Jump to content

mar_klr

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Όλες οι δημοσιεύσεις από mar_klr

 1. mar_klr

  Φαρμακολογία ΙΙ

  Πτυχιακή εξέταση 5/6/2020, κα Λιάπη Όσον αφορά το περιεχόμενο, σωστά οι προλαλήσαντες έχουν επισημάνει πως εξετάζει κυρίως ενδοκρινικό, αντιβιοτικά και ΚΝΣ ή ΓΕΣ, ανάλογα με το τι έχει διδαχθεί ο καθένας. Βασιστείτε στις οδηγίες που υπάρχουν και θα είστε καλυμμένοι. ΥΓ: όσον αφορά την διάρκεια της εξέτασης, είναι απλά απάνθρωπη. Δεν χρειάζεται να έχεις πιει απλά καφέ, αλλά, να έχεις πάρει κολατσιό και ταπεράκι με μεσημεριανό από το σπίτι! Καλή συνέχεια στους επόμενους!
 2. Πτυχιακή εξέταση 19/02/2020 Εξεταστής ο κύριος Πουρνάρας Οι ερωτήσεις του περιλαμβάνονται σε ολες τις προηγούμενες δημοσιεύσεις. Προσθέτω: τι ειναι ενδοτοξίνες, τι είναι αιμολυσίνη, τι ειναι τα πλασμίδια, τι ειναι η συζευξη βακτηρίων, περιγραφή της gram χρώσης και για το 10, γιατι συμβαινει η αιμολυτική νόσος του νεογνού. Συγκεκριμένα πραγματα. Οσον αφορά τις ερωτήσεις του περί αντιβιοτικών που φαίνονται λίγο απαιτητικές, στην δική μας εξέταση παρέμεινε λιτός και ρώτησε αναμεσα σε αλλα: τι ειναι οι αζολες και ποια απο τα δύο ειναι αντιμυκητιασικό, η κετοκοναζόλη ή η ομεπραζόλη. Θελει να δει αν εχεις κατανοήσει αυτό που λες. Πολλές φορές οταν δείχνεις σίγουρος για την απάντησή σου, θα σε σταματησει γιατι τον εχεις καλύψει. Δίκαιος και πολύ ευγενικός. Δεν συγχωρεί την άγνοια.
 3. Να συμπληρώσω την δημοσίευση του συναδέλφου. Ζήτησε επισης και το yersinia enterocolitica και rsv. Οι ερωτήσεις του όντως ειναι συγκεκριμένες. Στις ηπατίτιδες επέμεινε στον τρόπο μετάδοσης, στον s.aureus ρώτησε για το οξυ διαρροικο σύνδρομο που προκυπτει απο την τοξίνη του και στον HPV, τους υποτυπους που προκαλούν οξυτενή κονδυλώματα. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στον τρόπο διάγνωσης καθώς μια απο τις ερωτήσεις του ηταν πως φαίνονται οι αποικείες της σαλμονέλας στο τριβλίο. Τέλος, τον ενδιαφέρει να καταλάβει πως εχεις κατανοήσει αυτό που απαντάς και δεν το αναπαράγεις μηχανικώς. Δίκαιος εξεταστής. Δεν συγχωρεί κραυγαλέα λάθη που δείχνουν πλήρη άγνοια του αντικειμένου που σπουδάζεις.
 4. Πτυχιακή Εξέταση 12/2/2020 Τα θέματα ήταν παρόμοια, αν όχι ίδια με την πτυχιακή εξέταση στις 29 Νοέμβρη 2018. 1. Δδ μονήρη πνευμονικού όζου με βάση τα ευρήματα στην Α/α και την CT 2. ΗΚΚ, ευρήματα σε CT και MRI 3. Δερμοειδής κύστη. Ορισμός και απεικονιστικά ευρήματα σε CT και MRI 4. Οξεία Εγκεφαλικη Ισχαιμία. Ευρήματα στην CT, ακολουθία MRI πρώιμης διάγνωσης 5. Υπεζωκοτική συλλογή, απεικόνιση σε Α/α 6. Σάρκωμα Ewing. Ηλικία, Εντόπιση, Ευρήματα στην Α/α 7. Συχνότεροι όγκοι προσθιου μεσοθωρακίου και σημειολογία αυτών στην Α/α 8. Οξεία εκκολπωματίτιδα και επιπλοκές της. Εξέταση εκλογής και ευρήματα. 9. Ενδείξεις υστεροσαλπιγγογραφίας 10. Ρήξη ενδοεγκεφαλικου ανευρύσματος και υπαραχνοειδης αιμορραγια. Εξεταση εκλογής και ευρήματα Εικόνες 1. Σκίαση ΑΡ ημοθωρακίου 2. ΥΤ. Εξεργασία ήπατος, μαλλον αιμαγγείωμα 3. Α/α μακρού οστού με οστεοβλαστική βλάβη μαλλον 4. Μάζα μεσοθωρακίου (νομίζω)
 5. Πτυχιακή εξέταση 28/1/2020 Εξέταση ο κος Τρουπής ο πρεσβύτερος. Ήμασταν 4 άτομα και απήυθυνε περίπου 4 ερωτήσεις στον καθένα. Το κλίμα ήταν χαλαρό και περάσαμε όλοι. Τα θέματα που ρώτησε και μπορώ να ανακαλέσω. Τι είναι το ταπήτιο Που βρίσκεται η υπόφυση Πυραμιδικά δεμάτια Τι άγει το πλάγιο νωτιαιοθαλαμικό Τι είναι η γέφυρα Τι είναι η παρελαιική αύλακα, που βρίσκeται, ποια νεύρα διέρχονται από αυτή Κύκλος του Willis, αιμάτωση Νωτιαίου Ποια ειναι η αρτηρία του Adamkiewicz Σύνδεσμοι του εγκεφάλου Έδαφος 4ης κοιλίας Τι είναι οι αραχνοειδείς λάχνες Τι είναι το χοριοειδές ιστίο Κωνάριο - κόλπωμα κονωρίου Διαφανές διάφραγμα - κοιλία του vergae Βασικοί πυρήνες - ποιοι είναι ονομαστικά Πυρήνας τριδύμου
×
×
 • Δημιουργία νέας...