτερες προοπτικες απο την ογκολογία.
 2. Η γενική ιατρική μαρέσει που είναι "γενική" αλλά θα ήθελα να είμαι ειδικός σε κατι, ειδικά αφού έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Για την αναισθησιολογία τι ννα σου πω, για όλους δεν ισχύει αυτό; Το χωρίς χρήμα φοβάμαι θα με ακολουθεί με όλες τις ειδικότητες Ακτινολογία βαριέμαι λίγο δεν ξέρω. Νομίζω ογκολογία και αιματολογία ταιριάζουν πιο καλά στο προφίλ μου. Η αιματολογία ίσως είναι λίγοπιο ελαφρία με το σκεπτικό ότι όλο και κάποιος θα έχει απλά μια σιδηροπενική και όχι καρκίνο όπως στον ογκολόγο..
 3. Άρα θα διάλεγες γενική μάλλον; Η ρευματολογία δεν μαρέσει καθόλου. Ούτε τα αυτοάνασα μου αρέσουν σαν παθήσεις, ούτε η ρευματολογία σαν ειδικότητα. Τη νιώθω πολύ εμπειρική, ότι για τα περισσότερα αυτοάνοσα ούτε ακριβής διάγνωση υπάρχει και η θεραπεία είναι η ανοσοκαταστολή είτε γενική (κορτιζόνη) είτε πιο στοχευμένη (βιολογικοί παράγοντες). Η πνευμονολογία θεωρείς έχει αποκατάσταση; Επίσης 2 ακόμα ειδικότητες. Ο φυσίατρος νιώθω σαν να μην υπάρχει. Έχω ακούσει ότι δεν έχει καλές προοπτικές, ούτε ξέρω κάποιον να ειδικεύεται εκεί. Επίσης μου μοιάζει λίγο δήθεν. H αναισθησιολγία μου είπαν ότι έχεικαλή αποκατάσταση γιατι δεν παει κανείς επειδή είναι απάλευτες οι συνθήκες εργασίας και οι ευθύνες (τους εβγαλαν και το αγροτικο).
 4. και πάλι έχω ακούσει ότι αποφεύγουν φουλ να εξετάσουν παιδιά. Όσο για τα γυναικολογικά δεν ξέρω, ότι περίπτωση κοιλιακού άλγους σεγυναίκα ξέρω γινόταν μπαλάκι μεταξύ χειρουργού και γυναικολόγου.
 5. Από αυτά που λες να υποθέσω ότι θα διάλεγες άλλη ειδικότητα αν μπορούσες να ήσουν στην ηλικία που διάλεξες αυτή την ειδικότητα; Αυτό που λες για τις υποειδικότητες το σκεφτόμουν. Για να το πω τελείως απλουστευμένα, αν εχεις καρκίνο πας ογκολόγο, αν έχεις λευχαιμία αιματολόγο, αν εχεις αναιμία επίσης, αν εχεις θεμα στο ΓΕΣ γαστρεντερολόγο, αν εχεις διαβήτη ενδοκρινολόγο. Και τελικά τι μένει;
 6. Καταλαβαίνω και εγώ δε θα θελα επαρχία. Άσε που ετοιμάζομαι να παντρευτώ. Όσον αφορά την παθολογία, ποια θεωρείς ότι είναι η βασική της διαφορά από τη γενική ιατρική; Και εννοώ σε επίπεδο ουσιιαστικό, δηλαδή μπροστά σε ένα περιστατικό υπάρχει περίπτωση ο ένας να κάνει κατιπου δεν κάνει ο άλλος; Και οκ ξερω ότι θεωρητικά οι γενικοί κάνουν και κανά ράμα αλλά ξέρω επίσης ότι στην πράξη το αποφεύγουν και ότι σε ιδιώτη δεν θα ρθει κανεις για ραμματα.
 7. Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που δεν έκανε κατευθειαν ειδικότητα. Αυτό με τις μειωμένες αντόχες, εντάξει ρε συ δεν είμαστε και υπερήλικες.. 4 φορές την εβδομάζα παίζω μποξ Αλλά η αναμονή είναι δύσκολη. Τι θα κάνεις εκείνο το διάστημα, πόσο χρονών πια θα φτάσεις για ειδικότητα.. τι ειδικότητα αν επιτρεπεται;
 8. Για το γενικό ιατρό δεν έχω καταλάβει τη διαφορά από τον παθολόγο. Εννοώ την ουσιαστική διαφορά. Έστω ένας ασθενής που δε νιώθει καλά και "θέλει να πάει στο γιατρό". Γιατί να πάει στον γενικό και όχι στον παθολόγο; Θέλω να πω στον ιδιωτικό τομέα αλλάζει κάτι;Θέλω να πω οτι ο γενικός μου ακούγεται σαν παθολόγος. Μου αρέσει η φιλοσοφία της γενικής ιατρικής, απλά θεωρώ ότι στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένο στα μάτια των ασθενών και δεν ξέρω από ποιο χρονικό σημείο και μετά αποφασίσαμε ότι οι παθολόγοι δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Επίσης η ειδικότητα της κοινωικής ιατρικής μόνο σε μένα φαίνεται κοροϊδία; Τώρα για τις χειρουργικές, νομίζω στην Ελλάδα δεν αξίζει αν δεν είσαι γόνος. Μόνο αμα σκοπεύεις να κάνεις το παιδί σου χειρουργό και να πατήσει στο όνομά σου. Οπότε σκέφτομαι γενικός, παθολόγος και αιματολόγος. Αιματολόγος λόγω του ότι εχω ασχοληθεί φουλ με καρκίνο και αν συνεχίσω ως ερευνητής η ειδικότητα αυτή θα με βοηθήσει. Θα ήθελα όμως να μου μιλήσει κάποιος για διαφορές παθολογίας-γενικής ιατρική
 9. για explain για μενα που χω χρόνια στο εξωτερικό
 10. Καλημέρα, το βασικό είναι ότι δε θα ήθελα κάποια αμιγώς εργαστηριακή ειδικότητα όπως η βιοπαθολογία. Στην παρούσα φάση θα ήθελα σε νοσοκομείο χωρίς να αποκλείω μελλοντικά να άνοιγα ιατρείο. Κεφάλαιο έχω μικρό, βασικά έχω χώρο που θα μπορούσα να έχω ως ιατρείο και να έχω επίπλωση, αλλα να αγοράσω εξοπλισμό όχι. Και δε θα θελα ότι εχω στην άκρη να το επενδύσω. Θα συμφωνήσω με τις παθολογικές ειδικότητες. Όταν σκέφτομαι όλες τις ειδικότητες ακούγονται συμπαθητικές οι χειρουργικές αλλά πραγματικά ανατομία δεν θυμάμαι τίποτα, από επεμβατικές διαδικασίες μόνο αιμοληψία έχω εξασκήσει. Κυρίως έχω ασχοληθεί με την παθοφυσιολογία ασθενειών και ιδίως με τον καρκίνο. Με ενδιαφέρει επομένως η αιματολογία και η ογκολογία αν και με απασχολεί η ψυχική επιβάρυνση. Αν έπρεπε να διαλέξω μερικές μόνο ειδικότητες θα έλεγα παθολογία, νευρολογία, γενική ιατρική, αιματολογία, ογκολογία. Αναμονή θα ήθελα ιδανικά ελάχιστη για να μη χασω αλλο χρόνο.
 11. Έχω τελειώσει την ιατρική εδώ και 8 χρόνια. Στο ενδιάμεσο έκανα μεταπτυχιακό, διδακτορικό και πήγα φαντάρος. Ειδικότητα δεν πήρα ποτέ. Ζω ανεξάρτητος από το διδακτορικό μου γιατί είχα χρηματοδότηση και αυτή τη στιγμή συνεχίζω να εργάζομαι στην έρευνα. Πάντα ήθελα την επιστήμη, όλα αυτά στην έρευνα μου φαινόντουσαν φοβερά και ήθελα να τα ζήσω από κοντά. Κατ'ουσίαν λοιπόν είμαι ερευνητής, ασχολούμαι με τη βιοχημεία ανθρώπινων παθήσεων. Όμως μέσα μου εδώ και καιρό με τρώει που δεν εχω κάνει ειδικότητα, νιώθω σαν να χάνω αυτό που σπούδασα. Μου αρέσει η επαφή με τον ασθενή. Πιο παλιά έλεγα στον εαυτό μου ότι θα γινόμουν ιατροδικαστής, αλλά μετά από ένα τραυματικό γεγονός δεν θέλω ούτε να το ακούω. Δεν ξέρω αν θέλω να αφήσω την έρευνα, θα ήθελα όμως να κάνω μια ειδικότητα. Ακούγομαι χαμένος το ξέρω είμαι. Ένας φίλος με παρότρυνε για αυτο το φορουμ μηπως ακουσω καμια γνώμη. Αν σας κούρασα, συγγνώμη.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.