Jump to content

xxz

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xxz's Achievements

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ)

Φοιτητής (επίπεδο ΙΙ) (2/16)

8

Reputation

 1. Αυτο είναι μεγάλη αλήθεια δυστυχώς. Το διαβασμα μέσα στην ειδικότητα σχετίζεται και με τα περιστατικά που βλέπεις. Δηλαδή αν μία κλινική βλέπει 100 και μία άλλη 1000, εννοείται η πρώτη έχει πρόβλημα. Νομίζω όμως κυρίως έχει να κάνει με τις εκάστοτε επιτροπές ειδικότητας. Υπάρχουν επιτροπές που παραδοσιακά είναι δύσκολες και ταλαιπωρούν κόσμο, μέχρι να περάσεις.
 2. Εγώ είμαι σ'αυτή την φάση και είναι η δυσκολότερη πραγματικά. Δυστυχώς αναγκάστηκα να παραιτηθώ από το νοσοκομείο για να διαβάσω, γιατί με εφημερίες, τρέξιμο, covid ασθενείς ήταν αδύνατο να διαβάσω.
 3. Δεν έχεις και αδικο. Ναι η αιματολογια είναι φανταστική ειδικότητα, αν και κυρίως ογκολογια του αίματος! Είναι εξαιρετική στο ερευνητικό κομμάτι. Νομίζω εξελίσσεται γρηγορότερα από όλες τις ειδικότητες.
 4. Γενικη ιατρική δεν θα διαλεγα, δεν είμαι της λογικής "λίγο από ολα". Φυσιατρικη νομίζω ότι έχει δύσκολη αποκατάσταση. Ρευματολογια επίσης δεν μου αρέσει, θα έκλεινα προς ογκολογια, που νομίζω ταιριάζει και με το προφίλ σου (έρευνα, βιοχημεία κλπ). Η αναισθησιολογια είναι θαυμάσια ειδικότητα, δίνουν κίνητρα να πας, αλλά μπορείς να το κάνεις μέχρι τα 67; ειναι καθαρά νοσοκομειακη, ιδιαίτερα παρεμβατικη, χωρίς δόξα και χρήμα 😜. Δες και την ακτινολογία, έχει πολύ μεγάλο εύρος και παρεμβατικο κομμάτι καταπληκτικό.
 5. Νομίζω θα διάλεγα άλλη ειδικότητα, είχα ξεκινήσει πιο ρομαντικά τότε, όμως τώρα είμαι ρεαλιστής. Από άποψη εργασίας η γενική ιατρική έχει σαφώς καλύτερη αποκατάσταση, και τα χρόνια της ειδικότητας είναι καλύτερα. Η παθολογία ασχολείται με τις λοιμώξεις κυρίως, και με ασθενείς με πολυνοσηροτητες, δηλαδή 70 και πάνω. Η αιματολογια έχει ανεργία, η καρδιολογια είναι πολυπληθής και ανταγωνιστικη, η ογκολογια είναι καλή ειδικότητα, όπως και η ρευματολογια με την πνευμονολογια.
 6. Είναι διαφορετικές ειδικότητες. Όσο και να το μπερδεύει ο κόσμος, ακόμα και μεις, η γενική ιατρική δεν εισχωρεί βαθεια στην διαγνωστικη νοσηματων. Σίγουρα η γενική ιατρική έχει εύρος γνώσεων από πολλές ειδικότητες - μία από αυτές και η παθολογία - αλλά στην διαγνωστικη περιπλοκων νοσημάτων υστερεί. Πρακτικά, πχ ο παθολογος μπορεί να διερευνήσει μία υπερασβεστιαιμια πιο αποτελεσματικα από τον γενικό γιατρό. Βέβαια, στην εποχή μας νομίζω ο ρόλος του παθολόγου έχει αρκετά υποχωρήσει με την λογική των πολλών υποειδικοτητων, οπότε αναγκάζεται να παραπέμψει. Γιαυτό και υπάρχει αλληλοεπικαλυψη των ειδικοτήτων γενικής ιατρικής με παθολογία. Όμως, στο νοσοκομείο ο γενικός γιατρός δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον παθολόγο. Σε τριτοβαθμιο επίπεδο οι ρολοι είναι ξεκάθαροι. Αλλά πόσοι θέλουν να δουλέψουν σαν γιατροί ΕΣΥ σε τριτοβαθμιο νοσοκομείο; επίσης, οι εξετάσεις ειδικότητας ειναι παραδοσιακα δύσκολες με πολλούς μήνες διάβασμα και το κόψιμο πολύ συχνό. Σε μας στην πιο προηγούμενη εξεταστική δώσανε 8, πέρασαν 3! Νομίζω σε τελική ανάλυση δεν αξίζει η παθολογια σαν ειδικότητα. Πολλή κούραση, μικρή η δικαίωση (οικονομική, ηθική).
 7. Παθολογία. Περίμενα αναμονή 1,5 χρόνο ενώ έκανα αγροτικό. Στα μεγάλα νοσοκομεία ήταν 3 χρόνια η αναμονή. Θα μπορούσα να πάω επαρχία βέβαια, αλλά έμεινα στην Θεσσαλονίκη
 8. Φίλε μου έχουμε παρόμοια πορεία, αλλά εγώ είμαι κάποια έτη πιο μπροστά. Δηλαδή έκανα αγροτικό, στρατό και ξεκίνησα παθολογική ειδικότητα στα 33. Τότε εκανα το λάθος να επιλεξω, λόγω αναμονής, μία κλινική ΕΣΥ χωρίς ιδιαίτερο κύρος, που το βρίσκω μπροστά μου τώρα και στις εξετάσεις και στην φήμη του που εκπαιδευτηκες. Οπότε μία συμβουλή δίνω, μην λυπάσαι την αναμονή, έχει μεγάλη σημασία που κάνεις την ειδικότητα, γιατί καθυστερείς μετά και μάλιστα ταλαιπωρησε σε ηλικία που οι αντοχές σου είναι μειωμένες.
 9. Εγώ το έκανα, αλλά πιο νωρίς. Είχα μπει ιατρική στα 24-25 μετά από πτυχίο ΑΕΙ 5ετους διαρκείας. Τώρα είμαι 39, δίνω εξετάσεις ειδικότητας και μου είναι πολύ δύσκολο το διάβασμα. Απλά χαίρομαι που έφτασα στο τέλος, όμως, οι θυσίες είναι παρα πολλές, οι άνθρωποι στον χώρο της ιατρικής πολύ δύσκολοι και δυσκαμπτοι. Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Διατηρώ καποια ικμαδα ιδεολογίας και ρομαντισμού, όμως ο ρεαλισμός βαραινει περισσότερο. Οπότε θα έλεγα ότι είμαι αποτρεπτικος, γιατί σίγουρα η ιατρική χόμπυ δεν είναι. Είναι full time job, αργεί να αποδώσει οικονομικά και ο ρομαντισμός πραγματικά εξαυλωνεται με την πάροδο των χρόνων. Τέλος, με το τέλος της ειδικότητας η οικονομική ασφάλεια έληξε, η πανδημία δεν μου επέτρεψε να πάρω παράταση, γιατί το διάβασμα είναι μηδενικό, οπότε καταλαβαίνεις την κατάσταση.
 10. Δηλαδή η ανακοίνωση του πανελληνίου ήταν για το παράβολο; είπα και γω θα κάνουν καμιά ουσιώδη ανακοίνωση πχ για ημερομηνίες, σύγγραμμα, τρόπος εξέτασης (πολλαπλής, ανάπτυξης κλπ);
 11. Ευχαριστώ που διευκρίνησες το αστοιχείωτος. Γιατί πλέον το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Και από προσωπική εμπειρία μιλάω για αδικίες τοπικές και υψηλά ποσοστά αποτυχίας σε εξετάσεις πραγματικά δύσκολες, ενώ σε διπλανούς νομους ποσοστά 100%. Μπορείς να δεις απλα τα αποτελέσματα στον πανελλήνιο. Νομίζω ότι είναι καλό που γίνεται η αλλαγή, ισως οχι τόσο βίαια, και όχι επί πανδημιας, αλλά σε γενικές γραμμές ειναι καλό. ΥΓ Αν θες τα meq για το Κάλιο, τα μετατρέπεις και σε γραμμάρια! Αστειεύομαι προφανώς
 12. Εγω λεω οσοι ειδικευομενοι δουλέψαμε σε covid ένα χρονο, νοσησαμε και αφήσαμε το διάβασμα, ετσι τιμητικά να κάνουμε 2 χρόνια ειδικότητα παραπάνω χωρις δικαίωμα για εξετάσεις, γιατί καιρός ήταν να αρχίσουν να κόβουν στην ειδικότητα, ώστε να έχουν περισσότερη δουλειά οι ήδη ειδικευμένοι, που δεν ανέχονται περισσότερους ειδικευμενους. Χαίρομαι ομως που είναι πανελλήνιες, πραγματικά. Γιατί το χάος της Ελλάδας οδήγησε σε τέτοιες συμπεριφορές και τέτοια επιχειρήματα. Τώρα θα εκτιμήσουμε περισσότερο τις εξετάσεις, που για πολλούς ήταν τυπική διαδικασία.
 13. Επίσης πολλοί θεωρούν ότι το φυσιολογικο είναι να έχεις τον διευθυντή σου ή τον καθηγητή σου στην επιτροπή. Ότι επειδή απτην πανεπιστημιακή κλινική που βρίσκεσαι περναν όλοι, ότι αυτο είναι το φυσιολογικό. Λογικό μετά να φωνάξεις ότι σε αδικούν οι πανελλήνιες. Ελπίζω και εύχομαι ότι με τις πανελλήνιες τα θέματα θα είναι λογικά, ισορροπημενα για όλους. Και αν δεν είχε προφορικά, ειμαι σίγουρος θα ήταν πιο ισορροπημένη η κατάσταση.
 14. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ των πανελληνίων εξετάσεων. Το να περνούν στον διπλανό νομό 10/10 και στον δικό σου 3/10, επειδή η επιτροπή είναι αυστηρή και να υφίστασαι κάθε είδους ευρεσιτεχνία για να κοπεις, με κάνει να θέλω τις πανελλήνιες. Όμως, το να χαρακτηρίσουμε κάποιον/α αστοιχείωτο ειναι επικίνδυνο. Μιλάμε για ανθρώπους που τελείωσαν ιατρική, πέρασαν του κόσμου τις εξετάσεις, υψηλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες κλπ. Μην ξεχναμε ότι όταν δίνεις ειδικότητα συνήθως έχεις οικογενεια,προβληματα, πανδημία!!! κλπ
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.