Jump to content

Kalamari

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kalamari's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

0

Reputation

 1. Kalamari

  Αγροτικό σε πλοίο

  Έχω πάθει πολιτισμικό σοκ δεν ήξέρα ότι γινόταν σε πλοίο. Βέβαια απότι γράφετε χάλια είναι. Εκτός αν ισχύει για κάποιες γραμμές και όχι όλες; Και τι κάνεις αν κάποιος επιβάτης πάθει κάτι έρχεται σε σενα; Φαντάζομαι αυτό διαφοροποιεί αρκετά ίσως το πλοίο από το ιατρείο σε χωριό. Οπότε είναι ένα όχι το αγροτικο σε πλοίο; Ξέρω ότι η ειδικότητα της γναθο που με ενδιαφέρει δεν έχει αγροτικό. Όμως δεν χάνεις σε εμπειρία;
 2. Μα τώρα συγγνώμη. Έστω ότι μένω Αθήνα και είμαι μικρός (με την έννοια ότι δεν έχω οικογένεια). Θα αφήσω την Αθήνα ή το όποιο μέρος για 1 χρόνο όπου μετά θα ξαναψάχνω να νοικιάσω σπίτι στην Αθήνα; Δεν έχει νόημα. Να πω ότι έβγαινε μια μόνιμη θέση να σκεφτείς να αλλάξεις τόπο. Αλλά χειρουργός νομάς δεν λέει σορυ κιόλας.
 3. Δεν είναι εκνευριστικό αυτό; Από τη μια γκρινιάζουν ότι έχουμε τους άπειρους πτυχιούχους ιατρικής και ότι είμαστε κομπλεξικοί και από την άλλη έχουμε ελλέιψεις. Φανταστείτε να είχαμε τόσο λίγους αποφοίτους όσο κάποιες βόρειες χώρες (που βεβαιώς δεν έχουν υποστελεχωμένα νοσοκομεία).
 4. Το καταλαβαίνω αυτό που λες και είναι λογικό. Δεν είναι στενάχωρο όμως; Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω την αξία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου. Όμως είμαι υποχρεωμένος παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και τα εργαλεία τύπου ταμπλετς και προγράμματα για σημειώσεις να κουβαλάω 3 κιλά ανατομία, 1 κιλό παθολογία και 1 κιλό βιοχημεία έτσι. Αν σκεφτείς ότι έχουν ενώσει όλα τα δίτομα και τρίτομα σε έναν τόμο επειδή στο υπουργείοαποφάσισαν πριν κάμποσα χρόνια ότι δικαιούσα ένα σύγγραμμα ανά μάθημα. Και αυτοί νόμιζαν ότι θα παίρνεις μόνο 1 βιβλίο ενώ ακόμα παίρνεις 3 απλά ενωμένα σε ένα. Τραγικό.
 5. Θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό που κάποιος κάνει το USMLE. Θέλετε να μείνετε Αμερική ή θεωρείτε ότι θα λάβετε πολύ καλύτερη εκπαίδευση; Απευθύνεται σε κάποιους οικονομικά άνετους η Αμερική ή μπορείς να τα βγάλεις πέρα με το μισθό σου χωρίς να χεις δώσει κανά 5χιλιαρο κεφάλαιο; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια;
 6. Θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό που κάποιος κάνει το USMLE. Θέλετε να μείνετε Αμερική ή θεωρείτε ότι θα λάβετε πολύ καλύτερη εκπαίδευση; Απευθύνεται σε κάποιους οικονομικά άνετους η Αμερική ή μπορείς να τα βγάλεις πέρα με το μισθό σου χωρίς να χεις δώσει κανά 5χιλιαρο κεφάλαιο; Υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια;
 7. Υπάρχει κανείς που να πουλάει αυτό το βιβλίο; https://www.vasiliadis-books.gr/shop/τραύμα-χειρουργική-αντιμετώπιση/ Ευχαριστώ πολύ
 8. Σχεδόν όλα (αν όχι όλα) τα αγγλικά βιβλία τα βρίσκεις σε pdf. Τα ελληνικά γιατί όχι; Εννοώ να τα αγοράσεις εξαρχής ηλεκτρονικά. Γιατί πρέπει να κουβαλάω μαζί μου 10 κιλά βιβλία και να μην τα έχω όλα στο ipad? Επειδή θέλω να αγοράσω κάποια για τη σχολή, έχω ξενερώσει με αυτό. Υπάρχουν πουθενά ηλεκτρονικά; θα ήθελα χειρουργική, παθολογία, ακτινολογία. Οι εκδότες παρισιάνος, πασχαλίδης, λίτσας κτλ έχουν μόνο εκτυπωμένα και καθόλου ηλεκτρονικά ή κάνω λάθος; Δλδ ή ελληνικά βιβλία εκτυπωμένα είτε αγγλικά ebooks?
 9. Η αλήθεια είναι πως τον έχω ακουστά, όπως και έναν καθηγητή που είχα ακούσει διαλέξεις του και πραγματικά σε έκανε να κρέμεσαι από τα χείλη του. Θα θελα να ακούσω κάποιον που ειδικεύεται ως ιατροδικαστής τι πλάνο έχει. Θεωρώ ότι σε αυτή την ειδικότητα πας αρκετά εστιασμένα. Ενώ σε άλλες όπως η παθολογία φαντάζομαι μπορεί να πάει και κάποιος που δεν ξέρει τι του αρέσει/ Ιατροδικαστής δεν θα γινόμουν ποτέ νομίζω. Θεωρώ έχει πιο πολύ πόνο από όσο μπορώ να αντέξω. Αλλά έχω περιέργεια για αυτή την ειδικότητα.
 10. Για το καποδιστριακό έχεις δίκιο αλλά αν καπνίζει ο διευθυντής πόσο σε παίρνει να κάνεις κάτι; για τη δουλειά του καθηγητή έχεις δίκιο, αλλά οι περισσότεροι αποσκοπούν σε κάτι (να γίνουν και αυτοί ΔΕΠ), παρόλα αυτά θεωρώ πως οι καθηγητές βρίσκουν και τα κάνουν Πέραν της Αθήνας, πόσα νοσοκομεία μπορούν να έχουν ικανό αριθμό περιστατικών (ποσότητα και είδος) για να είσαι σωστά εκπαιδευμένος; Κάποιες φορές ούτε στην αθήνα δε γίνεται εδώ. Επίσης δεν μπορεί ο άλλος έτσι απλά να φύγει επαρχία άμα δενν θέλει.. για τα μόρια έχεις δίκιο, τιτάνιο κατόρθωμα αλλά δυστυχώς αυτό καθορίζει τα πάντα στην Ελλάδα. Όσο στόκος και να σαι έπειτα, όλο πετάς ένα "είμαι γιατρός ξέρω" και ο άλλος και βιολόγος με διδακτορικά και δημοσιεύσεις θα είναι πάντα ένα βήμα πίσω. Γιατί πολλές φορές οι μη γιατροί είναι απλά κάποιοι που δεν πιασαν ιατρική κάποτε.
 11. Για τη χειρουργική λογικό μου ακούγεται αυτό που λες. Για αναισθησιολογία έχεις να πεις κάτι/γνωρίζεις; Όσον αφορά τη γενική ιατρική θεωρείς ότι όντως προσφέρει αποκατάσταση; Γιατί από τη μια ΠΦΥ δεν πολυ υπάρχει, από την άλλη σε ιδιωτικό ιατρείοόλοι σε παθολόγο δεν θα πάνε; Κατα τ'αλλα μαρέσει πολύ σαν φιλοσοφία η γενική ιατρική. Θα πω και κάτι λίγο άσχετο. Ιατροδικαστική δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να θέλει να την ακολουθήσει. Και άδικο δεν έχουν, μακάβριο επάγγελμα, πολλές φορές δύσκολες συνθήκες, ωράριο φαντάζομαι κακό.. λένε στο δημόσιο οι θέσεις είναι λίγες, αλλά αν δεν πάει κανείς τελικά, αυτές οι θέσεις δεν θα είναι διαθέσιμες; Όχι ότι με ενδιαφέρει αλλά το έχω περιέργεια.
 12. Φαντάζομαι ελάχιστοι άνθρωποι αφήνουν την ειδικότητά τους γιατί είναι μια επένδυση ζωής και γιατί όσο και χάλια και να ναι ένα κομμάτι μέσα τους το αγαπά. Δεν είπα ότι βλέπω την γναθο σαν χειρουργική πολυτελείας, ίσα ίσα που είπα ότι θα ήθελα το νοσοκομειακό κομμάτι, όχι να πάω να βάζω εμφυτεύματα με ένα βαλιτσάκι να βάζω εμφφυτεύματα σε όλο το λεκανοπέδιο όπως κάνουν μερικοί. Το θέμα είναι ότι και για τις άλλες ειδικότητες ακουγόνται άσχημα πράγματα. Δεν ξέρω σήμερα κάποιος με ένα πτυχίο ιατρικής αν μπορεί να κάνει το προφανές: να δουλέψει στην ειδικότητά του με αποδεκτές συνθήκες. Που να πάει; Κυτταρολόγος που όπου να ναι θα εξαφανιστεί; Μικροβιολόγος που όλουςτους έχουν φάει τα φασονάδικα; Παθολόγος που όλοισου λένε ότι είναι μέσα στη μπίχλα και δεν θα βρεις δουλειά ποτέ; Αναισθησιολόγος που παςαύριο για ειδικότητα αλλά θα σε τρέχουν στα δικαστήρια (ή έτσι λένε). θεωρώ ότι έναν έναν τους ειδικευόμενους να πιάσεις θα σου πουν ιδιαίτερα αποθαρυντικά πράγματα. Επίσης επειδή σκέφτομαι και σκανδιναβία, απλά θα πω ότι με τραβάνε επεμβατικές ειδικότητες που περιλαμβάνουν το τραύμα. Για αυτό και ψάχνω πληροφορίες για αυτές και όχι για παθαν ή ιατροδικαστής ξέρω γω.
 13. Actually i hate bite physiology. I think it’s boring and i really dont appreciate it. I’ve seen it work and its important for some people, but for me its just not worth it. Even if u can make good money out of it, i really dont care about it. Plus, i want to practice medicine, not dentistry. So if its gonna help just pretend i only have Options in medicine.
 14. Οντως δεν εχω εικονα για αυτο καο ρωταω μπας και μαθω τιποτα. Εσυ τωρα ομως συνεχιζεις; Καταλαβαινω οτι Εισαι μαλλον αποτρεπτικος αν οι συνθηκες ειναι τοσο τραγικες οσο λες. Η γναθο δεν ειναι ευκολη υποθεση ιδιωτικα. Πανακριβο ιατρειο και αν ειναι να κανεις εμφυτευματα και εξαγωγες ειναι κοπος χωρις λογο να εχεις κανει και ιατρικη και 5 χρονοα γναθο. Αν επομενως απερριπτα τη χειρουργικη, ισως πηγαινα αναισγσιολογια (που απουω τα χειροτερα) η γενικη ιατρικη. Μαρεσει το κομματο των τεπ οσο εχω εκτεθει σε αυτο. Βεβαοα οπως ειπα και προηγουμενως εχω διεξοδο στη Σουηδια οπουε δεν περιοριζομαι υποχρεωτικα στην Ελλαδα. Αν τα οραγματα ειναι τοσο χαλια οσοι κανουν τωρα χειρουργικη τι πιστευουν; Οτι εχπυν βυσμΑ για κατι καλυυερο, οτι θα φτιαξουν τα πραγματα;
 15. 1. Και αν ο αλλος λεει ειναι χειρουργος και εννοει χειρουργος οφθαλμιατρος; 😝😝 2. το ιδιωτικο ιατρειο ειναι κατι που απαιτει μεγαλο κεφαλαιο εκτος και αν εισαι παθολογος ομως σωστα; Κατα ταλλα δεν ειναι ευκολο να ανοιξεις οατρειο. 3. Επειδη παιζω βιολι, ειχα την τυχη αν θες να εχω πολυ καλο βιμπρατο απο την αρχη που αλλοι πολυ πιο πρπχωρημενοι απο εμενα δεν μπορουσαν να το κανουν. Και ενω σε αλλα ηταν πολυ καλυτεροι απο εμενα εγω ημουν γατακι αλλα με καλο βιμπρατο. Καταλαβα τι λες παντως.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.