Jump to content

serrena

Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Όλες οι δημοσιεύσεις από serrena

 1. Για εκεινη την περιοδο που ανεβασα τα θεματα ηταν προφορικες, δεν ξερω αν εχουν αλλαξει.
 2. serrena

  Νευρολογία

  Είναι ένα βιβλίο με φωτοτυπημένες σελίδες και σπιράλ που το δίνουν στην κλινική, δεν ξέρω τι τίτλο έχει ακριβώς. Καλύτερα να ρωτήσεις στη γραμματεία τους, λογικά θα ξέρουν να σου πουν και να στο δώσουν. Ζήτα το βιβλίο Νευρολογίας της κλινικής.
 3. serrena

  Νευρολογία

  Νευρολογία Αιγινήτειο από την πτυχιακή στις 10/05 Κυρώζης: απωλεια συνειδησης, αεε, κεφαλαλγια, παρκινσον Παπαδήμας: καλό κλίμα, ρώτησε θρόμβωση φλεβωδους κόλπου κλινική εικόνα, Εν τω βαθει αισθητικοτητα τρόπος εξέτασης, δοκιμασία romberg, βακτηριακή μηνιγγίτιδα θεραπεια και στοιχεία ΕΝΥ, status epilepticus διαχείριση, wallenberg κλινική εικονα, αιτία σπαστικης παραπαρεσης, αν είναι ανώτερου κατώτερου κινητικού νευρώνα, διαφορά χολινεργικης από μυασθενικης κρίσης Γενικά πολλά ήταν από παλιά και σε βοηθούσε αρκετά αν κόλλαγες
 4. Γεια σας συνάδελφοι! Θα ήθελα να ζητήσω πληροφορίες για το βασικό μέρος της ειδικότητας (παθολογία και νευρολογία) στα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός, 251 ΓΝΑ και 414 ΣΝΕΝ. Έχει κάποιος/-α προσωπική εμπειρία από το πως είναι το ωράριο, οι συνθήκες και η εκπαίδευση που θα μπορούσε να την μοιραστεί; Αν έκανε κάποιος/-α το βασικό μέρος σε ένα από αυτά τα νοσοκομεία, έμεινε ευχαριστημένος/-η; Ευχαριστώ πολύ!
 5. Η τηλεδιάσκεψη για τη σύσταση νέου προεδρείου και την ψήφιση του προγράμματος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://meet.jit.si/. Για την καλύτερη λειτουργία συνιστάται η χρήση του περιηγητή Chrome ή Chromium.
 6. H Επιτροπή των επί πτυχίω φοιτητών συγκαλεί τηλεδιάσκεψη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 14:00 (2 το μεσημέρι) για την εκλογή νέου προεδρείου (2 κενές θέσεις), την ψήφιση του νέου προγράμματος της πτυχιακής εξεταστικής Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2021 και για συζήτηση οποιουδήποτε προβλήματος ή θέματος μας απασχόλησε την τελευταία εξεταστική. Η επόμενη πτυχιακή εξεταστική θα έχει διάρκεια από τις 01/09/2021 έως και τις 13/10/2021. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όλοι οι επί πτυχίω φοιτητές. Παρακαλούμε πολύ να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής σας με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας ή ένα ανώνυμο στιγμιότυπο οθόνης του εξαμήνου φοίτησης από τη σελίδα του Προφίλ σας στο mystudies ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ παρακάτω διευθύνσεις: stelladeli94@hotmail.com sotolove@hotmail.gr Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες μέχρι και την Παρασκευή 23 Ιουλίου τα μεσάνυχτα. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η διαδικτυακή πλατφόρμα. Το Σάββατο, το πρωί, θα αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) που μας έχετε στείλει με τη δήλωση συμμετοχής σας. Παρακαλούμε να ελέγξετε και τα ανεπιθύμητα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.
 7. Οκ. Eclass φυσιολογίας Εαρινού συγκεντρωμένα.
 8. serrena

  Νευρολογία

  Πω ξεχασα να γραψω, συγγνωμη. Είναι τα θεματα του Αιγινητειου. Το Αττικο με εχουν πληροφορησει οτι εχει ενα δικο του βιβλιο (φωτοτυπημενες σελιδες) και ρωτανε απο εκει.
 9. Προς απάντηση σε απορίες τελειόφοιτων για τα επόμενα βήματα αφότου περάσουν και τα 61 μαθήματα που απαιτούνται για το πτυχίο. Σας διασυνδέω με τον οδηγό του φόρουμ. Επισυνάπτω ένα αρχείο zip με χρήσιμες πληροφορίες. Και παραθέτω σημαντικά links: https://www.isathens.gr/syllogos/dikaiologitika-entypa.html https://diavgeia.gov.gr/f/min_yka https://www.patt.gov.gr/edms/listes_anamonis.php http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=category&id=513&Itemid=760 https://www.pattikis.gr/citizen/frmCitizenPopup.zul?sid=ce88d923-83ad-4618-bb01-d3cefa39bd14 https://pis.gr/103190/δικαιολογητικά/ https://www.moh.gov.gr/articles/newspaper/proslhpseis-diorismoi/c118-agrotikoi-iatroi Μετά το Πτυχίο.zip
 10. serrena

  Καρδιολογία

  Πτυχιακές Αττικού 18/06/21 Δευτεραίος-Μπιστόλα-Βραχάτης συμπτώματα και σημεία πνευμονικής εμβολής περιστατικό προκάρδιου άλγους τη νύκτα που αφυπνίζει ασθενή στένωση και ανεπάρκεια αορτικής σημεία και συμπτώματα κολπική μαρμαρυγή δδ θωρακικού άλγους οξεία καρδιακή ανεπάρκεια θεραπεία ΗΚΓ κατώτερο ΟΕΜ, κολιακή μαρμαρυγή, κολπική μαρμαρυγή περικαρδίτιδα αίτια και ΗΚΓ Επικεντρώνονται στα Επείγοντα, δεν απαιτούν λεπτομέρειες. Εκτιμούν την κατανόηση του θέματος (και μεταξύ μας η καρδιολογία μαθαίνεται μόνο με κατανόηση της βασικής παθοφυσιολογίας). Δεν ρώτησαν θέμα που δεν υπάρχει στο αρχείο με τα SOS και έχω συντάξει ένα βοήθημα με όλα τα θέματα απαντημένα και όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε το μάθημα με 10. Οι σημειώσεις είναι βασισμένες σε κατευθυντήριες οδηγίες της ECS, στο κόκκινο βιβλίο της κλινικής, στον Κρεμαστινό, στο eclass και στις διαλέξεις. Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται και βασικές πληροφορίες για την απλή ερμηνεία του ΗΚΓ (αν έχετε απορίες μπορείτε να ανοίξετε Κρεμαστινό ή κάποιο άλλο βιβλίο για το ΗΚΓ ή να ψάξετε στο litfl, αλλά σε καμία περίπτωση μην φάτε τον χρόνο σας διαβάζοντας 100 ή 200 σελίδες για το ΗΚΓ). Καλές επιτυχίες! καρδιολογια αττικο πτυχιακες.pdf
 11. Με βάση τη χθεσινή απόφαση της Σχολής, οι πτυχιακές εξετάσεις εαρινού θα γίνουν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά είτε και με τους δυο τρόπους, ανάλογα με τη συνεννόηση κάθε κλινικής με τους εξεταζόμενους φοιτητές της. Γι' αυτό θα πρέπει από νωρίς να τηλεφωνήσουμε στην Έδρα που μας ενδιαφέρει για να δηλώσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εξεταστούμε. Αν προκύψει περίπτωση όπου φοιτητής δεν δύναται να εξεταστεί με τον τρόπο που προβλέπει η κλινική, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγκαίρως, ώστε να αντιδράσουμε.
 12. Σας κοινοποιούμε το ψήφισμα της 19ης Μαΐου 2021, το οποίο κατατέθηκε στον ΣΦΙΑ. Ψήφισμα Μαΐου 2021.pdf
 13. Η προτίμηση των συμφοιτητών καθορίστηκε από το facebook και το greekmeds ως 58 υπέρ τηλεδιάσκεψης μέσω zoom και 10 υπέρ δια ζώσης συνέλευσης. Δεδομένου των συνθηκών, παρότι η δια ζώσης συνέλευση θα ήταν εφικτή, για λόγους ασφάλειας, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε (ελπίζω για τελευταία φορά) σε τηλεδιάσκεψη . Εκ μέρους της επιτροπής των Επί Πτυχίω φοιτητών, συγκαλούμε τηλεδιάσκεψη μέσω zoom τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 (6 το απόγευμα) για την ψήφιση του νέου προγράμματος της πτυχιακής εξεταστικής Ιουνίου-Ιουλίου και για συζήτηση οποιουδήποτε προβλήματος ή θέματος μας απασχόλησε την τελευταία εξεταστική. Η επόμενη πτυχιακή εξεταστική θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων από τις 14/06/2021 έως και 23/07/2021. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όλοι οι επί πτυχίω φοιτητές, ενώ δικαίωμα μόνο συμμετοχής και προτάσεων, άλλα όχι ψήφου, έχουν οι εκτοετείς φοιτητές. Παρακαλούμε πολύ να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής σας με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας ή ένα ανώνυμο στιγμιότυπο οθόνης του εξαμήνου φοίτησης από τη σελίδα του Προφίλ σας στο mystudies ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ παρακάτω διευθύνσεις: stelladeli94@hotmail.com kalliopifal@gmail.com Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δέκτες μέχρι και την Κυριακή τα μεσάνυχτα. Τη Δευτέρα, το αργότερο έως τις μεσημβρινές ώρες, θα αποσταλεί ο σύνδεσμος (link) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) που μας έχετε στείλει με τη δήλωση συμμετοχής σας. Παρακαλούμε να ελέγξετε και τα ανεπιθύμητα στο email σας.
 14. Η ψηφοφορία αυτή θα μείνει ανοικτή μέχρι και την Παρασκευή 14/05/21.
 15. 1. Δια ζώσης συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Αναγνωστηρίου
 16. Εκ μέρους της επιτροπής των Επί Πτυχίω φοιτητών, χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουμε από την Κεντρική Γραμματεία, προβλέπεται ότι η επόμενη πτυχιακή εξεταστική θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων από τις 14/06/2021 έως και 23/07/2021 και πως θα είναι εξ αποστάσεως. Μας επισημάνθηκε ότι αυτές δεν είναι επίσημες οδηγίες, καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Σχολή για τις ακριβείς ημερομηνίες και τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής, ωστόσο καλό θα ήταν να προχωρήσουμε σε διαμόρφωση του προγράμματος από νωρίς κι αν αλλάξει κάτι θα επαναλάβουμε τη διαδικασία. Συνεπώς, συγκαλούμε συνέλευση τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00 (6 το απόγευμα) για την ψήφιση του νέου προγράμματος της πτυχιακής εξεταστικής Ιουνίου-Ιουλίου και για συζήτηση οποιουδήποτε προβλήματος ή θέματος μας απασχόλησε την τελευταία εξεταστική. Καθώς σύντομα θα αρχίσουν να επιτρέπονται όλες οι μετακινήσεις και δεδομένου ότι, λόγω των περιορισμών που υφιστάμεθα, πολλοί από εμάς μπορεί να μην βρίσκονται στην Αττική ή να προλαβαίνουν εντός του Σαββατοκύριακου να επιστρέψουν, παραθέτουμε μια στοιχειώδη ψηφοφορία, ώστε να δούμε ποια είναι η προτίμηση των περισσότερων για τον τρόπο διεξαγωγής της επόμενης συνέλευσης. Παρακαλούμε όλους και μόνο τους επί πτυχίω φοιτητές που ενδιαφέρονται για την ψήφιση του επόμενου προγράμματος και πρόκειται να συμμετέχουν, να δηλώσουν την προτίμησή τους πατώντας like σε ένα από τα δύο παρακάτω σχόλια:
 17. serrena

  Νευρολογία

  Όλα τα θέματα, παλιά και μαζί με τα πρόσφατα της πτυχιακής εξέτασης 10/05/2021, αλλά και με βάση τις ερωτήσεις από τους εκπαιδευτικούς στόχους της κλινικής, μαζεμένα στο "βοήθημα" με τα πιο sos που έχουν πέσει σε εξετάσεις να είναι με bold. Λίγα έχουν απαντηθεί με βάση eclass, βιβλίο, σημειώσεις αμφιθεάτρου, σημειώσεις συναδέλφων και Προμηθέα. Θα επανέλθω μετά τον επόμενο μήνα για να το ολοκληρώσω. Επιπλέον pdf αρχεία με sos σημειώσεις συναδέλφισσας από το 2019. ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΛΊΓΟ ΑΠ ΟΛΑ.pdf ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2019.pdf νευρολογια βοηθημα.pdf
 18. serrena

  Νευρολογία

  Χαίρετε! Τι εννοείς με τη συντομογραφία; Να υποθέσω Alzheimer's; Γιατί υπάρχει και η ALH αμυλοείδωση ως συστηματικό νόσημα και θα ήταν κάπως τραβηγμένο.
 19. Σημειωσεις για πτυχιακες Ασκηση 7:
 20. Σημειωσεις για πτυχιακες Ασκηση 6:
 21. Σημειωσεις για πτυχιακες Ασκηση 5:
×
×
 • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.