Jump to content

tzortzis95

Prominent Members
 • Posts

  120
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Πληροφορίες προφίλ

 • Σχολή
  Ιατρική
 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tzortzis95's Achievements

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV)

Τελειόφοιτος (επίπεδο IV) (4/16)

173

Reputation

 1. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜ. ΑΚΑΔ.ΕΤ. 2021-2022 Σας ενημερώνουμε πως η Ιατρική Σχολή αποφάσισε να δοθεί παράταση στη διαδικασία δηλώσεων των χειμερινών μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι φοιτητές καλούνται να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://my-studies.uoa.gr/secr3w/connect.aspx έως και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Παρακαλείσθε να είστε συνεπείς με τις προθεσμίες καθώς δεν θα υπάρξει άλλο χρονικό περιθώριο. Σημείωση: Οι φοιτητές που έχουν ήδη υποβάλλει δήλωση κατά την προηγούμενη χρονική περίοδο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και τροποποιητική εφόσον το επιθυμούν.
 2. Ο φοιτητής, το Lumia 950 XL, τα καινούργια Windows 11, και το ρεσιτάλ ηλιθιότητας από τη Microsoft με τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος του νέου λειτουργικού... Μετά τη διακοπή υποστήριξης των Windows 7 το 2020, και την ανακοίνωση ότι στα Windows 10 θα τερματιστεί η υποστήριξη το 2025, ακολούθησε η αποκάλυψη των νέων Windows 11, και οι ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις συστήματος (επεξεργαστής μετά το 2018, chip τύπου TPM 2.0, κλπ). Αυτό δημιούργησε ιδιαίτερη σύγχυση και στεναχώρια σε όσους δοκίμασαν τους υπολογιστές τους χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο Έλεγχος Λειτουργίας Υπολογιστή (PC Health Check) της Microsoft και ανακάλυψαν ότι το hardware τους δεν καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Κυρίως εφόσον το 2025 όλα τα συστήματα που θα είναι ακόμη με Windows 10 θα μετατραπούν σταδιακά σε walking dead (τέλος στις ενημερώσεις, σταδιακή απόσυρση της υποστήριξης από browsers και δημοφιλή προγράμματα, κλπ.) Ευτυχώς ένας φοιτητής προγραμματισμού κατάφερε και το εγκατέστησε σε ένα Microsoft Lumia 950 XL, μία συσκευή που κυκλοφόρησε το 2015 και έτρεχε Windows 10 Mobile, δείχνοντας ότι οι απαιτήσεις στην πραγματικότητα είναι πολύ χαμηλές, και τα υπόλοιπα αποτελούν απλά ιδεοληψίες της Microsoft. Και φυσικά δείχνοντας πόσο αξεπέραστα φοβερά ήταν τα Windows Phone! Windows 11 απαιτήσεις συστήματος. Φοιτητής έκανε τα Windows 11 να «τρέξουν» σε Windows Phone. Microsoft Lumia 950 XL τρέχει Windows 11.
 3. Η <<δικιά μας>> Καθηγήτρια Χ. Σπηλιοπούλου και ο σημαντικός της ρόλος στη διαλεύκανση των "Γλυκών νερών". Η Ιατροδικαστής είδε τις ανακρίβειες. Απέκλεισε το σενάριο του 33χρονου πιλότου περί δίωρης λιποθυμίας η ιατροδικαστής της υπόθεσης. Πώς ερμήνευσε τις ενδείξεις του smartwatch και των καρδιακών παλμών. Τις αντιρρήσεις της για τα όσα επικαλέστηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά , έκανε γνωστές από την αρχή η ιατροδικαστής Χ. Σπηλιοπούλου. Τί αποκαλύπτει η Ιατροδικαστική έκθεση. Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. • Για όσους από εμάς θα ακολουθήσουν Ιατροδικαστική...
 4. Άρση μέτρων στα Α.Ε.Ι. Άρση Μέτρων Covid από Δευτέρα 14/6 για τα πανεπιστήμια όλης της χώρας: Ξεκινούν για όλα τα εξάμηνα (εργαστήρια, κλινικές, πρακτικές) - Ανοίγουν βιβλιοθήκες και δια ζώσης ορκωμοσίες. Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκαν τα εξής: • Έναρξη εργαστηριακών, κλινικών και πρακτικών ασκήσεων/μαθημάτων όλων των ετών των προγραμμάτων σπουδών α’ και β’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών των Α.Ε.Ι., των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) των Α.Ε.Ι. και των Κολεγίων με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν μέχρι σήμερα για τις πρακτικές/εργαστηριακές/κλινικές ασκήσεις. • Λειτουργία των πάσης φύσεως βιβλιοθηκών με τη λειτουργία των αναγνωστηρίων εντός αυτών με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των χρηστών, καθώς και σύσταση για ενδελεχή καθαρισμό και τοπική εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων μελέτης. • Εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών: μετά την 27η Ιουνίου 2021, σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα έως 75%, με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (χειρουργικής) για όλους τους παρευρισκόμενους, μόνο με καθήμενους και όχι όρθιους επισκέπτες.....
 5. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απλά είναι τραγικά αστείο για μας που ζούμε (ακόμα) Ελλάδα, ν'ακούμε κάθε μέρα από τα συστημικά ΜΜΕ πως οι Έλληνες πολίτες είναι πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, θ'αρχίσουν να βρέχουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και γι'αυτό η αισιοδοξία των ελληνόπουλων έχει χτυπήσει κόκκινο, η αίσθηση ασφάλειας είναι μεγαλύτερη από κάθε εποχή (πλην της επταετίας ίσως), και διάφορες τέτοιες σοφιστείες από διπλά και τριπλά σταθμισμένες δημοσκοπήσεις. Κι επειδή τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω το "Iron Dome" των κυβερνητικών εφημερίδων.... Πρώτο Θέμα: Τί δείχνει πραγματικά το Ευρωβαρόμετρο. Όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε, η βελτίωση των δεικτών αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης είναι φέτος μεγαλύτερη και σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι η πανδημία «είναι εδώ» προκαλώντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
 6. Το Ευρωβαρόμετρο ενοχλεί τους Έλληνες "δημοσκόπους" (ΣΕΔΕΑ). Ο ΣΕΔΕΑ αναφέρει πως η σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων του Ευρωβαρόμετρου και των δημοσκοπήσεων είναι αδόκιμη, λόγω διαφορών στην μεθοδολογία, στον χρόνο διεξαγωγής και στις κλίμακες καταγραφής των απόψεων των πολιτών.
 7. Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Καρανίκας είχε δίκιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.
 8. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κούκλος στην Ακρόπολη. Φωτογράφηση Βαρβιτσιώτη στην Ακρόπολη και ο Ιερός Βράχος ως «στούντιο». Χρησιμοποιώντας ως «βάθρο» ένα αρχαίο μάρμαρο και με φόντο τον Παρθενώνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φωτογραφήθηκε την Κυριακή 9 Μαΐου στην Ακρόπολη, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, όπου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος Βαρβιτσιώτη «σκαρφάλωσε» στα αρχαία μάρμαρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να λάβει την πιο κατάλληλη πόζα, ενώ φαίνεται να βρίσκεται σε περιφραγμένο, με σκοινιά, χώρο. Μάλιστα, δημοσίευσε και τα προϊόντα της φωτογράφησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Τα κοινωνικά δίκτυα, ευλόγως, σχολίασαν την υπουργική φωτογράφηση: Είπαμε ρε παιδια να μην αφήσετε πομολο. Αφήστε τουλάχιστον κανένα αρχαίο.
 9. Πολύ σωστός. Έτσι είναι. Απλά δεν βλέπω γιατί πρέπει να ασπαστούμε όλο το πακέτο. Ας αντιγράψουμε τα θετικά μόνο. Εγώ όσους Έλληνες ξέρω που πήγαν Σουηδία, Νορβηγία, κλπ, μια χαρά προσαρμόστηκαν... Αυτός όποτε βγαίνει και μιλάει, μεχρι και οι ΝΔάτες των τρολάρουν.
 10. Δεν συμφωνώ. Στη Γερμανία δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, ούτε στην Ελβετία. Και σίγουρα δεν παρατηρούνται στη Σουηδία τέτοια φαινόμενα. Ούτε καν στην (κατατ'άλλα όμοια) Ιταλία. Πολύ απλά οι ομοιότητες με την Ινδία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει γίνει....Μπαγκλαντές.
 11. Αφού δεν υπάρχουν δουλειές για πτυχιούχους. Μπορεί έξω να πάμε καλά, αλλά εδώ....θυμάμαι πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχα ακούσει για πτυχιούχους Ιατρικής που έψαχναν να διοριστούν καθηγητές σε Τεχνικά Λύκεια.
 12. Μολαταύτα, τα μεταπτυχιακά διπλώματα μόνο για θέσεις στο Δημόσιο χρησιμεύουν (αν επιλέξει κανείς να μείνει) στην Ελλάδα. Κάτι που δεν προβλέπεται ν'αλλάξει, ούτε με την χιλιοστή δεύτερη φορά Δεξιά....
 13. Όσοι περίμεναν να δουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις αυτά τα (σχεδόν) δύο χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ., διαπιστώνουν με θλίψη ότι η Ελλάδα οδεύει ολοταχώς σε Μεξικό της Ευρώπης (μιας και λέμε για το Πρίνστον).
 14. Ν.Δ.: Όποιος κάνει Διδακτορικό, απλά δεν έχει όρεξη για δουλειά. Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης: "Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικο, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά", δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Πατέλη, ένα διδακτορικό όχι απλώς δεν είναι δουλειά, αλλά δείχνει και την απουσία όρεξης για εργασία ενώ αποτελεί και τροχοπέδη για την επαγγελματική εξέλιξη κάποιου, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το διδακτορικό απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, καθυστερώντας την καριέρα όσων το επιλέγουν. • Αρχιτεμπελαράδες λουφαδόροι του brain drain, με τα διπλά διδακτορικά και τις post-doc θέσεις στα ξένα πανεπιστήμια, δεν σας θέλουμε τους αργόσχολους στην Ελλάδα...
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.