Jump to content

DrAlexis

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Όλες οι δημοσιεύσεις από DrAlexis

 1. Θεωρητικά η οενγε θα μπορούσε να λειτουργήσει συντονιστικά αλλά από μόνη της αδύνατον να κάνει κάτι. παρτε ως παράδειγμα τη τροπολογία για τις πανελλήνιες των τίτλων ειδικότητας. καμία συμμετοχή από τους άμεσα ενδιαφερομενους δηλαδή τους ειδικευόμενους. έγιναν δυο στάσεις διαμαρτυρίας μια σε Αθήνα με καμία 10 άτομα και Θεσσαλονίκη με 3-4 άτομα.
 2. Μετά από επικοινωνία συναδέλφου με τον πανελλήνιο, οι εξετάσεις θα αρχίσουν 20 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν στις 8 Οκτωβρίου. Οι επιτροπές δεν έχουν οριστεί ακόμα και επίσης τέθηκε το εξής ερώτημα : τι ισχύει για όσους είχαν αποτύχει στα προφορικά με το παλαιό σύστημα και είχαν προηγουμένως επιτύχει στα γραπτά. Η νέα τροπολογία ορίζει πως όσοι αποτυγχάνουν στη προφορική δοκιμασία δίνουν μετά ΜΟΝΟ προφορικά. Η απάντηση του πανελλήνιου είναι πως λάμβαναν από τις επιτροπές μόνο την ένδειξη επιτυχίας η αποτυχίας στο σύνολο των εξετάσεων και άρα δεν εχουν γνώση ποιοι είναι αυτοί που επέτυχαν στα γραπτά ώστε να δώσουν μόνο προφορικά. Ανεφεραν ότι από τις επιτροπές εξαρτάται που όμως πιθανώς να οριστούν τελευταία στιγμή. Λογικά θα επικρατήσει ένα μικρό μπάχαλο αφού είναι αρκετοί αυτοί που δεν δίνουν πρώτη φορά.
 3. Μετά από επικοινωνία συναδέλφου με τον πανελλήνιο, οι εξετάσεις θα αρχίσουν 20 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν στις 8 Οκτωβρίου. Οι επιτροπές δεν έχουν οριστεί ακόμα και επίσης τέθηκε το εξής ερώτημα : τι ισχύει για όσους είχαν αποτύχει στα προφορικά με το παλαιό σύστημα και είχαν προηγουμένως επιτύχει στα γραπτά. Η νέα τροπολογία ορίζει πως όσοι αποτυγχάνουν στη προφορική δοκιμασία δίνουν μετά ΜΟΝΟ προφορικά. Η απάντηση του πανελλήνιου είναι πως λάμβαναν από τις επιτροπές μόνο την ένδειξη επιτυχίας η αποτυχίας στο σύνολο των εξετάσεων και άρα δεν εχουν γνώση ποιοι είναι αυτοί που επέτυχαν στα γραπτά ώστε να δώσουν μόνο προφορικά. Ανεφεραν ότι από τις επιτροπές εξαρτάται που όμως πιθανώς να οριστούν τελευταία στιγμή. Λογικά θα επικρατήσει ένα μικρό μπάχαλο αφού είναι αρκετοί αυτοί που δεν δίνουν πρώτη φορά.
 4. ευχαριστούμε iceman. υπαρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα όμως που δεν καλύπτονται από τη τελευταία ανάρτηση του υπουργείου. Αισθάνομαι ότι οι τελευταίες τροπολογίες και δεν αναφέρομαι σε αυτή που μας αφορά μόνο, ότι έχουν μια δόση μανίας. Μιλάμε για καταιγισμό νομοσχεδίων τόσο σε υποχρεωτικότητα όσο και σε παιδεία. πάνω στο κομμάτι της παιδείας όμως ουσιαστικές αλλαγές εκπαίδευσης ούτε καν μια μικρή αλλαγή. Στο κομμάτι όμως των περιορισμών επιτυχόντων στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις ειδικότητες παρατηρώ μια τάση ελέγχουν παραγωγής αυτών. Τι να πω, να είναι ιδέα μου; Ενα τελευταίο θα πω μόνο έτσι γιατί μου γυρίζει σαν σκέψη και ψιλό άσχετο με το θέμα μας. Παρατηρώ μια απομόνωση διαφόρων κλάδων. Βγαίνουν οι γονείς και οι μαθητές, καμία στήριξη. Παρατηρώ λίγο καλύτερα βλέπω τα όργανα που λιγάκι έτσι στηρίζουν, αποδυναμωμένα και αυτά. Άντε να έχουν 1-2 like. Βλέπω μετά για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, απολύσεις κτλ, βγαίνουν φωνάζουν απολυμένοι η κανένα άρθρο εφημερίδας κάνει αφιέρωμα σε μια απόλυση, τίποτα σιγή. Σε αυτό το σημείο θα πω πως εννοείται ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αλλά θα ήταν περισσότερο πολιτισμένο να επενδύσουν σε ενημέρωση σωστή. Μετά βγαινουν ειδικευόμενοι, οενγε κτλ, φωτό στο υπουργείο υγείας 10-12 άτομα, Θεσσαλονίκη 4-5. Και καταλήγω πως τελικά είναι ενα κοινωνικό φαινόμενο όλο αυτό. Υπάρχει μια πλήρης αποξένωση από όλους και από όλα. Δυστυχώς όλοι ανεξάρτητα με τον κλάδο τους και με το πρόβλημα τους είναι μόνοι και μάλλον είναι επιλογή μας. Εύχομαι το αύριο να είναι καλύτερο για όλους μας και όλο αυτό να μας βγει σε καλό αν και έχω ισχυρές επιφυλάξεις. Τη καλημέρα μου σε όσους διαβάζουν και σε σε όσους είναι με τα μπανιερά τους.
 5. Συμφωνώ και εγώ με τη προλαλήσαντα. Δεν έχει νόημα η συζήτηση εδώ γιατί πες ο ένας πες ο άλλος κάπου στάζει η χολή (χωρίς λόγο) και φαίνεται τι χαρακτήρας είναι ο καθένας. Ένα τελευταίο θα πω απευθυνόμενος στους κριτές και γενικότερα στη σκατοψυχία και το κλείνω και εγω. Δεν τέθηκε θέμα άρνησης πανελληνίων σε καμία περίπτωση. Τέθηκε θέμα οργάνωσης και βάσεων ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ της ειδικότητας. Οσοι κρίνετε ξεστραβωθείτε και καταλάβετε ότι το ίδιο λέμε ουσιαστικά. Ακομα και οι @heydoc θα αιφνιδιαζόντουσαν ένα μήνα πριν. Καλή τύχη σε όλους και stay safe Έτσι για το story…… Για όσους άρχισαν ειδικότητα πριν την νομοθέτηση των πανελληνίων. 😘 https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6143- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -aseis- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -kothtas-giatrwn
 6. Συνάδελφε ας μην μιλάμε με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω πως δεν υπάρχει Ιατρος που να διαφωνεί με το θέμα των εξετάσεων με ομογενοποιημένο σύστημα ερωτήσεων, κοινό σε όλη την Ελλάδα. Το πρόβλημα για τους ιατρούς ξεκινάει από το γεγονός ότι γίνονται κινήσεις ξεκινώντας από τις εξετάσεις πράγμα που είναι αξιοπερίεργο και έως ύποπτο. Γιατι να μην οριστεί χρονοδιάγραμμα; Το χρονοδιάγραμμα θα ήταν από μόνο του ένας ισχυρός μοχλός πίεσης που θα είχαν στα χέρια τους οι ειδικευόμενοι για να πιέσουν τους διευθυντές τους. πως να το κάνουμε δηλαδή ; Δεν είχαν την τύχη και την ευκαιρία να είναι όλοι σε νοσοκομεία των Αθηνών. Είναι το παιχνίδι τώρα τίμιο; Με την ίδια λογική να αξιολογηθούν όλοι όσοι πήραν τίτλο σε βαθος πενταετιας πχ και να λάβουν και αυτοί βαθμό. Γιατί χωρίς να υπάρχει βιβλιάριο εκπαίδευσης, αξιολόγησης κλινικών να πάνε σε αυστηροποίηση των εξετάσεων ; Στη τελική τελική εδω κ 18 μήνες καμία χειρουργική Κλινικη δεν λειτουργούσε φυσιολογικά. Υπήρξε και ένα μεγάλο διάστημα παροχής υπηρεσιών COVID. Το τελευταίο ειδικά προφανώς και θα συμβεί ξανά, 3100 κρούσματα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στις ΜΕΘ. Ειναι θα έλεγα πολύ παράτολμη κίνηση από το υπουργείο να προβεί σε τέτοια αλλαγή. Δεν ξέρω κατά πόσο οι ειδικευόμενοι θα θέλουν να ανταποκριθούν σε μετακινήσεις πλέον η αν θα αγχώνονται περισσότερο με τα κενά που δημιουργούνται στις κλινικές τους από την άποψη ότι και οι εξετάσεις του Δεκεμβρίου δεν είναι μακρυά και η πανδημία είναι ακόμα παρούσα. Είναι τρελό από τη μια να πιέζεις για εξυπηρέτηση COVID και από την άλλη ο ειδικευόμενος να διαβάζει ακάθεκτος αλλά και να πιέζει για εκπαίδευση. Για να μη παρεξηγηθώ όμως και εγώ, το τονίζω πως και για εμένα είναι καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε αλλαγή αλλά όχι χωρίς ένα χρονοδιάγραμμα δίκαιο που να μην προκαλεί ανισότητες στους υποψήφιους όπως τώρα.
 7. Καλημέρα, ναι το είδα και εγώ. Η μια επιστολή είναι δίκη μου. Δεν το περίμενα όμως να τα αναρτήσουν. Το ζητούμενο όμως είναι να γίνουν και κοινοποιήσεις. θεωρώ πως πρέπει να στείλουν και άλλοι. Να έχετε μια όμορφη και ήσυχη μέρα. καλο διάβασμα
 8. Τι να πω βρε heretai….αλήθεια θεωρώ πως έχεις δίκαιο. Το άσχημο της ιστορίας είναι πως δεν υπάρχει όντως αμερόληπτη εκπροσώπηση. διακρινω πως έρχονται εξετάσεις για λήψη άδειας, εξετάσεις για έναρξη ειδικότητας που πιθανόν οποίος δεν παίρνει τη θέση που θέλει θα πηγαίνει σε άλλη και πάει λέγοντας. διαφαίνεται η πρόθεση ελέγχου αριθμού ειδικών ανά ειδικότητα. το θέμα είναι πως το θέμα αφορά όχι μόνο όσους δίνουμε εξετάσεις τώρα αλλά ακόμα και τους φοιτητές. Δεν μπορώ να φανταστώ πως αλλά σίγουρα με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει προσπάθεια προστασίας όλων. Ουτοπικό η όχι μάλλον πρέπει να γίνει σοβαρή κίνηση με κάποιο τρόπο. Η Claudia πολύ σωστά έγραψε για μια ομάδα στο fb. Ίσως απο εκεί γίνει κάποιος συντονισμός.
 9. Καλησπέρα σας και πάλι. Φίλε Heretai συμφωνώ μαζί σου, στην ουσία δεν λες κάτι περίεργο η κάτι παράλογο. Παρόλα αυτά όμως έκανα μια προσπάθεια να έρθω σε επικοινωνία με τη πρόεδρο της οενγε. Όντως μου προώθησε κάποιες πληροφορίες και νομίζω πως άσχετα την έκβαση καλό είναι να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση. ετσι λοιπόν σαν μεταφέρω αυτά που έμαθα. Στις 7 Ιουλίου έγινε μια πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας απο την ΟΕΝΓΕ. Σημερα όπως μου ανέφεραν θα ανεβεί στην ιστοσελίδα τους ένα έγγραφο που συνέταξαν ειδικευόμενοι απο το ΑΤΤΙΚΟΝ, αυτό το έντυπο θα πρέπει όπως μου είπαν με κάποιο τρόπο να διαδωθει πλατιά σε όσους περισσότερους ειδικευόμενους γίνεται. Στις 21.07 έχουν προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο υγείας όπου θα επιδώσουν το έγγραφο που αναφέρω πριν υπογεγραμμένο. ουσιαστικά η οενγε συμφωνεί με το νεο καθεστώς αλλά διαφωνεί με το timing. Ουσιαστικά αυτό που θα προσπαθήσουν και η λογική μου λέει ότι πρέπει να διαδωθει είναι πως εδώ και 18 μήνες οι ειδικευόμενοι κράτησαν το σύστημα στα πόδια του εξυπηρετώντας COVID. Πλέον μιλάμε για 3100 κρούσματα τη μετά πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα γονατίζει πάλι. Ουσιαστικα θα ζητήσουν περίοδο μετάβασης και όχι κλείσιμο των εξεταστικών κέντρων. Όχι τώρα τουλάχιστον. εγω προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι όντως Τάσσονται υπέρ της αλλαγής αλλά σε διαφορετική χρονική στιγμή και με μια σχετική προετοιμασία. Οσους σας αφορά παρακαλώ να έχετε το νου σας για το έγγραφο και μπορείτε επίσης να το αναφέρετε στους συναδέλφους σας στις κλινικές που εργάζεστε. Ίσως να βγει κάτι, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση καλό διάβασμα παιδιά και υγεία πάνω απο όλα.
 10. Claudia υπάρχει περίπτωση να έμαθες κάτι για όσους δεν δίνουν πρώτη φορά ; ισχύει το ότι στην Θεσσαλονίκη θα πηγαίνουν εξεταστές απο αθηνα και στην αθηνα απο Θεσσαλονίκη ; σου έδωσαν κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με τις επιτροπές η οτιδήποτε άλλο; σε κάθε περίπτωση εγώ τάσσομαι υπέρ του συναδέλφου που προτείνει να στείλουμε όσοι ενδιαφερόμαστε email σε πανελλήνιο και οενγε. το 2019 τουλάχιστον απέφερε καρπούς η διαμαρτυρία.
 11. Ξέχασα να αναφέρω αυτό που σήμερα είδα https://www.google.gr/amp/s/www. ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -dioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/nosokomeiakoi-giatroi- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --anechomaste-kamia-katigoriopoiisi-ston-titlo- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -kotitas/amp/
 12. Ίσως και να έχεις δίκαιο συνάδελφε. οπως έγραψα όμως και στο άλλο θέμα που σχολιάζετε το θέμα των πανελληνίων θεωρώ ότι υπάρχει μια τρεμουρα ειδικά με το κλείσιμο των εξεταστικών κέντρων. Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι πασάρουν ως λύση τις εξετάσεις. Γιατί όμως ; Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο. Στις σελίδες και γενικότερα στα ειδησεογραφικά επικρατεί μια σιωπή. πιθανόν να μην το γνωρίζουν και πολλοί ειδικευόμενοι που θα έδιναν τώρα. Αρκετά μουλωχτή κίνηση και σε πολύ ακατάλληλο timing. Είναι γενικότερα γνωστό ότι σχεδόν όλοι εδώ και κοντά 2 έτη κάνουν εργασία COVID. Αγγίζει λιγάκι και την ανηθικότητα ως προς όλους αυτούς. η δικη μου λογική λέει πως δεν τους ενδιαφέρει η αναβάθμιση εκπαίδευσης γιατί δεν θα άρχιζαν από τις εξετάσεις. Οι εξετάσεις είναι κάτι που θα ακολουθούσε τις υπόλοιπες αλλαγές ( που δεν θα γίνουν άμεσα πιστεύω). ισως έχει να κάνει με συμφέροντα ως προς τον αριθμό των ειδικών που θα βγαίνουν. Όμως και μονο στην υποψία αυτή θεωρώ ότι οι ιατροι δεν πρέπει να το αφήσουν αυτό να περάσει. Όχι τουλάχιστον χωρίς να υπάρξει μια σωστή αλληλουχία αλλαγών.
 13. Συμφωνώ και εγώ ότι είναι τραγική η κατάσταση. Παίρνω τηλ στον πανελλήνιο για κάποιες απορίες μου και δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση. Καταρχήν ας Μιλησουμε λογικά. Μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία; Γιατί η λύση του προβλήματος είναι η κατάργηση εξεταστικών κέντρων ; Και ας πούμε ότι σε βάθος χρόνου θα είναι καλύτερα. Πως είναι δυνατόν οι τωρινοί υποψήφιοι να μην διαχωρίζονται ; Θέλω να πω πως η εκπαίδευση τους και η προετοιμασία τους είναι οργανωμένη στις μέχρι τώρα συνθήκες. Δεν υπάρχει μια άνιση μεταχείριση ; Έπειτα ρε παιδιά είναι εντύπωση μου η κάνω λάθος; Υπάρχει μια μανία στο κομμάτι των εξετάσεων. Γιατί όμως ; Γιατί να καίγονται συγκεκριμένα για τις εξετάσεις ; Μια λογική κίνηση θα ήταν πχ να έλεγαν ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα ισχύει αυτό. Ταυτόχρονα θα υπήρχε και η πίεση από τη μεριά των συναδέλφων προς τις κλινικές τους. Δεν ξέρω, την άποψη μου εκφράζω. Εχω τη πεποίθηση ότι υπάρχουν ίσως και νομικά κενά.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.