Jump to content

John62

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

John62's Achievements

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ)

Παλιός (επίπεδο ΙΙΙ) (3/16)

7

Reputation

 1. πρώτο έτος... τι λες τώρα..... όπως είπε και ο φίλος παραπάνω μέχρι να τελειώσεις είναι πιθανό να αλλάξεις και να ξανά αλλάξεις γνώμη πολλές φορές. Καλό θα ήταν να δώσεις τα usmle ενώ είσαι στη σχολή, στο 4ο και 6ο έτος άσχετα με το τι θα κάνεις μετά. Μέχρι να τελειώσεις μπορεί να έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα που όποια απάντηση και να πάρεις τώρα δε θα έχει μεγάλο νόημα στο μέλλον.
 2. Λογικά όχι. Τα νοσοκομεία που δίνουν μερική ειδικότητα καλύπτουν συνήθως τα πρώτα χρόνια (αν και υπάρχουν και κάποια σε μερικές ειδικότητες που καλύπτουν πχ 2ο και 3ο αλλά όχι πρώτο). Δε γνωρίζω όμως να υπάρχει νοσοκομείο που να προσφέρει ειδικότητα σε πχ 4ο 5ο έτος αλλά όχι στα προηγούμενα. Η λογική είναι απλή. Για να μη δίνει πλήρη ειδικότητα σημαίνει ότι δεν καλύπτει όλη τη γκάμα των χειρουργείων οπότε και για αυτό μπορεί να προσφέρει εκπαίδευση μόνο στα αρχικά χρόνια.
 3. Κα Καρακαντά, ξέφυγε λίγο το θέμα και ευθύνομαι και εγώ για αυτό και λυπάμαι. Δυστυχώς κάθε φορά που θα γίνει μία ανάρτηση σε forum αυτού του είδους θα βρεθούν πολλοί (όπως και εγώ) οι οποίοι θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους και να αναλωθούν σε επιθετικές συμπεριφορές. Επίσης είναι άδικο προς εσάς καθώς κάνατε μία ανάρτηση με το ονοματεπώνυμο σας ενώ εμείς κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Δεν πρέπει να καθόμαστε και να σας κατηγορούμε για όλα τα στραβά ή μη της κατάστασης που επικρατεί. Λυπάμαι που δεν πληρούνται οι θέσεις στο νησί σας και καταλαβαίνω πως ο λόγος για να κάνετε την ανάρτηση εδώ είναι για να γίνει ευρύτερα γνωστή η προκήρυξη και να αναφέρετε και κάποιες παραπάνω πληροφορίες σε όποιον ενδιαφέρεται. Ελπίζω να βρεθούν οι συνάδελφοι για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το όμορφο νησί σας και τους κατοίκους του.
 4. Δε συμφωνώ απόλυτα με τη λογική σου. Επειδή έχω ζήσει σε νησί, υπάρχει και η άλλη όψη. Έχεις μία καλύτερη ποιότητα ζωής (εφόσον δεν έχεις 15 εφημερίες το μήνα.. δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Κω), εάν έχεις παιδιά μεγαλώνουν πολύ καλύτερα από το να είναι σε μία τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα και η ζωή κυλάει πιο χαλαρά και με λιγότερο άγχος. Πολλά εξαρτώνται από τις εργασιακές συνθήκες όπως ανέφερα και πιο πριν. Πάντως είναι πολύ θετικό το ότι η Κως δίνει 450 ευρώ το μήνα επιπλέον. Δεν είναι κάποιο μικρό ποσό και σίγουρα λειτουργεί σαν κίνητρο. Τα εξτραδάκια που αναφέρεις είναι η ντροπή του επαγγέλματος και το ότι το αναφέρεις δείχνει το επίπεδο σου. Όσο για όλους αυτούς που λένε "το κράτος πρέπει να μας δίνει 2000/5000/10,000" αυτά είναι αστεία σχόλια. Ήξερες πόσα θα παίρνεις στο δημόσιο από όταν έδινες πανελλήνιες. Εάν ήθελες παραπάνω ας επέλεγες άλλο επάγγελμα. Εάν τα αξίζεις αυτά τα χρήματα, ή και περισσότερα, όπως νομίζεις, πήγαινε στον ιδιωτικό τομέα και απαίτησε τα από τους ασθενείς που θα σε επιλέγουν.
 5. νομίζω ανοίγει ακόμα κανονικά. Πραγματικά συγχαρητήρια για το χρόνο και την προσπάθεια συγγραφής του βιβλίου. Κατά τη γνώμη μου όποιος ξεκινάει αγροτικό πρέπει να εστιάσει σε 2-3 πράγματα, τα οποία να τα κατέχει πολύ καλά. Και αυτά είναι όσα νοσήματα μπορούν να αποβούν μοιραία ταχύτατα και στα οποία η άμεση παρέμβαση θα σώσει τη ζωή. Δηλαδή: καρδιαγγειακό σύστημα όπου είναι απαραίτητη η άριστη γνώση του ΗΚΓτος και των θεραπευτικών αλγόριθμων σε αρρυθμίες, έμφραγμα, πνευμονικό οίδημα κτλ. Τα αναπνευστικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και των παιδιατρικών λοιμώξεων που μπορεί να είναι θανατηφόρες. Η σηψαιμία (πχ λόγω πυελονεφρίτιδας κτλ) Το αναφυλακτικό σοκ. Επίσης στο τρίμηνο να μην αφήσετε νοσηλεύτρια να βάλει φλεβοκαθετήρα. ΠΡΕΠΕΙ να είστε πολύ καλοί στο να βρίσκετε φλέβες. Για να σώσετε μία ζωή θα χρειαστεί να χορηγήσετε ενδοφλέβια φάρμακα και ορούς. Μάθετε να βάζετε φλέβες σε ενήλικες και παιδιά. Προσπαθήστε να μάθετε σε κολαψαρισμένους ασθενείς, ναρκομανείς, παχύσαρκους και μωρά.
 6. Μου κάνει πραγματικά εντύπωση, με την ανεργία που υπάρχει, το ότι κανείς δε θέλησε να πάει στην Κω η οποία είναι και ένα πάρα πολύ ωραίο νησί, και σχετικά μεγάλο και με αεροδρόμιο και τακτικά δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων... Ίσως να υπάρχουν προβλήματα στις κλινικές του νοσοκομείου (πχ προβληματικοί συνάδελφοι, προβλήματα με τη διοίκηση κτλ... κάνω εικασίες τώρα..) τα οποία να έχουν γίνει γνωστά και για αυτό να μην υπάρχει ενδιαφέρον? Καλή τύχη εύχομαι πάντως. Τελευταία φορά που είχα επισκεφτεί το νοσοκομείο ήταν το 2002 και ήταν λίγο ραμολί. Ελπίζω από τότε να έχουν φτιάξει οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
 7. Κανονικά δε θα πρέπει να δηλώσει κανείς. Εάν έχουν ανάγκες να προκηρύξουν μόνιμες θέσεις. Αλλά έχει βρει τώρα το κράτος την εύκολη λύση με τους επικουρικούς που βασικά είσαι χειρότερος και από ειδικευόμενο, για να κάνεις τη λάντζα και να είσαι σκλάβος του συστήματος.
 8. εξαρτάται από το νοσοκομείο. Μπορεί να πας κάπου και να κάνεις πολλά χειρουργεία, ή μπορεί να πας κάπου που υπάρχουν πολλοί με training number fellow κτλ και θα έχουν προτεραιότητα από εσένα και θα κάνεις απλά τη λάντζα. Η κατάσταση με τις non training θέσεις είναι κάπως όπως οι κατάσταση με τους επικουρικούς στην Ελλάδα. Οι θέσεις αυτές δεν υπάρχουν επειδή το σύστημα έχει καμία όρεξη να εκπαιδεύσει κόσμο, αλλά για να γεμίζουν τα κενά και να βγαίνει η λάντζα και (κυρίως) οι εφημερίες.
 9. το forum πλέον δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση και έχει ξεπέσει.. οι περισσότερες ερωτήσεις μένουν αναπάντητες... Τέλος πάντων.... νομίζω πως λογικά μπορείς καθώς θα γραφτείς στο specialty register και πρέπει να σε πληρώνουν με τον ανώτερο μισθό ως st8. Αλλά αυτό ήταν πριν από κάποια χρόνια, ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα. Θα πρέπει να το συζητήσεις με το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου σου. Βέβαια επειδή είναι locum μπορεί να είναι και fixed ο μισθός. Εξαρτάται τι αναφερόταν στην προκήρυξη της θέσης.
 10. η απάντηση είναι προφανής. Τα αγγλόφωνα βιβλία λόγω μεγάλου αγοραστικού κοινού μπορούν να καλύψουν το χάσιμο των χρημάτων που έχουν από την παράνομη διακίνηση pdf. Στην Ελλάδα αυτό δεν είναι εφικτό καθώς τα κέρδη των εκδοτικών οίκων είναι πολύ περιορισμένα.
 11. είσαι αξιέπαινος για την προσπάθεια σου. Αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που πετυχαίνουν με αυτούς που δεν προχωράνε δεν είναι ούτε το ΙQ ούτε η ηλικία, αλλά η επιμονή. Η συνεχής και σταθερή προσπάθεια είναι ο δρόμος προς την επιτυχία και αυτό φαίνεται ότι το έχεις.
 12. Γενικά για όποια ειδικότητα και να ρωτήσεις δε θα ακούσεις και πολύ θετικά πράγματα καθώς η ανεργία είναι μεγάλη και λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να εξασκουν την ειδικότητα που επέλεξαν στο βαθμό που θα ήθελαν. Δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός γίνονται βοηθοί κάποιου γνωστού μεγαλοχειρουργου στον ιδιωτικό τομέα και απλά ανοίγουν και κλείνουν τα τραύματα ή γίνονται νυχτοφυλακες (εφημερίες σε ιδιωτικές κλινικές).Άλλοι γίνονται επικουρικοι, δηλαδή χειρότερα από ειδικευόμενο για να κάνουν τη λάντζα ή επιμελητές β που τρώνε ότι αποφάγια αφήνουν οι διευθυντές από πάνω τους. Άλλη λύση οι θέσεις σε μικρότερες κλινικές στην περιφέρεια όπου μπορεί να έχεις μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά και πάλι όχι τα μεγαλεπήβολα χειρουργεία που ονειρεύεσαι. Βέβαια κάνεις δεν ξέρει πως θα είναι η κατάσταση σε 8 χρόνια που θα τελειώσεις, πόσοι θα έχουν φύγει, τι θέσεις ή ανάγκες θα υπάρχουν. Οι πολύ εξειδικευμένες ειδικότητες (νχ, θχ κτλ) έχουν ελάχιστες πιθανότητες αποκατάστασης γιατί υπάρχουν λίγες θέσεις και ο,α τα περιστατικά πάνε σε 5 10 μεγαλογιατρους. Η γχ έχει περισσότερες διεξόδους. Η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα πιστεύω. Θα τελειώσεις στα 40, δεν είναι τραγικό. Το ταλέντο dexterity κτλ αποτελούν μπαρούφες συνήθως. Πολύ περισσότερο ταλέντο χρειάζεται για να παίξεις κιθάρα πάρα να κάνεις μια επέμβαση. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ταλέντα και χειρουργοι με χάρισμα, αλλά εάν έχεις μια σωστή βάση θεωρίας, είσαι ήρεμος και δεν κάνεις υπερβολές θα γίνεις ένας καλός χειρουργός.
 13. Ο φόβος της αξιολόγησης με ξεπερνάει. Καταλαβαίνω πως όταν κάποιος βέβαια είναι άχρηστος και αδιάβαστος φοβάται να αξιολογηθεί. Φυσικά και πρέπει να υπάρξουν κάποιες σοβαρές εξετάσεις και όχι αυτές οι ηλιθιότητες που υπάρχουν τώρα. Το ότι σχεδόν το 100% όσων μπαίνουν σε μία ειδικότητα τελειώνουν και παίρνουν τίτλο άσκησης είναι απίστευτο. Έχω δει τον κάθε άσχετο να τελειώνει και δυστυχώς μετά είναι οι φελλοί που επιπλέουν αυτοί που επιβιώνουν. Θα έπρεπε να υπάρχουν εξετάσεις και όταν δηλώνεις την προτίμηση σου σε κάποια ειδικότητα και όταν την τελειώνεις. Έχουμε γεμίσει με δολοφόνους με πτυχία. Προφανώς είναι μία σκευωρία του κράτους που ξεκινάει στέλνοντας τελειόφοιτους στην περιφέρεια, ως αγροτικούς ιατρούς για να εξοντώσουν τον υπερήλικο πληθυσμό, συνεχίζει αφήνοντας τον κάθε αιώνιο φοιτητή της Ελλάδας ή αυτόν που πλήρωσε για να πάρει το πτυχίο του σε κάποιο "πανεπιστήμιο" του εξωτερικού να επιλέξει όποια ειδικότητα του αυξάνει το ανύπαρκτο Εγώ του και τελειώνει με αγράμματους παθολόγους και πρακτικούς χειρουργούς που απλά επαναλαμβάνουν και κάνουν τα όσα είδαν από κάποιους μέτριους γιατρούς σε κάποιο νοσοκομείο όπου στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Αλλά όπως θα έλεγε και ο Κουτσούμπας...."αυτοί είστε"...
 14. Δε νομίζω πως ένα forum όπου ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του είναι το καλύτερο μέσο για να λάβεις συμβουλές. Επίσης η πλειοψηφία σε ένα οποιοδήποτε επάγγελμα συνήθως αναφέρει τα αρνητικά του επαγγέλματος που εξασκεί (πχ οι περισσότεροι ιατροί όταν τους ρωτάς εάν πρέπει να διαλέξεις ιατρική θα σου πουν να πας κάπου αλλού). Εγώ εάν είχα μία κόρη στην ηλικία σου δε θα ήξερα τι να τη συμβουλεύσω. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι παντού δύσκολη. Επίσης δεν ξέρεις πως θα είναι τα πράγματα σε 15 χρόνια που θα τελειώνεις την ειδικότητα . Εάν είσαι ευφυΐα λογικά θα μπορέσεις να επιβιώσεις σε ό,τι και αν επιλέξεις. Παρόλα αυτά και πάλι θέλει προσοχή. Ξέρω πχ άτομο που ήταν ο κορυφαίος φοιτητής στην ιατρική Αθηνών και επέλεξε χειρουργική ιδιότητα και είναι απλά μία μετριότητα. Ενώ ήταν άριστος σε επίπεδο γνώσης απλά δεν το είχε. (και πάλι βέβαια αυτό που λένε πολλοί πως η χειρουργική χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο κτλ είναι μία μπαρούφα... χρειάζεσαι πολύ περισσότερο ταλέντο για να παίξεις μία κιθάρα παρά για να κάνεις μία χειρουργική επέμβαση). Νομίζω αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά, ότι και να επιλέξεις είναι να προσπαθήσεις να πάρεις κάποια υποτροφία και να σπουδάσεις στο εξωτερικό όπου οι πιθανότητες είναι να έχεις και καλύτερο επίπεδο σπουδών και περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.