Jump to content

marina karakanta

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Άλλη
 • Sex
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marina karakanta's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

1

Reputation

 1. Οι αναφορές σας για έλλειψη παιδιάτρου και για δύσκολα αγροτικά είναι μεν σωστές αλλά αφορούν το 2014 και τώρα έχουμε 2021. Σήμερα λοιπόν υπηρετεί 1 μόνιμη παιδίατρος και ελπίζουμε να βρεθεί ενδιαφερόμενος να καλυφθεί ακόμη 1 κενή που υπάρχει. Παράλληλα, θέλουμε και επικουρικό ώστε να βγαίνουν οι εφημερίες. Μακάρι να υπάρξει ενδιαφέρον... Όσον αφορά τους αγροτικούς, επειδή αναφερθήκατε, σήμερα εφημερεύουν καθημερινά 2 αγροτικοί (δε γνωρίζω το πλήθος τους αυτή τη στιγμή) με 1 από τους 4 ειδικευμένους γενικής ιατρικής που υπάρχουν για τα ΤΕΠ, δεν κάνουν διακομιδές σε Ρόδο, Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού και παίρνουν κανονικά το ρεπό που δικαιούνται την επομένη.
 2. Αλήθεια είναι κι αυτό, για ένα διάστημα δεν υπήρχε καρδιολόγος αλλά τώρα υπηρετούν 3 μόνιμοι. Μπορώ να εγγυηθώ πόσοι θα υπηρετούν μετά από 5-10-15 χρόνια; Φυσικά και όχι, κανείς δε μπορεί.
 3. Και τώρα θα γράψω ως πολίτης της Κω και όχι ως εργαζόμενη στο ΓΝ-ΚΥ Κω. Είναι αλήθεια όσα αναφέρει το άρθρο, δυστυχώς δεν υπήρχε παιδίατρος το 2014. Θέσεις μόνιμες κενές υπήρχαν, προκηρύξεις για επικουρικούς γίνονταν συνέχεια αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον από παιδιάτρους για να καλυφθούν. Ούτε καν οι ιδιώτες παιδίατροι του νησιού δεν αναλάμβαναν περιστατικά όταν επρόκειτο για διακομιδές μη τυχόν και "χρεωθούν" κανένα θάνατο και χαλάσει η φήμη τους (ο όρκος του Ιπποκράτη στο νησί του Ιπποκράτη στα καλύτερά του). Κατανοώ όλα όσα γράφουν οι ανωτέρω για τα προβλήματα : Γιατί να πάω τέρμα θεού; Εγώ θα χρυσώσω την aegean; Γιατί να πάω εκεί και να ζοριστώ από τα περιστατικά-εφημερίες; Γιατί να πάω εκεί και να μην έχω επιστημονική εξέλιξη; Αν όλοι όμως σκεφθούν με αυτό τον τρόπο ποιός θα φροντίσει τους κατοίκους των νησιών; Η Κως είναι 4ος τουριστικός προορισμός και επιφέρει τεράστια έσοδα στο κράτος. Όλοι οι κάτοικοι είναι φορολογούμενοι όπως κι οι άλλοι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι σωστό να μην έχουν υγειονομική περίθαλψη όπως οι υπόλοιποι; Και δεν αναφέρομαι σε εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις αλλά για τη βασική υγειονομική κάλυψη. Ποιά είναι η λύση; Να γίνουν ιατροί κάποιοι ντόπιοι, ώστε να έχουν τα στοιχειώδη οι υπόλοιποι; Κι αυτό το προσπαθούμε αλλά δε φτάνει... Προφανώς κάποιοι δεν ενδιαφέρεστε ούτε για τις μόνιμες, ούτε για τις επικουρικές θέσεις στο ΓΝ-ΚΥ Κω και φυσικά είναι δικαίωμά σας. Επιτρέψτε όμως ο καθένας να σκεφθεί και να πράξει με τις δικές του αξίες και τη δική του λογική. Γνώμη μου.
 4. Οι θέσεις ενός έτους είναι προς απόκτηση ειδικότητας, δεν είναι για ήδη ειδικευμένους που μπορούν να διεκδικήσουν μόνιμη θέση. Συνήθως καταλαμβάνονται από ιατρούς που θέλουν να καλύψουν ένα μέρος της ειδικότητας μέχρι ν' ανοίξει η θέση ειδικότητας που επιθυμούν.
 5. Ιατροί που ενδιαφέρονται για ειδικότητα ορθοπεδικής, χειρουργικής ή παθολογίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στη διεύθυνση : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 12 85100 ΡΟΔΟΣ, Νήσος Ρόδος Τηλ. Επικοινωνίας: 22413-64446, 22413-64447, fax: 22413-64448. Προς στιγμήν, όλες οι θέσεις είναι διαθέσιμες.
 6. Συμφωνώ σε πολλά απ' όσα γράφετε παραπάνω αλλά δυστυχώς τα νοσοκομεία δεν έχουν τον κεντρικό σχεδιασμό. Θα 'πρεπε οι μισθοί στα νησιά να είναι αυξημένοι σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω του υψηλότερου κόστους διαβίωσης; Φυσικά και θα 'πρεπε, αλλά δεν έχουν αρμοδιότητα τα νοσοκομεία ν' αλλάξουν το ενιαίο μισθολόγιο. Ακόμη και το επίδομα στέγασης των 450 ευρώ (με τις σημερινές τιμές νοικιάζεις τριάρι στην Κω ή δυάρι με πληρωμένο ρεύμα-νερό) δίδεται με πόρους του Δήμου, καθώς απαγορεύεται να θεσπίσουν και να πληρώσουν από τον τακτικό τους προϋπολογισμό τέτοιες παροχές τα νοσοκομεία. Το πλήθος των εφημεριών εξαρτάται καθαρά από το πλήθος των ιατρών σε κάθε ειδικότητα. Αν μία κλινική έχει π.χ. 4 ιατρούς, καλύπτεται ο μήνας με τις ενεργείς και τις ετοιμότητας, αν έχει λιγότερους θα χρειαστεί να δηλωθούν και πρόσθετες.
 7. Ανέκαθεν υπάρχει πρόβλημα πλήρωσης των θέσεων κι αυτό ισχύει δυστυχώς για τα περισσότερα νησιά που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα. Προβλήματα λειτουργίας φυσικά υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά δε νομίζω ότι είναι διαφορετικά στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αναβαθμίστηκε πολύ από το 2002 μέσω ΕΣΠΑ, χορηγιών αλλά και από το τακτικό προϋπολογισμό. Ανακαινίστηκαν πλήρως τα ΤΕΠ, χειρουργεία, παθολογική, παιδιατρική, μαιευτική, οφθαλμολογικό, βραχεία, σχεδόν όλες οι πτέρυγες. Δεν είναι κόσμημα, αλλά για κτήριο του 1930 έγινε φιλότιμη προσπάθεια.
 8. Για του λόγω το αληθές, από την παρακάτω προκήρυξη καλύφθηκε μόνο η θέση για ΩΡΛ. Δυστυχώς στις νησιωτικές περιοχές δεν είναι τόσο εύκολο να καλυφθούν οι θέσεις από ιατρούς, όπως είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα και την ηπειρωτική Ελλάδα, ακόμη κι όταν πρόκειται για μόνιμες θέσεις. https://www.2dype.gov.gr/images/dype/2020-02-11_ορθη_επαναληψη__ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ__ΓΝ-ΚΥ__ΚΩ__1η.pdf
 9. Έχουν ήδη προκηρυχθεί όλες οι κενές οργανικές μόνιμες θέσεις αλλά δυστυχώς πολλές αποβαίνουν άγονες λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εννοείται πως είναι προς το συμφέρον κάθε νοσοκομείου να έχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό αλλά όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον καταφεύγει στην έσχατη λύση των επικουρικών. Απ' όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή είναι κενές μόνιμες θέσεις ακτινοδιαγνωστικής, παθολογίας, νεφρολογίας, παιδιατρικής κ.α. Επίσης είναι κενές και οι θέσεις ειδικευόμενων χειρουργικής, ορθοπεδικής και παθολογίας.
 10. Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» ανακοινώνει τη λήψη απόφασης πρόσληψης δύο (2) επικουρικών ιατρών με κίνητρα ειδικότητας ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 3ετούς διάρκειας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Συγκεκριμένα, εκτός των νομοθετημένων κινήτρων της ΥΑ 42875/8-6-2015 (ΑΔΑ : 6Υ6Σ465ΦΥΟ-ΝΣ6), ήτοι τον υπολογισμό εις διπλούν της προϋπηρεσίας και την δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγου δημοσίου υπαλλήλου, δίδεται μηνιαίο επίδομα στέγασης ύψους 450 ευρώ από τον Δήμο Κω. Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» εκδηλώνει ενδιαφέρον για πρόσληψη με τους ίδιους ως άνω όρους επικουρικών ιατρών και άλλων ειδικοτήτων όπως ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ για κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών ιατρών της 2ης ΥΠΕ εκδηλώνοντας προτίμηση για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κω, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/epikoyrikoi-iatroi/3293-thrhsh-katalogoy-epikoyrikwn-iatrwn- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --diadikasia-topothethshs Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο Γραφείο Προσωπικού στο τηλέφωνο 2242360227
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.