Jump to content

John62

Members
 • Posts

  51
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Όλες οι δημοσιεύσεις από John62

 1. εγώ απλά σου εύχομαι καλή τύχη, όπως ανέφερα και παραπάνω.
 2. χαίρομαι που θεωρείς ένα forum πιο αξιόπιστο από το gmc και που θα βασίσεις το μέλλον σου σε αυτές τις απαντήσεις. Καλή τύχη εύχομαι!
 3. προφανώς ο άνθρωπος γράφει μέσα από κάποιο ίδρυμα οπότε ας δείξουμε λίγη κατανόηση και ας το δούμε ως μία μορφή ψυχοθεραπείας από την πλευρά των moderators.
 4. A B Γ Δ Ε.... μα τι πρόβλημα έχετε και δε γράφετε για τι ειδικότητες μιλάμε.... λες και θα ξέρουμε ποιος έχει κάνει πχ δερματολογία και πλαστική ή μικροβιολογία και ανοσολογία κτλ στην Αγγλία... έλεος με τις γενικολογίες.... επί του πρακτέου τελικά.... ποιο το νόημα της ερώτησης; Θέλεις να ασκήσεις δύο ειδικότητες και αν πάρεις θέση μόνο για μία θα την αρνηθείς; Υπάρχει ένα κόλλημα εδώ.... Πάρε τη θεσούλα σου και όταν είναι να θελήσεις να εξασκήσεις και την άλλη ξαναγράφεις... έχουμε γεμίσει αοριστολογίες και πιθανολογίες.... Και στο κάτω κάτω της γραφής αν θέλεις πραγματικά μία απάντηση στείλε ένα email στο GMC και ρώτα... από το να ρωτάς τον κάθε άσχετο (όπως εγώ) να σου απαντήσει σε ένα forum
 5. νομίζω πως λογικά θα προηγηθεί.
 6. Thundaga, Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Το λήμμα της wikipedia παρέχει κάποιες πληροφορίες. https://el.wikipedia.org/wiki/Εσωτερική_παθολογία Πολλοί ασθενείς έχουν συνυπάρχουσες παθήσεις και ο παθολόγος είναι αυτός που συντονίζει τη θεραπεία. Επίσης μπορείς να εξειδικευτείς σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο (πχ Λοιμωξιολόγος μιας και είναι επίκαιρο) Το εύρος είναι πολύ μεγάλο και είναι μια από τις πιο δύσκολες ειδικότητες μιας και απαιτείται ιδιαίτερο εύρος γνώσης και κριτικής σκέψης.
 7. To clinical fellow είναι ένας πολύ γενικός όρος που περιλαμβάνει μία πλειάδα θέσεων. Ο όρος junior clinical fellow αφορά συνήθως θέσεις SHO, ο senior clinical fellow μπορεί να αφορά θέσεις ST4+ ή post CCT ανάλογα με το τι γράφει η αγγελία. Υπάρχουν και τα recognised fellowships απο το college που είναι συνήθως αρκετά ανταγωνιστικές και αφορούν ST7-ST8. Γενικά θέλει ψάξιμο και να δεις τι προσφέρει η κάθε θέση. Τώρα στο θέμα της δυσκολίας στη ΓΧ δεν έχω άποψη, πιθανώς κάποιος με περισσότερες γνώσεις να μπορεί να προσφέρει κάποιες παραπάνω πληροφορίες.
 8. Λοιπόν εφόσον προσανατολιζεσαι σε παθολογικές ειδικότητες θα σου έλεγα να κοιτάξεις και την παιδιατρική και την ενδοκρινολογια που έχουν ενδιαφέρον.
 9. ξεπέρασε το... έλεος με τον/την κάθε μαμάκια....
 10. Η επιλογή της ειδικότητας είναι προσωπική υπόθεση. Μπορεί να κάνει καρδιολογία σε κάποια άλλη πόλη, μπορεί να μπει σε αναμονή 2 χρόνια και να κάνει κάτι άλλο στο ενδιάμεσο (πχ επί θητεία αγροτικό), μπορεί να επιλέξει άλλη ειδικότητα αν νιώθει πως θα είναι καλύτερα τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ας τελειώσει τους 2 μήνες και ας πάρει μία άδεια και να το σκεφτεί με ηρεμία.
 11. Νομίζω το παρακάτω είναι σαφές: https://foundationprogramme.nhs.uk/faqs/stand-alone-faqs-eligibility/ Το "set out by GMC good medical practice" εννοεί απλά πως οι γιατροί που δουλεύουν στη χώρα πρέπει να έχουν ευχέρεια στη γλώσσα. https://www.gmc-uk.org/-/media/documents/good-medical-practice---english-20200128_pdf-51527435.pdf άρθρο 14: You must recognise and work within the limits of your competence. 14.1 You must have the necessary knowledge of the English language to provide a good standard of practice and care in the UK. Από εκεί και πέρα οι προϋποθέσεις για να πάρεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή να γραφτείς σε foundation year/ standalone FY etc ποικίλουν.
 12. To σχόλιο ήταν όντως ειρωνικό, αλλά όχι κακοπροαίρετο. Περισσότερο χιουμοριστικό καθώς έχω βαρεθεί να ακούω για τα λαμπρά ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό και πόσο καλύτεροι είναι από τους εκεί ιατρούς κτλ και μου θυμίζουν τα σχόλια για τους αρχαίους Έλληνες. Και εγώ ξέρω πολλούς Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως ξέρω και πολλούς Γερμανούς που διαπρέπουν στην Αμερική και πολλούς Ιταλούς που διαπρέπουν στην Αγγλία και πολλούς Ολλανδούς που είναι πολύ καλύτεροι από πολλούς Έλληνες πανεπιστημιακούς. Όπως ξέρω και πολλούς Έλληνες που είναι άχρηστοι και δε θα μπορούσαν να ανοίξουν μία κονσέρβα, πόσο μάλλον να γίνουν χειρουργοί ή Αμερικανούς που είναι χειρότεροι από Έλληνες συναδέλφους αν και εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχω γνωρίσει άχρηστους Αμερικανούς και αυτό μάλλον έχει να κάνει με το απαιτητικό επίπεδο της εκπαίδευσης τους. Πιθανότατα όμως θα υπάρχουν και εκεί κάποιοι άχρηστοι. Οπότε το συμπέρασμα μου είναι απλό. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, το ότι έτυχε και γεννήθηκες σε μία χώρα δε σε κάνει αυτόματα πιο ικανό και πιο έξυπνο από κάποιον άλλο. (Βέβαια το που γεννήθηκες έχει σημασία στις ευκαιρίες που θα έχεις, καθώς άλλες ευκαιρίες θα έχεις στη ζωή σου αν γεννηθείς στη Σομαλία και άλλες αν γεννηθείς στην Ελλάδα για παράδειγμα)
 13. Ναι είναι γνωστή η ιδιοφυΐα των Ελλήνων ιατρών οι οποίοι χάρη στο ελληνικό DNA διαπρέπουν στο εξωτερικό γιατί είναι γνωστό πως, όταν εμείς ανεβάζαμε τραγωδίες στην Επίδαυρο και χτίζαμε παρθενώνες, οι άλλοι ζούσαν σε σπηλιές και έτρωγαν μπανάνες. Για αυτό προσπαθούν με το mRNA να μας αλλάξουν το ελληνικό γονίδιο, με μέσο το εμβόλιο για τον κορονοιό. Βέβαια είναι άξιο απορίας, πως αυτές οι ιδιοφυΐες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, δεν κατέχουν καν τις γνώσεις του δημοτικού και δεν μπορούν να γράψουν ούτε 3 προτάσεις χωρίς ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Λάθη ενικού/πληθυντικού, χωρίς κόμματα, λείπουν άρθρα μπροστά από τα ουσιαστικά κτλ κτλ....
 14. Ευτυχώς ή δυστυχώς πολλά από αυτά που αναφέρεις ισχύουν. Μιλώντας καθαρά βάση πιθανοτήτων δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για ένα μέλλον που θα σε ικανοποιήσει στην ειδικότητα αυτή. Θα αναφέρω επιγραμματικά τους λόγους. 1. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι δύσκολη. Θα έχεις 3 επιλογές. 1α. Δημόσιο νοσοκομείο: Μάλλον απίθανο καθώς γίνονται ελάχιστοι διορισμοί και συνήθως τις θέσεις τις παίρνουν κάποιοι οι οποίοι είναι ήδη στο εξωτερικό αρκετά χρόνια και για προσωπικούς λόγους θέλουν να γυρίσουν. Ακόμα και αυτοί όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς το διευθυντοκρατικό σύστημα που επικρατεί σε κάνει δούλο του εκάστοτε διευθυντή που αν είναι καλός άντε να έχεις ελπίδες για να βάλεις τα χειρουργεία που σε ενδιαφέρουν κτλ αλλά αν είναι όπως οι περισσότεροι θα κάνεις απλά τη λάντζα. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που απλά παίρνουν τη θέση επειδή έχουν μέσο ή πηγαίνουν στην περιφέρεια όπου συνήθως βαλτώνουν (υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις) 1β. Ιδιωτικές κλινικές: Τα περισσότερα περιστατικά πάνε στις γνωστές φίρμες και οι υπόλοιποι φυτοζωούν ή εργάζονται ως νυχτοφύλακες (δηλαδή κάνουν εφημερίες για να βλέπουν τα καρούμπαλα). Εάν γίνεις μέλος κάποιας ομάδας είναι ζήτημα αν θα σε αφήνουν να κλείνεις απλά το τραύμα καθώς τα περιστατικά είναι προσωπικά και δε θέλουν να βγει καμία φήμη πως έρχονται για αυτούς και τους χειρουργεί ο βοηθός τους. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που πέτυχαν παρά τα όσα αναφέρω παραπάνω είτε γιατί οι συγκυρίες τους βρήκαν μόνους τους σε μία κλινική με αρκετές συμβάσεις με ασφαλιστικές πχ metropolitan Πειραιά είτε γιατί έριξαν πολύ χρήμα στη διαφήμιση. 1γ. Εξωτερικό: Εάν είσαι άξια είναι αρκετά πιθανό να αναγνωριστεί η αξία σου. Όμως και στο εξωτερικό έχουν κορεστεί οι θέσεις. Πχ στην Αγγλία υπάρχουν περίπου 60 Άγγλοι αυτή τη στιγμή που έχουν τελειώσει ειδικότητα και δε βρίσκουν θέση consultant. Επίσης διαφωνώ για τα όσα είπε κάποιος παραπάνω για την ηλικία. Η ηλικία παίζει κάποιον ρόλο και εάν είσαι πολλή μεγάλη αυτό θα δε θα είναι προσόν, αλλά δρα αρνητικά. Και είναι λογικό. Γιατί να επιλέξει κάποιος έναν ιατρό στα 50 όταν μπορεί να βρει κάποιον με τα ίδια προσόντα στα 35 που και παραπάνω όρεξη και αντοχές θα έχει. 2. Δυστυχώς στην ειδικότητα αυτή (όπως πιθανώς και στην ορθοπαιδική) υπάρχει ένας σεξισμός. Και μπορεί να μη σε ενοχλεί ή να μη σε ενδιαφέρει πως σε βλέπουν οι συνάδελφοι σου, αλλά έχει σημασία το πως σε βλέπουν οι ασθενείς και κατά πόσο έχουν συνδέσει μία ειδικότητα με το φύλο. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι και αν επιλέξεις.
 15. Εγώ το βρίσκω λογικό να υπάρχει κάποια εκπαίδευση πριν πας στο αγροτικό γιατί μέχρι τώρα απλά το κράτος διόριζε άτομα απλά για να εξολοθρεύουν το γερασμένο πληθυσμό της περιφέρειας. Βέβαια ο λόγος που γίνεται αυτό είναι απλός. Το κράτος θέλει να αυξήσει τα χρόνια της εκπαίδευσης ώστε να καλύψει τις ανάγκες του χωρίς να χρειαστεί να διορίσει παραπάνω μόνιμο προσωπικό, όπως κάνει χρόνια τώρα με τους επικουρικούς γιατρούς.
 16. Εγώ λέω να καταργηθούν όλες οι εξετάσεις και να γίνουν και απεριόριστες οι θέσεις στις ιατρικές και στις άλλες σχολές.... όσοι θέλουν να γίνουν γιατροί να γίνονται, να κάνουν όποια ειδικότητα θέλουν.... τέλος οι εξετάσεις, τέλος ο περιορισμός των θέσεων, τέλος η αξιολόγηση (όχι πως υπάρχει, αλλά λέμε τώρα)... Γιατί να το περιορίσουμε στο "διαφωνώ να αναγκάζομαι να γίνω ΩΡΛ.. εγώ διαφωνώ να αναγκάζομαι να γίνομαι οτιδήποτε... γουστάρω να γίνω πυρηνικός φυσικός.... να γίνομαι αυτόματα... το πολύ πολύ να είμαι υπεύθυνος και για ένα νέο τσερνόμπιλ .... να λυθεί έτσι και το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της γης.
 17. Καλά τι παπαριές είναι αυτά και πως έχουν αφήσει οι διαχειριστές αυτό το θέμα να υπάρχει?
 18. Εάν ολοκληρώσεις την ειδικότητα σου και λάβεις τον τίτλο σε χώρα της ΕΕ τότε θα αναγνωριστεί αυτόματα, οπότε δε χρειάζεται να κάνεις το αγροτικό.
 19. πρώτο έτος... τι λες τώρα..... όπως είπε και ο φίλος παραπάνω μέχρι να τελειώσεις είναι πιθανό να αλλάξεις και να ξανά αλλάξεις γνώμη πολλές φορές. Καλό θα ήταν να δώσεις τα usmle ενώ είσαι στη σχολή, στο 4ο και 6ο έτος άσχετα με το τι θα κάνεις μετά. Μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα που όποια απάντηση και να πάρεις τώρα δε θα έχει μεγάλο νόημα στο μέλλον.
 20. Λογικά όχι. Τα νοσοκομεία που δίνουν μερική ειδικότητα καλύπτουν συνήθως τα πρώτα χρόνια (αν και υπάρχουν και κάποια σε μερικές ειδικότητες που καλύπτουν πχ 2ο και 3ο αλλά όχι πρώτο). Δε γνωρίζω όμως να υπάρχει νοσοκομείο που να προσφέρει ειδικότητα σε πχ 4ο 5ο έτος αλλά όχι στα προηγούμενα. Η λογική είναι απλή. Για να μη δίνει πλήρη ειδικότητα σημαίνει ότι δεν καλύπτει όλη τη γκάμα των χειρουργείων οπότε και για αυτό μπορεί να προσφέρει εκπαίδευση μόνο στα αρχικά χρόνια.
 21. Κα Καρακαντά, ξέφυγε λίγο το θέμα και ευθύνομαι και εγώ για αυτό και λυπάμαι. Δυστυχώς κάθε φορά που θα γίνει μία ανάρτηση σε forum αυτού του είδους θα βρεθούν πολλοί (όπως και εγώ) οι οποίοι θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους και να αναλωθούν σε επιθετικές συμπεριφορές. Επίσης είναι άδικο προς εσάς καθώς κάνατε μία ανάρτηση με το ονοματεπώνυμο σας ενώ εμείς κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να σας κατηγορούμε για όλα τα στραβά ή μη της κατάστασης που επικρατεί. Λυπάμαι που δεν πληρούνται οι θέσεις στο νησί σας και καταλαβαίνω πως ο λόγος για να κάνετε την ανάρτηση εδώ είναι για να γίνει ευρύτερα γνωστή η προκήρυξη και να αναφέρετε και κάποιες παραπάνω πληροφορίες σε όποιον ενδιαφέρεται. Ελπίζω να βρεθούν οι συνάδελφοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το όμορφο νησί σας και τους κατοίκους του.
 22. Δε συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σου. Επειδή έχω ζήσει σε νησί, υπάρχει και η άλλη όψη. Έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής (εφόσον δεν έχεις 15 εφημερίες το μήνα.. δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Κω), εάν έχεις παιδιά μεγαλώνουν πολύ καλύτερα από το να είναι σε μία τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα και η ζωή κυλάει πιο χαλαρά και με λιγότερο άγχος. Πολλά εξαρτώνται από τις εργασιακές συνθήκες όπως ανέφερα και πιο πριν. Πάντως είναι πολύ θετικό το ότι η Κως δίνει 450 ευρώ το μήνα επιπλέον. Δεν είναι κάποιο μικρό ποσό και σίγουρα λειτουργεί σαν κίνητρο. Τα εξτραδάκια που αναφέρεις είναι η ντροπή του επαγγέλματος και το ότι το αναφέρεις δείχνει το επίπεδο σου. Όσο για όλους αυτούς που λένε "το κράτος πρέπει να μας δίνει 2000/5000/10,000" αυτά είναι αστεία σχόλια. Ήξερες πόσα θα παίρνεις στο δημόσιο από όταν έδινες πανελλήνιες. Εάν ήθελες παραπάνω ας επέλεγες άλλο επάγγελμα. Εάν τα αξίζεις αυτά τα χρήματα, ή και περισσότερα, όπως νομίζεις, πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα και απαίτησε τα από τους ασθενείς που θα σε επιλέγουν.
 23. νομίζω ανοίγει ακόμα κανονικά. Πραγματικά συγχαρητήρια για το χρόνο και την προσπάθεια συγγραφής του βιβλίου. Κατά τη γνώμη μου όποιος ξεκινάει αγροτικό πρέπει να εστιάσει σε 2-3 πράγματα, τα οποία να τα κατέχει πολύ καλά. Και αυτά είναι όσα νοσήματα μπορούν να αποβούν μοιραία ταχύτατα και στα οποία η άμεση παρέμβαση θα σώσει τη ζωή. Δηλαδή: καρδιαγγειακό σύστημα όπου είναι απαραίτητη η άριστη γνώση του ΗΚΓτος και των θεραπευτικών αλγόριθμων σε αρρυθμίες, έμφραγμα, πνευμονικό οίδημα κτλ. Τα αναπνευστικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και των παιδιατρικών λοιμώξεων που μπορεί να είναι θανατηφόρες. Η σηψαιμία (πχ λόγω πυελονεφρίτιδας κτλ) Το αναφυλακτικό σοκ. Επίσης στο τρίμηνο να μην αφήσετε νοσηλεύτρια να βάλει φλεβοκαθετήρα. ΠΡΕΠΕΙ να είστε πολύ καλοί στο να βρίσκετε φλέβες. Για να σώσετε μία ζωή θα χρειαστεί να χορηγήσετε ενδοφλέβια φάρμακα και ορούς. Μάθετε να βάζετε φλέβες σε ενήλικες και παιδιά. Προσπαθήστε να μάθετε σε κολαψαρισμένους ασθενείς, ναρκομανείς, παχύσαρκους και μωρά.
 24. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση, με την ανεργία που υπάρχει, το ότι κανείς δε θέλησε να πάει στην Κω η οποία είναι και ένα πάρα πολύ ωραίο νησί, και σχετικά μεγάλο και με αεροδρόμιο και τακτικά δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων... Ίσως να υπάρχουν προβλήματα στις κλινικές του νοσοκομείου (πχ προβληματικοί συνάδελφοι, προβλήματα με τη διοίκηση κτλ... κάνω εικασίες τώρα..) τα οποία να έχουν γίνει γνωστά και για αυτό να μην υπάρχει ενδιαφέρον? Καλή τύχη εύχομαι πάντως. Τελευταία φορά που είχα επισκεφτεί το νοσοκομείο ήταν το 2002 και ήταν λίγο ραμολί. Ελπίζω από τότε να έχουν φτιάξει οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.