Jump to content

tzortzis95

Prominent Members
 • Posts

  119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Όλες οι δημοσιεύσεις από tzortzis95

 1. Ο φοιτητής, το Lumia 950 XL, τα καινούργια Windows 11, και το ρεσιτάλ ηλιθιότητας από τη Microsoft με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος του νέου λειτουργικού... Μετά τη διακοπή υποστήριξης των Windows 7 το 2020, και την ανακοίνωση ότι στα Windows 10 θα τερματιστεί η υποστήριξη το 2025, ακολούθησε η αποκάλυψη των νέων Windows 11, και οι ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις συστήματος (επεξεργαστής μετά το 2018, chip τύπου TPM 2.0, κλπ). Αυτό δημιούργησε ιδιαίτερη σύγχυση και στεναχώρια σε όσους δοκίμασαν τους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο Έλεγχος Λειτουργίας Υπολογιστή (PC Health Check) της Microsoft και ανακάλυψαν ότι το hardware τους δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Κυρίως εφόσον το 2025 όλα τα συστήματα που θα είναι ακόμη με Windows 10 θα μετατραπούν σταδιακά σε walking dead (τέλος στις ενημερώσεις, σταδιακή απόσυρση της υποστήριξης από browsers και δημοφιλή προγράμματα, κλπ.) Ευτυχώς ένας φοιτητής προγραμματισμού κατάφερε και το εγκατέστησε σε ένα Microsoft Lumia 950 XL, μία συσκευή που κυκλοφόρησε το 2015 και έτρεχε Windows 10 Mobile, δείχνοντας ότι οι απαιτήσεις στην πραγματικότητα είναι πολύ χαμηλές, και τα υπόλοιπα αποτελούν απλά ιδεοληψίες της Microsoft. Και φυσικά δείχνοντας πόσο αξεπέραστα φοβερά ήταν τα Windows Phone! Windows 11 απαιτήσεις συστήματος. Φοιτητής έκανε τα Windows 11 να «τρέξουν» σε Windows Phone. Microsoft Lumia 950 XL τρέχει Windows 11.
 2. Η <<δικιά μας>> Καθηγήτρια Χ. Σπηλιοπούλου και ο σημαντικός της ρόλος στη διαλεύκανση των "Γλυκών νερών". Η Ιατροδικαστής είδε τις ανακρίβειες. Απέκλεισε το σενάριο του 33χρονου πιλότου περί δίωρης λιποθυμίας η ιατροδικαστής της υπόθεσης. Πώς ερμήνευσε τις ενδείξεις του smartwatch και των καρδιακών παλμών. Τις αντιρρήσεις της για τα όσα επικαλέστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά , έκανε γνωστές από την αρχή η ιατροδικαστής Χ. Σπηλιοπούλου. Τί αποκαλύπτει η Ιατροδικαστική έκθεση. Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. • Για όσους από εμάς θα ακολουθήσουν Ιατροδικαστική...
 3. Άρση μέτρων στα Α.Ε.Ι. Άρση Μέτρων Covid από Δευτέρα 14/6 για τα πανεπιστήμια όλης της χώρας: Ξεκινούν για όλα τα εξάμηνα (εργαστήρια, κλινικές, πρακτικές) - Ανοίγουν βιβλιοθήκες και δια ζώσης ορκωμοσίες. Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκαν τα εξής: • Έναρξη εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων/μαθημάτων όλων των ετών των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών των Α.Ε.Ι., των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) των Α.Ε.Ι. και των Κολεγίων με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν μέχρι σήμερα για τις πρακτικές/εργαστηριακές/κλινικές ασκήσεις. • Λειτουργία των πάσης φύσεως βιβλιοθηκών με τη λειτουργία των αναγνωστηρίων εντός αυτών με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των χρηστών, καθώς και σύσταση για ενδελεχή καθαρισμό και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων μελέτης. • Εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών: μετά την 27η Ιουνίου 2021, σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα έως 75%, με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (χειρουργικής) για όλους τους παρευρισκόμενους, μόνο με καθήμενους και όχι όρθιους επισκέπτες.....
 4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απλά είναι τραγικά αστείο για μας που ζούμε (ακόμα) Ελλάδα, ν'ακούμε κάθε μέρα από τα συστημικά ΜΜΕ πως οι Έλληνες πολίτες είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, θ'αρχίσουν να βρέχουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και γι'αυτό η αισιοδοξία των ελληνόπουλων έχει χτυπήσει κόκκινο, η αίσθηση ασφάλειας είναι μεγαλύτερη από κάθε εποχή (πλην της επταετίας ίσως), και διάφορες τέτοιες σοφιστείες από διπλά και τριπλά σταθμισμένες δημοσκοπήσεις. Κι επειδή τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω το "Iron Dome" των κυβερνητικών εφημερίδων.... Πρώτο Θέμα: Τί δείχνει πραγματικά το Ευρωβαρόμετρο. Όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε, η βελτίωση των δεικτών αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης είναι φέτος μεγαλύτερη και σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι η πανδημία «είναι εδώ» προκαλώντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
 5. Το Ευρωβαρόμετρο ενοχλεί τους Έλληνες "δημοσκόπους" (ΣΕΔΕΑ). Ο ΣΕΔΕΑ αναφέρει πως η σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων του Ευρωβαρόμετρου και των δημοσκοπήσεων είναι αδόκιμη, λόγω διαφορών στην μεθοδολογία, στον χρόνο διεξαγωγής και στις κλίμακες καταγραφής των απόψεων των πολιτών.
 6. Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Καρανίκας είχε δίκιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.
 7. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κούκλος στην Ακρόπολη. Φωτογράφηση Βαρβιτσιώτη στην Ακρόπολη και ο Ιερός Βράχος ως «στούντιο». Χρησιμοποιώντας ως «βάθρο» ένα αρχαίο μάρμαρο και με φόντο τον Παρθενώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φωτογραφήθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στην Ακρόπολη, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, όπου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Βαρβιτσιώτη «σκαρφάλωσε» στα αρχαία μάρμαρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να λάβει την πιο κατάλληλη πόζα, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε περιφραγμένο, με σκοινιά, χώρο. Μάλιστα, δημοσίευσε και τα προϊόντα της φωτογράφησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Τα κοινωνικά δίκτυα, ευλόγως, σχολίασαν την υπουργική φωτογράφηση: Είπαμε ρε παιδια να μην αφήσετε πομολο. Αφήστε τουλάχιστον κανένα αρχαίο.
 8. Πολύ σωστός. Έτσι είναι. Απλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να ασπαστούμε όλο το πακέτο. Ας αντιγράψουμε τα θετικά μόνο. Εγώ όσους Έλληνες ξέρω που πήγαν Σουηδία, Νορβηγία, κλπ, μια χαρά προσαρμόστηκαν... Αυτός όποτε βγαίνει και μιλάει, μεχρι και οι ΝΔάτες των τρολάρουν.
 9. Δεν συμφωνώ. Στη Γερμανία δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ούτε στην Ελβετία. Και σίγουρα δεν παρατηρούνται στη Σουηδία τέτοια φαινόμενα. Ούτε καν στην (κατατ'άλλα όμοια) Ιταλία. Πολύ απλά οι ομοιότητες με την Ινδία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει....Μπαγκλαντές.
 10. Αφού δεν υπάρχουν δουλειές για πτυχιούχους. Μπορεί έξω να πάμε καλά, αλλά εδώ....θυμάμαι πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχα ακούσει για πτυχιούχους Ιατρικής που έψαχναν να διοριστούν καθηγητές σε Τεχνικά Λύκεια.
 11. Μολαταύτα, τα μεταπτυχιακά διπλώματα μόνο για θέσεις στο Δημόσιο χρησιμεύουν (αν επιλέξει κανείς να μείνει) στην Ελλάδα. Κάτι που δεν προβλέπεται ν'αλλάξει, ούτε με την χιλιοστή δεύτερη φορά Δεξιά....
 12. Όσοι περίμεναν να δουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτά τα (σχεδόν) δύο χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ., διαπιστώνουν με θλίψη ότι η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς σε Μεξικό της Ευρώπης (μιας και λέμε για το Πρίνστον).
 13. Ν.Δ.: Όποιος κάνει Διδακτορικό, απλά δεν έχει όρεξη για δουλειά. Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης: "Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικο, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά", δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, ένα διδακτορικό όχι απλώς δεν είναι δουλειά, αλλά δείχνει και την απουσία όρεξης για εργασία ενώ αποτελεί και τροχοπέδη για την επαγγελματική εξέλιξη κάποιου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το διδακτορικό απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, καθυστερώντας την καριέρα όσων το επιλέγουν. • Αρχιτεμπελαράδες λουφαδόροι του brain drain, με τα διπλά διδακτορικά και τις post-doc θέσεις στα ξένα πανεπιστήμια, δεν σας θέλουμε τους αργόσχολους στην Ελλάδα...
 14. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γίνονται Ιατροδικαστικές πράξεις αν δεν υπάρχει υποψία ποινικών ευθυνών, ιατρικής αμέλειας, κλπ, λόγω της σθεναρής άρνησης των συγγενών. Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα "Ελλάς ελλήνων χριστιανών" όπου πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν για να μην "τσιπαριστούν" με το "666". Φίλε Σωτήρη, μπορείς να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις κατευθείαν με τους τεχνίτες νεκροτομείου της Σχολής τηλεφωνικά. Ιατροδικαστική ΕΚΠΑ λοιπό προσωπικό: Τεχνίτες Νεκροτομείου Δημήτριος Μουρλάς Τηλ. 210-7462409 Μάριος Μουρλάς Τηλ. 210-7462409 Διεύθυνση εργαστηρίου-επικοινωνία: Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Μ. Ασίας 75 Γουδή, Τ.Κ. 11527, Αθήνα Επικοινωνία E-mail: ForMedTox[at]med.uoa[dot]gr Τηλ. Γραμματείας Εργαστηρίου: 210-7462406, 210-7462354
 15. Ο ιατρός Ιατροδικαστής υπηρετεί με τις (Ιατρικές) γνώσεις του τη Νομική επιστήμη. Η όλη του δουλειά έχει ως σκοπό την απόδοση Δικαιοσύνης. Είναι φυσικά γιατρός, αλλά και ιατροΔΙΚΑΣΤΗΣ. Εφόσον ο άνθρωπος έχει "φύγει" πια από τη ζωή, δεν τίθεται πια θέμα Υγείας, μόνο νομικών ευθυνών. Ακόμη και στην περίπτωση Ιατροδικαστικής διερεύνησης κακοποίησης, βιασμού, κλπ, που το θύμα είναι εν ζωή, ο Ιατροδικαστής δεν ασχολείται με τη θεραπεία/υγεία. Πόσο μάλλον οι νεκροτόμοι που είναι τεχνικοί... Το θέμα πάντως του αν μπορεί κανείς πράγματι να περάσει τον εργασιακό του βίο σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι και το πιο ουσιαστικό.
 16. Στην Ιατρική Αθηνών η Καθηγήτρια (Ιατροδικαστικής) είναι η κυρία Σπηλιοπούλου. Είναι πολύ συζητήσιμος άνθρωπος και πιστεύω θα άξιζε να μιλήσεις μαζι της, και ενδεχομένως να σου επιτρέψει να παρακολουθήσεις μία νεκροτομή στο Γουδί, γιατί καλή η θεωρία....αλλά όντως δεν κάνουν όλοι γι'αυτήν τη δουλειά.
 17. Το 8ωρο είναι πράγματι ξεπερασμένο. Όχι, το 8ωρο δεν πρέπει να καταργηθεί. Αλλά τη στιγμή που χώρες όπως η Ισπανία πάνε σε 4ήμερο και η παραγωγικότητα δε συνδέεται πια με τις υπερωρίες, είναι ξεπερασμένη η λογική της αύξησης ωρών εργασίας. Στην πράξη ήδη πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν δέκα ώρες και βάλε την ημέρα, κάθε ημέρα, παρά τη θέληση τους. Όποιος νομίζει ότι ο εργαζόμενος θα κάνει υπερωρίες μόνο εάν εκείνος θέλει, απλώς δεν έχει υπάρξει εργαζόμενος. Χώρια που δεν έχουμε όλοι ελιές για να θέλουμε ευελιξία στην εργασία για να τις μαζέψουμε. Με ποια λογική όμως συνιστά μεταρρύθμιση η αύξηση ωρών εργασίας, την ώρα που έρευνες αποδεικνύουν ότι η παραγωγικότητα πλέον δε συνδέεται με τις υπερωρίες και την ώρα που χώρες όπως η Ισπανία δοκιμάζουν την 4ήμερη εργασία . (Σημειωτέον ότι το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά εφαρμογή 4ήμερου, έστω και εάν κάποιοι επιχειρούν να το παρουσιάσουν έτσι). Οι Γερμανοί πχ έχουν τη φήμη του εργατικού και παραγωγικού λαού και όντως είναι. Η Γερμανία όμως εκτός από παραγωγική χώρα έχει και τη πιο σύντομη εργασιακή εβδομάδα με 26,4 ώρες. Έλληνες δε του brain drain, γιατί όλοι οι έχουμε τουλάχιστον δέκα φίλους που έφυγαν στο εξωτερικό με την κρίση, διαπιστώνουν ότι σε χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία, πράγματα όπως το διάλειμμα και το ωράριο γίνονται σεβαστά. Για να μην πιάσουμε καν το θέμα των αποδοχών... Ιδού λοιπόν πεδία δόξης λαμπρά για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας . Στο τέλος της ημέρας άλλωστε, οι εργαζόμενοι είναι που ψηφίζουν.
 18. Την 26χρονη Ανδριάνα Σαμοΐλη, την πρώτη -εδώ και 40 χρόνια- τυφλή απόφοιτο του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συγχαίρει ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βασίλης Διγαλάκης. Διγαλάκης: Συγχαρητήρια στην Ανδριάνα και στους καθηγητές της στο ΕΚΠΑ. Ο κ. Διγαλάκης, σε γραπτή του δήλωση, συγχαίρει, επίσης, τους γονείς και τους καθηγητές της για τη στήριξή τους στην Ανδριάνα, καθώς και τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ, που έχει συγκροτήσει μονάδα προσβασιμότητας και έχει θεσμοθετήσει τον σύμβουλο καθηγητή για τους φοιτητές ΑμεΑ σε κάθε τμήμα. • Όταν περνάει ένας σωστός Υπουργός/Υφυπουργός από την Παιδεία, δυστυχώς αλλάζει με τον πρώτο ανασχηματισμό...
 19. ΕΠΙΣΗΜΟ: Ξεκινούν δια ζώσης οι πρακτικές, κλινικές, εργαστηριακές ασκήσεις και κατατακτήριες εξετάσεις 10 και 15 Μαΐου. Ο Υφ. Παιδείας για την έναρξη πρακτικών, κλινικών, εργαστηρίων, κατατακτήριων. Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 Συζητήθηκε το θέμα για πρώτη φορά την Παρασκευή, και ελήφθη απόφαση, μετά τις 15 Μαΐου να αρχίσουν οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις για τους φοιτητές που είναι στο τελευταίο έτος και στο πτυχίο. Μόνο για τους φοιτητές ιατρικής είναι και το πέμπτο έτος. Και από τις 10 του μηνός θα αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις για τους φοιτητές που πρέπει να μπουν σε δομές. Είναι όσοι είναι στο τελευταίο έτος, οι επί πτυχίω, αλλά και όσοι κάνουν τα μεταπτυχιακά τους. Μιλάμε για ένα δυνητικό αριθμό 150 χιλιάδων ανθρώπων. Όλοι οι φοιτητές των σχολών υγείας που μπορεί να έρθουν σε επαφή με ασθενείς με κορωνοϊό. θα έχουν εμβολιαστεί. Για τους φοιτητές των σχολών υγείας, θα αναλάβουν τα τμήματά τους πώς θα προχωρήσει ο εμβολιασμός. Οι υπόλοιποι θα κάνουν την άσκησή τους αφού έχουν κάνει πρώτα το τεστ αυτοδιάγνωσης. Οι κατατακτήριες φέτος θα γίνουν μεταξύ 19 και 30 Μαΐου. Πιθανόν να έχουμε μια μικρή παράταση του ακαδημαϊκού εξαμήνου για όσες ασκήσεις δε συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των ωρών που χρειάζεται. Θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε τμήμα να μπορούν να παρατείνουν τη λειτουργεία τους μέχρι το τέλος Ιουλίου. Ποιοί φοιτητές επιστρέφουν στους χώρους του πανεπιστημίου Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 Με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων που θα αποσαφηνιστούν στην ΚΥΑ, επιτρέπεται: η διενέργεια με φυσική παρουσία από 10/5/2021: πρακτικών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/ σχολές σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου. η διενέργεια με φυσική παρουσία από 15/5/2021: α) κλινικών ασκήσεων φοιτητών του πέμπτου, έκτου έτους και επί πτυχίω των προγραμμάτων σπουδών α’ κύκλου τμημάτων/σχολών της ιατρικής, β) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω σε όλα τα τμήματα/σχολές. Περιλαμβάνονται και μαθήματα αθλητικών εφαρμογών (πρακτικών μαθημάτων) σε ΤΕΦΑΑ· ατομικά και ομαδικά εργαστηριακά μαθήματα στα τμήματα μουσικών σπουδών· εικαστικά εργαστηριακά μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και των εφαρμοσμένων εργαστηρίων τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, γ) κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων φοιτητών όλου του β’ κύκλου (μεταπτυχιακά προγράμματα) των τμημάτων/σχολών, κατόπιν απόφασης Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ. η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων από 19/5 έως 30/5: μόνο με επίδειξη βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ( self test ), που πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο.
 20. Κάποια πράγματα τα γνωρίζουν, εφόσον η νέα κατάσταση δεν έχει αφήσει κανένα Uni ανεπηρέαστο. Γι'αυτό και διεθνώς μιλάνε για ενδεχόμενη απαξίωση των νέων "κορονο-πτυχίων". Εδώ άρθρο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την υποδεέστερη πρακτική εκπαίδευση των medical students. https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2764138
 21. Ηλίας Μαμαλάκης:"Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει - Πιθανόν αυτή η ανάρτηση να μου κοστίσει" Η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη στο Facebook για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονται στο ΚΕΘΕΑ. "Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως", τονίζει ο γνωστός σεφ. Σε μια ανάρτηση σχετική με τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ προχώρησε ο διάσημος Έλληνος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο γνωστός μάγειρας ασκεί κριτική στην "δεύτερη φάση αποδυνάμωσης", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του κέντρου θεραπείας και απεξάρτησης , ενώ στο τέλος του κειμένου του καταλήγει "Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως". Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μαμαλάκη για το ΚΕΘΕΑ:" Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει Υπήρξα για μια 6 ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης Μας παραιτήσαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργείο υγείας Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο Με κυρίαρχη την γενική συνέλευση Που αποτελείται από τους εργαζόμενους τους συλλόγους γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ Τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης, τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων Δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυναμώσει εντελώς μέχρι την απορρόφησή του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ Η βασική αρχή του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία Κανένα υποκατάστατο κανένα ψυχοφάρμακο Αντίθετα από τον ΟΚΑΝΑ που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποιήσαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια πιο αντικειμενική γνώμη πιθανόν προσωπική για να καταλάβουν ότι όποια και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη Αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως". • Είναι κρίμα που ένα πρότυπο και διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα θεραπείας για τοξικοεξαρτώμενους αντιμετωπίζεται σαν οργανισμός για αποκατάσταση των "γαλάζιων παιδιών", και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ύπαρξή του.
 22. Δεν υπάρχει κάποια "επίσημη” διαδικασία. Πάντως, παρά το σύνηθες εκφοβιστικό "παρακαλείσθε να είστε συνεπείς με τις προθεσμίες καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν θα υπάρχει το περιθώριο επιπλέον παράτασης" τελικά (σχεδόν) πάντα δίνεται παράταση. Αλλά για να μην βασίζεσαι σ'αυτό, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις σήμερα με τη Γραμματεία και να τους παρακαλέσεις να δεχτούν να κάνεις Δήλωση (λίγο εκπρόθεσμα) με e-mail. Άλλωστε μέχρι προχθές ήταν η διορία.
 23. Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας: Βοήθησε θύματα τροχαίου. Κικίλιας: Βοήθησε μητέρα και γιο που έπεσαν θύματα τροχαίου στο Γκάζι Ο υπουργός Υγείας έκανε ποδήλατο εκείνη την ώρα στην περιοχή και έσπευσε να βοηθήσει τα θύματα του τροχαίου. Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (9/4), στην περιοχή της Τεχνόπολης, στο Γκάζι και στο σημείο βρέθηκε τυχαία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας . Σύμφωνα με ανάρτηση αυτόπτη μάρτυρα στο Facebook, ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να προσφέρει βοήθεια τόσο στον οδηγό της μοτοσυκλέτας, όσο και στη μητέρα του, που ήταν συνοδηγός. Ο αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο υπουργός Υγείας έκανε ποδήλατο εκείνη την ώρα στην περιοχή και έσπευσε να βοηθήσει τους επιβαίνοντες του δίκυκλου, οι οποίοι χτυπήθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο σημείο μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο. Να σημειωθεί ότι ο ασυνείδητος οδηγός που χτύπησε το δίκυκλο, έφυγε χωρίς να σταματήσει.
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.