Jump to content

John62

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Όλες οι δημοσιεύσεις από John62

 1. απλά πρόσεξα πως σε άλλο θέμα αναφέρεις πως σε ενδιαφέρει αιματολογία και πνευμονολογία. Καταλαβαίνω πως δεν έχεις κατασταλάξει αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτά που κοιτάζεις.
 2. Ναι τα πράγματα δεν είναι καλά και αυτό είναι λογικό. Μιλάμε για μία ειδικότητα υπερεξειδικευμένη την οποία για να την εξασκήσεις χρειάζεσαι τριτοβάθμιο νοσοκομείο (ή ιδιωτική κλινική) που να έχει την αντίστοιχη κλινική. Ο αριθμός των νευροχειρουργών είναι μεγάλος και οι λύσεις που έχεις εντός της Ελλάδος είναι οι εξής: 1. Θέση σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλλον αδύνατον μιας και οι θέσεις είναι ελάχιστες και καλύπτονται ή από άτομα που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν εμπειρία ή από άτομα που έχουν μέσο. 2. Επικουρικός γιατρός. Δηλαδή σκλάβος του συστήματος για να γεμίζει τρύπες, δεν του δίνουν χειρουργεία και απλά κάνει τη λάντζα. Ειδικευόμενος πολυτελείας βασικά. 3. Ιδιωτικό ιατρείο. Υπάρχουν κάποιοι που έπιασαν (ανεξαρτήτως ικανοτήτων) για λόγους που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς. Κυρίως έχει να κάνει με το πόσα λεφτά έριξαν στη διαφήμιση. 4. Συνεργάτης κάποιου γνωστού νευροχειρουργού. Βασικά πιο σκλάβος και από σκλάβο. Για πενταροδεκάρες να κλείνεις το δέρμα στα χειρουργεία του και να πηγαίνεις να βλέπεις τα περιστατικά που έρχονται για αυτόν και να κάνεις όλη τη λάντζα. 5. Νυχτοφύλακας. Δηλαδή εφημερίες σε κάποια ιδιωτική κλινική. Για πενταροδεκάρες να βλέπεις καρούμπαλα. 6. Πανεπιστημιακός υπότροφος. Μία περίεργη κατηγορία που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί αν και είμαι σίγουρος πως είναι με μέσο. Μισθός μικρός και αβέβαιος καθώς πληρώνεσαι από το περίσσεμα πόρων του πανεπιστημίου και όχι από το κράτος. Έχεις το καρότο μπας και αφού είσαι σκλάβος για αρκετά χρόνια ανοίξει καμία θέση και με τις γνωριμίες που έχεις την πάρεις. Μη νομίζεις πως και στο εξωτερικό είναι καλύτερα τα πράγματα. Στην Αγγλία υπάρχουν 60 Άγγλοι που αφού τελείωσαν γύρω στα 10 χρόνια ειδικότητας και fellowship δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Πάντα υπάρχουν λίγοι που τα καταφέρνουν... ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που νομίζουν πως θα είναι σε αυτούς τους λίγους αλλά δε θα μπορέσουν.
 3. Σε ό,τι αφορά το θέμα του Λονδίνου εγώ να πω πως θα το απέφευγα. Είναι υπερβολικά ακριβό και η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει με τίποτα. Βέβαια αν είσαι πλούσιος και έχεις αρκετά χρήματα τότε αλλάζει το πράγμα και σίγουρα αξίζει να πας μιας και έχει να σου προσφέρει τα πάντα από απόψη ζωής.
 4. Επειδή οι περισσότεροι έχουν εργαστεί μόνο σε μία από τις δύο αυτές χώρες θα είναι δύσκολο να λάβεις αντικειμενικές απαντήσεις. Αν μπορούσες να βρεις κάποιον που έχει εμπειρία και από τις δύο θα ήταν ιδανικό. Εγώ για παράδειγμα για χειρουργικές ειδικότητες στη Γερμανία δεν έχω ακούσει καλά πράγματα, αλλά δεν έχω προσωπική γνώση. Πρόσφατα έλαβαν χώρα ομιλίες της ελληνικής νευροχειρουργικής εταιρίας για την ειδικότητα σε ΗΒ, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία. Έχουν ενδιαφέρον και μπορείς να τις δεις στο youtube.
 5. Στο βασίλειο του Eswatini η ιατρική είναι 4 χρόνια. http://www.uneswa.ac.sz/academics/faculties_and_institutes/healthsciences/ Καλή επιτυχία!
 6. https://www.patt.gov.gr/κοινωνία/igeia/θέσεις-ιατρικού-προσωπικού/ανακοινωση-αναισθησιολογια-ωσ-δευτε/ "Οι ασκούμενοι θα λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ως έμμισθοι ειδικευόμενοι, κατά παρέκκλιση της παρ. 4 του άρθρου 1 του ν. 123/1975 (Α’ 172), περί της αποζημίωσης των ειδικευόμενων ιατρών για την απόκτηση μιας κύριας ιατρικής ειδικότητας. Το είδος και η αποζημίωση των εφημεριών των ιατρών καθορίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τον βαθμό του Επιμελητή Β. "
 7. Πριν από κάποια χρόνια οι ειδικευόμενοι ήταν άμισθοι. Οπότε πάλι καλά που πληρώνονται τώρα για την πρώτη ειδικότητα. Στη δεύτερη ειδικότητα δεν είσαι εντελώς άμισθος. Πληρώνεσαι τις εφημερίες που κάνεις.
 8. John62

  -

  η απαλλαγή που ισχύει τώρα για απόφοιτους του 2006 αλλάζει τακτικά, οπότε σε αυτόν που θέλει να γυρίσει μετά από αρκετά χρόνια θα τον έχει πιάσει και δε θα χρειάζεται να το κάνει. Πρακτικά αν περάσουν 16 χρόνια από την αποφοίτηση σου δε χρειάζεται να κάνεις πια αγροτικό.
 9. https://pis.gr/102787/δικαιολογητικά-για-συμμετοχή-στις-εξ/
 10. Είμαστε από τις λίγες χώρες που ο κάθε άσχετος για να καλύψει τα κόμπλεξ του επιλέγει όποια ειδικότητα του καπνίσει. Φυσικά και να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ανά ειδικότητα ανάλογα με τις ανάγκες. Θέλεις να γίνεις καρδιοχειρουργός φίλε μου? Οι θέσεις είναι λίγες, να ανταγωνιστείς τους άλλους και αν είσαι άριστος να την πάρεις τη θέση. Και δεν κατάλαβα γιατί ένα πτυχίο πρέπει να σου εξασφαλίζει αυτόματα θέσεις ειδικότητας. Πόσες ανάγκες έχει το κράτος σε γιατρούς τα επόμενα 10 χρόνια? 100?200? Δεν πάνε να βγαίνουν όσοι θέλουν από τις σχολές οι 100-200 καλύτεροι να έχουν θέση ειδικότητας και οι άλλοι ας ψάξουν να κάνουν κάτι άλλο. Τα κόμπλεξ του κάθε άσχετου να γίνει γιατρός και της οικογένειας του να βγάλει γιατρό δε θα τα πληρώνουν οι ασθενείς και το κράτος.
 11. Μην ανησυχείς, στην Ελλάδα και οι χειρουργοί ζουν τη δεύτερη δόξα τους μετά τη συνταξιοδότηση πηγαίνοντας στον ιδιωτικό τομέα.
 12. Μα δε διάβασες παραπάνω που σου αναφέρει η συνάδελφος τι έκανε ακριβώς. Πάντα υπάρχει ευθύνη για ότι κάνεις. Πχ βρήκα αυτό στο διαδύκτιο: http://www.iatrodikastis.gr/content.asp?catid=1356
 13. John62

  Ζητείται σκελετός

  Δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμοι σε νεκροταφεία; Παλιά με ένα χαρτί από τη σχολή μπορούσες να πάρεις από νεκροταφείο.
 14. έστω και στο εξωτερικό, σίγουρα θα μπορείτε να πάρετε κάποια γνώμη από έναν ορθοπαιδικό. Επίσης, μιας και δεν είναι κάτι επείγον θα μπορείτε να πάρετε κάποια γνώμη στην Ελλάδα όταν θα έρθετε κάποια στιγμή για άλλο λόγο. Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο ορθοπαιδικό στην Ελλάδα, να εξηγήσετε την κατάσταση σας, να στείλετε ηλεκτρονικά τις εξετάσεις σας κτλ. Σίγουρα το τελευταίο μέρος για να ρωτήσετε για ένα πρόβλημα υγείας είναι ένα ανώνυμο forum στο διαδίκτυο το οποίο απευθεύνεται, κυρίως, σε φοιτητές ιατρικής. Επόμενο βήμα θα είναι η χαρτορίχτρα της γειτονιάς και το ξεμάτιασμα. Φιλικά.
 15. Γενικά είναι αρκετά δύσκολο να γίνεις δεκτός για training post. Νομίζω πως φέτος, για παράδειγμα, είναι γύρω στις 15 οι θέσεις st1 (μπορεί να κάνω και λάθος, οπότε ας με διορθώσει κάποιος). Ένα ενδιαφέρον άρθρο (δεν ξερω αν βοηθάει αλλα μιας και το βρήκα το παραθέτω) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2049080120302302#!
 16. Χωρίς να το γνωρίζω στα σίγουρα νομίζω πως υπάρχουν βασικές διαφορές στη συγκεκριμένη ειδικότητα στα δύο κράτη, που εμποδίζουν τη λήψη της ειδικότητας στην Ελλάδα να αναγνωρίζεται αυτόματα στο ΗΒ
 17. https://www.iatronet.gr/amp/article/107169/mina-gkagka-anoikto-to-endehomeno-arshs-toy-asymvivastoy-stoys-giatroys-toy- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -
 18. δηλαδή να περάσεις 6 χρόνια να παίρνεις αίματα και να κάνεις εξιτήρια και να θέλεις να το αναγνωρίσεις ως ειδικότητα;;; Θα μου πεις για την Ελλάδα μιλάμε, οπότε γιατί όχι; Στο κάτω κάτω έχουμε πολλά παιδιά.. κάπως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους...
 19. Σωστό! Δε γίνεται να προσμετράται ο βαθμός του πτυχίου. Να καθίσουν να θεσπίσουν πανελλαδικές εξετάσεις που θα είναι ίδιες για όλους. Πραγματικά το μόνο αδιάβλητο κομμάτι σε όλο το ελληνικό κράτος είναι οι εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια. (με λίγες εξαιρέσεις σε περιπτώσεις ιατρικών προβλημάτων, αθλητών κτλ, αλλά αυτές είναι απειροελάχιστες)
 20. εγώ απλά σου εύχομαι καλή τύχη, όπως ανέφερα και παραπάνω.
 21. χαίρομαι που θεωρείς ένα forum πιο αξιόπιστο από το gmc και που θα βασίσεις το μέλλον σου σε αυτές τις απαντήσεις. Καλή τύχη εύχομαι!
 22. προφανώς ο άνθρωπος γράφει μέσα από κάποιο ίδρυμα οπότε ας δείξουμε λίγη κατανόηση και ας το δούμε ως μία μορφή ψυχοθεραπείας από την πλευρά των moderators.
 23. A B Γ Δ Ε.... μα τι πρόβλημα έχετε και δε γράφετε για τι ειδικότητες μιλάμε.... λες και θα ξέρουμε ποιος έχει κάνει πχ δερματολογία και πλαστική ή μικροβιολογία και ανοσολογία κτλ στην Αγγλία... έλεος με τις γενικολογίες.... επί του πρακτέου τελικά.... ποιο το νόημα της ερώτησης; Θέλεις να ασκήσεις δύο ειδικότητες και αν πάρεις θέση μόνο για μία θα την αρνηθείς; Υπάρχει ένα κόλλημα εδώ.... Πάρε τη θεσούλα σου και όταν είναι να θελήσεις να εξασκήσεις και την άλλη ξαναγράφεις... έχουμε γεμίσει αοριστολογίες και πιθανολογίες.... Και στο κάτω κάτω της γραφής αν θέλεις πραγματικά μία απάντηση στείλε ένα email στο GMC και ρώτα... από το να ρωτάς τον κάθε άσχετο (όπως εγώ) να σου απαντήσει σε ένα forum
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.